İstanbul Ünivesitesi öğrencisi Sibel Ünli parasızlıktan dolayı intihar etti. En son attığı tweet ise geride kalanlara ders olarak yetti.Haber linkiKim bu intiharların suçlusu? Öğrencilerin bu duruma düşmesindeki neden ne?
Hayatın üzerine yıktığı zorluklara dayanamayan gencecik bir yürek yaşamına son verdi. #SibelÜnli kızımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Suni gündemlerden kurtulup insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir Türkiye için el ele vermeliyiz. pic.twitter.com/39pHDrqB5r— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) January 5, 2020
Parasızlıktan bir üniversite öğrencisi daha intihar etti! Bu intiharların suçlusu kim?
Universitede parasizliktan intihar etmese mezun oldugunda yillarca iş bulamayacagindan, atanamayacagindan intihar edecekti.(Allah rahmet eylesin) Millet okuyor o kadar zorlukla ama gel gor ki o yolun sonunda bir garantin yok. Hukuk okuyorsun. Mezun olur olmaz işin hazir degil. Öğretmenlik okuyorsun atanamiyorsun yine işin hazir degil. Yillarca kpss ye giriyor. Sacma sapan bir üniversite sinavindan dolayi hayali olan bolume gidemiyor cogu. Istemedigi bir bolumu zorla okuyor. O kisi iş bulup okudugu bölümden meslegini icra etse ne ki. Meslegini, okudugu bolumu sevmiyor ne kadar faydalı olabilir ki insanlara? Millet niye bunca emek veriyor o zaman okumak icin? Millet artik keyfi olarak okumaya basladi. Abi nasil olsa is yok diye gidiyorlar. Bir de herkes okumak zorunda mi? Hangi akil ve mantıkla liseyi zorunlu yapip, ilcelere kadar üniversite açıldı? Herkes bir bolume gidiyor iyi kötü okuyor. Devlet herkesi okutmaya gelince okutuyor. E iş nerde? Is bulamacaksan bu cocuklara liseyi zorunlu yapip, her yere universite açmayacaksın. Babam anlatıyor. Biz liseye 150 kisi basladik. Son sınıfta 35 kişi kaldık. O 35 kisi icinde o yil 12 kişi falan universiteyi kazanabildi diyor. Benim zamanimda oyle her yerde universite yoktu. Benim bölümüm olan sadece 7 üniversite vardı. 7 universiteden birini kazandım. Bizim zamanimizda herkes okuyamiyordu diyor. Simdi 2 yillik okuyanda okudum diyor 4 yillik okuyanda. Is aramaya gidiyor ben üniversite mezunuyum bosuna mi okudum deyip iş beğenmiyor. Ne okudugu bolumden işini yapabiliyor ne de disardaki işleri yapıyor. Gerci yapsa ne ki bir yone hakli. Asgari ücretten daha asagida calistiran patronlar mi dersin, mesain belli degil, köle gibi çalıştırıyorlar o da ayri konu. Velhasıl egitimimiz aşırı derece berbat. Cocuklari 1. Siniftan itibaren at gibi yarışa hazirliyoruz. surekli sinavlara giriyorlar. Kimi universiteyi kazanamadim diye intihar ediyor ya da üzüntüsünden hasta oluyor. Kimi mezun olunca is yok diye kendine zarar veriyor. Kimi okurken sıkıntı cekiyor. Milletvekilerine verdikleri paranin 1000 lirasini bile öğrencilere verseler yine biraz daha düzelir durum. En azindan geçinme bakımından.
Babamin ve annemin issiz kaldigi donemde yemekhane bursuna başvurmuştum ve bana çıkmamıştı. Annesi babasi ssk ve bagkurlu olan arkadaslarima burs cikmisti. Hayatimda o kadar uzuldugumu hatirlamiyorum. Benim dönemimde ayni kartla 2 kez yemek alabiliyordun ve benim gibi olan arkadasimla paylasabilcektim tabi ona da burs cikmadi. O gunleri hatirladim bunu gorunce. Cok aci o kadar aci ki. Universiteyi zorlukla bitirdim hatta 1 donem de uzattım. Hayat zor ama namusuyla üniversite okuyan biri icin daha zor. Gozlerim doldu. Ilim ogrenin diyen peygamberin ümmetleri bu halde cok üzücü. Allah aclarin hesabini hepimizden soracak. Hayattaki en buyuk yatırım gençliğe olan yatırımdır. Elinde olan ogrenci okutsun 😢
Şu olaya bir aydınlık getirelim Bu kız kardeşimiz mekanı cennet olsun ALLAH rağmen eylesin Asıl intihar sebebi 1 tl durumu değil Evet bu bir erken ama asıl etken görünüşü ile sürekli alay edilmesi dışlanması ve lakaplar ile yakıştırmalar yapılması Parası yoktu yemek yiyemedi ama bir de herkesin ona maddi manevi ve görünüş ile özellikle lakaplar ile yaklaşıp aşırı kırıcı ve üzücü şekilde alay etmesi onu pes etme noktasına getirdi Isin aslı bu neden kimsem yok neden alay ediyorlar neden dışlıyorlar Hani şu zavallı düşünceler içinde olup kendini adam sahip bir düzgün kız zannedip bu kıza görünüşü ile alay edip onu dışlayıp akıldan şeref haysiyetten yoksun kalıp kalbi pislenmiş şekilde güzellikten asıl mahrum mahlukların eseri bu durum Bu kız cağız yanlız kalmayı hayvan dostlar edinip gidermeye çalışırken hani alay edip gülen o şeref yoksunları varya onların da asla mutlu olmayacağı kesin çünkü adalet terazisi öyle bir işler ki o zaman da kimse demesin ne oluyor diye
Hangi film repligiydi hatırlamıyorum. Umutlarimi caldin demişti ya ışte tam da mesele bu. Gençlerin umudu yok. Araştırmaya göre dünyanın en mutsuz öğrencileri bizim öğrenciler. Birileri okul bitirince veya okul okumasa işi hemen hazır birileri de böyle perişan. Birileri binlerce tl lik mevlutler yapıyor birileri bir kuru ekmeğe muhtaç. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir hadisi dindar iken unutulur ama yeri geldi mi de dinden bahsedilir. Insan hayalleri umutları öldüğünde olur. Hayallerini çalan hepimiz sucluyuz. O kadar intihar oldu meclis bir araştırma komisyonu kurup arastirmadi. Evet insanlar her zaman intihar ediyordu ama bu kadar değil.
Arjantin : Milletvekilleri 6 ay maaş almayacak. Fransa : Cumhurbaşkanı 6000 € emekli maaşından vazgeçti Meksika: Devlet Başkanı "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede bu uçağa binmekten utanırım" deyip uçağı satma kararı aldı Türkiye : Milletvekili maaşlarına 941 ₺ zam geldi Üniversite öğrencileri yemeksiz bırakıldı. Alıntıdır.
Bir Öğrenci olarak şunu düşünüyorum, böyle felaketlerin sorumlusu bizleriz aslında , kaç kişiden haberimiz var ya da ne kadar duyarlı insanlarız? Sadece kendini düşünen, hiç bir sosyal sorumluluk bilinci olmayan neselleriz maalesef. Bir güne sığdırıyoruz her şeyi ve kendimize hiç sormuyoruz en son ben biri için ne yaptım diye. Sadece birilerine b. k atıyoruz " nerde devlet , nerde şu , nerde bu..." bundan sorumlu olan devlet yetkilileri yerin dibine batsın , peki sen ne yaptın , ben ne yaptım bunu soruyor muyuz? O öğrenci kardeşimizin can vermesinde hepimizin payı var , unutmayın devleti oluşturan da bireylerdir.
Esnaf meclisin önünde yazar kasa attığı için hükümet devrildi. Çunkü medya tarafsızdı. Şimdi insanlar intihar ediyor neymiş güçlü ekonomi güçlü Türkiye. Çünkü medya yandaş. Bu iktidar ve onun tüm yanlışlarına gözlerini kapatıp destek veren çıkarcılara hakkımı helal etmiyorum.
Hala sacma sapan yorum yapabilen insanlar var aramizda! Arkadas rahmetli yazmis kartimda 1 lira kaldi diye!! Neyden bahsediyorsunuz siz yazik be. Artik orta kesim diye birsey kalmadi. Bizler sadece gittigimiz gezdigimiz yerlerin ortamini insanini goruyoruz sonra diyoruzki aclik yok herkes gezip tozuyor kimse bosuna aglamasin. Parasi olmayan adam zaten disari cikamiyor ciksa bile bizim gitmedigimiz yerler oralar. Hic gariban semtlerine gittiniz mi ya da gercek ihtiyaci olan birini aglayip para dilendigini? Insanlar artik kendine gelmeli ve bir dusunmeli. Daha haberlere yansimayan ne hayatlar ve yitip giden canlar var. Unutmayin ne oldum dememeli ne olacagim demeyiliz. Etrafimizda yardima muhtac kimseler varsa onlari gozetmeli elimizden birsey gelmiyorsa en azindan bir baskasinin elini uzatmasina vesile olmaliyiz. Bu tarz haberlerin son olmasini dilerim ancak bu mumkun olmayacak gibi duruyor. Allah sonumuzu hayirli eylesin
Sadece maddi sıkıntıdan dolayı değil intihar etmesi, ortada siber zorbalık da var. İnsanların kalbi nasıl kötülük bağladıysa tanımadığı kişileri dış görünüş olarak çok güzel (!) yargılıyorlar. Sebep olanların Allah belasını versin
Eğer aç kalan insan intihar etseydi Afrika'da intihar salgını yaşanırdı. Eğer iş bulamayan insan intihar etseydi işsizlik diye bir kavramdan bahsedemezdik tam tersine intihardan bahsederdik işsizlik yerine. Demek ki bu iki sebep intihar etmek için yeterli ve mantıklı sebepler değil. Umudunu ve inancını kaybeden insan intihar eder Meseleyi doğru okuyalım Gözümüzle bakalım götümüzle değil...
Aslında haberlerde gördüğüne göre kız ve ailesinin parası varmış ve varlıklı bir ailelermis. Babası ayda 10.000 gelirleri olduğunu söyledi. Hemde kartında 1 lira kaldığını söylemeden önceki twitlerinde viski içtiğini ve takipçilerinin çağırdığını söylüyor. Ailesinden babasi habercileri verdiği röportajda bunları söyledi. Ve başka psikolojik sorunları olduğunu bu yuzden intahar ettiğini söyledi. Benimde düşüncem bu yönde. Isterseniz Sibel Unli'nin twitter hesabına girebilir ve stardaki haberlere bakabilirsiniz. Bende bu kadar genç ve Hukuk fakültesinde okuyan bir gencimizi kaybetmiş olmaktan çok üzgünüm. ALLAH RAHMET EYLESIN...
Sen bir üniversite öğrencisisin.😐 Ben lisede yurttayken öğrenci kartımda para olmadığı için Kızılay’dan Yenimahalle’ye yürümüştüm. Çalışmak çok zor bir şey olmasa gerek.🙄 Psikoloji bozukluklarınızı eften püften şeylere mâl etmeyin. Bu hayatta armut piş, ağzıma düş olmuyor.
Belki de herkes okumaya yönelmemeli. Çünkü okumuş işsizler artıyor. O kurmak tabi ki çok güzel ve doğru bir şey ama. Ülkenin marketciye de ihtiyacı var, temizlik görevlisine de ihtiyacı var, esnafa da ihtiyacı var. Bazı kişiler de kendini bu alanlarda istihdam etmeli.
Suriyeliler yüzünden millet işsiz kaldı intihar edicek duruma geldiler askerimizi öldürüp taş attılar devletten para alıyorlar adamlar para içinde yüzüyor defolup gitsinler artık yani para yok kimsede yok resmen piçler Suriyelilere veriyorlar o kadar insanın hakkına girdiler Allah affetmesin inşallah başka bişey demiyorum
STK, vakıflar, belediyeler ve tümümüz bu ölümün sorumlusuyuz. Belediyelerin öğrencilere verdiği bursu engellemek için mahkeme açan ve kazanan milletvekilleri ve partileri de bunun sorumlusudur. Yanan bir can değil bin candır. Yanan ailenin ve canların hesabından hepimiz mesulüz.
rektörlük, denetlemeyen devlet, paylaşmayı bilmeyen zenginler, çok ünimiz var diye övünen halktan bir kesim, anca ölüm haberi olduğunda bir şeyleri farkeden biz, aman başım yanmasın diye her şeye susanlar, medya ne diyorsa onun duyarlısı olan biz, yeri geliyor hayvanseverlik konuşuyoruz 1 ay sonra biraz kadın cinayeti biraz şehitler. susmakta çok iyiyiz.
Birçok arkadaşım var ailesine yük olmamak adına hem çalışıp hem okuyan kokaya kaçmayı seçerseniz intihar edip suçu da ona buna atarsınız. Ya da ecel diyip susarsınız.
bu safsataları çok duyuyoruz. o zaman neden hergün issiz sayısı artıyor bana da bunu açıklasana :D sizin doğrunuz yalakalık. sizin doğrunuz olsa at gözlüğü ile bakmazsınız
iş isteyene iş çok dıyen mantıgına sokayım senın. arayıp ta bulamayan milyonlarca ınsan var, iş verırken bıle tipe bakan bır mılletız, kız güzelse işe alayım belkı düzerim diye hep kız alıolar işe. erkekler iş bulamıyor hiç bir iş bilmeyen bu kızın da iş bulamaması gayet normaldir.
İntihar kurtuluş değil ki bacım keşke sana ulaşabilseydik seni kaybetmeden. Din eğitimi doğru düzgün olmayan ülkede sonuçlar böyle olur bize de neler diolar ama Allah a havale edip yola devam ediyoruz bizde iki senedir sözde!! İşsiziz. Üniversite okumak her şey değil mezun olmak her şey değil. Allah için iki rekat kılmayoz sistemin dikte ettiği sınavı kazanıp üniversite bitirmiş olalım diye kendimizi yiyip bitiriyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bazı ülkelerin yöneticileri kendi eksikliklerinden, yanlış kararlarının sonucundan kaynaklı ölüm ve felaket, kriz gibi durumlarda kendileri direkt istifalarını veriyor hatta bazıları bunu hazmedemeyip intihar bile edebiliyor. Bizim memleketteki sıkıntının sebebini anlatmaya gerek yok sanırım...
Ben onun bir tek yemekhane kartı yüzünden intihar ettiğini düşünmüyorum. Muhtemelen tipiyle falan maddi durumuyla dalga geçenler vardır. Hayatındaki insanlar onu anlamıyordur yani yaşantısı onu çok yormuştur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
elbbette parasızlık maddi yetersizlik olabilir ama bence intihara tek sebep bu değil bence ajitasyona gerek yok !! rahat Bırakın artık ışıklar içinde uyusun mezarında
Bence sorun maddi değil. Kızın belli ki psikolojik sorunları var. Dış görünüşünü vs kafaya takıyormuş zaten. Topluma adapte olamadığını düşünüyorum. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi görmüş vs. Böyle boşlukta olan birinin sosyal hayata çabuk adapte olması kolay değil. Ailesinin yerinde olsam okula ara verip hayata adapte olması için uğraşırdım.
Şahsen çok üzüldüm bu habere kim bilir içinde ne fırtınalar kopuyordu sessiz çığlıklar insanın maddiyatla sınanmasının ne kadar acı olduğunu çok iyi biliyorum birde sağlık sorunları eklenince dayanamayacak noktaya gelmiş belli ki.. Allah rahmet eylesin.
Devletin kurumundaki şerefsiz bazı yancı memurlar yüzünden böyle yardıma muhtaç insanlarımız görmezden geliniyor esirgeniyor yardım hiç bir zaman yardıma muhtaç ailelere ulaşmıyor sokayım böyle şerfsiz insanların adaletine kime yardım yapıldığını gördüysem çoğunun durumu iyi iste böyle asıl yardima muhtaç insanları niye görmüyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tayip yuuznden başka hiç açıklaması yok asgeri ucrete zam yaptı hemen ocagın ilk gunu en basitinden ekmege bile zam yaptı boyle giderse cok intiharlar olacak doldurdu herkesı ulekye mülteci ülkesi gıbı olduk herkesin maddi durumu kotu
Ah be kızım istediğin restoranta git açım de yemek vermiyecek olan yoktur çünkü yemeklerinin yarısını çöpe döküyorlar bolluk var ülkede yani bir kısım aç ken diğer taraf aşırı zengin.
Her ev bir öğrencinin yemeğini karşılasın bir günlük. ne yaptıysa. onu bıraksın veya çağırsın. böyle olmaz. yazık değil mi bu çocuklara evden ayrılar hayatta tecrübesizler. dersler zor.
Tek sebep bu değildir ama sebeplerden belliki tetikleyicisi olmuş Devlet universite okuyan bütün herkese yardım etmeli.. belirli harçlık vermeli.. Bu gençler geleceğimiz onlara sahip çıkmalı.. Bence..
Ailenin durumu çok iyi halbu ki e kızın da bir kaç psikolojik sorunu da var ama bazı yersinler olayı devlete yıkmakta ısrarcı Neyse konu açığa çıkmış uzatmaya gerek yok
Mekanı Cennet olsun yorumları okuyunca bu sitenin üyelerinin ne kadar boş ve vicdansız orspu çocukları olduklarını bir kez daha farkettim... Kalbiniz taşlaşmış lan kalbiniz...
Herkes maddi problem yasıyor aylarca hatta yıllarca işssiz gezenler var sırf yemek parası yok diye intihar etmek akla mantıga sıgacak bişey değil baştan pes etmek olmaz çabalamak gerek. Allah rahmet eylesin demekten Baska bişey denmez artık
İşte bu kadar da güç durumda yaşayan insanlar var. Hâlâ oses izleyip gülünebiliniyor. Hepimiz suçluyuz etrafımıza bir tık daha net bakmadığımız için :(
İntiharın çarpıtıldığını düşünüyorum. Empati yap.. İntihar edecek kadar psikolojini bozan bir durumu, twetter da böyle mi ifade edersin. Evet parasız kalmış olabilir ancak intihar nedeni bu olamaz.
Her zaman paramız olacak diye bir şey yok ki. Belki de çok para harcıyordu ailesi de para miktarını kıstı. Kavga ettiler ve oda intihar etti. Her şeyi iktidara yığmaya gerek yok
Ülkeyi işgal eden zihniyet suçlu bir de torpilcilik had safhaya ulaştı şu an iş bulmak imkansız zaten piyasa pok gibi üstüne var olan işletmeler ya kapanıyor ya da personel çıkartmalara başladı ben çok duydum bankalar bile şube kapatmaya başlamış.
üni döneminde bende çok zorluk çektim, hem devlet hem toplum olarak gençlerimize daha sahiplenici davranmalıyız. şu olayı okuyup üzülmeyen adam vicdanım var demesin.
Gidin tedavi olun mk herkesin parasız olduğu dönemler oldu intihar mi edelim o zaman toptan? Kızın başka sorunlari da vardır tek sebep bu olamaz. Psikolojik sorunu olan tedavi olsun her haltı devlete atmayin
Tam olarak sorun da bu zaten Sahipsizlik Kimsesizlik Koyu bir yalnızlık Kimse kimseye sahip çıkmıyor Aile, evladına bile... Sonra da çocuk kaybolup gidiyor Çok acı çok
@DiplomalıÖküz lanet olsun sonra da çocuktan vatana millete ailesine hayırlı evlat olmasını bekliyorlar, bırakın da kendine hayrı dokunsun siz ne istiyorsunuz daha çocuktan malum zihin yapımız bu çocuk sanki gelecek için yatırım
@DiplomalıÖküz ben inanmıyorum bu depresyon olayına ben de depresyondayım mesela bu depresyonluk iş değil bence her depresyonda olan ihtihar girişiminde mi bulunuyor
bu devlet elin suriyelilerine bakıp kendi adamına bakmadığı sürece bu tip şeyler malesef hiç bitmeyecek gibi görünüyor suçlu o kız değil o kızın yaşadığı devlet sahipleri.
En İyi Cevaplar