özellikle pkk gibi isyan hareketleri çıkmadan önce kürtçe tamamen yasakmış nedeni ise burada herkes türktür herkes türkçe konuşmalı düşüncesi sanırım
Cevabın nedir?
Kürtçe ihtilal zamanında kenan evren zamanın da yasaklanmış. Sebebi ise birgün doğuda bir okulu ziyarete gider, okuldaki 4. ve 5. sınıftaki çocukların dahi doğru düzgün türkçe konuşamadığını görür sebebini araştırdığında öğretmenlerinin dersleri kürtçe anlattığını öğrenir bunun üzerine kürtçeyi yasaklar.
Benim düşüneceme göre yaptığı yanlış değil cünkü düşünsene okul eğitimini kürtçe alan bir çocuk üniversite sınavında türkçe soru cevaplayamayacaktır. Haliyle bu seferde kürtçe soru isteyecektir. Üni kazansa bu seferde ünide kürtçe eğitim isteyecektir. Böylelikle aynı ülkede 2 farklı dili konuşan ve birbirini anlamayan bir nesil yetişecek ve zaten asıl amaç olan bölünme kendiğinden gercekleşmiş olacaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kürtce zaten doguda konusulan bir dildi 1980lere kadar 90 lara kadar türkce konsan yoktu. nezaman ordan bu tarafa göç oldu kürtce herkes bilmeye baslandı
hatta yadırgandı vs.
bu gecmişten gelen politik bir meseledir.14 Yorumla- +1 yıl
yüksel caddesi toplanma yeridir. ordan bulusur gidersin. dtfclym demedm. ordaydm dedim ben ki kaldiki hic bir üniversite kapalı degildir. 1 dönem boyunca nöbetciler bırakılır hocalar yine okuluna gider gelir istedigi vakit girip cıkabilr ders dönemi olmadigi vakitler yani kafalarına göre takılabilrler. yani istedigi zaman girebilirler. senin dedigin vakit gelir isek O 102 kişi ölümünden sonra yapılan eylemlerdir. yani öncesinden bahsedilen birsey degil bunuda o kafana sok. yazdigim şeyden bile farklı anlam cıkartıyor isen bile mantıksızlıgını acıga vurma. engellemende güzel olmş
+1 yıl@cankall Sorunun dil öğrenmek olmadığını bir millettin diline saygı duyduğun zaman anlarsın almanca fransızca ingilizce bunların hepsi bir dil ve öğretilmeye acık ama bu dillerin sahibi hiçbir millet dilini bilmiyorum ana dilim olarak kabul etmiyorum diye bana milletime ırkıma işkence ve baskı yapamaz ve benim milletimin ırkı kart kurt diye aşağlanamaz bunu anlayabilecek kadar empati kurup öyle kine büyüyen düşünceler tutulmalı
021 Yorumla- +1 yıl
Sevgili arkadaşım Almanlardan bahsetmişsin buna çok sevindim hiç almanyada yaşayan bir akraban var mı bilmiyorum Almanyada turistlerle bile Dünyanın genelinde en yaygın dilin ingilizce olmasına karşın Almanca konuşmaya çalışır halk onlar bu kadar katıdır önce bunu bil ve türklere çok işkence yapmışlardır ve Tvlerde haberleri izlemiyorsunuz sanırım çocuklar bile asimile olsun diye birçeok aileden alınma vakkaları vardır sen almanyada kendi dilinde bir almanla konuşamazsın sana baskı uygular bunu sakın unutma ingilizler onları zaten bırak dünyayı en çok asimile eden ülkedir Ben Karadenizliyim Giresunluyum ve kradenizli o kadar çok arkadaşım varki hem lazca hem türkçe bilir asla Türklüklerinden de Lazlıklarından vazgeçmezler bayraklarına saygı duyarlar ülkeyi bölmeye çalışmazlar kimse Kürt kardeşlerime sen neden Kürtçe konuşuyorsun büyüklerinle demedi kendi aranızda neden bu şekilde konuşuyorsunuz demedim sadece öğrnememekte ısrar ediyorsunuz dedim
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben onların ülkesi değil demiyorum dillerini konuşmasınlarda demiyorum ama bir ülkenin bir resmi dili olur 15 tane değil burası bir yığın etnik köken ve halkın yaşadığı bir ülke kimse Türkçe için birşey demezken yok dilimizi konuşamıyoruz yok bize baskı yapıyorlar falan biz kendi dilimizde eğitim görürüz falan demek bu ülkeyi bölmeye çalışmak kusura bakmasınlar kimsenin haddine değil dediğim gibi beğenmiyorsa almanya orda ingiltere orda gidip yaşasınlar diyorum iyi oku yazdıklarımı ona göre yorum Yap asıl o ülkeleri sen övdün bende sana doğruyu gösterdim demekki bir ülkeyi kötülerkende iyi gösterirkende önce bilmek gerekiyor kimse benim ülkemi kötülemek için uğraşmasın kimseyi ezdiğimiz yok herkese seçme seçilme hakkı vermişiz eğer ezseydik onlara seçme seçilme hakkı da vermezdik lütfen biraz daha düşünüp ondan sonra karar verin
- +1 yıl
@cankall ben ülkeleri övmedim öncelilikli olarak okuduğunu anla onlarda bir yabancı dil tıpkı türkçe gibi dedim sen Almanya'daki zorbalığı önce peşkeş çekip sonra ciciledin kendi ülkende sen bir millete ırka kendi dilini zorla öğretip senin dilin yok senin ırkın yok sen kart kurtsun sen 2. Sınıf vatandaşsın dersen elbette ayarlanır be bunun tek suçlusu senin bu bağnaz bencil tavrın olur ve senin hak olarak gördüğün tek olgu seçme ve seçilme olduğunu düşünüyorsan bu senin insanlık konusundaki yoksunluğundandır eğer bunu düşünmüyorsanda biraz araçtır ve 1930 da başlayıp 8 yıl süren zilan katliamını araştır bu duvarlara gömülü cesetleri araştır sözde terör faliyetlerinin başladığı ileri sürülerek başlatılan 1986 da yollanan 320 kişilik timin İtirafları olan ayhan Çakırı araştır araştır ki bebek katilleri kim öğren araştır ki ismet İnönü'nün temizlik başladı başlığıyla gazetelere servis edilen katliamın suçluları kim öğren o zaman belki bir nebze olsun vijdan muhaseben varsa dokunur
- +1 yıl
@cankall ve belki anlarsın sorunun öğrenilmesi gereken bir dil olmayıp önce yok etmek için düzenlenen cani katliamlar olduğunu soykırım için yapılan insanlık dışı işkenceler asimilasyona tabi tutulan bir neslin şimdi tüm bu yapılan insanlıktan vijdandan müslümanlık tan yoksun aşılarının eseri olduğunu ve sen ve senin gibi düşünenler dahada yapılanlara canak tutup pohpıhladığınız için bir gün torunlarınızın yüzüne bakmaya yüzünüz olmayacak bu yüzden senin pohpohladığın şu ülke rezil barbar ve cani bir ülke ama doğru bu senin Ülken oysa ben ve benim gibi düşünen insanlar bu topraklarda yeni bir ülke kuracak işte o ülke senin çirkefliklerinden uzak senin torunlarının yaşamaktan umut duydukları içinde eşitlik ve kardeşliğin barışın rüzgarların estiği bir ülke olucak
- +1 yıl
Kusura bakma Hayali pilot hayellerin içinde uçmaya devam et sen anca rüyanızda görürsünüz Kürdistanı sen bana diyorsun ya aşağılıyorsun diye benim kimseyi aşağıladığım yok bunuda iyi bil Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak, benim için hepsi bir çünkü insan Dinimin bana öğrettiği bu dur Benden ancak takvaca üstün olabilir bir diğeri birinden Ama şunuda bil vatanımı bölmek isteyen her türlü olğuya karşıyım Milleyetçiyim milletime asla laf söyletmem Osmanlıdan beri çıkardığınız bölme çabalarınız hala devam ediyor Kardeş yaşamaktan anlayışınız bölmek mi? kusura bakmayın da Ne mutlu Türküm Diyene bunu Atatürk söyledi diye demiyorum Irkımla Gurur duyduğum için söylüyorum çünkü dünyaya nam salmış bir Irkız biz bir gün yeniden Hükmediriz Dünya ya diye sizi maşa gibi kullanlara da söylüyorum Korkun Türkten çünkü "Türkler öyle bir millettir ki, Hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır." [Adolf Hitler]
- +1 yıl
@cankall sadece kürdistanını okuduktan sonra yorumunu okumayı bıraktım niye biliyormusun çünkü ne söylenirse söylersin ne kanıtlanırsa kanıtlamsın tek tip düşünce şekline ve sadece doğruyu ben bilirim egosunu sahipsin sana kim kürdistanını kurmak istediğini söyledi mesela o kadar ön yargılı sabit fikirli ve olanı kabullenme odaklı bir yapıya sahipsinki bir insanın düşüncelerine empati kurabilmek everes dağına çıkmak kadar zor senin için benim kabullendiğim kanlı kirli cani ve cahil bir Türkiye geçmişi var seninse onure ettiğin bende diyorum ki ırkçılığın faşizmin yıllarca hüküm sürüp kana bulayıp kirlettiği bu toprakları biz temizliyicez ve artık barışın kardeşliğin ve gerçek eşitliğin olduğu yeni bir Türkiye kurucaz bilmem anlatabildim mi ve bunu yaparken ben hiçbir kardeşimin yaşadığı zulme ne yaşanmadı derim nede geçmişte kaldı derim acılarını paylaşmak Dost elimi uzatmak olur amacım ve bir gün sende ne demek istediğimi anlayacaksın... ama onun bu gün olmadığı açıkca beyan edebilirim
- +1 yıl
Bak sevgili Hayali Pilot ben tüm toplumların yaşadığı zulme karşıyım buna örnek vermek gerekirsede İsmet inönü denen kişinin Türk Halkına yapmış olduğu zulmüde görmezden geldiğim yok bu arada 1930 daki olay Kürdistan kurmak niyetinde olan bir takım çapulcu için çıkarılmış ve orada bir milllete kıyılmış evet bu vahşete asla göz yummam ama şu an yine aynı konu iki ırk birbir ile normal yaşarken bir dil uğruna silahla ve zorbalıkla devam ediyorsa bunada karşıyım Ben Vatanperver bir vatandaşım ve vatanımın bölünmez bütünlüğü için kanımın son damlasına kadar akıtırım ha şu an 551 tane işe yaramaz ve onların yardakçıları varya hani 1 kasımda da 550 tanesinin bir kısmı değişcek yerine yeni işe yaramazlar gelecek ya onlar ve dış güçlerin bizi parçalamak için uğraştığı dönüp dönüp aynı konuların önümüze konulduğu senaryolar varya bizi bize düşman eden işte bu zihniyete karşıyım inatçı zihniyetete bilirim çünkü ben aşırı inatçıyımdır ve bu özelliğimi bazen sever bazen sevmem
- +1 yıl
@cankall peki bu konuda en azından hem fikir olduğumuza sevindim ama anlamadığım şey hep türkiye Cumhuriyeti ya da senin deyişinle kemalizim adı altında yapılan bunca katliam asimilasyon Projesi içinde büyüyüp nasıl ayaklanmamalarını bekliyorsun 1930 yılında çoluk çocuk yaşlı kadın demeden sadece resmi rakamlarla 15 000 insan katledildi ve bu elinde kafa tası bedeninden koparılmış bir insan cesediyle poz veren askerler karnındaki bebeğiyle öldürülmüş yetmemiş karnı deşinmiş sonrada gastelere doğmamış dölleri bile bırakılmadı diye servis edilmiş bir millet nasıl ayaklanmasın ve bu ayaklanmayı sözde bastırmaya giden 320 timin yaptığı vahşice propagandayı medyaya onlar yaptı dedikten sonra gelen itiraflar bir bebeği kurşunlayıp fotoğrafını çekip bebek katilleri diyip sen bir milleti karala sonra çık evet biz yaptık ama o zaman bizden bunu istediler diyip bırak ceza almayı hakında soruşturma bile açılmasın sonra bunu izleyen bir millet nasıl ayaklanmasın
- +1 yıl
@cankall ve kemalizim düşüncesini nasıl olurda islamla bağdaştırırsın onuda anlamıyorum 1926 da Ankara İstiklal Mahkemeleriyle katledilen Osmanlının sözü dinlenen din âlimleri senin ecdadın değilmiydi ve Atatürk onları hain ilan etmedimi ezan bile türkçe okunmaya başladı eğer sen bana İslamî Osmanlıya övseydin sana diyicek hiçbir lafım olmazdı çünkü osmanlı gerçekten islam çerçevesinde birleşmiş ırkı milleti kökeni farketmeksizin insanlara eşit davranan bir imparatorluktu
- +1 yıl
@cankall Osmanlı Devleti, kaynaklarında Kürdistan terimini kullanmıştır. Bügün ezberletilen ''Kürdistan diye bişey yoktur olmadı'' klişesi baştan başa bir uydurmadan ibarettir.
Osmanlı Devleti zamanında Kürdistan Özerk bir yapıdaydı. Kürdistan dış işlerinde Osmanlı'ya bağlı, kendi içinde serbest bir bölgeydi. Osmanlı Devleti'ne asker vergi verir, ancak kendi yönetimlerinde serbesttiler. Osmanlı hiçbir zaman Kürtler'in diline kültürüne yasak koymamış inkar etmemiştir.
Osmanlı Devleti, bugün Türkiye'nin aksine kimsenin diline kültürüne karışmaz asimilasyon politikasıyla hiç kimseyi Türkleştirme adı altında asimile etme gibi bir çabanın içine girmedi.
Osmanlıda Kürt Kürttü, Laz Lazdı, Arap Araptı, Çerkez Çerkezdi, Arnavut Arnavuttu, yani kısacası Osmanlıda, bugün Türkiyedeki Kemalist ırkçı sistem gibi Herkes Türktür, gibi faşizan bir sistem yoktu.
Osmanlıda herkes İslam Tebaası Osmanlı Tebaası altındaydı. - +1 yıl
Bak bende kemalist bir düşünce yok ben chp zihniyetini de mhp ırkçı zihniyetini de sevmem Ben Kardenizliyim büyük çoğunluğumuz Laz olrak tabir eder ama gerçek Laz azdır sayı olarak bir çok olaylar dönmüştür oradada hatta Kurtuluş savaşında cephlerde yiğitçe savaşan Topal Osman'ın katlinin bile İsmet inönü tarafında verildiği söylenmektedir. 1930 yılındaki olaydan bahsederken kanımın donduğunu ve tüylerimin diken diken olduğnu bilmeni isterim ha hocalıdaki ermenilerin azeri kardeşlerime yapmış olduğu kıyım ha bu alay diye bilirim savaşa bilirsin bir ayaklanmayı bastırmaya eşkiyaya ders vermeye gidebilirsin şu an ki PKK yı durmak için PKK ile çatışa bilirsin ama Oradaki halkı görmezden gelip gelin biz tunceliden girlim Ağrı Van dan aşaığya doğru ne kadar il ilçe kasaba köy varsa içinde tek bir canlı kalmayacak şekilde yakalım dersen orada duracaksın bir kere Müslüman dediğin kendine silah doğrultmayana silah doğrultmaz ama kimseninde yaşadığı ülkeye ayaklanmasını kaldıramam
- +1 yıl
Eylem yaparsın Millet meclisine Adam gibi adam sokarsın hakalrını savunacak tartışacak bunlara hem fikirim ama silahla zorbalıkla bu işe gidiyorsan ayaklanma milleti galeyana getirmeye çalışıyorsan kusura bakma babamda olsan sevmem. Bu ülkenin en büyük yediği kazık bir gecede bir toplumu cahil etmiş bir düzendir
- +1 yıl
@cankall söylediklerinin hepsine hak veriyorsun ama tutarsız bir şekilde farklı bir düşünceyi dile getiriyorsunya bende bunu anlamıyorum öncelikli olarak pkk 1930 yılında yoktu pkk nin oluşmasını ön ayak olan 1930 yılında başlayan ve 2000 li yıllara kadar devam eden asimilasyon ve soykırım politikalarıydı ve adi kalleş faşizan insanlık nedir bilmeyen muameleye karşı hiçbir Milet sesiz kalamazdı kalmamalıda ve düşünki senin anneni kıskardeşini alıp silahla gözü önünde tecavüz edip öldürülmesini izledikten sonra silaha sarılmasın diye bekleyemezsin ve bunu düşünürken şunuda esgeçmemeni aktarılırım haklarını savunabileceğin demokratik bir platformu bırak cektiklerine isyan ettiğinde terörist vatan haini ilan ediliyorsun işte bu şartlar altında bir nesil göçtü giti ve bir millet silahlandı ve bu güne bakarsak yine senin ve senin gibi düşünenler için terörist yine vatan hainiler sadece silahlı olduğu için neden silahlandıkları gözetmeksizin yani sen diyorsun. Banane senin yaşadıklarından
- +1 yıl
@cankall hata bu demiyip OH iyi olmuş diyorsun bunu sen demesende başkaları diyor bu nasıl bir vicdan anlayış insanlıktan yoksunluktur önce bunu düşün ve şunu unutma bir milletti atan sayıp doğrularını kendine mal ediceksen yanlışlarınıda kabullenip özür dileyecek elini taşın altına koyarak acılarını sarmaya çalışıcaksın Ha dersinki benim böyle bağnaz atalarım yok o zaman da insan olduğun için müslüman olduğun için yapıcaksın bunu ama sen dersenki dediğim dedik çaldığım düdük bu savaş devam eder gider sende bir gün kendi torunlarının yüzüne bakamayacak bir hal alırsın
- +1 yıl
Son mesajını şimdi gördüm bilgin olsun
- +1 yıl
Seninle anlaşamayacağız biz anlaşılan sen hep ezilenin sadece Kürt Halkı olduğu konusunda ısrarsıcısın neyse vazgeçtim ben seninle tartışmaktan çünkü sen sadece bir pencereden bakıyorsun olaylara her ezilen eline silah alıp dağa çıksaydı şimdi kimsenin şehirde olmaması gerekirdi.
- +1 yıl
Kürtçe yasaktı da Pkk o yüzden çıktı demekistemişsin. Öyle değil canım Osmanlı Devleti zamanında da Kürtler pek çok isyan çıkardı. Savaş zamanında bile ülkeye faydaları dokunacağına ihanet peşinde idiler.1918 yılında kurulan Kürt Teali İslam Cemiyeti adlı örgütün amacı da Kürdistan idi. Osmanlı döneminde de mi size çıkıp Türküm doğruyum diye andımızı okutuyorlardı.
020 Yorumla- +1 yıl
@Luna25 provakasyon yaparak insanları yanliş yönlendirmez isen sevinirim.
cemiyetin asıl amacları o degil idi. bu senin safsatan pardon yanliş verilen safsatalarınız. herzaman dış gücleri katmayida bırakın. traji komik şeylere saklanmayın. Öyle olsa bile olmuyacagini biliyorduk. :D insanlarıda başindan sagma bilmiyorsan netlige kavuştr. - +1 yıl
@nejinisan Andımızı Akp kaldırdı onlara sor sana sebebini açıklasınlar bir zahmet. Kürt Teali İslam :Cemiyeti ile ilgili de herhangi bir tarih kitabnın Kurtuluş savaşı dönemine bakarsan az çok bilgi sahibi olursun madem çok okuyan birisin bunları bilmemen de beni şaşırtı. Osmanlı dönemindeki Kürt isyanları sadece bu kadar da değil onlarla ilgili, de sbilgi sahibiolmak istersen biraz siyaset tarihi ile ilgilenebilrisn
- +1 yıl
Kürdistan Teali Cemiyet 30 Aralık 1918'de İstanbul'da kurulan ve doğu illerinde şubeleri açılan, bağımsız bir Kürt devleti kurulmasını amaçlayan cemiyet. Cemiyetin adı, Kürdistan yükselme derneği anlamına gelmektedir. Bu sadece internetteki küçük bir bilgi bununla ilgili pek çok kitap ve tez var hepsi de Profesör bunları yazanların milleti kandırmaya çalışma burada.
- +1 yıl
@Luna25 senin o dedigin isyan said nursinin başlattıgı isyandır. :D onla onu nasl bagdaştirdin anlamadm gercekten bilginiz mükemmelmiş :D her hangi bir kitapta yaziyor evet. cocukları böyle kandırıyorsunuz bizde o yollardan gectik rahat ol :D bizde ozamanlar kanmiştik. ayrıca ben öyle tabirler kullanmadım kullanan sensin. hani sizin dogal işlerinizdir bunlar görüş görüşe uymuyorsa cahil , vatan haini terörist kolay gele :D
- +1 yıl
@nejinisan Ha ha ha çok komiksin Akara Üniversitesinde bizzat benim arkadaşım bu konu ile ilgili yüksek lisans tezi hazırladı Prof Dr İzzet Öztoprak hocanın danışmanlığında sen kimi kandırmaya çalışıyorsun zavallaı yarım yamalak bilgilerinle gelip burada artistlik yapma istersen sen kendi kafana göre tarih yazmaya mı çalışıyorsun. Bu konu ile ilgili bütün kitapları ve belgeleri sereriim önüne ağzın açık kalır hiçbir şey diyemezsin.
DANIŞMAN
PROF. DR. İzzet ÖZTOPRAK - +1 yıl
İşte bilgisi olmayan insanlar böyle klasik bilgiler verir yok arkadasim yok kuzenim der. hani birseyler biliyormus gbi bide baskalarının safsatasını gösterir. fakat biz bir tez gösterdigimizde yalandır :D kızım bende siyaset bilimi okuyorum bilgimi söyledim belki benmki yanlis belkide seninki kudurma bu kadar.
- +1 yıl
@nejinisan Oğlum bende tarih okuyorum sen Kürt teali islam cemiyeti ile ilgili söyle kaynak hadi de görelim çok bilgiliymişsin ya bir siyaet bilimi okuyan benim gibi bir tarih öğrencisine böyel konularda çok bilmişlik taslayamaz hiçbir ley bilfiğin yok senin git de okuluna bu konu ile ilgili biraz bilgi topla. Bu terörist örgütün ne b*k olduğu bırak tez çalışmalrını lise kitaparında bile yazoyor aklı sıra öıkmış karşıma Türk tarihi yanlıştır siz bize yanlış şeyler öğretiyorsunuz diye bana teröistleri savunmaya çalışyor. Hadi söyle bildiklerini de duyalım siyaset bilimi okuyan biri bana tarih öğretecekmiş merak ediyorumkouş lütfem.
- +1 yıl
Siyaset bilimin traji komik acınası derecede. Ayrıca Mhplisin. Faşizan zihniyette olan bir insan ile hatta ve hatta haddini aşan terör gbi söylemler söyleyen insanlar ile savunmaya cevap verilmeye gecilmez bir siyaset bilimi kanunudur :D bn gidiyorum arkamdan kudura bilir milyonlarca kez cahil diye bilir. hatta kendi egoistligini ortaya koyabilir her halti yapabilrsn görsz :D
- +1 yıl
@nejinisan Bakıalım bu başlığa ne yazmışsın
Üniversitelerin terörist yuvası haline gelmesi ne kadar da acı değil mi?
bende vardim DTFC
Çok ilginç demek İTÜ desin o halde benim fakültem olan dtcf'd ne işin var senin Ha ha ha komedi
Yoksa iki okulda birden mi okuyorsun neyse yalanla dlanla iş yürümez faşist arkadaş.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
+1 yılZamanında da arapça ezan ve Kur'an'dan bazı ayetlerin telaffuz edilmesi yasaktı.
Burası Türkiye herkes Türkçe konuşmalı, okullarda ingilizce ders veriyorsun o nasıl olacak.20 Yorumlayasakdıysa neden millet Türkçe bilmiyor aca :D yahu bırakın kimsenin kimseye birşey yasakladığı yok Türkçeyi öğrenmemekte ısrar edensisiniz sanki öğrenince bişeye olacak bir gidin Allah aşkına ya
20 Yorumla
+1 yıl'Burası Türkiye, Türk olunur türkçe konuşulur!' kafası vardı. Tipik faşist kafası
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 331 cevap paylaştı. Pkk orgutunu cikartan devlet.
O devletin hatasini suanki devlet millet cekiyor.00 Yorumla
+1 yılpkk çıkmadan önce kürtçr yasak mıydı l*n ben türkçe bilmeyen kürt dedeler nineler biliyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılmesela okulda öğrenilmesi yasaktı. fransız almanca falan serbestti ama kürtçe yasaktı bu en basit örneği
- +1 yıl
kürtçryi öğrenipte ne yapacağız bir ülkesi mi var da orauiyla ticaret yapacağız ya da işe girerken kürtçr biliyomusun diye soruyorlarmı
Soran+1 yılher şey ticari çıkar içinmi öğrenilir
- +1 yıl
ben ingilizceyi ve bir kaç dili ticari çıkarlarım için öğrendim Türkçe dünyada geçerli bir dil olsa neden öğreneyim
+1 yılaynen öyle bu ülke bizim herkes ortak olmalı
20 Yorumlakiimse anlamıyoda ondan :D :D
00 Yorumla
+1 yılhayır mevzu başka
04 Yorumla
Soranneymiş peki
- +1 yıl
pkk kürtçeyi kullandı. devleti kürtçe ile tahrik etti. o yüzden kürtçe bir ara kötü bir algı oluşturdu türkiye üzrinde. kürtçe konuşanlar pkklı gibi görünmeye başladı.
Soranben eskiden diyorum 20ler 30lar 40lar 50ler
- +1 yıl
yasak olsaydı ve uygulansaydı şimdi kürtçe diye bir dil olmazdı. tüm türkiye sadece türkçe konuşma kararı aldı. mesela şiveli şehirler var, doğulu şehirler. hepsi İstanbul türkçesi konuşmak zorundaydı
Gizli Üye(30-35)+1 yılCehaletten
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem