AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
95Cevap
Herkes istediği şekilde çocuk yetiştirsin. İsteyen Paris'e, isteyen Fas'a gitsin.
Ve kimse kimseye karışmasın
olmaz oyle şey herkes yetıştıremez irana benzedik
Kardeşim, hiçbir zaman bir avrupa olamayacağız. Ordaki atmosferi istiyorsan oraya git :)
önceliikle bu dinin bir gereği yapılması gereken bir şey ama tabii insanın kendi iradesiyle. küçük kızların örtünmesini bende doğru bulmuyorum
bende doğru bulmadığım için soru sordum
Mini etek giyersin hak, özgürlük başörtü takarsın gericilik olur bu soruyu soranla aynı zihniyettekiler yeri geldiğinde çıkıp özgürlükten demokrasiden bahsederler bunlara göre çağdaşlık oranı buranı açmakla olur aslında cevap vermeye bile değmezsiniz şunu o laik kafanıza sokun Türkiye İslam devletidir
Beyin yikamakla alakasi yok yazdiklarinin aile gelenekleri dogrultusunda cocugunu yetistiriyor dogrulugu yanlisligi hakkinda yorum yapmak kimseye dusmez acikcasi. Zaten cocuk buyuyunce kendi tercihlerini ypacaktir. Bunlara takilmamak lazim.
nasıl alakası yok
İslam aşılanmayan beyinleri de görüyoruz.. Bomboş bir, hayat sürüyorlar hayat zaten bomboş aslında ama islam bunu anlamlı kılıyor.. Bırak herkes kendi ailesini kurtarsın sen kendini kurtarmaya bak.
ya aşılanlar nasıl bır hayat suruyor anlatırmısın
O onların sorunu önemli olan ortalama 70 yıllık bir dünya hayatını ahiret için ne kadar verimli kullandığın. Öldüğün zaman asıl zihniyeti orada soracaklar tabi inanıyorsan.
katılıyorum başörtüye karşı değilim herkes özgür fakat küçücuk kız kendi iradesiyle kapanmadigina göre doğru bulmuyorum
bende
Yazık o Kızlara Gercektende Cok Yazık. ERKEK EGEMEN HAYDUTLARIN Kadını kolelestırmek ıcın Uygukladıkları Bır yontemdır.
tabıkı yazık
Asıl senin gibilerin beynini kim yıkadı? Günah işlemek affedilebilir ama Günahı reddetmek bence affedilemez
oyle mı neden yıkanmış beynım
Neden mi? Bu soruyu ciddiyetle soruyorsan yazık sana verilen başında ağırlık yapan organa sen kimsin ki inandığı dinin kurallarına uyan bir insanı yargılıyorsun
bir grup kafası açık diye okula giriyorsa bir grup kafası kapalı diye okula giremiyorsa bunun neresi özgürlük.. isteyen kapalı girer isteyen açık işte budur özgürlük..
oyle mı ılk okul gıden küçücük kız kapansın dıyorsun
demiyorum , fakat herhangi bir nedenden kapatılan bir kızda okula girerken sen buraya giremezsin diyen kadarda sığ beyinli değilim.. herkesin eğitim hakkı vardır.
bu şekilde eğitimsiz kalıcaklar
kişiye göre değişir..
bende sana üzülüyorum, ama sende haklısın ailen sana birşey öğretmemiş senin için herşey doğal oluyor, ama doğruları bilseydin bu yazıyı burada paylaşmayın da bir sürü günahı olduğunu bilirdin.
neden üzülüyorsun çağdaş olmam mı ona mı üzlmek gerekiyor
çağdaş olmak ihtiyaç mı sence bir düşün bence değil, insanların dinlerinin gereklerine göre yaşamalılar, sen oranı buranı açtığında sana kimse karışıyor mu da buraları karıştırıyorsun. Bunun adını da çağdaşlık mı koydun. Çağdaşlık Cumhuriyetten sonra senin gibi düşünenlerin batıya olan hevesidir.
senin terbiyen buraya kadar, hani çağdaştın ne oldu insanlara hakaret etmek çağdaşlık mı Allah kurtarsın seni
senı de allah kurtarsın
İnşaAllah Allah benide kurtarır senide ama kimin çok günahkar olduğunu Allah bilir.
ben günahkar olayım sorun değil
günahkar derken ben kendimden bahsettim
Şimdi bilincsizce kapanıyolar ilerde bunun anlamını bile bilmeyecekler ve başı kapalı ama bir tarafı acık insanlar olarak gezecekler maalesef ülkede başörtüsünü türbanı fantezi haline getirdiler
tabıkı çok da buyuk hakaret muslumanlığın kuralarına
müslümanlık için yapsalar gene iyi onların amacı dini kullanıp oy tıoplayıp ceplerini doldurmak
Küçücük kızlar mini etek giyebilir ama başörtü takamaz öyle mi?
Senin beyninin her hücresini...
evet aynen öyle
Peh din savunuculari kufur etmeye devam ediyor
@Akşamüstüsevmeler artık hangi dine mensupsan :D annen sana güzel terbiye vermis aferin :D
Bir söz var aynen şu... Dini yaşayan birine nasıl gerici diyorlar adam ölümden sonrasını duşunuyor? Kimsenin çocuğu sizi ilgilendirmez gölge etme başka ihsan istemez demiş Samsunlunun biri Romen diojen😈 hadi örümcek ağına git dinlen çok yoruldun 😃
ya olumden sonrası yok sorun bu işte
Kim dedi yok?
Çok cahilsin, verdiğin cevaplardan anladım bunu. Sen başını kıçını aç kimse seni ilgilendirmez :)
sen kör cahilsin
Musluman bir ulkedeyiz.. Muslumanim diyosan bir gun hayrina bir kuran-i kerim acta oku..
Bu ülke LAİK bir ülkeee.
oylemı sen okudun mı
Dini yasamak isteyene karisipta beyin yikamak gibi ayaklara yatmayin o zaman.. Hem sen yanlis okumussun.. Burasi laik bir ulke degil.. burasi Turkiye.. baska bir yerle karistirma
Bana cahil diyene bak vay anasini arkadas.. Dusuncemiz farkli olunca cahil oluyoruz.. sizin gibi laiklik elden gidiyo bizim dediklerimiz olmuyo Allah in dedikleri oluyo diye yirtinan sizsiniz.. Kucuk kizlar kapali aciyorum diyosunuz da agac yasken egilir lafina ne kadar inaniyosunuz.. milletin giyiminden kusamindan sanane.. 5 yasindaki kiza ruj surup mini etegi giydirince cok tatli ama basortusu takinca hayalet diyosunuz.. Sizin beyninizi kim yikadi.. He siz simdi bir de ezan sesinden urkup uykudan kalktim diye rahatsiz olursunuz dimi
doğru insan kendin de olanı başkasına satar her zaman.. yaw sen gitte şurda az ötede oyna yaşın olmuş otuz beş gel kafasına yerleş..
Arkadasim kimseyi ilgilendirmez herkes ozgurdur kapanip kapanmamakta
neyın özgürlüğündne bahsediyorsun küçük kızları kapatıyorlar
Yahu nerden cikardin zorla kapandiklarini tovbeessttt
10 yasindaki bir cocugun ozgur iradesi olduguna sadece gerizekalilar inanir. Ozgurluk degil bu, aile baskisi.
@Herondale size ne kardesim allahalla annnesi babasi oyle uygun gormus bizlere b*k yemek duser !!
Anasi babasi diyorsun hala. Senin kiminle evlenecegine de onlar karar versin. Hangi bolum okuyacagina da onlar karar versin. Cunku sen oyuncaksin ya. Kendi dusuncelerin, ozgur iraden olamaz ya.
@Herondale ateistlere ayiracak vaktim yok her koyun kendi bacagindan asilir unutma
@herondale turkiyenin gercegini sen deistiremezsin bosuna cirpinma buralarda
@Herondale biraz evvel profiline girdim daha onca baksaydim inanki sana cavapyazma tenezzulinde bile bulunmazdim sana anlatacakcok seyim var ama senin gibi birine ne anlatsan bos deveye hendek anlatirim daha iyi ailen yok sanirim veya senin zincirini salmislar islamdan iyice uzaklasmissin dindar ve musluman bir ulkede yasadigini unutmussun burasi avrupa değil kendine gel kimseyi yargilamak da bize dusmez herkes haddini bilsin yeter artik!!!
kesinlikle zihniyet bitmiş mesela senin bir zihniyetin var mı? sen kendine üzülmelisin
ya nıye uzulım
Şunu Bil ki siz bunları söylerek geri kafalı oluyorsunuz Madem sizin anlayışınızda eşitlik var özgürlük var Neden Hala insanları yargılıyorsunuz...
ya ınsanları ben yargılamıyorum erdoğan yargılıyor eşitlık olmaz dıyor hatta başortülü kadınları o savunuyor ve gerı gıtmeye yön verıyor
Milletin derdi niye seni geriyor ve milletten sanane!
nasıl nıye gerıyor bu bızım acı gerçeğimiz
Nudistlik hosgoruluyorken kapalılık neden hosgorulmuyor.. cok sıkıntı yapacaksan çocuğunu diledigin gibi yetistir
devlet kapanin demiyor kapananlara hosgörü gösteriyor toplumsal baskı demissin ne alaka aile deseydin hadi
Tbr...
aıle ve toplumsal baskı çevre kesınlıkle
Sen laiklik düşüncesi içindesin sana göre öyle dini görüşlüler için ise tam tersi. İyisimi herkes kendi çocuğunu bildiği gibi yetiştirsin
tabıkı de küçük kızları daörtmesibn
Arkadaş ağaç yaşken eğilir.
bu beyin yıkama değil dinimizin bize buyurduğu ufacık bir buyur sadece hem makyaj yapıp götüne kadar mini etek giyenler ne oluyor asıl onlar avrupa özentileri
oyle mı beyın yıkama değilmiş ıyıce düşün
bırakın bu ayakları başörtü beyin yıkama değil salak saçma konular açmayın
Mini etek got acik gezenlerin kim yikiyorsa onlar... bir kadin ciplak gezse modern kapali gezse kezban ya da koylu gibi degerlendirmeyi yapmayi size kim veriyor bu hakki nerden aliyon
ya hemen şu erkek beyını işliyor doğru duzgun açık gıyenenler var başörtulu aşırı makyajlı altta tayla ona ne dıyorsun
Bence onemli olan amac ne amacla yaptigindir amaci yanlis olanim doğrusu olmax
Aile uzerine dusun gorevi yapiyo 7 yasinda namaza baslamamiz gerekir buna beyin yikamami diyosun acaba senin kim beynini yikamis boyle dusunuyorsun.
Namazin nesi salaklik
Sozde muslumanlar lafa gelince Elhamdülillah muslumaniz basostusu takinca salaklik oluyo kemalist zihniyeti hep bunlar oteki dunyada vay halinize.
Kemalist zihniyet olsa keske hepinizde ! Dini bilmeyenler dini savunuyor. Elhamdurillah muslumanim. Diniminde tum sartlarini biliyorum. Dinde o yasta ki bir cocuga dini ogretebilirsin. Basortu zorlamaya girer. Bas ortu salaklik degil ama Kucucuk bir cocugun vucudundan haz alanlar gercekten salak. Erkek cocuklarinada sort dahi giydirmeyiniz o halde
Belkide beyni yıkanan sensindir küçüçük aklınla milleti eleştirme
ole mı benmıyım
Evet sensin
sen ve senin gibiler baş örtüye beyin yıkama dedikçe ülke refah düzeni hiçbirzaman sağlanamayacaktır
oyle mı düşünuyorsun bızım gıbıler keşke olsa
başörtüsüyle refah düzeni sağlansaydı bütün ülkelerden önde gelirdik bilmem farkında mısın?
şeriat düzeni osmanlıya döndü ülke Türklük geçerli olacağı yerde müslümanlık geçerli oldu insanları ırkına göre değil dinine göre ayırıyolar
evet aynen öyle
O cocuklara basortu taktiran zihniyetin ici pis cunku kendi cikarlari icin kucucuk cocuklara basortusu takiyorlar, dini oyuncak etmisler
kesinlikle
Cunku onlar kucucuk cocuktan etkilenecek haz alacak kadar igrenc
Herkesin düşüncesine saygı göstermek gerekir, inancıda düşünceleride kendisini ilgilendirir, kime ne?
evet debu toplumsal bir sorun
Mini etekli, dekolte, transparanlı her tarafı meydanda kızlar sorun olmuyorsa, kapalılarda sorun olamaz...
Tesettür doğru bişey ama savunduğum şu an tesettür değil, fikir özgürlüğü...
Toplumun sorunu dediğin şey tam olarak nedir senin?
sen oyle dusun sen erkek olarak gene mını eteklı gormeye heveslısın o yuzdne zavalı kadınları kapatıyorsunuz
Ben tesettürlü isterim, mini etegide hanımıma evde giydiririm bu seni ilgilendirmez..
Düşündüklerimi yargılamak sana düşmez, soru sordun, fikrimi söylüyorum...
Makul, akılcı diyalog sürecekse bidaha soruyorum,
'' Toplumun sorunu dediğin şey tam olarak nedir senin? ''
evde gıydırmek marifet değil toplum içinde mını eteklı gezsin sanane
Abla, diyalog kültürün var mı senin?
Bende size üzülüyorum şu an . Allah şifa versin hanımefendi
Önce empati gerek sonra sempati sende ikisinde yok asıl sana yazık
sende var mı
Bende her ikisi de var ki sana seni hatırlattım başka bir söz söylemek bana yakışmaz kendime saygım var çünkü
Senin beynini kim yıkamış bunu araştırmak lazım. O zaman kökten bitecek bu sorun.
neden yıkanmış beyınler ortada hava almıyor başörtuden
Çok haklısın. Kirli hava alamadığı için tertemiz kalıyor.
Onun beyni yok ki amıyla gotuyle dusunuyo o
Sizin beyniniz nasıl yıkandıysa, o şekilde. İslamı öğretmek suç mu oldu?
islam bu şekilde mı öğreniliyor
Ağaç yaş iken eğilir. Din öğretirsen onu öğrenir, içki içtirirsen onu onu öğrenir. Öğrenmesinde ne gibi bir sakınca var onu anlamadım ben.
güneş ışınlarına temassızlıktan oluşan D vitamini eksikliği.
evet kesınlıkle
Dinler beyin yıkayarak ayakta kalır. Türbanla alakası yok konunun.
nasıl yok
Kapali olsun ne olucak giydigi bir seyden sanane yani neden sapka giyen cocuklar var ne diye demiyon
ya gordun mı zıhnıyet bu kapalı olsun küçücük kız
Olsun neyi var
Senin zihniyetinde acik olsun kucuk kiz
evet serbest olsun ne var bunda
Zorla millete cocugunu kapattiranda yok kapatanda kapar nr var bunda
ne mı var iran rejımındeyız sanki
İran rejiminde neden olalimki basortusu bizi bir baska ulke yapmaz en nihayetinde bir zmanlarin koca osmanlisindada bu vardi.
oyle mı gericiliği kabuledelim dıyorsun
Bu gericilik değil tarihi yok sayamassin lakin yok sayarsan tekrar eski hatalara dusebilirsin.
Allah seni bildiği gibi yapsın emi kimse kimseyi zorlamıyor
nasıl zorlamıyor
bu ülkede zorla kapanan var mı ALLAH aşkına hem de kapanmak bu kadar yaftalanırken insanlar bu kadar soğutulmuşken hala kapanan varsa emin ol inancındandır ve sana da saygı duymak kalır çocuk dahı olsa
evet küçük kızları zorla kapatıyorlar
Çoğu zaten aile baskısıyla geriye kalanları sorgulamak bize düşmez.
tabıkı haklısın
Ben sana daha çok üzülüyorum bu kadar cahil olma.
nıye kı uzuluyorsun
onlar dogru olanı yapıo. Herkes gibi acık sacık gınıp kımle yatıp kalktıgı bellı olmayan kızlarmı daha iyi solesene
gene başladınız açık saçık dıye yazık yıkanan küçük beyınlere neresi doğru
Oteki turlu yetısmek dahamı dogru sence.
kesinlikle daha doğru
hee onla nunla yatıp kalkmak daha iyi ksarlık yapmak acık sacık giyinmek gotunn arasına gıren taytla gezmek basortuden daha ıyı yanı olemi
bide kapalılara bak bakalım adam akıllı konuş edebinle adabınla yorumunu yap burada açık kızları kötüyeleyemessin arkadaş bişey dememiş baskıdan olduğunu söylemiş evet doğruda söylüyor ya özeniyorlar ya da baskından 6-7 yaşındaki çocuk ne sanıcak başka. kapalı kızlar herkesle yatıp kalkıyor o zaman sen açıklara laf ediceğine pardesü giyenlere bir bak g*t baş açık ortada sonrada etek giyerler çizme giyerler üstlerine bir badi ee ne biz kapalıyız diğer kapalılarında adını kötüye çıkarıyorlar işte öyle ahkam kesmyle olmaz bu işler tayt giyenler hiç olmassa açıklar sanane ne isterlerse giyerler sana mı kaldı sen otur önce bir kapalılara bak sonra laf et terbiyesiz
sende saydıgım gıbısın demekkı zoruna gıtmıs ben genelleme yapmadım nıye bu kadar zoruna gıttı anlamadım kapalılardada var dedigin gibi ama acık olanlar kapalıları 5 e katlar gercı b*k boktur hepınız aynısınızda işte neyse @hayatıms
yorumun yukarda genelleme yapıyorsun bnde yaparım asıl kapalılar boklardı şimdi ne oldukları tam ortya çıktı bncede neyse artık genelleme yapmayı bırak başka işlerle uğraş
Ben genel anlamda solemedım onu madem yaran var gocunursun bole senın gıbıler yuzunden ıyılerde yanıyo zaten
Altina minik etegi giydirip kici basi acik dolastirip iki gun sonra hamile oldugunu bilmek mi beyin yikimamak ha.
Karakterin bu iste.
asıl ben size üzülüyorum. Dinimiz bunu emrediyor, rica da bulunmuyor.
oyle mı emretmesi küçük kızlara ne pahasına olsun değilmi
Bunu dinimiz söylüyor evet ne pahasına olursa olsun fakat insanların çoğu senin gibiler yüzün den çevremiz etraftaki insanlar ne gözle bakarlar ne derler diye takamıyorlar
Devlet baskısı ve gözü yanlış din bilgisiyle boyanmış cahil kesim neticesi ile oluyo
tabıkı
başı acık küçük kızların beynini yıkayanların zihniyetinin tam tersi
oyle mı oluyor
aynen öyle
Özgür irade o belki size yoktur
oyle mı
8 9 yasinda bir kiz iradesiyle mi kapanir sacmalamiyin lutfen
Got başını açmaktan iyidir
oyle mı gene de o g*t baş açık olunca o tarafa doğru koşuyorsunuz
kendi özgür kararlarıymış güya ya 5-10 yaşındaki kız nerden bilsin kafasını kapatmayı
tabıkı çok yanlış yazık
alttaki yorumları okudumda millet dinine o kadar düşkün ki böyle sitelerde karı kız ayartmaya çalışıyorlar
Başörtü beyin yıkamak mi? Yazık çok yazık...
evet
Ailesinin kararı. Kendi doğru bildiklerini çocuklarına uygularlar
Ailesi bir cocuga boyle konularda zorla uygulama yapamaz
o değil de şey dicem, küçükleri boşver de büyüklerin beyni nasıl yıkanıyor ben onu anlamıyorum. ;)
bende anlıyamıyorum
senin beynini nasıl ve kim yıkıyor örnek versene. ;)
Sen önce o yıkanmış beynini bir elden geçir.
sen geçir
senin beynini kim yikiyor acaba?
kımse
Sanane yahu herkes çocuğunu istesigi gibi yetistirir
oyle mı
Evet senin çocugun buyuyup pislik yapinca biz bisey diyoz mu
Devir sizin devirdi simdi bizim devrimiz slogan herkes ozgurdur fazla soze gerek yok
Derdi sana mı düştü boşver.
evet bana düştü
O zaman devam et.
"beyin yıkamak" ne kadar kötü bir kelime değil mi?
kötü fakat gerçek
kötü fakat gerçek evet, sizin gibilerin küflenmiş yıkanmış beynini bilmem ne yapsak da hayata geri döndürsek.
bız mı küflenmiş yenılığe açığız
hanfendi kimsenin inancını nasıl yaşadığı sizi ilgilendirmez bu bir.
haa ben rahatsız oluyorum diyorsanız bu sorun sizin sorununuz o kişilerin değil bu iki.
bu nasıl bir zihniyet gerçekten anlaması güç, sizene yani küçücük çocuklara yok acıyorum yok ailesi zorluyor yok devlet zorluyor yok daha neler.. yahu milletin inancından sizene? ben küçük çocuklar başörtüsü taksın demiyorum ama takadabilir bu kimseyi ırgalamaz. belki onlar inançlarında böyle yaparak tatmin oluyorlar, gelmişler 12-13 bilemedim 9 yaşına, normalde 7 yaşındaki çocuklar kendi kararlarını az da olsa verebilme yaşına gelmişler zaten, siz kalkıp da yaa bunların beyni yıkanıyor diyemezsiniz. nereden biliyorsunuz da böyle yargıç kesiliyorsunuz başımıza. yapmayın cidden gülüyorum artık.
Süpersin. Helal sana.+
demıyorsun 18yaşına kadar o çocuktur ıradesi anca 18yaşına kadar karar vermesine izin verilir toplum baskısına mağruz kalıyor çocuklar
Soran, sen 7 yasindaki cocuguna ruj surup tayt giydirebilirsin bu zihniyette olanlara her sey mustehak. Ama sunu da bil yarin bir gun kalkip da ahlak elden gidiyor vs. sizlanmalar yapma. cunku senin o ruj surdugun oje surdugun cocuklar senden ve senin gibilerden o kadar ogrenmis olacak fazlasini bekleme. Bizim umudumuz yarinlarin umudu o "yaa yazik" diyerek baktigin cocuklarimizdir. Cunku iman gucuyle buyuyor onlar, bos kafayla degil.
@Nehir61 eyvallah.
Sana 2 artı vermek isterdim tbrkler... bir indan boyle bozulur...
+ nı aldın hadi yine iyisinnn :D
@triangle artıyı geç, bunların beyni nasıl ak pak olur; işte asıl mesele!
yapcak bisey yok. akp nin istedigi bu zaten. ^^
evet kesinlikle
Nolmuş başörtülü küçük kızlara?
yazık o yaşta kapanmaları zoraki
Genelde aile baskısı vsden dolayı oluyor ama kendi isteği ile kapanıyorsa kötü bir şey değil bu
haklısın
Sözde %90'ı Müslüman Bir Ülke Burası Mı? Ilginç..
oyle mı nesi ılgınç
Ailenin zihniyeti. :P
kesinlikle