Evet kolay. Kolay olmasa işçileri temsil eden sendika anlaşıp 2578 lire deyip 2324 liraya tamam demezdi. "Vur başına al ekmeğini" olduktan sonra ev değil evler geçindirirsin o maaşla. Liderin biri, uyguladığı politikaların etkilerini araştırmak üzere kıyafet değiştirerek bir meyhaneye gider. Adamın biri, çok zengin bir sofrada demlenmektedir, yanına gider.
- Böyle içebilmek için iyi kazanıyor olmalısın. Günde ne kadar kazanıyorsun? -2000 lira. -Peki büyük liderimiz, vergileri biraz daha arttırıp, çalışma koşullarını ağırlaştırırsa ne kadar kazanırsın? -4000 lira. -Peki kemerleri biraz daha sıkarsak? -Ooo... En az 5000 lira. Lider sinirlenmeye başlar. -Peki ya insanları ölümüne çalıştırırsak? -O zaman 10,000 liradan aşağı kazanmam! -Öf be adam, ne iş yapıyorsun sen yahu? -Tabutçuyum!
Bu parayı çok görenler olmuş yetmez diyenlerde. Şimdi şöyle açıklamak isterim bu para eğer yüksek ise gelcek seneye kadar ekmekten tutun doğalgazına suyuna elektiriğine çok büyük zamlar geleceğinin habercisidir ztn yakıt söylemek istemiyorum birde ulaşıma zam geldiğinde bu parayı çok zannedenler bayağı dili yanacak, az sananlarda aslında haklı gelcek seneye kadar kim bilir nasıl enflasyon yaşaycağız 😒
Kira, elektrik, su, ısınma bedeli, gıda ve zaruri ihtiyaçlar, toplu taşıma bedeli. Sadece bunlara bile yetmezken Telefoninternet, çocuk varsa eğitim giderleri, sağlık, sigara kullanıyorsa vay haline, gezmek saymıyorum bile, kuaför, berber masrafı. O ücreti belirleyenlere tek 1 ay o parayla insanca şartlarda geçinmeyi başarma testi uygulanmalı.
İyi falan diyenler var anlam veremiyorum gerçekten. Kafalar çok güzel ülkede. Şu an ki asgari ücretin 3 katını kazanıyorum, bir halt yapamıyorum. Kira, faturalar, harcamalar, masraflar az bir miktar tutmuyor. Tamam cebime para kalıyor da, ne bir araba alabiliyorum ne de ev.. Bir işe yaramayan para.
Geçinmekten kastımız hayvanlar gibi sadece yemek yemek, barınmak, giyinmek vb. temel ihtiyaçları görmek ise güzel bir para. Ama kendini geliştirmek, sosyal ortamlara girmek, bir hobi ile uğraşmak, yani kısacası insan gibi yaşamak istiyorsan çok çok yetersiz bir para.
Yoksulluk sınırının 6.850 lira olduğu bir ülkede çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik diyerek asgari ücreti 2.324 lira olarak belirlemişler şaka gibi bol bol halinize şükredin!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Burda yorum yapan genç bayan lardan 1 kaçı yeter fazla ya gerek yok demiş tabi kendileri çalıştıkları işten çıkıp müstehcen takılıp yollarını buluyor olmalilar 😂😂😂 her bayan neden yazmamis çok yapmislar diye demekki namuslu alinteriyle çalıştıkları için diğerleri malesef bide inadına akp reis diyen bayanlar var 😂😂😂 onlarda işi daha ilerleterek para kazananlardan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bir çok şeyin vergisi var bide kiradakileri düşünürsek. Evin 5 kişi olduğunu düşünürsek su faturası 200 tl elektrik 250,200 tl yiyecek-içecek, doğalgaz 350 tl, okul masrafları 200 bide servislerde 200 oldu bide bu çocuklar üniversite okuyacak. Geriye ne kaldı bu parayla geleceğe dönük nasıl yatırım yapacaksın, araba alamazsın sosyal alanlara bile gidemezsin. Birde kocası ölenlere zam gelmiyor ne kadar acımasızca.
bunca insanın vebalini yüklenmek.. bilemiyorum.. bir kişinin ortalama masrafı bir sene öncesine göre ayda 500 ila 650 lira artmışken.. yapılan zam 320 liraysa, gerçekten çok komik.. ve vebaldir abi bu.. kendi insanını ezmek... bu kadar.
Ev kiraları uçuk olmadığı sürece mümkün. Tamam akaryakıt, elektrik, doğal gaz pahalı ama ev kiraları da düşük sayılmaz. Ev kiraları bir ucuzlasa insanlar rahatlar. Ama 3+1 ev için 1500 tl kira istiyorlar. Maaşın yarısı kiraya gidiyor.
Yaşamakla, hayatta kalmak arasındaki farki bilmeyen bazi yandaş seçmenlere göre bu rakam yeterlidir. Günümüzde 150 bine orta halli sıfır bir araba almak için asgari ücretli biri hiç harcamadan kaç ay çalışmalı?
RTE bu ise el atip seyyanen bir 100 lira daha zam yapmalarini soyler diye düsünüyorum. Devletin aldigi vergiden düselim. Siz o parayi isciye verin diyebilir patronlara. Bakalim bekleyip görelim.
Asgari ücrete zam geldi diye boşuna sevinmeyin bir o kadar da hayat şartlarına da zam gelecek siz devleti salak mı sanıyorsunuz devlet babasının hayrına zam yapmıyor ya yani zam olmasa daha iyi boşuna seviniyorsunuz.
Ev gecindirenizi umursayan kim? Bekar asgari ücreti olması lâzım bunun. Evlilere 4000, iki çocuğu olanlara 6000 vermeleri gerekir. Asgari ücret yasal olarak bir kişilik belirleniyor zaten.
basit bir hesaplama yapalım. Ortalama bir ev 1000 tl olsun. İstanbulu geç artık Anadolu'nun küçük kentlerinde bile en kötüsü 900 1000. Eve 1000 dedik. Doğalgaz minimumda yaksa 150-200 tl. Elektrik de bu kadar gelecek. Su da 70 80 gelsin hadi. Paranın en az 1400 tl si gitti şu an. Bu insanlar 900 tl ile ay sonunu nasıl getirecekler? Kaldı ki bu borçsuz hali. Bir bankaya , kredi kartına borcu varsa bitti. İyice batacak. Parayı karta yatıracak para kalmayınca yine kart kullanacak. Banka bir faiz daha çakacak falan filan. Bu parayı yeterli bulmak bu onursuzluğa ortak olmak. Bot almak isteseniz ayağınıza 400 den aşağı bot yok. Düşünsene bir baba iki çocuğuna aynı anda bot alamayacak. Şimdi iyi diyebiliyor musunuz hala?
asgari ücrete bana kalırsa her yıl çok fazla zam yapılıyor ancak diğer ücretlere yapılmıyor. bu da günün birinde herkesin asgari ücretli bir çalışan olmasına neden olacak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ulan hepiniz ağlıyorsunuz, koyun süreleri reisiniz jesti size girdi.😂🤣
Çok guzel süpriz oldu... 2324-2020= 304 lira gelen muazzam ince bir düşünceydi... Herkes zamınla mutlu olsun👏👏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu karari verenleri destekleyenler koyun oldukları için onlar evde değil, ağıl da ahırda yaşıyorlar sanırım.. o yüzden bu koyunların aklına bu parayla ev nasıl geçinir sorusu akıllarına hiç gelmiyor sanırım ki hala destekliyorlar onları.. bye
İmkansız bir unuversite ikutan çocuğun varsa onun masrafı o kadar sadece İstanbul'da bir kira 1000 TL elektrik en az 100 dağalgaz kış ayında 300 vb hayatta yetmez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kendini geçindirmek mucize bir de ev halkı falan varsa iş zor
En İyi Cevaplar