Malta dil kursundan daha 2 gün oldu döneli 😊
Hatay usulü döner 🌯 yapan kırmızı dönere gittik fiyatlara bakın 🫣

1 döner, 1 patates, soğan halkası, bir kola aldım 160₺ para verdim 😶 Aynısı Malta Sliema sahilinde 7,99€
Malta dil kursundan daha 2 gün oldu döneli 😊
Hatay usulü döner 🌯 yapan kırmızı dönere gittik fiyatlara bakın 🫣

1 döner, 1 patates, soğan halkası, bir kola aldım 160₺ para verdim 😶 Aynısı Malta Sliema sahilinde 7,99€
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ekonomi bitik
1 zurna dürüm alacağına git bütün tavuk al aynı paraya geliyor ayrıca tavuk yemiş olursun
Bu kafayla siz arabaya binmek yerine yürüyün dersiniz. Sonra kiraya oturmak yerine sokakta kalın dersiniz. En sonunda kuru ekmeğe muhtaç kalırsınız! Allah’ın tavuk döneri ne zaman lüks oldu? 20 sene önce öğrenciler öğle arasında 1₺’ye tavuk döner + ayran içerdi şimdi memurlar bile yiyemez olmuş. Canım ülkem batıyor maalesef…
Ben bir şey mi dedim acaba? En son 60-70 tl iken almayı bıraktım. Üstüne youtubedaki sokak dürümcülerini izleyerek hijyeni gördüm tamamiyle tiksindim şu an bedavaya verseler yine almam. 100gr tavuk dönere o kadar para verecek kadar zengin değilim kimse kusura bakmasın. Öğrenci yiyeceği bu kadar pahalı olmamalı işletmeler önceden 1 e mal edip 3 e satardı şimdi 4 5 katına satıyor. Ekonomi vs sebebi tabi ama cebimde 110-120 liram varsa ve canım tavuk çekiyorsa kesinlikle tüm tavuk alıp fırına atıyorum. 1 tabak çorbanın maliyeti de 100 lira değil ama o fiyata satıyorlar değerlendirip alıp almamak tüketiciye kalmış şahsen ben almamayı tercih ediyorum ve evde yapıyorum.
Yani çok pahalı değil normal Avrupa'ya göre kiyaslayaman çok büyük hata
Zaten kisyaslanacak gibi değil ki! Sahil kenarında çalıştım bir süre günlük bahşişler dahil 140€ kazanıyordum. Bu menüden 16-17 tane yiyebiliyorum.
Türkiye’de asgari ücretin günlüğü 380₺ 2 tane yiyebiliyorum… sence kıyaslamak mümkün mü?
Sorduğun soruya bakarsan Malta ile Türkiye yi kiyasliyorsun Malta da 7.99 Euro diyorsun Türkiye de 160 TL diyorsun neden bu kadar pahalı diye soruyorsun Avrupa dan geliyor ürünler Euro ile alıyor Euro ile aldığını adam 7 TL ye mi satsin
Farkındaysan Malta ile kıyaslıyorum! 10 sene önce batmanın kiyisindan dönen bir ülke! Yani kıyasladığım ülkenin tek geliri turizm ve dil kursu başka bir geliri yok. Bu ülke bile Türk halkına ekonomide koyuyor ise benden sonra elinde mızrak dötünde yaprak ile gezen Afrika’nın bilinmeyen kabîleleri ile kıyaslayalım istersen Türkiye’yi?
Belki elinde mızrak d@tünde yaptakbgezen kabîlelerin ekonomisi bile Türkiye’den iyidir kim bilir 🤨
Senin bir hatan var Maltanin batma ihtimali yok Malta Avrupa ülkesi Avrupa yardım ediyor Malta nın batma ihtimali asla ama asla olamaz aynı olay Yunanistan da gerçekleşti ekonomik kriz ile Yunanistan batacak dediler ne oldu battı mi? Hayır nasıl batsın Yunanistan Avrupa ülkesi Avrupa yardım ediyor Malta batmışsa Türkiye hayli hayli battı o zaman
Ben de Avrupa'da yaşıyorum bir çok şey buradan bile pahalı şu an Türkiye'de.
Kıyaslamak yanlış birucüğüm
hAlKımızın seçimleri yüzünden
şu zaman için normal bence.
ekrem coşkun yarıyaroya nerdeyse
Ekrem Coşkun?
ünlü döner zinciri
Himm Hatay dönerinin üstüne tanımam 😋
hatayda yokmu bi deneseydin beğenirdin bence
Maalesef hiç görmedim bizde Süleyman usta var
üzüldüm ayrıca çok geçmiş olsun deprem yaşadınız🥲
Halkın secimleri yuzinden
Canım istedi😝