Sınıfta mezhep muhabbeti oluyodu kız arkadaşım Alevilere laf atıyodu benim Alevi olduğumu bilmiyodu ben dedimki yan sıradan e canım bende Aleviyim dedim ağzı açık kaldı utandı bişey demedi ertesi gün geldi dediki annem çok kızdı babamlar duyarsa öldürür beni dedi bende dedimki bu zihniyetle yaşamayı haketmiyorsunuz dedim öyle ayrıldık ülkemizin insanlarına bişey demiyorum daha bu ayrımlar 2000 sene önce yapılıyordu hangi çağdayiz anlamadm eee ne oldu şimdi benim mezhebi inancım Alevilik Bektaşilik ne var bunda Alevi-Islamı savunuyorum ne var bunda?
Cevabın nedir?
+1 yılKlavye basinda cogu kisi iyiki ayrilmissin napican oyle kafadaki birini demis ama ben sana duymak istediklerin yerine gercekleri anlatayim, bu sitede siyaset konularina bakarsan bir suru akp li ya da muhalefetten kisileri gorursun ve iki tarafta birbirine laf koyar, bu durum gercek hayattada kendini hissettirir, arkadasliklarin bozulmasina kadarda gider, sevgili durumlarinda ise bu is daha ciddiye biner cunku kimse gelecekte beraber yasayamayacagini bildigi halde onunla beraber olmak istemez eger normal biriyse cunku onu kullanmak istemez, ayrilmasi bile onun icin buyuk bir ic sikintiya donusmustur bile belkide, eger daha onceden surekli sorun yasiyorsaniz ozaman bu bahane olmus, ama burada kizin asil demek istedigini anlamamissin, kiz bu iki secenekten birinde ve her turlu seninle geleceginin olmadigini gormus ve baba bahanesiyle seni kirmadan yani seni sevmiyorum demeden ayrilmis, bence mutlu olmalisin, buradaki mesajlara bak insanlar kavgali aglamakli ayriliyorlar, sen ise bu sebebi kabul edebilirsin cunku ulkede kutuplasma fazla ve dedigim gibi kac yillik arkadaslar siyaset yuzunden arkadasliklarini bitiriyorlar, sonucta bundan sonra ikinizinde yollari ayriliyor, (bende herkese akp, mhp, hdp, chp, alevi, kurt vs ilk basta hosgorulu yaklasirim ama kalici saglam arkadaslik kurmam zor, cunku kafa yapimiz birlesmeyecek ve kavgadan daha kotu seylere gidebilir o yuzden kiz hakli, sen ise gercegi goremeyecek kadar bile onu sevmiyorsun bence)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılO değil de Hz. Ali (r. a.) bugün hayatta olsaydı bu kendilerini ayrı tutan Alevi tiplerin alayını zülfikar kılıcından geçirirdi. Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v.)'in huzurunda da utanıyordur eminim bunları gördükçe. İslam TEK kitap, TEK peygamber, TEK mezheptir. Şii, mii, alevi, malawi, miami yoktur içinde. Sırf o güçlü "teklik" dağılsın diye kahpelik yapan Hristiyanlar böyle gruplaştırdılar hafif hafif. Sonra senelerce birbirlerini yedi bu mezhepler. Namaz ibadetini gerçekleştirecekken şehit edilmiş çok çok çok değerli bir canımız büyüğümüzü sevdiğini iddia edip de kendileri namaz kılmayan insanlar bana gelip müslümanım mavalı okumasınlar. TIRAŞ bunlar. Şii, mii, alevi, malawi yoktur abisi... İSLAM vardır. O kadar.
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyosun Allah'tan Sünni kardeşlerimiz kafa keserek kol bacak keserek kadınları köle yaparak otelde insanları yakarak İslam'ın şartlarını yerine getiriyorlar bir şu pis kafir Aleviler yapmıyor İslam'ın şartlarını
- +1 yıl
O kadar boş konuşuyosun ki abicim, bommmmboş. Ya kafa kol kesen köle yapan otel yakan adam müslüman olabilir mi? Nüfusta İslam yazıyor diye herkes müslüman mı? Sünni musluman değil evliya soyundan gelse yine de o hareketler olmaz. O kadar basit.
Soran+1 yıle niye Aleviler kafirde sünniler Müslüman tavrı yapıyosun bu söylediğim katliamların hepsini sünniler yapıyor çünkü
+1 yılBenim babamda istemiyor zaten ben de ilk basta onu sorarim kusura bakma dini inanclarima bagli biriyim alevi bir insan ibadetlerini bizim gibi yasamiyor degil mi? İnsan olarak cok iyiler alevi kiz arkadasim cok yalniz anlattiklarina gore abdest almiyorlar ben de asla istemem zaten.. Bir arkadasim bu yuzden evlenemedi mesela.. Çağ ile alakasi yok herkesin dusunceleri farklidir..
06 Yorumla
Soran+1 yıl24 yasindasin ve yalanlarına bak abdest almıyorlar dedin :D siz böyle insanlık dışı varlıklarsiniz işte dini inançlarına bagliysan kafanı niye örtmuyorsun niye çarşafa girmiyorsun neden cinsel konulu sitelerde geziyorsun nasıl dinine baglisin karaktersiz ananizdan babanizdan duyduğunuz sacma sapan gerici söylemleri devam ettirmeyin bide çağyla alakası yok demişsin nası yok l*n insanlar kendini geliştirir siz kendinizi yobazlastiriyorsunuz defol burdan
- +1 yıl
Canim ya ben ibadetlerimi yerine getiriyorum bana bunlari alevi kiz arkadaslarim anlatmislardi bir kisi degil birden fazla kisi.. Cemevi dibimde her zaman cenaze alirlar nasil dualadiklarini biliyorum neler yaptiklarini biliyorum bana bunlari anlatma.. İliski sonrasi sadece yikanip geciyorsunz ne diyeyim daha. gerci bana ne naparsaniz yapin.. Bana anlatmana gerek yok ;)
- +1 yıl
Cevap verme istgemiyorum
Soran+1 yılAleviyle birlikte oldun galba
Soran+1 yılIlişkiye girmissin belli
Soran+1 yılNeler Yapıyolar
+1 yılLanet olsun ona ya babası duyarsa öldürür tabi öldürmek onların işi... Sen boşver kardeşim yol yakınken iyi olmuş öyle birinden kurtulmuşsun biz Aleviiler böyle de iyiyiz. ;)
91 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.. Aynı şeyi zamanında bende yaşadığım için biraz sert tepki gösterdim :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
20Cevap
+1 yılalevilik çok karmaşık bir tanımdır 32 kolu vardır ve bu 32 değişik anlayışa uymayan dahi aleviler vardır ülkemizde yaşayan alavilerin çoğunluğu sünni lere kız vermez ataistlere verirler müslümanım diyen birinin evleneceği kişi için insan olsunda kim olursa olsun deme gibi bir lüksü yok müslüman bir kadın müslümn olmayan biriyle evlenemez müslüman bir erkek ise müslümanlar dışında yahudi ve hırıstiyanlarla da evlene bilir eveleilerle ise başdada dediğim gibi çok değişik anlayışta olanlar vardır müslümanlık tanımına uymayan alevi sayısı ülkemizde çoğunlukdadadır
02 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinin hepsi yanlış Alevilerde kız verme alma gibi ayrım yok senin zihniyetin birgün yok olup gidecek biliyorsun değilmi birlik olamayan toplumlar herzaman yok olmaya mahkumdur
- +1 yıl
yok diyorsan sen alevilik ne demek onu bile bilmiyorsun demektir
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşık olduğum kızla mesajlaşırken din mevsuzuna girince lisedeyken Alevi bir çocuktan hoşlandığını ama Alevi olduğu için onla birlikte olmak istemediğini söylemişti bana. Ben ayrımcılık yaptığını söyleyince bunun bir "tercih" meselesi olduğunu söyledi bana. Dindar biriyle evlenmek istediğini söylemişti, tabii ben ateist olduğum nasıl canım sıkıldı anlatamam. Beni reddetmişti üç sene öncesinden. Neden reddettiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Bunun başörtülü yakın arkadaşı da bana bir Kürtle asla beraber olmayacağını söylemişti ki ben de Kürdüm. Ama ona kızmamıştım açıksözlü olduğu için. "Dindar" kelimesini duyunca tüylerim diken diken oluyor şimdi.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim sen kendi açından haklısın.
arkadaşlık ilişkilerinde ayrım yapmam ama ileride evlilik ihtimali olan bir kişi ile ince düşünmek gerekir. evlenseniz, çocuklarınız olsa, hangi mezhebe göre yetiştireceksiniz? kız sünni yetiştirmek isteyecek, sen alevi... ama yok biz evlenmeycektik, takılıyorduk öylesine diyorsan evet o zaman bu sebeple ayrılması saçma olmuş.12 Yorumla
Soran+1 yılYav ne alakası var Sünni yetiştirmek alevi yetiştirmek diye bişey mi var dinini bilsin yeter mezhebe göre çocukmu yetiştirilir
- +1 yıl
peki
+1 yılBenim mezheplere uyan bir arkadaşım bile olamaz bırak bir kız arkadaşı :D Kur-anda olmayan fakat zorla Dine sokulmuş olan birşeyi , ALLAH Kur-anda apaçık yasaklamasına rağmen inatla din inancında bölünen ve ayrılığa düşen insanla asla arkadaşık bile etmem :)
114 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba sana kafatasçı ışid zihniyetli arap zihniyetli israil her daim senin gibileri gözetsin
- +1 yıl
ALLAH kur-anda zaten anlatıyor onlara ayetleri söylediğinde sinirden ne hale geldiğinizi :) Hocam benim dostum ALLAH , BEni ALLAH koruyor işid felan bana zarar veremez siz Kur-anı terk ettiniz ve Kur-anda olmayan bir dini yaşıyorsunuz.
Soran+1 yılSelefi olsam bişey dermiydin
- +1 yıl
Hocam meshep diyorum genel olarak hepsi aynı benim için İslami bölüşler hepsine karşı tavırım aynı
Soran+1 yıl4 hak mezhep diyorlar madem kuran-ı Kerimde mezhep yok ozaman hak mezhep diye bişey de yokk
- +1 yıl
He şunu bileydin kardeşim kimse Kur-ana göre dinini yaşamadığı için din değişmiş kaynak Kur-an yerine Hurafe kitaplar girmiş resmen farklı bir din yaşıyor insanlar.
Soran+1 yılBelkide sen haklısın dır ama kültürümüzü hiçbir şekilde bırakamayz çünkü Osmanlı'nın kuruluş yıllarından beri biz bh kültürümüzle bu günlere geldik
- +1 yıl
Kültürün seni cehenneme götürecek olsa da mı kardeşim? Belki değil ben de değil Haklı olan ALLAH ve kitabı... Kaç ayette atalarınıza uyuyorsunuz da ya onlar hiçbirşeye akıl edemiyorsa diye başlayan ayetler var kardeşim :D
Soran+1 yılSana kuran hakkında soru bsorsam bilirmisin
- +1 yıl
Kardeşim sorunu sor eğer biliyorsam cevaplarım...
Soran+1 yılKuran da ibadethane olarak mescit mi var cami mi yani ne diye geçiyor
- +1 yıl
Kur-anda Sadece Mescidi haram geçer :)
Soran+1 yılPeki cami olayı nerden geliyo minare falan
- +1 yıl
Hocam ne bileyim ben Sadece Kur-andaki dini bilirim uydurulma dini değil :D Yani Kur-anda olmayan birşeyi ben hiç sallamıyorum.
+1 yılburada çok fazla eleştirmem kızıda herkes anlaşamaz yapamaz ya da kendi düşüncelerine inançlarına göre birini istiyodur yani bukadar büyütülmemeli saygı duyulmalı bence kendince doğrusunu yapmış sende yoluna bak kardeşim. burada bırak inanış farklılığını chpli akpli ile ya da mhpli ile evlenmem işim olmaz birlikte olamam yani sağ sol vs herkes özgür kendi gibi birini arayabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeşim bende aleviyim. bende alevi olduğum için sevgilimden ayrıldım, okul ortamında dışlandım. bizden kimseye zarar gelmez kaybeden o olmuş. sen seni olduğun gibi kabul edeni hak ediyorsun. mezhep memleket cart curt bahane eden insanla olmaz. tanışalım mı? dfkjdhfj
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur :)
cag ilerledikce
geriliyor insanlar
gömülüyor gittikce insanlikta
insanlari dini inanclariyla yargilamamayi ögrenmekte direniyor bazilari
onlari kendileriyle basbasa birakin en iyisi mi
yolunuzde güzelce ilerleyin
bosverin20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevilik hatta islam bile 2000 yıllık değil
salla zaten iyi olmuş ne biçim bir dindarlık varsa insanları birbirine düşürüyor sürekli biride çıkıp sen alevi ol veya ben şafi olayım falan demiyor sallayın yani ölmek öldürmek mutsuz olmak mutsuz etmek dinlerin temelinde var00 Yorumla
+1 yılBenim sevgilim ben sünniyim diye ayrıldı. Neymiş annesi öğrenmiş istememiş. E baştan konuşmuştuk bunları hani sorun teşkil etmiyordu diye başlamıştık noldu diyesi geliyor insanım ama diyemiyor
14 Yorumla
Soran+1 yılAynı yobazliklari yaşamışız
Kader işte- +1 yıl
Malesef. bir de baştan konuştuk ve öyle başladık ilişkiye. Benim ailem sorun etseydi ben onun arkasında dururdum. Şimdi alevi bir kızla beraber ne diyeyim mutlu olsun.
Soran+1 yılHelal olsun medenisin baya
- +1 yıl
Ayrımcılığa ne gerek var ki bende bunu amlamıyorum iki tarafta müslüman değil mi. Ailesine eşine bağlı helaliyle hakkıyla çalışan bir alevi bir çok sünniyede bedeldir eminim ki. Allahtan böyle yobaz bir ailem yok. Onu ailemin karşısına çıkardığımda verecekleri cevap " bizim için önemli değil kızım sana ve çoluğuna çocuğuna helal lokma yedirip değer göstersin biz mutlu oluruz gerisi öenmli değil "olacaktı. ama bunun için benden ayrılan birini ben kaybetmedim o ve yobaz ailesi beni kaybetti.
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Kiz öküzmüş resmen. Boyle bebeler de sevgili yapiyor iste.
60 Yorumla
+1 yılSorun sende değil kardeşim. Yol yakınken ayrılmışsınız ne güzel. Bu tarz kıt beyinli insanlar ileri de her konuda kıt beyinliliklerini gösterirler sorunlar çıkar. Bir derdi atmışsın başından. Suçu sakın kendinde arama.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrım yapılması hoş değil ancak kızın yaptığını da yadırgamamalısın. Her insan dengini aramaya çalışıyor. şu an bir sorun olmasa bile ilerde pek çok sorun baş gösteriyor. Dediğimi yanlış anlayıp seni eleştirdiğimi sanma ben sadece olayı iki farklı yönden düşünmeye çalışıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben anlamıyorum fark ne sende Allah'a inanıyorsun Peygamber'e inanıyorsun imanın şartlarını biliyosun adı Alevilik olunca neden ayrımcılık oluyor 😕 sebebi buysa ayrılmak istemiştir bunuda bahane etmiştir gerçekten seven bence ayrılmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes sen gibi dusunse
Cevap sahibi+1 yılbenim bilmediğim bir fark var mı? sizin Hakkınızda bir çok efsaneler var bir çok arkadaşım Alevi hiç değişik şeyler görmedim
Soran+1 yılYok başka bişey hepsi senin dediğin gibi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBense aleviyim biz alinin soyundan geliyoruz biz alinin yolundan gidiyoruz bundan ne utanilcak bisey yok gurur duyuyorum ben kızılbasım 🙌🙌🙌
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHani burada 'kız öküzmüz sen yol yakınken iyiki dönmüşsun' diyolarla benimde cok arkadasım alevi diye ayrıldı peki gidipte herhangi bir birine sordunuz mu farklı mezheplerden inançları baska olanlarla eveleblinir mi diye boş boş yorum yapıyosunuz.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var mezhep farklılıkları evliliğe engelmi
Cevap sahibi+1 yılevet bir erkegin bir başka mezheple ya da dinle evlenmesi günah değildir ama bir kadının evlenmesi günah çünkü erkek onu kendi dinine çekebilir.
Soran+1 yılYa kadın erkeği çekerse
+1 yılKz arkadasn seni gercekten sevmiyormus o zman uzgnm ama ack ve net nm dindar biriy ama ateist bir gnci seviyrum ayrlmayi denedim ama yapamadm cnki cok seviyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılayrımcılık yapan gebersın bence ya bende aleviyim ama nısanlım şafi ve bu normal bısey bırakın mezheb ayrımını mıllet dınler farklı evelenıyor ya nasıl bır kafa yapısı var muslumanlarda..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende ne diye Sünni biriyle berabersinki güzelim alevi kızları varken. Hem baştan soyleyeceksin ne olduğunu. Hiç mi annen baban konuşmadık sana bunu. Bak bende aleviyim Sünni birini istemem mesela.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa seversen
Cevap sahibi+1 yılAmann bu devirde ne sevmesi öyle biseymi kaldı sanki. Sevgi yalan olmuş sen geleceği düşün melis in
Allah korumus seni... Birde boyle dusun..
41 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılSkinti snde degil zaten. varsin yoluna gitsin. Boyle insanlar kimseye mutluluk getirmez.
20 Yorumla
+1 yılBunu en baştan söylemen gerekti
.. Ayrıca yanlış anlama ama her kes kendi inancında biri ile olmalı. İnancına saygı duyuyorum..00 Yorumla
+1 yılBoşver. İyi bile olmuş. Özgürüz sonuçta. Herkes istediğine inanabilir.
00 YorumlaKarakter ayrimi yapcaklarina mezhep mi ayiriyor insanlar.. Yazik
00 YorumlaAlevi-Sünni ayrımı yapmak yobazlıktır.
İnsan olan insanlığa bakar.30 Yorumla
+1 yılEski sevgilinin olduğu bir dünyada yasamak istemiyorum ben
02 Yorumla
Soran+1 yılÖldür onu
- +1 yıl
Tırmalarım
+1 yılAlevileri tek seven benim galiba, ne güzel cemevi falan iyi insandır sevin Alevileri.
20 Yorumla
+1 yılboşver sen onu insan olsa ayrım yapmaz seni sevmemiş zaten sevse mezhebin umrunda olmazdı
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Bu ayrımlar hala var benim erkek arkadaşımla ilişkim bu yüzden bitti ailesi istemiyordu benimkide.
02 Yorumla
Soran+1 yılSizin dava ne
bende bir ben varım diyordum iyi yalnız değilmişim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılSanadami oldu bu
+1 yılbir şey yok ama herkes de kendi düşündüğü gibi biriyle birlikte olmak ister
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe var bunda? Benim yengem alevi mesela biz hiç ayrım yapmayız. Takma sen de kardeşim boşver.
00 Yorumla
+1 yılBende Aleviyim. Ne olmuş yani Aleviysen? Kız bahane uydurmuş eğer gerçekten sevseydi ayrılmazdınız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kız arkadaşım da sünniyim diye ayrılmıştı. Zor durum kardeş bilirim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleeee savun sana savunma vazgeç dememiş ama alevi biriylede olmak istememiş hakkı bu istememesine rağmen senle olmasıda saçma olur
22 Yorumla
Soran+1 yılAnladık sende onun gibi kafatasçısın
Cevap sahibi+1 yılben sadece kız istemiyosa bırakır dedim seni değiştirmeye çalışmamış kızlıcak bişey yok
hepsinin * bana bişey olmasın
11 Yorumla
Soran+1 yılSaol moral oluyor
ama alevi -sünni olmaz eğer öyleyse...
31 Yorumla
Soran+1 yılOlmamasinin sebebi ne
Hala böyle ayrım yapan domuzlar var mı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılBazı yobazlar böyle dşünüyor , aldırma
10 Yorumla Hiç dert etme bu ayrımı yapanı yanında tutma
00 YorumlaSorun sende değil o'nda 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiçbirşey yok gitsin bırak haketmiyor seni
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbazi adetleriniz bize ters geliyo
32 Yorumla
Soran+1 yıl"BİZE" ?
ayrıma bak nası bir zihniyetsiniz anlamadm siz ülkeyi yönetiyorsunuz işte
Cevap sahibi+1 yılne ayrimi kardesim sana diyom ki biz sunniler diyom sunni ve alevi iki farklidir anliyomusun bu acidan biz diyom anlayasin diye
Takma kafaan
02 Yorumla
Soran+1 yılNerelisin
+1 yılbahane dostum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 351 cevap paylaştı. hata etmıs tabıı
00 Yorumlaiyi yapmış :D
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı