+1 yılİlk olarak çok merak ediyorum müslüman mısın? Yoksa öyle olduğunu mu sanıyorsun? Kardeşim ben kapandığımda daha 8. sınıftaydım annem-babam ne bize zorla kapanın dedi ne de zorla kapanmayacaksınız dedi istediğinizi yapın sizin kararınız dediler. Benim ablam hala kaç yıldır açık bende kaç yıldır kapalıyım insanda ALLAH korkusu olunca ne yapacağını bilir, bizim her görünen saç telimiz için kaç bin yıl ateşler içinde yanacağımızdan haberin var mı? Sen kendini gidip bir mağmanın içine atsan ölürsün dimi? Mağmanın yanına yaklaşmadan erirsin be! Nasıl yanacaz biz? Bir düşün. Nefsine hakim olan insanlara nasıl beynini yıkıyorlar diyorsun! ALLAH emrettiğine nasıl hayır dersin, nasıl beyin yıkamak dersin? Kimsin sen ona karşı çıkacak kadar?
99 Yorumla- +1 yıl
Altıma tayt "t" harfini giymem bile, makyaj desen yapmam. Sen kendi haline acı, ALLAHIN sana yaşatacağı azaba acı!
Ahiretteki pişmanlık fayda vermez.
O gün ömürlerini boşa tükettiklerini apaçık gören bazı insanlar, “Ne olur, bizi tekrar dünyaya gönder de hayırlı işler işleyelim.” diye Rabbimize yalvaracaklar.
Ama bu imkân verilmeyecek.
Çünkü, dünya imtihanı bir keredir ve tekrarı yoktur. - +1 yıl
2 tane züppe çakma kapalı görüyosunuz onu bütün kapalılara atıyosunuz o zaman bende 2 tane acık kaşar görürsem hepinize aynı muameleyi yaparım olurmu böyle deyince ayaklanıyosunuz her acık kız kaşarmı diye
- +1 yıl
@Nehir61 çok gördük çünkü her acık kıza neden kaşar muamelesi yapıyosunuz diye
- +1 yıl
@Nehir61 zaten açıkda olsa görmeden iftira akmak bize yakışmazki ama onlara görsede görmesede kara çarşaflılar bile sapık ne hale gelmiş insanlar
- +1 yıl
(İmanın temeli Müslümanları sevmek ve Allah düşmanlarını sevmemektir.) [İ. Ahmed]
Kusura bakma yorumuna dahil oldum ama bu soran kişiye zerre saygı duymuyorum.. Geçenlerde de yine böyle bir soru sordu, belli zaten din düşmanı olduğu. Kaldırmıyorlar soruyu nedense, o da ayrı konu!
En İyi Cevaplar
+1 yılben de sana üzüldüm simdi :( keske boyle dusunmeseydin...
ne olmus yani basortuleri varsa. senn dinin ıslam mi. eger oyleyse kadinin kapanmasi farz. bunu biliyosundur. ve anneler babalar da kucuk cocuklari alissinlar diye biraz biraz gosteriyolar.. boyle olmalu , şöyle soyle yapmalisun bunlari yapmamalisin gibi.
bunun nesi yanlis
ayrica bn kimseye acik ya da kapali diye farkli bir baks acisiyla yaklasmiyorum. islamda bu zaten cok yanlis kimse yapamaz bunu. yapmamali. yapanlar varsa da genelleme yaparak herkesin gunahina girmemeliyiz00 Yorumla
+1 yılMüslümansan, alo diyanet fetva hattı var mesai saatleri içinde ara sor örtünme ayetini alo ( 190 ).
https://www.youtube.com/watch?v=QzksU6qAk80
Bayan ergenliğe girdiği anda günah ve sevabı başlar yazılmaya.. vede örtünmesi farz olur başörtüsü ve el, yüz ayak bilekleri hariç hiç bir yeri görünmeyecek şekilde örtünmeli bayanlar.
08:45 Ten itibaren dinle.. cennete giremeyecek kadınlardan bahsediyor !!! örtünmeyi anlatıyor ve Hz. muhammed 'efendimizin dedikelrini belirtiyor !!! kendinden sonrasi zamanlardaki bazı bayanlardan bahsediyor.lütfen dikkatli dinle.
75 Yorumla- +1 yıl
:). konu anlatan değil.. dediğinin doğruluğu ve anlamı. karar sizin.. ne edersen kendine.. edersin kendi kendine. olumlu veya olumsuz yönde. ama lütfen bahsettiğim dakkadan itibaren dinle zor değil.. başörtülüde olsa dikkat çekmeyecek eşarp olmalı topuz yapmamalı saçını ve makyaj koku olmamalı eşi dışındaki insanların yanında diyor. ama izlemem derseniz siz bilirsiniz h. akşamlar.
- +1 yıl
Hakkıyla örtünen bayanlar var :) dini bilgi eksikliğiyle ve nefsine zor geldiği ve yeni kapandığı için hatalı örtünende var. videoda bayanların olumsuz olaylara uğramaması taciz vb. dikkat çekmemesi erkeklerinde dikkatini çekmemesi ve 2 tarafında günah riski içinde olmaması vb. örtünmeli diyor. genellemeyle yaklaşmamak gerekli. her insanın bay veya bayan olsun hataları var farklı konularda olsada. hatalara ortak tepki ve uyarılarda bulunarak hatalardan dönülmesine vesile olmalıyız.. kendi hatalarımızada bakmalıyız. cevabın için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Güzel düşünce :). iyi akşamlar.
+1 yılkesinlikle bitmiş hanımefendi. laik bir ülke olmaktan cıktık. devletin başındakiler ülkeyi din devleti haline getirdi. kız arkadaşım özgüveni tam ve iddialı giyinen bir modacı. istanbula iş gezisinde beraber gittik. nişantaşında bile kapalı başörtülü kızlar kız arkadaşıma düşman gözüyle baktılar. içinde yaşadıgımız toplum gerilikçiliğin geldigini biliyor fakat din siyaseti yapıldıgından dolayı karsı cıkamıyorlar..
74 Yorumla- +1 yıl
anasılacak bir tarafı kalmadı ki artık mantıkla değil dinin vecibelerine göre hareket ediyor bakanlar ve rte.
- +1 yıl
aynen öyle. mesela ben hayatımın bütün evrelerinde askeriyenin içinde bulunan bir insanın dogumumdan suanda içinde yaşadıgım askeriyede dahil. burada din askeri giriş kapısında bırakılır. çünkü buradaki askerler komutanlar babamda amiral olmak üzere dahil hepsi işini yapar. savaş oyunlarına odakların. işin içine din girerse laik düşünülemez
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
Yazık size ve sizin gibi düşünenlere gerçekten.
Çocuk benim çocuğum ise, kıyafetini ben alıyor isem, sana da susmak düşüyor ise eee neyin tartışması bu? Ben de çırıl çıplak büyütülen çocuklara acıyorum. Öbür dünyada kimbilir ne büyük acılar çekecek... Allah karşılarına güzel insanlar çıkarsa da Cehennem azabından kurtarsa bu insanları...
Ayrıca okul öncesi Öğretmenliğinde okuyorum ve bir çocuğa istemediği sürece bir pantolon bile giydiremezsin. Hadi giydir de görelim.
O melek o başörtüyü çıkarmadan taşıyabiliyorsa masumluğundan ve günahsızlığındandır. Çünkü günahkar insanlar tam anlamıyla tesettüre giremezler. Nasip meselesi bir yerde.58 Yorumla- +1 yıl
Profil resminden belli arap zihniyeti iyy
- +1 yıl
Irkçılıksa ırkçıyım tarih bilgin olsa biraz sende emin ol sevmezdın :D cahillik kokuyor burası
- +1 yıl
Dinle arapligin ne alakasi var. O SANA SAYGI DUYUYORAA SENDE DUYACAKSIN. Asıl yobazlik budur. Sana gelinxe seninde yorumunu begenmedim. Ne dersen de kız cocuklari zaten bastirilarak buyutulmustur. Bu gerçek valla benim annem istemedi kapanmami ben istedim neden içimde var çünkü. Annem cocukken gecirseydi basima atardim basimdan ulan ben daha oyun cagindayim memem bile cikmamis neyin tesetrurunden bahsediyosun.
Valla kiae kusura bakmayın. Bir arkadas yazmis iste annem kucukken zorla kapattirdi ben kapali olmak istemiyorum diyor. Neden baski var üzerinde eger o kiz cocuklugunu yasaydi bisey olmazdi. Ayrica yorum sahibi bende mini etek giydim senden daha iyi kapaliyim ;) ben başıma topuz yapip ayni zamanda suratimi makyajla doldurmam. Parlak renklerde tercih etmem kiyafetlerim sade ve mattir ;) :D bu mantikla yaklasirsak eğer.
Kafasina topuz yapip deve horgucu up lanetli olmaktansa açık olup günahkar olmayi tercih ederim :D
İnsanların kapalı olmasından sanane? Her başörtüsü takan insanlar toplumsal baskı yüzünden mi kapanıyor yani :)))
Burası Türkiye Cumhuriyeti farkındaysan Müslüman bir devletiz başörtülü insanların olması gayette normal ister yaşı küçük olsun ister büyük olsun çok rahatsız olduysan Türkiye de yaşama kardeşim. Senin gibi düşünen insanlara çok acıyorum cidden. Şeytanın o kadar kölesi olmuşsunuz ki başörtüsü takan insanları cahil zihniyetsiz görüyorsun asıl zihniyetsiz olan sizin gibiler yazıkk gerçekten çok yazık :))85 Yorumla
+1 yılBir çocuk 11 yaşına kadar Ahlakın ne demek olduğunu anlayamaz, Eğitim dersleri alıyorum ve bunun onlarca deneyi mevcut. Şimdi siz küçük bir kız çocuğuna ahlak adı altında saçma sapan uygulamalar ile itham edersiniz öncelikle psikolojisi bozulacak ve düzgün bir çocukluk geçiremeyecek ee sonra ne olacak? Hayatı boyunca istemediği şeyler yapmak durumunda kalacak ileride bunu fark etse de artık o kadar kanıksamış olacak ki geri dönüşü olmayacak... Sonrasını hepimiz biliyoruz, istenmeyen bir evlilik (çoğu zaman), berbat bir aile yaşantısı, şiddetli geçimsizlik vs...
Aaa ama doğru o kadar müslüman bir ülkedeyiz ki küçücük çocuklardan bile tahrik oluyoruz değil mi yazık...66 Yorumla- +1 yıl
Senin varya allahina kurban olayim kardes
- +1 yıl
@İZMİRRRRLİİİ eyvallah kardeşim
- +1 yıl
İzmir mi farkli yoksa havasindan mi anlayamadim beyin fakiri digerleri
- +1 yıl
@İZMİRRRRLİİİ illaki.. Var mı İzmir gibisi? :))
- +1 yıl
Olsa bu durumda olurmuyduk , G*t killari sardi dort bir yanimizi
Bence yanlis bir düşünce içerisindedir. Kapali değilim resmimden de anlasilacagi üzere, annem de acik. Ama teyzem ananem kapali. Kuzenlerinin hepsi acik. Ailemizde acil olduğu kadar kapali kapali olduğu kadar acik kadin /kiz var. Ama hepimiz bir aradayiz her zaman. Teyzem kapali ama Atatürkçü bir kadim. Ülkeye zarar veren markalari evine sokmaz, koyun gibi davranan insanlardan nefret eder. Şimdiye kadar ne kizlarindan nede bizden kapanmamizi istemedi. Kapanmak insanin içinden gelmeli der. Ve o bir istisna değil. En yakin arkadaslarimdan biri kapali ama beni hicbir konu da yadirgamaz. Çünkü biliyor ki ben kapaliyim diyen çoğu kadindan daha dikkatliyimdir her konuda. Sacim aciksa kolun gozukuyorsa ne olmuş? İnsanları kapali acik olarak değil, insanliklarina gore değerlendirmelidir.
32 Yorumla- +1 yıl
Oblari o hale getiren ailelerinin CAHİLLİĞİ. Bunun kapali olmaları ile alakasi yok. Küçük yasta çocukları zorladiklari tek şey kapalilik değil. Dediğim gibi kapali olup ileri görüşlü çok insan var. Senin yanlisin onlarin zorlanisin ailelerin kapali olduğu için zorladiklarini dusunmen. Aileleri kapali olduğu için değil olduklari için o çocuklar bu halde.
+1 yılBir takım "Ben de buradayım!" deme çabasıyla sormuş olduğun bu soru eminim kaldırılır.
Çocukları bu kadar çok mu düşünüyorsun sahiden?
E ben göremedim profilinde Suriyeli, Filistinli, Çeçen, Mısırlı çocuklarımız için bir soru, bir damla gözyaşı?
Yapma, komik oluyorsun.122 Yorumla- +1 yıl
soru tam tersi olsaydı kaldırılırdı
+1 yılSen burada ne yazarsan yaz, biz ne savunursak savunalım ; bu din denilen illet ve buna kapılmış milyonlarca insan var karşımızda. Gerek sanalda yani burada, gerek günlük hayattaki halkımız. O yüzden, bence bu konuyu hiç açmasaydın. Anlatamayız çünkü, bak birisi demiş, ' ruj süren 5 yaşındaki kızlar var ' diye, o sanıyorki o kızların geleceği başka türlü olacak. Kestiremiyor ki, o kız merağından, ilgisinden yapıyor böyle bir şeyi sevimliliğinden. Ama kapasite dar olunca, görüş de farklı oluyor tabi. Acınacak haldeler, denecek birşey yok. Bu arada sana bir tavsiye, ilerde hayatını kuracaksan ve Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsan, İzmir veya İstanbul'un çeşitli sayılır semtlerinde yaşa. Ya da imkanın varsa yurtdışı.
22 YorumlaHer ne kadar savunmasam da bu senin tabirinle beyin yıkamak daha iyi düşüyor. Çünkü ne demişler ağaç yaşken eğilir. Kimi aileler var kızım modern olsun diye afedersin götü başı açık giydiriyorlar. Bazılarıda var ki ileride namusunu iffetini korusun düşüncesiyle başörtüsü taktırıp dini öğretiyorlar. Sizler dini sevin ya da sevmeyin ama düşüncelere saygı duymak zorundasınız. Nasıl aileler zorluyor kapanmaya diyorsanız aynı şekilde aileler zorluyor açılmaya. Allah ne diyor her çocuk müslüman doğar sonra kendi yolunu seçer diyor. Yani küçük kızlara mayo yerine bikini giydirmek farklı şeydir. El kadar çocuk çocuk bunu bilemez. Ama yönlendiren ailelerdir. Herkes inanç ve yaşama fikirlerine göre yön veriyor çocuklarına. Yani acımaktan önce kendimize bakmamız lazım biz ne kadar doğruyuz?
15 Yorumla- +1 yıl
Saygı duymak zorundasınız hanımefendi. Biz nasıl saygı duymak zorundaysak sizde duymalısınız! Misal ben sizin sevdiğinizi tahmin ettiğim birini sevmiyorum ama çıkıpta her yerde heykellerini görünce rahatsız oluyorum ama küfretmiyorum ona saygı duyuyorum. Eğer sizde istiyorsanız saygı hak ettiğinizi gösterin. Bizimde rahatsız olduğumuz şeyler var unutmayın
- +1 yıl
Ne diyeyim o zaman sizde demeyiceksiniz ki sizin o sevdiğiniz adam için yaptığınız anıtlara bizde put diyoruz sanırım sorunu yoktur sizin açınızdan. Siz hor ve aşağılık görerek bu inançlara saygısızlık ediyorsunuz Allah hidayet versin size. Bu ülkeyi sizin o hor gördüğünüz anaların evlatları kurtardı. O zaman omuz omuzaydılar şimdi adam mı oldular saygı duymuyorlar. O zaman bizimde sizin putlarınıza saygı duyma lüksümüz yok kolay gelsin. Ben anladım sizi. Siz burada zırvalamaya devam edin nasıl olsa modern ve ahlak seviyeniz üst düzey sizin. Ben bakar geçerim yorum tamam. Çünkü bir lafa bakarım laf mı diye bide söyleyene bakarım adam mı diye.
Yok ben gitcem bu siteden sinirlerimi bozuyo burası. Ya kapalılık kötü bişey mi de beyin yıkama filan diyosun asıl senin gibi düşünenlerin beyni yıkanmış. Aile baskısıyla kapananlarda olabilir ama ne yani herkes baskıyla mı kapanıyor. Allah istedi farz diye kapananlarda çoğunlukta sen meraklanma. Büyük dert ediniyo daha çok şey var kafa yoracak buna gelene kadar böyle bir soru ne ya. Asıl baskı yapılıp açılıyordu kapalıların başı bu nasıl bir zihniyetin.. Tövbe yarabbim.
88 Yorumla- +1 yıl
Ne küçük yaşı ya ne baskısı. Ayrıca size mi kaldı dert etmek o onların bileceği iş rahatsız oluyorum deme hakkına kimse sahip deği. Ki günümüzde baskıyla kapanan kişiler az. Hele küçük yaşta kapalı bir tane çocuk bile yok çevremde. Olanlar vardır elbet ama çook az ki onlar çocuk aileleri küçüklüğünde böyle alıştırıyo zaten yani onlar için sorun değil. Muhafazakâr bir toplumda yaşıyorum geç kapandım ve kendi isteğimle kapandım ve böyle küçük yaşta veya zorla kapama gibi bişeye bir kere bile karşılaşmadım boş konuşmalar bunlar.
- +1 yıl
@Mimic. Milletin başı zorla açılırken toplumsal baskı olumuyodu ama kapalılar toplumsal baskıyla kapanıyo sen bilmiyosun:) Dinden yoksun insanların başörtü batıyo nasıl karalasak laf etsek diye yırtınıyolar. En büyük baskıyı kendileri yapıyo. Geçmişte yaptılar şimdide psikolojik baskı. Millet bir gün çıplak dolaşsa rahatsız olmazlar. Çocukların böyle yetişmesi batıyo
- +1 yıl
görmezden gel sizin gibiler gidersen meydean bunlara kalır aile baskısıyla 6 yasındaki cocuklara mini etek giydirilip ruj suruluyo haa pardon bu modernlikti dimi
- +1 yıl
he deyip geccen takmican aslında Allah biliyo kimin ne oldugunu ve nolcagını
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörüşüm konuyla alakalı değil ben kimsenin çocuğuna karışmam umrumda değil ben çocuğu doguruyorsam çocuğun üzerine benim kararlarım geçer. Görüşüm cahil insanlarımızın yine buraya toplanması ile ilgili. Ruj ve basortusunu bir tutmak nasıl saçma bir kafadir? Ulan ruju açıklarda sürüyor kapalilarda. Küçük çocuğu kapatsalarsa annesinden ruj görür sürer çocuk evde. Kimi demiş burası müslüman ülke. Burası müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke. Ülkelerin müslüman olduğunu bir tek bizim cahillerimiz savunur ya zaten. Bazı arkadaslarda burası laik bir ülke değil demiş. Kardeşim görünüde yırtsan yıllardır bu düzeni değiştiremediniz yıllardır laik ülkede havliyorsunuz. Afedersiniz şey edip edip sonra onu yalamayin :) kimim başörtüsü takacagina takmayacagina kimse karışamaz ayrıca laiklik budur
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca soran kişiye o* sıfatıyla saldıran hakaret eden günahına giren yaratıklar savunmasin ıslami yazıktır
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet zihniyet meselesi küçük yaşta beyinlerini yıkıyorlar işte açıkları kötülüyorlar bakalım o çocuk büyünce ne olacak hadi bakalım açıklara laf ederseniz lafıda yersiniz böyle arkadaşım yorum yapanlara diyorum yanlış anlama sen haklısın kendi iradesiyle kapanmıyorlar o çocuklar ne anlama geldiğini bile bilmeyenler var kapalı olsunda ne olursa olsun düşüncesinde bu millet o yüzden gelişemiyoruz sonra tayf giyen kızlara laf ediyorlar önce bir kapalılara bakın sonra laf edin. EVET üzülmekte çok haklısın Beyinlerinide yıkıyorlar işte
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler
Insanlarin cocuklarini nasil yetistirdigine sen karisamazsin ! Once kendine bir bakta ondan sonra burada laf yap. Hersey kucuk yasta ogretilir ve egerki sen basortuden rahatsiz oluyorsan defolup gidersin baska ulkeye. Demokrasi istersiniz sonra baskalarin hayatina yorum yaparsiniz. asil senin zihniyetteki musluman dusmanlari idam edilse keske
74 Yorumla- +1 yıl
Aynen sorsan ondan medenisi hosgrlusu yoktur
- +1 yıl
Cok iyi bir cevap olmus. Bu zihniyettikilerin tamami boyle opusmeye sevismeye tam ozgurluk ama din konusunda ozellikle İslam a gelince gericiler yobazlar filan vs. İlericilik bacak açma meme gosterme olmus yani sanki bunlar uzaya uydu gonderiyoduda basortusune takildi...
+1 yılallah'in emri olmasindan dolayi normal olandir. simdi burada kucuk cocuklara basortu takilmasini elestirenlerin hepsi ya humanisttir, ya ozgurlukcu, ya da demokrat falandir. siz cocugunuzu bale kurslarina, piyano kurslarina yolladiginizda bunu cocugun istegiyle mi yapiyorsunuz? siz kendi cocuklarina taktirmayip onun super cagdas bir birey olmasini saglayabilirsiniz. Bırakın bu işleri bırakın size göre örümcek beyinli olsunlar, size ne?
115 Yorumla- +1 yıl
O baba annede ozaman çocuk isteyerek yapıyor nerden biliyorsun? Hem senin yalan söylemediğin ne malum? bak burada kendini ele verdin başörtü düşmanısın, sen ve senin gibiler bir b*k yapamaz kıçının üstünde otururu sayıklayıp durur.. icraat 0 :)
- +1 yıl
Ozaman tam tersi piyona bale nerden bilecek? şimdi sende her Zıt olan cahil oluyor gözünde hanımefendi yaşınız var saygımı bozmak istemem.
- +1 yıl
+1000 falan yok mu bu sitede?
@ramazankzlyll +1 - +1 yıl
Kesinlikle hanim efendi Basortulu bayanlar senden daha zeki oluyor. Doktora ve basarilari daha yüksek. Senin sandığın gibide yobaz degiliz. Sizin giviler yüzünden soğudu bu millet Atatürk ten. Babam hep derdi bunlar salaklar Atatuekum tırnaği olamaz diye.
+1 yılSana ne seni ilgilendirir mi? Demokrasiden insan haklarından bahsedersiniz bu mu sizin insan haklarınız. Allah siz gibilerin eline fırsat vermesin. Kendi düşüncenizi taşımayanlara işkence yapıp köle yaparsınız. Millet kıçını başını açarken sorun yok diyorsunuz bir tarafına mı batıyor diyorsunuz. Demek ki bu olay sizin bir tarafınıza batıyor.
813 Yorumla- +1 yıl
Kimse kimsenin giyimine karışamaz. Ama sizin zihniyetiniz de var bu insanlara zorla şapka taktırma hangi akıl ve demokrasiyle izah edilebilir.
- +1 yıl
Aynen bende siz gibilerin bu kadar kör ve akılsız olmanıza üzülüyorum.
- +1 yıl
Bana biriniz zorla şapka takmadı diye idam edilen katledilen insanların hangi düşünceyle hangi insanlıkla asıldığını izah etsin ondan sonra konuşsun. Ama cevap veremezsiniz.
- +1 yıl
Sana göre öyle bunu ispat edebilir misin. Ayrıca ben senden özgüzlük insan hakları boyutunda açıklma istedim hemen lafı kıvırtıyorsun. Siz chp zihniyeti hepiniz dansözsünüz.
- +1 yıl
Ayrıca İranın neyine özenelim iran şia müslüman bile değil
- +1 yıl
Yazık yazık sizlere acıyorum. Bu yazdıklarımı unutma tamam mı? Yarın biz bu azabı hakedecek ne yaptık bizi kimse uyarmadı dediğinde hatırla. Ben sizleri sadece uyarıyorum. Karar sizin. Gittiğiniz yol şeytanın yolu.
- +1 yıl
Yakında hep beraber göreceğiz inşallah.
+1 yılBakın bende başörtüluyum ama 9 yasondaki bir kız çocuğun basindaki esarbi anlamam zira islamda zorlama yoktur ve ben kendim isteyerek kapandim. Ayrica ailem bana hep Ataturku overek anlattilar.
Mustafa Kemal Atatürk neden din ibaresini kaldirmistir.
Sorusuna Iran, Afganistan givi ulkeleri arastirin arkadaşlar. Baskada bişey demiyorum
Açık kızlari ayiplayanlar kapali kızlara yobaz olarak bakanlarada gıcık oluyorum :@
Canim benim ben Konyada yasiyorum şu an 3 tane duz ortaokulu var şehirde beyin yikiyorlar tabi baskada bişey degil. Kiz çocuğuna basortuyu takinca cemmete gidecegini saniyor. Önce eğitim verecek sonra cocuk isterse takar zaten. :))01 Yorumla- +1 yıl
Din insanlarin zaafi olduğu icin somurulmeyede aciktir insanlar bu yüzden din ibaresi yoktur.
Ama velakin sen bana gerici dersen seni bilgilerimle gomerim kadin. Ben sana saygi duyuyosam sende bana Paşa Paşa saygi duyacaksin! Babam hep ne der biliyormusun Atatürk'ün tırnağı olamaz bunlar örümcek ağı ile örülmüş der
Zamanında ikna odalari esarbin yasak olmasi nasil bisey oldugunu cogumuz hatirliyoruzz.
Simdiki iranin nasıl oldugunuda ayni sey degilmi?
Biri zorla actiriyor digeri zorla kapatıyor hani esitlik.
Actirinca ruj sürdürunce bir sey yok kapaninca var. Valla sen kendini kızını ac giydir ama bize Karışma.
Ben esarbimi gayet düzgün yapan birisiyim suratimda bir tane boya yoktur. Topukluda giymem. ;)
Diğer kapalilarla karsilastirma beni. Kafamada esarp dolamam. :D
+1 yılBen sana birşey söyliyim küçükten kastın 12-15 filan ise bu yaştaki benim gözlemlediğim öyle kızlar varki evli bir kadının ortalama 1 senede yaptığı Seksi 1 ayda yapıyor o zaman beyin yıkama yok bir kız kafasını kapattı diyemi beyni yıkanıyor? Benim ilerde çocugum oldugunda evet beynini yıkarım senin deyişinle çünkü onun öbür tarafta yanmasını azap görmesini istemem. Kaldı ki çocugu yetiştiren hayatı öğreten anne babadır onlar çocuklarını nasıl yetiştirmek isterse öyle yetiştirir sırf kafası kapalı diye burada beyinleri yıkanıyor diye anırmak yanlış bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Ufacik cocuga git istedigin gibi yasa dememimi bekliyorsun?
Yemin ediyorum şöyle sorular açıp sadece eleştiri yapanlardan nefret ediyorum ya.. burada laf AKP ye gidiyor biri aşağıda HEDEF 2023 ŞERİATÇI TÜRKİYE demiş sende ona 'kesinlikle' demişsin.. Ya tamam Akp yi beğenme ama beğenmezsen bu sisteme göre yerine getirilecek partiyide belirlemen lazım.. Sadece AKP ye laf atıp vatansever olanlarsınız siz.. Size illa beğenin demiyorum.. Çünkü bende beğenmiyorum ama ben her olayı orayada kitlemiyorum kitlesem başka bir çözüm öneririm.. Yerine şu part gelse şöyle olur derim.. Ama sen burada hem kapalılara karşı olan görüşünü hem de Akp ye karşı olan görüşünü belirtmişsin.. Aşağıdaki gurunun dediği gibi 5 yaşındaki kız ruj sürse daha mı iyi olurdu? Kapanması sorun değil ama ruj sürmesi sorun bunu bil öncelikle
110 Yorumla- +1 yıl
Kapanması da, ruj sürmesi de değil sorun değil birader. Çocukları şeyinizin keyfine göre yönlendirmeyi bırakırsanız, canları nasıl isterse öyle büyürler. Böylece kişiliklerini kendileri kazanırlar..
- +1 yıl
Çocuğun belli bir yaşa gelmeden sağlıklı düşünemediği biliniyor ayrıca ailesi nasıl isterse öyle olmak zorunda isterse kendi kararını verebileceği yaşa gelince açılır açılanda var tanıyorum biliyorum.. Çocuğunun başını kapatan kişiye ise biz dur kapatma diyemeyiz çünkü çocuk bize ait değil
@haydigelraks - +1 yıl
Çocuk ona da ait değil, çocukta bir bireydir ve kendi kimliğini kendisi oluşturur. Aile sadece kendine zarar vereceği durumda çocuğa karışmalıdır. Onun dışındakiler için kendi kararlarını kendisi vermesi en doğrusudur bence..
- +1 yıl
5 yaşında çocuğu birey mi sayıyorsun? İyi o zaman madem birey doğurup atsın sokağa ne de olsa bir birey kendi başının çaresine bakabilmelidir değil mi? @haydigelraks
- +1 yıl
Tabiki 5 yaşında çocukta bir bireydir, aklını kullanabilir. Etrafındakileri taklit eder, öğrenir, yeri gelir öğretir. Belli kılıflara sokulmamış çocukların ne kadar zeki olduklarını görebiliyoruz. Belli kılıfların altına baskı altında sokulmuş çocuklar ise içine kapanık ya da şiddete eğilimli olarak büyüyorlar. Psikolojinin dalları bu konuyu hergün araştırıyorlar.. Çağ dışı çocuk eğitme yöntemleri yerine güncel yöntemleri dikkatlice incelemek gerekir.
- +1 yıl
Sen bunu herkese anlatıp bu kuramı kökünden değiştiremezsin ki bir anda @haydigelraks
- +1 yıl
Değiştiremem ama doğruyu söylemekten kaçmamış olurum.. Doğru değişmez çünkü, isterse milyonlarca kişi doğru değil desin doğru yine doğrudur.
- +1 yıl
Doğru olan birşey kişiden kişiye değişir senin dediğinde doğru olan davranış tam olarak doğru kavramı değil @haydigelraks
Kendine acııı... baskadının yerine dusunmeyi kesermisiniz... bas ortu takmasına ızın vermeyen bir aile bide taktırmaya calısan bir aile var herkes cocugunu istedigi gibi yetiştirmekte ozgur... şimdi musluman bir aile cocuguna yahudiliyi ogretmek isterse kimse karısanaycagı gibi bit hırostıyan aile kızını bas ortulu yetiştiricekse kimse karısamaz ozgurluk budur işte eger ben cocugumu istedigim gibi yetiştiremiceksem hiç olmasın daha iyi... kimsenin cocugunu nasıl yetiştirdigine karısmak kimsenin haddine degil... ozgurve demokratik ulke istiyorsubuz insanların cocuklarını nasıl yetiştircegine bile karısıyorsunuz... ama biri size ufacık bir dokunsun veryansın edip devletin malına otobusune ve polisine tas atıyorsunuz ve bu ozgurşuk oluyo... acıyın acıyın ama kendinize cunku sıze kimse acımıycak..,
24 Yorumla- +1 yıl
Senin basortu takmamanı neden ailen belirliyo kucukken... cunku islsmda kadın bas ortulu olmalı yani bir sart bu ama takmayan takmaz... eger din kapan diyorsa ve kızı kspatmıyorsan bence kıza sen musahale etmiş olutorsun... simdi sen scıksın diye bir unuversiteye giremezsen veya liseye veya ilkokula bu senin için ne anlam ifade eder...
Aileden ne görüyorsa onu istiyor. Beyin yıkama söz konusu değil. Rol model olayı. Erkek babaya kız anneye özeniyor. Küçücük çocuk mini etekle gezerken oooy çok tatlı diyip kapalı gezerken beyni yıkanmış demek zannediyorum en az 2 karakterliliğin getirmiş olduğu bir hal.
47 Yorumla- +1 yıl
Bir kere toplumun hiç bir yerinde buraya girmek için başını kapatman lazım deniyor mu? Hayır.
Daha düne kadar neden bizim bacılarımıza başınızı açmadan okula giremezsiniz, ders göremezsiniz, Gata da muayene olamazsınız diyorlardı. Hangisi toplumsal baskı?
O zamanlar aklınız nerdeydi? Yazık kardeşim ayıp demiyordunuz.
Dine yer veren laiklik adına insaf.
Sizlerde keşke kapalılar kadar kibar naif ve ince düşünceli olsanız. O zaman hiç böyle bir dert kalmayacak. Ama az kaldı öğreneceksiniz ! Adam gibi konuşmayı hakkınız olmayana dil ve el uzatmamaya öğ re ne cek si niz. - +1 yıl
Kardeşim kapalılar, siz çocuklarınızı çıplak çıkarınca sokağa bir şey diyor mu? Hem özgürlükçü demokratiksiniz hem karışıyorsunuz. Size ne? Ben sana şuna bak saçı başı açık desem zoruna gitmez mi? Sanane kardeşim özgürüm demez misin? Milletin başının örtüsü neden bu kadar batıyor size? Başka işiniz mi kalmadı. Isterse anasının karnında kapanma özgürlüğü getirsin. İnandığın gibi yaşa. Kimseyi yargılama.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevletin getirdigi kanun mu? Tayibi kötülemek icin elinizden gelen herseyi yapiyosunuz be. 5 yasindaki bir cocuktan Kimse kapanmasini beklemiyor kardesim, farz degil Bile. Istedikleri zaman kapanirlar bundan sanane? Iclerinde ALLAH korkusu varsa eger kapanirlar, basik yüzünden degil. 5 yasindaki cocuklara tecavüz de ediyorlar, 5 yasindaki cocuklari kaciriyorlar Ama buna kimsenin sesi cikmiyor öyle degil mi? Basörtüleri var diye Üniversiteye girememek demokrasimi? Söyle özgürlük bumu? Insanlara bisiler yasaklamakmi özgürlük? Cahil insansin ️Sen ama ortalikta kesin medeniyim diye gezenlerdensin. Neyse cevap Verme Bence hadi bye
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAile toplum mi karar veriyor? Ne diyosun ️Sen ya? 18 yasina giriyo diye olgunmu oluyor? Inan bana ben 14 yasinda 20 yasinda olanlardan daha cok olgun insanlar twniyorum. Icinde ALLAH korkusu olan kapanir, ALLAHin emri oldugu icin, Aile zoru icin degil! Ayrica söyledigim Tüm seylere karsilik bulamamamissin, hakli oldugum icin.
+1 yılEger bir seyin adi "Basörtü ÖZGÜRLÜGÜ"yse senin gibilerin böyle konusmaya hakki yok bikere. Sen kimsinde özgürlügü kisitlamak istiyorsun? 5 Yasinda cocuk mini etek giyip oje, ruj sürünce ayyyy cokk tatliiiii diyosunuz ama BENCE ASIL SOSYAL BASKI BU :)
51 Yorumla- +1 yıl
Ben almanyada yasiyorum tam 12 sene basörtümle okula gittim bir kere olsun bana basini ac demedi kimse ! laiklik degil bu yaptiginiz cahillik! hiristiyan ülkesinde bile saygi gösteriyorlar siz türk milleti olarak gösteremiyorsunuz sonrada adini laiklik koyuyorsunuz. bende ilkokulda kapandim hem kendi istegimle hemde anne babamin bana kapanma dedigi halde! biraz düsün de konus beynin varsa. insanlarin özgürlügünede müdahale etme
Çoğu din düşmanı açıkça islama laf edemedikleri için dolambaçlı yollardan islama saldırır. Kimi turban, oruç, namaz Kuranda yık der. Kimi işte böyle kuçuk yaş cart curt der. Kimi Hadisler uydurma der. Herkes bilir ki ağaç yaşken eğilir. Boylelerine neden okullar da kuçuk çocuklara birtakım şeyleri ısrarla oğretiyorsunuz bırakın kendileri 18 yaşında öğrensin desen asla derler. Sıra islama gelince dolambaçlı konuşurlar böyle. Mehmet Akif ERSOY diyor ki" Medeniyet açmaksa bedeni, hayvanlar bizden daha medeni"
33 YorumlaÇok çok doğru tespit haklısınız. Bırakın çocuk bir büyüsün kendi kararlarını verebilcek olgun düşüncek yaşa gelsin. O zaman kendi karar verir kapanıp kapanmicagina. 7 yaşında kapamak nedir o çocuk yazın sicakta yasitlariyla oynarken o başörtüsü taşımak zorunda değil! Hayır üst komsumdan biliyorum da!
53 Yorumla- +1 yıl
Vah vah sicakta pisersiniz dimi gotu basi acmak varken yazik size
- +1 yıl
öyle mii hahahaha o cocuklar daha okuma yazma öğrenmeden kendi istekleriyle mi kapandı sanıyosun. ailesi istiyosa kapalılığın doğru bisey oldugunu anlatır cocuguna. ama sadece anlatır ve o cocuk kendi kararlarını verebilcek yaşa geldiğinde ister kapanır ister acılır. bu da kimseyi ilgilendirmez. ben türban kötü bisey demiyorum herseyin zamanı vardır diyorum. aksini düşünen geri kafalıdır ! zorlamak nedir ya. bitmek bilmiyosunuz
+1 yılkatiliyorum sonuna kdr. burada simdi neler neler dicekler ama onlarin gozlerini kapatmis o zihniyet. baski nelere goturcek bakalim onlari. kuranda kendi istek ve kalbinden gelmeyen hic bir dua ya da kapanma kabul olmicak diyor ve bunu yapanlar zaten gunah isliyor. istekli bilerek ve okuyup dinine sahip cikana ve bana saygi duyana bin kere saygi duyarim
33 Yorumla- +1 yıl
dogru yapanlara saygim var dedi
- Para & Ekonomi konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılBen size bir soru soracağım ve cevabı siz kendinize verin yazmanıza gerek yok👍 siz çocuğunuzu yetiştirirken kimse karışsın istermisiniz? ya da nasıl yetiştireceğine sizden başkası nasıl karar verir? Nerde özgürlük? Bırakın çocuğu kendi öğrensin ozaman? O çocukların zorla kapananıda vardır seviyorım diyerek kapananıda. Modernlik çağdaşlık başörtüsünemi takılıyor...
57 Yorumla- +1 yıl
Peki neden başörtüsü? Çocuğa onca zorlama varken neden bunu seçtiniz?
- +1 yıl
Farkındaysan dini hiç bulaştırmadan yorum yazdım. Ve çocuğunuzu yetiştirmek iyi bir insan olmasıniçin çabalarsınız öyle değil mi? Öyleki hiçbir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez. Kendi doğrularını çocuklarına aktarır. Eğitim doğumdan ölüme kadar gider. Rahatsız oluyorsan dile getirebilirsin ama hakaret edemezsin. Beyin yıkamaksa eğer mesele çocuğunuza kendi fikir ve düşünceleri aşılamak zorbalık değil midir?
- +1 yıl
Kimse senin doğrularını kabul etmek zorunda değil bayan. beyin yıkamakla ilgili söylediğim sözleri kenara atamazsınız. Kimseninde siz rahatsız oluyorsunuz diye yaşam tarzını değişmesi gerektiğini burada ahkam keserek anlatamazsınız. Bende karşıyım ufak çocuklara bu tarz şeyler yapılmasını lakin fazlasınıda söylemelisin sadece başörtüsünden rahatsızlık duyuyorum demen işi başka boyuta çekiyor. Düşündüğünüz şey sizin rahatsızlığınızmı yoksa çocukların yanlış eğitilmesi mi? Bir daha düşünelim...
- +1 yıl
Rahatsız olmak yerine birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz bence..
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki beyin yikamak. Birakin akli erdigi yasa gelip basortusunu kendi istegiyle taksin. 9 yasindaki cocugu zorla kapatip sevap islediginizi saniyorsaniz gerizekalisiniz. O zorla kapatilan cocuk islami sevmeyecek, ilk firsatta acilacak. Ailesinden ilk kacista sirf onlara inat gunaha girecek. Simdi bana burada kafir muamelesi yapacak yobazlar olacak. Ben imam kiziyim ve size babamin sozlerini aktardim. Zorla ibadet olmaz. Dinden soguma olur. bir b*k biliyormis gibi de burada atip tutmayin.
44 Yorumla- +1 yıl
bir insan 7'sinde neyse 70inde de o'dur. Sen kendin inadına günah girmek istediysen diğer insanlardan sanane herkes bir değil. Din harici konnuşsan özgürlük konusunda hak vericem ama İslam'ın öğretilerini ve 32'i farzı bilmeyen bir imam kızı böyle çok bilmişçesine ahkam keserken beni sadece güldürüyor. Baban imam olsa ne yazar sanki peygambermiş gibi anlatıyon :)
Cevap sahibi+1 yılbir erkek cocugu sokakta kosup oynarken kiz 9 yadinda kapatilsin, ayip diye doaru duzgun oynayamasin bile oyle mi? Senin de bir erkek olarak bu meseleye bu kadar kati yaklasman beni gulduruyor. Sen ne anlarsin ki?
+1 yıl5 yaşında ki kız ruj sürünce sorun yok, 7 yaşında ki kız mini etek giymeye, topuklu ayakkabı giymeye özenince sorun yok, 10 yaşında ki kızın sevgilisi varmış diye sevinirken sorun yok ama başını örttü diye mi zoruna gitti?
7-8 yaşında ki kızlar, erkekler televizyonda gördükleri saçma kişiliklere özenirken kimse çıtını çıkarmıyor. Popüler kültürün kölesi haline gelmiş zavallı yaratıklarsınız.54 Yorumla- +1 yıl
Şu yaratığın dediğini tastikleyen bir yaratıktan böyle bir şey beklenmesi çok normal. Soyunuz bozuk bir kere, soysuz, kırma, ne olduğu belli olmayan yaratıklarsınız. Sizin gibi hainler bu ülkeden def edilmeli. Gerçi bir savaş çıksa direk topuklarsınız hayranı olduğunuz ülkelere.
https://i.hizliresim.com/5RZVgL.jpg - +1 yıl
Verecek cevabın olmayınca aptalca bir şey yazman çok normal.
- +1 yıl
Kendini aydın sanan cahilin tekisin. Millete verdiğin cevapların hepsini okudum. Sonra kendime şu soruyu sordum: ''Bu cevapları ciddi ciddi bir beyin mi düşünüyor? Bu kafaya ulaşmak için ne tür bir madde kullanıyor.''
Cahil insana laf anlatılmaz, ondan sessizce uzaklaşıyorum sorundan.
Şimdi sana sorsalar türkiyenin en çağdaş medeni laik insanı sensindir , insanların düşüncelerini yoksayan ya da insanların düşüncelerine dini değerlerine değer verdikleri için yargılayan şahıslar ah ah kafatası büyük beyni küçük zavallılar sizi ama boşuna tırmalamayın bizim dediğimiz olmuyor allahın dediği oluyor daha çok yırtacaksınız kendinizi. size iyi yırtınmalar diliyorum
42 Yorumla- +1 yıl
sen istersen yapma kardeşim yapana hadsizlik edip karışma hoş zaten onuda yapamazsınız fakat yinede söyleyeyim dedim yahu müslümanlar siz allaha inanmadığın da size birşey demiyor siz müslümanlar allaha inanıyor ve emirlerini uygulamaya çalışıyor diye patava yapıyorsunuz sana ne ulan milletin çocuğunu yetiştirme tarzından, ama size de birşey demiyorum musti den kaldı size bu miras
- Para & Ekonomi konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılSizin kafalarınızı laiklik ile dolduranı bende merak ediyorum boş, anlamsız, din dışı, maddeye tapan bir kişlik yetiştiriyorlar, devletin getirdiği iğren. bir uygulma bu laiklik ayağını insanları kemalist yapıyorlar. Bakıyorum da topluma atanızın yetiştirdiklerine boş teneke misali sesleri var içleri boş.
37 Yorumla- +1 yıl
Geç bu ayakları hep bunlar kemalist görünüp markist ayağına milletin kanına giriyorsunuz. Ülken geriye gidiyor diyorsun bugüne kadar hangi marksist sistem dünyada başat olmuş ve halkına iyi davranmış, kendin gibilere saçmala. Görüntünüz farklı içiniz ise daha farklı. İki yüzlüsünüz.
- +1 yıl
Laiklik nedir desen bilmez keke, burada yorum yapıyor. asjdhasdsa
- +1 yıl
Nasıl yaşadın sosyalizmi, kendi dar kafanda mı? Derste görünce farklı mı oluyor değişen yok sizin gibiler hali ortada. Doğan görünümlü şahinleri, içi boş, dışı boş
- +1 yıl
Komedi gibisiniz, anca gülünür.
5 yaşındaki çocuğa bikini giydirirken beyin yıkama olmuyormu?
Din düşmanısın anladık da bu kadar belli etme bari.
Provakatif paylaşım!96 Yorumla- +1 yıl
Bak canım aklını çalıştıramıyorsan böyle sorular sormayacaksın.
Madem çocuğun başını kapatmak beyin yıkamak o zaman aynı çocuğa bikini giydirmek de beyin yıkamak.
Sen o çocuklara üzüleceğine kendine üzül, son nefesinde imansız gidersen eğer o zamanki pişmanlığın bile fayda etmeyecek. O yüzden erkenden uyan bu gafletten - +1 yıl
Medeniyet dediğin bedeni açmaksa, hayvanlar bizden daha medeni demiş şair. Sen biraz bilgilen öğren de gel, ondan sonra benimle tartışabilirsin anca. şu an seviyelerimiz bile eşit değil ki ben seninle İslamı konuşmam. İslamı medeniyet zırvalığıyla bulandırırsan ona dur derim işte.
Önce İslamın emirlerini öğren, sonra bana demagoji yaparsın - +1 yıl
@muncikus teyze sen git oranı buranı aç
sen kimsin ki @norajj ' la laf yarıştırıyosun onun tek tırnagının ucunun noktası olamazsın hele bu küçük beyninle o hiç olamazsın 5 yaşındaki bikini giydiirilen çocukla 5 yaşındaki örtünen kızı birbirinden ayırıyosan senin yaş aralıgından şüphe ediyorum ya yaşlı oldugun için bunadın ya da yaşın büyüdü beyin yaşın hala 5-7 yaş arası çalışıyor pardon böle demek bile olmaz 5 yaşında ki çocuga hakaret ettim 0-1 yaş arası daha açar seni
!
+1 yıl18 yaşından sonra bir birey karar vermelidir tesetture. 18 yaş altına zorlamadır. Zorla kapatıyorlar çocuklarini sonra türban altindan iş cevirenler türüyor başımıza. Ayrıca neden doğar dogmaz kimlige islam yaziliyor. Bende muslumanim ama herkesin kendi dusuncelerine gore hareket etmesinden yanayim. Ayrica sen dini yine anlat yinr ogret. Bizim dinimizde zorlama yok. Sokun kafaniza
10 YorumlaBaşörtüsünün oyması bile olamazsınız siz ve sizin gibi solcu geri zihniyetliler.
Amerikada başörtü taksalar sizde burada takmak için eylem düzenlenlerdiniz.
Asıl ırkçılar sizsiniz.234 Yorumla- +1 yıl
Cahillik cahillik cahillik :D ırkçıyız ve amerikada ne olsa yapariz vay canina nasil bir celiskiyse artik
+1 yılmini etek giymeyi kemalist olmayı ruj sürmeyi erkeğin altına yatmayı küfür etmeyi günah işlemeyi bu soruyu sormayı acaba bunları kim öğretip-de beynini yıkadı.. yazık ki ki yazık sana..
129 Yorumla- +1 yıl
günah mı dedim? okumayı öğrende gel
- +1 yıl
okumayı öğren. yazdıklarımın arkasındayım.
- +1 yıl
dmkki günah nedir bilyrsun bu da bir gelişme aferin
- +1 yıl
dha çok bilgin olsaydı şu an yazdığım yazıda neler anlattığımı anlardın.. kemalist günah mı diye sormazdın.
- +1 yıl
Mini etek giydigini nerden biliyorsun?
Onun bunhn altina yattigini nerden biliyorsun?
şu an birini yargilayarak gunah isliyorsun bunu biliyor musun?
18 yasini asmis bir bireye kimse karisamaz dinende ergenlik cagina giren bireye zorlama yoktur bunun farkindamisin?
KEMALIST olmak madem kotu ATAM madem kotu onun kurdugu bu ulkede ne diye yasiyorsun?
Burasi laik bir devlet sen bir arap ulkesine git bence sinifta kaldin
:D
kanunda başörtü takılabilir değişikliği getirilmedi sen olayı çok yalnış anlamışsın :Pp
sadece baş örtüsü yasağı kalktı ^ ^ kamusal alanda serbestlik oldu sadece.. bu özgürlük anlaşılan senin zoruna gitti..!37 Yorumla- +1 yıl
ya bir sal rahin alma milleti (=
90 küsür seneden beri milleti başını zorla açtınız şimdi zorla kapatmak yok sadece o yasak kaldırıldı bunu bile bu millete çok görüyorsunuz..
hırıstıyanlar bile kızlarınıza haç taktırıyorlar ki sizlerden ayırabilmeleri için :Pp
hem insanın içinde bir şey yoksa o kendini kapatsa n olur açsa n olur.. din kul Allah arasında ve veliler çocuklarından hesaba çekilir ^ ^ Artık yeniden ahlakli nesiller yetişecek Allah ın izni ile ^ ^ ama bu senin ahlaksızlığını etkilemez eğer merak ediyorsan :Pp - +1 yıl
:Pp
Türkiye'de KAFAYA TÜRBAN TAKANLARDAN kimseye zarar gelmedi; esas sıkıntı KAFAYI TÜRBANA TAKAN bunaklardan geliyor.. Hüseyin ÇELİK
encrypted-tbn3.gstatic.com/images
www.gazetemerhaba.com/.../KARA_FATMA.jpg
www.biyografim.net/.../Nene_Hatun8_yasamoykusu.jpg
imamkoy.com/.../APDC26281.jpg
encrypted-tbn1.gstatic.com/images
www.turksolu.org/.../...lus-savasi-turk-kadini.jpg
img7.mynet.com/.../halideedipadivar1.jpg
bu kadınların ne zararını gördün?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarihte Araplara ve Avrupalılara peygamber gönderilmiştir. Türklere veya Asya'ya? Araplar ve Avrupalılar bozulmuştu, çürümüş toplumlardı ama Türkler öyle değildi bizim göktanrı inancımız bile islama yakın ve moderndi. Hakan savaşa gittiğinde ülkeyi sultan yönetirdi ve kadınlarda savaşa giderdi. Örtünmeye gelince Osmanlıdan önce hiçbir Türk halkı örtünmemiştir. Hz. Muhammed Arapların kıyafet kültürü olmadığından dolayı namaz kılarken hoş bir görüntü ile karşılaşılmadığından dolayı giyinin demiştir örtünün demiştir bunu derken hamam böceği olun dememiştir.
01 Yorumla
+1 yılErgenliğe kadar bütün çocukların Güneş'e ihtiyacı vardır bu şekilde çocukların Gelişimi durduruluyor. Kapalılık ya da Açıklık tercih meselesi. Küçük çocukların beyin ve beden sağlığı için Zararlı en azından ergenlikten sora kapatsınlar
33 Yorumla- +1 yıl
Tabiki zorla yaptırılan ibadetin sevabı olmaz ayrıca çocukların ileride bastırılmış Duyguları ortaya Çıkabilir ve yanlış kararlar verebilirler
Senin gibi götünü basini mi acmasi lazim sana yazik asil ataturk sadece kara peceyi kaldirdi gotunuze kadr etek giyin sokaga cikin demedi insanin inanclarinin gerrgini yqapmasi ne zamn acizlik oldu asil aciz olan sensin senin beynini kim yikamissa iyi yikamis boyle devam et
28 Yorumla- +1 yıl
Basini ortene laf atmiyor cocuk yasta aile zoruyla kapatilmasina karsi geliniyor. Ki hakli. Dindae gecinirsiniz ama sadece arap zihniyeti mevcut sizde din bilgisi felan yok. Dini savunuyor ama ağzında küfür. Ailen sana çok güzel ögretmis dini :)
herkes kendi evladını kendi inandığı yolda eğitir.. senin çocuğun okumak istemese, kendi kararıdır deyip göndermez misin okula, yoksa '' çocuğum sen anlamazsın şimdi istemiyorsun ama bu senin iyiliğin için'' der doğru bildiğini mi yaparsın onun hakkında...
04 Yorumla- +1 yıl
kişiyi hangi dine inanca göre yetiştireceği ailesine kalmış sonuçta bu işte tarafsızlık mümkün değil.. hadi diyelim çocuğu serbest bırtaktık, dedik ki yaşı gelince kendi karar versin.. peki sence çocuğun saf aklı tamamen izole mi dış ortamdan? arkadaşlarından tv den internetten gördüklerini nasıl engelleyecez? ben çocuğuma dini şeyler telkin ederken herkes hurraa üstüme atlıyor ama netteki zararlı içeriği kimse engellemiyor.. çocuklar bencil, kıskanç, onun bunun salak şarkıcısına özenip kıyafetini tarzını değiştiriyor ama? ne olacak şimdi
- +1 yıl
mümkün değil.. bak ben izmirde oturuyorum ailem alevi, solcu.. onlarda çağdaşlık aydınlık vs laflar eder ama yinede fikrim bu.. medyada ciddi rol modeller var çocukları daha doğrusu insanlığı ne hale getiriyor şuna bak ;
www.mynet.com/.../iste-yeni-turkiyede-lady-gaganin-little-monsterlari-1034031
lady gaga fanları, yetişkinler bu haldeyse geleceğin çocukları ne olur sence?
başörtüsü malesef özgürlük karşıtı olan kişilerin adeta özgür insanlara meydan okumasının simgesi oldu
türbanı takarsın tamam
ama ben türban takıcam başkaları da taksın dersen ve dayatırsan o zaman insanlar tepkisini fena halde ortaya koyar.
hem başörtüsü ne zamandan beri dinin gereği oldu.
çok cahilmişiz ya..21 Yorumla
+1 yılInsanlarin inanclarina karşı saygılı olmayı ogrenmelisiniz. Neden Hıristiyan ların çocuklarını Hıristiyan olarak yetiştirdiği ve neden sizin ailenizin sizi böyle yetistirdigini sorgulamiyorsunuz? Neden muslumanlarin kendi çocuğunu muslumanca yetistirme çabalarını elestiriyorsunuz ve hor görüyorsunuz bence kendinizle bu sorular ile bir söyleşi yapın. Size yazık ki hala insanlara inançları üzerinden hakaret ediyorsunuz
14 Yorumla- +1 yıl
Yani bu durum kanunla serbestlik kazandı diye mi uzuluyorsun. Kanun zorla dayatiyor mu bunu? Bilmiyorum. Her şeyden önce ilaçları gereği insanlar başını örter Allahın emri olduğu için yaparlar. Bunun aksini yapanlar kendileri bilir. Neden uzuluyorsunuz ki?
- +1 yıl
Ne diyor o kanunda başını ortmeyen kız çocukları için? ?
Başı örtülü insanlardan kimseye zarar gelmedi şu ana kadar aklı kapalılardan geldi.. ayrıca gençken eğmediğiniz fidana ağaçken şekil veremezsiniz baş örtüsü oyun oynamasınada çocukluğunu yaşamasınada mani değildir...
52 Yorumla
+1 yılToplumsal baskı kapanmayı serbest bırakmakla olmuyor. Kapanmaya beyin yıkama demişsin mesela, işte bu toplumsal baskıdır. Ailenin evladını istediği gibi yetiştirmesine karışmaktır. Şimdi biri çıkıp, çocukları baleye götürmek beyin yıkamadır dese ne tepki verirdin? Bunu kendine sor önce.
Birçok batı ülkesinde çocuklar Katolik, Ortadoks veya Protestan okullarında eğitim görüyor ve daha sonra kendi yolunu kendi çiziyor.12 Yorumla- +1 yıl
aile öyle yetiştirmek istiyor, inançları doğrultusunda. Onun evladı, onun hayatı size ne yani? O zaman kızını daha rahat yetiştiren aileler, kızın rızasını alsınlar 18 yaşından sonra ona göre yetiştirsinler. Benim arkadaş çevremde kapanmak isteyip te ailesi yüzünden kapanamayan kızlar var.
Gizli Üye(36-45)+1 yılO değil de, başörtüsünü okulda yasaklayan zihniyetin beynini kim yıkamış asıl? İnsanları Yurt dışına gitmeye zorluyor veya gidemeyenleri günah işleyerek okumaya veya okula çocuğunu okula göndermeyerek devlete aykırı gelip ceza ödemeye zorluyor... Kim?
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi dini kabul edeceğine kendi, dinin emirlerine de Allah karar verir. Kızımın ne yapacağı bundan alakasız bir konu.
Yurdundan edilmek veya eğitimden, dininden alıkonmak nedir? bu önemli
Cevap sahibi+1 yılBen namaz kılmak isticem devletin kanunları bana yasak koyacak! Özgürlükten anladığınız bunu da hoşgörmek mi?
Samimiyseniz önce devletin herkese dayattığı yaskları konuşun sonra bazı ailelerde yaşananları. Onlarda da mesela başını örtmek isteyip de ailesinin zorla açtırdığı, namazını kendi evinde tuvalette gizli gizli kılmak zorunda kalan, dindar oldu diye evlatlıktan reddedilen kişilerin hakkını savunun!
Buyrun
Cevap sahibi+1 yılAçıklama yapamayacaksan oku ve düşün. Ben söylemem gerekeni söyledim..
Cevap sahibi+1 yılYasaklar daha çok müslümanlara işliyor. Özgürlük isteyenler de önce müslümanlar olmalıydı ama samimi ve gayretli olanların sayısı az işte
Müslüman bir ulkeyiz cok normal kucuklukten alisiyor dinimizi yasamaya nolmus yani sizi ne ilgilendirir?
73 Yorumla- +1 yıl
Oncelikle suna açıklık getirmek isterim müslüman bir ülke değiliz çoğumuz elhamdulillah müslüman araştırabilirsiniz :) Hanimefendiyle tartismaya bile girilmez yorumlarını okudum esarpli kizlarimiz gericiymis :) :D
Tabiki aile kapatıyor ama çocuğun alışması için ve bu devirde yanlış yola sapmaması için, bencede küçükken kapanmasına gerek yok din eğitimi aldıktan sonra kendi karar verir kendi isteği ile zaten zorla baş örtünmez.
21 Yorumla
+1 yılbasortu takmak gericilikse haklisin gericiyiz ama ustadin dedigi gibi senin zihniyetindeki giyinik ciplaklara Çüşşş diyebilmek icindir emin ol.. bu sozlerim zabita gecilsin ben o kucucuk melekler adina YUCE DIVAN'da DAVACI olcam..
57 Yorumla- +1 yıl
beyin yikanmis diyosun ya basi ortulu kizlar icin... sen kucukken acilmayi ogrenmissin, onlar kapanmayi... beyin yikama yok varsada aynaya bak once
- +1 yıl
cok sevdigim bir abinin sozu geldi aklima... DISKOLAR GECE KLUPLERI COK GUZEL YERLER OLSA MILLET COCUGUNU ONUN KAPISININ ONUNE KOYAR gibi birseydi.. ama siz sagolun insanlarin inancini beyin yikama kendnizinkini ise dogru yol kabul ediyosunuz
- +1 yıl
m.facebook.com/photo.php
orijinali buymus :) - +1 yıl
sen kendine baksana bir .. diyosun ki kapali kucuk kizlarin beynini yikiyolar yik gericilik filan.. peki kicini basini acana bu ulkede ya da ulkeyi gectim sende ozgurluk hakki varda o kucuk kapali cocugun neden kapali olma hakki yok !!! elinden gelse basini acmadi diye o cocuklari dislarsin okullara almazsij is vermezsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz 6 yasında kemalızmı ogretırken bu cagdaşlık.
millet cocuguna hrıstıyanlık yahudılık veya ıslamı ogretırken yobazlık.
aıle hangı dıne mensubsa onu ogretcek yahudı kalkıbda kemalızmı ogretcek degıl ya
mılletın cocugundan sanane be burada demokrası yok mu sen ne karısıyon.
ona bakarsan essekler cıblak onlar daha cagdas senden
ısteyen acılır ısteyen kabanır10 YorumlaSenin gibiler yüzünden islam öcü die gösterildi yıllarca ama merak etme senin gibiler azınlıkta şükürler olsun
95 Yorumla- +1 yıl
Kendi ailesinin kararıyla zorlamadan başını örtmesi islamın şartına uygun giyinmesi neden batıo sana benim anlattıgım şu mini etek giyebiliniosa kimsede bişey demiosa sizde tutucu kapalı giyinen kişiye bilşey diemessiniz 12 sene önceki türkiye yok ikna odalarının zmanı geçti artık çok ama çok özgür bşr türkiye var
+1 yılözellikle de küçük kızları kapatan zihniyet, onlardan bile tahrik olabilip, herkesi kendisi gibi sapık zanneden hastalıklı bir zihniyettir. çocuklara bakarken akıllarından neler geçtiğini tahmin edin artık :/
51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKüçük bir kızın başını örtmesi hiçbir şekilde din ile bağdaştırılamaz. Dinde zorlama yoktur, insan ancak kendi isteği ile ve baş örtüsüne inandığı için örtünür ki dinde kesin bir şekilde örtünme de yoktur. Küçük çoçuklar ise ebeveyn baskısı ile örtünmekte. Burada devletin de rolü vardır.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyi söylüyoruz zaten.
+1 yıl* koyyum tamam mı size küfür etmek lazım ulan * götünü açarsan sikiyorlar işte Tesettür çocuğa ap ayrı yakışıyor dinsiz hayat çöldeki boş kumdan ibarettir mağlesef küfür ettirdiniz ama size seve seve koyarım... Açın siz siz soyunun çocuğunuzuda kapatmayın gençlik çağında sizin amınıza koysun rahatlayın. Din nedir bilmezler dine uyanları eleştirirler ibneler.
20 Yorumla
+1 yılBeni rahatsız eden görüntü demissin. Sizin cıbıldak yerlerinizde bizi rahatsız ediyo napcaz?
122 Yorumla- +1 yıl
Kıt mı? Laf soylemis olmak icin konusuyosun soyledigin hicbiseyin anlamı yok özgür dusunmeye CALISAN sensin
- +1 yıl
He gotu basi acarlar sira nie bakiosun derler
+1 yılKesinlikle oyle kucucuk çocukların karar verme gibi bir luksu yok artik beyinler yikaniyor... Yazik çok yazik.
31 Yorumla
+1 yıl* açanlarınkini kim yıkıyor? uluslararası basın mı? yoksa p*rno film gibi diziler mi? yazık bizim halkımıza zıhnıyet bitmiş? üzülüyorum yazık küçük çocuklara
41 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 668 cevap paylaştı.
+1 yılZihniyet değilde beyninizden dumanlar cıkıyor feci yanmıs yalnız ha. ss
76 Yorumla- +1 yıl
. ddd boşver.
- +1 yıl
o değilde cok saçma buluyorum aşagıdaki biri kendi iradesiyle demiş e güzel kardeşimsen bu kızı oglanı kendi iradesiyle mi okula gönderiyorsun.. okulla ilgili güzel şeyler aşılamasan tabi gitmek istemez.. öğrenmek istemez.. aklı erincede elbet öğreiyor iyiyi kötüyü ayırt edip yönünü değiştiriyor.. bu beyin yıkamak değildir bilginize. bu sadece Ağaç yaş iken eğilir lafına istinaeden yapılan bir harekettir ne yapsın? şort bilmem ne baska seyler mi giydirsin.. Tamam giyisin ufak ne olacak diyebilirsin. Ben tatmadım o tatsın diyebilirsin. DE. Ama tesettür farz ve bunu farzı yerine getirmesi için bir zaman var o zamandan itibaren yükümlü.. Sen cocuga tesettürle mahremiyetle ilgili değerleri aşılayamadıysan cocuk yerine getirmesi gereken zamana geldiğinde "NE DİYOR YA BU" diyebilir. niye mi? cünkü cocuk duymamıs. öğretmemişler, sonra gelip böyle giyiniceksin böyle davranıp sunlara dikkat ediceksin deseler. ne kadar isteyerek olur olmaz.. sogur dogru olan o olsa bile...
- +1 yıl
insanlar kücük yaşta şekillenir... yani bir fidan dikersin ve bir kaç dal cıkarırsın bu birkaç dal her yeni bişey öğrendiğinde filizlenir büyür.. Ama sen bir kaç dal yerine biiiiiiiiiiiiiiir cooook dal cıkması için gereken uyarıcıyı saglarsan bu kisi zamanla ve yeni şeyler öğrendikce o dallar bir sürü olur.. dini hakkında toplum hakkında gereken bilgileri vermezsende tökezler. temelsiz bir ev olur. ilk sarsıntıda yerlebir olur.. o yüzdendir. Ayrıca hiçbir cocuk zorla takmaz.. Anneleri babaları ne hevesle sevdirir onu sen biliyor musun? cocugu zorlayamazsın cünkü ters teper. inat dönemi var cocuklarda. emin ol bunun bilincinde olan cocuklar var.. Cocuklar herseyi anlayabilir uygun olarak anlatıldıgında..
- +1 yıl
cocuga bir sürü kuralı yolu yordamı oyun yoluyla ögretirsin. Oyuncocugun işidir cünkü.
+1 yılPeki küçük yaşta açık açık giydirilen çocukların cevredeki abazalar ve tecevuzculer tarafindan tecavüz edilmelerini kim sağlıyor. Salak salak konusmayin nasıl ki açık giyinmiş bir kişiye kimse karışmıyorsa kapalı birinede kimse karisamaz vede niye kapaniyorasun diye soramaz birakin da herkes kendi hayatını yaşasın.
14 Yorumla- +1 yıl
Ya bir çık git insanlarin görüşlerine saygı duymayi öğrenin artık
- +1 yıl
Ozaman benim nefsimi zorlayacak şeyler giyme giyersen tutar tecavüz ederim bende sana saygı duyuyorum ok.
+1 yılislamı öğretmek ne zaman beyin yıkama oldu 5 yasınsdaki kızlara ruj sürerken kim yıkıyo beyinlerini
9019 Yorumla- +1 yıl
o cocugun eline sigara verirsen sigarayla devam eder ne ögretirsen öyle gider örtünmek neden kötü bşey herkes değerli hazinesini saklar öyle değilmi
- +1 yıl
@bluegirll tşkler
- +1 yıl
Basortusu takmayan islami bilmiyormu? Bu ne sacma zihniyettir basortusu takan musluman, takmayan degil olemi? Batsin sizin gibi zihniyetler yuzunden bu ülkede basortusu soruni var
- +1 yıl
@enginnuzun o sorun sizin gibi laiklik elden gidiyo diye yırtınanların yüzünden var sen lafı nerenden anlıyon bilmiyom benim ağzımdan öyle bişey cıktımı kıcından uydurupda bana yorum yazma hadi by
- +1 yıl
Turban taktirmak islami ogretmekmi bana onu sole o zaman direk senin yazdigindan alinti yaptim simdi... turban taktirmadan islam ogretilmezmi? 5 yasindaki cocuk ne ruj dan ne de turbandan anlamaz tmmm
Hadi by - +1 yıl
@enginnuzun ruj sürünce neden sesiniz cıkmıyo siz sadece başörtüsüne takılmışınız
- +1 yıl
Ya simdi o ayri bise, toplumun bir kisminin ruj surunce sesi cikmaz, bir kismininda basortusu takinca sesi cikmaz, tamamen dunya gorusuyle alakali.. ama ikiside yanlis bence, dinde zorlama olmaz zorla turban takilmaz cocuga, ayriyetten ufak cocuga makyaj yapmakta yanlis yerlere surukler cocugi
- +1 yıl
@enginnuzun arkadaşım küçüklükten ahlaklı yetiştirceksin türbanla alakası yok islam temiz din oldugu için müslüman aile oldugu için küçükten öğretiyo islamın gereklerini yoksa içinde olmadıktan sonra o 5 yasındaki türbanlı kız yine acılır sen müslüman değilsen bişey diyemem tartışmamda
- +1 yıl
@enginnuzun bu ulkede basortu degil sizin gibi yamuk zihniyet yuzunden "turban" sorunu var. 7 yasindaki cocuk ne rujdan anlar ne basortuden demissin, haklisin. Ama "bilinc" "bilinclenmek" ne demek? Hicbir fikrin var mi? Dediklerine bakilirsa yok. Cunku 7 yasindaki cocuk her seyden once insandir, robot degil, ve onun zekasi senden de benden de iyi calisir siz kaygilanmayin onlar adina.. Kendi curuk fikirlerinizi 7 yasindaki bir zekanin arkasina saklanarak mesru hale getirmeye de calismayin, cunku bunu ne biz yutuyoruz ne o 7-12-13.. Yasindaki cocuklar yutuyor. siz kendinize cozum uretin.
- +1 yıl
Bak hemen sen musluman degilsen tartismam demissin, iste tipik dindar zihniyeti, karsisindaki insan biraz din karsiti laf ettimi onu hemen dinsizlikle. itham etmek... ayrimcilik var mı dinde? Sorsan dindarim dersin, ama neyse sana dicek. lafim yok...
Blue girl sende karacarsafa gir o zaman tamam - +1 yıl
@enginnuzun müslüman birinin bunları söylemesi tuhaf oldugu için ve sitede bircok ateist oldugu için ama anlamıyosam bişey yapamam
- +1 yıl
@enginnuzun yazdiklarim gayet acik ve net, anlayan anlamistir. haa sen bu kadar cumlemden "karacarsafa gir ozaman" sonucunu cikardiysan, cok basit bir zeka gordum karsimda haberin olsun, basit ve kacamak bir zihin.
- +1 yıl
+1 👏👏
- +1 yıl
@adımısenkoyhihi tskler :)
- +1 yıl
@enginuzun anlamak istediği yerden anlayan kişiye birşey anlatılmaz. Dinde zorlama yoktur. 5 yaşındaki bir çocuğa başörtü takmak zorlamadır. Dinini öğreteceksin çocuğa önce dua öğreteceksin. Ahlakı ögreteceksin. Haramı helali öğreteceksin. Sonra çocuk 18 yaşindan sonra karar verecek Özgür iradesiyle. zaten bu ülkede din sadece kız çocuklarına ögretildiği daga doğrusu birde yanlış ögretildiği için bu durumdayız. Zorla kapanacaksın diyen aileler yuzunden turbaninda ahlakı kalmadı. Tesetturlu kizlarimizin yapmadigi yemedigi halt kalmadi. Genel konusmuyorum. Ama yoksayamacagimiz kadar goz onunde bu durum. zaten henuz dini bilmeyen bir aileden cocuguna din ogretmesini beklemiyorum. Bilseydi zaten ilk ogretecegi sey dinimizin hos goru ve zorlamanin olmadigi bir din oldugunu ogretirdi. Bu arada ben hiç yolda ruj surmus 5 yasinda bir cocuk gormedim
+1 yılKeşke soruyu yazarken TDK dan destek alsaydınız.. Sorunuzu anlamadım baş örtüsü takanların toplumsal baskıdan mı düşüyorsunuz yoksa özgürlük olduğunu mu söylüyorsunuz anlamadım..
12 Yorumla- +1 yıl
Bir gelenek olduğu doğru bu konuda ancak ben sakınca görmüyorum..
Özgürlük diyorsunuz ama bu özgürlükten sayılmıyor mu?
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunun cevabını bilmek için allaha inanmak lazım inanmayan birine ne dersen boş :) küçükken aileleri dinin gereği diye kapat diyor onlarda kapatıyor bu kadar basit
415 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılinanan biri olsaydın azahab süresi 59 ayetinin mealini bilirdin orda kızların yaş belirtilmemiş dahi örtünmesi gerektiğini bilirdin
Cevap sahibi+1 yılsana ve yorum yazan arkadaşa ne söylersem söyleyeyim boştur çünkü baştada söyledim konuyu anlamak için allaha ve kurana inanmak lazım inanmayan birine ne yağarsan yap fayda etmez ayrıca artık insanların giyim kuşamıyla ilgilenmekten vazgecin arkadaşlar yok baş ortusu su yok bu size ne senin giydiğin mını etege karısan var mı abaza erkeler dışında yok zaman sizde vazgecın mıletın giyimiyle isteyen istedıgı gibi giyinsin
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım git işine ya :) banada sorsan abaza erkeklerın sayısındakı artış surasını burasını acıp bir turlu vermeyen kızlar
Cevap sahibi+1 yıl35 yaşına basmış abaza moruk kadın seni sen defol
Cevap sahibi+1 yılgitmiyorum bir dahada insanları giyimleri ile yargılama
Cevap sahibi+1 yıliyide gidiyorum demedimki gitmiyorum dedim :)
Cevap sahibi+1 yılne yapayım gidecek yer yok
+1 yılSizin gibilerle çok tartıştım ama bir yere varamadım.. Boşuna dememişler, cahille tartışma kazanamazsın diye.. Siz bildiğiniz yoldan gidin boşverin..
64 Yorumla- +1 yıl
Başörtüsüne beyin yıkama diyorsan cahilsindir.. Insanlarin inanclari cahillik midir? Bu hangi uygar, medeni toplumun bakış açısıdır? 4 Yaşındaki kızın topuklu ayakkabı, mini etek giyip, makyaj yapması mı uygarlıktır? Medeniyet açmaksa bir yerleri.. Desene inekler bizden daha medeni! Bu sözün sahibini biliyorsundur..
- +1 yıl
haklısın.
- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler