Evet İslamı kabul edersin ve Türklüğünü yitirir Arap olursun şimdi köleler çıkıp diyecekki İslam evrenseldir bu Allahın Hükmüdür Allahın emridir bırakın ulan Allahın hükmünü Emevi devleti Kuranı alıp bildiğin arap milliyetçiliğine dönüştürüp bunu hertarafa yaymış işte neyi zorluyorsunuz. Türk kadınına bir hakarettir bu Çarşaf demek köle demektir. At üstünde kılıç tutan Türk kadını şimdi erkeğin kölesi olmuştur bunu kimse inkar edemez yalanmıdır?
Hiç kimse senin dediğini anlamamış valla kardeşim herkes arapperest olmuş yemin ediyorum bende karışmam kimseye isteyen çarşaf giyer isteyen şort fakat gelipte arapların yahudilerden aldığı çölde sıcaktan kumlardan korunmak için giydiği çarşafı bana dini kural diye kullandırmaya çalışıyolar ya ona ayar oluyorum. kapanan kapanıyo zaten başörtüsüyle altınada uzun mont etek falan giyiyo genelde kadınlar hadi bu bir nevide çarşaf bence çok abartılı birşey giysi bile değil bak bildiğin çuval gibi çarşaf. bir insan bugün sokakta çıplakta gezse tepki görür tabiki, çarşaf giyincede bir farklı bakılması doğal bu duruma göre. ama gelipte bazıları çıplak gezenlere birşey demiyolar çarşafa laf atıyosunuz diyo sanki çıplak gezen var mk nasıl kıvırtıyolar hemen çıplak dedikleri şort etek tamamen açıkmı çırılçıplakmı insan? değil. kapananlarınki ne başörtü göz kapaklarına kadar kapalımı? değil. Bunlara kimse birşey demiyo zaten ama bazıları bir insanın tamamen açılmasına tepki gösterirken tamamen kutu gibi kapanmasınada doğal hatta inanç gözüyle bakıyolar ya ben buna ayar oluyorum. Neyse giyinen mutluysa isteyerek giyiyosa kendine yakıştırıyosa keyfi bilirde yalnız 5 yaşındaki çocuklarını çarşafa kapatan ailelerinde ben ta mk... Bu arada kardeşim avrupada türkleri arap sanıyolar millet hala bizi çölde devede gidiyoruz falan sanıyolarmış bizim hayatımızda çölmü var devemi var bedevimiyiz biz. Bizim geçmişimizde çok farklı kültürümüz var giyiniş gelenek görenek falan ama hepsi unutulmuş tabi şu an arap olarak anılıyoruz
sancakdağlı nickli kızada şu cevabı vermek istiyorum birde. kendisi saçmaladıktan sonra onu bozunca engellemişte söylemesem içimde kalırdı :) Çaresizlikten tamamen lafı eveleyip gevelemişsin bomboş bir paragraf yazmışsın :) olayı almışsın avrupaya asyaya nerelere getirmişsin cevap bulamayınca konudan çıkmışsın :D Ben avrupadaki suç istatistiklerini biliyorum üzellikle kuzey avrupada toplasan bin tane falan polis oluyor ülkelerde iş olmadığından :) ama ortadoğu ülkelerinin hepsinde tecavüz kafa kesme kadına tecavüz edip sonra zina yaptı diye kafasını taşlayanlar dansözlere 100 $ banknot fırlatanlarla diğer yanda sokaktan çöp toplayanların bir arada yaşaması gibi olaylar çok daha fazla var bence sende onlara biraz göz at miden kaldırırsa tabi..
sana bişey diyim bu senin tartışıtığın sancakdağlıyla bende tartıştım bir ara bir görüş paylaşmıştı bende altına ccevap yazdım g. öt ettim onu hemen naptı biliyomuusn engelledi beni ve senin dediğin gibi çok alakasız şeylerden bahsetti aptalca bir yazı yazdı kendisini bilgn zannediyor :)
İslam'a inanmaya bilirsin ama bazı şeylerin anlamını bilmemek ve öğrenmemek ayıptır... Çarşaf neden giyilir? Hani diyorsunuz ya kapalılar dar giyiniyor, böyle kapalı mı olur, renkli renkli eşarplar , ilgi çekici gözlükler vs.. Çarşaf, hem boldur, kadın hatlarını belli etmez hem de yüz kapandığı için kadınlar yaşlı, genç, güzel, çirkin diye sınıflandırılmaz. Çirkin olan güzele bakıp özgüven sorunu yaşamaz, yaşlı olan kırışmış yüzünü, ak saçlarını vs yaşlanıp güzel bulmadığı için kendini toplumda çirkin hissetmez ve örter... Hepsinin ortak özelliği göz zinasına engel olmaktır. Erkekde kadınlar sokakta tek tip olunca zaten bakmaz... :) Çağımızda at, ok vs mi kullanılıyor sokakta... Fetih mi yapıyoruz? Göçebe mi yaşıyoruz? Şehirleşmeye ve yerleşme hayatına uyum sağlayamadın mı? Abbasilere dua etmen lazım... Arap kültürü nedir bir anlatsana.. Nazar İsl. Öncesi, kurşun dökme yine öyle, bunun gibi birçok hurafe İslam'a karışmış aksine... Arap kültüründe İslam değil ahlaksızlık vardı aksine.. Hani şu çok sevdiğiniz batıdan beterdi.. Önce bunları öğrenin... Sonra arap kültürünü... Sonra Türk kültürünü... Sonra milliyetçilik yapın...
Baştan aşağı çarpıtmışsın ve kendini haklı gibi göstermeye çalışmışsın :D Yani dar giyinen türbanlılar yüzündenmi haklı oldu şimdi çarşaf? sanalzade.com/.../bol-paca-pantolonlar-4.jpg şöyle bir kadın sokakta hangi insanı tahrik eder? olanlar apaçık abazadır zaten o halde çarşafı kadına değil onların gözüne takmak gerekir ;) Yani çarşaf tek çözüm değilmiş değilmi? Ayrıca arap kültürünü iyi öğrenin demişsinde çarşafla islamın bir alakası yok zaten islamda çarşaf diye birşey yokki çarşaf araplara yahudilerden geçmiştir ve çarşafıda kum kasırgalarından güneşten korunmak için çöllerde kullanıyolardı ama tabi bizimkiler ve bazı kolpa fetvacılar araplar giyiyo diye bunu islamda var gibi göstererek milleti araplaştırmaya çalışacak algı operasyonu yarattılar. Bugün avrupada çoğu ülke türkiyeyi arap ülkesi sanıyor çölde yaşayan deve üstünde giden bedevi sanıyor. Buda zaten açık açık ülkenin nasıl araplaştığını benliğini kaybettiğini gösteriyor. Bunu biz demiyoruz dışardan görenler söylüyor ;)
@Leomonade Erkeğin tesettürü gözleridir zaten yukarda yazdım, olayı tahriğe çekmek lüzumsuz böyle bir şey hiç demedim , Alvina gibi başörtülüleri kullanan moda şirketleri var... Kapitalist düzenin kapalı giyiminden bahsettim ki çoğu insan kapalıların açıklardan daha fütursuzca giyindiğini söylüyor.. Allah'ın emrine göre dapdar pantolan üzerine başörtü yok, eleştiri bu, Allah aşkına Türklerde çarşaf vardır kültürdür diye bir cümlem hiç yok bana çarşaf nerden geldi diye kimse sormadı yukarda kadının neden arap gibi çarşaf giyildiği sorulmuş.. Laf ebeliği yapıyorsun... Benim ülkemin konumu AVRASYA ben sadece Avrupalı değilim zaten uzmanlar hiçbir zaman giremeyeceğimizi söyledi bizim kültürümüz asyadır çoğunlukla, ordada sadece araplar vs yok zaten.. Ben de Avrupa'yı Hollanda gibi gece-gündüz sokakta fuhuş yapılıp uyuşturucu çekilen her yer sanıyorum o zaman, benim ülkem bağımsızdır Avrupaya göre yaşamıyoruz... Banane istediklerini düşünsünler.. Önce halkın aç karnını doyursunlar :)
Aslında islamin istediği tam da çarşaf giymek.. Müslümanlar bunu yaşıyor mu peki hayir? Bütün müslümanlar çarşaf giysin.. Saygım sonsuz olur o vakit. Neden bir müslüman eşarp örtüp pardusemidir nedir onu giyiyor.. Neden çarşaf giymiyorlar? Neden kuranın emrettiği gibi değil de başka bir dine biat eder gibi giyinirler.. Bunları da biz mi öğreneceğiz anlayamıyorum Kendi dinlerini, kendilerine anlatmaktan sıkıldık artık.
Bu arada sayın soran, bir din buyrugu ile Türk milliyetçiliğini bağdaştirman çok absürd.
Çarşaf giyen kadına barbar denilemez.. Çarşaf tam da islamin buyurdugu gibi kadının bütün özgür haklarını alıyor ve kadını olabildiğince tutsak yapıyor. Ben normal başörtülü kadını barbar görür, ama çarşaf giyene saygı gösteririm.. Enazindan hangi dine inandiginin bilincin de, gerek yanlış gerek doğru.
Iyice sacmalayin siz.. Milliyetçi kafalar sizi. Hiçbir tutarlı yanınız yok.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
14
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
birak carsafi turban bile islamda yoktur. kuranda yazmayan ancak kendini musluman olarak tanimlayanlarin gunumuzde sorgulamadan takip ettigi neredeyse butun sacma gelenekler ve ritueller emevilerin yahudilerden caldigi seylerdir. mesela allah kuranda sunnetden bahsetmiyor bile, boyle birsey sadece emevilerin uydurdugu hadislerde geciyor. ama cahil insanlar sanki farzmis gibi dayatiyorlar. onlarin kullandigi hadise bakacak olursak hem kadinlar hemde erkeklerin sunnet olmasi gerekiyor. o zaman niye sadece erkeklere yapiliyor. iki yuzluler isine gelenleri kullaniyorlar. yani kisacasi birsey kuranda yoksa allahin emri degildir dolayisiyla zorunlu degildir. emeviler islami yok etmek icin cabalamastir ama biz yasadigimiz surece islamin ozunu yasaticaz, alevilik islamin ozudur.
Tamam ne anlatsak anlamayacaksın şaman göktanrıya devam dimi?:) bir taraflarını açıp benim göz zevkimi bozanlara ben birşey demiyorsam bu ülkede özgürlük varsa herkes diğer türlüsünede saygı duyacak.
İste senim zihniyet bu bide bana laz dersin lazlikla uzaktan yakindan alakam yok oguzlarin cepni boyundan türkmenim sen karadenizi komple laz sanmaya islamida arap kültürü sanmaya devam et.
kimliğinde ne yazıyor arkada eğer muslüman değilsen muslüman inancını kınayamazsın herkez özgür dür istediği şekilde dinini yaşayabilir bence birilerine bağlı değil özgür iradesiyle kapanmak isteyip de çevresi yüzünden kapanamayan kızlar var sizin gibilerin onların din özgürlüğünü kısıtlaması yüzünden
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bizim başımıza din belasını açıp rezil ettinix Türk milletini
müslüman değilsen konuşma müslümanlar hakkında konuşma çok istiyorsan avrupaya hıristiyan ve yahudilerin yanına git orda yaşa bence türkiye müslüman bir ülke çanakkalede komtanların arkasında saf tutup namaz kılınan bir memleket burası kaldıramıyorsan müslümanları çık müslüman memleketlerinde yaşama
Bizim ulkeye göre kapaninca da hani dar pantolonlar, topuklular falan diyosunuzki bu ne bicim kapali, carsaflaninca asagiliyosunuz. Gicikligin araplara mi muslumanlara mi?
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Emin ol gıcıkligim müslümanım deyip arap milliyetçiliği yapanlara
peki ülkenin bir diğer yarısınada şort tişört pantolon giyiyor die İngiliz milliyetçiliği Avrupa milliyetçiliği yapıor die gıcık oluo musun? merak ettim yoksa derdin çarşafla sarıkla hacıyla hocaylamı?
IQ seviyesinin kayitlara gore 88 (bana gore) 50 oldugu bir ulkede ki zeki insan IQ sunun zeka testine gore 120 den basladigini belirteyim musluman olmakla arap ozentisi olmanin farkini anlamasini beklemek... sen cok sey istiyorsun dostum bu milletten :D
562 yilinda profesyonel makinemi vardi fotografmi vardiida biz bilmiyoduk? İnsanladi ayirman cok yanlis biz aciklara sayginiz sonsuzz istedigi gbi giyinirler ama kapalilar nedense ya cahil oluyo ya cagdisi dimi sizin olmayan beynimizi ben...
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet sayın kafası çalışmayan arkadaşım 562 deki resim bir simge tabiki gercek resim degil ama 562 deki türk kadınları böyleydi
Daha İstiklâl Marşımızın şairinin sözünü Necip Fazıl la karıştırıyorsun. Sen mi bize Türk milliyetçiliği yapacaksın? Hadi oradan sensin puşt. Dinsiz köpek.
562 de yaşamak varmış şu güzelliğe bir baksana Türk gibi giyinen gerçek bir Türk kızı elinde ok altında at rüya gibi
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eskiden kölelere kıyafet, giysi verilmezdi. Zaten benim kölemsin birde sana giysi mi alacağım mantığı. Hatalı yazım. Bir insanın vücudunu gizleyecek kıyafeti olması demek, değerli olması demektir.
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nekadar boş bir yorum anlamsiz ve mantıksız Yazımı bir daha oku
Çarşaf demek köle demektir düşüncene karşı bir yorum var yukarıda. Bu yorumu yaparken kendimi gizlemedim. Sen neden gizledin dusuncelerinden korkuyor veya utaniyor musun?
Adamda bundan bahsetmiş zaten bugün almanlarda müslüman olsaydı hepsi çarşaflı sarıklı ne olacaktı dışarıdan baktığın zaman almanyamı diyecektin arabistanmı? arap kültürünü inanç islamın içinde var diye yutturmaya calısmayın kardeşim o zmn arap dinimi bu diye sorarlar adama
kardes islamda kadinin basortulu olmasini soyluyo isteyen istedigi sekilde kapanir. kapali makyaj yapar olay olur japali carsaf giyer olay olur kapali tayt giyer olay olur ne alip veremediginiz var l*n bu kapalilarla ya
Kesinlikle doğrudur. Kadını erkeğin hizmetkarı olarak gören zihniyeti istemiyoruz. Bize yakışan yer gök renkli atların üstüdür erkeğin ayağının dibi değil.💪
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kuran-ı Kerim'de çarşafla ilgili bir ayet geçmiyor , bu yüzden çarşafa anlam veremedim
görüşünü yukarıda belirteceksin benim yorumumun altında değil. senin laflarını umursamıyorum ki bana dokunsun. amele sümüğü gibi üzerime yapışıp durma yeterli
Senin yorumun hakkındaki görüşümü yukarıda belirtirsem mantıksız olur. Senin aksine ben benim gibi düşünmeyenlere kaba ve sanki benim için ölüyorlarmış gibi konuşmamaya çalışıyorum..
Tavsiyem; hoşuna gitmediyse devam et bir sonraki soruyla. Cevap yazmak zorunda değilsin. Hem ben senden nefret ederek yazmıyorum. Kötü bir niyetim de yok. Bayram gecesi kalp kırmak iste miyiz hiç? Böylece barışmış olalım ve yolumuza devam... 🎈
sana zorla yaptırılamayan şeyden nie bu kadar rahatsız oluonuz ki varsın bazılarıda öyle giyinsin bence bunları konuşacağınıza bu memlekette nie bu kadar hırsız yalancı tahammülsüz insanlar türüyor bunu konuşalım:)
bence tespitin yanlış sokakta gördüğün çarşaflılar suriyeliler bence gelecekte islam saçmalığından kurtulacağız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkeklerle yanyana ve omuz omuza savaşan türk kadını şimdi kocasının 2 adım gerisinden yürüyor ve evde hizmetçilik yapıyor. Türkler kadar gerileme yaşayan bir ırk olmamıştır bu yüzden.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
dediğine katılıyorum çarşafla alakalı o kadar farklı yorumlar varken neden bunun dini gereği diye algıladığımız hep düşünürüm
En İyi Cevaplar