Dünyanın en büyük kahve şirketlerinden biri olan Starbucks, kahvelerinde tadlandırıcı olarak fil dışkısı kullandığı iddialarını kabul etti.
Geçen hafta “European Food Organisation” EFO’nün Avrupalı tüketicilere, Starbucks ürünlerinde fil dışkısı örneklerine rastlandığını ve bu firmanın ürünlerinin asla tüketilmemesini belirtmesinden sonra Avrupa kamuoyunda Starbucks ürünleri ile ilgili yoğun bir tartışma çıkmıştı.
İddialar ve tepkiler karşısında bir açıklama yapmak zorunda kalan Starbucks, kahvelerinde yıllardır fil dışkısı kullandıklarını itiraf etti. Starbucks yönetimi Güney Afrika fili dışkısının kahvelerindeki kekremsi tadı verdiğini ve bu yöntemi geleneksel olarak yıllardır kullandıklarını itiraf ederek, bundan sonra dışkı yerine alternatif yöntemleri deneyeceklerini söyleyerek, müşterilerinden özür diledi.''''''' Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? İçmeye devam edicekmisiniz yoksa bir daha adımımı atmam diyenlerden misiniz?
Ben kekremsilik severim benim lugatımda var
Önünden geçeni miksinler :D
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Starbucks kahvelerinde fil dışkısı kullandığını itiraf etti, ne düşünüyorsunuz?
ya zaten cafelerdne içilen kahvenin tarifi kahvenin %65-75 arası sudur.%20 enaz katı maddesi hatta içlerinde bundurdukları koruyucu ve dğzneleyi leride ayrı ayr söyliyim:1-) Koruyucular E200-E297 2-) Renkelndiriciler E100-E180 3-) Antioksidanlar E300-E321 4-) Emilsifiyer ve stabilizatörler E322-E500 5-) Asit ve Baz sağlayıcıları E500-E578 6-) Tatlandırıcılar-koku verenler (o kahvenin dolgun koskusu %80 bundan) E620-E637 7-) Geniş amaçlılar (Bunlarda en zararlı gurptur işte<<<) E900-E927
işte arkdaşlar kahvelerin içinde bunlardan kesin var ama böyle büyük firmanlarınkinde ya da marketlerden aldığnız kahvelerin içerisindede vardır fakat bunlardan %75 daha azıdr çünkü admalar 6 tl 1 bardak veriyor yani haliyle süper tata vermeli ve o süper hiperinde sağlık götürmelidir. ezberimde olan maddeler ve gıda kodları bunları kodlar aralarındkileri nete bula bilirsniz yazardım ama yer yok okadar :) herkeze sağlıklı pazarlar :) . s. s. s. s. s.. s.
Şimdi olayı saptırmanın alemi yok. Evet gayet "foktan" bir durum. Ama sağlığa zarar getirecek hiçbir durum yoktur. Onlarca sağlık kurulu raporuyla ürün çıkarır büyük firmalar. Hakikaten söylemek tuhaf da olsa sadece kekremsilik veren bileşenler ayrılıp eklenmiştir. Direkt kahve yığınına kürek kürek fok atmaları mümkün değil. Senelerdir çok iyi müşterileriyim. Ama şükür mideyi bozmadık daha. Aksi durumda Japonların tabiriyle foku yemiştik. Dışkı şakaya gelmez. Gıda bilimcisiyim. Bunların şakası olmaz.
Site açıklamasını yapmış zaten milleti boşuna kandırmayın :D fil boku falan yok millet sakin olun Kirpi Güncel *Sitemiz sayfanın en altında belirttiğimiz gibi eleştiri, mizah ve eğlence amaçlı parodi haberler üreten bir sitedir. Bu anlamda hiçbir kurum, kuruluş ya da tüzel kişiyi hedef seçerek olumsuz bir haber yapma gibi bir amacımız yoktur. Starbucks ile ilgili yaptığımız eğlence ve mizah amaçlı haberin yoğun ilgi görmesi, konunun adeta bir şehir efsanesine dönüşmesi ve kuruma yönelik eleştirilerin fazlalaşması karşısında bu açıklamayı yapmak ihtiyacı hissettik. O yüzden Latte kahvelerinizi keyifle yudumlayabilirsiniz
Şu markalara b*k atma çabanızı anlamıyorum. Evet öyle bir kahve vardır ancak tek bardağı 70$. Starbucks'ın en pahalı kahvesi ise 5$. Yani zarar etmemek için her bardak kahvenin içine resmen bir çay kaşığı kadar koymak filan gerekiyor. Üstelik bunun bir de yurtdışından ithali var. Kısacası internette gördüğünüz her şeye inanıp saçma sorular sormayın. Starbucks'ın resmi bir açıklaması bile yok. Zaten Google'a yazınca Türk siteler hariç bir şey çıkmıyor. Starbucks'ı günahım kadar sevmem ama yapılan çok saçma.
sonuçta bu ihtimal dahi olsa içeçekmisin? adam iyi bir bilgilendirme yapmış... starbucks " evet kahvelerimizin içine fil moku koyduk" şeklinde ilan-ı manşet yapıp kendini mi aklayacak... internetin her bilgisine inanılmaması gerektiği fikrine katılıyorum... lakin bu haberin doğru kaynakları olduğunuda bilmeni isterim...
Tayland’ın kuzeyinde, fil dışkısı kullanılarak yapılan kahve, dünyanın en pahalısı.
Kahve çekirdekleri, onları yiyen fillerden ‘çıktığı’ gibi kullanılmıyor. Önce hijyenik işlemlerden geçiyor, gurme şeflerince kavruluyor. Blake Dinkin (42) adlı Kanadalı bir girişimcinin bölgedeki projesi çerçevesinde, 20 fillik bir sürü, “Black Ivory” (Siyah Fildişi) markasıyla, dünyanın en pahalı otelleri için kahve üretiyor. Bu kahvenin kilosu, tam bin 100 dolar (bin 974 TL), bir fincanı ise 50 dolar (90 TL). 70 kiloluk ilk parti üretimin tamamı satıldı. 2013’te 420 kilo üretim planlanıyor. Aslında sansara benzer bir hayvan olan misk kedisi kullanılarak da bir süredir benzer bir yöntemle kahve üretiliyor. İki hayvanın dışkısından ayıklanan kahve çekirdeklerinin tadı neredeyse aynı. Fakat midesi daha büyük olan fillerle üretim yapmak nispeten ekonomik.
Türklerin sazan haberlere olan merakı.. Kaynak yok, resmi açıklama yok.. Haberi sadece türk siteleri görmüş.. Kola daki fare dışkısı hesabı.. Doğrusunu ben yine anlatayım.. Thailandda bir kahve üreticisi fillerin bağırsağında fermantene olan kahve çekirdeklerinin daha yoğun bir aromaya sahip olduğunu farkediyor ve kilosu 1500 dolardan satıyor.. Starbucks da değil hani.. İşte türklerdeki habercilik başarısı bu.. https://m.huffpost.com/us/entry/1968096
wahşi yaşam belgeselleri sewer bir barmen olarak bu konunun tamamen bir spekülasyon oldugu kanısındayım. ve hiç sanmıyorum. çunku bu durum fil bokuna gelene kadar extradan katılmasının kahve tadında rahat bir içim sağlayacagını düşünecekleri başka hiçmi bir şey kalmamışta : şaştıgından sıçtıgını yiyip içecek kalitesizliğe düşüpte kalite artışı düşüncelerine yöneleceklerini, ve bu ve bunun gbi basit ama büyük şirketlerden hiç beklemiyorum ki benim şahsi olarak gidilipte bir kahwesi içilecek bir yer olarak hiç düşüncelerim arasındaki sıralamaya katacağım bir yer bile olmadıgı dandik bir kahve mekanı. ama yinede kimse içinde kurt oldugunu düşündüğü bir elmayı gönül rahatlıgıyla nasıl yiyebilir? bu bir deli tarafından içine taş atılmış çukurun derinliğine bağlı bir durum :D
yalan haberlerden bir tanesi ama şunu da demeden geçmeyeceğim Starbucks olsun başka lüks bir yer olsun bir şey size çok tatlı geliyorsa kesinlikle uzak durun çünkü açıklanmayan bir çok şey var paranızla rezil olmayın insan sağlığını hiçbir zaman önemsemezler üreticiler kazançlarına bakar gösterilen resim starbuks değil ama fiil dışkısından yapılan kahve var abd diye biliyorum pahalı bir kahve.
Kopyaladigin haberin devami insanlara yanlis bilgi verme! Sitemiz sayfanın en altında belirttiğimiz gibi eleştiri, mizah ve eğlence amaçlı parodi haberler üreten bir sitedir. Bu anlamda hiçbir kurum, kuruluş ya da tüzel kişiyi hedef seçerek olumsuz bir haber yapma gibi bir amacımız yoktur. Starbucks ile ilgili yaptığımız eğlence ve mizah amaçlı haberin yoğun ilgi görmesi, konunun adeta bir şehir efsanesine dönüşmesi ve kuruma yönelik eleştirilerin fazlalaşması karşısında bu açıklamayı yapmak ihtiyacı hissettik. O yüzden Latte kahvelerinizi keyifle yudumlayabilirsiniz
Ben asla güzel Türkiyemde kalkıp avrupa domuz kanı alkol satan yerinde yabancı ürünler tüketmem. Ben İstanbul da yerli iş yerlerine giderim doğuda güneydoğuda kacak yani ırak çayına bayılır onu içerim. Rizede arkadaşlarımla oturduğumda özel olarak sakladıkları yöresel çaylardan içerim. Ne gerek var fil dışkısına sağlığımı bozmaya. Nedir kampanya yerli malı yordun malı herkes bunu kullanmalı :D
Bir kahveye 50tl verenin bunu pek takmıycagını düşünüyor gibiyim :D zaten normalin dısında bır mıktar oldugu ıcın bu ıste bır p. clık vardır dıye dusunulmuyor degıldır :) ıcmedıgım için birsey dusunmuyorum sırf hava resım cekılme amacı gıdıp 50tl verdıklerı kahveyle bırlıste dıskıyıda mıdeye ındıren dusunsun
Neden benim neyime? Gayet güzel anasını satim kahveleri alıyosun dışarıda geze geze içiyosun. Gerçi ben gezi olaylarında bıraktım ama yinede düşüncem bu
kahveyle hiç aram yokki kahveye o kadar para vereceğime arabaya benzin atar alırım içecek kola çay v. s. basarım pikniğe giderim görgüsüz gibi sallaya sallaya ağır ağır dışarda geinirken bişey içmem. sağlıklı yaşamaktan bahsedenler doğal oalrak b. ok yiyorlar orası güzelde kafein tozları yapışıyo bağımlılık yapıyo paramla sağlığımdan olmam...
Arkadaslar tama igrrenc bisey yasasin milloyetsilin zart zurt da bir starbucks yaliyo zaten dimi bunlari. Buyuk sirketlerin zaten hepsinde yok hAyvan boku yok bocek kani yok kurbaga sumugu :D ki onu gectim yedigini her kirmizi renkli hazir urunde bocekten cikan renklendirici var bu saglik bakanliginin uygulamasinda yazan bisey. Simdiye kadar kac kg b*k pusir yedik onu hesap edin bence
Benim bildiğim kahve file yedirilip, dışkılaması sağlanıyor. Daha sonra temizlenip, servise hazırlanıyor. Yalnız bunu Starbucks değil, Tayland'da biri mi ne yapıyordu. Hatta dünyanın en pahalı kahvesi diye haberini okumuştum. Yalan haber kankiler inanmayın :D
Bu bir şeyi değiştirmez ama yanlışı düzeltmek isterim. Fil dışkısı değil o bahsettiğin. Fillere kahveyi yedirip tüm şekilde dışkısından çıkanları ayırıyorlarmış yani filin karnında kavruluyor o kahveler ve daha lezzetli olduğunu düşünüyorlarmış. Hiç içmediğim ve içmeyi de düşünmediğim için kendimi bir kez daha tebrik ettim. Senide yazın için tebrik ediyorum :)
Bu filler özel yetiştirilir ve sadece kahveyle beslenirler. Yanı kahve çekirdekleri bir çeşit işlem görmüş olur. Starbucks bu yöntemi kullanıyor mu bilmiyorum ama kullansa çok daha pahalı olurdu çünkü bu çok pahalı bir kahve. Açıkçası ben tadına bakardım imkân olsa... Ve not Starbucks kahvelerini beğenmiyorum. O yüzden çok nadir gitmisimdir.
Ve ikinci bir not tadına bakmak isterdim mantığıma ters dusecek arkadaşlar için söylüyorum. Benim mesleğim gıda bazı şeyler hariç ön yargım yok. Tadına bakarım bu yüzden
Starbucks'a hic girmedim zaten kahve seven biri de degilim ki ben ha bu haberin gercekligine inanmiyorum. Hep soyle yapmis, boyle yapmis seklinde haberler yani resmi kayitlad ve goruntuler olmadigi surece hicbir haber gercek degildir. Bir ada da Coca Cola fare sidiginden yapiliyor denmisti. Dogada baska sey kalmadi da hayvanlarin bokunu sidigini mi iciriyorlar? Hele ki dunyada tek olan markalar? Bu kadar buyumus isletmelerin bu kadar amatorce hatalar yapmalari cok dusuk ihtimal.
Kendilerini sevmiyorum zaten No prıblım. Ama sevseydim vazgeçmezdim, çunku bütün gün yiyip içtiğimiz onca hazır gıda veya biz görmeden hazırlanan şeylerin içinde daha ne poklar vardır kim bilir. Vazgeçme srbebei değil aslında fakat ben ne o firmayı nede kahveyi sevmem
Kız yok be kulaktan dolma soru sormuşsun. İşin aslı şu dünyanın en pahalı kahvesi fillere yutturulan kahve çekirdeklerinin dışkılarından tekrar ayıklanıp kurutulduktan sonra üretildiği gerçeği yani direk dışkı kullanmıyorlar. İşin doğrusu bu durumun baldan farkı yok aradaki tek fark arı çok küçük fil çok büyük :)
Amerikan emperyalizmi eşeğin testislerinin terlemesinden elde edilen sıvıyı getirse şifa niyetine içerler. kertenkele deliğine girseler, onlara uymak, benzemek için onu da yaparlar. bu emperyalist düzenin kölesi olmak böyle bir rezilliktir. sosyetik bir mekan olmasından dolayı o tür cafelere gitmemek ayıp mı oldu? vah vah.
Bu dışkı muhabbeti yeni çıkan bir şey değil. Zaten hayvanın poposundan çıktığı gibi de kahvelere katılmıyor ki? Onun işlemleri varmış. Ayrıca dünyada çok fazla dışkı ile üretilen ve pahalı kahveler var. Denemedim gerçi onları ama deneyen arkadaşım tadının güzel olduğunu söylemişti. Herkes istediğini yapar ve dürüst olmak gerekirse ben filtre kahve bakımından Starbucks'ı aşırı beğeniyorum.
Böyle bir kahve var ama Starbucks da değil. çünki Starbucks bu ürüne göre çok daha ucuz kahve satıyor. bu ürün oldukca pahalı bir ürün. haberin asıl kaynağı şu. ama sonucun da denilen "-bu kahveyi öyle evinin yanındaki satrabucksta bulmayı bekleme.."
Yiyeceklerimize öylesine zehirli kanserojen sağlığımıza zararlı şeyler katıyorlar ki onların yanında fil dışkısı kesinlikle şifalı bile kalır. Sorun yok. :D Ama Strabuck mudur nedir o markadan uzak durun boş verin para kazandırttığınız yeter artık bu gavurlara
Allah'tan bir kere bile gitmedim :D ama şaşırmadım da İsrail markası sonuçta herşeyi beklerim özellikle müslüman sevmedikleri için ne kadar b*k varsa koymuş olabilirler. D
aslında cok sacma machıato kahvesı ıcıyorum starbcukta ee evdede kendmde yapıyorum aynı tatla hıc fıl dıskısıda koymadm yanı :d anlamadm bu ısı kendm machıto hazırlanıyrm süt. gold veya esprrsso kahvesı ve süt köüpğü yapıp neredeyse aynı tat kahvem oluyor yanı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Fare bokundan ayıklanan kahveyi bayıla bayıla içerken sorun yok fil gibi tertemiz hayvanın bokundan mı tiksinmiş bunlar. Ha inek boku ha fil boku ikiside safi ot. Filler kahveleri yiyor sonra toplamak için pisliklerinden onları ayıklıyorlar aynısı bir tür kahvede fareler de yapılıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben bu haberi çok önceden görmüştüm ama starbucks için değil bu filin dışkılarından kahve ye mi ne katılıyormuş hatta dünyanın en pahalı kahvelerinden miş ama yöntem biraz farklı file bir şey yediriyorlar fil normal dışkısını yapıyor çalışan ise o dışkıdan çıkan siyah mı kahverengi mi ne çekirdek gibi şeyleri topluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cahilet seviyeniz tavan. starbucks kahvesinde fil dışkısı kullanıyo felan biz onu içiyoz yok öyle bişey. Fil sindirim sisteminde işlenen kahve çekirdeğinin lezzetinin daha güzel olduğunu farkettikleri için. fillere kahve çekirdeği yutturuluyo. filin sindirim sisteminden geçip çıkan kahveleri ise temizleyip öyle işlem yapıyorlar. b*k değil yani
varolan ne varsa içine ediyolar arkadaş ya. gelecek kuşaklar için neleri yemeniz lazım diye bir liste bir çıkarsak ne yapsak. asıl önemli olan erikli su , tropicana şeftali , sütaş ayran ve beyaz peynir. eğer bunlarla ilgili yamuk yumuk bişey olursa harbi çok kızarım :D
Populer olan hicbir şeyi sevmedigim gibi bu boktan balon kahve firmasını da sevmemistim zaten gram param da girmemiştir kasalarina su haberden sonra önünden dahi gecmem. Fil boku içenlere de afiyet olsun. Essegin ziki de var yen mi?
Fil diskisi mil diskisi adamlar guzel yapmis bulmus marka olmus dunya capinda yurumus gitmis ustelik bir zarar gorende olmamis helal olsun ne diyim ;) kabul ettirmis ya hinca hinc dolu ve oturcak yer bulamiyorsun
Böcek oldugunu bile bile kola içiyoruz yıllardır. Böyle seyler tabiki olucak tadı lezzetli mi lezzetli. Dışkı kokusu ya da tadı var mı? Yok. Benim için konu kapanmıstır tükettiğimiz bir çok gıda bu sekilde zaten
Fil dışkısının bu kadar küçük olduğunu ilk defa burada gördüm. Atın eşeğin kakası gibi sanmıştım. Değilmiş. Küçücükmüş. Soruya gelince bikaç kere gittim. Bundan sonra gider miyim? Neden olmasın. Tadı güzel sonuçta. Sık sık gitmiyorum zaten.
fil dışkısı, luak dışıkısı vb. hayvan dışkısından toplanan kahve çekirdekleri var ve hem pahalı hem revaçta. bence bir sakıncası yok, doğal bir öğütme yöntemi. starbucks açıklama yapmasa da dışkıdan toplanan kahveler bilinen bir şeydi.
Ne zaman gitsem sıcak çikolata içiyorum Kahve Gönül Kahvesinden İçilir. Tabi kahveden Anlayan.. Hava atmak için Orda rezil olmaya gerek yok.. Yine keskin zekamın Zaferiyle Gülüyorum Şimdi 😄😄
fili direk ağzımıza sıçtırsalar biz yine içeriz çünkü biz sonradan görmeyiz millet olarak. 1 kez gittim oda arkadaşımın zoruyla. Türk kahvesi'ne sahip çıkmayanlar fil bokuna çıkıyor :)
Zaten içmiyorum. İçen düşünsün. "Ota b*ka para harcamak" dedikleri, böyle bir şey herhalde... :D
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hahaahahah ay cok güldüm aklima o starbucks dan kahve iciyorum havasi atan insanlar geldi 😂😂 Sirf o Starbucks sembolünü etrafa göstermek icin icen insanlara sesleniyorum. FIL BOKUNUN TADI NASILDI zengin insan😂😂
:D kahve içmem türk kahvesi falan sadece nescafe içiyorum oda ayda 1-2 3 ü bir arada cafelerde veya baska yerde tek tercihim cay :) Dışkı içenlere geçmiş olsun :D starbuks ürünlerini denemedim de hiç
:) cayı bir barkd içmiyorsun ki :D cay 2.5 tl bardagı içtinmi 1 bardakla yetinmiyorsun kahve öylemi 1 bardak içiyorsun en fazla oda 6 tl ne ki :D düşün :D
:)) ayrıca zaten cafe &restaurantta calışıyorum :) içsem tirlyon tane içerim kahve ile zenginlikte ne alaka :) mochanın içine sigara izmariti atıyorum ben sen neden bahsediyorsun
Fil dişini alıp kullansalar ya da hayvana zarar verecek birsey asla içmezdim ama bu benirahatsz etmedi koladada böcük var göz görmeyince gönül katlanıyor
Dünyanın en pahalı kahvesini de bir cins dağ faresinin diskisindan yapıyorlar.. Fare, kahve cekirdegiyle besleniyor.. Fincanini 250$ a iciyorlardi sanırım. Ben almayayim.
Starbucks un kahvelerini çok severim. Tadı güzel ve bunda sonra da gitmeye devam edicem. Hem bunun doğru olduğunun bir kanıtı var mı? ya da şöyle diyeli yedini her şeyin çok mu masum olduğunu sanıyosunuz? bence saçmalık dostum 😈✌
keyifle içmen dileğiyle... herkes kendi tercih eder değilmi... kimisi orta kahve... kimisi tatlı... kimisi sade... kimiside fil moklu... cafe latte fil moku... :))
Ne kadar özensem de gidip bir kahvesini içmediğim için çok mutluyum, Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler, Helede b*kluysa, siz düşünün gerisini ;)
1 kere gittim onda da tatlı falan yemiştik. Kaç yıl geçti üzerinden onu bile hatırlamıyorum. Gereksiz pahalıydı sonrasında tekrar gitmedim. Kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.
Kimisi elinde dolaşıyor ya sırf hava amaçlı. Şu elindeki şeyin markasını göstermeye çalışan insanlara öyle sinir oluyorum ki az kalsın Iphone 6'ımı duvara fırlatacaktım. Gold.
Kardeş bu daha neki paraguayda yöresel bir kahve turu var maymuna kahve çekirdeğini yedirtiolar sonra diskisini kurutup dovuyolar toz haline gelince kahve şeklinde kullanıyorlar... Bu arada migrene iyi geliyomuş
:D okadar milyon insan tüketiyor o kahveyi bir sürü yerlerde. o kadar fili nerden bulucaklar buldular hepsine tek tek dışkıyı günlük olarak nasıl yettirecekler :)
Starbucks'ın kahve dünyasından, kahve diyarından vs hiçbir farkı yok fiyat olarak. Tad olarak starbucks gerçekten güzel haber doğru mudur bilinmez ama fiyat olarak pek fark yok. 7-10 lira arası.
her zaman itici bulmuşumdur. bunun da tek sebebı ınsanların orada içtiklerı kahve bardağının fotoğrafını görgüsüzlüklerınden dolayı çekmelerınden kaynaklı olmuştu. hıç içmedım sorun yok:)
boşuna kahrolsun emperyalizm kapatalizm !!! demiyoruz :)) tiki kızlarımız ve özenti erkeklerimiz bu düruma çok üzülecek ve tabi ülkece sonradan görme ülkemiz :))))
En İyi Cevaplar