+1 yılBunlar bişey mi kardeşim adam geliyor zengin sen fakirsin diye çocuğunun organlarını dahi çalıyor zenginsen öldürsen bir fakiri ceza dahi almazson fakirsen idama kadar yolu var bu tüm dünyada böyle.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle şimdi soru güncelliycem tanıycak mısın
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok doğru bir söz. Sana bir başka versiyonunuda söyleyeyim.
Fakirler başkaldırmasın isyan etmesin diye din var.243 Yorumla- +1 yıl
Bunu duymuştum çok doğru bir söz
- +1 yıl
bütün sorularına evet diyebilirim :) Hangi holding sahibinde hangi yatları katları olanlarda din iman var? Din olmasa adam bile öldürecek,12 yasindaki kizlara tecavüz edecek ahlaksız vijdansızlar var. Adamlar sirf cehennem korkusundan duruyorlar. Aha başımızdaki adam din var diye yaşıyor. İki allah diyor herkes oyları veriyor. Hayatını zenginleştirmeye devam ediyor. Sorularına yanıt buldunmu.
- +1 yıl
beyne hapsedilmiş korkular insanın başkaldırmasına engel oluyor ve düzen içinde olmasını sağlıyor. Ayrıca bana sorarsanız din denen illet zenginler tarafından fakirler baş kaldırmasın oturup sessiz çalışsın kendi halinde yaşasın diye çıkarılmıştır..
Hem islamda hoşgörü var derler fakat müslüman olmayana (başka dine inanana) = " Gyavur " diye ayırırlar, Hiç birşeye inanmayanlara = " kafir " diye ayırırlar, İnanıyorum deyip fakat içinden inanmayan ibadet yapmayan insana = " münafık " diye ayırırlar.. yani madem hoşgörülü bir din ise neden toplumu bölüyor? müslüman olmayanlara aşağılayıcı/küçük düşürücü sıfatlar neden söyleniyor? bu verdiğim en basit çelişki herkesin bildiği bişey daha yüzlercesi var.. - +1 yıl
Dini kullanıyorlar
- +1 yıl
Ayrıca şöyle bir baktıgında bütün peygamberler zengindir. Hz muhammed, Hz musa fln.
- +1 yıl
Doğruluğunu bilmiyorum ama eğer öyleyse inancım biraz daha zedelenir
- +1 yıl
Hz. Muhammedin eşi dönemin en zenginlerinden. Hz. Musa desen zaten gençligine kadar fakir ama sonrasında firavunun eli altında yetişen birisi.
- +1 yıl
Örneği kendin verdin bak :) dini kullanmak çok acı
- +1 yıl
zaten senin müslüman olmadıgını bilseydim hiç konuşmazdım kuş kadar akıl yok dinde sizin gibi inanmayanlara hoşgörülü davranın der ama ben dinin her emrinide yerine getiremiyorum sizin gibi cahilleri gördükce sinirleniyorum birader k. b peygamberlerin çektigi açıları sen biliyormusun peygamberimiz zenginmiş açlıktan karnına taş baglarmış pis dilinle allahın rasulüne iftira atma kafirler dünyanın kuruldugundan beri vardı inanmayanlar şimdide var ilerdede olmaya devam edicek ya 80 sene ömrün var en fazla ölünce göreceksin gerçekmi degilmi bu din uydurmamı degilmi
- +1 yıl
12 yaşındaki kıza tecavüz edenler sokaklarda kardeşim neden mi zengin oldukları için
- +1 yıl
sen peygamberimizi eşinden dolayı zengin oldu diye bolluk içindemi yaşadı sanıyorsun? ya da o parayı yedimi sanıyorsun hepsini fakirlere dagıttı peygamberimiz hiçbir zaman dünyaya metanet vermedi ömrü açlık içinde sefalet içinde geçti allah habibim rasulüm diye adının yanına yazmış adını dünyayı onun hatırına yaratmış sen kalkmış ne diyorsun kardeşim yok olup gitmiceksin yaptıkların yanına kalmıcak hesabı sorılmıcak sanmasın kimse zaten beyni olan aklını kullanan herşeyin kendi kendine oluşmadıgını bilir insanların dogumu bile bir mucize ben daha fazla vaktimi kaybetmiyecegim seninle sana inanda demiyorum senin inanmam veya inanmaman beni zerre ilgilendirmez herkesin ameli kendine ama böyle ileri geri konuşman bilip bilmeden önce araştır
- +1 yıl
verdiğimiz hiç bir örnek müslümanların hatalarına bakıp sonuç çıkarmaya dayalı değildir.
kaynağımız direk kurandır.
hatta istenirse hadislere de bakılır.
genel olarak müslümanları severim.
en başta anne ve babamı severim.
onlar da müslüman. yaptıkları hataların islamla elbette bağlantısı var.
ancak hiç bir zaman sonuçtan sebebe gitmemeşizdir.
direk olayın kaynağına kurana bakmışızdır.
hatta peygamberiniz döneminde yaşanmış pek çok iğrenç hadise şuanki müslümanları bile utadırmaktadır.
bu da göösreriyorki müslümanların vicdanı henüz ölmemiştir.
örneğin üvey oğlunun karısı ile evkenen muhammed hakkındaki ayet (ayet olduğu söylenmese) müslümanlar tarafından lanetlenir.
ya da muhammedin hangi gece hangi karısı ile beraber olacağını düzenleyen ayet tam bir skandaldır.
müslümanlar garibandır. anlamını bilmedikleri için okurken ağlarlar.
oysa ağladıkları ayetin iki bacak ilişkisini düzenlediğini bilseler böyle mi olurdu durum. - +1 yıl
ileri geri konuştugumu sanmıyorum. Buyur tartışalım ben keyifle dinlerim seni. Senin bildigin dogru birşey varsa bana aktar benim varsa sana aktarıyım. Bundan daha güzel birşey olabilirmi. Neden düşmanlaşıyorsun.
- +1 yıl
Evet neden düşmanlıyorsun?
- +1 yıl
şu an ışıdin yaptıkları gerçek kuranla birebir. Bizim ülkemizde kendine müslüman diyipde o kuranı 1 kere olsun okuyan %1dir. Ateistler sizden daha iyi biliyor kuranı kerimi.
- +1 yıl
Okuyan çokta anlayan %1 :)
- +1 yıl
yok yav vallaha okuyan yok. Bir arkadaşım var çocuk kafayı yemiş. Artık küçük çocuklara saldıracak. Kendinide şey olarak haklı çıkarıyor. Onlar böyle giyinirse bizimde tecavüze hakkımız var. Gidiyo cemaat kitapları okuyor. Ulan ana kitabını kuranı kerimi daha 1 kere okumamış. İnsanı deli ediyordu ya.
- +1 yıl
İşte böyle zihniyete sokayım, benim demek istediğim okuyan da anlamıyor aslında, istediği gibi giyinir onlara ne
- +1 yıl
Ahzab-37 “Ey Muhammed! Allah’ın nimet verdiği ve senin de nimetlendirdiğin kimseye, ‘Eşini bırakma, Allah’tan sakın diyor, Allah’ın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordun. Oysa Allah’tan sakınman daha doğruydu. Sonunda Zeyd eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik ki, evlatlıkları eşiyle ilgisini kestiğinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin.”
ben dahada tartışmıcam sen yoldan çıkmışsın annene babanada açıdım müslüman bir ailenin evladı fakir olmuş ve inkar ediyor h. z nuh oğlu fakir olarak öldü onlada ilgili ayet var
Ey Nuh! Kâfir oğlun senin ehlinden değildir. O, salih olmayan kötü iş sahibidir. Binaenaleyh hakikatine ilmin erişmediği şeyi benden isteme!. Ben seni câhillerden olmaktan men ederim! buyurdu
alıntı yaptum g. z nuhun hayatını oku
peygamber bile oğlunu kurtaramıyor düşün yani allah sana ilham vermeyince kimse bişey yapamaz siz inkar etmeye devam edin ölünce gerçekmi değilmi dini zenginlermi uydurmuş herşeyi göreceksiniz - +1 yıl
Cübbeli ahmet hocanın söyledigi bişey vardı :) Bazen doğru konusuyor o adam."Karşındaki çırıl çıplakta olsa sendede göz kapağı var. Bakma, bukadar basit. Zaten kuranda yazıyor. İlk bakış allahın sonraki bakışlar size aittir diye."
- +1 yıl
Bizim insanımız neden hep kendi dinini övüp diğerlerini aşşağılar?
- +1 yıl
Bu ırkçılıktada yok mu? Kendini türk diye birşey sananlar var.
Bu erkekliktede yok mu? Herkese sorsan +18 cmden büyüktür.
Bizim millet böyle kısacası. Neyse hocam en iyi cevabı hakettik gibi :D - +1 yıl
Zaten seçicektim :)
- +1 yıl
haha :) eyvallah.
- +1 yıl
ateistler hiç birzaman kötülemez. Tartışmak isterler. Siz tartişilmasını çekemezsiniz. Ayrıca kusura bakmada incili, tevrati geçtim senin kuranı kerimi okudugundan bile şüpheliyim. Sen finlandiyada dünyada gelseydinde acaba ot çektiginden bırak kuranı, adını hatırlarmıydın.
- +1 yıl
Ailen müslüman olmasa bu kadar kolay kabul etmezdin, dinin neyse onu savunurdun ben dinlerin kötü yanlarını söylüyorum müslümanlığı kötülemiyorum başlıkta müslümanlık yazıyor mu? Biraz evrensel düşün her şeyi kendinize çekerseniz böyle olur
- +1 yıl
ben saygılı olana saygılı davranırım benim değerlerime inançlarıma laf edip sonradan benden saygı bekleme aklındaki bütün sorulara cevap verdim ayetlerle zaten siz ateistler işinize gelmeyince 90 derece dönersiniz emin ol başta bilseydim senin müslüman olmadıgımı vallahi tek bir kelime bile yazmazdım acıdım şu an geçen zamanıma bu boş geçen zamanında hesanı soracak allah
- +1 yıl
az daha okusam ateist olup cıkıcam :D
- +1 yıl
hahaha :) Ateistlerin tek kitabı vardır :) Kuran-ı kerim.
- +1 yıl
Allah senin hatanı niye bizden sorsun?
- +1 yıl
@TazmanyaCanavarıı
körü körüne inanırsan aklındaki şüphelerin cevabını araştırmazsan ateisti bırak hiristiyan bile olursun kuranın başlangıcı OKU oku kardeşim aç kuranın türkçesini aç kafana takan yerleri int araştır kuranda tek bir mantık hatası yoktur kusursuzdur @efendi-köle sen benim nerden biliyorsun kuran okumayı bilmedigimi veya türkçesini bilmedigimi? işte sende önyargılısın ben ateistlerle tartışmaya girerek kendimi yormam diğer müslümanlar yapıyor bunu kuranın türkçesini bilmiyor daha ateistle tartışmaya giriyor siz bizden daha iyi biliyorsunuz kuranı sizde inanıyorsunuz allahın varlıgına sadece büyüklenme kibirlenme var oda şeytandandır bazı ayetleri kafanıza göre yorumluyorsunuz sadece tek yaptıgınız bu yok peygamberler zengindi yok söyleydi hiç birgünden birgünede peygambelerleriniz ne zorluklar çekmiş demediniz neyse birader uzatmanın anlamı yok
Lekum dînukum ve liye dîn (dîni).
sizin dininiz size benim dinim banadır - +1 yıl
Ben Allaha inanıyorum ama sizin müslümanlığınıza inanmıyorum müslümanlık buysa inanmıyorum, neden Hristiyanlık bile oluyormuş işte bu yüzden inanmıyorum hiç bir din eşit yaklaşmoyor bu yüzden hiç birine inanmıyorum ben kendi Allahıma inanıyorum
- +1 yıl
aha arkadaş deist çıktı :) Ateistlige geçiş evresidir :) Bir ara mesaj atta ayrıntılı konusalım bu konuları. şu an hiç çekesim yok. Bak kuranda yanlis bildigim bazi şeyler dogru cıktıgı oluyor tartişiriz :D
- +1 yıl
:) olur
- +1 yıl
Ahzâb (*) Sûresi
26 - Allah kitap ehlinden olup müşriklere yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine büyük bir korku saldı. Siz onların bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir ediyordunuz.
27 - Allah sizi onların topraklarına, yurtlarına, mallarına ve henüz ayak basmadığınız topraklara varis kıldı. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.
ayetlerin tefsirleri ise şöyleydi (özet):
Hz. Peygamber (s. a) Hendek'ten döndüğünde, öğlen vakti Cebrail (a. s) geldi ve Müslümanların silahlarını bırakmayıp Beni Kurayza sorununu da halletmelerini söyleyen ilahi emri getirdi. Bu emri alan Peygamber (s. a) şöyle dedi: "İtaatinde sabit olan hiçkimse Beni Kurayza topraklarına varıncaya dek ikindi namazını kılmasın." Bundan hemen sonra Hz. Peygamber (s. a) Hz. Ali (r. a) kumandasında küçük bir bölüğü öncü kol olarak Beni Kurayza'ya gönderdi. Öncü kol oraya ulaştığında, - +1 yıl
Yahudiler çatılara çıkıp Peygamber (s. a) ve Müslümanlar hakkında iyi sözler söylemeye başladılar, fakat yaptıkları hareketler onları ihanetlerinin kötü akibetinden kurtaramadı. Onlar, savaşın en kritik anında anlaşmaya ihanet etmişler, düşmanla işbirliği yapmışlar ve bütün Medinelileri tehlikeye atmışlardı. Beni Kurayzalılar Hz. Ali'yi (r. a) öncü birliği sandılar. Fakat Hz. Peygamber'le (s. a) birlikte bütün İslâm ordusu gelip etraflarını kuşatınca büyük bir dehşete kapıldılar.
- +1 yıl
Bu kuşatmaya iki veya üç haftadan fazla dayanamadılar. En sonunda haklarında Evs'in lideri Sa'd ibn Muaz'ın (r. a) hüküm vermesi şartıyla teslim oldular. Hakim olarak Sa'd ibn Muaz 'ı (r. a) seçmişlerdi, çünkü İslâm-öncesi dönemde Evs ve Kurayza müttefikti ve bu eski bağların, daha önce Beni Kaynuka ve Beni Nadir Yahudilerinde olduğu gibi, kendilerinin Medine'yi terketmelerini sağlayacağını umuyorlardı. Evs kabilesi mensupları da Sa'd'ın (r. a) eski müttefikleri olan Kurayzalılara yumuşak davranmasını istiyorlardı. Fakat Hz. Sa'd (r. a) , daha önce Medine'den ayrılmalarına izin verilen Yahudi kabilelerinin, Medine çevresindeki diğer kabileleri nasıl savaşa teşvik
- +1 yıl
ettiklerini ve nasıl Müslümanlara karşı on-oniki bin kişilik birleşik bir cephe oluşturduklarını görmüş ve bizzat yaşamıştı. Bu son Yahudi kabilesinin de, şehrin dışarıdan saldırıya maruz kaldığı ve bütün nüfusunun hayatının tehlikede olduğu kritik bir anda nasıl haince davrandığından haberdardı. Bu nedenle Beni Kurayza'nın bütün erkeklerinin öldürülmesi, kadın ve çocuklarının esir alınması ve mallarının Müslümanlar arasında dağıtılması hükmünü verdi. Ceza adil bir şekilde yerine getirildi. Müslümanlar, Yahudilerin evlerine girdiklerinde, bu hainlerin savaşa katılmak için 1500 kılıç, 300 zırh, 2000 mızrak ve 1500 kalkan toplamış olduklarını gördüler.
bu her zaman boyle olmustur
uzun vadede bakarsak kapıtalızm kendı kendını çökertır ama o uzun vadeye yıllar vr daha sanırım11 Yorumla- +1 yıl
Evet
adaltesizliğin boy gösterdiği dünyada hıcbırseye şaşırmamak gerek
11 Yorumla- +1 yıl
Artık şaşırmıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılÇok doğru. Bence zenginlerin Bodrum'da ne b*k yediklerini bilmemize gerek yok. Böyle haberler görmek isterim ben.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen banane karının biri lahmacun yediyse
alakası yok birader eceli gelen ölüyor zengine fakire gence yaşlıya güzele çirkine hiristiyana müslümana bakmıyor eceli gelen gider ne yani trilyonerlik adamlar ölümsüzmü veya dahamı çok yaşıyor ne trilyonerlik adamlar var erkenden giden nede fakirler var 100 seneden fazla yaşayan kaderi paramı belirliyor
ne çok cahil var memlekette yıkılıyor sonra türkiye niye gelişemedi mk bu kadar geliştigine şükredin08 Yorumla- +1 yıl
İzlediğim haberde bina yapılırken işçiler ölüyor sence neden adam gibi yatırım yapmadıkları için
- +1 yıl
seni unuttuk knk cevap vermeyi :D
onun ecelinde o inşaatta ölmek varmışki ölmüş zengin olsaydı yatın içindede öldürdü saati gelince bilmiyorum müslümanmısın değilmisin ama müslümansan kadere inanan adamlarız biz kardeşim tedbirimizi alırız takdirimizi allaha bırakırız ecelimiz geldimi ne bir dakika ileri ne bir dakika geri emin ol zenginler daha fazla yaşamıyor ecel - +1 yıl
:) unutma beni
Bak iki düzgün insan gibi yazışalım öfkeye gerek yok
Açıkçası kader buysa kadere inanmıyorum birini çekip vursam bu ecel değil benim şerefsizliğimdir
Ecel yatakta ölünürse eceldir - +1 yıl
bu yazdıgımı yukardaki yazı için yazmıştım karıştırdım yani son yazdıgını görmedim sitenin yorum şeyini degiştirdiler altılı üstü tuhaf bişey oldu ecel o oluyor işte allah seni yaratmadan ne yapacagını bildigi için senin o adamı vuracagını bildigi için kaderine senin o adamı vuracagını yazıyor allah herkesi yaratmadan öncede neler yapacagını biliyordu şimdi direk seni yaratmadan cehenneme atsa alalhım benim ne şucum var belki iyi bir adam olacaktım dersin işte sırf bu yüzden yaşıyorsun yani o adamın ecelinin senin elinden olacagını bildigi için kaderine öyle yazıyor kaderinde öyle yazıyor diye olmuyor anlatabildimmi?
- +1 yıl
Bak şimdi oldu ne demek istediğini anlamamıştım ama suçu vuranda bulursun değil mi?
- +1 yıl
vuran suçluda bu inşaatla alakası yok :D
yani allah o adamı yaratıyor kaderinde fakir yaşamak var ve o inşaatta çalışıyor ve kaderinde ecelinde o inşaatta ölmek var ve yıkılıyor ve ölüyor tabi bina sahibi yatırım yapmıyor yani allah herşeyi seni yaratmadan ne olacagını bildigi için kaderine onu yazıyor bak bir video atıcam izlermisin? ben tam anlatamıyorum yani anlamazsın benim dediklerimnden bu ecel kader işi çok karışık daha düzgün anlatan bir hoca var
https://www. y o u t u b e. com/watch? v=2xgH0Lr0wd0
allah kaderi yazdıysa sen seçmiyormusun başlık bu
başlıkları sil - +1 yıl
Kaderi biliyorsun
Peki bir müslüman olarak neden tevekkülü hiçe sayıyorsun?
şu an zenginler büyük imtihanda kardeşimm
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım
+1 yılAynen öyle fakirleri insanlar hor görüyorlar :/
10 Yorumla
+1 yılKapitalizm Deniliyor Ona.
00 Yorumla
+1 yılSiz fakirleri koruyun zaten biz 8000 lirslik cantamizi burds soralim siz bize cullanin hep zsten
01 Yorumla- +1 yıl
Dediğim o değil adamın biri maldan çaldığı için işçiler ölmüş derdim o benim
Kahrolsun kapitalizm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsözcü gazetesinden alıntı :):)
05 Yorumla- +1 yıl
Haberlerde duydum
Cevap sahibi+1 yılhadı len ordan :)
- +1 yıl
Saçmalıyorsun, bilmem farkında mısın?
Cevap sahibi+1 yılhıhı :D
- +1 yıl
:))
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri