Gaziantepli oto tamircisi Murat Ağbaş, petrol savaşlarını bitirecek bir buluşa imza attı. Ağbaş, araçların yüzde 50 suyla çalışmasını sağlayan bir sistem geliştirdi. 3 araçta yaptığı denemede başarılı sonuçlar elde eden Ağbaş’ın geliştirdiği sistemle 2 litre suyla 70 kilometre gidilebiliyor. (%50 su ve %50 yakıt ile çalışıyor hedefi %100 su ile çalışmasını sağlamakmış.)devletten destek alacağını ve seri üretime geçileceğini düşünmüyorum.
2 litre suyla 70 kilometre yol giden otomobil icadı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Boyle bisey yok bosuna umutlanmayin arkadaslar. En son kayserili bir usta tek sarjla 1000 km giden elektrikli araba yaptim demisti haberlere cikmisti bunun gibi uzunca anlatmim ama sistemi araba olmadan deneyip sadece guc donusumu yaptirip motora verilen elektrik ile motordan elektrik uretip pili sarj ediyordu. Arabayi hangi gucle gotureceginden hic bahsetmiyirdu😆 bu arkadasta mutemelen antepte nurdagindan yokus assagi salmis aravayi zaten 1 litreyle 70 km yapabiliyorsunuz orda. Bu da geri kalan 1 litreyle hidrojen uretmistir.😁
Bu olayin mantiginida anlatip can sıkmak istemem ama benzinli motordan elektrik uretim verimi yaklasik yuzde 70 tir. Hatta daha azdir. Birde bu elektrikten hidrojen uretme verimi farkida var. Yani bunarkadas her turlu benzini bosa harciyor o kesin. Hkdrojenlinsistem cok guzel aslinda bmw 90 li yillarin sonunda yapti ama en uygun uygylanma sekli sebeke elektrigi ile hidrojen uretip aractaki hidrojen hucrelerine depolayip temiz enerji elde etmektir. Bunun disinda arabadaki motoru verimsiz bir jenerator olarak kullanmanin bir mantigi yok. Sadece verim duser.
%100 suyla çalışan motor keşfedildi öldürüldü diyen var yorumlarda. bence geliştirilebilir sonuçta teknoloji çok gelişti kaynakları verimli kullanmak için çabalıyor olmalılar.
Hicbisey icin olmaz diyemem suyu ayristiran bir sistem cikar ciktisi girdisinden fazla olursa olabilir... Asagilamis gibi olmayayim ama bunu yapan bizden cikmaz onu net soyleyebilirim. Zekamizdan degil egitimsizlikten yapamayiz😁
Suyla çalışan motoru ilk olarak 1982 yılında Amerikalı bir otomotiv mühendisi geliştirmiş ve patent almıştı. Sonra ABD hükümeti patenti o kişiden satın aldı. Buluşu yapıp patenti devlete sattıktan sonra dam şüpheli bir intihar olayıyla ortadan kaldırıldı. Türkiye'de 2000 yılında ise eski Liberal Demokrat Parti genel başkanı Besim Tibuk'un yeğeni Ali Tibuk böyle bir buluşa imza attı. Daha patent bile alamadan Ankara Hilton'un lobisinde silahla vurularak öldürüldü. Vuren kişi yanlışlıkla öldürdüm dedi. Muhtemelen bu vatandaş da patent vs almaya kalkarsa benzer bir akibeti yaşayacaktır.
Zaten destek mestek alamaz. Çünkü su ile çalışan motor geliştirilemez. Dünyada tatlı su oranı oldukça az. Küresel ısınma yüzünden kuraklık yaşanmaya başladı. Bu süreçle daha hızlı kuraklık yaşarız. Ayrıca havada gereksiz nem oluşturur, bu da insanları ölüme kadar götürür. Hidrojen, havada bulunduğu için ve sınırsız üretim sağlanabileceği için araba üreticileri şu an hidrojene yönelmiş durumdalar. Tek sıkıntısı, basınçlı tankere ihtiyaç var. Onu yapabilirlerse elektrikten bile daha çok tutulacak.
Böyle pis sularda oluyorya işe yarıyorsa o zaman süper olur, hem su sıkıntısı oluşabilecekse mesela %70 su %30 yakıt felan iyi gider. Bide yemek yağları oluyorya, onlarda kullanılırsa ileride o zaman çok iyi olur. Tabi, bu adama destek çıkılırsa. İnş ölmez
güneş enerjisi ile çalışan otomobiller var atık yağ ile de çalışan aynı şekilde var. zaten isteseler daha da geliştirebilirler ama önünü açmıyorlar gibi geliyor. deniz suyunu içme suyu haline getirmek çok ama çok zor. ama en azından tuz oranını sıfıra indirip belki çalıştıracak şekile getirirler.