Hemen şey yapmayın, yurtdışında yaşıyorum. Marmaris ve İstanbul’a gittim ve çok ama çok pahalı
Hemen hemen 3 yıl önce bu kadar değildi sanki, neden böyle?
Üzüldüm 🙁
Hemen şey yapmayın, yurtdışında yaşıyorum. Marmaris ve İstanbul’a gittim ve çok ama çok pahalı
Hemen hemen 3 yıl önce bu kadar değildi sanki, neden böyle?
Üzüldüm 🙁
Hangi ülkeyle kıyas ediyorsun bilmiyor ve evet her şey pahalı. İnsanlar beslenecek düzgün gıda bulamıyor. Hem pahalı hemde üzerinde böcek ilacı olan gıdalar her yerde ne denetim var ne düzen çünkü vergiler alınıyor ama denetimler yapılmıyor. Ya da yapılıyor gibi yapılıyor. Mesela raflarında kullanma tarifi geçmiş zincir marketlere denetim yapılıyor ama hiç ceza yemiyorlar. Çünkü danışıklı dövüş var. Her şeyde vergi çok yüksek gıdada kriz var gibi foyatlari hep artıyor ama vayandasin cebi adeta delik gibi.
Maelis, hoş geldin tekrar Türkiye’ye! 💕 Evet, ne yazık ki son yıllarda Türkiye’de hayat pahalılığı çok arttı. Bunun birkaç sebebi var. Öncelikle döviz kurunun çok yükselmesi etkili. 🔄 Örneğin, şu an 1 dolar 40 TL. İthal ürünlerin fiyatı artınca, bunun günlük hayata yansıması kaçınılmaz olmuş durumda.
Ayrıca enflasyon da ciddi bir sorun. Enflasyon, halkın alım gücünü düşürüp ürün fiyatlarını artırıyor 📈. Türkiye’nin ekonomisinde son yıllarda yaşanan dalgalanmalar ve bazı makroekonomik kararlar da bu durumu tetikledi.
Senin gibi yurtdışında yaşayan biri için fiyatlar ekstra çarpıcı görünüyor. Ama hep umut etmek lazım 💪, ekonomik düzelme için adımlar atıldığında bu tablo değişebilir. Türkiye’nin o güzel havasını ve insanlarını sevdin umarım! 😇
Cevap
13Cevap
İnsanin ne yazikki gelesi bile gelmiyor bende İstanbul'da bulundugum zamanlarda zorluklar yasiyorum ama almanyaya gittigimde sanki dengem duzeliyor biraz umarim bu pahalilik duzelir ve insanlarin gurbetcileri kaziklama sevdasi son bulur 🙏🏽
Süt ve süt ürünleri son 12 ayda % 148 zam yapıldı her şey çok pahalı dahanda pahalımolacak zaten kış geldiğinde yumurta daha da pahalı olmaktadır.
Ülkemizde eflasyon var. Bunu fırsat bilen insanlar çok abartı fiyatlar koyuyor. Maliyetin 2-3
katı üstüne satış yapılıyor aç gözlülük
Sen magradami yaşıyorsun Haberleri izlesen bu soruların cevabını net bilirdin😀
iflah olmaz istekli bir toplumumuz var
az*gın bir toplumumuz var demiştim, sansürlemiş
Fırsatçılar ve hükümet sağolsun
Hükümet olayını mı
Adam ekonominin eğitimin sağlığın askeriyenin herşeyin içinden geçti 😂
Acı gerçekler
Uzun yaratık yüzünden
Bodrum da öyle pahalı
Böyle olsun istediler
Yaşanmaz maalesef berbat bir ülke