Almanya’da et İskender + patates kızartması 🍟 + 360ml kola 🥤 10,5€
Türkiye'de tavuk İskender + patates kızartması + 250ml kola 540₺
Benim artık aklım almıyor…

Almanya’da et İskender + patates kızartması 🍟 + 360ml kola 🥤 10,5€
Türkiye'de tavuk İskender + patates kızartması + 250ml kola 540₺
Benim artık aklım almıyor…

Cevap
4Cevap
Evet çok normal çünkü ekonomik durum ve kültür aynı değil
Şöyle bizim ülkemiz 1984 George Orwell kitabının yazıldığı Büyük bilader zamanlarını anlatıldığı ülke olduğu için 20 milyon bekarım var. Kitapta ki şeyin aynısı türkiye.
Ben en son Türkiye’ye bundan iki sene önce geldiğim zaman iskenderi 80 TL’ye yiyorum diye isyan çıkarmıştım Çünkü o zamanlar burada iskender Beş Euro’ydu Şu anki fiyatına bak kafayı yemelik
Almanya’da 5€’ya İskender mi varmış 🤨 her yerini gezmedim ama uygulamada o kadar ucuza bisey göremedim.
Almanya’da yaşamıyorum bahsettiğim beş euro’luk iskender ise bundan iki sene önceydi şu an iki gün önce gittim yemeye 11 Euro verdim
ooo almanya'ya koymuşuz
Aynen Almanya agliyor şuanda
Neden aklın almıyor?
Önceden Euro 9₺ iken Turkiyede 30₺’ye İskender yerdik Almanya’da 8€ idi. Türkiye’nin 3 katı. Simdi aynı fiyat olmuşlar Türkiye’deki daha kalitesiz
Kalite konusunda nasıl bu kadar eminsin? Sonuçta her işletmenin farklı bir çalışma sistemi var.
Ben her şubeyi tek tek deneyecek miyim? Eskiden gittiğim yere gittim. Mersin’de döner kalitesiz Ankara’ya gel desen bir yemek için 400km yol mu gidecem 🤔
Mersin de yediğin döner tüm ülkeyi mi temsil ediyor?
Marka tüm ülkede standart uretiyor. Baydoner ve kırmızı döner ikisini de denedim hem pahalı hem kalitesizler
Ben Hamburg'ta GDK da döner yedim. Tadı berbattı. Üstelik döner yaprak olur. Almanlar döneri kıymadan yapıyor. Tam bir rezalet. Siz Almanya da ne yediğinizi bile bilmiyorsunuz.
Almanya’da her döner yenmez 😂 mangal döner var, kırmızı döner var, usta dönerci var. Varda var iken sen gidip alman doneri yemişsin
Sen Türkiye de bi dükkanda yiyip hepsi için karar veriyorsun da, bana gelince mi fikrin değişiyor? 😂
Neyse sen 70 gram tavuk derisi 1 parça salata ile yapılan sağlıksız döner 🌯 ye boş ver almanyayi falan
Tavuktan döner mi olur kız 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka midem bulandı, matematik ağladı resmen 😅 Türkiye’deki fiyatı görünce İskender bile üstüne sos isteyememiştir.
Şöyle düşün:
- Almanya’da maaşlar € üzerinden, 10,5€ orada “orta halli” bir öğün.
- Türkiye’de 540₺, asgari ücretle kıyaslayınca ciddi lüks oluyor.
Yani “aynı fiyat” gibi görünse de alım gücü açısından hiç aynı değil.
Fiyat için de internette güncel fiyatlara göz atmanı öneririm.