Virüs nedeniyle #evdekal sloganı ile evde kalan/kalacak vatandaşlarımızın aklında önemli bir soru vardı; Evde kalır dışarı çıkmazsak bu gelen faturaları kim nasıl ödeyecek?
Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez cevabı merakla beklenen bu soruya ; ''Elektrik ve doğalgaz faturalarının online olarak yapılabileceğini, ödeme merkezlerine gitmeye gerek olmadığını'' söyledi...Online ödeme yapabilirmişiz...Siz bu cevap karşısında rahatladınız mı?
Para girmeyen eve online mı girecek. Bakan bence soruyu anlayamadı. Özel şirketlerin çoğu işçileri ücretsiz izine ya da direk iş hakkını fesih etme uygulamasına gitti. Bu durumda insanlar ne yapacak. Fatura mı ödesin evine yiyecek mi alsın. Herşey ateş pahası. Bir alış veriş yapıyorsun 500 tl den aşağı çıkamıyorsun marketten. Bu insanların sonu ne olacak. Dolar uçtu gitti sabah 6.55 ti. Altın keza öyle. İş yapmak istiyorsun piyasa da malzeme arıyorsun bulamıyorsun. Kimin çalışıp kimin çalışmadığı belli değil. Biz hala çalışıyoruz. Malzeme istediğimiz de dükkanlar kapalı olduğu için alamıyoruz. 0.50 kuruş olan maske 5.50 tl olmuş. Şaka değil gerçek. Biz ölümsüzler çalışmaya devam ölümlüler evde kalsın.
yani bu devirde hala fatura ödemek için bankaya ya da ödeme merkezlerine giden insanların olması garip ben yıllardır hepsini cep şubeden ödüyorum sadece para yatırmak için bankamatiğe ya da bankaya gidiyorum. bunu bilmeyen varsa yapamadığı içindir. çoğu kimsede bunu yapacak zeka yok onlar mecburen eski sisteme devam edecekler. ama burda asıl soru gelir ile alakalı, yoksa para varsa çare her zaman vardır.
Bak şimdi ben işsizim. Ayın beşinde işsizlik maaşımı gidip almam gerekiyor sonra o paraları hesabıma yatırıcam ki online ödeyebileyim. Maaşı hesabına yatanlar tamam öderler ama ben illa dışarı çıkmak zorundayım 🤔
: ) Ne desin... Hakli Hepsi herkes onlinea gecti. Baska turlu olmazdi ki... Yani ertelemek belki bir cozumdu ama online bazisi icin kolay... +65 yas kullanamiyor ki... Belki baska bir cozum bulunur zamanla.
Iyide 😀 napsin bu insanlar. Online daha kolay zahmetsiz ama akilli telefonlarinda bildirim ayari bile yapamayan insanciklar... Napsinlar him? Naapsinlar ! Faturalarda ertelenmiyor zaten. 😁
Senin yorum çok garip kaldı içlerinde :) Rica ederim, düşünce farklılıkları olacak tabii ki, bir partizanlık yapmadığının da farkındayım. Sadece hani "neyin kafasını yaşıyorsun?" Derler ya, seni anlamaya çalışıyorum :)
Alınan tedbirlere de işçiye nevatki hepsi patron yararına... Uçuştan KDV yi 1 e indirecegune Sudan elektrikten indir doğalgaza ÖTV veriyiruz özel tüketim vergisi bunun neresi özel bunları kaldır ama yok inşaat piyasası canlansın kredilerle oyna patrona esneklik halk ne oldu acaba yine unutuldu...
abd de vırus salgını yzunden her vatandasa 1000 dolar verılmesı konusuluyorken bızde hukumetın acıl eylem planında devletın bır tek ama bır tek alacagından vazgecmemesı ne acı! azcık beledıyelerden ornak almalı hukumet.. bakınız Ankara beledıyesı harıkalar yaratıyor.. bravo mansur baskana.. suyu kesılenlere dahı borcunu dusunmeksızın yenıden actı mesela.. guya mansur pkkya hızmet edıyor akpde allaha! allah artık gercekten akıl fıkır versın turk secmenıne!!!
Biz internet bankacılığından yatırıyoruz atm ye ya da gişelere gitmeye gerek duymuyoruz ki bu devirde fatura yatırmak çok basit insanlar bunumu dert edinmiş.
Ya ücretsiz izne çıkanlar , işden çıkarılanlar Kredisi , Kredi kart borcu olanlar onlar ne olacak. Hadi işletmelere verdi peki ÇALIŞANLARA ne olacak kimse bir şey demedi?
Vatandaşın ''Evde kalırsak gelen faturaları kim, nasıl yatıracak/ödeyecek '' sorusu; "çalışmazsak faturaları nasıl ödeyeceğiz" anlamında sorulmuş gibi geldi.
Gibisi fazla bile, asıl soru o zaten. Patron beni işe çağırıyorsa nasıl evde kalayım, evde kalacaksam da nasıl hayatımı idame ettireceğim? Asıl vatandaşın beklentisi şu; devlet faturaları ötelesin, ertelesin. Bu ara borçtan dolayı kesinti yapmasın... Cevap onlıne ödeyin merkeze gitmeyin
Bunu yaşlı amcam ve interneti olmayan insanlar nasıl yapacak. Hadi komşuya gittin, kim kime güvenir bu devirde orası da ayrı muaamma. Bence daha esnek bir çözüm yolu gerekebilir.
soru 1 evde oturuyor ıken ucretsız ızın denılıp calıstırılmadan ödenmeden para nerden gelecek ve evde ıken yatırma merakından once bu para nerden gelecek? soru 2 ekonomık yardım paketı acıklandı ev kredısı yuzde 18 den yuzde 1 e dusuruldu evet ınsanların umursadıgı ev almak veya satarken vergısını merak etmek degıl mı suan? soru 3 bızı cok kıskanan avrupa ulkelerı ucretlı ızın verılerek kısının ev ekonomısını garantı altına alıyor sızler yaptınız mı? soru 5 ALLAH BUNU GORECEK MI HESABINI SORACAK MI BUNA BEN CEVAP VEREYIM EVET BIZIM SIYASETCILER ELBET HESAP VERECEK
böyle bir geri zekalılar takımı yönetiyor ülkeyi. siz halen anlayamadınız mı? ha sayi biz bunu söylediğimiz zaman terörist ilan ediliyoruz. fötöcü diyorlar bize. bu hükümet 17 yıldır kendi cebini doldurmaktan başka bir şey yapmamıştır. diyanet bütçesi 17,2 milyar. sağlık bakanlığı bütçesi 2,1 milyar. o imamlar şimdi soba üstünde kestane patlatıyor. bizim gariban doktor hemşirelerimiz de kan ter içinde hayat kurtarma derdinde. üstelik çaresi bile olmayan bir hastalık için.
Farkı fark edin , Siyaset sevmem ama bu siyaset degil , İnsan hayatı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Online da olsa parayla ödenecek bu. İnsanlar ücretsiz izne cıkarıldılar, işyerlerini kapattılar nerden bulacaz yani faturayı ödeyecek parayı onu deyin önce siz
Ohhh çok sağolun sayın bakanım. Hemen internetten yatırıyorum. Bu benim aklıma nasıl gelmedi yaa. Boşu boşuna o kadar sırada beklemişim. Sayın bakanım bozuldu bu yetersiz bakiye diyip duruyor. Kafasına vuruyorum gene de hala aynı cevabı veriyor. Ne yapmalıyım?
@Deliyimbendeliyim işlerini durduran özel şirketlerin personeline yani vatandaşına gerekeni devlet yapmalı diyoruz zaten. Burda vatandaş olduğunu hatırlaman yeterli, yani aynı safta olduğumuzu. Senin partili olman ya ş tuzunun kuru olması mağdur insanları mutlu etmiyor...
Azcik adam olsunlar da ödemelere ara verilsjn millette para var mi yok mu hic soran yok umrunda değil ki kimsenin Habire hep bana hep bana yapiorlar noluuor hayırdır
Ülke vergilerle, hizmet sektörü ile döndüğü için hemen tutuştular. Üretim yok, ülkenin emniyet sübabı bile yok. Zor zamanlarda.. Umarım kötü olmaz insanlar için birçok esnaf dükkan açamayacak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Resmen dalga geçiyor ama halka anlayacak kapasite yok
Ne bekliyordunuz lan Faturaların İptal edilmesini mi? Bedava elektrik doğalgaz su mu? Tüketiyorsan ödeyeceksin Ama internetten ama bankadan... Korkmayın medyanın salgın ve benzeri diye zihinlerinizi siktiğine* Kanser kadar öldürmüyor... Sadece birileri toplu kıyım öncesi prova yapıyor. Sürüleri nasıl güderiz diye...
Kimse ödeme beklemiyor ki, durumlar netleşene kadar bir öteleme bekliyor. Virüs nedeniyle bir çok işletme çalışmıyor şu an ve bir dünya personel açıkta kaldı. Ne zamana kadar olacağı da belli değil. Ama bu süre zarfında faturalar gelmeye devam ediyor. Halk istiyor ki en azından şu süreç atlatana kadar faturalar ertelensin ve kesilmeler olmasın...
lan mallll enerji bakani internetten zaten yatiriliyor calimadan biz nasil oducez taptiginiz o parayi diyoruz Allah belanizi versin lan insallah turkiyede de 40 milyon kisi ölur de ozaman gorun ebenizi
Eskiden derdim ki bizim milletimiz canı yanmadıkça anlamaz, çünkü ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' mantığı ile yaşayan bir topluluğuz... Yılan alayımızı sıradan geçiriyor ama hala yılan haklı diyenler nasıl var anlayamıyorum, akıl tutulması resmen...
Özetledi linç yedi oldu bitti ama o gerçeklik değişmedi, hakkımızda hayırlısı olsun gelecek için plan hatta gelecek kaygısı yaşamamak gerekiyor çünkü biteceğiz
Borç bizim borcumuz ama devlet sosyalliğini yapma durumunda olmalı şu an Sazi, dünya kaosa gidiyor. Borç yaparız ve gelirse 1 ay sonra elektriği suyu kesmeye o zaman ne yaparız? Sorular bunlar ama cevap online ödeyin...
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Vatandaşın ''Evde kalırsak gelen faturaları kim, nasıl yatıracak'' sorusuna cevap veren Bakan Dönmez'in cevabı sizi rahatlattı mı?