Dostum. Senin ülken olmasaydı ve sen benim kurduğum ülkede yaşamış olsaydın senin tarihini öyle bir uydururdum ki ona inanır kendi tarihin gibi sahiplenirdin ya da başkaları senin doğru düzgün bir tarihin yok derdi ve sen delirirdin ama kanıtında olmadığı için cevap veremezdin. İşte Kürtlerin durumu bu.
https://www.youtube.com/watch?v=UFbUp8916_o
Halay Ermeni oyunu demişsin, Kürt müziklerinin çoğu ermeni demişsin. Başkaları ne diyor biliyor musun? Arap. Sen ermeni diyorsun başkası Arap diyor. Neden? Çünkü herkes Kürtleri boş buldu saldırıyor. Araplar, Bazı Türkler, Bazı Farslar Kürtlerden nefret ediyorlar.
O yüzden Kürtler hakkında bir yorum yapacaksan ne arap ne türk ne fars kaynaklarına bakacaksın.
Eski Türkler hakkında doğru düzgün bir şey bilinmiyor sebebi çinlilerin sadece bu konuda kaynağa sahip olması ve çinlilerin türklerden nefret etmelerinden dolayı düzgün bir şekilde olayları anlatmamaları. Aynı şey Kürtler içinde geçerli.
Kürtlere ait eserler var. Kürtlerin en büyük eserleri Türküleridir ve türkülerinin bir çoğu çalınmıştır. Hatta bazı türk müzisyenler, kürt anonim müziklerinden alıntılar yapıp bestelerini yapmıştır.
tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt_edebiyat%C4%B1
Dostum öğretilen tarihte hayatı boyunca kafkasların kuzeyine adım atmayan arapların kafkaslarda devleti olduğu söylenirken (Ki o devlet bir kürt devleti ve selçuklular tarafından ödüllendirilmiş bir devlet) bana burada doğru bilmekten bahsetme. Kim kimden nefret ediyorsa onun hakkında ileri geri konuşuyor.
Kürt dili :
Bu arada Kürt edebiyatının eser sayısı azdır bunun sebebi Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın çok göçebe akınına uğramasından dolayıdır. Zaten bundan dolayı çok somut şeyler veremiyorum bu konuda.141 Yorumla- +1 yıl
Yazını yeni fark ettim.. Ben tarihi eser demişim sen dili ortaya koymuşsun.. Kaldı ki dilde de ciddi sorunlar var... Ancak gördüğüm kadarıyla bu kadar uzun yazmana rağmen tarihi eser olarak hiçbirşey sunmamışsın... Benim yazdığımı alıp tersine çevirmiş bana satmışsın...
En İyi Cevaplar
Valla ben şahsen @Fastandeep abimi haklı buluyorum. Birçoğunuz araştırmadan copy/paste yaparak kaynağını bile bilmediğiniz alıntılar paylaşıyonuz. Adam kürtlerle terörü aynı kefeye koymamış bu konuyu çarpıtıyonuz. Teröristlerin ortaya attıklarını kaynak olarak kullanıyonuz demiş. Ayrıca daha bugün bir bomba patladı ve kaç yaralımız var bunu bir türk yapmadı. Eğer terörle aynı cümlede anılmak hoşunuza gitmiyorsa terör destekçilerini barındırmayacaksınız içinizde!
15 Yorumla- +1 yıl
@ByDemokratt engellersin tabi! Siz tarihte hiçbir zaman ırk olamadınız. Bir devleti geçtim, bir ilçe, bir köy, bir mezra kuramadınız! Şimdi bunun ezikliğiyle yaşamak zor olsa gerek. Acınızı anlayabiliyorum! Bugün yola tuzaklanan bombaya bak ve kimin ne kadar barbar olduğunu bir daha düşün. Biz sizin dilinizde cevap verecek olsaydık bombanında âlâsı var bu devlette, tankında tüfeğinde. Bir taneniz nefes alamazdınız!!!
- +1 yıl
Teşekkürler. Amaçları cevap vermedikleri bir soruyu provoke etmek... Örneğin @HandeAramizda isimli üyenin yazdıklarını okursan işi nasıl çarpıtmaya, yazdıklarımı nasıl provoke etmeye çalıştığı apaçık ortada. O kendini zeki zannediyor ama ben ondan daha zekiyim ;)
- +1 yıl
@Fastandeep ben şu an arkadaşa özelde yaşadıklarımı anlatıyorum. Beni nasıl durdurup teçhizatıma el koyduklarını, propaganda yaptıklarını, sonrada 1-2 km karelik alanda (hayatın var olduğu alanda) kaybolabildiklerini anlatıyorum. Maalesef bazı şeyler okuyarak öğrenilemiyor... Yaşamak lazım yaşamak. Tv lerde gözüyaşlı şehit anasının ne yaşadığını anlayamazsın. Gidip dokunacaksın yüreğine ne yaşadığını anlaması için...
- 8 ay
Senin bir yorumunda baya boş yaptığını gördüm eğer yanlış gördüysem özür olsun ama şunu bil yorumuna cevap olarak her Kürt PKK lı değil hani bir yazında sen ve bir arkadaş demişsiniz ya her Kürt potansiyel bir terörist gidip tek tek araştırdınız mı ki konuşuyorsunuz hem vebal alıyorsunuz hem de o çok övündügün zekanı ortaya koyuyorsun bir de şunu yazmışsın ya sen ya da diğer arkadaş yazmış Güney Doğu ve Doğu teröre karşı yürüyüş yapana kadar inanmam diye inanacak çapta olsanız şunu dersiniz madem hepsi potansiyel PKK mensubu niye askeriye ve polisliğe alıyoruz ve içlerinden PKK ile çarpışıp şehit olan var bu yazdıklarım senin gibi ve o yorumlarda destek verdiğin karı müsvettesi gibilerinize tek gider bunu bir düşün bence zeki oğlan yazık size
+1 yılSimdi kurdlerle ermenileri ayni kefeye koymaniz cok sacma. Benim her millete saygim var. Asla insanlari milletlerine gore yargilamiyorum ama ermeni denen bir milletin varligini asla kabul etmiyorum. Biz azerbaycanlilar da (azeri degil azerbaycanli) kabul etmiycez. O kadar masum insanin kaninin goz yasinin ustune kurulmus bir ulkeyi ulkeden saymayiz biz. Oncelikle bunu anliyalim. kaldi ki kurd kardeslerimizin meselesine dedigim gibi kurdu lazi azerbaycanlisi turku fark etmez hepsi kardesimdir. Artik su sacma sapan ayrimcilik yapmayi bir kenara birakin. Inanin ki hepimizin kalbinde tum kardeslerimize yetecek kadar sevgi var. Biraz onyargilarinizdan kurtulun.
05 Yorumla- +1 yıl
@Anwen34 😊☺
- +1 yıl
@Anwen34 yahudileri bilemiycem ama ermenilerin hic de iyi olmadiklarinin garantisini vere bilirim sana
Çünkü kürt diye bir millet yok
109 Yorumla- +1 yıl
Türk diye bir millet yok bence:))
Çünkü diliniz %80 Arapça, latince, farsçdır. Türk dediğiniz diğer ortaasya halkları olan kırgız, kazak, Azeriler bile Türk değil. Türklüğü kabul etmiyorlar. Ve bu ülkede Türküm diyenlerin neredeyse %90 diğer halklardan devşirilmiştir;) mesela sende Türk değilsin tipinde beli oluyor;) türk kültürüde yunan, Kürt kültürüdür;) - +1 yıl
@Kadınım_Ben Başkalarına sataşmaya çalışmak yerine soruma cevap verseydin gülünç duruma düşmezdin.
- +1 yıl
@Kadınım_Ben bravo be !! Helall !!! 👌🏻👌🏻👌🏻
- +1 yıl
@Hasretminel Az önce diğer sorumda hakkında yaptığım yorumun ne kadar doğru tespit olduğu görülüyor. Biradaha PKK lı değilim deme. Hem de en azılılarındansın.. Bunun için eline silah almış olmana gerek yok..
- +1 yıl
Ya ben ne turkumne kurdum! Boluculul ve ayrimciligida sevmem! Pkkyida savunmam gerillayi da ! Kurtun gordugu zulume uzulurum! Kurtun ayristirilmasina uzulurum! Kurt diye degil ama insan diye... kurt medyada bu kadar yanlis yansitilmasina uzulurum! Bes parmagin besinin bir olmadigini savunurum! Her kurt pkk mi? Hayir! diyarbakira gittim mardine gittim korkarak gittim. Neden? Yanlis medya yansitilmasindan mesela. Ama gel gelelim ki bugun turkiyenin en cok turist gidn yerlerinden biri olan istanbuldan daha guvenli daha medeni oldugunu gordum. Amacim ne turku savunmak ne kurtu savunmaktir zaten benm olayim degildir... tabiki kan davaalridir asiretlerdir bunlar da bir cok kurtun aslinda desteklemedigi sevmedigi seylerdir. Ama ozunde INSANDIR! pkk diye bilmem ne diye kurulan bu orgutlerin aslinda bolup parcalamak icin oldugunu insanlarin anlamasini isterdim! Bugun burada edilen kavga bile sizi size dusman eden birilerinin hosuna gider cunku. Keske birbinize once insan gozuyle bakabilseniz
- +1 yıl
Keske bu oyunlara gelmeseniz! Biliyorum ki senin soru amacin kesinlikle bu degildir ama bu ulkede bu soru sorulur mu? Esprisel bir sekilde Hayir diyorum ! Cunku o potansiyel yoktur cunku gelmis gecmis her donem bu bolucululk yayilmistir. Bu ulke insani bu oyuna dusmustur! Savunma cabasina girmistir. Dilerdim ki keske bu soruna gercek bir cevap alabilseydin ama alamadin! Aldiklarinin yuzde seksini de yine bir boluculuk yaratti..
- +1 yıl
@Hasretminel Eğer bir gün, kürtlerin PKK ya karşı doğuda birçok yerde yürüyüşler düzenleyip protesto eylemleri yaptığını görürsem seni haklı bulurum. Ancak buralara gelip, kardeşlik, barış, insanlık diyenlerin, karanlık basınca eline silah alıp, bu ülkenin yasal güvenlik güçlerine pusu kurup, cinayetler işlediğini görünce ortada samimiyet değil, iki yüzlülük olduğunu düşünürüm. Bölücülük ben susarsam kaybolmaz. Bölücülük, Cumartesi annelerinin cinayet işlemiş çocuklarını hapisten çıkarmak yerine, onların eline silah almamayı öğrettikleri gün başlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Kültür & Sanat konusunda 18,4b cevap paylaştı. Çünkü öyle bir kültür yok 18 nci YY başında bir Fransız köpeğinin yarattığı bir olay sadece.. Çünkü iki köy lehçede bir biri ile anlaşmıyor.. Bir sürü Kürtçe yayın yapan Tv var ama hiç kimse seyretmiyor anlamadığı için.. Çoğu lehçede %60 Göktürkçe,%30 Farsça ve %20 Ermenice ve %10 Arapça.. Vara = Var , Ukurbe, hatrate=Güle güle Allahaısmarladık. Göktürçe.. Keyfeti hoşe =Arapça nasılsın iyimisin... Roje valet =Kırmızı güneş Ermenice.. İni Şırmaki Şırnağın için de =Farsça.. Tune=devrildi Arapça... İleyel = gece Arapça.. O zaman kültür diye de bir şey olmaz ne yazık ki..
32 Yorumla- +1 yıl
Vara-gel demek.
Uxurbe, xatretî- uğurlar olsun, hatirla kal.
Keyfî tu xoşê- keyfin iyidir.(keyfin nasıl)
Rojê welat- memleket günü.
Nawa şırnexê- şırnak'in içinde.
Tûnê- yok.
Şev- gece
Önce telaffuzu öğren sonra iftira at faşo.
Simdi yanlış karşılik verdiğin kelimelerin kürtçelerine bak.
Var- heye
Güle güle, allahaısmarladık-bi xatirê te
Nasılsın, iyi misin- çawa yi, tu baş e
Kırmızı güneş- tav a sor
Devrildi- ev xistin
Diğerleri zaten açıkladım.
Arkadan sallayarak kendinizi ve insanları kandırmayı bırakın artık
- +1 yıl
Kardeşim en basyar yazdığın kelimelerin çoğu yanlış, 2. si Türkçe dili de arapça ve Farsçadan yüzlerce kelime almış o zaman arapça mı oluyor. Senin bakış açınla bakarsam muhafız arapça, hakim arapça hakem arapça mübaşir arapça hatır arapça vs. Vs nedenini de yazayım hukuku Araplardan aldıkları için hukuksal tüm kelimeler Arapçadir, yine edebi sözcüklerin çoğu Farsçadir, ayrıca yazdığın kelimeler yanlış. tınne = yok, şev=gece, roje welat= ülkenin güneşi, oğır be=uğurlar olsun. Uğur kelimesi Türkçe'ye de Arapçadan gelmiş, hoş geldin Arapçadan gelmiş keyif araocadwn gelmiş, Kürtçe dünyanın en zengin 2. Dili ve milyonlarca kelime var 5 tane yazınca bir şeyi değiştiremezsin. Gel 1 hafta misafirim olz ne konuşuyorum nasıl kültürüm var ne yemeklerim var nasıl geleneklerim var bir bak, dünyadaki hiçbir halk ile aynı değiliz. Göktürkce demissin hem de%60 buna çok güldüm gerçekten, bilmediğin ve bizi hiç tanımadığın çok belli, daha yakından tanımaya çalış. Suriye Irak İran ve Türkiye'deki bazı bölgeleri kapsayan bir sınırda yaşıyoruz ve hemen hemen İran'ın bir köyündeki Kürtçeyi de Batman'daki bir Kürtçeyi de Suriye'dekini de anlıyorum, çünkü temeli aynı. Farklı lehçe ve ağız olması o dilin olmadığını değil daha çok zenginliğini gösterir. Bu kadar nefret etmeyin bizden, biz varız kürdüz bir yerden gelmedik. Bugün Türkiye'de yaşayan Karadeniz'deki Rumlara türk diyorsunuz, Boşnaklara Türk diyorsunuz, Çerkezlere Türk diyorsunuz ama Kürde Kürt diyemiyorsunuz. Dünyanın en güzel kültürüne sahip Kürt halkındanim , beni tanı, anlayacaksın
Kültür & Sanat konusunda 10,3b cevap paylaştı. Olan bilgiler de tartışılır. Birkaç tarihçinin arasında kapışması olan konular. Hala hangi krallık ya da imparatorluk kesin olarak Kürtlerin babalarıdır tartışması bitmemiştir. Gerekli araştırmayı zamanında yapmıştım. Vladimir Minorsky ve Martin van Bruinessen arasında bir tartışma var hep.
11 Yorumla- +1 yıl
Vladimir Minorsky Ortadoğudaki Kürt cinayetlerinin temelini atan kişidir. Ne hikmettir ki, amacı sözde birlik sağlamak olan SSCB nin, ortadoğuda böl, parçala mantığını savunmuş, kendine göre yorumladığı Kürtçenin, Farsça'dan ayrı bir dil olduğunu iddia etmiştir. Ortadoğuda yeni bir millet yaratma çabalarının baş mimarıdır.
Martin van Bruinessen, her bku bildiğini zanneden ama hiçbir şey bilmeyen, tarihi kendi hobisi haline getirmiş bir zattır. Ordan burdan şurdan tutup yazar. Bu aralar pek ciddiye alan yok.
+1 yılTarihe nasıl bakıp nasıl yansıttildığına göre herşey farklı gösterilebiliyor. Örnek;Tarihin en ünlü ve tüm dünyaca saygı duyulan sultan ve komutan olan Selahaddin Eyyübi Ülkemizdeki tarih kitaplarında yazıldığı gibi arap değil bir Kürt'tür. Bu özellikle arap ülkesinde bulunduğum bir dönem de arap öğrencilere de sorduğumda ne türk nede arap o bir Kürt'tür cevabını almıştım. Birşeylerin üstünü örtbas etmeye çalışıp yok saymak onun olmadığı anlamına gelmez. Tarihi eserlere bir kaç örneği burada görebilirsiniz.
http://www.arsivbelge.com/yaz.php?sc=299221 Yorumla- +1 yıl
"Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur."Albert Einstein boşuna dememiş. Bu sözün belkide dünyada en geçerli olduğu bir toplumda yaşıyoruz.
Kültür & Sanat konusunda 858 cevap paylaştı. Ya Kürtler de aslında Türkler gibi Asya'dan geldiği kanıtlanmıştır o cagrafyada uzunsurrdir kaldıklarını düşünürsek o coğrafyada Ermeni Azeri Arap Türk olduğunu varsayarsak o coğrafyada olan eserlerin çoğu ister istemez kurs eserinde olsa Ermeni ya da Arap olarak bilinmektedir ama kurt kerim ve Türkler lerin tarihi birbirine yakındır tarihe bakacak olursak da Türkler adına kesin kaynakta yoktur efsanelr mevcuttur benim tarzım Kürtler ve Türkler bence kardeş ya da akraba kavimlerdir nasilki Türklerin akrabaları çin japonya ya kadar uzanıyordu hadda koreyide eklim Kürtlerle de yakın akraba olmamız çok yüksektir asıl mevzu saygıyı yitirmektedir
00 Yorumla
+1 yılBu konu hakkında bilgim yok bari görüşleri okuyayım dedim. Beklentim de yoktu zaten ama bilip bilmeden konuşanlar ve gururu incindiği için gelip konuşanlar var burada... adam soruyu sormuş gel güzel güzel tatmin edici cevap ver, bilmiyorsan da illa cevap vermek istiyorsan da öğren de gel cevap ver ya da sor niçin böyle diyorsun diye... oysa görüşlerde ayrı bir alem dönüyor. Tartışmada konu saptırma olmaz. Adam A sordu sen B sorunundan bahsediyorsun böyle olmaz. *
20 Yorumla
+1 yılHerseyin aslina bakarsak kurt diye bisey yoktu, ermeniler/araplar/suryaniler zamaninda karistikca uredikce kurt irki/halki cikti. Kurtlerin asil köku zaten ermeni, tek cesit degil tabikide arap kökenli kurt var. Suryani kökenli kurt var mesela mardin taraflarindan gelenler falan. Acikca tehlikeli kurtlerin köku ermeni.
10 Yorumla
+1 yılKürt diye bir ırk yok zaten, Kırmanç, Sorani ve Gorani var.
Kırmanç Anadoluda yaşayan Halk, kısmi Türkmenler de barındırıyor büneysinde..
Yavuz-Safevi savaşında Doğu ve Güneydoğu Kırmanç ağalarına verilirken, bünyesindeki Türkmenler, Onların etkisinde kalıp İyice onlarla bütünleştiler.
Sorani ve Gorani halkın bir atrihi var, o da Kuzey ırakta, Şengalde v. b yerlerde.01 Yorumla- +1 yıl
Evet doğruluk payı var.
Kültür & Sanat konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu mevzuyu tartışmanın bir anlamı var mı? Acık Evliya Çelebi oku desem işe yarar mı?
peacock-angel.org/images/taus.peacock.stone398.jpg011 Yorumla- +1 yıl
Az bir tarih bilen o koyduğun fotonun Süryanilere ait olduğunu hemen anlar. Tavus kuşu 😉
- +1 yıl
Prdn haklısın. Sonuçta kürtlere ait değil. Zaten arayıp buraya belge koymaya çalışma. 10 yıldır pkk lılar ble bulamadı.
- +1 yıl
Evet Yezidiler aslen Fransız :)
scontent-sea1-1.cdninstagram.com/.../...0016_n.jpg - +1 yıl
Saçmalıyorsun. Sulandırmadan, varsa bildiğin yaz.
- +1 yıl
Kafana taş düşse Ak partiden bileceksin. İlla lafı dönderip oraya getırmeye çalışıyorsun 😂 . Ama bu lafına atlamayacağım. Meyva veren ağaç taşlanır.
- +1 yıl
Somut bir şeyler yazmamız, hatta resimlerini bile paylaşmamız da para etmiyor ki? :)
4.bp.blogspot.com/.../3064893-on-gozlu-kopru.jpg
Kürtlerin bir tarihi yok ki tarihi eserleri olsun. Boş yapmayın.
58 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hoo nasıl koydun lafı ama? :)
Yani Kalevela Fin destanı ama Kelavipoeg Estonya destanı değil? Alper Tunga da, Afrasiab değil.
Demirci Kawa da, İrani halkların ortak mitolojisidir. Aynı şekilde Darius döneminde bile kutlanan Nevruz, Pers ve Kürt olduğu kadar, artık Türk kültürünün bir parçasıdır.
Demirci Kawa'ya atlamanıza şaşırmadım. Sonuçta Manas Destanı Türkler'in değil, Kırgızların öyle değil mi?
İranlılarla ortak olmayan efsaneler de elbette var, Xanê Çengzêrin ve Qewlê Hespê Reş sadece benim bildiklerim. - +1 yıl
Aklıma 5000 yıllık kürt tarihi diye açıklama yapan adam geldi sfjss
22 Yorumla- +1 yıl
7000 yıl diyeni de var.
Gizli Üye(36-45)+1 yılTarihte otaği bile kuramayanlar, devlet kuracakmis öyle mi? Nah kurarsiniz...
31 Yorumla- +1 yıl
Baktım inceledim. Birçok sosyal medya sitesinde sordum. Hiç yok.. yani öyle 300-500 yıllık bile eserleri yok. Tabi TC 'nin, Diyarbakırı'n köyüne yaptığı bir camiyi, tarihi eser demezsek :D
+1 yılSaygısızlıktır senin yaptığın. Önce araştır. Türkiyede kürtlere ait tarihi eser yok diye kürtlerin bir tarihinin olmadığını savunamazsın. Dünya Türkiye'den ibaret değil. Kürtlerle teröristleri aynı kefeye koyman bu ülkede kürt kökenli bütün vatandaşlara küfür mahiyetindedir. Sözlerini tarttıktan sonra cümle kurmanı öneririm.
61 Yorumla- +1 yıl
Sen soruyu böyle mi anladın... Hangi cümlemde kürtlerin tarihi yok diyorum? tarihi eser yok, var dedikleri kültür de o bölgede bilinen diğer milletlerde olan kültürdür diyorum. Yazılarını ya düzgün yaz ya da hiç yazma. Kimsenin kimseye saygısızlık ettiği yok. Ama amaç bu olursa kimse benden iyisini yapamaz bilesin. Ayrıca nerede Kürtler ile PKK yı aynı kefeye koydum? Okuduğunu anlamıyorsun galiba. Bana biri gelip te, PKK nın dağıttığı kitabı kaynak gösterirse ben o adamın... gerisini şimdi sen tamamla. ;)
Bu soruya bilimsel bir cevap duymadım şimdiye kadar. Verilen tüm cevaplar siyasi. Kürtlerin tarihi ile ilgili eser olmamasıyla, birlikte yaşama kültürü, faşizm veya demokrasinin ne ilgisi var?
20 Yorumla
+1 yılHalay ermenilerin nerden oldu? Halay azerice yallı demek. Be bizim oyunumuz
Kürt değilim ben ama saygım büyük. İnsan her yerdr insandır
Ermeniler ve kürtleri ayni yere koymanız doğru olmaz221 Yorumla- +1 yıl
Ben de çalma diyorum.
- +1 yıl
"Kirve" de bizim sözümüz😏 ermenilerde öyle söz yok
- +1 yıl
Ermenilerden neyise çalmak bize yakışmaz
- +1 yıl
Ermenilerin ne kültürü var ki.. hep ikiyüzlü şeytanlar
- +1 yıl
Faşizm kimseye yakışmıyo ve ben faşist değilim
Kusura bakmayın ama ben Hocalıyı ve diğer katliamları, şehitleri, annelerin gözyaşlarını unutmam, unutamam - +1 yıl
https://youtu.be/bj-JZm7cogM
Ruscayı biliyosanız Şu videoya bakın. Biz artık kardeş olamayız
Tarihi çok iyi biliyorum çok şükür - +1 yıl
- +1 yıl
@Hasretminel Bakıyorum ki her yere bulaşıyorsun... @azerbaycan29 Ermenileri zaten ciddiye alıp konu etmiyoruz. Durumları ortada. Bkunda boğuluyorlar. O yüzden takılma sen onlara hayatları cehennem oldu orada zaten.
- +1 yıl
bence o videoyu ceken cocuk dayagi haketmis. ve bence o sonda ki 2 cocuk videoyu cekenin arkadasi. yani kurgu gibi geliyor. tamam operayi soruyosun nerde diyosun insanlar cvp veritorm ustune neden sen azerice biliyor musun diye soruyosun? dayak mi istiyo canin. bana inandirici gelmedi. arada bir saldirgan fasist cikabilir ama bu halklarin kardes oldugu gercegini degistirmez. @azerbaycan29
- +1 yıl
@Hasretminel eyvallah cigerim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Garabağ sorunu olduğu sürece bu tartışma devam etcek
Her gün şehit haberleri alıyoruz, kimse böyle olsun istemez ama oluyo işte - +1 yıl
@Gokhaaan az-az.facebook.com/.../10155003028013848
dün şehit olmuş tek erkek çocuğunu kaybetmiş bu babanın fotoğrafına ve haline bakın. başka bir şey demiyorum
+1 yılÇünkü tam olarak bir millet olamadılar ve kültürleri oluşamadı
10 YorumlaYa ermeni ve kürt neden hep ayni kefede bende kürtüm oyunlarimiz azeri oyunlari ya cahil okumayan insanlat neden bukadr onyargili ya ben anlamiyorum bilmiyosan konusmatacksin
27 Yorumla- +1 yıl
Çünkü Ermeni etkisinde kalıyorlar.
- +1 yıl
Rojin555 avjikurmonçi azi olan konusuyor ne ermeni etkisinde kaliyor sacmalamayin kurt derken herkezi ayni zan altinda birakmayin ermeni etkisinde kalanlar ermeni tohumu pkk lilardir bu ulkede yillardir dislanmis surulmus itilmis kakilmis hatta ve hatta zamaninda katli vacip olmus cingenlerin bile tarihi varken yuz yillardir var olan kurtlerinmi tarihi yok acin tarih kitaplarini okuyun cahillet siz ancak at gozlugu takin ve ben kurdum hepinize soruyorum hanginizin sulalesinde 4 vatan sehidi var
- +1 yıl
@Cikskadir Ohalde ermeni etkisindeki pkk lılara neden hiçbir kürt tepki göstermedi bgüne kadar? Çingenelerin açık ara kültür fakları var.
- +1 yıl
Anladim Rojin ne demek istediyini onakalirsa kurtleri ermenilere benzettikleri gibi karadenizlileri ruslara egelileri yunanlara edirnelileri bulgarlara hataylilarida araplara gelme irklardandir halbuki biz kurtler mezepotanyadan gelmeyiz okadar cok sinirlendimki cumleler karisti ya
+1 yılLazların varmı? ya da çerkezlerin? Çokmu önemli tarihi eserlerinin olması.. Biz insan olmayı unuttuk.. İnsanlığımızı kaybetmişken, tarihi eserlerimiz olsa da bişey değişmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Cevabında bahsettiğin milletlerin var. Diğer cevapları da oku... Az önce bu konuda açıklama yaptım. Ayrıca konuyu çarpıtma.
+1 yılÇünkü kürtler tarih boyunca kendi bayrağı altında hiç toplanmadı her zaman bir ülkenin azınlığı oldular. Hala da öyleler. Özgün bir milliyetçiliği yok
30 Yorumla
+1 yılKürtler med imparatorluğunu kurmuşlardi ve çoğu tarihi eserleri şu an mezapotamya ve iranda...
218 Yorumla- +1 yıl
O bölgelerin tarihi eserlerine bak en azından. Kafana göre yorum yapmadan ònce biraz araştırıver. Resmiyette türk vatandaşı olan milletine saygısızlık etmen hoş değil
- +1 yıl
Baktım, inceledim... Böyle bir eser hiç yok. Ayrıca Kürt adı, Medlerden yüzlerce yıl sonra ortaya çıkmıştır. Teknik olarak imkansızı yazmışsın.
- +1 yıl
Kürt ismi Selcuklu/Osmanli dönemlerinde kullanılmaya başlandı. Kürtler iran civarlarinda yaşayan bir nevi iranlilardi ve med imparatorluğunu kuranlar da bu medeniyetten olanlardı. İranda da buna örnek birçok eser var.
- +1 yıl
Amaç saygısızlık değil. Aksin, sormadan araştırmadan böyle bir cevap vermek saygısızlıktır. O bölgede hiç Kürtlere ait eser yok. PKK nın var diye gösterdiği birkaç eser oldu. Ancak tüm dünya tarihçileri, o eserlerin Süryanilere ait heykeller olduğunu yazıyor. Böyle bir yalanı PKK lılar neden söylemiş olabilir?
- +1 yıl
teröristleri "kardeş" demen gereken insanlarla ilişkilendirilerek ırk üstünlüğü kurmaya çalışman medeni değil. Bahsettiğin bolgede Ermenilere ait eserler mevcut çünkü zamaninda orda ermeniler yaşıyordu kürtler ise mezapotamya taraflarindan iran'ın güneyi ve hindistan'a uzanan bölgede yaşıyordu. Ancak kürtlerin bu dönemde de devletleri olmadığından kendi adlarına bir eser bırakmalarını bekleyemezsin. Yine de bahsettiğim med imparatorluğuna ait kalıntılar var ki bu kürt ve iranlilara ait eserledir ve onlar o zamanlar homojen bir toplum olarak yaşarlardı. Bahsettiğin eserler Süryani ya da bunun gibi devletlere ilişkilendirilse bile kürtler ayni zamanda o devletlerin bir parcasıydi. Kendilerine ait devletleri olmadığından bir eser bırakacaklarıni bıraksalar bile Kürt adına bırakmalarıni bekleyemezsin. Kürt milletini aşağılama niyetiyle burda kendini küçük düşürme
- +1 yıl
"Kürt ismi Selcuklu dönemlerinde kullanılmaya başlandı. " sözüne kesinlikle katılıyorum... Hatta çok daha fazlasını biliyorum.. Diğer cümlelerin biraz mübalağlı olduğu için katılmadım. Bu konuda ciddi araştırmalar yaptım. Zaten hiç tarihi eserleri olmadığını bu araştırmaları yaparken fark ettim. Biraz bilgin olduğunu görüyorum. Ek bilgin olması açısından yazıyorum. Tarihi kaynaklarda Kürdistan adı ilk defa Selçuklu Devleti döneminde geçer. O dönem henüz Kürt adında bir milletten bahsedilmez. O dönemle ilgili detay çok ama kısa keseyim. Selçukluların bu bölgeye Kürdistan demelerinin nedeni siyasidir. Amaç, bugün tipik İngiliz oyunudur. Anadoludaki İranlıları kendi milletlerinden ayırmak ve böylece sorunları uzun vadede çözmektir. Sonraları bu bölge halkına Kurdîî, yani Kürdistandan gelen anlamında sıfat kullanılır. Aslında halen ortada Kürt milleti yoktur. Bu sıfat günümüze Kürt olarak gelmiştir.
- +1 yıl
Burda Kürtlerle Pkk yı aynı cümlede yazmanı kınıyorum arkadaşım..
- +1 yıl
Farsca biliyor musun bilmiyorum ama Farsça eski dilinde kàrd/kurdà kelimeleri "kahraman" anlamında kullanıliyor. Ve iranliların kendi milletlerinde bu insanlara bu türden bir isim vermeleri de olası. Ama yine de Kürt kelimesinin kökeni hakkında net bir şey söyleyemiyiz. Bir cok kaynakta farkli farklı kökenlere bağlanmakta
- +1 yıl
Sanırım sen konuyu çarpıtmaya çalışıyorsun. Bu aşağılama ve yüceltmekle ilgisi yoktur. Var mı yok mu konusu. Neden başkasına ait eserleri kendilerinin miş gibi göstermeye ihtiyaç duymuşlar? Not: İran halkı tektir. Yani Kürtler ve İranlılardan oluşmamıştır. Sanırım bunu fark edemedin.
- +1 yıl
Sanırım belli kaynaklara bağlı kalarak bir araştırma yapmişsın. Pkk'yı kurtlerle ilişkilendirmeye çalişman ve yok bilemem afrikanın eseri var da kürtlerin neden yok tarzı aşağılamalar ve bu türden zihniyetler yüzünden toplumdan dışlanan kesimler daima haksızlıklarını gün yüzüne çikarmak ve seslerini duyurmak için sorun yaratmakta. Biraz ırka bağlı kalmadan dar düşünce açını genişletmeni tavsiye ediyorum... Olayı çarpıtmaya çalışma diyerek işin içinden sıyrılmaktansa daha açık konuşup en azından saçma sapan bahanelerle polemik yaratmaya çalıştığını korkmadan dile getirebilirsin
- +1 yıl
@bunickyirmibirharfli Bu sözünü anlayışla karşılıyorum... Haklı olabilirsin ancak PKK nın bastırdığı, çakma tarih kitaplarını bana belge olarak sunan bir arkadaşımız şu an soruma bile cevap vermiş. Bkz. @ByDemokratt
- +1 yıl
Kürt müziği kastından nedir bilmiyorum. Kürt müziği olsa olsa kürtçe söylenen müzik olmalı veya o kültürde dengebej denilen tarz kendilerine özgüdür. Halay ise o bölgede yaşayan her kesimin ortak ürünüdür. Sadece ermenilerle sınırlayamazsın. Ne eskimo ne de afrika'ya ilkel diyecek kadar modern bir düşünceye sahip olduğunu düşünmüyorum. 70 milyon insan arasında taraf tutma gereği duyarak insanları birbirine düşürmeye çalisma niyetin sadece senin dar dünyandan ibaret olacak. Kürtlere karşı nefretinle yw bitir kendini olur mu? Sadece senin demenle dünya değişmeyecek. Burda seninle konuşuo muhattap olarak da sadece vakit kaybediyorum
- +1 yıl
Kürt ismi med ile bağdaşmama düşüncene gelecek olursak o zaman biz de Osmanlıları Selcukluları Gazneliler vs devletleri türk devleti olarak saymayalim çünkü içinde türk geçmiyor. Belki de Göktürklerden önce biz türkler hic olmadık değil mi (!) haklısın sanırım. Türk olması için içinde Türk kelimesi olmaliydı. Tüh birçok devleti kaybettik. Sayende de aydınlanmis olduk
- +1 yıl
Halen çarpıtıyorsun, halen anlamamazlıktan geliyorsun. Tüm dünyanın ilkel dediği Afrikalı kabileler için bana gelmiş diyemezsin diyorsun. Başını kuma gömünce saklandığını zanneden sadece sensin. Ben seni halen görüyorum. Ve sen bana demgoji yapmayı bırakıp, neden bölgenin yerlisi olduğunu iddia eden bir toplumun geçmişe ait hiç bir eseri olmadığının cevabını veremedin. Ben yazayım. Çünkü o halk o bölgenin yerlisi değildir. Sonradan yerleşmiştir. Tıpkı Balkanlara yerleşen Türkler gibi.
- +1 yıl
Şimdi seni engelliyorum. Çünkü amacın soruyu cevaplamak değil. Soruyu provoke edip, işi hakaret boyutuna taşımaya çalıştığın için. Sen ne sorduğum gayet güzel anladın.
- +1 yıl
dalgaya bak aşağoda birbirlerine sövmekten, hakaret etmekten öteye gidemiyor tartışmalar :l
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Verecek cevabı olmayanlar ana dillerini konuşuyor. Halbu ki soru yoruma kapalı. Var mı yok mu?
- Kültür & Sanat konusunda 695 cevap paylaştı.
+1 yılDemek ki kimlik yaratmaya çalışıyorlar sebebi de belli ayrı Kürt devleti BOP kapsamında
00 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılSurekli bir milletin ayaklari altinda yasadiklarindan, ustlerin alinmasinkar valla. Birbirleri icin degil kendileri icin yasiyorlar.
10 Yorumla Nete yaz cikiyor kurtlerin tarihi ve atalari diye veya nerden geldiyini mezopotamya diye cikiyor sumuklu sidikli MÜGECE
00 YorumlaKürtlerin ne tarihi varda eseri olacak.
222 Yorumla- +1 yıl
@Rojin555 Arkadaşlar kabalaşmadan ve birbirinize laf sokmadan, medenice anlaşmaya çalışın. Diğer yorumlara bakın. Saygıszlık edeni engelliyorum. Ben bu konuda birçok kaynak araştırdım. Sosyal medya da fanatik pkk lılar ile konuştum. Kürtlere ait tarihi eser hiç yok. Var diye gösterilen birkaç eser de o bölgede yaşamış başka milletlere ait. Bkz. @tblisi nin gösterdiği eser. Yezidi toplumuna aittir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Mahabad Cumhuriyeti, Ocak 1946'da Sovyetler Birliği'nin desteğiyle kurulan ve Sovyetler Birliği'nin çekilişiyle aynı yıl içinde yıkılan, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamış bir uydu devlettir. İranı baskı altına almak amacıyla, oldu bitti ile kuruldu. Kuruluşunda kürtlerin hiç bir emeği geçmedi.
- +1 yıl
Türkiye nin 1939 da kurduğu Hatay cumhuriyeti gibi.
+1 yılBir kürt olarak burda hepinizin çok saçmaladığı ve hala bir arada yaşmayaıl öğrenemediğinizi düşünerekten size acıyorum. Iyin bitirin kendinizi. Dünyayi siz kurtaracaksınız aferin.
Soruyu Soran @BaranDinc ve @ByDemokrat tamamen saçmalamış.068 Yorumla- +1 yıl
Soruyu soranın nerede saçmaladığını yazar mısın? Soru oldukça somut, yoruma kapalı bir soru.
- +1 yıl
2 gramlik aklinla kurtlerin yillardir burada olmayacagini kanitlamaya calisiyorsun. Tarihi sen yazacaksin sanırım. Burdan tum tarihcilerin gozu kulagi senin verecegin cevapta bunj bilmen istedim. Umarim tarih sayende daha cok aydinlanir
- +1 yıl
Aklımın gramajı senin hayalinden fazladır. Tarih yazılmaz. Ya vardır ya yoktur. @ByDemokratt örneğinde görüldüğü gibi saptırılmış, çakma tarihi okuyunca daha mı iyi oluyor? Amacımız düşündürmek. Tabi düşünmek isteyene. Soru net... Neden tarihi hiçbir Kürt eseri yok.. Laf ebeliği yapanlar henüz buna cevap veremediler. Çünkü altında yatan gerçek, öğrendikleri tarihi çöp yapıyor. Yalana inanmayı tercih ediyorlar.
- +1 yıl
Boş bir sorunun peşine takılmişsin. Çok merak ediyorsan git kendin araştır. Bydemokratin zihniyetinden farkin yok
- +1 yıl
Ben cevabı zaten biliyorum... Yalan tarihi ortaya dökmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Çakma tarihle pkk şerefsizleri ancak kendilerini kandırırlar. Burda sende milliyetçi bir kafayla boş boş konuşuyorsun.
- +1 yıl
Devleti olmayan bir ırkın kendi adına tarihi eser bırakmasını bekleyecek kadar geri kafalı mısın. Tarihi kasaptan mı öğrendin
- +1 yıl
Ben soruyu sordum.. Soruyu neden boş olarak nitelendiriyorsun? Tarihi eser olmaması tuhaf bir çelişki değil mi?
- +1 yıl
Vanda yaşıyorum ve burda sana birçok eser atıp hangisinin ermenilere ait hangisinin selcuklulara hangisinin de iranlilara ait oldugunu soyleyebilirm iran sinirinda yasiyorum
- +1 yıl
Ustelik umriye taraflarinda kurdaa'lara yani selcukli ve gaznelilerle yasayan kurtlerin eserleri var... O zamanlar kurdaa'lar selcuklu gazneli gibi devletlerle ic iceydi
- +1 yıl
2 gramlık beyninle hakaret etmeden yazacaksan buyur yaz.. yoksa eni küfürler bende saklıdır. Devlet olmadan zaten millet olamazsın... Her toplum, devlet olsun ya da olmasın tarihte eser bırakmıştır. Eskimoların devleti mi var dı? Millet bile değiller ama var.
- +1 yıl
Cok merakliysan gel senj umriye taraflarinda gezdireyim sana gormek istedigin tum eserleri gosteririm.
- +1 yıl
Ve bahsettigim bu bolgede turkler kurtler ve iranlilat bir arada gayet guzel yasiyorlar. Ve hepimiz birbirmzin kulturuyle gurur duyuyoruz. Sen de orda aklı sıra saçındaki tel kadar yaşamis insanların tarihine laf et. Eskimoların eserleri varmis diyor. Adam igloda yasiyor sen ne eserinden bahsediyorsun
- +1 yıl
Bu konuda azılı PKK lılarla da konuştum. Dünyada "Kürtlere ait tarihi eser" yok. Başkalarına ait olduğu somut olan eserleri kendilerininmiş gibi gösteriyorlar. Sanırım sen de aynı şeyi yapacaksın. Zaten olsa kıyameti koparırdınız... Kadim halk muhabbetine... Ama değilsiniz. Mezopotamyaya sonradan geldiniz. Üstelik millet olarak değil, azınlık olarak.
- +1 yıl
"turkler kurtler ve iranlilar" gibi bir tanım olmaz. Sadece İranlılar ve Türkler olabilir.
- +1 yıl
Abim Van'da iran sınırına yakın bir yerde öğretmenlik yapıyor ve gerçekten çok güzel yer. Sacmaliyorsun su an. Bos bir derdin var
- +1 yıl
@MinaBetterfly Biz kötü mü dedik... :D Evet ortada bir saçmalayan var :D
- +1 yıl
Bunlar nerde yasiyor hangi cagda kaldilar anlmadim ki
- +1 yıl
Sacmalayan sensin. Kurtleri ve turkleri birbirne dusuren yapilanmalara inanacak kadar saf bir soru sormussun
- +1 yıl
Nasıl bir çağ bekliyordun... ? Pusup kurup asker, sivil öldüren canilerin çağındayız. Bilmiyor musun?
- +1 yıl
@Mina Betterfly Abin nerde ogretmenlik yapiyor?
- +1 yıl
O serefsiz teroristler de senin gibi milliyetci dusundigu icin yasaniyor bunlar. Senin de onlardan farkin yok su an
- +1 yıl
@MinaBetterfly Benim sorum çok basit.. Eser var mı yok mu? Bu neden zorunuza gidiyor. Daha uçuk şeyler de biliyorum ama soru ile alakası yok... Onları yazsam ırkçı olmaktan öte ne hakaret edecektiniz merak ediyorum :D
- +1 yıl
Arkads var demis gel gezdirip tanitayim sana demis
- +1 yıl
@MinaBetterfly Ben buna cevap verdim... Oku bakalım ne yazmışım.
- +1 yıl
pkk'nin var dedigi eserlerin olmadigini biliyorum her seyi gayet iyi biliyorum
- +1 yıl
Biz burda hepimiz Pkk'ya karsiyiz. Pkk'nin kurtleri kandirmaya calistiginin farkindayiz
- +1 yıl
inanio giden de var
- +1 yıl
koylerde onlemler alinmadan evvel teroristler silah zoruyla evlere girip insanlari tehdit ederek yok buna bilmem suna oy vereceksiniz diyordu
- +1 yıl
Sandiklar guvenli degildi herkes acikta oy kullaniyordy
- +1 yıl
sadece bizim koyun orda 6 tane karakol var ama hala siniri gecen terorist var sinirlar iyi korunmuyorsa terorsitler elini kolunu sallayip rahatca gezebiliyorsa istedigini de rahatlikla kandirabilir istedigi hikayeyi de uydurur
- +1 yıl
Ama burda yasayan biri olarak nerden geldigimi ve nereye gittigimi cok iyi biliyorum
- +1 yıl
kurt oldugum icin de turk oldugum icin de kendimle gurur duyuyorum senin gibi bir capulcunun yok saymasiyla hic bir sey olmaz. Istedigin kadat gormezden gel yok say bos dusuncendem ibaretsin otesini yapamazsin
- +1 yıl
Bravo👏👏👏👏
- +1 yıl
Yasasin kürt-türk kardesliği
- +1 yıl
kürt ve türk milliyetçiler bu ülkeyi bölemezler
- +1 yıl
Hepimiz biriz ve buna karşı çıkan virüsler geçicidir. Ancak google'dan spekülasyondan ibaret kaynak araştırması yaparlar.
- +1 yıl
yok tarihi esermis yok eskimoymus yok sorum acik ve netmis falan da filan lafi gevelyip durular
- +1 yıl
Bu anlattıklarına da, sözündeki samimiyete de inanıyorum. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin "barış" lafları ile yaptıkları iki yüzlülükleri de görüyorum. Sorudaki amacım zaten Kürtleri küçümsemek değil. Yalan bir tarihe karşı algı uyandırmak. İnan safları düşündürmek. Gelelim cevaba; Kürtlerin tarihleri vardır. Çok ta güzel tarihi eserleri vardır. Hatta daha iddialı yazayım. Kürtlerin tarihi Türk tarihinden, daha derin ve çeşitlilik gösteren muhteşem eserlerle doldur. Ancak bir şartla. Adı Kürt değil, Acem, Fars ya da İranlı olarak. Özetlersek, Kürt dediğimiz millet, tıpkı Balkan Türkleri ile aynı kaderi paylaşan İran halkıdır. Kürtler bu tarihe sahip çıktıklarında taşlar yerine oturur. Ancak biz farklı bir milletiz derseler iş karışır. Bu konuda başka bir cevaba Kürt tarihi ile ilgili özet yazmıştım. Detaya diğer cevaplardan bakabilirsiniz.
- +1 yıl
Şu anlamadan alkışlayan kıza gerçekten sinir oldum... Yani bir insan bu kadar boş sempatizan olur. Ama cehaletine verip engel atamayacağım.
- +1 yıl
Ben iran kürdüyüm. Iranda şii Suriyede müslüman kürtler var lübnan hristyan kürtler var israilde yahudi kürtler var. Hiç umrumuzda değil. Önemli olan insan olabilmek türkü kürdü falan hiç önemli değil. Zamanımda Kürtler ve Iranlilar birdi beraberdi homojendi ama kurdu iranlisi belliydi ve simdi ayrildilar iranlilar "arınmis irk" tabirni kullanmaya basladi ve kurtlere de kurdaa (kahraman) ismini verdiler. Burdaki iranlilar hep der biz kardesiz diye. Senin de ayni nezaketi gistermeni beklerim
- +1 yıl
Bizim burda tarihimiz var ve insanlarin tarihine saygi duymak senin medeniyet seviyeni gosterir
- +1 yıl
Tarihci gibi gorunmeye calisiyor ama inadırıcı degil. Ben orayi cok sevdim ve insanlar saygi duymayi biliyor. bir türk olarak keşke sen de aynı saygıyı göstersydin diyorum. (Lafım soruyu sorana)
- +1 yıl
Evet İran ın bu konudaki düşüncelerini yıllardır bilirim. PKK ilk güçlenmeye başladığında, en büyük desteği İran'dan alıyordu. Çünkü benim yazdığım gerçekleri onlarda biliyordu. Lübnan da, Suriye de ki kampların finansal desteğini İran sağlıyordu. Ancak ne zaman ABD ve batı PKK yı İran'a karşı da kullanmaya başladı ve İran bunu fark etti. O günden sonra yaptıkları hatadan döndüler. PKK nın finans kaynakları değişti. Şimdi gelelim neden hem Türkler hem de PKK lılar benim yazdıklarımı açık açık ifade edemiyor. Eğer Türk devleti, Kürt yoktur, İran halkıdır derse, tıpkı Yunanistandaki Türk azınlık gibi, İran ı kendi iç işlerine karıştıracak ve İran kürtlere garantör olacak. PKK da diyemiyor. Derse zaten kendi hedefi ortadan kalkmış olacak. Kürtlerden tamamen dışlanacak. Bu yüzden her iki tarafta gerçekleri açıklayamıyor.
- +1 yıl
Gerçekleri açıklamak sana kaldı. Seni tebrik ediyorum şehrin anahtarı sana verilmeli
- +1 yıl
@MinaBetterfly Ben tarihçi değilim, kendi hayallerini kurgulayıp ben ima etmişim gibi ifade etme. Aynı hatayı ilk girişinde de yaptın. Ne yazdığımı anlamadan lafa atlama.. bir sus, bir sus. Gözümden daha da düşme.
- +1 yıl
Burda azeri türkler de var. ruslar da var ermeniler de var gurculer de var Ve hiçbirimizle hiçbir zaman sorun yaşamadık. Sen ülkelerin siyasi politikasına bakarak ve medyadan anladığın kadarını değerlenriyorsun. O anlattikların politikacılar arasında. Biz halktan insanlar gayet rahat yaşıyoruz ve kendi tarihimizi kendimiz bilmemiz yeterli kimseye ispatlamaya çalışmıyoruz.
- +1 yıl
Ve burda siyasi sorunlar yok. Avusturalyadan bile gelen turistlerimiz varken senin de gelip gormeni ve milliyetci davranarak ne kadar yanildigini anlamani istiyorum. Cunku kulturlerimiz bir arada gayet harika yasiyoruz... Bu kukturlerin bir parcasi olmaktan da gurur duyuyoruz
- +1 yıl
Ben düşüncelerimi yazdım. Gerçekleri bulmak senin kendi vicdanına kalmış. Ben sadece algılarınızı gözden geçirin diyorum... Neyi doğru neyi yanlış biliyorsunuz, bir kontrol edin diyorum. Bana gelince bu konuda yeni değilim. Yaklaşık 10 yıldır birçok sosyal medya da PKK lı siteler dahil konuyu tartıştım, araştırdım. Makaleler yazdım. Hatta siyasi blog ve gazetelerden teklif te aldım bu yazılar nedeniyle. Yazılarım halen duruyor. Belki bir ara bu site de bence olarak yayınlarım.
- +1 yıl
Bence akli sıra "Yok kürtler buraya hic gelmesi hep biz vardık" tarzı bir propaganda yaratmaya çalışıyorsun. Pkk siteleri sana arastirmanda nasil yardimda bulunmustur bilmiyorum ama gercekten makale yazmissan bile burdaki sıradan sitede yazacagin siradn Benceni sadece üstün ırk tespiti yapan ve naziden farki olmayan milliyetciler kulak kabartır
- +1 yıl
Senin arastirdiklarindan ote ben yasiyorum icindeyim bu yuzden neyin ne oldugundan da gayet eminim... Gozden gecirmesi gereken bir sey varsa o da senin kurtlere bakis acin
- +1 yıl
Tamam Teşekkürler.. Hadi iyi sabahlar. Şu anlamadan lafa atlayan kıza da iyi geceler de benim için..
- +1 yıl
Burdan beni destekledigi icin tesekkur ediyorum kendisine sanirim uyukaldi kendisi. Bye bye sizlere
- +1 yıl
Önemli olan destek değil, doğru ve yanlışın bulunmasıdır. Uyumamıştır o... Burçla falla falan ilgileniyordur.. :D Aklı onlara çalışan bir kıza benziyordu zaten :D
- +1 yıl
En azindan daha objektif yasadigini kanitladi
- +1 yıl
Daha çocuksun ilkokul TC kafasındasin büyüdüğünde herşeyi anlarsın.
- +1 yıl
ByDemokrat epey büyümüş ve gayet mantıklı konuşuyor sanırım onun sayesinde dünya daha güzel bir yer olacak. Tasman teröristlerin elinde oldukça bu kafayla ancak oyalanırsın
- +1 yıl
Satılık kürt olmaktan iyidir terörist olmak
- +1 yıl
Satılık kürtmus. Turkce konusuyorsun turk vatandasu sayiliyorsun turkiyede yasiyorsun yok satilik kurtmus. Sen iraga git orda sana yer vardir. Ustelik terorist oldugunu itiraf ettin. Umarim kimligin tespit edilir de b*ktan hucrede layiginla geberir gidersin
- +1 yıl
Irak a gidemez. Çünkü dillerini bilmiyor 😉 .
- +1 yıl
Kuze kere
- +1 yıl
Gereksiz kürtçe öğren gel o zaman konusuruz
- +1 yıl
By demokrat "kuze kere" diyerek bize ne oldugunu acikca ifade etti. Biz farkindaydik zaten aciklama yapmana gerek yoktu.
- +1 yıl
Kısa kes gevezee
- +1 yıl
Benim halkımdaki yorumları şimdi görüyorum. Birncisi Burçlar gerçektir. Ikincisi fala inanma ama falsız da kalma üçüncüsü gece yarısı fala bakacak kadar da delirmedim dördüncüsü uyuyakalmıştım
- +1 yıl
@MinaBetterfly Günaydın.
- +1 yıl
Gecenin yarısı ne günaydını 😂😂😂😂 Senin kafa da güzelmiş
- +1 yıl
ha bana demişsin. Şimdi anladım
- Kültür & Sanat konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılSelahaddin Eyyubi var ama daha ne olsun öyle Kürtlere canım feda
12 Yorumla- +1 yıl
Kim diyor Eyyubinin kürt olduğunu? Kaldı ki ben tarihi eser diyorum.
- +1 yıl
İlber Ortaylı gibi Tarihçiler diyor. Var mı bir itirazın? Yorumlarını ve cevaplarını okudum ağır saçmalamışsın tarih hakkında en ufak bilgin yok. Kafatasçı milliyetçi seni. Bakıyorum da iddialarınız değişmiş önceden Dağ türkü diyordunuz şimdi İranlı😂. Bu da işe yaramayınca başka bir şey dersiniz. Sizler de olmasanız neye güleceğiz biz?
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtlerin tarihi yok diyenin namusunu skym çıkın sokağa kürdün tarihi yok deyin mk çocukları
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 3,6b cevap paylaştı. medleri araştırmanızı öneririm
31 Yorumla- +1 yıl
Onları biliyoruz.
Ermeniler ve Kürtleri aynı kefeye koyamazsın.
11 Yorumla- +1 yıl
Zaten çok farklılar
Kültür & Sanat konusunda 3,5b cevap paylaştı. Onlar eski uygarlık değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTarihleri yokki eserleri de olsn
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürküm bu herseye bedel zaten ayrica benim tarihim iki kelimeyle anlaticalakc kadar basit degil
- +1 yıl
Bak sen sacmaliyorsun biz neyiz senin sulalende 4 sehit var mı sap yiyip saman sicma bos bos da konusma ben 15 temmuzda genelkurmay kavsaginda milli istikrar icin canimi ortaya koyup askerliyimi hakkari yuksek ovada catisarak yaparken sen evde uyuyordun biz vatani bayragi ve namusu icin yasayanlardaniz saki benim turkluyumu elestirmeye kalkma ayrica matem turksun neden korkupta gizli cvp layip yorum yapiyorsun acta sayfani normal konusak turklukte korkuya yer yok BUTUN DUNYA SAHITTIR BENIM ATAM FATIHTIR
+1 yılOkumadan bilmesin tarihi
01 Yorumla- +1 yıl
Okuduk öğrendik.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKürt diye bisey yok da ondan.
20 YorumlaYa güldürme beni :D
01 Yorumla- +1 yıl
Gülmen soruya cevap değil.
+1 yılİyiki olmamış
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kırmançi zane
00 Yorumla
+1 yılAmacın ne?
011 Yorumla- +1 yıl
Bu sorumun cevabı değil.
- +1 yıl
Bu saatte sorgulanacak şey mi cahil.
- +1 yıl
Bu da sorumun cevabı değil. Bilgin varsa cvp yaz. Yoksa sus. Yoksa ben susturacağım. Soruyla alakasız her cevabını şikayet ediyorum.
- +1 yıl
Gutiler (MÖ 3000’ler) için Kurti denmektedir.” (s. 11)
“Bilindiği gibi Kürt Kassit İmparatorluğu Hitit ülkesiyle çağdaştı.” (s. 17)
“İlk kerpici Kürt Kassitler yaptı. İlk Takvim’i; ilk matematik ve geometri prensiplerini; ilk ağırlık ve uzunluk ölçü birimlerini Kürt Kassitler buldu.” (s. 21)
“İlk rasathaneyi Urfa’da Kürt Kassitler kurdu. İlk ‘teşhis’ ve ‘tedavi’ ikilemini; masajı tedavi yöntemi olarak kullanmayı Kürt Kassitler uyguladı. Ve petrolü de onlar keşfetti.” (s. 22)
“İnsanlığı ilk kez mağara hayatından kurtaran, emekleyen çocuğu ellerinden tutup yürüten, uygarca bir yaşamın koşullarını tarihte ilk kez oluşturan Sümerler ve Kürt halkı olmuştur.” (s. 31)
“Gılgamış Destanı adlı destanla ilgili tabletlerin metinlerini Kürt Kassit uyruklu şair Sin-Lekke-unni yazmıştır.” (s. 39)
“İranlılar edebiyat ve sanat zenginliklerini Kürtlerden almışlardır.” (s 44)
Mevlevilik Kadirilik Kürt kökenlidir
“Kürtler çoktanrılı dinlerden tektanrılı dinlere geçişin köprüsü olmuştur.” (s. 45)
- +1 yıl
“(Firdevs’in yazdığı) Şehname’de anlatılan efsane tümüyle Kürtlerle ilgilidir.” (s. 148)
“Cirit oyununun Kürtlere özgü bir spor türü olduğu tüm dünyaca bilinmektedir. Cirit sözcüğü Kürtçedir. Cirit oyunu Kürt ırkı atlarla yapılır.” (s. 169-170)
“Halı ve kilim dokumacılığını Kürtler icat etmiştir. İranlılar ve Türkler Kürtlerden öğrenmişlerdi.”
(s. 172)
“Kök boya kullanımını Kürtler bulmuştur.” (s. 179)
“Nuh Tufanı Sümerler ile Guti Kürtlerinin ortak efsanesidir.” (s. 189)
“Batı tarihçileri uygarlığın tekerliğin keşfiyle başladığını söylerler. Bu söz abartılıdır ama yanlış değildir. Atı tarihte ilk kez ehlileştirip binek ve çekme aracı olarak kullanan Kürt halkıdır. Aynı halk ehlileştirdiği atın çekeceği tekerleği de keşfetmiştir.” (s. 190)
“Tarihte uluslararası antlaşmaları ilk yapan Kürt halkıdır.” (s. 191)
Evet devam etmeye gerek var mı? - +1 yıl
Bu yazdıklarının çoğunu PKK servis etti.. Bahsettiğin bağlantıyı kuranlar isim benzerliği gibi bir mantıktan yola çıkıyorlar.. Hiçbir kayıtları yok. Dahası 1995 öncesine ait bir kaynak yok. Peki kaynak nerede. İlk olarak karşımıza, New York 'ta, CIA nın siparişi ile, masa başında yazılmış Kürt tarihi kitaplarında görüyoruz. Onlarında yukarıda yazığım dışında dayandırdıkları hiç bir kaynak yok... Garip olan özel isimleri bazen İngilizceye çevirip benzetmişler bazen de yerel dillerden benzetme yapmışlar. Yani kitabın yazarları bile zoraki yazmış. Paramızı alalım yeter mantığı ile. İlk kez Selçukluda rastlıyoruz. Hatta bölge adının değiştirildiğini bile görüyoruz..
- +1 yıl
Bunlar kanıtlı belgeli yazılırken PKK daha ortada yoktu.
Siz türkler göçebe çadırları sırtında çingene gibi ordan oraya giderek ne eser biraktiniz.
Camilerden bahsetme bir daha cahil derim.
Sadece bir dikili taşıniz var orhun kitabeleri.
Barbarlik yapıp medeniyetlere zarar verdiniz.
Mezopotamyanın kadım halkı olan kürtleri yok saymak içinde sadece karalama kampanyası yaparsınız.
Sen git aynada kendine bak.
Bak bakalım tipin şeklin semalin neye benziyor.
Geniş yüzlü çekik gözlü musun.
Kürtlere benziyorsunuz neden acaba.
Zaman çağ ilerledikce ırklar harmanlanır milletler karışır sadece beyinde olgular kalır.
Zeki insanlar ırkçılık yapmaz hepimiz insan ırkına mensup canlilariz.
Su an var olan gerceklikleri gor - +1 yıl
Siz türkler siz kürtler muhabbetine girecek kadar seviyenizi düşürmüşsünuz. Kürtü türkü mü kaldı. Bu ırka dayalı siyaset kafasını bırakın artık. Bu zamanda bile bu kafada insanlar var inanmıyorum
- +1 yıl
O bahsettiğin belgeleri ben yıllardır biliyorum. O kitaplar 1990-1995 arası yazıldı. Yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Yazanı da, kaynağı da, nerede yazığı da, çelişkileri de bellidir. Her neyse benim konum bu değil... Bu bölgede neden hiçbir Kürt eserinin olmadığıdır. Ki henüz yaptığın hakaret dışında bu soruya bir cevap vermiş değilsin.
- +1 yıl
@HandeAramizda Sende Boş yapma hacı. Irkçılığa karşı olduğumu belirttim.
- +1 yıl
#soran amacın kürtleri küçük düşürmek yok saymak.
Bir çok medeniyet vardır binlerce yıl varolmalarina rağmen bir çekiçleri bile yoktur.
Kürtler dağ halkıdır ve sürekli savaşan insanlardır.
Kıçlari rahat görmedi ki sana eser bıraksın ha bırakmış da Hade bu da siz parazitlere öz savunma olsun.
Gereksiz şeylere kafa takacagina ulkene don bak.
Yönetim biçimine geçim sikıntısına vergi artışlarına.
Zamlara bak. Ülke bataklık oldu her yer suriye kafalar yobazlasti.
Demokrasi gitti teokrasi geldi.
Lâiklik tehlikede.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilincsizler
02 Yorumla- +1 yıl
Dünyada birçok ilkel toplum var ama küçükte olsa o medeniyetin var olduğunu gösteren eserler ve kültürleri var. Kürtlerde hiç yok.
Cevap sahibi+1 yılama hicbiri kurtler kadar yanlamadi. kurtler isci sinifi oldular her zaman ve soyleneni yaptilar o sebepten.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar