+1 yılHükümetin depreme karşı hazırsızlıklığını ve önemsememesi mi? Uzun zamandır duyduğum en büyük cahillik sanırım.
Bundan 15-20 sene evvel oturduğumuz şehirde kendi kendine bir apartman yıkıldı. 10-15 gün hala çıkarılamayan kişiler vardı. Koca ülke yıkılan ise 1 bina sadece 1 tanecik. 92 kişiyi kaybettik 92.
Gölcük depremindeki rezaleti ise anlatsak kitaplara sığmaz sanırım. Açıp bir kere izlememişsiniz sanırım, devlet günlerce ortalıkta yokmuş halk kendisi çıkarmaya çalışmış insanlarını. O zaman yardım para toplanmış da ne yapmışlar memurların maaşlarını ödemişler o parayla. İlaç yok, ambulans yok, en ufak yardım yok.. ortalık organ ve çocuk kaçakçıları ile dolmuş bir ortam... O zaman ki devlet mezar bile yapamamış buz patenlerin altına gömmüşler bir sürü kişiyi. Sedat Peker'in yardımını hala hatırlarlar oradaki kişiler, 1 kişi bile devletten fazla yardım etmiştir. 1999'da ki depremlerin mağdurlarına bile Erdoğan sahip çıkmıştır, evlerini yapmıştır.
Devletimiz ve gönüllü kişiler bu depremde ise görevini yapmıştır. Daha iyi olur mu? Olabilir, onları bilecek uzmanlıkta kişi değilim. Siyasi yobazlık sizleri kör etmiş. Hiçbir parti veya kişi taraftarı da değilim.
Diyanetin dediği de doğrudur diye biliyorum zaten.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKuranda şehitlik Allah yolunda ölen insan için kullanılır geçer
digwr şehitlikler
dogum yılı 810 Olan İmam Buhari hadislerden yola çıkarak 5 demiştir
suda bogulan
vebadan ölen
karından ölen
göçük altında kalan
Allah yolunda şehit olan
Diyaney Kurana göre degil
İmam Buhariye göre fetva vermiştir:))36 Yorumla- +1 yıl
Şimdi sıkıntı şu İmam Buhari Peygamberimizin vefatından yaklaşık 200 yuzyıl sonra doguyor. Dogum yeri özbekistan mekkeye gitmesi gençlik yılları orda duydugu hadisleri bir kitspta topluyor biz bu hadisleri gercek ve salih addediyoruz,, ve ilk titabı 1306 yılında basılıyor ölümünden yaklaşık 500 yıl sonra
Soran+1 yılHaklısın ama bunu işte karşıdakilere anlatamıyorsun. Kayıtsız , şartsız bir inanma var ortada. Bu inanma Kur'an a olsa anlayacağım ama değil. Bilmem kaç yılında yazdığı rivayet edilen, doğruluğu bile kesin olmayan sözleri sen al İslamın önüne koy. Yüzyıllardır bu hadislere göre yaşıyorlar. Mezheplerin oluşumu da bunun yüzündendir.
- +1 yıl
Şimdi asıl sıkıntı şu Kuaran sayfalarını kılıçlata takıp Hz. Aliyle savaşan adam halifeligi alıp devam ettiriyor ve Kuranı degiştiremiyecegi için Hadisleri kullanıyor gibi
Zaten bu hadislerin gerçekligini araştırmak için gene bu imamların kitaplarına bakıyoruz Kuranla karşılaştırıp karar vwriyoruz bu sehitlik gibi bir sürü hadise var
Mesela Kuran da oruç açma ve tutma zamanları belli ama islam alimleri toplanıp boyle plmasın ezana ayarlayalım diyip karar alıyor
Kimsede demiyor ki bir dakka biz bapıyoruz bu Kurana aykırı
Neyse sınuçta insanlar o anki sisteme göre şekilleneirnişler bir çogununda bu işine geliyor maalesef halk zaten okumuyor
Sonra çıkıp diyanet faize devlet içinse caizdir diyrbiliyor
Ne diyecen
Soran+1 yılOrtaçağ hümanizmi ne oldu da yerini bu kara softa inanca bıraktı birden
- +1 yıl
Tesekkur ederim:)
Soran+1 yılNe demek ✊
Kurnı sürekli saptırıp insanlara dini yanlış empoze ediyorlar. Ben şahsen bilerek yanlış çevirdiklerini bile düşünüyorum. Kuranda Allah yolunda ölenler şehit olarak geçer. Nereden çıkarıyorlar böyle bilgileri anlamıyorum. ^Ayrıca depremin olması sadece din ile alakalı değil bilimsel açıdan da alakalı. Her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık der Kuran. Sen yeterli önlemleri almazsan, yeteri kadar sağlam ev inşa etmezsen cebinde paran varken deprem tabikide kaçınılmaz olur. Direk zina veya farklı bir şeye bağlamak konuyu yanlış. Hollanda'da zinanın alemi var ama sapasağlam... Alim diye çıkıp dini karalıyorlar inanmayın şunlara.
10 Yorumla
Kısa süre önce de babanın kızına şehvet duyması haram değildir demişlerdi onlar ıstedikleri herşeyi söyleyebilir zirvalasalar sicsalar lâf yok muhalefet bir doğru söylesin ağzı muhurlenir feto damgası yer içeri atılır
11 Yorumla- +1 yıl
Sen onlara bunu anlatamazsın sadece onların bildiği doğrudur acaba karşımdaki insan ne diyor mu doğru olabilir mi ben yanılıyor olabilir miyim diye düşünme yetileri yok çünkü inandıkları böyle oluyorsa bir hikmeti var senin aklin bunu anlamaya yetmez sadece itaat et yoksa dinden çıkarsın diye öğretmiş. Oysa ayette Allah pisliği akıllarını kullanmayanlarin üzerine yagdirir demiş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOrasını Allah bilir gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yukarıdaki soruyu soran arkadaşa cevap:
müslüman olmak şartıyla göçük altında kalanların şehit olduğuna dair rivayetler var bunu kafamızda tutalım, azap konusuna gelince kendi değerlendirmeme göre elazığda ki kimseler sapıtmış kişiler mi? Bence bu azap değil imtihandır. İmtihan nedir? İmtihan sabretmektir. Eğer orda ölen bir baba, “Allahım oğlumu neden aldın” diye isyana giyen bir cümle kurarsa isyan eder ve tövbe etmesi gerekir, bu imtihandır. Lakin İstanbul da bir gece de işlenen günahtan senin haberin var mı? Eğer İstanbul'da bir deprem olursa bunu ordaki sapkınlar için azap, ordaki müslümanlar için de imtihan olarak değerlendirim. Sen şöyle bir akşam vakti taksimin arka sokaklarına bir git bakalım, veya gündüz git, lut kavminden esintiler göreceksindir. Kuranda azgınlık yapanların ilahi bir gazapla cezalandırıldığı geçer; semud, ad, lut kavmi gibi. Bunlar kişisel görüşlerimdi soruna yönelik. Şimdi bu soruyu sorana yönelik alıntı bir cevapla sözlerime son veriyorum:
“Doğal âfet şehidi”
Sual: (Doğal âfet şehidi) deniyor. Böyle bir şey var mıdır?
CEVAP
Kim, nerede, nasıl ölürse ölsün, Müslüman değilse şehit olmaz. Gayrimüslim ise, zulmen de öldürülse şehit olmaz. İmanı varsa, yani itikadı düzgün bir Müslümansa, günahları çok olsa da, savaşta ölsün, anarşide ölsün, görevde ölsün, kanser gibi hastalıklardan ölsün, şehit olur. Doğal âfetler sebebiyle, mesela depremde, yangında, sel felaketinde, çığ altında kalmakla, yıldırım düşmekle, tsunamide, denizde ölmüş olsa yine şehit olur. Bunlara (doğal âfet şehidi) denmez. Dense de, şehitliklerine zarar gelmez. Fakat içkiden çatlayıp ölene, meyhane şehidi veya sosyalizm uğrunda ölene, devrim şehididemek yanlış olur, çünkü şehitlik İslâmî bir tabirdir.17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHüseyin in katili muaviye değildir, yanlış.
- +1 yıl
İslamiyetten önce ölenlere ne seniyordu?
Sümerlerde babillirdede şehitlik olgusu var nasıl islami bir tabirdir?
Mayalarda bilr tanrılara kurban edilenlere şehitlik verilip siger tarafta Gücün yanında yüeüyecekleri söylenirdi
Mayalarda azteklerde adamlar şehit seçilmek büyük onur demekti:))
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime o onların kendi tabiriyle şehit. Şehitlik hakikatte islama aittir. İslamiyetten önce allah katında şehitlik ise gene allaha olan tek din de vardı, yani gelen peygamberlere ulan kişilerden, allah yolunda olanlardan. Dediğim gibi mesela şu an da belki de kafirler ölen askerlerini kendi kafalarında yüceltebilirler ahiretleri için ama hakikatte kafir oldukları için cehenneme gidenler. Kısacası sadece allah yolunda olanlar şehit olabilir.
- +1 yıl
İslama göre Allah yolunda ölenler şehittir. Kuran bizr bunu der bında bir sıkıntı yok zaten
Sıkıntı şehitlik mwrtebesi islamdan öncede vardı ve hep kullanıldı
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime Tamam islamdan önce allah yok muydu haşa? İslamdan önce de tek allahı gösteren din vardı
- +1 yıl
Incilde var sadece aehitlik kavrami oda belli belirsiz digerlerinde yok zebur ve tevratta
Ondan onceki aehitlik anlayisi sistenin getirdigo bir kandirma yontemiydi
Babil krali Nebukqdnezzar mesela babailin asma bahcelerini yqptirip onun arina olen savascilatin bu bahcelwrden dahq guEllerinde gozlerini acacaklqrini ve her bir savasciyq 4 kadin verilecegini soylemistir ;))
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime Yazdığın anlaşılmıyor harf hataları var, tamam nasıl istiyorsan öyle inan bb
Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:
* Suda boğulanlar.
* Ateşte yananlar. (İbnu Mace, Cihad, 17)
* Enkaz altında kalanlar.
* Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
* Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
* İlim yolunda ölenler.
* Ciğer hastalıklarından ölenler.
* Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
* Baş ağrısından ölenler.
* Karın ağrısından ölenler.
* Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
* Cuma gecesi ölenler.
* Gurbet ilde vefat edenler.
* Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler...
(Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler için bakınız: Buhârî, Ezan, 32, Cihâd, 30; Müslim, İmâre, 164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu'l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I/22, 23, II/323, 325).87 Yorumla
m +1 yılŞimdi diceksinki bunlarin Hepsi Şehitmi Allah Bilir Ve
Bir Müslümanın şehîd-i kâmil sayılabilmesi için altı şart lâzımdır:
1. Müslüman olmak.
2. Akıllı olmak.
3. Bâliğ olmak.
4. Cünüp olmamak, hayız ve nifas hâlinde bulunmamak.
5. Vurulmanın akabinde hemen ölmüş olmak. Vurulduktan sonra, ölmeden önce, yeyip içer, tedavi görürse, vurulduğu yerden başka tarafa taşınırsa veya üzerinden bir namaz vakti geçecek kadar yaşarsa, kâmil şehidlik kısmından çıkar. Uhrevî şehîd olur.
6. Öldürülmüş olmasından dolayı, öldüren kimseye kısas icab etmek. Yani, kasden öldürülmüş olmak. Hatâen öldürülme durumlarında, katile kısas vâcib olmadığı için, maktûl şehîd-i kâmil kısmına girmez.
Şehîd-i kâmiller, yıkanmadan kanlı elbiseleri ile gömülürler. Hz. Ömer (ra) ile Hz. Ali (ra) de bu şartlardan biri bulunmadığı için yıkandılar; Hz. Osman (ra) ise, yıkanmadan gömüldü.
Soran+1 yılTamam bir siz akıllısınız. Yarın birgün deprem olunca şehit değilde niyazi olursan hiç gücenme vallahi darılırım :))))
Soran+1 yılBiliyorum merak etme. Bilinmezden yola çıkarsak yanlış yaparız. Ben Kur'an başka hiçbir şeye inanmam bu zamanda. İnsanlar sırf haklarını aramasın diye hemen fetva verdiler
m +1 yıl@Zeynocmzz benim anlattigim şehid -i kamiller
Bide Âhiretin şehîdi: Bir kısım şehîdler de, yalnız âhiret hükmü bakımından şehîd sayılırlar. Hata yoluyla öldürülen ve varislerine diyet verilmesi gereken kimse ile savaş veya asilerle çatışma sırasında yaralanıp da, çatışma bittikten sonra bir tarafa çekilerek yiyip içtikten, konuştuktan veya uyuduktan yahut ilaç kullandıktan yahut da aklı başında olarak üzerinden bir namaz vakti geçtikten sonra vefât eden Müslüman gibi...
Âkil ve baliğ olmayan yahut hayızlı, nifaslı veya cünüp iken şehîd olanlar da, bu kapsama girmektedirler.
Bunlar diğer ölüler gibi yıkanır, kefenlenir ve namazı kılındıktan sonra gömülürler.
Bir de, yanarak ölen, suda boğulan, göçük, çığ, toprak veya bina altında kalan, vebâ gibi salgın hastalıklardan vefât eden veya akrep sokmasından ölen, gurbette veya ilim yolunda ya da cuma gecesinde vefât eden Müslümanlar da bu hükümdedir. Doğumdan vefat eden kadın da böyledir. Hz. Muhammed (s. a. s)'in bu kısma giren, savaş dışındaki şehîdler hakkında söylemiş olduğu hadisler vardır.(2)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBizim insanımız o kadar cahil ki.
Sana sorunla bağdaşan en saçma örneği vereceğim;
Elin CAPONU Sultan Ahmed camiinde vefat eder, ateist, bizim başı örtülü götü bir karış b oklu sözde müslümanlar der ki ay ne inançlı adammış teeeee caponyalardan kalk sen gel bak camide vefat et kesin cennetlik. Kimse de demez ki lan adam ateist ha ateist tanrı tanımaz
Sen soruyorsun adam sana hadilse yürüyor, hadislerin % 100 doğruluğunu ispat edebilen yoktur, tamam ben de hadisleri okurum araştırırım ama kesin güvenilirliği olmayan dayanağı gerçek diyemeyeceğimiz sözlerdir.
Diyanete gelirsek, reiz ne derse onu söylemek için oraya getirilmiş birisi uzatmaya sormaya sorgulamaya kale almaya gerek olmayan birisi bir kurum, salla gitsin12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle valla bıktım bu cehaletten. Açıp kuran okumamış buharinin b. okunu yiyecekler. Bizim insanın en büyük sorunu bu işte. İnanıyor ama bilmiyor, sadece öyle öğretiliyor. Buhariyi, tirmiziyi daha çok önemsiyorlar kurandan
Cevap sahibi+1 yılBak başı örtülü ama g ötü bir karış b oklu türbanlı bacım eksilemiş. Tenasülledik mi tabi ki hayır, burada din iman der gider sevgilisine sakso çeker ağzını çalkalar bonesini türbanını düzeltir cennette löşle sahip olacağını hayal eder
+1 yılPeygamber Efendimiz buyurdular;
5 kısım şehit vardır
1- Tâundan (vebadan) ölen,
2- Karın (yani iç) hastalığından ölen,
3- Suda boğulan,
4- Yıkıntı altında kalıp ölen,
5- Bir de Allah yolunda şehît olandır.”
Bedir Savaşı Sırasında Allah Resûlü buyurdular:
“–Her kim, bugün düşmandan yüz çevirmeyip sebât eder, şehit düşerse, Cenâb-ı Hak elbette onu cennete koyacaktır. Bugün şehit olanlara Firdevs Cenneti hazırdır. Hücûm ediniz, hamle ediniz!
İnterneti birazda araştırma için kullanın lütfen çocukken kuran kursuna falan gitmemiş olabilirsin ama araştır kardeşim ;)41 Yorumla
Soran+1 yılYok kuran kursuna gitseydim haberlere çıkardım. İnternetten din öğrenmiyorum.
+1 yılTefsirsiz Kur'an okumak caiz değildir. Kur'an diyorsan bu manada söylemelisin. Ayrıca Buhari ve Tirmizi gibi en güvenilir hadis kaynaklarına laf atmamalısın. Çünkü Hadisler, Hz. Muhammed'in yaşamı gibi önemli şeyler olmadan Kur'an doğru bir şekilde anlaşılamaz. Toki meselesinde faiz olmadığı için caiz dedi. Orada vadeli satışı kastetti. Vadeli satış da caizdir zaten. Ayrıca deprem de ölenler için dediği şehit sözü de doğrudur, eğer ölenler iman ile ölmüşse. Çünkü şöyle bir hadis vardır : Suda boğulan, yangında ölen, garip, kimsesiz olarak ölen, zehirli hayvan sokarak ölen, iç hastalıklarından ölen, duvar ve enkaz altında kalarak ölen, kocasını kıskandığını gizleyen kadın, kendinin, din kardeşinin ve komşunun malını savunurken öldürülen, emr-i maruf ve nehy-i münker yaparken öldürülen kimse şehittir.) [İbni Asakir]
124 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca böyle şeyler insanlara "ne düşünüyorsunuz" diye sorulmaz. İnsanların düşüncesinden bağımsız olarak dindeki hükmüne bakılır. Ahmet Mehmet şehit deyince şehit olacak değil.
Soran+1 yılNeden anlaşılmasın? Allah onu anlaşılır bir şekilde indirmemiş mi? İnandığınız şeyle ters düşüyorsunuz. Ne çok seviyorsunuz rivayetleri. Neyse bu konu tartışmaya çok açık çok uzayacak. Vatandaşın kamu bankasından faizli kredi çekip ev almasından bahsetti yanlışınız var.
Soran+1 yılİnsanlara şehit veya şehit değil mi diye sormadım zaten , soruyu algınızı köreltmeden ve önyargılarınızdan ayrılıp okursanız anlarsınız
- +1 yıl
Anlaşılır bir şekilde indirmiştir ve anlaşılması için de peygamberlerini göndermiştir. Sizin dediğiniz gibi direkt okuyup anlayabilseydik Kur'anı, peygamberlere gerek kalmazdı. Mesela bir örnek vereyim : Kur'an da namazı dosdoğru kılın ayeti vardır ama nasıl kılınacağını ve vakitlere göre ayrı ayrı olan rekat sayılarını Hz. Muhammed'in kılış şekliyle öğreniriz ; bunlar Kur'an da yazmaz. Faizli krediden bahsetmedi. Kastettiği tokinin vadeli satışıydı. Sizin yanlışınız var. "Ne düşünüyorsunuz?" demek "verilen hükme olan yorumunuz nedir?" diye sormaktır.
Soran+1 yılPeygamberleri kuranı anlaşılır kılmak için değil yaymak için seçmiştir. Okuyup anlayabilirsiniz. Kuranda namazdan bahseder ama nasıl kılındığından bahsetmiyorsa Hz. Muhammed namaz kılmayı nereden öğrenmiş
Soran+1 yılToki konusunda inatlaşmayalım lütfen. Evet yorumları merak ettim? Diyanetin saçmalığına kim ne diyecek diye merak ettim yoksa buradan şehit veya şehit değildir kanısı çıkartıp bilgi arayışı içerisine girecek değilim.
- +1 yıl
Peygamberler elbette islamiyetin yayılmasında önemli bir görevi üstlenmişlerdir. Nitekim, Hz. Muhammed en yakınlarından olan Hz. Ebubekir'e, eşine peygamberligini bildirerek ayni zamanda yaymiş da oluyordu. Ama peygamerin tek vazifesi yaymak değildir. Eğer öyle olsaydı, Hz. Muhammed vefat ettikten sonra islamiyet yayılmaya devam etmezdi. Oysa, Hz. Muhammed vefat ettikten sonra da halifeler ve diğer müslümanlar aracılığıyla da islamiyet yayılmaya devam etmiştir. Elbette ki Hz. Muhammed'de Allah'ın ona öğrettiği şekliyle namaz kılmıştır ; fakat bu şekil Kur'anda yazmaz. Hz. Muhammed'in kalbine indirmiştir bu öğretmeyi. Nitekim Hz. Muhammed ümmi idi : yani okuma yazma bilmiyordu ve Kur'anın emirleri ona yazılı bir halde gelmedi ve Cebrail a. s ile bildirildi.
- +1 yıl
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum : diyanetin saçmalığı filan yok ortada. Dinin buyruklarını iletmesi var. Dinin buyrukları sana uymuyorsa, diyecek bir şey yok.
- +1 yıl
Ek olarak şunu da söyleyim : Hz. Muhammed miraca yükseldiği vakit, müminlere hediye olarak namazı getirdiğini bildirmişti. Hatta Allah günde 50 vakit diye buyurmuştu. Fakat Hz. Muhammed bu ümmetime ağır gelir, kaldıramaz diye endişe edince de 5 vakit diye buyurmuştu.
Soran+1 yılHahaha ya buna inanan var mı ya aklım almıyor. Bir insan peygamberde olsa Allahla pazarlığa girebilir mi
- +1 yıl
Buhari ve Müslim de rivayet edildiğine göre Hz. Muhammed, Allah'ın yanından dönerken Hz. Musa ile karşılaşır ve aralarında şu konuşma geçer :
“O zaman Allah ümmetime elli vakit namaz farz kıldı. Bu farziyeti yüklenerek döndüm. Derken Musa Aleyhisselama rast geldim.
“Musa (a. s.) bana, ‘Rabbin ümmetine neleri farz kıldı?’ diye sordu.
“Onlara, ‘Elli vakit namaz farz kıldı’ dedim.
“Musa (a. s.) bana, ‘RAbbine dön de şefaat et, zira ümmetin buna takat getiremez’ dedi.
“Bunun üzerine Rabbime Müracaat ettim. Allah Taala şatrını (bir kısmını) indirdi. Ben yine Musa’nın (a. s.) yanına dönerek durumu kendisine haber verdim: ‘Bir kısmını indirdi’ dedim. O yine, ‘Rabbine müracaat et, zira ümmetin takat getiremez’ dedi.
“Ben yine Rabbime müracaat ettim. Alah Taala kalanından bir kısmını indirdi. Musa Aleyhisselamın yanına yine döndüm. O tekrar, ‘Rabbine dön, zira ümmetin buna dayanamaz’ dedi. Bir daha müracaat ettim.
“Allah Teala, ‘Onlar beştir, yine onlar [sevapitibariyle] ellidir. Benim nezdimde hükm-ü kaza değişmez’ buyurdu.
“Musa’nın yanına döndüm. O yine, ‘Rabbine dön’ dedi.”
“Ben de, ‘Artık, Rabbimden utanır oldum’ dedim.” - +1 yıl
Söylediğin tüm tezleri, Allah'ın izniyle tek tek çürüttüm. Şimdi de alaya almaya kalkıyorsun.
Soran+1 yılNeyi çürüttün acaba kendin söyleyip kendin dinliyorsun. Söylediğin çoğu şey hurafeden başka bir şey değil. Neyse kafalarımız çok farklı. Saatte geç oldu zaten uzatmayalım
- +1 yıl
1. Hz. Muhammed'in hadisleri ve yaşamı olmadan, Kur'an anlaşılabilir dedin.
2. Allah, Peygamberleri Kur'anı yaymak için değil, anlaşılır kılmak için seçmiştir dedin.
3. Kur'anda namazın nasıl kıldığından bahsetmiyorsa Hz. Muhammed namaz kılmayı nereden bilecek demeye getirdin. Allah'in ayetten baska bildirim yolu olmadığını ima etmiş oldun.
4. Allah ile peygamberinin pazarlığa girdiğini ima ettin.
Bunların hepsini çürüttüm.
Ve son olarak da
5. Depremde ölenlerin şehit olduğunu hadis ile anlattım.
Ama sen hala aksi katır gibi diretmekten başka bir şey yapmıyorsun. İmam Şafii'nin de dediği gibi : 40 alimi 1 delille yendim, 1 cahili 40 delille yenemedim. - +1 yıl
2. de düzeltme yapıyım : allah peygamberlerini Kur'ani anlaşılır kılmak için değil, yaymak için seçmiştir dedin. Ben ise hem yaymak hem anlaşılır kılmak için seçmiştir dedim.
Soran+1 yıl1 ve 2 de ben Kuran zaten açık bir şekilde inmiştir. Hatta kuranda da yazar bu. Peygamberin görevi onu yaymaktır. 3 te Hz. muhammedin namazı nasıl kılacağını ne cebrail söylemiştir nede Allah kalbine üflemiştir. Hz. Muhammed islam öncesinde de namaz kılan bir insandı. Oradan kalan alışkanlıklarıyla devam etti. Peygamber bir hanifti.
Soran+1 yıl4. te koskoca Allah bilmiyor mu insanlara namazın fazla geleceğinide peygamber tekrar gidip söyleme gereği duyuyor. Bu gibi masallara inanmayın. 5. Hadislere değil kurana inanın. Tamam senin egon tatmin olacaksa sen yendin tamam 😁
- +1 yıl
Peygamberin görevi yaymaktır ama aynı zamanda da doğru bir şekilde Kur'anın anlaşılmasını sağlamaktır. Senin sacmaligindan hareket edersek ; Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini de bilmiyor mu ki, bize dünyayı bir imtihan yeri kılmış? Senin sacmaligindan hareket edersek, Kimin cennet veya cehenneme gideceğini bildiğine göre, bizi dünyaya göndermesi de anlamsız ; aynı mirac hadisesindeki 50 vaktin 5 vakte düşmesi gibi.
Soran+1 yılLafı çevirip duruyorsun bu bana birilerini hatırlatıyor ümmet reisi gibi 😁 Kur'an zaten anlaşılır bir şekilde inmiştir. Peygamberin görevi onu diğer insanlara anlatmaktır. Yani yaymaktır. Allah biliyor bilmesine de bunu kimseye pazarlık aracı yapmamış mesela. Birileri gidip , Allah'ım bu cehennem çok sıcak bunu biraz düşürelim dememiş anlaşıldı mı !
- +1 yıl
Tefsir alimleri, hadis alimleri birçok kitap yazmış Kur'anın doğru anlaşılması ve yaşanabilmesi için. Herhalde sana göre hepsi gereksiz. Peki sen Arapça biliyor musun?
Soran+1 yılİşte bu Kur'an'dan kopuk yaşayış bizi daha da beter hale getirecek. Kur'an dururken en çok hadisi nakleden Hz. Hüseyin'in katili, muaviye yandaşı ebu hureyrenin de içinde olduğu hadis kitaplarını savunmak neyin nesidir? İslam diye adlandırdığımız ülkerlerin bulundukları durumun asıl sorumlusu hadis'in kendisidir. Bu cehalet Nesimi'nin derisini soydurmuş, madımakta 35 kişiyi canlı canlı yakmış. Dario Fo'nun güzel bir oyununda geçen cümle : "Başımız dik yürüyoruz çünkü boğazımıza kadar b*ka battık." Sizinki de o hesap. Neyse uzatmanın manası yok, konu kapatılmıştır.
- +1 yıl
Hanımefendi siz Arapça bile bilmiyorsunuz. Arapça bilmeden Kur'an hakkında nasıl hüküm verebiliyorsunuz? Siz daha Kur'anı okuyup anlayamıyorsunuz ki, Kur'an yeterli diyorsunuz. Kaldı ki, Hz. Muhammed'in hadislerinin gereksiz olduğunu söyleyip, Hz. Muhammed'in nakletteği Kur'ana inanıyorsunuz. Hadislerine inanmayıp, bildirdiği Kur'ana inanmak da ayrı bir sapkınlık.
- +1 yıl
Ayrıca Mirac ile ilgili anlattığım 50 vaktin 5 vakte indirilmesi hadisesini Gazali'nin Kalplerin Keşfi isimli eserinin 639 - 640. sayfalarinda bulabilirsiniz. Fotoğraf atabilseydim, o sayfalari direkt gönderirdim.
Soran+1 yılİletişim kopukluğu yaşıyoruz. Ben arapça biliyorum , Kur'an'ı arapça da okudum türkçe de merak etme. Hz. Muhammed'in sözlerine karşı değilim ben bu sözlerin 100% doğruymuş gibi, kanıtlanmış gibi her yerde olması, islamın önünde olmasına karşıyım. Cümlelerimi değiştirip durma yeter. Sürekli kendimi açıklamak zorunda kalıyorum.
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSimdi kimin şehit olduğu konusunu Allah bilir fakat insanların imanlı öldükleri ve bazı olum şekilleri konusunda ayetler var
Diyanet isleri başkanı diye eleştiriyor arkadaşımız kuran diyor falan ama bu konuda ne kadar eğitim almış neyi nasıl yorumluyor bilemiyorum ama hadislere karşı bir on yargı. var. belli kuran okumadığı zaten buradan anlaşılıyor kuran okuyan kişi hadise gitmesi gerektiğini bilir...
Ayrıca deprem esnasında ölmesin diye başka birisinin üzerine. kendini atıl kendini. feda eden kişi kuran dan ve sünnetlerden aldığımız bilgile ışığında
Evet şehit sayılır Allah ta kabul eder inşallah şahadetlerini20 Yorumla arkadaşım
şehadet üniforma altında vatan müdafaa ederken, ya da sadece öğretmenliği yaparken can verince olmuyor.
Canını malını ırzını korurken can verirsen de şehitsin (zaten askerlik de bunu kapsar), ilim öğrenirken can verirsen şehitsin, suda boğularak can verirsen (şayet imanın varsa) şehitsin, zulüm altında can verirsen de şehitsin, depremde de şehitsin...
Diyanet hükümeti savunmuyor, daha Kur'an'ı yeni yeni açıklıyor...
Hoş bazı kişiler, hadis Kur'an araştırmadığından, hükümeti açıklarını kapatmak olarak görmüş. tabi depremi de tayyip yaptı. ya adam yıldız apartmanını neden gidip teftiş etmedi bizzat sen de haklısın.10 Yorumla
+1 yılDepremzedelerimiz insallah sehit olarak cennete gitmistir 😓.. sehittir demesi belki tuhaf gelmis olabilir ama insan o an icin onlar icin istegini dile getirmis olabilir belki bu sekilde soylemistir.. ihtiyac icin cekilen kredi bence caiz'dir insan baska turlu hazır para olmadan nasıl ev alabilirki? Bana bir tane kredi cekmeden ev alan birini göster desem kimi gösterebilirsin? He tamam ben kendimce ihtiyac kredisini caiz goruyorum fakat tabiki Tam olarak caizdir demek kısmı tartışılabilir tabiki..
01 Yorumla
Soran+1 yılDinin belkisi şusu busu yok. Neyin ihtiyacı. Dünya malı için mi? Dünya malı için günah işlemenin neyini maruz görelim. Günah işleyebilirsin buna karışamam lakin dini çevirip kendi çıkarların için değiştirirsen eleştiririm.
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Yani diyanetin birçok yönünü eleştirebilirim ama bununla ilgili hadis var zaten. Şehit sadece düşmanla savaşırken ölen değildir. Bence bunu söylemesinde bir sorun yok.
Ama insanlar şüphe duyuyor elbette. Siyasi bir amaçla, ortamı yumuşatma ve nemalanma için söylemiş olabileceğini düşünüyor insanlar. Çünkü güven kırdılar uzun süre.20 Yorumla
+1 yılİşte halaa bunu göremeyen vaar maalesef... Adamlar 21. Yüz yılda göz göre göre ayetleri hadiseleri kendi kafalarına göre yorumluyolar. Diğerleri de konu din diye hemen inanıyo.
Siz inanmayı çok yanlış anlamışsınız dedipşmiz zaman biz dinsiz oluyoruz38 Yorumla- +1 yıl
? Anlamadım
- +1 yıl
Sen kimsin
- +1 yıl
Takip edemem seni bunun için
- +1 yıl
Mesaj kutunu aç
Şehitliğin mertebeleri farklıdır evet sadece vatani korurken ölen biri değildir şehit bu konuda kismen dogru söylüyor ama faizin herturlusu haram diyen bir kitaba böyle fetva vererek ahiretteki yerini simdiden hazirliyor yazık para icin makam mevki için ahiretlerini satiyolar binlerce yazıklar olsun en büyük faiz yiyen devlettir zaten buna kendilerince bir kılıf uydurdular sadece elektirigi ödeme faiz suyu yatırma faiz vergiyi yatırma faiz akliniza gelebilecek herşeyin faizini zaten devlet yiyor neyin fetvasi bu
00 Yorumla
+1 yıltokiden ev alırken değil çekilen kredi değil devlet tarafından kura ile çekilen eve kredi çıkması ile ilgili bahsedilmiş konuyu sarpıtmayın ayrıca nedir bu sizin hükümet ve diyanet ile alıp veremediğiniz zorunuza giden ne varsa biraz daha fazla gitsin..
12 Yorumla
Soran+1 yılTabi tabi çevir kazı yanmasın
- +1 yıl
Evet bu yorum cuk size oturmuş çevirin kazı yanmasın hadi devam 😀
+1 yılSaldırmak yerine araştırmayı tercih etseydiniz bir fikir sahibi olabilirdiniz. İnsanlara empoze etmek istediğiniz bir düşünceniz varsa bile bu şekilde edemezsiniz. Bilgisi olmadan fikri olanlardansınız, çoğu kimse gibi..
53 Yorumla
Soran+1 yılNeymiş senin bilgin söylede aydınlanalım. Ne okudun kaç kitap bitirdin kaç makale yazdın yoksa google'a girip deprem şehit mi diye araştırıp, uydurulmuş ibni asakirin ismini ilk defa duymuş sözleriyle karşıma çıkacaksan yenmiyor bunlar , siz kendinizi kandıra durun benim hiiiç problemim değil. Yarın birgün başınıza bir iş geldiğinde aynı şekilde hadislerle kendinizi kandırırsınız
- +1 yıl
Hadislere, hatta en güvenilir sayılan kaynaklara laf atmanız ne zaman normal görülür oldu? Hâlâ saldırıyorsunuz. Benim dediğime bakın, sizin saydıklarınıza bakın... Mümkünse o dilinizi güvenilir kaynaklara uzatmayıverin... Buyrun son bir lafınız vardır sanırsam, söyleyin de bitsin bu tartışma. Sizsiniz haklı :))
Soran+1 yılKim vermiş güvenilirliğini, kim kanıtlayabilir Allah için ,? Boş yapıyorsunuz, cehalete teslim olmayın. Sizin dininiz size benim dinim bana. Uzatmayalım zira yolu yok bunun
Gündem konusunda 317 cevap paylaştı. al sana bir selefi kafası daha kuran diyormuş. sen ne anlarsın kurandan? biz o konuları geçtik artık. sen yahudi kanalını izlemeye devam et. diyanet'in toki fetvasına en çok muhalefet eden kanaldı tilki. bizde diyoruzki bu kafa cehennemlik sen önce kendini kurtar boşver depremde ölenlerin akıbetini ya da toki fetvasını sana bunlardan sormayacaklar..
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam amca sen gidebilirsin
+1 yılŞehitliğin mertebeleri var. Hadislerde de geçiyor. Hatta bazı alimlerin rivayetlerine göre uyurken vefat edenler bile şehit hükmünde. Kanserden vefat edenler, ağır hastalıktan vefat edenler, doğal afetlerden vefat edenler... gibi gibi şehit hükmünde olabilcek olaylar var.
Ama bunu biz bilemeyiz. Tartışmanın da anlamı yok. Bunu ahirette görcez.
Kim neye inanırsa inansın. Alakasız tartışmalara gerek yok.10 Yorumla
+1 yılArastirmazsaniz sonuç böyle cahilce olabiliyor. http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2584 lütfen linki inceleyin. Birde şehitliğin ne olduğuna dair bir araştırma yapın. Şehitlik mertebesi sadece askerlere verilmez. Şehitlik mertebesi bir müjdedir. Haneden herkese verilir.
16 Yorumla- +1 yıl
Buhari tirmizi vb alimler ve İslam şeyhleri , bilgilerini bildiklerini , Peygamber efendimizden gerek sözlü gerek yazılı olarak dönemlerine kadar gelmiş olan bilgileri , ileriki nesillere aktarmak adına yazıya ve söze dökmüş , İslam dostu insanlardır. Bir çoğu peygamber tarafından mujdelenmis sahislardir. Dil uzatmak haddine degil
- +1 yıl
Ne güzel açıklamışsınız... Tam da bunu açıklamaya çalışıyordum arkadaşa ki sizin kadar olmasa da biz de geveledik bir şeyler :))
- +1 yıl
Açıklayamazsiniz , onlara benim açıklamam da yetmez , Kabe imamı da gelse yetmez. Onlar yeni nesil ve sorgulamanın sınırı olmadığını düşünen , biat etmekten aciz kullar. Eskiler zamanında buharının tirmizinin karşısında gözleri kaldirmazlarmis , genci yaşlısı , bakamazlarmis o mübarek gözlere. Yakın zamanda yaşayan , said Nursi bedüizzaman hazretleri bile buna bir örnektir. Lakin yeni gençlik maalesef reddrtmeyi sorgulamak zannediyor. Allah affetsin de bir yandsn da bu düşünceyi gençlerimize yerlestirenleri Allah kahru perişan eylesin.
- +1 yıl
Sonuna kadar haklısınız...
- +1 yıl
Ben değil , İslam haklı. 👆
- +1 yıl
👏🙃
Gizli Üye(30-35)+1 yılJaponya da hergun ortalama iki deprem oluyor yaklasik 7 şiddetinde ve kimsenin burnu bile kanamiyor peki ben soruyorum müslüman demirden cimentodan çalar mı , müslüman rüşvet yeyip çürük binalara ruhsat verir mi , müslüman ucuza mal etmek için herturlu hileyi yaparmi , işin en kötü tarafı bugün bunlar konuşulmuyor bile
20 Yorumla
+1 yılDiyanetin kapatilmasi gerektigini dusunuyorum. Bu insanlar kac saat calisir ulkeye faydalari nelerdir?
12 Yorumla
Soran+1 yılHükümetin pislikleri temizlemekle meşguller
- +1 yıl
Guncellemeye hitaben, aptallarin icinde akilli olmak delirtir. Laf anlatamazsiniz.
+1 yılCemaatlerde sarhoş, zinakar insanlar yüzünden deprem oluyor dediler. Diyanet ile cemaatler protokol imzaladı. Diyanet ölenleri şehit sayıyor. Karma karışık. En iyisi tek yetkili c. b kararnamesi ile ne sayıldıklarına karar versin de bu karmaşa son bulsun
00 Yorumla
+1 yılAleviyseniz Aleviliginizi biliniz.
Biz Sünnilerin sevdiklerine ve inandıklarına saygı gösteriniz.
Biz sizin sevdiklerinize hakaret ediyormuyuz?
Etsek ortalıgı ayagı kaldırırsınız.
Evet, imanı saglsm olan bir müslüman kaza, afet veya mazlumken ökdürülürse Şehit olur.
Hadi sil bu yorumuda kimse görmesin.00 YorumlaSanki diyanet birilerine sehit birilerine kahraman birilerini hain ilan edince gercekten oyleymis gibi bir algi var... diger insanlari bilmiyorum ama ben insanlar ölmesin istiyorum ölünce ne olduklari yaratanla o insan arasinda... o kadar kolay gelmiyor bana şu insanin ölüm sebebi şu o zaman sehit denilerek gecmeyi... bizim tartismamiz gereken konu bu deprem oncesi ve sonrasi konularda kendimizi daha da gelistirmek... diger konusulan tum konular sacma ve anlamsiz...
00 Yorumla
+1 yılHükümet depreme hazılanmak için yıllardır kentsel dönüşüme çalışıyorlar dikey mimariyi zorlaştırdılar yapı denetim sistemini çıkardılar zemn etüdü zorunluluğu çıkardlıar ama senn gibi gevşekler rüşvetle tüm belgeleri aldığı için sonrasn evi başına yıkılınca nerde bu devlet
04 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim zaten bu yıkılan binalar sol parti dönemlerinde yapılan binalar
Soran+1 yılDeprem vergilerini kim yedi beyfendi. 20 yıllık hükümet bu kadar hazırlık yapıpta bir belgeyi sorgulayamayacak kadar nedir acaba. Çok büyük bir işmiş hayret ettim valla helal olsun 👏👏
- +1 yıl
1999 da Evecit i mezarından çıkart sana anlatsın kimin yediğini malum ülkeyi 40 kuruşa muhtaç etmişken deprem paraları ile memur maaşını ödedi yani memurlara yedirdi; kalbiniz deki Erdoğan ve Allah düşmanlığı sizi çok aciz duruma düşürüyor çünkü sizde bilgi sıfır, deprem ile ilgili tüm ağır yönetmenlikleri bu hükümet getirdi ancak sizin sol kafalı mimarlar odasına sormak lazım bina yapılırken ne kadar rüşvet alıyorlar da bu binalar çürük yapılıyor
- +1 yıl
Haha.. olayı nasılda deprem vergisine çıkardınn internetten bir arattır devrem vergilerine ne old öğren zor değil...
+1 yılMadem depremler Allahın gazabıysa ve günahkar kullarına gönderdiği bir cezaysa neden şehit kabul ediliyorlar diye sormak gerekmez mi? Allah hem cezalandırıp hem kutsama gibi birşey mi yapıyor aynı kişiye?
24 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Allahın isine karışamayız Allah inanan kullarını da zorlukla bazen açlıkla bazen bolluk la imtahan edeceğini vaad ediyor ve. sonuna ekliyor... Allah sabradenlerle beraberdir ve doğsun rahmet sahibidir
- +1 yıl
- Gündem konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılTakip edelim bakalım devlet şehit maaşı bağlayacak mı ailesine...
110 Yorumla
Soran+1 yılYok ya bizim milletin hakkına aramayacaksın donlarına kadar alsınlar bunların iyi oluyor
- +1 yıl
Akıl var mantık var, insanlara duymak istediklerini söyleyince bir şeylerin üstü kapanmıyor ki...
Anne babası öldü diye ağlayan bir çocuğa ''annen baban şehit oldu ağlama'' demek gibi bir şey bu... Çocuk kimsesiz kaldı, annesi gitti babası gitti, bırakın ağlasın. Onu izleyip biz ağlıyoruz tv başında...
Soran+1 yılUnutulur bu da unutulur gider önemli olan milli ve yerli soygun...
- +1 yıl
Unutulmamalı, ben birebir 99 depremini yaşadım. Ellerimle kazdığım da oldu gömdüğüm de. Unutmak da gerçeği örtmüyor, madem deprem ülkesiyiz bunun hazırlığını bu devlet yapmak zorunda...
Vergisini alıyor, afet kurumlarına ödenek çıkıyor. Peki ne yapıyoruz karşılığında...
Kimse çıkıp afet bu Allah verdi filan da demesin, Allahsız Japonlar senede 50 kere deprem yaşıyor, hem de bizim yaşıdığımız misli fazla şiddetinde, peşine bir de tsunami ile uğraşıyor. Bakıyorsun ölen yok, yıkılan bina yok...
Soran+1 yılAtatürk bile yenememiş bu zihniyeti biz mi yeneceğiz.
- +1 yıl
Yenmiş de kökünü kurutamamış...
Savaşacağız, uğraşacağız, pes etmeyeceğiz, cehaletle mücadele edeceğiz... Biliyorsun ki tarihte bu modeller ya düşmanın yanında saf tutmuşlar ya da hemen ülkeden kaçmışlar. Atatürk'e de Allahsız demişler, vatan haini demişler... Şimdi de bize Allahsız diyorlar vatan haini diyorlar, demek ki biz doğru yoldayız ;)
Soran+1 yılMutlaka kazanacağız ✊✊
- +1 yıl
Kazanacağız Yoldaş demek isterdim ama ben milliyetçi bir adamım bu arada :)
Soran+1 yılOlsun, bu üçkağıtçı zihniyete karşı olan herkes benim için yoldaştır
- +1 yıl
Cansın diyorum o zaman...
Bunu 1400 yıl önce peygamber efendimiz söylemiş
"Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan (karın ağrısından), suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar." (Buhârî, Cihâd 30; Müslim, İmâre 164)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdide bunami kafayı taktınız? Yani hükumete düşmanlık yapında nerden yaparsanız yapın arkadaş ! Sen önce Çanakkale şehitliğinde alkol alan, genel başkanı fuhuştan yakalanan, bağlı olduğu beldelerde yolsuzluk ve rüşvete imza atan siyasi partileri eleştir !! İyice dinden imandan çıktınız Allah sonunuzu hayır etsin
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncelleme yapılmış yeter artık ! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz birileri bu karalama kampanyasina dur desin lütfen !!
- Gündem konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılİslam da şehit olayı sadece vatanı için ölen askerler bazında değil diye biliyorum. Başka sebeplerden ölenler, durumun niteliğine göre suçsuz ölenler de şehit diye biliyorum.
20 Yorumla
+1 yılDepremde olenler sehit olur olmaz , diyanetin neyine
Senin neyine , seni neden bu kadar gerdi
Imanla ölmüş ise ona ne mutlu
Sen asıl k3ndi sonuna bak ve k3ndi ölümün nasıl olacak onunla meşgul ol canisi13 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu okudun mu, algılama problemin mi var? Gözgöre göre insanlar haklarını aramasın diye fetva çıkartıyorlar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Şeytan olmayın.
- +1 yıl
Haksızlıktan bahsediyorsun, peki o kuş beynin haksızlık ne demek biliyor mu
Ben burda diyaneti savunmuyorum, diyan3tin verdiği çoğu fetva Kur 'an a aykırı
Ama sen gerekli gereksiz konulara burnunu sokma , kopar
Şehit nedir şahit demektir imanını Allah a şahit tutan herkes şehit dir sıcak yatağında ölse bile Allah rahmet eylesin denir.. Kimin şehit olup olmadığına karar verecek Allah tir Allah onların yardımcısı olsun çok zor bir durum haberlerde bile izledikçe ruhumuz daralıyor tabi
00 YorumlaDiyanet bazen devlet ne derse ona uyabiliyor aksini pek soyleyemez yanlis hatırlamıyorsam hatam varsa duzeltin demistiki ihtiyacın dışında 2. kez kredi çekmek günah ihtiyacin icin cekebilirsin demişti allahim duyduğum sacmalardan bitanesi
24 Yorumla- +1 yıl
Depremde vefat etmek şehitlik mertebesine aittir ve bu fetvayı dikkate almamak sana kalmış sonuçta sen de göçük altında kalabilirdin. Ben İzmirde 6,1 şiddetinde depreme yakalandığımda oturduğum ev asansörün üstündeki caddedeydi ve babaannem kendisini bana siper etmişti deprem sırasında yaşasan görürdün zor bir durum Elazığ için dua ediyorum inşaallah evleri sağlamlaştırılır
- +1 yıl
Bu arada geçen hafta çarşamba Manisa’da askeri kışlada askerlik vazifemi yaparken depreme yakalandım
- +1 yıl
@selman_kingof ben depremde ölen ler şehit değildir demedim kizin bazi görüşlerine yorum yaptım
- +1 yıl
@Peridüş Osmanlı’da Şeyhülislam Padişahtan daha yüce makamdı Diyanet de böyle olmalı ve fetvaları verecek görevi bu
+1 yılDiyanet demiyor diyanet aciklama yapiyor. Ayet ile belirtilmis hic bilmedigin icin direk burada dikkat cekmek icin abuk subuk soru sormak yerine biraz kafani calistirip arastirsan bos bos soru sormazdin diyebiliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnce ayet nedir hadis nedir onu öğren
- +1 yıl
Tm yazicamda kisa diyor sen anladin
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sömürmüyorlar, biz ap tal değiliz inanmıyoruz. Onlar da inanmasın
İnsan hayatı bu kadar ucuz işte. Kobe Bryant dünyada iz bıraktı ama o da unutulacak birkaç gün sonra
İyi insanlar ölürken, kötüler daha uzun ömürlü, nedeni belirsiz10 YorumlaŞehitlik mertebelerini bilmeyen insanlar ancak böyle bir şeye inanmaya bilirler ama taa zamanindan beri yıkık, göçük altında kalan insanlarda evet şehit olabiliyor. Hatta Vebalardan, salgın hastalıklardan, dahi ölenler şehit olabiliyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılYine dini bu tür olaylara katarak siyaset yapmaya çalışıyorlar şaşırmadım diyanet başkanı Cumhurbaşkanı ne dese aynısını söylüyor söylemese koltuktan alınacak yazık be diyim
20 Yorumla
+1 yılDin kullanılmaya müsait bunlarda cılkını çıkartıyor
20 Yorumla
+1 yıldini kendine göre eğip bükenlerin söylediklerini kendilerini ciddiyenalmıyorim
10 Yorumla
+1 yılNe kadar boş iş varsa bu ülkede yapılıyor. Delirmemek mümkün değil gerçekten.
10 YorumlaGüncelleme dini oldu maşallah. İsteyen istediği gibi updateliyor.
10 YorumlaDogal afet olmus yikilan binalar en az 40 senelik sen bunu hukumete bagliyorsun. Bence once sen kendi beynini geliştir arkadaşim.
20 Yorumla
+1 yılSehıt değil aslında ama oyle goruyorlar dıyanet hanfendı
11 Yorumla- +1 yıl
Hanfendı sen cok tatlı güzelsin
Gündem konusunda 818 cevap paylaştı. Gerek sünni gerek şia kaynaklarında geçen bir çok hadis i şerifte doğa felaketlerinden ölenlerin de şehit sayıldığı anlatılıyor.
Buna dayanarak bu açıklamayı yapmışlardır herhalde.00 YorumlaBöyle bir şey İslam'da var. Diyanet İşleri Başkanı'nı tanımam bilmem. Ama bu doğru. Yanarak, göçük altında kalarak vefat edenlere şehit denir. Şehitler beş çeşittir.
00 Yorumlahükümet fay ahttına dikiş mi atacak sizde bir slk sınız he :d
20 Yorumla
+1 yılDevletin yaptıklarını görmezden gelip de böyle uzaktan uzaktan atıp tutuyn ya sende bı az yavsakk egilsn hani..
10 Yorumla
+1 yılDiyanet İslamiyetle alakası olmayan her şeye caiz diyor zaten, işte anla caiz dedikleri her şeyin tersi caiz aslında.
10 YorumlaGüzel taktik 👍 ölen insanlara cenneti vaat et ki seslerini çıkarmasınlar 😂😂 tam bizim cahilliğimize göre bir hareket.
10 Yorumla
+1 yılNe şehidi beceriksiz hükümetin kötü afet yönetimi şehidi mi? Saçmalık! Bildiğiniz duygu sömürüsü ve maalesef prim yapacak
16 Yorumla- +1 yıl
Yorumu kaldırmak?
- +1 yıl
Evet kaldırdım bir söyleyeceğin varsa yazarsın laf sokmak yerine!
- +1 yıl
var şimdi iyi dinle prim kraliçesi her boku a partisine b partisine bağlamak sadece bağnazların yaptıgı iştir birincisi doğal afetin önüne geçemezsin titanyum kasalarda da olsan değişen bir şey olmaz yıllarca bize okullarda toprak kaymasından korunmak için ağaç dikmemizi öğretmeye çalıştılar yanlış hiç bir olay olgu doğal afetin önüne geçemez tsunami tonlarca kiloluk gemileri kaldırıp şehrin ortasına attı toprak kaymalarında onlarca ağacı sürükleyip götürüldü yangınlarda seller de ne olursa olsun depremlerde saf gibi a hükümeti b hükmetinin suçu diye ağlamayın eyvallah önemini alırsın vs. ama bir şey olacaksa olur onun önüne hiç bir şey geçemez ''Ne şehidi beceriksiz hükümetin kötü afet yönetimi şehidi mi? '' lafınla orada can veren insanların hakkına girmiş umursamamış oluyosun vs. daha uzatırımda gerek yok amerikada ki kasırgalar hortumlar evleri temelinden söküp atıyo.. şimdi kaldır yorumu senin gibilere yetki vermemk lazım işte kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyosun şimdi yorumu kaldırır laf sokar engellersin başında göğe erer. az düşünün düşünün
- +1 yıl
Benim bir yetkim yok birincisi. Ağzını topla ikincisi. Anladık asıl kim prim yapmak istiyor. Konu parti konusu değil senelerdir bu konuda zerre yatırım yapmamış bir hükümet var ortada. Partiye bağlamadım bir sakin ol öyle oku! Eğer sen efendi gibi şu ayette var vb yazsaydın bilgi verseydin sana eyvallah derdim. Ama hakaret ve gömmek daha hoşunuza gidiyor. Ne dediysen ağzına sağlık aferin bayağı takdir toplarsın şimdi
- +1 yıl
ağzımı sana karşı gayet düzgün kullandım normalde daha keskinim bilgin olsun benim primle işim gücüm olmaz olsaydı burada sana laf anlatmaya çalışıyor olmazdım konu parti konusu değil diyosun beceriksiz hükümet diye yorum yapıyosun ben hiç bir hükümeti eleştiriyor veya savunuyor değilim herkes en kolayını bulmuş herkesin ağzında aynı terane beğenmiyosan oyunu vermezsin olur biter hoşuna gidiyosada oyunu verirsin sen benim tarafımdan hakaret işitmemişsin sana biraz doğal afet nedir oku ne olduğunu kavra dan diye yorum yapma depremler nasıl oluşur desem google dan bakıp kopyala yapıştır yaparsın o derecesiniz kaldı ki benim ilk okull yıllarımda öğrendiğim merak ettiğim bir şey sana yorum yapıyorum yorumu kaldırıyosun gücünü kendi çıkarların doğrultusunda kullandın en basitinden kendi nefsine yediremedin yazdıgım yorumu demekki ülkenin başına geçsen...
- +1 yıl
şimdi yorumları kaldır
+1 yılDepremde ölenler şehit sayılıyor zaten önce biraz öğrenin sonra atıp tutarsınız
10 Yorumla- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılAma cidden kurana göre depremde olenler şehir sayiliyor. tabiki bu aciyla bakmamak lazim. saglam bir imar plani gerek
01 Yorumla- +1 yıl
Kurana göre degil
Kuranda Allah yolunda ölen der sadece
Hadislere dayanarak bu kanıya varılıyor
İmam Buhari 5 ayırıyor
Bakabilirsiniz Kurana
+1 yılşehit allah yolunda ölene denir kuranda böyle geçer...
10 Yorumla
+1 yılBen şehit olduğunu düşünüyorum Tabi bazı hususlar noktalar önemli Tevekkül diye bişey var Parası olup Çürük binada oturmak şehit olmak demek değil Devlette çürük binaları artık yenilemelidir
00 YorumlaHerkes sehit bu ulkede hukumetin zulmune karsi yasayan herkes... Bizi secemedigimiz yerde skkmeye calisiyolar resmen...
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet herkese şehit diyor diyanetle ilgili çok haber okudum bu yaşıma kadar net söyleyeceğim birşey varsa benim özgür düşünceme göre dini kullanıyor
00 Yorumla Oha yuh artık ne saçma Allah bilir her şeyi kulağına mı fısıldamışlar gece tövbe estağfurullah tövbe tövbe...
02 Yorumla- +1 yıl
Yalnız o bilgi doğru 😏
Çok bilgin yok sanırım biraz araştır derim İslam'ı imanlı bir kimse müslüman olmak kaydıyla tabi doğal afetlerde askerde yangında boğulmalarda ölen kişiler şehittir
04 Yorumla
Soran+1 yılKur'an ın neresinde yazıyor beyfendi derin bilgilerinizi paylaşınız
- +1 yıl
Şehid Kimdir?
Allah yolunda canını feda eden bir Müslümana şehid denir.
Şehidlik, İslâm'da en büyük mertebedir. Şehidlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehidlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehidlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından afvedilmektedir. Tevbe, 9/52 ayet
Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:
Suda boğulanlar.
Ateşte yananlar. (İbnu Mace, Cihad, 17)
Enkaz altında kalanlar.
Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
İlim yolunda ölenler.
Ciğer hastalıklarından ölenler.
Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
Baş ağrısından ölenler.
Karın ağrısından ölenler.
Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
Cuma gecesi ölenler.
Gurbet ilde vefat edenler.
Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler
Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler
164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu'l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I/22, 23, II/323, 325).
Soran+1 yılYa bu internetten copy paste yaparak mı sırattan geçiceksiniz
+1 yılKalbinde iman yoksa Allah’ın hükümlerini bilmiyorsan bari yorum yapma kardeşim, imanlı kimse bir felaket de şehit gider. Ayrıca o binalar sol partiler döneminde yapılan binalar
07 Yorumla
Soran+1 yılSağ sol sorunu değil bu. Zihniyet sorunu zihniyet. İmanın kimde olacağı belli olmaz. Bu ülkede inandığı dinin kutsal kitabını okumamış ama internette yazan birkaç hadise inanan insanlar olduğu sürece burnumuz b. ktan çıkmaz.
- +1 yıl
Boş yapma dinden bir haberin olsaydı burada dinsiz sol Kemalist kafaları savunmazdın
Soran+1 yılSana kalmamış benim kıyafetim terbiyesizlik yapma. Haddiniz değil bunu sormaya. Burhan kuzu fetöcüsünün twetlerini okuyupta burada karşıma çıkmayın çok komik oluyorsunuz 😁😁 Ecevit diyor memur maaşı diyor. Gündemi iyi çeviriyorsunuz helal olsun 👏👏 Sen önce inandığın dinin kitabını oku ondan sonra insanlara dinsiz demeden önce dinden çıkacağını öğren öyle çık karşıma hadi güle güle tartışmayı öğren ilk önce oradan buradan okuduklarınlaa çıkma karşıma
Soran+1 yılSana bunu sorma hakkını kim veriyor? Ne bu özgüven. Kur'an da tamamen kapancaksınız diye bir şey yok. Tamam anlaşıldı derdin hakaretlerde başladı neyse uzatmayalım
+1 yılDepremde ölenleri binalar ve o binaları yapanlar öldürdü arkadaşım deprem öldürmez
10 Yorumla"Şehitlik nedir, kimler Şehit sayılır", bunu araştırmak çokta zor olmamalı.
10 YorumlaEvet göçük altında kalanlar şehit oluyor ve bogulanlar
10 Yorumla- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne