Ben çok beğendim, özellikle ilk kısmı ve okunuşu çok kolay ve çok etkili. Siz nasıl buldunuz?
Beğendim
Beğenmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şu anki bestesinde sorun yok değil, kimse ne söylediğini bilmiyor.
Korkma sönmez bu şafaakkk..
Laaaardaaa yüzden alsancak.. .
Sönmeden yurdumun üstüne tüten en son ocaak
O beeee
Niiiim millettimiiiinn (dir)
Yıldızıdır parlayacak o benim
Diiiiiiiir o benim milletimin (dir) aaancaaak
Şimdiki haline göre, daha düzgün bir prozodi olmuş.
Ama, yaygınlaşacağını sanmam.
Aynen öyle.
Bazı görüşlerde de, kör cahil, ezberden hamaset almış yürümüş...
İşte bu ve benzeri nedenlerden dolayı hala, "eller Ay'a, biz yaya..."
Trajikomik...
Okudun hepsini. :D
Sorma sorma... :D
İyi geceler... :D
Dünyaya at gözlüğü ile bakan insanlar olarak, bi' bitmediler hala...
Eyvallah. :)
En iyi görüş için teşekkür ederim.
Allah bidaha bu millete istiklal marsi yazdirmayi nasip etmesin demis bir Mehmet Akif Ersoydan sonra boylesi bir istiklal marsi bestesi sacma gereksiz yersiz duygusuz ve bir okadsr gereksiz...
zaten adam yeni bir marş yazmamış, olan marşı bestelemiş. ortada marş yazacak bir durum da yok zaten, birileri ülkeyi savaşa sokmaya çalışmazsa, ama bu başka bir konu.
sanata saçma, gereksiz, yersiz denmez, emeğe saygıyı öğretmediler sana galiba. duyguyu alamamış olabilirsin normal, bazıları da diğerinden bir duygu alamaz o da normal. ama eleştirinin dozunu ayarlamadıkça karşıdan da saygı bekleyemezsin.
Bu sekilde duygusuzca solenen bir mars olabilir mi insanin ayakta durup saygi durusuna gecesi gelmiyor. Ozamanlar bestelenen duygu şu an da yapilacak hic bir bestede yansimaz..
Gidip baska seylere beste yapsinlar bir suru yapilcak sey var sanati marsa bulastirmasinlar...
sen duyguyu alamadın diye marş da duygusuz olmuyor. o zaman ben de şimdiki marştan duygu alamıyorsam şimdiki marş duygusuz mu olmuş olur? marşların hepsini dinlemeden böyle bir sonuca varman çok yanlış ve önyargılı bir hareket.
insanlar neye beste yapıp yapmayacağını başkalarına sormak zorunda değil. öyle olsa bu ülkeden sanata dair hiçbir şey çıkmazdı.
İstiklal Marşı bir şiirdir ve bir bestesi vardır. Şiir de beste de sanattır zaten. Sen marşa sanat gözüyle bakmıyorsan o senin ayıbın.
Istiklal marsi bir siir degildir senin dedigin gibi..
Bir kahramanlik bir kazanmislik bir cok kaybedis bir destandir. Her ulkenin marsi civik civik biseydi adam akilli bizim ki vardi oda cokuk cocuga eglence olmus..
sen cahil misin? ciddi soruyorum bunu. çünkü değilsen kahramanlık şiirlerinden haberin yok. destan da bir şiir tarzıdır. epik diyoruz bunlara, önce oku istersen. şiir sadece ''havalar bugün çok güzel / sen bugün bize gel'' gibi şeyler olmuyor, yani elinden düşürmediğin çiklet kağıtlarında yazanlar gibi.
çocuk dediğin adam beste yapıyor, sen b*k atıyorsun üstüne bir de diğer ülkelerin marşlarına saldırıyorsun. ama biri senin marşına cıvık dese ''islamofobi var'' diye kçını yırtarsın eminim. dinlediğin ülke marşı da kesin Osmanlı'nınkidir, başka bir marş biliyorsan ben de bir şey bilmiyorum.
Sen bir b*k bilmiyorsun zaten. Biraz okudugumu anlasan demek istedigimi anlarsin senin dedigin gibi basit bir siir degil.. gerizekali o donemde ne liseler mezun vermedi bir cok kadin esinden cocugundan oldu kan govdeyi goturdu boylesi basit bir siir degil senin deyiminle basit bir epik degil.. ne bekliyorsun cok iyi olmus adam sanat yapmis yeniliye acik olalim cok guzel dememi mi? Daha cok beklersin. Git kendine baska eglence bul baska yerde fikirlerini kabul ettirmeye calis.
sen ciddi anlamda cahilsin. epik zaten kahramanlık şiirleri oluyor çoğuna kan dökülmüş zaten. hepsinin ayrı değeri var bir seninkinin yok faşist ırkçı. gerizekalıyı da sana tartışma adabı öğretmeyen ailene söyle terbiyesiz.
yeniliğe yerine yeniliye yazıp daha kendi diline saygı göstermeyen birisinin fikirlerinden ne olur zaten, soru hatalı başına ''aklı olmayan yorum yapmasın'' yazmam gerekiyordu. fikrimi kabul ettirmeye çalışsam da herkesin fikrini sormam e akılsız. yoluna hadi, kendin gibilerle kavga et sen, biz de youtubedan videoları seyrederiz
ben orjinalini tam olarak bilmiyorum ama bunu beğenmedim
Cevap
19Cevap
Begenmedim neyini begeneyimki bunun.. o marş kolay yazılmadı on binlerce şehidimiz oldu bu marşın yazılabilmesi için :( birde baya baya melodili yapilmis bir beste.. hani bu bestede şehitlerimizi hissedebiliyomiyuz? Hayır! Milli marş ta bestede yapıldı bir kere ve ben su anki halinden memnunum!!
Şanlı İstiklal Marşımızın böyle saçmalıklara alet edilmesi, benim gözümde vatana ihanet ile eş değerdir.
Sanata saçma yazmadım. Önce düzgün okumanı tavsiye ederim. Atatürk'ün "Sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünün bilincindeyim.
İstedikleri şarkıyı, marşı, besteyi... yeniden yorumlayabilirler ama İstiklal Marşı'nın yeri ayrıdır. Bugüne kadar istiklal Marşı iki kere bestelendi. İlkini besteleyen Ali Rıfat Çağatay'ın bestesinin okunması zor olduğundan dolayı TBMM kararı ile Osman Zeki Üngör tarafından yeniden bestelendi ve bu beste günümüzde de hala okunan beste.
Bundan sonra yapılan tüm besteler bana göre saçmalık ve İstiklal Marşı ile dalga geçmekten başka bir şey değil.
o senin düşünme ve algılama kabiliyetinin eksikliğinden kaynaklanıyor, ben evde de beste yapabilirim ve bunu yayınlayabilirim. bu dalga geçmek ya da saçmalık değil, EMEK oluyor. ama bu ülkede emeğe saygı ne kadar mevcut, tartışılır... beğenmiş olsaydın da bunları söylemeyeceğinden eminim.
kısaca beğenmedim deyip geçebilirsin. zevk tartışmıyorum burada.
Ya ben anlatamıyorum, ya da sen anlamak istemiyorsun. :) Ona bakacak olursan bende şiir yazarım ve bazı şairlerin şiirlerini kendimce yorumlarım.
Benim demek istediğim İstiklal Marşı'nın yeniden yorumlanmasını hoş karşılamıyorum. Yoksa diğer şarkıların yeniden yorumlanması güzel bir şey. Hatta bazen, örnek veriyorum Pop bir şarkıyı yeniden yorumlayıp Rock yapıyorlar ve çok hoş olur.
Ben burada sadece İstiklal Marşı'nı kastediyorum. :)
sen hoş karşılamıyor olabilirsin, ama bunu ''vatana ihanet'' olarak adlandırırsan komik duruma düşersin. saygılı bir şekilde yapılan yorumlara saygılı şekilde yorum yapıyorum ama yorum ilgisiz olunca ciddiye almıyorum kusura bakma. kaldı ki İstiklal Marşı da bir şiirdir ve yorumlanmasında bir sakınca yoktur.
fikrini düzgün bir şekilde ifade edersen cevap verebilirim.
Benimde fikrim böyle ve en düzgünü de bu. Daha da düzgününü yapamam. İyi Akşamlar o zaman. :)
Bu milli marşları kurcalamak da moda oldu, Dünya'nın hiçbir yerinde bir ülkenin milli marşıyla böyle oynanmaz.
Bunlar milli marş, milli marşlar ikide bir bestelenmez.
Ayrıca Hasan Cihat Örter saygı duyulacak bir adam değil, kalasın teki.
adama saygı duymaktan ya da duymamaktan bahsetmiyorum, besteden bahseyiyorum. buradaki insanların birincil amacı ad hominem galiba.
milli marşın bestesi da ikide bir bestelenebilir, değiştirilebilir. beste değil sözlerle oynanamaz yasaya göre. beste değiştirmekte sıkıntı yok yani
Beğenmedim maalesef. Ayrıca okunuşunun kolay ve etkili olması önemsiz diye düşünüyorum. Bu ülkeyi kurtarmak kolay değildi çünkü. Bari bunda kolaya kaçmayalım saygımızdan ötürü.
kolaya kaçmanın ya da ülke kurtarmanın ne ilgisi var? bestede bir emek var kimse kolaya kaçmamış. bu ülkede yaşayanlar olarak okunuşunun kolay olması her anlamda önemlidir. saygı dersen de adamın besteye saygısı olmasa bu besteye emek vermezdi, unutma.
lütfen konuyu başka yere çekme.
çocuk şarkısına benzemiyor, bu benzetmeyi nerenden uydurdun bilmiyorum ama besteyi araştırmanı tavsiye ederim. bir de diğer ülkelerin bestelerine bak bir. senin dediğin gibi olmuyor çünkü hiçbir yerde beste yapmak. ''bu çocuk şarkısı'' diye bir eleştirinin ne müzikle ilgisi var ne de saygıyla.
beğendiniz mi diye sordum, beğenmedim dedin. daha fazla bir şey demeye gerek yok.
Konuyu dağıtan sensin asıl. Ülke kurtarmaya kadar getirdin daha önce bu konuyu hatırlatırım. Buna benzeyen bir tane bile çocuk şarkısı bulursan yolla bana buradan, yoksa zaman harcama boşuna.
''Beğenmedim'' demek yerine ya da oy kullanmak yerine burada cümlelerinle tahrik etme insanları da. Her görüşe saygılı olmasam fikir sormam zaten, aklını kullan biraz. Beğenmedim de geç, ne uzatıyorsun hala?
Anayasa degisirlemez maddeler
madde-3: türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.
bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
milli marşı "istiklal marşı" dır.
başkenti ankaradır.
Beğenmedim o coşkusu ve anlamını kaybetmiş gibi bu haliyle
olabilir tabi
bunu tercih ederim
İzlemedim fakat çok merak ediyorum doğrusu naısl diye :)
yeni bir beste falan mı
adam kendince bestelemiş, ben çok beğendim başı falan melodisi çok güzel geldi bana. yenilikçi olmuş güzel olmuş, bir de okunması kolay, yarıdan bölünmüş heceler yok o açıdan da güzel. ama herkesin kendi zevki tabii, yorum saygısız olmadığı sürece görüşlere saygı duyuyorum, beğenmeyebilirsin de sorun yok :)
:) anlatışından bile beğendim sorun yok :)
ilk fırsatta dinliycem verdin bana gazı sonunda ben teşekkür ederim :)
O okurkenki gurur verici duygu ortadan kaybolmuş resmen
Videoyu izlemedim ama İstiklal Marşının bu hali tamlaması hiç hoşuma gitmedi
önce tamlamadan bahsediyorsun, şimdi de kimsenin hakkı yok diyorsun. sen başka bir soruya cevap yazmak isterken yanlışlıkla buraya geldin galiba. ciddiye bile almıyorum seni bu yüzden. önce üslubunu değiştirmeyi ve saygılı olmayı öğren. müzik bilgisi olan herkes istediği şiire beste yapabilir, bu hak meselesi değildir.
ben tamlama değildir demedim, ''İstiklal Marşı'nın bu hali'' demekte bir sakınca yok dedim, çünkü cümle doğru. Kesme işaretinden bile haberi olmayan birinin bana Türkçe dersi vermeye çalışması çok ironik.
Hakkı yoksa dava aç adama? Bak ismi orada yazılı açık açık? Dava aç haklıysan kazanırsın. Burada zaman kaybetme, bakalım hakkı mıymış değil miymiş.
Soru beğendiniz mi beğenmediniz mi şeklindeydi, konuyu dağıtıp saçma sapan konuşup kavga çıkarma kendine. Biliyorum kavgayı çok seviyorsunuz ama burada sökmez. Şikayetin varsa hukuk yolunu kullan, yoksa insanı germe.
tamlamanın anlamı şu: İstiklal Marşı'nın birden çok bestesi vardır, yani birden çok halde okunabilir. Bunlardan biri de yukarıdaki videodur. Yukarıdaki videoda yapılan şey farklı bestelemedir. Yani anlayacağın tamlamada bir sıkıntı yok çünkü Türkçede böyle kullanılıyor, bir yanlış yok yani dilimiz böyle. Anlamı da yanlış değil.
Kesme işaretinin anlamını bilmiyorsan söyleyeyim, özel isimlerden sonra gelen iyelik ekini ayırmak için kullanılır. Mesela İstiklal Marşının değil İstiklal Marşı'nın.
Oyun havasi gibi layn nasil durcan hazirolda. O duyguyu veremiyo. Yanindan gecemiyo.
birini savunmak için o insanın babam olması gerekmiyor, torpilci değilim ben birileri gibi. aynı fikirde yorum var da sen görmüyorsun, iyi bak. laf kalabalığı yapan da sensin, bir ''beğenmedim'' seçeneğine basmak yerine beş saattir vır vır vır vır. sana iyi Pepe seyretmeler hadi yoluna
birde mehter versiyonunu dinleyin derim
Link atamiyorum. Youtube'a istiklal marsi mehter versiyonu yazin cikacaktir.
dün link atamamıştım. Dinlediniz mi bilmiyorum. Dinlemediyseniz buyrun
www.youtube.com/watch?v=XdpJDS2b11g&spfreload=10
pek müzik kulağım yoktur :) sadece beğendiğim için paylaştım. Farklılıkları ya da aynılıkları görebilecek müzik kulağım yok maalesef :(
Evet masrslarin hareketli ve coskulu olmasi lazim. Hele de bizim gibi tarihe yön vermis bir milletin marsi coskuyu hissettirmeli. Belki daha iyi besteler cikacaktir marsimizla ilgili.
ulusalcı marşlarına benzemiş. olmamış
istiklal marşı istiklal marşı gibi okunmalıdır
Bune ya? Güzelim marşımızı çocuk şarkısı yapmışlar
Şimdiki besteden iyi bence.
Çocuk şarkısı gibi olmuş.
Yollarım tabi. Ne demek.
Hemen geliyorum.
Olabilir. Algılarımla oynama istersen.
vurucu çarpıcı gazagetirici etkisi yokolmuş
iğrenç ötesi. bu ne *
iğrenç kelimesi bile az kaldı.
aman aman bu herif kimse beste falan yapmasın. gitsin kumda oynasın.
rezil etmiş istiklal marşımızı
ya bir settirin gidin artık.
sanatmışmışmış, bunun neresi sanat aqq
begenmedim
He bir bu kalmıştı
Bu tarz uyarlamaları çok onaylamiyorum ben bir ara Hadise de yapmıştı. Gerçek değerlerimizin böyle oyuncak haline getirilmesinden hoşlanmıyorum keşke yapmasaydı diyorum
Ya sen sanattan ne anlarsın pabucumun sanatcisi
Begennedim.
Begenmedim
hayır..
teşekkürler.
normal hali iyi iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar