Belli bir saatten sonra içki alımı yasaklandı.
Açık havada sigara yasaklanıyor.
Kadın erkek aynı evde kalamaz yasağı!
Özgür bir ülkemiyiz gerçekten yoksa fazla muhafazakar mı?
Madem özgürlük herkes özgür olmalı..
Tek taraflı olmasın
Ben anlayamıyorum sizleri. Ben senin etek giymene karışmıyorum, dekolte giymene laf etmiyorum ama sen benim dini özgürlüğümü kısıtlıyorsun.
*Belli bir saatten sonra içki yasaklandı, çünkü gece saatlerinde alkol alanlar genelde araç kullanan kişiler ve + olarak yine gece vakti alkol alanlar sarhoşluk haliyle daha fazla yanlış yapmaktalar. Gece ile gündüzü bir tutamazsın. Çok istiyorsan gece içmeyi alırsın evine alkolü evinde içersin karışan yok.
*Kadın erkek aynı evde kalamaz yasağı
Böyle bir yasak yok arkadaşım, söylentiden ibaretti ki bana kalırsa buda uygulanabilir. Üniversiteye okumaya gidiyorum diyip şehir dışında yemediği halt kalkmayan kızlar var.
*Açık havada sigara yasaklanıyor.
Cahillikten bahsedip olmayan yasakları bir bir yazıyorsun, buda olmayan bir şey. Kapalı alanda yasaklandı. Ben sigara tüketen bir insan olarak yasağın sonuna kadar arkasındayım ki tamamen satışı yasaklanmalı. Ülke olarak en çok sigara tüketen ülkeyiz.
*Şimdi sana tek bir soru soruyorum. Senin yaptığın bir davranışın ucu başkasına dokunmuyorken, yasaklanan bir şey var mı?
Ayrıca bir kaç noktayı daha belirtmek istiyorum.
*Amerika dahil bir çok ülkede gece 10 dan sonra içki satışı yasaktır.
*Türkiye hariç şimdiye kadar müslüman olan insanlar başını örtüp istediği yerde okula gidebiliyordu. Hiç bir ülkede bir bayan başı örtülü diye arkadaşlarının yanında azarlanıp okuldan atılmamıştır.
*Türbana dini simge diyen arkadaşa soruyorum, amerika bayraklı tişört giymekde vatan hainliğidir o halde. Kimse kimsenin giyimine, inancına karışamaz.
Bu kadar sapıklık cahiliye dönemi araplarında bile yoktur.
"Muhafazakarlık" denen sapık din, İslamın yerini çoktan almıştır.
Şu açıktır ki, başörtüsü büyük bir fitnedir, günahı da örtenin boynunadır.
Kur-an'ı sen ve senin gibiler biliyor sadece.. evet çoğunluk yanlış biliyor sizler seçilmiş insanlarınız.. bence basın toplantısı düzenleyip bu yazdıklarımı tüm Türkiye'ye anlatıp aydınlatmalısın milleti
Yazdıklarını *
Rahibelere saygı mı duyuyorlar? :D yapmaaa çoğu rahibelerle bakire diye kapalı diye dalga geçiyor. Bilmediğin konu hakkında yorum yapma bence.
Şimdi @gravatar kardeş. Siyasal iktidar her türlü pisliğin üzerini türbanla örtmüyor mu? Bizden ve onlardan diye türban kullanarak insanlar ikiye ayrılmıyor mu? Bu fitne değil mi? Mümin bir kadın pislik örtmede kullanılan bir fitneyi başına dolar mı sanıyorsun? Fitne, insan öldürmekten daha büyük günahtır. Ayrıca türban bir "sembol" değil mi? Ki dinimizde sembol yoktur, şirke girer, hristiyanların haçına sinir olan buna niye sinirlenmez ki anlamıyoruz...
yooo ben gayet özgürüm. sadece bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma.
Hımm. @Naughtybynature , güzel bir noktaya değinmişsin. Açıklık getirelim istedik.
"İnsanların çoğu şirke bulaşmadan iman etmez" diyen
"iyi ve has kulların pek çoğu ilk zamanlardan, pek azı ise son zamanlardan" diyen ben değilim ki.
Ha aynı kitap "çoğunluğu" bir putperestlik alameti de sayar. Bil istedim.
Kur'an'ın mucizesi nedir? Ona inandıklarını söyleyenler, onu okuyup anlamadan, onun emirlerinin tam zıddını, din adına yaparlar. Fakat Kur'an bunu yapacaklarını da yazar. Sen ne sanıyordun ki? :)
Yani son zamanlarda olduğumuzu hemen herkesin kabul ettiği şu zamana göre, doğruyu bulun asla çoğunluk değildir. Öyle olması Kur'an-ı Kerim'i haksız çıkarır Kur'an da çelişki var demektir. Bu da dinin sonunu getiri. Kur'an kendisinin çelişkisiz olduğunu söyler.
Evet iyi hoş demişsin de, şimdi kime inanacağız? Sana mı? Kur'ana mı?
O yüzden buralarda dolaşacağına biraz açıp "anladığınız dilde" Kur'an okuyun.
Biz okuyup geldik.
bana Kur'an da başörtüsü ile alakalı bir ayet göstersene. okudum diyorsun ya ikide bir. Kur'an da sadece kadınlar iffetini koruyup süslerini gizlesinler ayaklarını yere vurarak yürümesinler der.
İslamda tek yol gösteren Kur'an değildir. Hadislerde yol gösterir. Kadınların saçlaını örtmesi gerektiği hadislerde geçer. Bu örtü bir sembol değildir. bir zarurettir. Hükümet dini kendine alet ediyor diye bunun kabahatini dine bulmak kimseninde haddine değildir. hükümet hiç bir pisliğinide başörtüsü ile örtemez. Allah buna izin vermez.
Bir daha da insanları bilgilendirecem adı altında İslama ve Kur'an a iftira atmaya kalkma. Kendine bu eziyeti yapıp saçmalıklarınla insanları zehirleme
@Zelil bir kere Kur'an da "başını ört" diye bir emir var mı yok mu? Yok. Peki haşa Allah eksik bıraktı da siz mi tamamlıyorsunuz Kur'anı? Hadis dediğin sözlerin %99 u uydurma, geri kalanı şaibelidir. buhari gibi sözde saygın olan kişilerin bile emeviden uydurma hadis yazmak için para aldığı belgelidir.
Ha, hadisler yol gösterir fakat "dine kural koyamaz." Kural koyma yetkisi YALNIZ Allah'ındır, aksi insanı şirke götürür.
Allah'ın elçisinin yaşadığı toplumda müslümanlık öncesi baş örtülüyormuydu? Örtülüyordu. Şimdi bana lütfen açıkla, peygamber eşleri sahabilerle yan yana abdest alır mıydı almaz mıydı. Alırken saçlarını mesh etmez miydi eder miydi? Bunu gizleyerek mi yapardı yoksa gizlemeye ihtiyaç duymazmıydı? Esasen iş bu kadar açık.
Başı örtmenin "özgür kadınım bana sarkmayın" anlamı taşıdığı, köle bayanların ise başları açıkta gezdiği bir toplumda, özgür bayanlar tabiiki başını örtecektir. Fakat bu arap geleneğini dinin emri konumuna getirmek dine kural eklemektir.
@Zelil ayrıca "hükümet hiç bir pisliğinide başörtüsü ile örtemez. Allah buna izin vermez. " demişsin. Sen haşa Allah'ın avukatı falan mısın? Allah Kur'an da açıkca yazmış ama pek iyi okumadın sanırım. "Allah eğer suçlulara cezasını hemen verseydi yeryüzünde debelenen tek bir canlı kalmazdı. O onlara zaman tanır ki hatalarından vazgeçip tevbe edebilsinler".
Hani sağdan soldan duyduğunu din diye anlatmaya çalışıyorsun, hataya düşüyorsun ayrı konu ama, bari Allah'ın avukatlığına soyunma be arkadaş. Çok iğreti duruyor!
bence sen tamamen haddini aştın. hadislere iftira atar oldun. hadisler kural koyar. at etinin haram olması hadisle konulmuş bir kuraldır. peygamber eşlerine biz anne deriz. tüm müslümanların anneleri gibidirler. onlar sahabenin yanında abdest alıp ayağını başını ve kollarını göstermezlerdi.
daha fazla batma. şirk deyip duruyorsun ama sırf benim saydığım dört yerde Kur'an a Hadis-i Şeriflere ve Hz. Muhammed (s. a. v.) e iftira attın.
laflarını seçip konuş. Allah'ın dini oyuncak değil. Yıllarca bu dinin eğitimini ve ilimini almış biri olarak bu saçmalıklarını kesinlikle reddediyorum. Sen karına başını örttürmezsin. Günahını öbür tarafta çekecek olan sensin ama burada herkese açık bir yerde insanlara saçma ve kendi yorumun olan bilgiler verme
İslam senin yorumuna kalmadı. internetten yarım saat bir ayet bulup onu da kendine alet edip iyice günaha girme.
sabit bir gerçek: Din dogamadır. yoruma açılmaz.
şu söylediklerini bana güvenilir ve İslam ilmi hakkında çok büyük kabul gören eserleri olan bir alimin yazdığı bir kitaptan ispatla sözüm yok. ama bu dediklerini bu dini bilen kimse kabul etmez. çünkü her lafın bir ayrı saçmalık. açık köleler vardı diyorsun ama İslam köleliği kaldırdı. örtünmenin islam dininde kabul gören ve makbul olan ölçüsü bir erkeğin o kadının güzel mi çirkin mi yaşlı genç mi olduğunu anlamayacak şekilde kapanmasıdır. bence çok daha fazla araştırma yapmalısın. ve bilen insanlara sormalısın.
@Zelil Yuh arkadaş yuh! At eti haram mı kılınmış? Bu yetki sadece Allah'ındır. Peygamber dahi dine bir kural ekleyip çıkartamaz. Yaparsa Allah ile ortak olmuş olur. Zaten Kur'an böyle bir şey yaparsa şah damarının parçalanacağını haber verir.
Siz peygambere ithaf edilen yalanları/iftiraları da peygamberin üzerine yapıştıran sapık bir hal üzerindesiniz. Eğer doğru sözlüler iseniz getirin susturucu kanıtınızı! Bizim kanıtımız Kur'andır. Kur'an onlarca ayetinde kendisi için "o uydurulmuş bir hadis değildir" diye boşa demiyor! Peygamberin sözünü asla getiremezsiniz. Yapabileceğiniz tek şey, ona iftira atanların yazdıkları olacaktırki o da o insanların doğruyu söyleyip söylemeyeceğine kalmış.
Sizin bu iddianız Kur'an'a açıkça muhalefettir. Kur'an kendisinin tamamlanmış bir kitap olduğunu söyler. Her haram da orada yazar. Sizin iddianız ise haşa "Kur'an eksiktir" demektedir. Yani sen bizzat Kur'ana iftira atar oldun!
Gelelim yok bunu diyen var mı şu mu bu mu... Şimdi 10 tane alim getirsem "onlar güvenilir değil ki bana ne bana ne" diye ağlayacaksın. İşin özü şu: Kur'an ortadadır ve onu herkes yorumlar. Bu Kur'anın emridir. Kur'an okuyan herkes aklını kullanmakla ve onu anlamak ve yorumlamakla mükelleftir.
Fakat "Molla dini" öyle değildir. Molla dininde Kur'an anlaşılmayan bir dilde (arapça) telaffuz edilir, okunmaz. Dinin ne olduğu da molladan öğrenilir. Böylelikle mollanın ağzından çıkan Allah'ın kelamı sayılır, beynini, iffetini, namusunu mollanın iki dudağı arasına verenlerden geçilmez. Buyrun, "hoca" kılıklı iblislere karılarını bile sunan müritleri ortada. Sonrada çıkmış bana bilene sor diyorsun.
Bilen Kur'an-ı Kerim'dir, fakat sen bilmiyorsun.
İlla hadis istiyorsan, buyur, sahihliğinden şüphe olmayan hadis: Furkan 30. ayet, içinde bulunduğun durumu, peygamberin sizin gibilerden şikayetini anlatıyor. Okuyunuz...
@Zelil İslam köleliği kaldırması konusunda: Bir günde mi kaldırdı? Madem öyle Kur'anda "bir köle azat edin" diye ayetler niye var? Süs için mi konmuş?
Ayrıca Kur'an dan kanıt getirmemden rahatsız olmuşsunuz beyfendi. Oradan kanıt getirmem aynı putperest ve müşriklerin rahatsız ettiği gibi rahatsız etmiş sanırım. Daha önceli yaşamış alimlerden, yani eskilerden, atalardan falan kanıt getir diyorsunya.
Kur'an da "pek çok yerde" putperest ve müşrikler sürekli şunu söyler.
"Eğer doğru sözlüler iseniz atalarımızdan bir kanıt getirin" şunuda söylerler
"Vallahi şaşılacak şey, biz bunu eski atalarımızdan hiç görmedik/duymadık"
Dinini bilen birisi bunları kabul etmez demişsiniz. DOĞRU. Ama o din molla dini ise. Müslümanlık adı altında 2 din vardır. Biri Kur'andaki islam, öteki de "sokak dini" ya da "emevinin yozlaştırdığı müslümanlık"
Sizinkisi 2. si ise, kabul etmemeniz normal.
Bu durumda karifun suresinde dediği gibi: Sizin dininiz size, benim dinim banadır.
Sana eksi (-) vermeyeceğim ama düşüncelerinin neden boyle olduğu hakkında biraz konuşmak isterim. müsaade var mı?
İsteyen - verir isteyen +. Önemli olan Allah'ın - veya + vermesidir.
Ben Kur'an daki ayetleri söylüyorum. Kur'an mümini herkesin bildiği gerçeği söylemesi, saklamaması gerekmektedir. Bu yüzden düşüncelerim böyledir. Bunun tartışılacak bir yanı yoktur.
Ha bu birlerini rahatsız ediyor olabilir. Eee adam/kadın "gerçekte" Kur'an ayetlerinden rahatsız ise, molla dini mensubu olduğunu bilmiyosa, gizli şirke batmışsa, Kur'anı anlamadan telaffuz edip mollanın ağzından çıkanı Allah'ın kelamı/din sanıyorsa niye eksilemek istemesin ki? Onun eksilemesi lazımdır. Çünkü benim söylediğim onun dinine aykırıdır, onu yerle bir etmektedir! Bu yüzden rahatsızlık duyar. Bu normaldir.
Buyur, ben senin yerine gerçeği açıkladım. Tabi sende kendi dini inancına göre kendi gerçeğini açıklamakta özgürsün. Hangimizinkinin doğru olduğunu nasılsa Allah haber verecektir. Bizim bu konuda şüphemiz de bulunmamaktadır. Çünkü biz Kur'an'a güvenir, ona dayanırız. Peygambere isnat edilmiş, uydurulmuş sözlere değil.
senle konuşulmaz dinsiz.
Peygamber Efendimiz at etini binek olduğu için yasaklamıştır. Kur'an da namazın nasıl kılınacağı da yazmaz. Peygamber Efendimiz öğretir.
Kendini savunmak için batma iyice. Rezil olduğun yeter.
Çok büyük günahlar işledin daha fazla da adımı etiketleyip bana cevap verme çünkü senin iftiralarının günahına ortak olmak istemiyorum.
Daha bu dinin temel kurallarını bilmezken sahte alimlikte yapma.
Allah senin gibilerden tüm İslam alemini korusun
Şu dünyada en az 2 milyar müslüman var ve onun en az on katı müslümanda geldi geçti. senin bu dediklerini hangisi kabullendi? bence emevi dinini yaşayan sensin. kafana göre yorum yapanda sensin. Allah bu dini yanlış gösterenlerinde kendine peygamberine kitabına iftira atanında çocuklarını ve onların çocuklarınıda bu dünya da ve ahirette rahat ettirmesin. AMİN
@Zelil, ikimiz de buradaki adlarımız gibiyiz. Sen Zelilsin, hor görülen, aşağılanansın. Ben ise Erdemim. Olay bu kadar basit aslında.
Ben sana dinsiz demem. Senin de dinin var. Ama o Kur'an da anlatılan müslümanlık değildir. Anladığım kadarıyla müşrikliktir. Allah affetsin diyeceğim de. Şirkin affı da yok ki be bilader.
Peygamberimiz, kendisine "efendim" diyen sahabiye çok sinirlenmiş, alnında sinirlendiğinde beliren damarı parmak gibi olmuş ve "ben sizin efendiniz değilim, bana Allah'ın elçisi ya da arkadaşım diyebilirsiniz" diye azarlamıştır. Hani at etini haram kıldığını falan söylüyorsun. Bunu hiç mi duymadın? :)
Diyorsun ki 2 milyar küsür müslüman var, on katı da geldi geçti falan fıstık...
Madem doğru olan onlardı, niye 3 milyon yahudinin elinde köle oldu? Neden hristiyanların tuvaletlerini temizliyor müslümanlar? Neden Arabistanda ilim sıfır? Sırf petrol gelirinden kişi başına 30 bin $ milli gelir düşerken neden sürünüyorlar?
Bedduana gelince, arap dünyası için tutmuş bir duadır. Benim ve benim gibiler için tutmaz.
Neden? Biz Kur'ana uyarız da ondan. Ama "islam alemi" dediğin "sürünün çoğunluğunun" dini emevi dini de ondan.
Allah onlara rahat yüzü gösteriyor mu? Göstermiyor.
Çocuklarına rahat yüzü gösteriyor mu? Göstermiyor.
En iyi müslüman ülke Türkiyedir, cumhuriyet sayesinde. Ama sizin gibi yemek yediği tabağın içine s*çmaya alışkınlar yüzünden bu ülke de sürünüyor. Yinede arap ülkelerinden daha iyi.
Allah sizin gibilerine de rahat yüzü göstermez, zaten burada görüldüğü üzere göstermiyorda, çocuklarınıza da göstereceğini zannetmiyorum, eğer onlarda sizin gibi molla dini mensubu olacaklarsa. Kur'an-ı açıp okusan sende bilirdin.
Çünkü Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik atar! (Yunus 100. ayet)
Hadi, bu da yalan de :D
bak canım öncelikle ben yediğim kaba s*çmam. benim aslım belli neslim belli evvelim milliyetçiydi ahirim milliyetçi olacak. senin gibi ne olduğu belirsiz kişileri Allah benim yanıma yaklaştırmasın inşallah.
ikincisi sen çokmu ilerdesin başka bir görüşteysen diğer müslümanlardan -hayır. senin bu dediklerin "ılımlı islam" zırvalığının ürünleridir. islamın ılımlısı olmaz.
üçüncüsü hadsizliğin boyut atlamaya başladı bu konuda herhangi bir tahsilin bile yok.
dördüncü olarak at eti mekruhtur ve bu kuralı peygamberimiz koymuştur. konu nettir ve gayet açıktır. tabi anlayana. dini senin gibi kafasına göre yorumlayan "erdem"ler bunları kabul etmeyip birde üstüne peygamber sözünü yalanlayıp şirkin kralını yaparlar. üstüne de karşısındakilere suçlarını atarlar.
son olarak ben senin gibi en az 20 kişi ile yüz yüzede tartıştım ama bilgileri hep çürük. çünkü dayanakları yok. bizim öğretilerimiz Hz. Muhammed İmam Hanifi İmam Şafii ve İmamı Rabbani hazretlerinden gelir
snin bilgilerine gelecek olursak tıpkı adnan oktar yaşar nuri gibi "ilahiyatçı" kisvesi altında ne halt yedikleri belli olmayan kişilerin öğretileridir. batıl bir inançla islama bağlılık olmaz. öğretiler bellidir. sabittir. korumadadır. senin gibi bir kaç zerzevat topluluğu onu yıkımaz. Allah kur'an ı koruyacaktır. elbette Peygamberin Kur'an a ilmihal olduğu noktalar vardır. Bu dinde Hadis-i Kutsi diye bir olgu vardır. Peygamberin kendi kur'an ın bir parçasıdır. Namazın beş vakit olduğunu Allah niye miraçta verdi madem herşey senin dediğin gibi kur'an dan ibaret ise. Bunlar Allah'ın hikmetine kadir şeylerdir. sen ben beşer aklımızla bunları anlayamayız. İslamda Sınırları çizen + faktör vardır sırayla: 1 Kur'an 2 Hadis-i Şerif 3 Sünnet 4 Kıyas.
Sen son üçünü reddediyorsun. O zaman sen namaz bile kılmıyorsun. Çünkü Kur'an da namazın nasıl kılınacağı anlatılmaz. Sünnet ne ise Peygamber nasıl amel etmiş ise ona göre kılınır.
Hz. Muhammed ile köle arasında geçen efendi meselesini ise senden çok iyi biliyorum. Orada kullanılan efendim kelimesi köle sahibi manasındadır. Peygamber EFENDİMİZ orada ona kızmıştır. Hazret efendi demektir. baş tacı demektir. sen HZ. Muhammed'e baş tacı demeye erinip laf söz ediyosan kendini ondan üstün görüyorsun demektir. O Allah'ın sevgili kuludur. aslı nesli temiz olandır. Günahlardan mübahtır. Beşeri duyguların azgınlarından bir haberdir. sinirlenince şah damarı parmak gibi olmaz. abartıdır.
Emevi deyip duruyorsun emeviler hakkında onların kültürü hakkında ne biliyorsun? ne okudun? nerede tahsil ettin? senin mimarinden sokak yapına kadar herşey emevi kültürünün mirasıdır.
Molla dini deyip molla'larada iftira atıyorsun. sen o mollaları senin kendi hocalarınla karıştırıyorsun.
kaç tane molla'nın hayatını okudun. Kaç molla tanıdında iftira atıyorsun.
Sana son sözüm şudur, yanlış bilgilerinle İnternet dinciliği yapma. git öğrende gel. sonra aşık atarız
@Yahu kendi kendini yalanlayan sensin:
"at etinin haram olması hadisle konulmuş bir kuraldır"
demiştin az önce. Şimdi haramı mekruh ilan ettin. Sonrada helal de kılarsın sen. Buyur! Senin sözlerinle peygambere iftira attığını kanıtladım. Tövbe etmen gerekir!
Batıl inançlarla islama bağlılık olmaz, lakin Kur'an batıl inanç mı size göre? Tabiiki molla dini mensubu Kur'ani bilgiyi batıl inanç zanneder. Bunda şaşılacak şey yok. Sen Allah Kur'anı koruyacaktır diyip, Kur'an ayetlerini hiçe sayan birisin sen malesef.
"Bu dinde Hadis-i Kutsi diye bir olgu vardır. Peygamberin kendi kur'an ın bir parçasıdır" demişsin. Kaynak getir. Kur'anda var mı bu bilgi? Kim uydurmuş söyle? Peygamber beşer değil mi? Beşer hata yapmaz mı? (Kur'an peygamberimizin dahi hata yaptığını söyler.) Madem öyle senin iddian Kur'an da yanlışlık olura çıkar ki küfrdür.. Yaptığın da peygamberi şirk koşmaktır. :)
Namaz Kur'ana göre 3 vakittir. Peygmaber öğlen ve akşam namazlarını 2 parça halinde de kılmıştır. Böylece 5 eder. Ama bazı durumda da cem etmiştir, bu durumda da 3 eder.
Sen Kur'anı sadece Allah anlar, biz anlayamayız diyorsan kusura bakma, ahmaksın ve Kur'ana yalan isnat ediyorsun demektir. Kur'an insanlar "anlasın, düşünsün, öğüt alsın" diye yollanmıştır. Anlaşılmamak için değil.
Sen Kur'anı sadece Allah anlar, biz anlayamayız diyorsan kusura bakma, ahmaksın ve Kur'ana yalan isnat ediyorsun demektir. Kur'an insanlar "anlasın, düşünsün, öğüt alsın" diye yollanmıştır. Anlaşılmamak için değil.
Aramızdaki fark, ben kural koyma yetkisini sadece Kur'ana tanıyorum. Sen 2. 3. ve 4. de dine kural ekler çıkarır diyorsun. Bu katıksız şirktir. Zaten bu olmasaydı peygamberin Allah'ın sözlerine tek bir kelime ekleyip çıkarttığında şah damarının parçalanacağı Kur'anda yazmazdı.
Ha, okumayı bilseydin Kur'an da nasıl namaz kılacağı da yazar. Ama sen bilmiyorsan ben mi öğreteceğim?
Peygamber sahip olduğu kölesine, kendisine köle sahibi dediği için mi kızmış yani? Ee o zaman bu benim dediğimi haklı çıkartır. Köle sahibi, yani efendisi olduğu halde bana "efendim" deme diyor, azarlıyor. Fakat siz ona köle sahibi sıfatı ile efendim diyorsunuz. Maksadınız hazret kelimesinin anlamını defalarca aşıyor.
Sen peygamberi baş tacı yapmak görünümünde Allah'a şirk koşuyorsun. Ona olan saygını da buna bahane yapıyorsun. Hz. İsa'yı şirk koşan hristiyanların da yaptığı bundan başka değil ki. Onlar da ona saygılarından Allah'a ortak koştular. Ama Allah'ın onlara nasıl öfkelendiği Kur'anda yazar.
Molla dini dedim diye, senin atalarının dinine dokundum diye nasıl da köpürmüşsün. İşte malımı biliyorum ben. Sen Molla dini mensubusun, ben Kur'an mümini. Aramızdaki fark budur. Artık içinde bulunduğun çukurun içinde debelen dur. Seninle tartışmaya girmeye gerek bile yok.
Şimdi git içine düştüğün müşriklik içinde debelen dur...
Basini kapatmis insanlarin okula ancak basi acik sekilde girebilmesi mi bir dayatmadir yoksa kapali insanlarin esarplarini diledigi gibi giyip gelmesimi bir dayatma bir empoze durumudur once bunu bir dusunmek lazim zira ortada empoze etme durumu vardi bu kaldiriliyor ,,, laiklik dinin devlet islerine devletinde dinin islerine karismamasi demektir basortusunu yasaklayarak insanlarin dini inancina mudahelede bulunuluyor bu durum laiklige tamamen aykiridir.. Anayasa m24/1de belirtildigi uzere" Herkes, vicdan, dini inanc ve kanaat hurriyetine sahiptir". Ozgurlukler asildir kisitlanamaz. Ayrica millet marsa uzay araci yollarken bizim hala basortusu laiklige aykiridir tartismasi yapmamiz trajikomik olsa gerek
Helal!!!
Çok güzel anlatmışsın tebrik ederim.
Sorun şu ki, ortaokula giden bir 'çocuk' henüz reşit değildir. Bu ne demek? "Ergin" değil demek. Gerçek kişilerin kendi davranış ve işlemleri ile, kendi haklarında bilinçli şekildeki hareketleriyle uyuşmayan, bu nitelikler için uygun olmayan, en önemlisi ise bu çocukların şu tutumlar için yetersiz olan bireyler olması.
Biliyoruz ki daha küçüçük beyninde kainat, din, siyaset vb. konularda en ufak bir elektrik dahi olmayan, etik değerleri tam olarak tamamlanmamış çocuklar bunlar. Dünyadan habersiz, anlatabiliyor muyum?
Ki yine biliyoruz ki, bu derece yüzeysel biçimde beyinsel basitliği olan çocukların kendi iradeleri ile, araştırmaları, merakları üzerine eğilerek müslümanlığı benimsemiş olmaları im-kan-sız.
Biliyoruz ki benimsemiş oldukları dini kendileri 'seçmemiş'! Çok daha küçük yaşlardan itibaren empoze edilmiş. Çocuk daha neyin ne olduğunu bilmeden birtakım arapça şeyler (dualar) ezberliyor.
Değinmek istediğimiz o derin yeri anlayamıyorsunuz.
Öncelikle ''Değinmek istediğimiz o derin yeri anlayamıyorsunuz'' lafını saygısızlık olarak görüyorum. Erginlik ve resitlik kavramları ve akıl baliğ olma yani olayları anlayıp değerlendirme durumu birbirinde farklıdır. İnsan 15-18 yaş arasında cevresindeki tüm olayları idrak edebilir 12 yaşında 11-12 yaş civarında ise soyut kavramları anlayabilecek düzeye gelmektedir bu yaştaki çocuklar din kavramını tam manasıyla algılar. Erginlik hukuki bir kavramdır ve belirli bir 'Fiziksel' erginliğe ulaşmış olmak olarak belirtilir zihinsel değil ayrıca kanun bazı özel durumlarda kişinin 15 yasında dahi erginliğine karar verilebileceğini belirtmiştir. Küçük yaşta müslümanlığın yavaş yavaş güzel dille çocuklara anlatılması görüşündeyim ve bunun herhangi bir dayatma olduğunu düşünmüyorum çünkü çocuk olsa bile kişi kendi isteği doğrultuda düşünür dinden uzaklaşan yine uzaklaşır dine bağlanan yine bağlanır farazi düşünceler üstünde durulması yanlıştır. Son olarak insanın beyni yaşlandıkça basit işler.
bir sonraki aşama bunun zorunluluğudur. Bu da beyin yıkamaktır. Aksini idda etmesin kimse. Ailesi kapalıdır kızı zorla kapatır okula yollar. Belkide kızın en özgür olduğu yer olan okulu şimdi daha çok sıkar. Zaten her cuma erkekleri camiye gönderiyorlar onlara izin var biz gene okul içi. Milletinde cami yolunu gördüğü yok sigara içip geliyolar cok sinir bozucu. En azından alien gibi gezmezler umarım. Özet; s. çtık sıvıyoruz..
Rica ederim :)
Cevap
75Cevap
İşyerinde canım sıkıldığı bir an, arama motorunda alakasız birşey ararken bu siteye ulaştım. Sorular ve cevaplara tebessüm ettiğim içinde gün içinde 1 saat girip biraz deşarj ediyorum kendimi. Bu sırada keşfettiğim yegane şey üye yaş profilinin 18-24 yaş arası olduğu ki, bu skala 18 e daha yakın. Sorulan sorulara bakıldığında ise, hala kendi kararını veremeyen, bilinçsel yaşam tercihlerinden ziyade dayatı üzerine hareket edilen bir yaş dönemidir 18 li yaşlar. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum. Bende öyleydim. Herkes öyle. 18 yaşında bile, kendi irademize tam olarak yön veremezken 12 yaşında birisinin buna yön verebilmesini beklemek abesle iştigaldir. Burada hemen şu cümle gelecektir. "Ailesi karar verecek". Peki bu da benim sorum sizin yapacağınız herşeye aileniz karar veriyor olsa bunun özgürlük tanımı içinde ki yeri nedir? Ölüye, yeni doğan çocuğa mevlüt, 7 si 40 ı, yeni doğan çocuk 40 gün dışarı çıkmaz kavramı, mezarlığa gidip dua etme geleneğinin islam dinine değil şamanizme ait olduğunu bilmeden, Kuran-ı Kerim'i okumadan körü körüne birşeyleri yaşamaya alışkın bir ırkız. Okuyup öğrenmek , gelişmek, çabalamak işimize gelmiyor. Ortaokula türbanı serbest bırakmak, irticadır. Özgürlük ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.
"belli bir saatten sonra içki yasağı", sokakta içeni, etrafa sataşanı, tecavüzcüsü vesair (gördüğüm için söylüyorum). bir yerden sonra içki kişinin dengesini bozuyo mu evet, etrafa zararı oluyor mu, her içenin olmasa da çoğunun evet. "sigara yasağı" kapalı alanı herkes anlar amaa bir parka oturduğun zaman hemen yan banktan gelen dumanın ne kadar rahatsız edici olduğunu bir astım hastası anlar. (sadece bir örnek). Kadın-Erkek meselesi, irana vesair benzetiliyoruz yine bizi milletimiz tarafından, saçma! benim de nefsim var bir kaç kızlar arkadaş ortamımda evde yiyip içmek, geceyi beraber geçirmek ya da sevgilimle sarılıp yatmak benim de hoşuma gider elbet ama toplum mezhebi genişledikçe bozuluyor. bekar evinde kızlarla sabahlayan o erkekler var ya, biri de razı olmaz işte kendi kızının geceyi geçirdiği kızlar gibi olmasına. Sözde müslüman milletiz bir zamana kadar devlet dairelerinde okullarda namaz kılmak yasaktı, henüz bir kaç sene evvel okulda namaz kıldığı görüntülenen öğrenciler okulda fuhuş yapıyor gibi kötü bir dille haberlere çıktı. Dinin her ne emri varsa bazıları elinden geldiğince çaba sarfetmiş o emirler yerine getirilemesin diye. o örtü de dini bir gereklilik. onun yasak olması insanın ibadetini yapamıyor olması mı özgürlüktü? dini vecibelerini yerine getirememesi mi özgürlüktü? sigara içen özgürce içiyorken (ben de sigara kullanan birisiyim) astımlı olanın rahatsız olması mı özgürlüktü. gecenin bir yarısı üç beş serserinin votkayı birayı alıp- erkek ya da kız- etrafı rahatsız etmesi mi özgürlük? Sigara içmek yasak mı "hayır". içki de yasak "değil". içen de rahat içmeyen de artık... Dini bir gerekliliğin üstündeki yasağın kalkmasıyla bunları bir araya koyman bile saçma.
Türban serbestliğine asla karşı değilim. Şimdiye kadar serbest olmamasına karşıyım. Ama dediğin gibi, tek taraflı bir özgürlük geliyor. Bir tarafın özgürlükleri kısıtlanırken öbürü özgürleşiyor. Türkiye'de hep böyle oldu maalesef. İktidar kendi ideolojisinin önünü açar, öbürküleri kısıtlar veya ortadan kaldırır.
Hayır her iki taraf için özgürlük olacaksa, isterlerse anaokuluna çarşafla gelsinler, bana giren çıkan mı var? Ama işte öyle değil. Sen benim kız arkadaşımla aynı evde kalmama karışıyorsun. Bu böyle olduğu sürece, sol taraf da sağ tarafın özgürlüklerini istemez.
Herkes birbirine saygı duysa ne güzel olurdu halbuki...
Sana göre karar verme yaşı 18 , bizim dinimizce karar verme yaşı buluğ çağıdır.. ve kız çocukları 6. sınıfta ergenliğe girmiş oluyor.. ergenliğe giren her kişi dini yükümlülükleri getirmek zorundadır.. maalesef senin gibi zihniyet 90 yıl bunu engelledi.. şimdiki başımızdakini desteklemiyorum (oy da kullabmıyorum) , ama sizin zihniyetinizden daha iyi olduğu kesin.. sen ve senin gibiler şahit olmadı ablaların seslice ağlamasına , ağlamasının nedeni ise başörtüsü taktığı için okula alınmaması , imam hatibe gittiği için üniversite sınawında puanları kırıldığından bölüm kazanaması.. artık kendinizi aşın , bu ülkede çoğunluğu müslüman bir ülke (hepsi tam yaşamasa da müdlüman) ..
Sıgara yasağı demişsin
Ben sıgara kullanan birisi olarak destekliyorum bunu , özgürlük her istediğini istediğin yerde yapmak değildir.. başkalarının özgürlüğünü kısıtladığında orada duracaksın.. binlerce sıgara içmeyen insanı zehirlemeye hakkım olmadığını düşünüyorum.. onu geç sıgara içip toplu taşıma araçlarına binelmesi bile yasaklanmalı.. yahu kokusundan insanlar nefes alamıyor.. sonra gelmiş özgürlükten bahsediorsun.. sen ve senin gibilerin özgürlük anlayışı sadece kendinize.. zihniyet meselesi tabi
10 yaşında kendi iradesi olmayan bir çocuğa aile dayatmasıyla baş örtüsü takılması özgürlük kısıtlaması değil mi?
Ülke madem özgür, herkese özgür olacak.
Açık alanda içtiğim sigaradan kime ne?
ya da şöyle sorayım Benim açık alanda içtiğim sigara mı daha zararlı yoksa 10 yaşındaki bir çocuğun istemediği halde örtülmüş kafası ve beynimi?
Farkında olmak istemiyorsunuz.
İrade sahibi olan herkes dinini özgürce yaşar ona lafım olamaz.
Ama 10 yaşındaki bir çocuğun iradesi olamaz..
Turbana karşı değilim. Birey kendi arzusuyla takmak istiyorsa beni hic rahatsız etmez. Ama bir babanın 10 yaşındaki bir kız çocuğuna turban taktırması bende soru işareti birakir. o adamın zihninin bozuk olduğunu Düşünürüm. Derim ki kendi kendime demek ki bu adam 10 yaşındaki çocuklara cinsel açıdan bakabiliyor. Bunun içinde kendi çocuğuna bakilmasin diye başını ortturuyor derim. Çünkü bilinç altının dışa vurumu bu şekilde ortaya çıkar. Temiz kalpli biri olsa 10 yaşındaki bir çocuğu niye ortsun. Onun daha çocuk olduğunu bilir zaten. Ayrıca 10 yaşındaki bir çocuk oyun falan oynar o yaştaki çocuğa kadın kimliğini dikte etmek çocuk gelinlerin çoğalmasından başka bir sonuç vermez.
Hayır 10 yasında kı kıza ortturmesinin sebebi kuranda ergenlik çağına geldiğinde ortulmesidir... Eğer ki kız 10 yasında ergenlik çağına girdiyse ve aileside inançlıys ortulur niye ortulmesin? Keyfimize göre kuranı mı yaşıcaz... Bak karşıt değilmissin iste biraz daha ayrıntı düşünmeni tavsiye ederim
Öncelikle ben turbana karşı değilim derken özgürlükler açısından söyledim. Birey kendini öyle mutlu hissediyorsa kimse karisamaz. Kuranda yaştan bahsetmeyi bırak bir kenara turban allahın emri değildir. Kuranda bas örtüsü diye bir kelime yoktur himar vardır. Himarda arapçada örtü demektir. Ortunuzle zinet yerlerinizi edep yerlerinizi kapatın der. Giyiside bir örtüdür. Kuranda sacinizi örtün diye hic bir yerde geçmez. Zaten İslam ülkelerine bakıldığında her ülkede farklı örtünme olduğu gorulur. Kesin emir olsaydı tek tip olurdu ve aciklanirdi su şekilde örtün saclarinizi diye. Birde derki İslam size zorluk sağlamaz. Aşırı sıcak bir ülkede yasayan bir kadin sürekli saçı kapatirsa kafa derisinde turlu hastalıklar oluşur. Hem sağlık hemde temizlik açısından sıkıntılar yaşanır. Kuranda emredilmeyen bir şeyi emredilmiş gibi göstermekte allaha sirk kosmaktir.
Özgür bir ülke değiliz.
Dinin arkasına sığınan acizler tarafından yönetiliyoruz.
Geri kafalı ve özgürlük karşıtı insanlarda onlara ayak uyduruyorlar.
istedikleri tam olarak bu.
Cehaletten başka bir şey değil. Şuanki duruma çok üzülüyorum gerçekten.
Değil ortaokul minicik çocuklarda türban görüyorum. "türbansız olmaz" diye yetiştiriyorlar.
Yengem doğulu yanlış anlamayın asla ayrım yapmam. uzaktan bir akrabası geldi kızıyla kızı 3. sınıfa gidiyordu ve peçesi bile vardı. Öyle üzüldümki.
Beyinler yıkanıyor. Özgürlük adı altında bizim hürriyetimiz sömürülüyor. o kız çocuklarının bir çoğu o türbanı aile baskısıyla kullanıyor. bizde buna göz yummak bir yana destek oluyoruz.
Gidişat çok kötü..
Alkolün belirli bir saatten sonra yasaklanması?
Açık havada sigara yasağı?
Bunları özgürlük kısıtlaması olarak mı görüyorsun?
İnsan ne kadar özgür olabilir?
Sınırsız özgürlük mü istiyorsun?
Özgürlüğün tanımını biliyor musun?
İnsan başka bir insanın özgürlüğüne müdahale etmediği sürece özgür kalabilir.
Bunu ilk öğretim derslerinde öğretiyorlar.
Özgürlüğünde sınırları olmak zorundadır.
Vereceğin örneklerden yola çıkacak olursak; Ben sigara kullanmayan bir birey olarak sosyal ortamlarda sigara içmeme ve uzak kalma özgürlüğümü yaşamak istiyorum.
Lütfen özgürlüğü sınırsız görmeyin.
Türban kişilerin seçimidir. İsteyen takabilir , isteyen takmaz. Türban ne bilgi verir ne de bilgi alır. Yillar önce Osmanlı Devleti şerr-i hükümlerle yürütülmekteydi. Ne oldu? Devrinde imparatorluk oldu! Peki bunu nasıl mı başardı? Islamin hoşgörüsü ile. Diğer devletlerde hiyerarşik bir yönetim hakim iken Osmanlı'da islami bir yönetim hakimdi. Yıllarca türbandan dolayı nice gençlerimize eğitim hakkı ellerinden alınarak zulm reva görülmüştür. Asıl bu zulmü reva görmek cehalet timsali değil mi? ! Insanlar dilediği gibi yaşasın, Dilediği dine tapsin. dinler ggelişmeye engel değil! Mesela ateist inana saygı göstersin, monoteist inancina sahip olanlarda onlara.
Mayo, mini etek tanga modern,
Baş örtüsü çağdışı :D
Benzemek için yirtindigimiz bati varya, bize bir tarafiyla guluyor :)) la papazlar hristiyan kizlara hac takin musluman kizlara benzemeyin diyo hepsi soz dinliyor. bizde biri cikip örtün dese kiyamet kopuyo, hadi ornek alin modernler :)) adamlar tohumu saglam dikmis aga, bitirdiler bizi.
Saçma buluyorum... Türban din simgesidir eğitim değil. Bunu siyasi simge haline getirenler de siyasetçilerdir. Hadi lise veya üniversiteyi anlarım da ilkokul nedir ya? Daha günahı olmayan çocukların başını kapatıp okula gönderen ailelerin din hakkındaki bilgisinden şüphe ederim ben. 9 10 yaşındaki çocuğu hatta 2 3 yaşındaki bebeğin başını kapatanlar var. Onlara ayrı uyuz oluyorum.
sen önce yazdıklarımı anlamayı öğren gavat-ar beyyy ;)
müslüman insanlar kedilerine kur'an ı yol gösteren olarak bilir.
Kur'an da açıkça yazarki ergenliğe giren kız ve erkekler dini yükümlülüklerini yerine getirmelidir.
isteyen kapanır istemeyen kapanmaz bu böyledir. onların bu isteklerini ellerinden almak tam bir "cahillik" ve zalimliktir. Ayrıca hiç bir kız zorla kapatılamaz. evden çıkıp uzaklaşınca kafasını açar çantasını koyar ve evdekilerin de ruhu duymaz. o yüzden sanki kapanmak kötü birşey gibi göstermeye de çalışmamak lazım
ama kendin diyosun ergenliğe girenler için kapanmak farzdır diye. 11 yaşındaki çocuğu kapatıp okula göndermekteki amaç ne?
İslama karşı nefret duymuyorum aksine bende müslümanım. 20 yaşında zorla kapatılan okul arkadaşım vardı benim. sen hangi devirde hangi ülkede yaşadığını zannediyorsun? Küçücük çocuk daha neyin ne olduğunu anlayamadan kapanır. Çevresi hep türbanlıdır annesi öyledir ve anneyi örnek alır kapanır. Belli bir yaşa gelmeden bilinçli olarak kapanmaz bir çocuk. Bunu benden iyi bilemezsin. Her aile farklıdır her çevre farklıdır. Kimi zorla kapatır korkutarak. Kimisi isteyerek kapanır. Kimileri vardır ki dayak bile yese kapanmaz.
niye bu kadar zorunuza gidiyor insanların dinini yaşaması veya lise çağındaki bir kızın kapanması. Müslümanım diyorsun. İslam son ve tek gerçek din. Kadının açık olmasıda islama göre büyük günah. burada amaç kadını korumak. onu zincire vurmak değil. kızını kapanması için ikaz eden baba ve anne ona zulmetmek için değil günaha girmesin diye ve onu korumak için kapattırır. ama gel gör ki anlayacak kafa not found
Aile baskısı diyosun Ağaç yaşken eğilir hanginiz Müslüman hayatı yaşıyorda böyle konuşuyor? Küçük çocuklar sevgiliye her boka kafası çalışırken Türbanda mı aklını kullanamıyacak Milletin altına yatan küçük kızlar var l*n 12-13 yaşında onların akılını çalıştırmıyo mu ne kadar battı bu Türban meselesi sizlere
arkadaşım hem kendin diyorsun serbeslik gelmiş diye hemde diyorsunki bebek ana rahminde örtmeli. sen ne dediğinin farkında bile değilsin. adı üstünde serbestlik getirilmiş dayatma yok. o türban seni neden bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim. içki haramdır türban helaldir. sana ALLAH'ın haram ettiklerini tastikliyor sen karşı çıkıyorsun. bide koskocaman başlık atmışsın. kıyamet alametlerindeni biridir senin bu konun. oda ne biliyormusun? helali haram görmek, haramı helal görmek. bide çıkmış alkolü savunuyorsun. haram olan birşeyi neden yapma zorunluluğunmu var içme sana hayrı başkasına değil. ama tabi bunlar aklı olup düşünebilene ayrı konu,,
Bence alakası bile yok.
Orta okulda türban serbest, türban zorunlu değil.
cut.
Bunlar zorunluluğa gider mi gitmez mi bilemem.
Fakat olası bir şekilde zorunluluğa gidecek olursa milli eğitim kaybeder, böyle bir şey başarılı olamaz. O yüzden sürekliliği sağlanamaz, zannetmiyorum.
Şeriat söylentileri dolandı 10 yıllardır, fakat herkes özgürce dilediğini yapabiliyor.
Ve iş okulda başlamıyor, aileler baştan problemli.
Küçücük çocuklara bikini giydirirken size karışan oluyor mu? Geldiğimiz durum ne biliyor musun? 2 yaşındaki çocuğa bile cinsel yönden bakılabilmesi.
Demem o ki isteyen çarşaf giyer, isteyen çırılçıplak gezer. Herkes senin kafandaki gibi düşüncelere sahip olmak zorunda değil. Karşıt bir görüşün diğer tarafa sen neden böylesin diye sormaya hakkı yok. Bunu en çok savunan sizsiniz özgürlükçüler.
Ya kapali olmak secimse acik olmakta secim. Daha ufacik cocuk nerden bilsin acikligin gunahini. Yok kucukken soyle kucukken boyle aile zoru. Yahu kardesim gidin o zaman 5 yasinda atin kendinizi sokaga yasamaya calisin elbet yol gostericekler. He bir de dinle ilgili yol gosterene laf soyluyosaniz bir durun orda. Zaten acilmak kendi karari olursa acilir ilerleyen zamanlarda. Basinda bir buyugu elbet olucak el kadar cocugun. bir savas olsa dini cihaddan bahsedersiniz. Allah ismi agzinizdan dusmez bu durumlarda dindi zirlimi ilmiz imi. Birakin bu isleri
akp destekçisi değilim ama isteyen istediğini giyinmeli bu demokratik bir haktır insanın dinini yaşamasına engel olamayız ki? sigara yasağı çok çok iyi birşey ayrıca hem içme demiyor kapalı mekanda içme diyor.. içki yasağına gelince belli bir saatten sonra içki satışı yasağı başka ülkelerde de var büyük bir olay değil yani.. haa dersen ki çocuğumun gittiği okul birden imamhatip oldu biz tercih etmedik mecbur kaldık vs, evet o konuda haklısın zorla adama imama hatip tercih ettirilemez
Cok önceden olması gereken serbestlık gec bile kalındı. Milletin türban takmasına neden geriliyorsunuz , hani özgürlükcüydünüz bumu sizin özgürlük anlayasınız, ayrıca zorla kimse kimseye türban taktırmıyor, türbansızlara türbanlılar karısamayacagı gibi türbanlılarada türbansızlar karısamaz
isteyen takabilir kelimesi zorunlu degil demekki..
sonuc itibari ile ailelerin secimi
ailelerin talebi ile olmus.. sonucta bu durum..
Müslüman bir ülkede yasiyoruz burada zorunluluk yok ailelerin istegi var..
ki zaten bazi okullar örnegin İmamhatip zorunlu
bu konuda haklisin birsey diyemem
Ben okullardaki din derslerne de karşıyım. Çocuklarımız bırseylerı arastırıp kendılerı bulmalılar, başkalarının fıkırlerı dayatılmamalı cocuklara. Kendı ıstegıyle kapandıgında veya dınını yaptıgında basımın ustunde yerı var. Ama malesef ulkemızde herkes rant yapmak ıcın kullanıyor dını.
Ek olarak verdığın ornekte sadece bır yanlıslık buluyorum. Ben ve bırcok benım gıbı astım olan arkadas bırakın bı kafede oturmayı yolun ortasında sıgara ıcmenızden dolayı bıle nefessız kalıp cok cıddı sıkıntılar gecırıyoruz. Senın ozgurlugun benım ozgurlugumun basladıgı yerde bıter. Benım ozgurlugumde senın ozgurlugunun basladıgı yerde bıter. Bu sıgaranın toplum ıcınde ıyıce yasaklanması gerekır bence. Ayrı bölgeler yapılıp orada ıcılmelı sıgara
Belli bir saatte içki yasaklandı nedenini dusun. Etrafına zarar vermesin diye. Sen bir kız olarak gece dışarı çıkmak zorunda kaldın ve içkili birisi sarhoş oldugu için sana neler yapabilir! Ya da kapalı alanlarda sigara yasak rahatsız olan var olmayan var zararlı bir şey bu. Ya azıcık mantık yurut. O kızın turbanının kime ne zararı var! Bende senin çıplak bacaklarını görmekten rahatsızlık duyuyorum o zaman!
Alkol ve sigara gibi zararlı ve kötü örnek alışkanlıkların, gençlere kötü örnek olmaması, etraftaki insanında zehirlenmemesi, gelecek neslin sağlıklı bir nesil olması amacıyla konulan bu yasağı sen Allah yolunda inandığı için kadının kapanması gibi güzel ahlaklı bir davranışına özgürlük getirilmesiyle mi kıyaslıyorsun?
Üstelik alkol ve sigaranın insanın hem kendisine hemde etrafına zarar verirken, kapanan insanların kimseye zararı yokken!!!
Sanane acaba milletin örtünmesinden onu anlamadım ben?
Almanya'da da gayet çok orta okulda kapalı olan insanlar. Akpli falan degilim de ülke olarak bu konuda yanlis bir yere gittiğin yokm bu konuda
Kardesimmmm agzina saglik
Sen kendini modern ve çağdaş mı sanıyorsun ? Cidden merak ettim bunu?
Verdiğin örnekler çok uç örnekler malesef.
Benim 8 yasinda kardesim ilerde kapanmak istedigini söyler durur ama benim annem babam da sonradan pisman olmamasi icin simdiden müsade etmez mesela.
Her kapanan zorla mı kapaniyor yani. Sacmalik. Not:kapalıda değilim
Genel konuşmuyorum..
Benim için modernlik ve çağdaşlık kıyafetle ölçülmez.
Kişi hür iradesiyle hareket edebiliyorsa çağdaştır.
Fakat taze beyinlerin sırf aile zorunluluğundan kafasının örtüldüğü örnekler çoktur bu uygulama sayesinde olacaktırda. Sadece kafaları değil beyinleride örtülecek.
Elhamdülillah müslümanım. Ama müslümanlık ayrı, yobazlık ayrıdır. Bu uygulama maalesef yobazlık sınıfına giriyor. Kusura bakmayın demek istediğimi anlayın önce.
Çok doğru. :)
yazık, çocukları zorla kapatıp yollar şimdi örümcek kafalılar..
Allah aşkına güldürmeyin artık :D
@Bilinmeyenşahıs istediğiniz kadar gülebilirsiniz, bu ne yazık ki gerçek.. isteyerek kapanana kimse karışamaz isteyen kapanır isteyen açılır fakat, bir de istemeden kendi rızası olmadan kapatılan çocuklar var? bunlar ne olacak? ufacıkken yıkanan beyinleri? genç kız olup açılmak istediğinde karşı çıkma sebepleri?" sen kapalısın açılamazsın millet sonra ne der?".. bıraksınlar insanları yaşı olgunlaştığında kendi yapsın seçimini..
peki sana göre neden türban olamaz sende bunu söyle örtecek kişi senmisin her seyde özgürlük demesini biliyonuz ama türbana özgürlk gelince her kafadan bir ses çkıyo ulan devlet gel snde kapan mı dyo kapalı olanlar gidebilir diyo neyin derdindesin g*t baş acınca aaa bu devlet ne kadar çağdaşmı oluyo kapalılar açıklara bişey dyomu heh dyomu milletin derdi senimi gerdi
Güzel soru tebrik ederim bu özgürlük olamaz o zaman herkes okula serbest kıyafetle gelsin ilkokulda o zaman tam özgürlük olur.
İnsanların başlarını kapatabilmek adına türlü neden ve imkanlar türetilse de eğitim ve diğer birçok alandaki gerilemenin doğurduğu cahiliyeti kapatabilecek birşey bulamayacaklar...
Uygulama yanlış değildir fakat orta okullarda kıyafet zorunluluğu uygulaması olduğundan ötürü doğruda değildir önce sivil giyimi serbest bırakmaları gerekirdi, oy için yapıldığı ap açık ortada
ısteyen takar ısteyen takmaz. basortusu zorunlulugu gelmedı arkadasım serbestlıgı geldı. hanı basortusu takmama zorunlulugu vardı ya sadece o kalktı. yanı sen ıstemıyorsan takma ama takana karısma ötesi varmı? şimdi serbestlıkmı kotu yoksa zorunlulukmu? olayı çarpıtmayın
Çok haklısın
Herkesin istedigi gibi giyinmeye hakki var. Kime ne?
bu sadece beyin yıkama, bir zaman sonra zorunluluğa dönecek. elbette ki kapanmak isteyen kapanır ama açık olanlara da saygı duymak lazım. ilerleyen zamanda ayrım yapılacak devlet (!) ayrım yapacak. başı açık olanlara zorluklar (öğrencinin notunu kırma, öğretmense başka şehre sürme) başı kapalı olanlara kolaylıklar terfiler vs uzar gider. Ama bu işin sonu çok pis yerlere varacak.
taze beyinlere tecavuz edilme projesi demişsin de nedir bu başörtüsü hazımsızlığı.. sen neyin mücadelesini veriyosun. etrafında başı örtülü insan görmeye mi tahammülün yok , herkes modern mini etek dar pantolon giyecek.. karşıt görüşlere tahammül yoksa yazmayın demişsin bide.. senin karşıt görüşe bir saygın mı var bu yazdıklarınla
Bu Tayip Erdoğan beyin son golü. Büyük bir rezillik. Türban nedir ya nedir? Orta okul da bir de. Muhafazakar da değiliz özgür de sadece tayibin lkesindeyiz
İsteyen takar kardeşim size mi batıyor milletin türbanı?
bir insan özgür iradesini kullanmadan ona dikta edilenleri yapmaya zorlanarak yetiştirilmemeli reşit olmadan özgürce karar almaya başlamadan olmamalı en önemlisi gerçek eğitim verilmeli sözde saçmaşeyleri öğreterek yetiştirilmemeli
Ay sizene allah için küçük kizlar ortalikta bu kadar tacirci varken mini etek giyiolar sorun olmuyo kapaniyolar bu mu sorun oluyo
ahaha :D gerçek misin sen? karsıt görüşe tahamülü olmayan insan ben miyim yoksa bu soruyu soran mı? LÜTFEN SORUNU Bİ DAHA OKU!
Neden bu kadar rahatsız oldunuz sanki size taktılar zorla ! başörtüsünü aşağıda sıraladığın herşey olması gereken şeyler muhafazakarlık sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?
bende türbanlıyım ama bu çok yanlış bir karar. o yaştaki çocuk kendi karar veremez aile zoruyla türbanı takar ki bu hiç olmaması gereken bişey.
İsteyen istediğini yapabilir kimse kimseyi zorla kapatmıyor
+1benden
Zorlamıyorlar ki tak diye? Ayrıca objektif ol Gecenin belli bir saatinden sonra o içkiyi alırsan kötü yola düşersin Açık havada sigara yasak evet güzel bişey benim yanımda tüttürmesini istemiyorum rahatsızım..
Senin kızın dışarı bir şehire üniversite ye gidince erkekle beraber mi kalsın senin namusunu koruyunca mı kötü?
Valla ben gece 1de 2de alırım alkol satmayana da rastlamadım hiç de kötü yola düşmedim :) Ayrıca bende üniversite okudum sevgilisiyle kalan kızlar da gördüm kalmayan da. Yetiştirme meselesi bu. Dağa da yollasan içinde varsa zaten yapar. Evet zorlamıyorlar ama yolda küçücük çocukların (4 5 yaşında) başında türban görüyorum. Bu çocukların günahı yok ki daha ergen bile değiller ne kapatması? Bende sigara kullanıyorum evet bazı yasaklar güzel bu konuda. Herkes kendi namusundan sorumludur. Madem bizim namusumuzu koruyor bu devlet neden zina suç kapsamından çıkarıldı? 5 tane iyi bir şey yapıyorsa 15 tane kötü şey yapıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu...
Valla şu an bundan daha onemli bir mesela var oda hala Kürtler ulkemize giris yapiyor sinirda askerlerimiz tehlike altinda turbandan cok şu an bu durumu takiyorum ulke elden gidiyo ya..
Bu kadar kor olma bir çok Avrupa ülkesinde bile belli bir saatten sonra içki alımı yasak ayrıca sigara yasağı demişsin kapalı alanlarda içme yasağı yasak değil içmeyenlere saygıdır!
Kimse yasaya başörtüsü takacak diye bir ibare getirmedi... Aksine özgürlüğü kısıtlayıcı olan "başı açık gelme" ibaresi kaldırıldı... Arada fark var.. Sen açık olmalı diyorsun onlar istediği gibi gelebilir...
artık hiç birşeye şaşırmıyorum bu ülkede televizyon da haberlerede bakmıyorum artık
Kız çocuklarının istismarı zorla evlendirilmesi hatta satılması istemediğinde öldürülmesi sorunları dururken , eğitim sistemindeki çarpıklıkların düzeltilmesi gerekirken ,1 metrelik kumaşa kafa patlatıyorlar.
Yahu kişilerin basina orttukleri sizi neden geriyor? Ortaokulda kizlar etegini katlayabilme yetisine sahipse basinida kapatsin isteyen.. Neden bu kadar geriliyorsunuz?
Küçücük çocuklar kendi iradesiyle mini etek giyebiliyorlar.. Bas örtüsü takarken mi karar veremiyorlar.. Evden cikarken bas ortusunu takar okula giderken acar istemeyen.. Ayni bu etegi katlayan kizlar vardi bizim zamanimizda o gibi.. Basortusunu yasaklayarak bir yere gelemezsiniz.. İsteyen orter isteyen ortmez..
Başörtüsü büyük bir sorumluluk beyefendi. Daha ergenlik çağına yeni girmiş bir insanın taşıyamayacağı kadar büyük. Genel konuşmuyorum. Kendi isteğiyle kapanıyorsa saygım sonsuz.
Ama baskıcı ailelerinin zorunluluğuyla kapanacak milyon tane çocuk var şuan.
Kendisini nasıl hissedecek? Düşündünüz mü.
Her şey 18 yaşında serbest bu ülkede..
Çünkü insanın o yaşta kendi kararlarını verebilecek kadar büyümüş olduğu öngörülüyor.
11 yaşındaki çocuk kendi kararını kendi verebilir mi?
İstemediği bir durumu yaşayacak belki ömür boyu..
Dışlanacak belki kötü hissedecek kendisini?
Okula göndermeyen ailelerden bahsetmişsiniz onlar sırf kapalılık serbestliği geldiği için gönderecekse ben onada tepki gösteririm. laik bir ülkedeysek din ve devlet işleri ayrı yürütülmeli. Sağlıklı bir toplum olabilmemiz için!
Ağzınıza sağlık efendim... 👏👏👏👏
Siz sadece karşıt görüşe tahammülü olmayan hırslı insanlarsınız.
Başörtüsü artık siyaset ve dini fanatizm haline geliyor farkındamısınız?
Bu yaştaki çocukları topluma ve güya dine göre doğru olanı yapma mecburiyeti veriliyor.
10 yaşındaki bir çocuk çocuktur ötesi yok.
Dini kitapta bile erginlik döneminde günahların yazıldığı söylenirken ki bu 15 yaştır, 10 yaşındaki bir çocuğun sırf ailesi istediği için kapanması ne kadar doğru?
15 yas diye bir ayet göster özür dileyip cekilicem.. Bunun karsi görüşü olmaz.. İsteyen örter isteyen ortmez... Sizin çok sayginiz var.. Bir kiz çocuğu 12 yasinda buluğ cagina girebilir... O günden itibaren ortunmekle yukumludur... Başörtülu insanlara yasaklar koyarak onları hirslandiran sizlersiniz... Herkes dinini özgürce yaşayacak...
Ne sayıklıyon sen ben bu ülke vatandasıyım bu ülkede benı korumak zorunda ben Allah emırlerını yerıne getırmelıyım sende devlet olarak benı korumalısın bende orasını burasını acandan rahatsısım ulku doğru yolda
Özgürlükden bahsediyorsak herkes istediği gibi giyinir.
Sana mı kaldı milletin başörtüsü? Bu başlığı açmayı kaldiramayacak kadar cahil insanlardan okuduğum sözlere bak. Hay Allahim ne hallere düştük.
Biri çıkıp dese benim inancım çığlak gezmeyi, önüme gelen herkesi taciz etmeyi gerektiriyo diye, o da mı özgür olcak o zaman😄
Saçma sapan uygulamalar, iran olma yolunda hedefler. Ölmeden raad yok bize :(
daha dur bunlar hiç bişi bu kadar koyun g. kılı varken :)
panpa pardon + verecekken yanlışlıkla - ye bastım
Serbest veya değil aileler seçebiliyorsa sorun yoktur bence zorla olmadıkça
ortaokul değil ortaöğretim. Amerikada bile müslüman kadınlar başı kapalı derslere girebiliyolar ;)
Kılık kıyafet serbest olmalı. İsteyen kapasın isteyen açsın. Ama tek taraflı serbestlik adil değil. Türbanın serbest olduğu yerde her türlü kıyafet serbest olmalı.
Serbest oluyor zorunlu değil, bana pek dokunmadı. Ayrıca alkol olayı çok mantıklı. Zorunlu olsaydı tepki gösterirdim, gösterirlerdi üst üste yapmazlar zaten yemez.
haklısın bata ben de desteklemiştim özgürlük diye ama sonra bunun özgürlük için değil de muhafazakarlık için yapıldığını fark ettim.
Şeria'da gidiyoruz demektir bu ne yazık onca mücadeleye
Orumcek kafali olmayin ozgurluk dediginiz sey sadeceacik olmaklami. Kapali olmak istiyorsa olur size ne ki giren ne cikan ne kardesim? Safmisiniz nesiniz ana rahmindeymis ha ha !
Avrupada bile bu beyin yapisi yok. kimi neyi. nasil. ornek aliyosunuz bilmiyorum
Zorunlu demiyo serbest diyo. takarsan ekime takmazsan kasima hesabi. adamin umrunda olur mu?
ülke şimdi iyiye gitmeye başladı kıskansın sözde çağdaşlar.
Varta8 kardeşim kuranı kerimin nur suresi 31. Ayetini okumanı istiyorum ısrarla allah bizi ıslah etsin...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar