ne kadar türkçü olsa da bu topluma bağlaç olan -de ekini ayrı ve bulunma eki -de yi birleşik yazmayı öğretecek bir eğitim sistemi kuramadan ve mk vatan hainlerinin hepsini asmadan göçüp gitti bu dünyadan, çok içerdi cengaver, çok deli içerdi, ruhun şad olsun ATAm çok özlüyoruz seni dön de asmaya devam et öptüm <3
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biz kürtleri ayırmayan tek insan bu yüzden ilgi duyarım sewerim atatürkü vede kemalistlere hep saygım vardır
Ülkesi için çok uğraşmış bir lider anlatmaya kelimeler yetmez.. hakkında 5000 den fazla kitap yazılmış ve bütün ülkelerce saygı duyulan büstleri yapılan bir lider ama gel gör ki kendi ülkesindeki itlerin taşlamasına küfürlerine maruz kalıyor yazık çok yazık nankör bu millet...
Saçma sorular sormayın kardeşim Atatürk’ü burda senin soru soracağın ve yorum bekleyeceğin nesnel ve yoruma açık bir hale getirmen onun tüm evren için kanıtlanmış yüceliğini ne kadar hafife aldığını gösterir... kınıyorum seni...
Bozkurt ile butunleşmen dikkati mi cekti o yuzden sordum çünkü benim tanidigim birçok alevi, sol cenapta yer aliyor. Tebrik ederim bu yönden. Soruna gelicek olursak: İyi bir askerdir lakin deha bir kumandan degildir. Dediğim dedik bir liderdir. Batıcı yönü Türkçü yönünden daha kuvvetlidir. Daha fazla yaşasaydi Turan değil avrupa birligine girerdik. Kendisine karşı geleni affetmez. Keyfine de düşkün birisiydi. Kendisi hakkinda okuduklarim bunlar.
Aleviler Türk kültürünü yaşatan kişiler. Alevilerde de kendini bilmez kişiler var. Alevi dediğin Türkçü olmalı dır. Atatürke gelecek olursak. Atatürk de Aleviydi yani buna 100% inanıyorum. Atatürk hayatı boyunca Türkçülük için çabaladı ömrü yetseydi bir çok şeye imza atabilirdi bence. Göktürk. Herşeyi birden yapsaydı halk kabul etmezdi. Zamana ihtiyacı vardı ama o zamanı elinden aldılar.
Elinden kimse almadı da ömrü yetmedi diyelim. Dediğim gibi Atatürk batıya yönelen bir insandı Turan ülküsü daha geriden seyrediyordu; hiç yoktu diyemem ama bariz bir Turanci da degildi. Bu konu hakkinda ne sözleri ne de yaziları var. Enver pasa Turanci bir komutandi mesela zaten o yolda şehit oldu.
Senin gibi düşünüyorum zaten. Ilk baştan latin yerine Göktürk alfabesine geçseydik keşke diyorum mesela bazen sorguluyorum. Neden bunu yapmadığını. Zamanla gelecek şeyler diye düşündüm ben. Türkçü olacaksan özüne döneceksen islamı karşına alman gerek ve bu birden yapılamazdı. Batıya özendik mi özendik maalesef öyle medeniyeti batı da arayarak hata ettik. Ilk başlarda böyle yapmış olsada sonrasından özümüze dönmek için çalışırdı bence. Doğru zaman hep önemli.
İslama girmek demek Türk kültüründen ayrilacagiz demek degildir; Arap giyimini bir takim insanlar din bazi altinda ülkemize sokmuş olabilir ama bunlar farkli seyler. İslam, Türkçülüge engel birşey değil. Türk dilini, külturunu, örfümünü, adetini, töremizi hep koruyacagiz; Türkçe düşünüp, Türkçe konuşacağız. Türke düşman olana bizde düşman olacagız.
Gecmiste kadinlarimiz yoresel kiyafetlerle kapaniyorlardi. İslam kapanmayi baz alir, yöresel elbiseyi sıkıntı görmez. Digerine gelince: dinimizde kuran arapca okunur bunda bir sakinca yoktur; düsunurken ve anlamaya calisirken Türkçe düşünup anlayacagiz.