Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi mallarını almışsın. bir zahmet çok tutmasksın yani. Bizde burada kendi mallarımızı alsak aynı olur tutupta sen milka yerine torku alsaydın orada daha fazla tutardı. Burada harcamış gibi olurdun. Bide euronun değerini düşündüğümüzde bunlar az bile türk parasına çevirmeyin demişsinde başka nasıl bir mantığı olabilir bunun? Adamların parası değerli sizin gibiler yüzünden. 1 euroya 1 redbull düşün artık. Buna para verdikçe sen iktisad ilkeleri doğrultusunda talep arttığından bunun fiyatı artıyor. Sadece türkiye değil her yerde.
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca 110€ Almanlara görede az para değil sen şimdi tutup 110 tl ye çeviriyorsun kafandan ama yok öyle değil. Teyzem alman oradan biliyorum 😂 bizdeki 700 tl gibi değerli onlar içinde 😂
- +1 yıl
İyi hoş demişsin de önce bak bakalım redbull, Pepsi, coca cola nerenin malı ondan sonra konuş burda sadece çikolatalar alman malı. Bizde ki bu küçük redbulllar 6₺ ilken orda sadece 80 cent.
Cevap sahibi+1 yılPepsi abd redbul avusturya sanırım. Avusturya almanyanın yan ülkesi gibi bişe zaten. Hepsi birbirini destekler abd ve euro arasında tl gibi bir uçurum yok. O yüzden normal... aldıklarının hepsi birbirinin dengi mallar.
Cevap sahibi+1 yıl*Abd ve euro derken dolar ve euro olcaktı
- +1 yıl
Sonuç olarak bizim ülkeden çok daha ucuzlar
Cevap sahibi+1 yılBen öyle düşünmüyorum. Teyzemde aynı fikirde geliyor burdan adidas takım alıyor kızlarına. Kendisine elbiseler alıyor almanyada giymek için.. çikolata istiyoruz burada aynı marka aynı fiyat diyor. 😂
Cevap sahibi+1 yılAklıma gelmişken belirteyim. Orada muayene olmak ve ameliyat olmakta çok pahalıymış. Almanyadan buraya kuzenim ameliyat olmaya gelecek. O derece 😂
- +1 yıl
Eee ülkede herşey ucuz olcak diye kural yok bırak o pahallı olsun keşke Türkiye’de de herşey ucuz olupta ameliyat pahallı olsa
En İyi Cevaplar
+1 yılOnlarda asgari ücret 2.000 euro civarı birşey sanırım. Ama bizim 2.050 tl kaç kere cebinden çıkarır 😂 boşuna yorma kendini anlamazlar😂
110 Yorumla- +1 yıl
Yok 1.500€ civarı ama yine de çok iyi bence
- +1 yıl
Ama cidden anlamıyorlar yorumları oku çıldır biraz😂 ne cahil toplum var ya
- +1 yıl
Tabiki çok iyi türkiyede 110 tl ye o aldıklatının 1/5 iyi alamazsın.
- +1 yıl
Okudum çıldırdım. 😂 o yüzden sana kendini yorma diyom😂
- +1 yıl
Alınmaz tabi ya nerde günler marketler bedava gibi deliriyom burda😂
- +1 yıl
Bir kaç ay kal bari😂
- +1 yıl
Kendimi yorarım bunlara da ama naparsam anlamıyorlar gelmiş diyo 770₺ az para mı😂 ulen sanki TL ile aldık bunları onu anlatmaya çalılıyom hala anlamıyorlar beyinleri gelişmez bunların 😂😂
- +1 yıl
Kalcam ya bulmuşum burayı döner miyim hep çağırıyolardı beni gitmiyodum keşke önceden gitseymişim diyorum şimdi de 😂😂
- +1 yıl
Hatta 1500 € alıyolarsa onların 110 bizim 80 tl falan ediyo😂😂 onlar iş için almanyaya ışınlanıyo ama Türkiyede yaşıyor öyle deme 😂
- +1 yıl
Eig için teşekkürler
+1 yılalmanyada kuzenim var ben krem aldım 80 lira vererek o alman markası burda 50 cent dedi inanmadım dönünce video attı ana bacı bu vergileri koyanlara kaydım sonra.
35 Yorumla- +1 yıl
Çok koyuyor insana ordaki fiyatları görünce ya
- +1 yıl
bana en çok koyan arkadaşımın amerikaya gitmesi olmuştu. çocuk gitti asgari ücretle işe başladı 3 4 ay çalıştı çok dandik bir evde oturdu şu an arabası var ve sıfır km aldı peşine villa türü bir eve geçti eşyaları telefonu giyimi kuşamı yemesi içmesi alışverişleri gezmesi felan belki onun 1 ayda yaptığını ben burda yapsam 10 yıllık asgari ücreti vermem gerekir ve o tek asgari ücret bütçesi ile bunları yapıyor.
- +1 yıl
Vay be bana da koydu şimdi bu biz yapamayız böyle şeyleri valla ben burda okumayı planlıyorum bakalım
- +1 yıl
hadi şimdiden hayırlı olsun.
- +1 yıl
Eyvallah reis
+1 yılAvrupa gıda konusunda özellikle uygun, insanların aç kalmamış olmalarını önemsiyor adamlar.
Türkiye de,
Neyse.32 Yorumla- +1 yıl
Ayynen öyle kiralar pahallı sadece onlarda 700-1000€ arası
- +1 yıl
Canları sağ olsun, en azından hayat kaliteli.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yıleuro olarak verdiğin için öyle bence. Türk parasına çevirince 110 euro da az para değil bence :D :D
12 Yorumla- +1 yıl
Aga Türk parasına göre neden hesaplıyorsun onlar Türk lirasımı kullanıyor sanki onlara göre bu alışveriş 110₺
- +1 yıl
Orası öyle tabi 110 tl gibi hesap yapıp alışveriş yapmak lazım :)
Burada da o redbulun 8-9 tanesi filan 110 tl yapıyor :D
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya hala 110€ az para değil diyolar kafayı yicem 😂
Bizde keriz cok 5 lira utetim maliyeti olan tşortu ad 60 liraya satiyor misal.
Fabrika sutun litresini ciftciden 1 liraya aliyor serbest piyasada 7 liraya kadar cikiyor10 YorumlaTürkiye'de herhangi bir yol kıyısında durup 5 dakika yoldan geçen arabalara bakınca 50 defa gözümüzün önünden geçecek olan ekonomidir.
10 Yorumla
+1 yılGüçlü ekonomi kalkınmış gelişmiş ülke diye tabirler bu durumu açıklıyor
20 YorumlaYanlış hamleler, halktan kopuk kendi fikirlerinde direten ve hatalı olduklarını anladıklarında ise verilerle oynayıp, vatandaşı kandırmaya yönelik açıklamalarda bulunan yöneticiler. Sonuç her geçen gün zayıflayan ekonomi
00 YorumlaMasallah sirf bunlara verdiysen vok gibi bence gerci hepsinden asiri cok almissin bizde haftalik full alisveris 130€ tutuyor
12 Yorumla- +1 yıl
Ya aile kalabalık bir de ilkkez geldim baktım herşey ucuz aldık ta aldık böyle oldu yoksa aşırı olduğunu biliyorum 😂
Yalnız 110€ az para değil ve 110tl gibi düşünülmesi çok saçma. Atmışsın. O aldığın sularda en ucuzu mesela daha pahalısı da var.
011 Yorumla- +1 yıl
Siz gerçekten anlamıyorsunuz beni ya
- +1 yıl
110€ az para değil diyosun da Türkiye de bu alışverişi 110₺ye yapabilir misin?
- +1 yıl
İyide bu para türkiyede 110 tl yapmıyor. Sen asgari ücretten bahsederken burdaki kiraların ne kadar yüksek olduğunu bilmiyosun. Ben mesela her ay 100€ sadece elektrik parası ödüyorum. Kiralar uçmuş 1000€ ya yakın ve üstü hemde 2-3 odalık evler bunlar. Biraz sor soruştur istersen
- +1 yıl
Evler pahallı biliyorum da ev ne alaka şimdi? Ben sadece yaptığım alışveriş ucuz ve Türkiye’de böyle değil diyorum
- +1 yıl
Türkiye’de ki evlerin kirası mı ucuz 😂😂😂 abi nerde ucuz Allah aşkına bilip bilmeden konuşuyorsunuz
- +1 yıl
Benim param değil mi ya ıvır zıvır alırım ve bana ucuz geldi sen fakirsen ben napayım
- +1 yıl
danke schön
- +1 yıl
Oralara gelmedim henüz 😂
Torba da makarna var sepette de iççek var. Aldanmayın. Bu ürünler Türkiye de 70 tl ye alırsın
17 Yorumla- +1 yıl
24 tane RedBull var, tanesi 5 lira burda.
Sırf orası 120 lira tuttu ne 70 lirası? - +1 yıl
Ne torbası kardeşim hepsi çikolata diyorum o büyük milkalar var ya tanesi burda 15₺ ama orda sadece 1€
- +1 yıl
Kardeşim neden Türk parasına göre hesaplıyorsun onlar Euro kullanıyor
- +1 yıl
Öyle değil, bir Türk vatandaşı olarak oraya gidip 770 liranı 110 euro yapıp aldığını düşünme.
Birim olarak düşün, iki kişiyi düşünelim birisi 2000 Euro maaş alsın diğeri 2000 Lira maaş alsın, ikisi de kendi ülkelerinde yaşıyor olsunlar, hangisi daha iyi şartlarda yaşar ve hangisinin marketinde 110 birime daha çok şey alınır?
Bu adamlar 110 birim parayla bunları almışlar, sen 110 liraya herhangi bir markette ne alabiliyorsun en fazla? - +1 yıl
Olmaz, ehonomi çoh iyi yeğenim.
Senin neden zoruna gidiyor biz hala buradayız 😅😅😅
15 Yorumla- +1 yıl
Bende Türkiye’de yaşıyorum neden gitmesin😂
- +1 yıl
Doğru diyosun gel sende 😂
Bende Almanya da büyüdüm ve içki olsun sigara olsun hep oradan alıp getiriyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Türkiye’de yaşıyorsan sigara pahallı gelir marlborolar 6€ falan
+1 yılBunlar hep dış minnaklaırn oyunu fetöcü seni utanmadan halkı galeyana getirmeye çalışıyorsun birde
01 Yorumla- +1 yıl
Ahahahaha
Aşırı sağlıklı bir alışveriş 😃
Lidl lohnt sich gerçekten 😃01 Yorumla- +1 yıl
Eee gelmişim o kadar sağlıklı alışveriş mi yapcam bide 😂
+1 yıl770 liraya ben iki ailenin mutfak giderini alırım Türkiyede 1 aylık
05 Yorumla- +1 yıl
Türk parasına göre niye hesaplıyorsun kardeşim onlara göre 110₺ bunlar.
- +1 yıl
Liraya cevirmiyeceksin. Her ulkenin para birimi farklı. 110 euro yu burda 110 tl olarak dusuncen
- +1 yıl
@hayallerleyasiyoruz ne alaka ya, ozaman yabancılar neden bizim ülkemize tatile geliyor? Çok sevdıklerındenmı. Paraları burada değerli oldugu için daha cok alış-veriş yapabildikleri icin.12 defa yurt dışına çıktım uzun süreli oyuzden ülkemize pahalı demeyin. Orada kazanın burada harcayın. Orada 110 euroyuda belkide bir günde kazanıyorsun.
- +1 yıl
Onların parası burda değerli bizim paramız değil.
- +1 yıl
Senin yurtdışında harcadığın para türk lirasını bozdurarak elde ettiğin euro. Yani senin euro maasin olmadığı için oranın pahalı gelmesi sana göre normal kanka
+1 yılPeki almanyada asgari ücret ne kadar? 1000 euro. Bir sürü akrabam var orda. Türkiyede 2000 üstü. Demek kü 1 taş=2 taş hesabı yapılmalı. Ok?
06 Yorumla- +1 yıl
1000 değil 1500€ ve senin 2000e aldıkların aşırı pahallıyken adamlar 1500€ya istediği herşeyi alıyolar
- +1 yıl
Hahaha peki sen 1500 euronun net ücret olduğunu mu sanıyorsun. İkincisi, sen gerçekten Almanyada mı yaşıyorsun yoksa murat özün izleyip almanya hayaline kapılmış ve şu an odasındaki bilgisayardan almanyadan yaşı farketmez bir karı düşürmeye çalılan bir genç misin? Kullandığın klavyede türkçe karakterler var bari onu değiştirseydin😂😂
- +1 yıl
Sen kafayı yemişsin ya ben Türkiye’de yaşıyorum zaten almanyaya akrabalarımın yanına geldim ilkkez o yüzden paylaştım soruyu zaten. Almanya’da yaşıyorum diye cümle kullanmadım önce düzgün okuyun ondan sonra yorumunuzu yapın
- +1 yıl
Ve asgari ücret net olarak 1.557€ bilip bilmeden g’ötünüzden element uydurup konuşma
- +1 yıl
Terbiyeni bozduğuna göre baya zorlamışım seni. Türkiyede de brüt asgari ücret 3000 e yakın olcak 1 ay sonra. Almanyada da asgari 0cret 1500 lira brüttür. Google a almanyada asgari ücret yazarsan sana brüt tutarları gösterir. Bir zahmet yanındaki insanlara bir sor da öğren.
- +1 yıl
Niye zorlayasın beni kafanıza göre bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Burda yaşayan akrabalarımda aynısını diyor. Türkiye’de 3000 değil 5000 olsa nolur zamlarla gelen extra vergilerde kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alırlar merak etme
+1 yılAlmanyayı bir KADIN yönetiyor
22 Yorumla- +1 yıl
ya okadar kola, redbull, okadar içecek..
onların hepsini napacaksın çok merak ediyorum :D? - +1 yıl
Aile kalabalık hepsini kendime almadım tabiki😂
Ye paşam rahatına bak, herkes aynı mantık ve zekaya sahip olaydı, şahsiyetler arası fark doğmazdı..
00 Yorumla
+1 yılAynen turkiye felaket pahalı bende cok karsilastiririm cok fiyatlari
11 Yorumla- +1 yıl
Evet çok fark var
+1 yılO çikolatalardan bize de ısmarlasana 🤗
11 Yorumla- +1 yıl
Ismarliyim ayıp ediyorsun 😊
Hacı baksana bir orda Konyaklar kaç para
12 Yorumla- +1 yıl
Yarın bakıyim yazarım
Gündem konusunda 2,7b cevap paylaştı. Almanya'da asgari ücret 1500 euro
Turkiye'de asgari ücret 2020tl
Sen euro'yla neler aliyorsun onlar tl'yle neler alıyor kıyas böyle olur.00 Yorumla
+1 yılBen 20 liralık alıyorum benzini bakane kardeşim
10 Yorumla
+1 yıltürkiye insanları sömürmeye bayılıyor cunku
10 Yorumla
+1 yılHepsi de zararlı şeyler :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ama çok güzeller
+1 yılÜretim olduğu için öyle
02 Yorumla- +1 yıl
Yapma ya nasıl aklıma gelmedi benim
- +1 yıl
Rica
Gizli Üye(30-35)+1 yılLidl zaten ucuz birde aldiye git
25 Yorumla- +1 yıl
Daha yeni geldim gidicem hepsine
Cevap sahibi+1 yılİlk kezmi geldin hoşgeldin
Cevap sahibi+1 yılO saskia suyu hic güzel degil ictiginde anlarsın
Cevap sahibi+1 yılAldi
Lidl
Rossmann
Dm
Netto buralarda ucuz ev alisverisi edebilirsin- +1 yıl
Evet yeni geldim ya hoşbuldum 😊 valla şuana kadar herşey ucuz geldi pahallı şey bile ucuz geliyor burda😂
+1 yılbiz 6 kat fazla ödüyoruz
10 Yorumla
+1 yılTütkiye firsatci oyuzden
00 Yorumla
+1 yılFaturayı gösterirmisin
01 Yorumla- +1 yıl
Yok ki kuzenimle beraber aldık bunları
Gizli Üye(25-29)+1 yılAvrupa farkı işte, Türkiye de yaşanılamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende istiyorum çikolata ahah
10 Yorumla
+1 yıl110 euro az para mı?
011 Yorumla- +1 yıl
Onlara göre az düşün buraya göre 110₺
- +1 yıl
Bu alışverişi Türkiye’de yapsan ne kadar tutar sence?
- +1 yıl
@sokagınruyasııı Orada yaşayan biri için doğru olabilir. Ama sen 110 euro için 700 liraya yakın türk parasını euroya çevirmek zorundasın. Bu durumda pek ucuz olmuyor.
- +1 yıl
Ahahahaha ulan neden çevireyim Türk parasına Allah aşkına onlar TL’mi kullanıyor sanki
- +1 yıl
Türk parasını euroya diyorum🤦♀️Allahım nasıl bir sabit fikirliliktir bu?
- +1 yıl
Sen anlamıyon beni valla ya boşver tamam 110€ çok büyük para
- +1 yıl
- +1 yıl
Yaklaşık 10.000 tl şimdide bizim 2.020 tl dha çok der😂
9 ayAlmanya da misi. Hala
00 Yorumla
+1 yılYok artık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlmanya'da vergi yok fazla.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne