Her gün araba kullanmayan, bir yerlere gitmeyen insanlar için araba almak mantıklı mı sizce? Vergisi getiri götürü zarara uğratır mı yoksa da taksi mi daha çok götürür? Ne dersiniz?
Taksiye her zaman binmiyor ki insan. Karşılaştırma yanlış olmuş. Ben taksiye binmiyorum genelde. Gezeceğim yerler yakın mesafeler olduğu için metro metrobüs işimi görüyor, ama gün içinde istanbulu gezecek isem mutlafa araç kiralarım ya da kayınbabamın arabasını alır gezeriz benzin koyup. Araba İstanbul trafiğinde çekilmez, araba alınmalı lakin işe giderken tercih etmem. Haftasonu gezmeleri için acil durumlar için iyi oluyor.
bana göre araba sadece küçük mesafeler için de bakmayalım şehirler arası yolculuk da otobüs fiyatları bile uçtu ayrıca rahatsız edici koltukları o paraya yakıt alır rahat rahat giderim arabamla:)
Gideceğin yere göre değişir araba vergi demek tamam rahatlık bakımından iyi ama bunun da masrafı çok bakım ister vergileri var yakıt masrafı var öyle her yere park edemiyoruz park sorunu en gıcık olduğum şey de birinin gelip arabaya çarpması.
Ben de araba almayı düşünüyordum gectigimiz yaz ancak fiyatlar o kadar uçtu ki kredi cekmek istemedim araba hayalimi erteleyip, acikögretime yazılıp öğrenci ulaşım kartı çıkarttım 50 tlye metro marmaray geziyorum vallahi çok iyi yapmışım 😂
Her yıl durduğu yerde sigortası ve bakım maliyetleri olacak 1000 - 2000 TL arasında. Fakat sana ait bir araç da olacak her an kapında istediğin an istediğin yere gidebileceğin.
Hafta sonları sadece çıkıp dolaştığım arabam var hafta içi kapıda durur her baktıgımda iyi ki varsın diyorum otobüs, metrobüs vs.. çekilmiyor taksi desen kendi arabanla gideceğin yere 3 katı fazla para alıyor sen iyisimi araba al
Kısaca bı hesap yapıyım sana Ankara'da ise gidiş dönüş 10 lira gidiyor 2 vasıta zaman olarak da 1.5 saat. Arabamla yarım saate gidiyorum gene 10 liraya denk geliyor 25 km