Bursa'da asgari ücretli çalışan mobilya ustası Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden piyango biletini patronunun tavsiyesi üzerine 'haram' diyerek yaktı.Yılbaşı çekilişleri için Milli Piyango bileti alan Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Esat Şahan, takdir edilecek bir davranış sergiledi. Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden Esat Şahan, piyangodan ele edilen paranın haram olduğunu söyleyerek 20 bin TL'lik biletini yaktı. Mobilyacıda asgari ücretle çalıştığı öğrenilen ve 37 yaşındaki Şahan, haram diyerek yaktığı piyango bileti hakkında şu ifadeleri kullandı;PATRONUN GÜZEL NASİHATI VESİLESİYLE BİLETİ YAKTI... Biletine çıkan 20 bin TL'yi tahsil etmek için patronundan izin isteyen Esat Şahan'a piyangodan çıkacak paranın hayır getirmeyeceği tavsiyesinde bulunan patron Hüseyin Çakır ise konuya ilişkin şu şekilde konuştu; "BİR MAAŞ İKRAMİYE VERDİM" Ayrıca bileti yaktığı için bir maaş ikramiye verdiğini söyleyen patron Hüseyin Çakır, konuşmasına şöyle devam etti; "Haram" olduğunu bildiği halde, milli piyango bileti neden aldı, işte burası tartışılır..! :)
Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden piyango biletini patronunun tavsiyesi üzerine 'haram' diyerek yaktı. Sizce doğru mu yaptı?
bugün başka bir soruya daha yazdım uzun uzun. bu yüzden hani "rüşvet almak da vermek de haram" denilir ya. sen bilete para ver ama çıkınca yak :D ülkede bunun gibi beyinleri kafasına dar gelen insan çok var. hani bir vekil vardı amerika yı protesto etmek için sözüm ona ıphone telefonu kırdı kameralar önünde aylar sonra gerçeği açıklayıp : maketti sahteydi dedi ya. bu olay da öyle olmasın :) çinli miydi japon muydu bir hikaye vardı hatırlamıyorum tam. domuz yemiyorum haram diyor işte yabancıda işte iş hakkında yaptığı yanlışları anlatıyor buna dikkat etmiyorsun ama domuza mı dikkat ediyorsun diyordu falan. yani sözün kısası nerden baksan tutarsız
Benim kanaatim isabet etmeyen başka bir bilet ayarlayıp o bileti yaktığı yönündedir. Eğer patron yakması için ciddi anlamda vesile olduysa ikisinin de beyin ölümleri için kulak kemikleri vasıtasıyla etkisiz hâle getirilmesi gerekir. Bu zihniyeti kimseye bulaştırmasınlar bir daha. İki kişi de biseydir
Evet doğru yapmış. Takdir ettim gerçekten. Haram paradan hayır gelmez. Çoğu kişi en azından hayır kurumlarına bağışlayıp sevap kazanırım diyorda haram parayla nasıl sevap kazanılır aklım almıyor. Çok mantıksız bir düşünce. Bu sitede bir çok defa söyledim. Yine söyliyim. Piyangoyu kazanan kişilerin hayatları internette var. Hepsinin son durumu fakir ve kimsesizler. İnsan şu an ki haline şükretmeli ve daha fazlasını istememeli.
Bileti aldı diye sonuna kadar o inancına aykırı durumu götürmesine gerek yoktu. İşin ucu paraya çıkıyor diye, inancı gereğini yerine getirmesine enayilik gözüyle bakanlara şaşırıyorum. Bence nereden baksan kral hareket yapmış. İnanç, paradan büyüktür.
salak saçma işler haramsa neden almış bileti hadi zorla aldı diyelim bir kuruma vakfa bağışlasaydı ya hem 20 milyon çıksa aynı hareketi yapar mıydı bu adamın eşi olsam boşardım hahah patron izin vermemek için adamı kandırmış işte
Buraya kadar her şey tamam diyelim, diyelim de; bu arkadaş haram olan bir şeyi para verip neden alıyor? Şeytan kanına girdi belkide. 80 milyon liralık büyük ödül nefsini cezbetti belkide.
Her ne olursa olsun en çok iki yüzlü insanlardan korkun dememişler boşuna.
Bu gibi tiplerde ömür boyu asgari ücretle çalışmaya mahkum olur!
Son olarak o kadar haram biliyorduysan sevapta bilirsin, parayı alıp bu soğuk kış aylarında fakir fukarayı doyurup ısıtsaydın kimse sana laf etmezdi.
Bana göre adamın vermek istediği mesaj farklı. Büyük ikramiyeyi 1 numara farkla kaçırmasının vermiş olduğu öfke ile bunu yaptığını düşünüyorum. Önemli olan bileti yakması değil. Yarın öbür gün ihtiyacı olup keşke yakmasaydım diye için için ağlaması daha kötü. Öfkeyle kalkan yine zararla oturacak. Yine doğrulttun yevmiyeyi hazine bakanı.
Yarın da işler kötü diye patron işten çıkarır, bir de tazminatını vermez o zaman görürüm...
Al bir yere bağışla birader, bu işin günahına bakıyorsan karşılığından bir şey çıkıyor mu çıkmıyor mu hesabına bakılmayacak emin ol. Onu alıp yanında gezdirdiğin andan itibaren hesabı sorulur emin ol ki...
Patronu helale harama bı kadar önem veriyorsa bu devirde asgari ücret vermesin işçisine.. bankadan faiz al... borsa oyna... çalışanına hak ettigini verme sonra Milli piyango haram uzak durun o na gelene kadar o kadar çok düzelmesi gereken iş var ki :)) neyse
Ben olsam madem aldım madem bana çıktı bunu iyi değerlendirmeye çalışırdım ne biliyim mesela yardım kurumlarına bağış yapardım. Böyle yakıp nete atması showdan başka birşey değil.
Peki bu kuş beyinli adam patronun sözünü hemen dinleyipye yakıyor. Peki bileti almadan bilmiyordumu bunun haram olduğunu rabbinin bunu yasak olduğunu kitapta belirtmiş neden o kitap değilde patronu
Maddi durumu iyiyse doğru. Diğer türlü herkes bunun şans oyunu olduğunu biliyor. Herkes gönüllü veriyor parayı bilet alırken kimse zorla bilet satmıyor.
Yalan. Kimseye bu kadar büyük bir para çıkmıyor artık ve kimse de kendini haber yapmaz. Bunların hepsi reklam, bir dahakine herkes milli piyango alsın diye.
madem haram neden bilet aldın :D reklam kokan hareketler :D çıkan ikramiye büyük ikramıyenin teselli ikramiyesi yani tek rakamla kaçırdı :D gündeme gelmek için yapmış :D
Yakmak yerine hayır kurumlarına bagislasaydi o para devlete kalacak şimdi ne saf insanlar var ya okadar yardıma muhtaç varken yakacak odunu kömürü olmayanlar var
Saçmalamış o bileti en başta almayacaktı çocuğum istedi diye bilet alınmaz çocuğuna haram olduğunu öğretsin patronu show yapmış asıl çalan patronlar zaten.
Haram ise bileti neden almış diye sorarlar. Para milli piyangodan tahsil edilmiş. Reklam kokuyor buram buram. Yani bana 20 bin çıktı biri borç falan istemesin diye yol yapıyorlar
buda tam bir manyak madem haram. neden oynuyorsun hade cikti bare fakir fukaraya ya da ameliyat icin. parasi olmayan. birine verseydin en. azindan sevap kazaniddin yakmak ne be
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
haramsa neden aldı bileti? o biletin gerçek olduğunu sanmıyorum show sadece
Adamı tanımıyorum. Bir kaç makale ile karar vermek doğru olmaz. Reklam için bu ülkede makale yazarları var. Uzman kişilerin ağızlarıyla yazıp yayınlıyorlar.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden piyango biletini patronunun tavsiyesi üzerine 'haram' diyerek yaktı. Sizce doğru mu yaptı?
En İyi Cevaplar