• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Metrodaki cübbeli adam, gerçek Müslümanlık bu mu? (Sayfa 2)

KazimAbiniz
KazimAbiniz Takip Et
Xper 6 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
32
Yapay Zekaya Sor
Metrodaki cübbeli adam, gerçek Müslümanlık bu mu?
Oyun Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

23

Cevap

55

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • aanka06
    aanka06 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Hakiki müslüman fitneye sebep olmaz. Dine uyar günah işlemez, kanuna uyar suç işlemez.

0
    0 Yorumla
  • Bulutdayı
    Bulutdayı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

herkes kendi havasında sarıklı adamda yorgundur hastadır belki amma büyütmüşler cahilliğin dibine vurmuşuz yine

1
    1 Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Adama ne birsey yapan nede birsey diyen var.

Yorumla
  • Aptalsavar
    Aptalsavar Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Bu dinin temeli cinsellik zaten inanmayın dinlere iyi insan olun yeter

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sen kurban bayramını kutluyor musun kardeş ramazan bayramını kutluyor musun

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

O adamı videoya almak bile taciz g*rizekalı , orda ki kokoş pis karılar adamın fotoğrafını çekiyorlar. Zaten kemalistleri oldum olası sevmedim. Çoğu islamı reddediyor

3
    15 Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Orda bir kisi Adami Videoya cekiyor o videoyuda izledik zaten. Videoya cekilmeside, ülkenin kuruludugu gün yapilan kutlamalar adami acik sekilde rahatsiz etmesidir. Burda bir Vatan hainini gösteriyorlar.

Nasilda hainleri savunuyorsunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Asıl hainler sizlersiniz, müslümanlığa dair hiçbir şey görmek istemiyosunuz. Bu mu sizin özgürlük anlayışınız

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Evet Türkiye Cumhurriyetine karsi olanlari görmek istemiyoruz. Sen buna Müslüman mi dersin Vatan haini mi dersin onu sana birakiorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bu vatanı müslümanlar kurtardı senin gibi gavurlar değil

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari kurtarirken bu Cübbeliler ona sari seytan diyordu.
      Ne ülkeyi biliyorsun nede Tarihi, cahilin tekisin iste.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bana kaynak ve belge sun kamil efendi. İsrail’de neden Atatürk’ün büstü var ve neden İsrailliler Atatürke milletimiz sana minnettardır diyor. Bunları açıkla hadi. Atatürk zaten kendi diyor ben müslüman değilim diye , videoları var. İzle tarihi araştır. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı tasvip ediyor Atatürk’ün müslüman olmadığını.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Cünkü Atatürk 1932'den sonra Almanyadan kacan binlerce Yahudiyi ülkeye anlasma ile kabul etti.
      Israilde sadece Atatürke degil, Yahudileri soykirimdan kurtaran herkese minnetariz diye heykelleri var.

Mesela İstanbul Üniversitesine gittiginde Fakültelerde eski profesörlerin resimlerine baktiginda aralarinda Yahudi profesörleri görebilirsin.

Ankaranin sehir tasarimi kismen Mesela Almanyadan kacmis Yahudi tasarimcilar tarafindan yapilmistir.

Cahilin tekisiniz iste be kardesim, ülkeden ve Tarihten haberiniz yok iste.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kardeş ben kemalist değilim. Asla da olmam. Kemalist olanlara saygım var kimsenin görüşünü yadırgamam. Kim neye inanmak istiyosa ona inansın. İsmet İnönü ülkeyi sattı kimsede gık yok. Lozan antlaşması tam bir fiyasko. Peygamber efendimizi atatürkü sevdiğiniz kadar sevmiyosunuz. İşte bu yüzden kemalistleri imanlı insanlar sevmiyor.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Herkes neye inanmak istiyorsa inansin diye birsey yok. Lozan nasil bir fiasko mus? Lozan Imzalandiktan sonra Ingiliz komutanlari ve ingiltere baskani istifa ettiler haberin var mi bundan?

Ismet Inönü neyi yedi?

Kafanizdan birseyler uydurup sonra herkes inanmak istedigine özgür diyemezsiniz.

Tarihi arastir ögren kardesim, kendini gelistir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ege adaları neden Yunanlara kaldı. Yeter artık bıktık şu sığ düşüncenizden. İslamı reddediyosunuz. Atatürkte bir insan sonuçta , onu ilahlaştırıyosunuz. Çok uğraşsanda atatürkün elinde bir tane türk bayrağı sallarken fotoğrafını göremezsin. Atatürk’ün manevi kızının videolarını izle bak neler diyor. 5 yaşında ki çocuğa içki içirmiş. Bunu manevi kızı kendisi anlatıyor. Karışı neden Atatürk’ten boşanmak istemiş araştır. Filistin cephesini neden terketmiş. Bu ve bunun gibi şeyleri tarihçiler bir bir anlatıyor. Ve de belgeleriyle. Şapka kanununda binlerce insanın asıldığını ve şalcı bacının asıldığını görmezden gelemezsin. Bütün bunlar tarihçilerin araştırmacıların belgeleriyle birlikte ortaya koydukları delillerdir. Değinmek istediğim o kadar çok şey var ki hangi birini yazim bilmiyorum. İsmet İnönü’nün karısı neden Yunan Başbakan’ın koluna giriyor ve aynı kadrajda İsmet inönü arkada. Böyle bir hezeyan olamaz. Ben bir tek peygamber efendimizi örnek alırım. Hiçbir siyasi lideri taparcasına sevmem. Beni islam kurtaracak kemalistlik değil. Vatanımı çok seviyorum ve bu vatana bağlı bu vatana hayırlı bir birey olma gayretindeyim. Ama sizin gibi bağnaz değilim!!

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Uff be mardesim. Bana Atatürk düsmanlarinin uydurdugu palavralari sayikliyorsun yahu.
      Atatürkün icdirdigi Bira dedigin sey Alkolsüz Malt icecegidir.

Halk arasinda cocuk Birasi olarak bilinir cünkü Bira ile hemen hemen ayni ham maddelere sahiptir, Bira fabrikalarinda üretilir.

Bugün Hamile kadinlar ve cocuklar Vitamin icerler, zamaninda imkanlar olmadigi icin hamile kadinlara ve cocuklara gelisimleri icin bu Alkolsüz malt icecegini icirirlerdi.

Bugün bile bazi büyük marketlerde cocuklar bölümünde kücük siseler icinde satiliyorlar.

Salca bacimis, sapkamis bilmem nemis. Palavralari inanip gelmisin buraya, yürü git Tarih oku palavralari degil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Asıl senin uydurdukların palavra. Müslümanım bile diyemiyosun. Allah size imanı nasip etmiyor. Kemalistlerin yüzlerine iyi bak çoğu kokoş menfaatçi değişik insanlar.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Ateist oldugum halde neden Müslümanim deyim ki zaten? Nasil kafa bu?
      Dediklerim palavra degil, Tarih gercegidir.

Bak mesela bu Bebek sitesinde hamile kadinlar icin satiliyor.
      Metrodaki cübbeli adam, gerçek Müslümanlık bu mu? ↗

Eskidende böyle satiliyordu.
      Metrodaki cübbeli adam, gerçek Müslümanlık bu mu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kardeş boş yapma git atatürke tap

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Biz Atatürke tapiyor olsaydik onun kilini veya sakalini cam siseye alip öpmek icin kuyruga girerdik.
      Ayak izini saklayip yalamak icin sira beklerdik.

Her Atatürk dedigimizde ona selam ve salat getirirdik. Putperestlik ve tapinma budur kardesim.

Bizim sevgimizi kendi putperestliginiz ile karistirmayin.

Yorumla
  • Yeniyeniyepisyeni
    Yeniyeniyepisyeni Takip Et
    Bilge Yaş: 28
    +1 yıl

İzlemedim bile giymeseymiş cübbe

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Devletimizin kurulduğu bayram demek ya 1923 yılında mı kuruldu bu devlet o geçici bir rejim değişikliğidir bu ülke 1000 yıllık bir devlet terbiyesinden tarihinden gücünden geliyor İngiliz valisi olmakla Büyük Türkiye olmuyor

0
    3 Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Evet Türkiye Cumhurriyeti 1923'de kurulmustur :D Rejim degisimi olmadi, Osmanli ortadan kalkti yerine yepyeni bir devlet geldi.

Deli kadirin dediklerini sayiklarsaniz böyle rezil olursunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Çok cahilsin ya 😂 devleti oluşturan millettir millet değişmedikçe devlet değişmez.. Sizin değiştirmeye gücünüz yetmediği Gayet açık değil mi

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Sadece Almanya'da 3 Milyon Türk yasiyor, yani Almanya'da mi Türk devleti oluyor? Veya doguda Kürtler cogunlukta Diyarbakir ve Van ozaman Kürdistan mi oluyor senin mantigina göre? PKKli misin kardes :D

Osmanli ortadan kalkmistir kardes, Meclisi ve yönetimi ortadan kaldirilmistir, yerini Türkiye Cumhurriyeti almistir, rejim degisimi baska birseydir. Rejim demek yönetim bicimi demektir.

Rejim degisimi sadece bir Devlet icinde olur. Kadir Misiroglu delisi rejim degisimi ne demek onu bile bilmiyordu, siz cahiler baska cahileri böyle dinlerseniz bir Kemalist gelir sizi böyle rezil eder iste :D

Yorumla
  • MUVAHHİD114
    MUVAHHİD114 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışını neden kutlayalım Dünyanın En büyük ve En Güçlü İmparatorluğu yıkılmış üzülmemiz lazım

1
    55 Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Yikiliyorsa dünyanin en büyük en güclü devleti nasil oluyor? Güzel, hemen nasil Vatan düsmanliginizi gösteriyorsunuz :D

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Dışarıdan yıkmayı başaramadılar içerden yıktılar

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Nasil disardan yikamadilar? Kardesim sizin Istanbulunuz isgal edilmedi mi? Padisahiniz Cuma namazina halka selam verebilmek icin ingilizlerden izin istemiyormudu?

Ulan Atatürk bile Samsuna cikarken, Istanbulu terk edebilmek icin ingilizlerden vize aldi, Osmanlinin durumu budu.

Dünyanin en güclü devletimis. Adam Osmanliya bakinca sadece 15. yüzyila bakiyor...

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Peki Sakarya Savaşında İngilizler neden Savaşmadılar Yunanlılar ile Müttefik halinde geldiler neden savaşmadılar?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Ayrıca Vahdettin kaç yılında taht'a geçmiş bak bakalım Almanya'ya kaçan İttihat ve Terakki neden suçlu olmuyorda Padişah suçlu oluyor?

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Vahdettinin kac yilinda tahta gecmesinin bir önemi var mi? Osmanli Vahdettinin iktidari altinda isgal edilmistir, tek kursum atmadan Istanbulu ingilizlere vermistir.

Kardes Sakarya Savasinda 50.000 civari yarali ve ölü verdik. Sen burda neyin kafasini yasiyorsun?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Önemi Var tabi ki herşeyi İttihat ve Terakki yapıcak edicek ondan sonra son safhada ben geçicem taht'a herkes beni suçlayacak bu nasıl mantıktır?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

İstiyorsan sana Sultan Vahdettin'in bizzat kendi eli ile yazdığı müdafasınıda atabilirim

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

ahahha yoruma gel arkadas sanirsin ic savas cikti da halk yikti imparatorlugu, isgal altindaki bir ülkenin isgalden kurtulup bagimsizligini ilan etmesi neden bu kadar zorunuza gidiyor arkadas?
      😂

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

İstanbul isgal edildiginde tahta Vahdettin oturuyordu kardesim, sucu ona buna atmaya calismayin.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Şimdi sizlere Vahdettin'in bizzat kendi eli ile yazdığı savunmasını atıcam

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Sürgündeki Padişah kendini şöyle savunuyor (Sultan Vahdettin) :

“Tahta geçer geçmez cephelerimizin birbiri ardından düştüğü haberlerini almaya başladım. Ülke hızla kan kaybediyordu. Beraber savaştığımız ülkelerden ayrı bir barış yapmak istedim ama ‘ihanet şebekesi’nin engellemesiyle karşılaştım. O uğursuz Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasına kadar böyle devam etti.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Peygamberimiz gibi hicret ettim

Mütarekeden ben değil, onu imzalayan Rauf (Orbay) Bey ile İçişleri Bakanı Fethi (Okyar) ve devleti böyle bir acı mecburiyete düşürmekte cidden rol sahibi bulunan Mustafa Kemal gibi bugünkü Millî Mücadele reislerinin sorumlu ve suçlu olması gerekir. Zira anayasa gereği icraattan Padişah değil, hükümet sorumludur. Ancak asıl sorumlular bugün kahraman ilan edilmişlerdir.

Temel siyasetim, içeride makul ve ılımlı bir ıslahata girişmek, dışarıda ise aleyhimizdeki gayzın bertaraf olacağı güne kadar vakit kazanmaktı. İzmir’in işgali başlangıçta Büyük Devletler meselesiydi. İtilaf devletleri Yunanistan konusunda fikir ayrılığına düşünce meselenin mahiyeti değişti. Başlangıçta sabırla beklemek taraftarıyken işgal bir Yunan meselesi haline gelince tavrımı değiştirip mağlup olmamak şartıyla direnişe taraftar oldum. Nitekim Kuva-yı Milliye’ye eğilim duyan kabineleri iktidara getirdim. Ancak bu sırada Mustafa Kemal itaat dairesinden çıkmış, kendi başına işler yapmaya başlamıştı.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Bize Sevr’i dayatıp 24 saat süreniz var, dediler. Ben de vakit kazanmak için antlaşmanın hükümetçe kabulüne taraftar göründüm. Nasıl olsa onay aşamasında önüme gelecekti. Nitekim Sevr Antlaşmasını tasdik etmedim.

Hareketlerimde şahsî fikirler ve duygularımdan ziyade daima kamuoyunu veyahut direnilmesi mümkün olmayan diğer faktörleri esas aldım. “Kemalciler”in İstanbul’da nüfuz kurmalarını sağlayan Tevfik Paşa hükümetinin yaptıklarına da ses çıkarmadım. Ta ki Saltanatın Hilafetten ayrılması ve başkentin Ankara’ya nakline kadar. Birincisine, Şer-i şerife kesinlikle aykırı ve vekili bulunduğum Peygamber Efendimiz Hazretleri’nin haklarından feragati içerdiği, ikincisine ise hilafeti İstanbul gibi siyasî ve tarihî bir dayanaktan mahrum eylemek demek olduğu için karşı çıktım.

Bu gibi aşırı ve mecnunane arzularına tabi olmadığım için bana vatana ihanet iftirasında bulunanların bilmesi gerekir ki, dünyanın en büyük makam ve mansıbı olan Hilafet ve Saltanat makamında fiilen ve ecdadından gelen bir hak olarak oturan bir hükümdarı vatana ihanet gibi alçakça bir suça sevk edecek hiçbir emel ve ihtiras mevcut değildir. Ben o makamların şeref ve haysiyetini muhafaza için geçici olarak tahtımdan, vatanımdan, huzur ve rahatımdan ayrı düşmeyi bile göze aldım.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

İstanbul’dan ayrılmam, hesap verememekten dolayı değildir. Hiçbir kanuna tabi olmayan insanlar elinde savunma ve söz hakkı yasaklanmış bir halde hayatımı göz göre göre tehlikeye atmak gibi İlahi emrin ve akl-ı selimin kabul etmeyeceği bir şeyden kaçınmak, hem de şan sahibi müvekkilimin (Peygamber Efendimiz’in) sünnetine uymak için hicret ettim.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Şimdi bana haksız yere vatana ihanet suçu isnat edenler, hilafeti hukuk ve nüfuzundan ayırıp değiştirerek bu Muhammedî saltanatı yıkmış ve yalnız vatanlarına değil, bütün İslam alemine ihanet etmişlerdir. Ben devleti tehlikeden korumak için özellikle dış politikada karşıtlarımın tabiriyle korkarak, yani itidal ve ihtiyatla hareket ettim. Daha doğrusu, vakit kazanmak için. Eğer bir hatam varsa din ve devletin bu derece tahrip edilip değiştirilmesine bütün vekil ve alimler ve aklı başında insanlar ve memleketin önde gelenleri tarafından ses çıkarılmayacağına ve bazı hasis menfaatler karşılığında gizli ve aşikâr suretlerle yardım edileceğine ihtimal vermememdendir. Ben milletimin aydınlarının vatanî ve vicdanî görevlerini bu derece kötüye kullanmayacakları hakkındaki hüsn-ü zannıma ait olan hatamı itiraf ederim.

Hilafet meselesinin halli 300 milyonluk İslâm âlemine düşecek bir büyük meseledir. Dolayısıyla şimdi ben Hilafet hakkında Ankara’da ve İstanbul’da verilen fuzulî ve cebrî hükmü kesinlikle kabul etmeyerek hakkımda reva görülen iftiraları onları yakıştıranlara büyük bir nefretle red ve iade ederek, memleketin ırk ve din ayırmaksızın bütün ahalisinin mutluluk ve refahından başka bir emeli olmayan ve adalet ve itidalin hakim olmasını isteyen müsterih bir kalb ve vicdan ve hak ve hakikatin mağlub edilemeyeceğine dair kuvvetli bir imanla sevgili vatanıma dönünceye kadar ıtır kokulu toprağının ezelden müştakı olduğum Haremeyn-i Şerifeyn’de ve şimdilik Beytullah’ın civarında vakit geçiriyorum.”

Ne yazık ki, bu hasret dolu satırların sahibinin cesedinin dahi sevgili vatanına girmesine izin verilmeyecektir.

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

abdullah öcalan da yakalandiginda türk devletine hizmete hazirim, anam da türk zaten benim demisti.
      ne dedigine degil ne yaptigina bakacaksin.
      hangi ülkenin gemisiyle kacmisti bu vahdettin? 😂

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Madem öyle neden giderken Kaşıkçı Elmasını falan almadı?

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Vahdettin Sevr anlasmasini imzalamistir. Sevr anlasmasini imzalamak icin hatta Meclisi bile kapamistir ki Meclis anlasmaya engel olmasin.

Atatürk düsmanlarinin Vahdettini kurtarmak icin uydurdugu sacmaliklara bana sayma.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Vahdettin Sevr anlaşmasını hiçbir zaman imzalamamıştır hakiki tarihte böyle bişey yoktur ayrıca Meşrutiyet vardır Padişah'ın Meclisi kapatmak gibi bir yetkiside yoktur alınan kararlar kabine tarafından alınır Padişah sadece onaylar

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

su surda dursun neden kasikci elmasini almadigini bir nevi anlatir.

https://youtu.be/lIgwDztVciM

😂

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Ne saçma bir Video İstanbulun Anahtarıda ne oluyor bir kere o zamanlar öyle bişey dahi yok

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

diyoruz ya cehalet böyle bir sey, ama en azindan montaj demedin takdir ediyorum.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Ya bende biliyorum İngilzlerin İstanbul'u İşgal ettiğini ama bana Mustafa Kemal nasıl İngilizler ile savaştı nasıl İngilzleri yendi bunu anlatırsan sevinirim hani bu 7 düvel diyorlar ya onları nasıl yendi?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

İngilizler neden İstanbul'u tek kurşun atmadan gittiler?

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Padisah sonuna kadar Meclisi kapama yetkisine sahipti. Sevr anlasmasi imzalandiginda Mecliste kapalidi kardesim.

Sevr anlasmasi imzalandi, imzalayanlarda idam edildi zaten, Vahdettin haric o sürgün edildi.

Sevr anlasmasi, Lozan anlasmasi ile etkisiz hale gelene kadar gecerli bir anlasmadi.

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

oho bu daha kurtulus savasini bilmiyor, ölen binlerce insan sirf ingilizleri hosnut etmek icin ingizlerin gözüne girmek icin öldü degil mi?
      sehit edebiyati yaparken yapiyorsunuz da yenilgiye ugrayan ordularin geri cekilmesini mi sacma buluyorsunuz?
      mustafa kemal komutanliginda halk savasti, kaniyla disiyle.
      senin gibi vahdettin haini severler de aay İstanbul isgal altindaydi nasi kurtuldu oyun icinde oyun diye gezer.
      oyunu kuran kim? ingiliz, ingiliz gemisiyle kacan kim? vahdettin?
      ee bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas 😂

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Ingilizler tek kursum atmadan Istanbulu isgal ettiler cünkü Türkiye ingiltereyi Lozan anlasmasini imzalamaya zorladi.

Lozan ile savas bitti ve ingilizler isgal ettikleri topraklari terk etmek zorunda kaldi. Istanbulu Masada aldik, ondan tek kursum sikmadan gittiler.

Gitmelerini bosverde ingilizler nasil oluyorda Istanbulu tek kursum atmadan isgal ettiler onu acikla.

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

lozan bunlar icin hezimet, onlar vahdettinin sevr anlasmasini seviyordu 😂

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Eskiden bende sizin gibiydim hatta bir dönemler Yahudilik Masonluk gibi şeylere girmeye çalışmıştım ama hiçbir zaman Ateist olmadım belki o zihniyet ile devam etseydim olabilirdim Allah'a Şükür bunlardan kurtuldum gerçekleri gördüm

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Osmanlı Padişahlarının hepsi Devletine sadıktır hiçbiri ihanet etmez 6 Asır boyunca hepsi Devletlerine ve İslam'a hizmet etmiştir.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Bizim gibi olmak icin en basta Tarih bilmek zorundasin kardesim. Bizim gibi olabilmek icin sen daha cok kitap okumak zorundasin...

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

İngilizler zaten İstanbul'u tek kurşun atmadan işgal etmediler bir sürü Osmanlı Askerini öldürdüler

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Bakın sadece olayı Akıl ve Mantık dahilinde ele alalım Osmanlı'nın bile yenemeyeceği Devletleri Mustafa Kemal Atatürk nasıl yendi hemde elindeki sınırlı teçhizat ve asker ile bana bunu açıklar mısınız?

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Hayir hicbir Osmanli Askerini öldürmediler. Ingilizler Gemiler ile Istanbula kadar geldiler, Vahdettinde tek kursum atmadan Istanbulu Ingilizlere teslim etti.

Ingilizler savasmadan Istanbulu aldi. Kizin yukarda paylastigi Video'da da zaten Vahdettinin Istanbulun sembolik anahtarini nasil Isgalci ingiliz komutanina verdigi görülüyor.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Haa simdi iste Atatürk basarisini ve nasil bir büyük komutan oldugunu anlayabiliyorsun :D

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Kardeşim Gazi Osman Paşa'da büyük bir komutan idi ama Ruslara yenildi daha fazla dayanamadı yani şimdi sen bana Dünyanın En Güçlü Devletlerini nasıl yendi onu açıkla bana

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Yani Adolf Hitler dahi başarısız oldu yenildi peki biz nasıl yenilmeyip kazandık onu açıkla bana

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Atatürkün askeri dehasi ile yendik iste kardesim. Atatürk gelmeden önce Osmanli 300 sene boyunca Batiya karsi tek bir cephede kazanmamisti bundan haberin var mi?

Sen Atatürkün basarisini ve büyüklügünü bile kavrayamamisin ki.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Yani sizi biraz mantıklı olmaya davet ediyorum Akıl ve Mantık kapsamına Davet ediyorum

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Yahu İmkansız dahilinde olan bişeyi nasıl kavramamı bekliyorsun benden

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

O zaman şu anda bize 7 Düvel saldırsın bakalım ne oluyor 😀

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Yani Yunan Askerleri Ankara'ya kadar nasıl ilerliyor o zaman?

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

abd ve emperyalist ülkelere ragmen che nasil küba devrimi yapti, küba devrimini basariyla yapan biri nasil bolivya devrimini yapamadi nasil oldu da yenilgiye ugradi demek gibi bir sey bu.
      cehaletin boyutunu buradan anlarsin.
      m. kemal dedigin ömrü hayatinda ilk girdigi savas kurtulus savasi degildi.
      adam zaten askerdi, canakkale cephesinde albay filistin cephesinde genraldi, bu rütbeleri kendi kendine vermedi savas stratejisi diye bir sey vardir.
      ordulari yenmek kolaydir, ama örgütlenmis bir halkii yenmek imkansiza yakindir.
      kurtulus savasinda mücadele veren halkti, tipki küba'da halkim tam destegini alip devrim yapan che'nin bolivya'da halk destegini alamadigi icin basarisizliga ugramasi gibi.
      bir de düsünmekten mantiktan bahsediyor adam ya yok böyle bir cehalet.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Amerikanın Che Guevara'yi yakalayıp infaz ettiğini biliyor musun peki?

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

yok okudugunu da anlamiyor bu. iflah olmaz cehaletin pencesinde garibim.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

İstese Amerika şu an Küba'yı Tarihe gömer Küba'dan eser kalmaz Savaşlar Bebek oyuncağı değil Osmanlı İmparatorluğu en güçlü döneminde Viyana'yı alamadı Venedik'e ait olan adalar ile Akdeniz'de kaç yıl savaşıldı biliyor musun?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Örgütlenmiş bir halkın savaş tecrübesi yok üstelik savaş konusunda bilgiye bile sahip değiller düzenli ordu dahi yok karma karışık bir ordu yapısı hakim nasıl olacak o iş?

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

senin kafa basmiyorsa biz ne yapalim hacit?
      strateji nedir onu ögren önce.
      halk örgütlenmesi nedir onu ögren.
      bu cehaletle bu yasa iyi gelmissin büyük basari.

günümüzde hala isgal durumunda ordu bir sekilde gücsüz düsürülecek olursa askeriyenin icinde halki örgütleyecek özel yetistirilmis elemanlae bulunur.
      bilmuyorsan ögren, ögrenemiyorsan zekam yetmiyor arkadas kafam almiyor de.

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

halk kendi basina cepheye kosmaz, asker halki örgptler her grubun basinda komutan vardir, nereyi siper edinecekleri nereye ne zaman saldiracaklarini komuta eder.
      az mantik lütfen.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Benim Kafam almıyor alan birisi varsa açıklasın yani Adolf Hitler dahi 7 Düveli yenemedi biz nasıl yendik bunu benim aklım idrak etmiyor eden birisi varsa açıklasın

Yorumla
    • hzrahibeteresa
      hzrahibeteresa
      +1 yıl

sovyetlere karsi o dondurucu sogukta almam askerini strateji gelistirmeden koyun gibi sürerse adamlar da büyük bir zevkle gömer.
      bundam ibaret.
      savas basirisi ordunun ne kadar kalabalik oldugu top tüfegi ile olmaz.
      startejiler kazanir savasi askerler degil.

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Ayrıca gönderdiğiniz Video'da Sultan Vahdettin Han İngilizlere Şehrin anahtarını teslim etmiyor ayrıca onlar İngiliz'de değil Amerikan Askerleri işleri bitmiş olduğu için vedalaşıyorlar ve Sultan Vahdettin Devlet Başkanına ulaştırılması için mektup veriyor şehrin anahtarı falan diye bişey yok ortada

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Amerikan askerlerin Üniformalari böyle olmaz kardesim. Adamin klasik ingiliz Üniformasi var neyin geyigini yapiyorsun sen?

Yorumla
    • MUVAHHİD114
      MUVAHHİD114
      +1 yıl

Amerikalı General J. Harbourd'u karşılarken çekilmiş videolar bunlar arşivlere bak araştır bilip bilmeden hemen iftira atmayın

Yorumla
  • MrArkadin
    MrArkadin Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Bu videoyu çeken kişi provakatör zaten o belli

2
    0 Yorumla
  • ozmevi
    ozmevi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Anlamak istediğiniz yere çekmeyin herşeyi

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Oralarını buralarını sallayarak kutlama yapmak ha.. cumhuriyet bumudur soruyorum?

1
    7 Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Orasini burasini sallayan 50 üstü adam seni Tahrik mi etti?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kendi kalenize gol atıyorsunuz..

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Soruyu espiri olsun diye sormadim, ciddi sorudu. Video'da elinde Atatürk resmi olan kisi orasini burasini salliyor, yanilmiyorsamda adam 50 yasi üstü.

50 yasi üstü adam simdi bu Videoda tahrik mi etti kardesim?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Valla 40 yaşıma merdiven dayadım, şu tarz ayrımcı faşistlerden, inançlara saygısızlıktan, kolpacılıktan tiksindigim kadar kimseden tiksinmedim. Biz birlikte Türkiye'yiz.

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Anladim.

Adam anlasilan senin yaslardamis, belki ondan Tahrik olmusundur Gay arkadasim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İşte böyle bir p.. ç. n sen

Yorumla
    • KazimAbiniz
      KazimAbiniz
      +1 yıl

Burda desifre edildigin icin öfkeni benden cikarma.

Yorumla
  • _esposito
    _esposito Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Kemalistim ve ateistimden sonrasını okumadım.

1
    0 Yorumla
  • Sarilaciverttt93
    Sarilaciverttt93 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Saçma, gereksiz bir video

0
    0 Yorumla
  • Ayarsız3nerji
    Ayarsız3nerji Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

Hepsini s2im

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Metrodaki cübbeli adam, gerçek Müslümanlık bu mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bu adam müslüman mı :O? 9 cevap verildi
Sizce böyle biri müslüman mıdır? 14 cevap verildi
Aleviler müslüman değil mi? 41 cevap verildi
Bu kişi islamla dalga geçmiyor mu? 36 cevap verildi
Işid gerçek bir müslüman mı? 9 cevap verildi
Bu şimdi Müslüman mı yani? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Evde spor yapan var mı, sizce evde spor yapılabilir mi?
  • Zayıflama iğnesi kullanır mısın?
  • Jose Mourinho'nun Türkiye’yi şikayet etmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
  • Siyah kola mı daha iyi yoksa sarı kola mı, siz hangisini tercih ediyorsunuz?
  • Hazıra konup açık alanda kahvaltı yapmak sizce de en keyiflisi mi?
  • Sokak hayvanlarına karşı ilgili misiniz?
  • Çeşme'de 870 Bin lira hesap gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sahte kimlikle kaçtı ama gerçek kimliği kolunda yazılıydı, dövmeniz var mı?
  • Sevgilinle tatile çıkar mıydın?
  • Kendime nasıl değer verebilirim, öz saygımı ve özgüvenimi nasıl güçlendiririm?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨