"Dünya Noel'i kutlamaya hazırlanırken, Çin yönetimi İncil, Kuran ve Budizm kitaplarını Komünist Parti ideolojisine uyarlayacak şekilde yeni bir düzenlemeye gidiyor.
Fransa merkezli Le Figaro gazetesinin Pekin'deki muhabirlerinin aktardığına göre düzenleme tüm yaygın dinlere uzanıyor. Le Figaro'ya göre Çinli yetkililer, ülkedeki tüm ana dinlerin temsilcilerinden, "yeni çağın gerekliliklerine" uymaları için dini metinlerinin Çince çevirilerini gözden geçirmelerini istedi.
Gazeteye göire "İsa Mesih'in benzetmelerinin" Komünist Parti ile aynı doğrultuda olması istendi.
Gazete, bu girişimi "Sovyetlerin bile öne sürmeye cesaret edemediğini" kaydederken, şu yorumu yaptı
"Yetkililer görünüşe göre 'dini klasiklerin mevcut çevirilerinin tam olarak yeniden değerlendirilmesini' stiyorlar. Bazı metinlerin onaylamadığı tespit edilirse, bunların "değiştirilip tekrar çevrilmesi" gerekecektir." Bu çalışma için Çin'de uygulanan çeşitli dinlerin temsilcilerinin Çin'in 4. Plenum'undan sonra toplantıya çağrıldığı bildirildi.
Reuters'a göre, Çin Plenum'unda bu yıl (Çin'de yapılan geleneksel çok yönlü toplantı) "yönetişimin iyileştirilmesi ve ülkenin sosyalist sisteminin mükemmelleştirilmesi" için çalışılacak.
Çin hükümetinin Meclis Başkanı Wang Yang'ın "kademeli olarak Çin özelliklerine sahip bir dini ideolojik sistem oluşturabilmesi" için "dini kuralların ve öğretilerin yorumunun temel öneminin" altını çizdiği de bildirildi."
Çin yönetimi İncil, Kuran ve diğer dini kitapları yeniden yazdırıyor. Sizce bu yenilenme ne gibi sonuçlar ortaya çıkartır?
Tarihte Roma Katolisizmi vardı. Neydi bu? Hıristiyanlığın Roma imparatorluğu politikalarına göre değiştirilmiş ve dönüştürülmüş halinin yeni hıristiyanlık şeklinde servis edilmesiydi. Dünyada da adın Roman Catholisism olarak geçer. Sonra Emevi ve Abbasi islamı geldi. Emevi ve Abbasi hanedanları kendi politik çıkarlarına göre islamı tanzim etti. Daha sonra Osmanlı da bunu kendi menfaatlerine göre yeniden tanzim etti. Tabi islam inancına göre kuran değiştirilemez ama kuranın yorumlanması değiştirilebilir, hadis ve fetvalar üretilebilirdi. Nitekim Emeviler, Abbasiler ve Osmanlılar da bunu yaptılar. Günümüzde de diyanet eliyle aslında islam yine iktidarın istediği politik çıkarlara hizmet edecek şekilde değiştirilmeye devam ediyor. Şimdi de Çin Komünist partisi politikalarina göre tanzim eidlmiş çince kutsal kitaplar geliyor demektir.
Kutsal kitaplara güncellememi olur:)) das kapitale güncelleme gelebilir mi:)) saçma işler.. boş herhalde çinlilet ne yapsak diye ugraşıyorlar inanç kitapları güncelenmez savaş sanatınıda kamasutrayıda güncellesinler o zaman en fazla uyarlama olur yda degiştirme yeniden oluşturma:))
Çinliler Kusursuz filmindeki bilgeler topluluğu gibi ülkeyi zeki olduklarını sanarak ele geçirmeyi falan çalışıyorlar sanırım. Hele doğu türkmenistanda yapılan asimile etme çalışmaları beyin yıkamalar vs. resmen bire bir aynı...
Çeviriler çok önemli bir kelime birden farklı oluyor ve insanlar istediği gibi yorumluyor buda çirkin bir durum toplumda karışıklık olmasına yol açıyor.
Komünistlik ile dini yan yana koymaları başlı başına saçma zaten komünist rejim din ve dinin gereklerinden uzak yaşamak anlamına gelen bir rejim İslam'ı bırak diğer dinleri bile kolay kolay kabul etmeyen bir yönetim anlayışının şimdi böyle dini kitaplar ile uğraşması kadar saçma bir şey olamaz dünyayı kendine düşman etmeye çalışmaktan başka bir şey değil bu savaş istiyor Çin belli zaten ama bizden uzak dursun 💫
Kitaplarda ki kendilerine göre iyi olmayan maddeleri çıkaracaklar heralde. Daha önce birçokları Kur'an'ı değiştirmeye çalıştı, istedikleri kadar ayıklama yapsınlar sonunda Kur'an'ı yine bir bütün bulacaklar.
Konu islam olunca mangalda kül bırakmayan erdoğanı birde şimdi görelim bakalım sesini çıkartıcakmı.Çıkaracağını sanmıyorum iyi partinin uygur türklerine baskılar araştırılsın teklifini red ettiler daha geçen gün
Sonuç putperest bir din oldu çıktı... Yunan mitolijisindeki Herkül gibi İsa da tanrının oğlu oldu.. Carmis putları oldu Heykel resim suretlere tapiyorlar hala
Çin bence haddini aşıyor. Tüm dünya tepki koyar buna islam dünyası da bildiri yayınlar oturur aşağı. Öyle basite alınacak bir şey değil bence sonuçta kutsal kitap kuran değiştirecek adamlar kendi çıkarları için. Yuh diyorum
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Çin yönetimi İncil, Kuran ve diğer dini kitapları yeniden yazdırıyor. Sizce bu yenilenme ne gibi sonuçlar ortaya çıkartır?
En İyi Cevaplar