Henüz 20 yaşında olmama rağmen 1 haftadır evde kalmış muamelesi görüyorum da.. Acaba yalnız mıyım diye merak ettim. 🙄 Size de evde kalmışsınız gibi davranıyorlar mı? Bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Benim nazarımda evde kalmak tabiri bile epeyce yanlış bir şey. Hani nedendir bilmiyorum ama bizim toplumumuzda herkes sanki evlenmek, yuva kurmak zorundaymış gibi bakılıyor. Evliliğin bir tercih olduğunu anlayamayan birçok insan var. Evli olmayıp evlilerden daha mutlu ve daha dolu hayat yaşayan insanlar var. Yani böyle bir muamele görmüyorum çünkü 20 yaş epey erken evlenmek için. Ki ayrıca böyle insanları baskılayanlarında anlayamıyorum; bizler evlensek ne olacak evlenmesek. Kazanacakları ya da kaybedecekleri şey neymiş hiç anlamam..
Yaşa takılıp kalan bağnaz kesimi anlamak mümkün değil. Ben evlilik düşünmüyorum arkadaşım. Sana ne? Derdim seni mi geriyor hayırdır sana? İnsanlar bu tarz soruları yönelttikçe ben daha çok iğreniyorum evlilik düşüncesinden. Ben gelinlik hayalleri ile büyümedim okuyup çalışıp kendi paramı yemek gezmek üzerine hayallerim oldu hep hala da öyle birine bağlı yaşama fikri beni her zaman boğuyor. Hadi evleneceğim diyelim bunlar kader kısmet işi istemediğim biriyle sırf evlenmek için neden evlenip hayatımı zehir edeyim?
Herkes aynı düşünmek zorunda tabiki değil ama saygı duymak zorunda.. Sen evlendin de noldun dediğinde cevap veremezler iki lafı bir araya getirip.. Bana çok sorulur 28 yaşındayım, ilk soru evli misin ikinci soru hiç evlendin mi.. Bunlar korkunç sorular aslında haddini bilmezlik. Artık kimliklerde bile medeni hal yazmazken üstelik. Hazır olan o sorumluluğu kaldıracak olanlar evlensin. Ben daha uzuuuun bir süre düşünmüyorum.
Hayır duymuyorum. Evde kalmak diye bir şey yok bunu anlamıyor gibi bir de bu tabiri kadınlara mal ediyorlar sinir oluyorum. Evlenmek tercihtir. Cinsiyeti fark etmez evlenmeyen insan evde kalmış olmaz, tercihini yaşıyor olur. Bunu bizim toplum anlamadı gittii.🤷♀️
Ailem bu aralar kız arkadaşın yok mu evlenmeyi düşünmüyor musun diye sorup duruyorlar 😂 daha okul askerlik var diyorum olsun evlendirelim seni diyorlar, yüzüme demeseler de onlara göre evde kalmış sayılıyorum 😂
Temmuzda 20 yaşındayım evet gerek çevre olsun gerek aile yok evlilikmis bilmem ne sadece konu erkeğe gelse bile kaçıyorum bir erkeği hayatıma alamayacak kadar kalbim yaralarla dolu aşkmis, evlilikmis bilmem ne bir 18 yıl daha düşünmüyorum benim aşkım beslediğim kuşum ve küçük kuzenlerim oluyor neden aşık olmak için illa kendimi birine şartlayayim 😅 evet uzun bir süre daha evde kalacam ve bu beni bozmuyor
Bu "evde kalmış" muhabbeti benim sinirimi çok bozuyor 25 yaşına kadar insanların evlenmemesi çok normal belirli bir olgunluğa sahip olunmalı diye düşünüyorum 20 erken bile evlilik için ayrıca kişisel tercihler herkes evlenmek çocuk yapmak zorunda değil toplum dayatmaları tamamen
Ya evde kalmak nedir? Kadınlar kendi başlarına yaşayamazlar mı? Bu kültürü muhafazakar kesmin aletleriyle ortak etmeyin. Gidip kendi fikriniz hiçbirşeyiniz olmadan, tamamen çevre baskısıyla evlenip sonrada erkek milleti diye kadınım güçlüyüm deyin... "Bune kardeşim?".
Kadınlar da, erkekler de tek başlarına yaşayabilecek bir yapıya sahiptirler tabii. Birinin deyişiyle veya baskısıyla evlenecek biri değilim ki çevremde böyle bir şey yapacak insan yok. Ama bu durumda olan kadınlar ve erkekler var haklısın.
Yok asla kimse karışamaz daha ailem evlenme diyor hadi annem neyse de babama gore ondann baska tum erkejler beni üzer yanima yakismaz yok söyle yok böyle 😊 rahmetli sevgilim bana yüzük aldığında tektasina bak işte sana verdiği değer bu kadar ben sana daha güzelini alırım diye beni çocukla kavga ettirdi her neyse zaten nasıp değilmiş 🙄
Evet benden 5 yaş küçük kız kardeşimin sevgilisi var ve büyük ihtimal benden önce evlenecek 😅 2 ay sonra 23 yaşıma gireceğim ve daha çok göze batacağım kesin dkdjd
Babaannem bundan 2 ay önce yaşadığım yerde aday bulmamam için tembihliyordu düğüne gelmesi gitmesi zor olurmuş bak sevgiliyi falan geç düğünün yerini düşünüyor aksısıkldlskkcşskckkcldkdlxx
Benim içinde öyle hatta kendimi çok daha genç hissediyorum fakat çevreden çok baskı geliyor özelik ile aileden, çünkü 25 yaşından sonra evlenemeyen insanlar için evde kaldılar gibi bir algıları var kafalarında. Doğru kişiyi bulmadan o aşkı duyguları yaşayamadan neyi evliliğini yapcam ben dimi
Hayır davranmıyorlar daha doğrusu buna izin vermiyorum. Benim için hayat aşktan, evlilikten ibaret değil. Şuanlık daha mühim önceliklerim var hayata karşı. Ayrıca "evde kalmak" diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Kişinin evleneceği yaş yalnızca kendisini ilgilendirir. Toplumun bu şekilde lanse edip insanların üstüne vazife olmayan şeylere karışmasına katlanamıyorum.
Herkes öyle der 🙃 Ben de erken olduğunu düşünüyorum da sevgiliyi geçtim pek fazla erkek arkadaşım bile yoktur. Bu yüzden böyle yaptıklarını düşünüyorum. 😅🌸
Ben 19 yaşındayım, bir lise arkadaşım 4 senedir evli 2-3 yaşında çocuğu bile var. Ona nazaran evde kaldım evet belki ama yaşıtlarımın çoğu hala bekar 😏
Aslında ailemden görmüyorum ama belki çevrede öyle bir algı oluşmaya başlamıştır... özellikle bir tanıdık düğününde darısı artık sizinkilerin başına gibi gibi...
Hayır, görmüyorum. Görsem de çok tınlamam. Hayalimdeki işe kavuşup ayaklarımın üzerinde durana kadar da düşünmem bunu. (Janis Joplin - Tell Mama çalıyor)
"Evde kalmış" muamelesi görmüyorum ama benim yerime dört bir yandan gelin adayı arıyor olmaları beni strese sokuyor 😓 Bırakın da evleneceğim kişiyi ben seçeyim yahu :D
üçüncü gün kapıya koyar giderler deniyor da bana :) :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynısını bugün yaptı annem ben evlenicem dedim e yapacan evde kız kurusumu olacaksın dedi bende çalışıp kazaıp hayatımı yaşayacağım kendi evimi alıp tatillere gideceğim dedim sustu kaldı
Hayır görmüyorum ailem özellikle abim istemiyor evlenmemi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ailem değil ama çevrem onu hissettiryor. 27 yaşındayım ailem beni paylaşamadığı için öyle bir dertleri pek yok. Hatta benim istediğim kişiyide istemiolar saçma bahanelerle. Nese.
Evde kalma yaş sınırı o kadar düştüyse biz ölelim madem 😂Boşver, ben de duyuyorum sürekli bunu ama evlenmek tamamen bir tercih meselesidir. Benim hayatım bir adamın arkasını toplayarak harcayacak kadar ucuz değil de geç 🙃🙃