Sahte hesap açıp "enkaz altındayım" diye tweet attılar! Bu vicdansızlığın cezası ne olmalı?

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremler sonrasında 1000'i aşkın yaralımız varken birçok kişi göçük altında kaldı. Şu an saatler 09:00'ı gösteriyor ve halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok etkili bir deprem olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.

Göçük altında kalan bazı vatandaşlar telefonla yardım istedi. Depremin ilk saatleri arama yapılamadığı için WhatsApp ve Twitter üzerinden iletişim kuruldu. Bu sayede yer tespiti yapıldı.

Lakin bazı kanı bozuklar bunu eğlenceli haline getiriyor ve sahte profillerle hem bir algı yaratıyor hem de arama kurtarma ekiplerini meşgul ediyor. Ekip yetersizliğinden ötürü şehir dışından takviyeler yapılıyor. Durum böyleyken resmen alay edenler var. O twitterlerden birkaç tanesi;
Sahte hesap açıp enkaz altındayım diye tweet attılar! Bu vicdansızlığın cezası ne olmalı?
Sahte hesap açıp enkaz altındayım diye tweet attılar! Bu vicdansızlığın cezası ne olmalı?
Bu ve buna benzer tweet atan kişilerin kim olduğu araştırılıyor.
Bunu yapanların cezası ne olmalı? Büyük bir suç olduğunu düşünüyorum. Bunları yıllarca içeri atacaksın. Aç susuz bırakacaksın. Hiç doğru bir ceza yöntemi değil lakin bazen yanlışlar doğru olabiliyor.
Elazığ Depremi ile ilgili ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.
Güncellemeler
+1 yıl
Enkaz altındaki birçok kişi internet üzerinden iletişim sağladı. Ve yardım beklediğini iletti. Söylediğim gibi arama yapılamıyordu. Tek araç internetti.

Bir arama çalışması en az 8 saat sürmekte. En az diyorum. Bu sahte ihbarlar yüzünden çok sayıda ekip boşa zaman kaybediyor.

Bu kişilere ise soruşturma başlatıldı. Daha görmediğimiz birçok kişi var. Yani sadece sorudaki iki kişiyle sınırlı değil.
Sahte hesap açıp "enkaz altındayım" diye tweet attılar! Bu vicdansızlığın cezası ne olmalı?