En yaygın olan yalanlardan biridir. Müslümanların geneli hristiyanlarin Muhammedi haber veren ayetleri gizlemek için incili tahrif ettiklerini ileri sürerler. Hâlbuki incilin m. s 1 ve 2. Yüzyıla ait binlerce el yazması mevcuttur. Ve birçoğu dünyanın en büyük müzelerinde sergilenmektedir. Bunlarin en meşhuru Mısır'da bulunan m. s 1. yuzyila ait yuhanna incilidir. Ayrica tanrı kendi indirdiği kitabını korumaktan aciz midir? Tanrı niye İncil ve tevratin tahrif edilmesine izin verip insanları yüzlerce yıl karanlıkta bıraksın?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKuran ı kerim birtanedir. Tek tir. Taklidi yoktur. Binlerce baskısı vardır ama her birinde ayetler aynıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=DdWDOKGCJJs
İncilde ise dediğiniz gibi el yazması orjinal incil vardır. Ama hanım efendi diyerek size son cümlemi yazacağım.
Malesef amerika hükümeti. Bir çok bilim insanına incili tercüme ettirip çoğaltılmasını istediğinde. Her bilim insanı incili farklı olarak kitaplara yaymışlardır.
Bir çok felsefi düşünceye sahip bilim insanları incili doğru olarak hiristiyan lara öğretememiş hatta en kötüsü hristiyanların doğru incili öğrenmesine engel olmuşlardır.
Youtube da bir video var sizin için o videoyunun linkinide gönderirim
Videoyu izleyince anlayacaksınız.
Hristiyanlara doğru gerçek incilin ne kadar yanlış öğretildiğini anlayacaksınız.11 Yorumla- +1 yıl
Yazdığım yoruma inanmayan arkadaşların saygı değer tanımadığım arkadaşlarım.
İncil i asla kötülemiyorum.
Sizlerden ricam olsun.
İncil okumayın inanmayın demiyorum.
Dostlarım , arkadaşlarım !!!
Tarihi araştırın sadece.
Doğru yazılan incili araştırın , bulun.
Doğru incilde yazılan ayetleri okuyun. Anlayın !!!
En İyi Cevaplar
+1 yılSizce Hz Isa boyle birsey soylermi?
Luke 19:27New International Version (NIV)
27 But those enemies of mine who did not want me to be king over them—bring them here and kill them in front of me.’
O BENIM DUSMANLARIMI VE BANA INANMAYANLARI GETIRIN VE ONUMDE OLDURUN. Luke19:27
New International Version
"Do not suppose that I have come to bring peace to the earth. I did not come to bring peace, but a sword matthew 10:35
ISA DEDIKI ZANNETMEYIN BEB DUNYAYA HUZUR VE BARIS GETIRDIM. BEN DUNYAYA SAVAS, KILIC GETIRDIM. Matthew 10:34014 Yorumla- +1 yıl
New International Version
For I have come to turn "'a man against his father, a daughter against her mother, a daughter-in-law against her mother-in-law--maythew 10:35
ISA DEDIKI, BEN BU DUNYAYA OGLUNU BABASINA , KIZI ANASINA, GELINI KAYNANASINA DUSMAN ETMEYE VE BIRBIRINE DUSURMEYE GELDIM.
Matthew 10:35 - +1 yıl
Ayetler mecazidir. Ben oglunu babasına, kızı anasına düşürmeye geldim derken bana iman edenler bana inandıkları için aileleriyle ayrı düşecekler, aileleri onlara karşı çıkacaklar anlamında demiştir. Kuranda ki şiddet içeren bölümlerden de haberin yok sanırım
- +1 yıl
Yapms yav ! Ne guzel kiviriyorsunuz oyle, hasa isa dogru durust konusmayi bilmiyormusku boyle soylemis? Ne guzel yav."Allah belani versin" diyen ayeti , o aslinda "Allah sifa versin "demek diye cevir?
- +1 yıl
Kutsal kitapta böyle mecazi ayetler çok vardır. İsa matta bölümünde kılıç kullanan kılıçla ölür diyerek kılıç kullanmayı bile tasvip etmemiştir. Ve isanın çok güzel bir sözü daha vardır sen ve senin gibiler için. Önce kendi gözünde ki çöpü gör! Sen önce kendi kitabında ki şiddet içeren bölümleri oku. Aslında biliyorsun da işine gelmiyor!
- +1 yıl
INCILDE SIDDET VE KATLIAMLAR
“İşte benden, ve miras olarak sana milletleri, mülkün olarak yeryüzünün uçlarını da vereceğim. Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın.” (Mezmurlar Bölümü 2/8-9)
Bu ve benzeri yüzlerce ayet nedeniyle, Yahudiler için hahamlarca emredilen vahşeti uygulamak, bir ibadet (!) sayılmaktadır.
“Vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun.” (, Hezekiel 9/5-6)
Hahamlar bu emirlerin uygulanmasını sağlama almayı da ihmal etmemişlerdir. Rabbin lanetiyle tehdit edilmektedir:
“Rabbin işini gevşeklikle yapan lanetli olsun ve kılıcını kandan alıkoyan lanetli olsun.” (Yeremya Bölümü 48/10) - +1 yıl
Kitabi mukaddes (incil)
“Ve Allahın Rabbin sana teslim edeceği bütün halkları
bitireceksin ve gözlerin onlara acımayacak…. O şehrin ahalisini mutlaka
kılıçtan geçireceksin, onu ve onda olan her şeyi, ve hayvanlarını tamamen yok
edeceksin.” (Tesniye 7/16; 13/15)
“Parlayan kılıcımı bileyip yargılamak için elime alınca,
düşmanlarımdan öç alacağım, benden nefret edenlere karşılığını vereceğim.
Oklarımı kanla sarhoş edeceğim. Kılıcım öldürülenlerin ve tutsakların kanıyla,
düşman önderlerinin başlarıyla ve etle beslenecek.” (Tesniye 32:41-42)
"Tanrınız RAB mülk edinmek üzere - +1 yıl
Arkadaş bol keseden güzel sallamış israil devletinin ve halkının düşmanlarına karşı yaptıgı savaşları incilden zulümler ve katliamlar demiş
birincisi tevrata incil demek için güzel bir beyne sahip olmak gerek.
Daha kendi ktiabı kuranı okumayan insanlar gelip burada hakikat net gibi sitelerden aldıkları kopyala yapıştır ayetler ile konusmasınlar - +1 yıl
@HristiyanTurk22
Niye bunlar incilin icinde degilmi? Biz kurandaki butun ayetleri kabul ederken siz nasil bunlar edki ahiy deyip siyriliyorsunuz? - +1 yıl
Eski ahid deyip nasil siyriliyorsunuz?
- +1 yıl
Dansözlük etme işin içinden sıyrılan yok biz sana israil devletinin düşmanları ile yaptıgı savaşlar diyoruz sen gelmiş incilde katliamlar diyorsun tevratta yazan sözlere sivri zeka evet incil değil tevrat ayetleri ve musa liderliğinde israil halkının yaptıgı savaşları düşmanların karşı sen musanın israil halkı için yaptıgı savaşları alıp incilde vahşet demen çok komedce
- +1 yıl
Siz müslümanlar niye bu kadar kin dolusunuz? Ben sana senin kitabında ki savaş ayetlerini kopyala yapıştır yapıp gönderiyormuyum? Hayır yani aklı sıra böyle yapınca bir üstünlük sağladığını mı düşünüyorsun başka inançları kötüleyerek? Ayrıca bu yazdıklarının konumuzla alakası nedir.
- +1 yıl
@Sagduyudan sen onların kitabını aşağılıyorsunda sanki senin kitabın sütten çıkmış akkaşık mı? "Allah'a ve Resulüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. bu cezalar onlar için Dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır."(Maide 33)
- "Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Maide 38)
- "Ey Müslümanlar, Yahudileri ve Hiristiyanlari dost olarak benimsemeyin; onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlara dost olursa, o da onlardandir..." (Mâide 51)
- +1 yıl
- "Allah şüphesiz, Allah yolunda savaşıp öldüren ve öldürülen mü*minlerin canlarını ve mallarını -Tevrat, incil ve Kuran'da sözverilmiş bir hak olarak- cennet karşılığında satın almıştır. Verdiği sözü, Al*lah'tan daha çok tutan kim vardır? Öyleyse yaptığınız alışverişe sevi*nin! Bu büyük başarıdır". (Tevbe suresi, 111)
- "Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."(Tevbe 5)
- +1 yıl
@RusSever
incili bilmem tam okumadım ama
kuranda savaş ve öldürme vardır
tabi bu düşmanlara karşıdır
yoksa müslüman öyle seyirci değildir
tabi bu gün ırak ve suriyede bir birini allah diyerek doğrayanları islamdan sayılamaz
islamın şuanda devlet düzeyinde yaşandığı uygulandığı tek ülke suudi arabistandır
demokraside islama uymaz çünkü bir müslüman yönetimini çoğunluğa vermez
+1 yılMüslümanlar bu yalanlarını asla ve asla ispat edemezler. İncil değişti derler ama bir belge ibra edemezler.
İncilin gökten inen bir kitap oldugunu sanarlar matta markos luka hepsinin ayrı ayrı inciller oldugunu savunurlar.
Kendi kitaplarını bile okumayan insanların incil hakkında yorum yapması ne kadar komedidir.
Bizler değişmediğini defalarca anlattık kendilerine ama boş konuşuyorlar38 Yorumla- +1 yıl
Aslında bir tane İncil vardır ve yeryüzündeki Hıristiyanların tümü tarafından Tanrı'nın yazılı olarak kabul edilir.
Kusal Kitap'ın İncil denilen kısmı 27 kısımdan (bir başka deyişle 27 sureden) oluşmaktadır ve Grekçe olarak kaleme alınmıştır. İsa'dan hemen sonra başta Filistin bölgesi olmak üzere hızla yeryüzünün çeştli bölgelerine kimi zaman sözlü kimi zaman da yazılı olarak yayılmıştır. Kısa zamanda başka dillere çevirileri bile yapılmıştır.
İncil'in içinde 27 kısım (ya da sure diyebiliriz) vardır ve her kısmına bir ad verilmiştir. Örneğin Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Elçilerin İşleri, Romalılar, Korintliler, Yakup, Esinleme gibi... Bunlardan ilk dört kısım, genellikle toplumumuzda dört İncil gibi algılanır. Ama gerçekte bunların her biri bir İncil değıldir, sadece tek olan İncil'in kısımlarıdır. Diğer bir deyişle, Matta Suresi, Markos Suresi ya da Romalılar Suresi gibi algılanmalıdır. - +1 yıl
Aynen, Hala 4 farklı incil olduğunu ve incilin mesihe gökten indiğni iddia eden cahiller var. Yeryüzünde islam kadar akıl dışı bir din yoktur, kuran ı okuyan müslümanlar ise ya ateist ya da hristiyan oluyor
- +1 yıl
maalsef çogu hristiyan olmuyor bizlerin gevşekliği yüüznden ateist oluyorlar
çünkü islam ve hristiyanlık aynı kökten sanıyorlar ne yazık ki böyle birşey var ortada sen kimsin nesin kimlerdensin? - +1 yıl
Hristiyan bir süryaniyim.. Türkiye de hristiyanlığa karşı çok önyargı var. Hala 3 farklı tanrıya inandığımızı ve 4 farklı incilin olduğunu sananlar var. Böyle insanlara laf anlatmak gerçekten çok zor. Çoğu dediğin gibi kendi kitaplarını bile bilmiyorlar
- +1 yıl
Ben Türküm bana da hemen sordukları ermeni misin rum musun türk hristiyan olamaz
- +1 yıl
Birçok hristiyan türk boyları da var. Gagavuzlar ve kumanlar gibi.
- +1 yıl
var ama birçok süryani ve ermeni tarafından da dışlandım bu da bir gerçek edirnede mesela resmen bulgarların hışmına uğradım
- +1 yıl
her millette öyle insanlar var. ben de türkler tarafından aynısına maruz kaldım ama bütün türkleri de genellemiyorum iyi olanları da çok var..
+1 yılSadece Kuran -ı Kerimde değiştirilemez olacağı korunacağı belirtilmiştir , incil in değiştirildiği bilgisi doğrudur manipüle edilmiştir insanları kontrol altına alabilmek için , insanları kurallara uyduran din i kontrol mekanizmasına çevirdiler , Ey yüce papa Günahlarımı çıkar kutsal suyla yıka beni Papa.. Bu sadece bir insanın akıl oyunudur..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
19Cevap
+1 yılPeki neden bilinen dört incil var?
Hz. İsanın aslında normal bir insan oldugunu söyleyen Barnabas İncilini neden kabul etmez Hristiyanlar
Neden Havarilerin yazdığı Bu inciller İznik konsülünde dörde indirilmiş..
Tarihsel bir bilgi sorusudur bu Dinsel bir eleştiri yoktur
Tarihte okuduklarım bunlar..
Bu sorulara cevabınız var mı?04 Yorumla- +1 yıl
Dört farklı incil yok. Tek bir incil var ve bu tek incilin farklı bölümleri var.
Barnabas incili sahtedir.17. yüzyılda müslüman bir italyan tarafından yazılmıştır. Bilinen en eski barnabas incili 17. yüzyıla ait isveçte bir müze de sergilenmektedir.
İznik konsilinin incil ile alakası yoktur. İncil iznik konsilinden 2 asır önce toplanmış ve kitap haline getirilmiştir. İznik konsilinin toplanma amacı isanın tanrılığını reddeden arius ve taraftarlarına bizzat incilden deliller gösterilerek iddialarının çürütülmesidir. Ve bunda da başarıya ulaşılmıştır. - +1 yıl
peki bu dediklerinin kanıtı var mı
okumak isterim verebilecegin bir link varsa
özellikle barnabas incili ile alakalı - +1 yıl
Elbette var. En eski banabas incili nüshası 17. yüzyıldan kalmadır, daha eskisi yoktur. Eğer bahsettiğin incil muhammedin doğumundan önce olsaydı tamam sen haklısın derdim. Ama muhammedin doğumundan önce yazılmış böyle bir incilden bahseden tek bir kaynak bile yok.
- +1 yıl
var ise kaynak bende görmek istiyorum işte
olayı ben dinsel olarak degil Tarihsel olarak bakıyorum.
Hz. İsa Hz. Muhammed ki ikiside Kuran-ı Kerimde geçiyor isimleri..
yani özellikle İsa Mesihe saygı gösteriyorsanız lütfen inanmasanız bile Hz. Muhammede saygı gösterin
kimseyi yargılamıyorum size saygım sonsuz ve ben olayı sadece tarihsel olarak araştırıp ögrenmek konusunda meraklıyım
Günümüzde zaten 4 farklı incil var. İncilin orjinali Türkiye'de bulundu. İsa'nın çarmıha gerilmediğini iddia ediyordu. Vatikan incelemek için talep etmiş ancak açıklama yapmadılar doğruluğu konusunda. yani zaten 4 farklı incil olması düşündürüyor en başta
16 Yorumla- +1 yıl
4 farklı incil yok. İncil (yeni ahit ) toplam 27 bölümden oluşur. Matta markos luka ve yuhanna ise birbirinden bağımsız inciller değil, tek bir incilin bölümleridir. Böyle kulaktan duyma iddialarla gelmeyin lütfen. Ayrıca öyle bahsettiğiniz gibi bir incil yoktur. O iddianın da asılsız olduğu ortaya çıkalı yıllar oldu.
- +1 yıl
barnabas incili 17. yüzyılda hristiyanlıktan müslümanlığa geçen bir italyan tarafından yazılmıştır. o inciln sahte olduğunu müslümanlar bile kabul etti
- +1 yıl
sen bana tevbe suresinin son iki ayetinin başına ne geldiğini açıkla ben de sana bunu açıklayacağım
+1 yılDinlere inanmam hepsi uyduruk.
İncil değişmesi gerçek.
Bunu müslümanlar değil ortodoks ve katolikler ifade ediyor.
Birbirlerine söyledikleri itham incillerini eksik ve değiştirilmiş görürler.
Ortodoks benim incilim doğru diyor.
Katolikler benim ki doğru diyor.
Zaten değiştiremese bile tanrı kendine ortak kosan birini yaninda neden bulundursun.
İncilde 3 tanrıdan bahseder.
1. kutsal ruh
2. tanrı
2. tanrı mesih07 Yorumla- +1 yıl
incilin değişmesi gerçek diyorsun da delilin var mı bunun için? katolikler ortodokslar ve protestanlar hepsi aynı kutsal kitaba iman ediyorlar. Bu saçmalıkları nerden duydun?
- +1 yıl
Onlardan güzelim.
Benim hem ortodoks hemde katolik arkadaşlarım var.
Ayrıca iki tarafında İncillerini okudum.
- +1 yıl
ortodokslarla katoliklerin kutsal kitapları arasında hiçbir fark yoktur. Sadece protestanların kutsal kitap kanonu biraz farklıdır onun sebebi ise protestanların eski ahitin ibranice versiyonunu kabul etmeleri, sadece dil farkından ibaret bir fark var. Çok da önemli bir ayrılık yok
- +1 yıl
Ne önemi var sen simdi burada yobaz bir muslumandan daha aşırı dinci çıktın.
Ben hiç bir dine inanmıyorum.
Hepsi insan uydurmasi.
Bana neyin kanıtını sunuyorsun. - +1 yıl
sadece yanlış anlamayı düzeltmek istedim.
- +1 yıl
Eğer ortada bir zan varsa bu durumu şüpheye düşüren neden kendisinin sebebidir..
İncil'i yozlaştiran yine din adamlarıdır.
Orta çağ avrupasinda kilise dini ticari bir hale getirip hem ideolojik hemde ekonomik çıkarlar elde etmiştir.
Özellikle yoksul, köylü ve köle sınıfıni ezerek feodaliteye hizmet edip dini gerekçeler ile onların lehine çalışmıştır.
Ben tek tanrılı bütün dinlerin kitabını okudum.
İncil kitabında okudum.
Fakat İncil de kutsal ruh, tanrı mesih ve tanrı diye 3 tanrıdan bahsediyor.
Ben pekte tek tanrili bir din olarak görmedim.
Kutsal ahit hakeza öyle.
Fakat kuranda açıkça allahın eşi ve ortağı benzeri yoktur der.
Kuran incil, tevrat ve zebur'u inkar etmiyor sahipleniyor.
Hatta müslüman olmak için şart koşuyor.
Hristiyanın peygamberine ve kitabına inanın.
Hayudinin peygamberine ve kitabına inanın.
Yanı 4 peygamber ve kitaba inanmayan müslüman sayılmıyor.
Kuranda isadan musadan davuttan sıkça bahsediliyor. Daha nice peygamberde var - +1 yıl
Siz hristiyanlar davut ve musanin peygamberliğini ve kitaplarını benimsiyor inanıyor ve hatta zebur, tevrat ve incilin sentezi olan kutsal ahit diye ortak bir kitap oluşturup benimsiyorsunuz.
Peki neden uç dini benimseyen İslami disliyorsunuz.
Benim bir kaç düşüncem ve tahminim var.
İsanin babasız doğması.
Ölüyü diriltmesi
Ve ölümsüz olması yani göğe çekilmesi
Bu sıfatları bir elçiye uygun görmeyip tanrı olarak ilan ettiniz.
Eğer belki bir inanca sahip olsaydım ve bu hristiyanlık olsaydı.
Hristiyanlığın akla mantığa aykırı uyduruk olduğunu bütün hristiyanlara anlatırdım.
+1 yıldeğiştirilmiş olabilir barnaba incilide yasak
Barnaba İncili'nin diğer dört İncil'den ayrıldığı en önemli noktalar şunlardır:
1. Barnaba İncili, Hz. İsa'nın ilâh veya Allah'ın oğlu olduğunu kabul etmez.
2. Hz. İbrahim'in kurban olarak takdim ettiği oğlu Tevrat'ta belirtildiği ve Hıristiyan inançlarında anlatıldığı gibi İshak değil, İsmâil (a. s.)'dır.
3. Beklenen Mesih Hz. İsa değil Hz. Muhammed'dir.
4. Hz. İsa çarmıha gerilmemiş, Yahuda İskariyoth adında biri ona benzetilmiştir02 Yorumla- +1 yıl
Barnaba incili sahtedir.17. yüzyılda hristiyanlıktan müslümanlığa geçen bir italyan tarafından uydurulmuştur. Bilinen en eski barnaba incili nüshasi 17. yüzyıla aittir ve isveçte bir müzede sergilenmektedir.
- +1 yıl
kuranınfa o günün şartlarına göre yazıldığonı düşünüyorum
+1 yılMüslümanların avutması sadece.
Müslümanlar daha kendi kitaplarını okumaktan acizler, başkaların inançlarına dil uzatırlar.20 Yorumlabissürü incil niye var o zaman
değişmese tek bir tane olurdu22 Yorumla- +1 yıl
1 tane incil var zaten
- +1 yıl
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ncil
burası yanlışmı diyor?
Bana göre üstünde oynama yapılmamış kitap yoktur. incilde de yapılmıştır kur'anda da.
00 Yorumla
+1 yılDoğru kitabin Kuranı Kerim olduğunu göstermek istiyordur belki de kim bilir.
00 Yorumla
+1 yılşu an incilin tammaen isa tarafından yazılmış olanı yok zaten ondan dolayı tevrat zebur kuran geldi yoksa hiç isanın yolundan ayrılmasalardı tek gelen din isanın dini oalcaktı
00 Yorumlagünümüzde bile farklı incillerin olması değiştirildiğini gösterir gerçeğe en yakın olanı barnabas incilidir
00 YorumlaSen bu söylediklerinde ciddi misin @PortekizKızı 😐
00 Yorumla
+1 yılYa boşverin şu aptal insanların yazdığı kitapları tartışmaya bile değmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIsa mesih bana bircok mucizeler yapti. Muslumanlarin dedigi beni ilgilendirmiyor. Kendim inaniyorum
00 Yorumla
+1 yılDeğiştirildi diyorlar müslümanlar ama bilemeyiz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
+1 yılİşte sirf bu yuzden tanriya inanmiyorum
03 Yorumla- +1 yıl
birazdan , cevap verecek bilgisi olmayanlar gelip "Arastir arastir da gor , cahil " deyip kufur edecek sana.
- +1 yıl
Banane inanmıyorsan?
- +1 yıl
Kezban misin arkadasim. soru sordun , ben de inanmiyorim dedim. Ne saniyorsun şu an , seninle konusmak icin yazdigimi felan mi?
Bilmem ben değiştirmedim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLö hiristo... varsa biraz beyin kullan..
00 Yorumla
+1 yılBilmem
00 YorumlaEvet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılElbette.
02 Yorumla- +1 yıl
Delilin?
- +1 yıl
Okursan anlarsin. Kendilerine göre cevirdikleri cok belli.
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası