Bir arama çalışması en az 8 saat sürmekte. En az diyorum. Bu sahte ihbarlar yüzünden çok sayıda ekip boşa zaman kaybediyor.
Bu kişilere ise soruşturma başlatıldı. Daha görmediğimiz birçok kişi var. Yani sadece sorudaki iki kişiyle sınırlı değil.

Her zaman söylerim bu ülkede Zeki insan derdi yok. Bu ülkede dürüst güvenilir ahlaklı insan derdi var. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk bu gibi rezillikleri görünce.
Şimdi bana kalkıp bunun eğitimle ne alakası var bu insanın kendi vicdanı ile alakalı bir şey demeyin her şey eğitimden geçiyor eğitilmeyen bir toplum su verilmemiş çiçeğe benzer bir süre dayanır ama sonra solar çiçek yerine çalı diken olur zarar verir fayda değil. Çünkü sağlıklı düşünmez o acı durumda bile menfaati düşünür empatiden yoksun cahil olur.
En önemliside okumuş ama hiç bir şey öğrenmeden mezun kendini alim sananlardır.
İnsanlarımızın güncel durumunu gözler önüne sermişler resmen. Tebrik ederim
Bakan Soylu sosyal medyada provokasyon yapanların peşine düşeceğiz diyordu. Bunların peşine düşsünler. Rezil insanlar gerçekten. Bunlar ne kendilerini ne de insanlıklarını bilmeyen asalak sürüsü.
Anayasa’nın 123. ve 126. Maddesi 2-5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 3-5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
4-2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu 5-5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu 6-5326 sayılı Kabahatler Kanunu 7-13/04/2006 tarihli İl Emniyet Müdürlükleri Acil Çağrı ve madde 4 ve asılsız çağrılardan dolayı yargılanmaları gerektiğini düsünüyorum. Kamu gorevlisini be koordinasyon merkezini mesgul eden bu kendini bilmezlerin en guzel sekilde hele ki böyle bir hassas durumda bu acı hadiseyi bir eğlence gibi çirkin bir şeye alet etmelerini kınıyorum.
Dün geceden beri bu şekilde tweet ve ya sosyal medya hikayesi atan 325 kansız tespit edildi. 152 tanesi adreslerinden gözaltına alınarak halkı paniğe sevk etmek. Emniyet ve arama kurtarma personellerini başka yerlere yönlendirmek suçlarından haklarında işlem başlatıldı. Geri kalan kişilerin de gene gözaltına alınan kişilere ait ortak hesaplar olduğu düşünülüyor
Cevap
109Cevap
Elazığa oldukça yakın bir şehirde oturuyorum. Saat 3.5 sularında tüm komşulardan battaniye ve gıda temin edip işe gitme durumu olmayan arkadaşlarla deprem bölgesine yolladık. Demem o ki ya yardım edeceksin ya susacaksın ama algı yaratmaya insanları kandırıp oyalamaya çalışmayacaksın. Etraf gündem olmaya çalışan kişiliği oturmamış insanlarla doldu bu tür olaylarda bunu daha net fark ediyoruz. 4 bir taraftan herkes Elazığ'a yardıma gidiyorken sitedeki gidebilecek arkadaşlarda lütfen gitsin. Gidemeyenler lütfen yardımda bulunsun.
Son bir şey daha söyleyeceğim en çok şaşırdığım şey ise sürekli deprem ile ilgili story atanlar bir battaniye vermekten kaçındılar.
Aklımda 99 depremi. Unutamıyorum acısını halen. Birde üstüne dün bu haber beni fazlasıyla sarstı. Bu nasıl bir vicdandır? İnsan mı bunlar diye sormaktan kendimi alamıyorum. Çok şey söylerim buna lakin anlamazlar. Bunlara ne ceza verirlirse verilsin acaba o kalpleri beyinleri bunu anlar mı acaba?
Şaka bile olsa hiç komik ve etik değil 🤬 okurken sinir krizi geçirdim. Sen kim köpeksin de o enkazın altında kendi canını, ailesinin canıni ve sevdiklerinin canını kaybeden insanlarla dalga geçebiliyorsun! Nedir bu yeni nesilin vurdum duymaz halleri! O iğrenç parmaklarınız kopsun! siz falga geçerken insanalar orada donuyor ölüyor acı çekiyor diğer insanlar onları kurtarabilmek için seferber oluyorlar. Gelin görün ki bunun bilincende olmauan zihniyetsiz insan demeye bin şahit mahlukatlar gelmişler dalga geçiyorlar! İnşallah bir sonraki deprem, sel her neyse vurur size geberirsiniz! Allahın cezaları!
Dünyada gereksiz bı ton insan var demek ki insanlık gerçekten vahim durumda ekibi oyaladiklari saniyelerde belki de bı insanın ölümüne sebeb oldular düşüncesizlik böylelerjne ceza vermeye bile değmez sanki karşındaki 10 yaşında çocuk gerçi 10 yaşındaki çocuk bile herşeyi düşünür ona göre hareket eder denilecek söz bulamıyorum #yazikendileriniinsansaniyorlar ...
canım insanlar başka ne demeli. Insanlar orada göçük veya enkaz altında yaşam mücadelesi verirken bunlar afad veya itfaiye ekipleri oyalıyorlar. (Bırakın ALLAH aşkına bu bir oyun değil kardeşlerimiz orada biz ekiplerimize destek vereceğimize onlara biz engel oluyoruz.) YAZIK! Gercekten yazık başka bir düşünce kuramıyorum onlara karşı!
Çok acıklı bir durumda insanlar gerçekten göçük altında gerçekten kolu bacağı ezik, arkadaşı yanında baygın olabilir. Ve bunu normal ihtiyaç sahibi mi yoksa bunlar gibi oyun oynayan ilgi *anyakları mı yaptı nerden bilecekler?
İlginç insanlar olmaya başladık, elinde ki telefonla yapabileceklerini bilip bunu en kötüsü için kullanmak..😣😣🙁🙁
Böyle edepsizlik saygısızlık mantıksızlık görmedim gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar varken alay konusu yapmak nasıl bir insanliktir
ee işte yaşamayan bilemez ama kesinlikle cezası olmalı bırsuru hamıle cocuk yaslı hasta cesıt cesıt ınsan var. onlara yardım etmesende bır dua okumak varken bu vıcdansızlık ne dır bılmem. bence sınır dısı edılmeli:guzzel yureklı ınsanlar kalsın ulkemde!!
Böyle kötü bir olayda bile böyle bir onursuzlık olamaz yani.
Rabbim'e havale ediyorum.
O kadar enkaz altındaki vatandaşlarımızın saatlerini, haklarını çaldıkları için.
Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar.😠
Öncelikle vefat edenlere Allahtan rahmet. Yaralılara acil şifalar diliyorum.
Şu sahte ihbarlara şu an diyecek bir şey bulamıyorum.
Tek duam bunların böyle bir olayı yaşayıp enkaz altında kalmaları.
Yazık ya biz millet olarak ne hale gelmişiz böyle yazık !!
Dün kitaplığım kafama düştü ve ben dakikalarca ağladım. Bu durumda enkaz altında kalanlar ne halde kestiremiyorum bile. Ve insanlar kalkıp böyle saçma sapan şeyler yapıyor demek... Şerefsizliğin farklı bir boyutu.
Merhaba,
Her birine 5 yil hapis cezasi verilse daha yapmazlar. Boyle zamanlarda mizah mi olur?
Iyi gunler..
O kadar gerçek yaralı insan varken bu tweet'ler onlarla dalga geçer gibi olmuş. Depremin ne zaman nerede hangi saat olacağı belli değil. Umarım kaderleri yalancı çoban misali olmaz.
Bunlar bulunur da ne ceza versen anlamazlar hayvan dediğimiz varlıklar yapmaz bunların yaptıkları yazıklar olsun cidden insanda hiç haya kalmamış🤦🏾♀️
Depremle mizah ya da şaka olmaz... Ülkece gerçekten fazlaca beyinsiz (sözde) insana sahibiz. Sözde diyorum çünkü insan olan vicdan merhamet sahibi hiç kimse bunu yapamaz
Merak etmeyin. Bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Böyle duygusuz, gurursuz insanlar olmamalı... Kendimizi 1 saniye bile o halde düşünemiyoruz. Allah korusun, göstermesin...
eğer yalansa gerçekten;
yazan ellerini kıracaksın parmaklarını tek tek koparacaksın el yetmez omuzdan söküp alacaksın sonra da tekmeyi popona vurup bu ülkeye girişini yasaklayacaksın!!
Enkaza benzeyen bir yere kapatmak lazım bu dengesizleri. Ancak akılları başlarına o zaman gelir. Hayati söz konusu olan bir durumda bu aşağılıkca yaptıkları alaylar hazmedilemez. Embesil ergenler.
Sahte hesap sahipleri ceza almalı bu tür konulara dalga geçilmez şaka yapılmaz. Ergenlerin şaka gördüğü şeyler için ülkenin çoğu yerinde insanlar gece uykusuz kaldı
Bazı ilgi manyakları için bu travma durumları birebir. Resmen kendisini mağdur gösterip, "RT ve LIKE" peşinde koşuyorlar. Her kötü olayda bu insanlar maalesef var. İlgi görmeden yapamıyorlar..
Böyle günde etkileşim alacağım diye yaptıkları şeyler hiç sağlıklı insanın yapacağı şeyler değil ciddi psikolojik rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum ve elime verseler evire çevire döverim o derece sinirleniyorum bunlara
Sosyal medya çıktı, mertlik bozuldu. A’dan z’ye herkes prim peşinde. Siyasetçisinden zenginine, fakirinden esnafına, yöneticisinden emeklisine, çocuk yaşlı kadım erkek herkes rant peşinde. Ne ara bu kadar iğrenç bir toplum olduk..
Para cezası kesip deprem zedelere verilmeli ayrıca kurtarma ekiplerine zorunlu olarak bütün hayatları boyunca katılması sağlanmalı ve tabiki belediyelerin ücretsiz ve zorunlu temizlik elamanları olarak devam etmeliler
Bunlar gibisine tek kelime etmemeli çünkü değmezler, hayatın içerisinde sadece var olan değişikler, Bunlar Ruhlarını satmış Hayvana hakaret olacak ama bildiğin hayvana dönuşmüş hayvandır, Bildiğin kas yığınıdır.
Bir insan bu kadar kansız, vitaminsiz olabilirdi...
Ruh sağlıkları normal değil bunların.
Cezası ne olur bilmem ama mutlaka sağlam bir ceza şart. Ne kadar düşüncesiz ve vicdansızlar ya. Yazıklar olsun.
Bu gibi toplumsal provakasyonlara en az 10 yıl hapis vermek lazim
Ayrıca deprem bölgesine yardım gönderip. bunu reklam yapanları da kınıyorum
Showa gerek yok durum ciddi
Bu zihniyetlerdeki kişileri toplayacaksın bunlara özel yerleşim yeri yapacaksın enkaz altında bir hücre soğuk orada o acıyı ve duyguları yaşayan kardeşlerimizin acısını anlasın diye 6 ayla 12 ay arasında bunları orda hakettikleri yerde bakıp yalancı çıkarmayacaksın.
Bu kısmı adam öldürmeye teşebbüstür. Çünkü boşa geçecek her dakika/saniye başka birinin ölümüne sebep olabilir. Bunlar bulunduğunda adam öldürmeye teşebbüs ile yargılanmaları lazım bence
imsanlarımız ne saf ya. telefon çekmiyor diyen birisi nasıl böyle bir mesaj atabiliyor onu geçtim hçtek atmalıda unutmamışlar.
hele bir birakın ya
Argom yetersiz Kalıyor.
BUNLAR ÖLMEYİ BAYILMAK SANIYOR
https://voca.ro/aJnvq7n57ZQ
Sosyal platformlara takıla takıla insan olduklarınıda unutmuş bunlar... bunların hepsine yazdıkları yazıların gerçeği uygulanmalı ancak bu adil olabilir...
Tabii ki de o kadar derdin içinde umursamıycaz bile. Hapis cezası psikolojiyi daha da bozar sorunu çözmez. Bunların hepsi ilgi budalası. Hayatlarında gerçek zorluk görmemiş beyin yoksunları.
Eğer karşılaşırsanız Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi ihbar hattı
https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx
Milletinin acıları ve böyle hassas konular hakkında prim yapacak kadar karaktersiz birine ceza vermeye gerek yok bence zaten cezasını kendi veriyor yaptıkları ile
Biz de gördük aynı twiti. Ama, azıcık akıl lazım.. Gerçekten yardım isteyen birisi olsa direkt konum paylaşır. Milletin kafası basmıyorsa , hemen rt yapıp bunlara prim veriyorsa, asıl suç kimde?
Bunları yapan insanları götürüp enkaz altina bırakmak lazım. Bakalım o zaman ne hissedecekler ve ne yapacaklar. Yazık ya gerçekten çok yazık beyinleri yok kalpleri de körelmiş bunların
Böylesine kayıplarımız olduğu bu afet zamanında bile mizah yapabiliyorlar, yetkilileri yanıltıyorlar. Akıllarını başlarına getirecek bir ceza verilmeli.
Şerefsizler ya.. bir gün başlarına gelecek o zaman seslerini duyuramıcaklar, görürler.
Allah belalarini versin! InsaAllah o pislikler gercekten de surunerek geberirler.
Şunu da düşünmeli; belki bu kişilere garezi olan biri tezgahlamıştır? Eski sevgili, kavgalı birisi? Yoksa bu kişiler neden fotoğraf koysun ki?
Düşünme yetenekleri yok çünkü eğlendiklerini sanıyorlar akıllarınca.. keşke biraz akıldan nasiplenseler
Umarım gerçekten enkaz altında kalıp, ezilerek geberirler.
Bunlar kolaylikla tespit edilip haklarinda agır cezalar verilir. Sahte hesap açmak internet dunyasinda gizlenmek ve gorunmez olmak demek degildir efenim. Gerekeni yetkili merciler eminim yapacaktır.
Bunların ülkemiz vatandaşı olduğunu sanmıyorum.. dalga geçtiklerine göre düşman bir ülkeden olabilirler.. ama zannetmesinler ki kendileri de depremle sarsılmayacaklar.. bugün bana yarın ona..
Belki de dalga geçmiyorlardır... bir şeye vurgu yapıyorlar gibi geldi bana... ben mi çok iyi niyetliyim acaba...
Bide bunlar var
Pişman edecek bir ceza şart..
3 ay bile hapis alsalar kâr kardır..
lakin paraya dönüştürmemek şartı ile..
Bela okumayı sevmem ama bu durumda bile dalga konusu bulabiliyorlar kendilerine Allah bildiği gibi yapsın onları, cezalandırılmalı..
Böyle insanlar normal bir ruh yapısına psikolojiye sahip değil. Normal bir psikolojide olan insan merhamet duygusuna sahiptir
Yazık çok yazık insanlık ölmüş gerçekten ihtiyacı olan birilerinin ölümle zamana karşı savaşan yerin altında kalan canların zaman kaybetmesine neden olan caniler
Bir kac gündür üstüne basa basa entry ler actığım durum bilincsiz toplum meselesi allah sonumuzu hayır etsin hiç iyi değil toplumun durumu
Belki de gerçektir ya hemen öyle yalan yanlış demeyin bir insan neden bu konuda yalan söylesin ki gerçektir bence
Bunu hiçkimse için asla dilemezdim ama böyleleri umarım ki bir gün gerçekten enkaz altında kalır da kimse bulamaz ulaşamaz...
Ne yazık ki toplum bu derece şerefsiz ve duyarsız oldu. İnsan olmaktannadip almamış olanlar çoğaldı. Allah yardımcıları olsun hepsinin.
Elbet ki cezasız kalmazlar bu durumdan böyle bir alay konusu yapıyolarsa kendi başlarına da gelir. Allah büyüktür. Geleceklerinin tweetleridir belki de. Bütün vatandaşlarımıza Allah yardımcı olsun.
İnanmak gelmiyor bunlara içim elvermiyor nasıl bir yozlaşmadır oysa yardımsever bir memleketdik ne ara bu kadar onursuz olduk ceza verilmeli
Hapis olmali bence gercekten yarali olan insanlarla ilgilenicegine millet bunlarla ilgilenenler olmustur.
Kardeşim bana yapmıştı van depremi sırasında aradım açtı abla oluyorum kurtar beni deyip pat kapatmıştı o sırada üni okuyordum bilet bulamadigim için gidememiştim noldu kardeşim bana şaka yapmış öyle küfrettim ki ona çünkü o an ayaklarım cekildi
Bence bir deprem uygulaması benzeri bisey yapmalıyız ki sosyal medyaya ihtiyacımız olmasın. Bu bileklikte olabilir ki surejli yanımızda olsun. Acil durum araması ve yerimizi net şekilde belirtebilen bisey iste
3-4 yıl boyunca enkazdan daha dar bir hücrede bekletilmeliler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar