😊
Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir cümle bırakır mısın?
😊

Ben bir devrim yaptım, ancak Mustafa Kemâl'in yaptıklarını yapamazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür.
-Fidel Castro
Mustafa Kemâl Atatürk'ü görene kadar, Tanrı'nın İngilizlerden yana olduğunu zannederdim.
-Mahatma Gandhi
Soyumu bana ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kazandıran onurlu, dik duruşlu, başkomutanım.
Artık bişe demiyorum ben..
Atam'a hakaret edenlere benimde Atamında şehitlerimizinde hakkı haram olsun!.
Atam seni çok özledik uyan artık ülkemizi kurtaramıyoruz 😭😭😭
Cevap
15Cevap
Eyyy hacı anesti neredesin gel de kurtar ordularını diye haykırmıştır Dumlupınar da ve bu Benim hayatımda duyduğum en karizma laftır saygı ve özlemle yad ediyorum kendisini
Sarı saçlı mavi gözlüm bir daha gel samsumdan diyorum
Son Başbuğ...
en çok özlenen ve ihtiyaç duyulan kişi şu günlerde
Elon Musk'a ilham olan tek sözünü yazıp geçiyorum; "İstikbal göklerdedir."
Keske yaşamı el verseydi de istiklal mahkemelerinde assaydı su vatan hainlerini sarikli dinci imam geçinip İngiliz uşaklarını. Ömru yetmedi Atamın ondan bu kadar zorlarına gidiyor Atatürk. Cumhurbaskanindan tut tarikat üyesine kadar
Tarihte girdiği tüm savaşlardan galip çıkan ve yenilmeyen tek Türk.
''Benim yaratılışımda ki tek harikuladelik Türk oluşumdur.''
M. Kemal ATATÜRK
Mustafa Kemal yiğit bir adamdı, Devlet sosyalizmini hedeflemiş tam bir devrimciydi. Kısmen yanlış tanıtıyorlar günümüzde bile.
Enteresan bir lider kapali kutu elestirmenin kanunlarla yasaklanmis oldugu tarihi bir sahsiyet.
"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır. " bu maddede eleştirmek yasak diye bişey yazmıyor ki yasak olsa her fırsatta Atatürke eleştiriyi geç hakarete varan sözler söyleyen Kadir mısıroğlu cezalandırılırdı. Son zamanlarda moda oldu herkes " Atatürk'ü eleştiremiyoruz kanunla korunuyor " diyor yok öyle bişey
"Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir. " anayasa göre hakaret böyledir
@Asfasdsas tamam kabul ama kisiye ozel kanun neden hali hazirda kanunla herkes korunuyor zaten haaa isin surasina gelirsek sultan vahdettine herkes kufredebilir ya da fatih sultan mehmede. Ama mustafa kemale gelince ozel kanunla korunabilir tamam korunsun da digerleride bizim atamiz degilmi...
Demokrat Parti 1950'de hükümet olunca dinciler "dinimizde heykel günahtır" diye Atatürk heykellerine, büstlerine saldırdılar. Yıktılar. Tahrip ettiler. Bunun üzerine bu yasa çıkarıldı.
Ve biliniz ki:
Bu yasa Türkiye'ye özgü değildir. ABD'den Avrupa'ya kadar hemen her ülkede "Lese Majeste" yasası vardır. Bir ülkeyi temsil eden tarihsel kişilere cahillerin söz söylemesini engelleme kanunudur bu.
Atatürk, Türkiyedir...
O kadar mükemmel ki cümleye sığmaz
Türk ırkının asil komutanlarından biri
Bir iki cümle yazacaktim ama baktım ki cıkk ona da degmez
Onu anlatmak değil anlamak önemli
Asırları aşan adam!
Madem Osmanlı paşasıydı niye İstanbul hükümetine karsi Ankarada hükümet kurdu. Atatürkle ilgili gizlenen gercekler var gecin bu işleri
Şu yüzden kurdu kardeşim. Osmanlı Hükümeti mondros ve sevr ve imzalayacağı daha bir çok anlaşma ile vatanı parsel parsel satmaya başladı. Bizd sadece iç anadolu kesimleri bırakılacaktı ve himaye altında olacaktık. O yüzden kurdu şimdi anladın mı?
İstakbal Göklerdedir
Beyefendi.
Mükemmele yakın.
Vatan
Sevmiyorum
Yunanlar sevmez zaten normaldir.
Evet
Rumum
Ama. yınede bugün ataların iyi yüzebilıyorsa bunu mustafa kemale borçlusunuz
Ahaha ne kadar aptalsiniz :)) tarih ders kitaplarında size ne anlatmisa onu ezberliyorsunuz yazık acı yorum sizlere
Buyrun gelişime açığım. Yazın öğreneyim. Takip ediyorum sizi
Bende Rum kökenliyim.. ama bu yaptığın hoş birşey değil @EleniNikoss sevmiyorsan niye soruya geliyorsun? Bende sevmiyorum ama kalkipta sole bole demem
@EftelyaNicosiaa tamam canım..
Teşekkür ederim. Türklerden çok sayıda kahraman çıkmıştır. Fatih ler mustafa Kemaller bitmez bu ülkede. Belki şu an sosyopolıtık olarak iyi yerlerde değiliz ama tarihin en şerefli mılletlerınden biridir türk milleti. Ve mustafa Kemal bu milletin devletinin kurucusudur. Saygı duymanızı tavsiye ediyorum
Yarası olan konuşuyor :D :D. Kim kime acıyor ortada bence
Saygı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar