Merhaba Arkadaşlar!
Yiyecek, içecek ve hizmet sektörüne projeler geliştirmekteyim. Yakın zamanda almış olduğum radikal kararlar doğrultusunda kendi işletmemi kurmayı planlamaktayım. Mükemmel projeler hazırladım. Belli bir miktar sermayem mevcut olmasına rağmen 400 bin TL eksiğim bulunmaktadır. Bankalar maalesef yeni kurulacak bir işletmeye böyle bir miktar kredi vermiyor. Leasing firmaları ile görüştüğümde teminat istiyorlar. Elimdeki parayı teminat gösterince yine çıkmazdayım. Ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Yiyecek, içecek ve hizmet sektörüne projeler geliştirmekteyim. Yakın zamanda almış olduğum radikal kararlar doğrultusunda kendi işletmemi kurmayı planlamaktayım. Mükemmel projeler hazırladım. Belli bir miktar sermayem mevcut olmasına rağmen 400 bin TL eksiğim bulunmaktadır. Bankalar maalesef yeni kurulacak bir işletmeye böyle bir miktar kredi vermiyor. Leasing firmaları ile görüştüğümde teminat istiyorlar. Elimdeki parayı teminat gösterince yine çıkmazdayım. Ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kosgeb, Tübitak, Teknoloji Bakanlığı gibi resmi kurumlar yatırımlara destek verenlerden bazıları.
Ayrıca bazı Teknopark ve Ticaret Odaları bünyesinde faaliyet gösteren "Kuluçka Merkezleri" mevcut örneğin İTO destekli olan Teknopark İstanbul.
Bir başka alternatif "Angel Investor" da dediğimiz Melek Yatırımcılar. Melek Yatırımcı, henüz yatırıma başlanmamışken gelir, kendisine her detayı anlatırsın, ikna olursa ihtiyacın olan tutarı nakit olarak şirketine yatırır ve karşılığında anlaştığınız oranda hisse alır, günlük kararlara pek karışmaz ama denetler. Şirket para kazanmaya başladıktan sonra hisselerini karlı bir şekilde ya sana ya da senin de onaylayacağın bir kişiye satar. Buradaki linkten bazı meleklere :) ulaşabilirsin.
Daha kurumsalına ise "Venture Capital" Risk Girişim Sermayesi diyoruz. Bu tür fonlar
eğer projeye ikna olurlarsa henüz ortada hiçbir şey yokken yatırım yapıp ileride karlı bir şekilde hisselerini satarlar. Türkiye'de faaliyet gösteren VC'lere buradaki linkten ulaşabilirsin:
Girişimine ortak olacak insanı veya kurumu çok iyi araştırmalısın ki sonra sorun yaratmasınlar.
Cesaretini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.