soru gayet basit?Tarikatlar ve cemaatler böyle uçan kaçan cemaatler yok edilmeli. En güçlü tarikat olarak bilinen Mezil tarikatının lideri Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni'nin hastane odasında çekildiği bir fotoğraf sosyal medyaya düştü. Menzil cemaati lideri rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Hastane odasındaki altın varaklar dikkat çekerken, "Bir lokma, bir hırka" anlayışı üzerine kurulan tarikatın liderinin böyle bir odada çok fazla eleştiri konusu oldu.
Geçtiğimiz yıl Menzil şeyhinin 2 milyon 813 bin liralık Mercedes'i gündeme gelmiş ve ekonomik zorluklar içinde yaşamaya çalışan vatandaşların olduğu bir ülkede Menzil şeyhinin böyle pahalı arabalara binmesinin haram olduğu ifade edilip eleştirilere maruz kalmıştı tarikat ve lideri. Ancak o dönem Cübbeli Ahmet isimli başka bir cemaat lideri de Menzil şeyhinin milyonluk Mercedes'e binmesini savunmuş "Yok Mercedes’e binmiş, cipe binmiş… Şerefsizler! Adam nereye bindi, indi sana ne. Hoca efendiler, misafir gidiyor, arabası varmış, varsa var. Senden para mı aldı? Devletin vergisiyle mi alıyor ya? Adam sağlam bir arabaya binebilir. İyi bir ata binmiyor muydu Sahabe-i Kiram? En iyi deveyi almıyor muydu Sahabe-i Kiram? Yola gidiyor kardeşim, tenekeyle mi gidecek?" ifadelerini kullanmıştı. Cübbeli'nin altın varaklı oda için de bir kıssa anlatıp şeyhe destek vermesi bekleniyor. Ancak bu açıklamalar "Tarikatların İslam'a değil, İslam'ı tarikatlarına uyarladığı" şeklinde yorumlara neden oluyor.
Menzil şeyhinin altın varaklı hastahane odası ve mercedesleri sizce müslümanlık ile alakalımı?
Odanın dekorasyonunu şeyhin kendisinin bu şekilde olsun dediğini sanmam. sonucta şeyh kendi memleketinde tüm ziyaretçilere ücretsiz yemek ve oda hizmeti veriyor karşılıksız her gün. kim olursan ol gelip yaşıyorsun. böyle bir şeyhin herhalde hastalandığında etrafında pervane olmaları normal.
Adiyamandayiz ama. asla gitmedim menzile gitmem de isleri güçleri torpille kamuya adam doldurmak bence en az feto kadar tehlikeli ve 20 yaşındaki gençleri 90 yaşındaki dedelere el etek öptürüyorlar bunun neresi dindar kız alıp vermeleri bile kendi içlerinde oluyor sanki hepsinin beyinleri yıkanmış gibi
En İyi Cevaplar