Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 9 yaşındaki Suriye uyruklu Vail el Suud, mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçük çocuk gözyaşları arasında, hayatını kaybettiği mezarlıkta toprağa verildi. Öte yandan, Vail El Suud'un eğitim gördüğü okulda diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı ve öğretmeninin kendisini azarladığı iddia ediliyor. Ben bu konuda Cesar Mendoza gibi düşünüyorum; "devletler yok olsun, gül kokulu bireyler vâr olsun.” Çocuklarınızı ırkçılıkla büyütmeyin. Hiçbir savaş, hiçbir göç bir çocuğun cılız bedenine, küçücük omuzlarına yüklenmemeli-ydi. Siz ne düşünüyorsunuz?
9 yaşındaki Suriyeli çocuk akranları tarafından dışlandığı için kendini astı! Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Dışladıkları çocuğun göç etmesinin sebebinin kendileri olduğunu bilselerdi utanırlar mıydı acaba? Sinir oluyorum Suriyelileri aşağılayanlara, dışlayanlara. Ailelerini, doğdukları yeri, milletlerini seçmişler gibi cahil cesaretine sahiplere, kendini bilmez hadsizlere.
Evet, bayram için kendi ülkesine gidebilecek rahatlıkta insanların başka bir ülkede işi yok.
Evet, bu insanların içinde yakıp yıkanlar var.
Evet, devlet tarafından kendilerine sağlanan konaklama yerlerindeki hizmetlileri aşağılayanları var. Üstelik; o hizmetliler, göç ettikleri ülkenin insanlarıyken yani onlara bir şekilde kucak açmış bir ülkenin insanlarıyken.
Yine de bunların hiçbiri bütün Suriyelileri aşağılık, kötü yapmaz ve ülkemizde olmalarını istememek onlarla dost olmaya engel değil.
Onları ülkemizde istemeyebiliriz ve bunun için onları ülkesine geri gönderebilecek bir hükumeti destekleriz ama onların yüzüne "Git." dememiz gerekmez, onlarla dost olabiliriz çünkü onların tek suçu en fazla tembellik olabilir ki bunun milliyetle ilgisi yok
İnsanoğlu zaten tembelliğe meyillidir. Bu yüzden, devletler var. Toplumda düzeni sağlamak için...
Suriyelilerin askerlik yapmaları gerekiyorduysa ülkelerini korumaları gerekiyorduysa bunu devletleri yaptıracaktı.
Devletleri bunu yapmıyorsa uluslararası kararlar alınırken bunu diğer devletler planlayacaktı
ya da
birilerinin çıkarları uğruna Ortadoğu'yu birbirine katmasına birileri de kendi çıkarları uğruna çanak tutmayacaktı ve birileri de yine kendi çıkarları uğruna ya da cahillikleri yüzünden çanak tutanları desteklemeyecekti: Filler tepişti, çimenler ezildi.
Suriyeliler şöyle böyle diyenlerin keyif sigarası yakması için tam zamanı. İstedikleri oldu. Öyle bir nefret tohumu ektiler ki, 9 yaşındaki çocuk bile dayanamadı.
Özellikle çocuk zorbalığı çok kontrolsüz ve ağır. Evde anne babasının ağzından köpükler çıkarak görüyorlar, yok suriyeliler şöyledir falan diye... Eee okulda suriyeli görünce ne oluyor? Minik ırkçı, saldırıyor da saldırıyor.
Bizim ülkemiz genelde göç alan bir ülke olmadığından, yabancıya alışık değil.Yıllarca kürtleri bile istemediler adamların da memleketi olmasına rağmen. Onları dışladılar, kötü konuştular. Şimdi üçüncü bir ırk görünce iyice dellenip işi ırkçılığa vurdular. Çok yazık, insan bile olamadık...
Özellikle Almanya'da her milletten o kadar insan var ki... Türk hele milyonlarca var. Bu kadar ağır bir eleştiriye bizim insanımız da maruz kalıyor maalesef. Ama yurt dışında ezilen, bizim ülkemizde suriyeliyi kürdü istemez olmuş. Ayıp, yazık, günah...
İşte bizim ülkenin çocuk yetiştirme de başarısı küçük çocukları nefretle doldurdular onlarda masum bir yavrucağa ırkçılık yaptılar. Çocuğun öğretmeni bile dışlamış bu çocuğu amaç ne yani? Belki ileride bu çocuk bir tıpçı olup bir hastalığın devasını bulucaktı ya da başarılı bir mucit olucatı. Bu insanların dedeleri çanakkale savaşında bize para yardımı ve insani yardımda bulundular şimdi böyle mi teşekkür ediyoruz?
Allah her milleti imtihan eder kimisini felaketlerle kimisini de imkanlarla imtihan eder
bu haberi dün gördüm ve o haberi gördüğümden beridir türk insanın değeri acayip derecede düştü gözümden kötü bir örnek olan bir suriyeliye nedyorsan de tamam da küçük çocukları nefretle doldurup bir çocuğun intiharına sebep olucak bir düşmanlık? Bunun hiçbir açıklaması yok
Allah belamizi versin , bir çocuk başka bir çocuk Suriyeli diye ya da oralı burali diye ona baskı yapmaz hor görmez küçük görmez. Zaten oyle de değiller. Küçük görülmesi gereken biziz ırkçılık yapan kendini üstün tutan. Küçücük bir çocuk bu yüzden canına kiyiyorsa Allah bizim belamizi versin. O çocukların ebeveynleri ve öğretmenleri hakkında soruşturma açılması lazım.
Yazıklar olsun bize. Sakarya'da yaşanan faciadan sonra bu da çok acı.
Şimdi biz Türk oldukta ne oldu? Bir çocuk kendini bizim yüzümüzden astı , biz Türk olsak ne olur çocuk öldükten sonra.
@Barışşmanço insan demişsin son cümlende o bile o düşüncede olanları yüceltir. Onların vicdanı tel maşa taklit imitasyon çin malı gibi. İman etmiş sayılmazlar eğer Müslümanım diyorsalar. Çünkü ayet var , "mülk Allah'ındır" diye. Toprak bizim olabilir ama hepimiz kiracıyız bu dünyada. Nefesin durduğu yere kadar varız. 9 aylık hamile kadın ile 4 yaşındaki oğlunu katledip 3 cinayet ve tecavüz eden bir toplumun ferdiyiz. Övünülecek gurur bile bırakmadılar. Kendinden başka hiç bir şeyi düşünmeyen egoist ideolojiden nefret ediyorum. Ve dünyanın sonuda bundan gelecek. Yüz üstü yatan boğulmuş bir bebeğin günahını hepimiz çekeceğiz.
Allah razı olsun çok güzel dile getirmişsin duydun mu bilmiyorum bundan aykar onc e sakaryada benim bulunduğum semtte baba ve oğul kürtçe konuşuyorlar diye öldürüldüler bir kere sin de de fındığa işçi olarak gitmiştik yolda devrilmiş bir traktör vardı işçilerin heosi kürttü doğudan yazın ekmek parası için çalışmaya gelen birkaç emektar biliyor musun oradaki kalpsizler sırf kürtler diye iyi olmu s iyi ki ölmüşler dediler inanabiliyot musun o zaman birşey diyememistim zaten o diyenlerle aynı traktörden değildim ama sesi gelmişti ve boğazıma birkaç yumruk oturdu ağlayasım geldi bundan birkaç ay önce de bizim suriyeli tanıdığımız bir abla var oraya gitmiştik o kadar iyi insanlar ki kendi eşi ve çocukları var eşi kanser hastası kadının akrabalarının yarısı suriyede şehit edilmiş onun kendi çocuğuyla bir diyaloğumuz geçti çocuk türkçeyi iyi biliyor ve 3 . Sınıfa gidiyor bana sınıftaki arkadaşlarının onu dışlandığını ezdiğini söyledi bana neden suriyede kalmadı babanlar siz korkaksiniz dediler dedi bende onu teselli ettim onlara bakma sen dedim birazcık konuştum ve mutlu oldu sonra beraber pubg bile oynadık ve bu olayda şu an okuduğum olayda son şaşırdığım durum oldu o kadar kötü ki yani buna ne denir küfür mu edilir bilmiyorum cidden ne denir ama biz türkler sanırım atalwrimiza çok güveniyoruz cabakkalae savaşında galip gelmemizi malazgirtte galip gelmemizi her defasında hatırlayıp hatırlayip övünüyoruz ama bilmiyorlar ki o insanlar nasıl merhametliydi özellikle osmanlı devleti nasıl adaletli ırk ayırmaksızın her millete bir göre v vermiş insanları kayır mamıştı ama artık çok geç insanlar bu kadar zalimke n bir ermeni den bile beter olmuşlar ken artık çok geç bizler öldürülmeye acı çekmeye mahkumuz çünkü ülkede ırkçı faşist dünyayı kendi etrafında dönüyor zannede. Çok dangalak var ama ne yazık ki arada senin benim gibi merhametliler de kaynayacak
Çocuk için üzüldüm. Onlar masum , en günahsızlar. Ama suç öğretmende , mahalledekilerde veya yaşıtlarında değil. Bunu düşünmeden onları ülkeye alıp her yere yerleşme hakkını veren devlette. Aldılar madem pilot bölgelerde ikamet ettirilecekti, oradan da çıkmayacaklardı. Ama ne yaptılar , işgalci gibi her yere gittiler. Çünkü bu onlara verilen bir haktı. Yerliler rahatsız oldu kaos çıktı istenmediler. Tabi ki dışlandılar. Burada dışlayanlar suçlu değil ki. Hangimiz istiyoruz. Bunun ırkçılıkla ilgisi yok. Çalışan , parasını kazanan , üreten insanlar olmadılar ki. Belki gerek kalmadı hazırdan para verildiği için. Ama sonuçta parazit bir anlayışla yaşıyorlar. Hepimizin verdiği vergilerle bayramda ülkelerine gidip gelecek kadar rahat konumdalar. Neden dışlanmasınlar? Bu bir intihar değil cinayet. Suçlusu da devlettir. Buna çözüm bulmak da onların görevi. Her şeye zam yapmasını bildikleri gibi böyle sorunları çözmeyi de becerseler keşke.
. Bayramda evlerine gidiyorlar doğuda türk askeri ölürken onlar İstanbul'da yaşasın suriye diye bayrak açıyorlarda daha geçen sınırda hain türk ordusu diye bağırıyorlardı ben bir tane suriyelinin türk askerini savunduğunu dwsteklediğini görmedim türkiyenin düzenine de uymuyorlar. Şu bir gerçek türk insanı suriyelileri sevmiyor az buz değil baya sevmiyorlar. Bizim milletimiz bu denli sevmezken onları burda tutmak ırkçılık asıl budur. Bayram da evine gidebiliyorsa ülkelerine gayette dönebilirler bence. Sırf oy alabilmek için onları bu ülkede tutmakta çoksalakça.
4 milyon suriyeliyi hem sosyal, hem kültürel, hem maddi, hem de manevi açıdan doyuramayız. Bu bir gerçek. Mustafa kemal'in de dediği gibi vatan mevzu bahis değilse her savaş bir cinayettir. Ve dünya devletlerinin umurunda bile değil sureyeliler. Ne yalan söyleyeyim bizim toplumunda değil. Adam akıllı istihtam edebileceği kadarını almaları gerekti bence. Bu 4 milyon suriyeliyi uçak, tren, deniz yoluyla dünyanın gelişmiş 20 ülkesine yolla bakayım başta Abd, kanada, rusya, italya, japonya, kore, almanya'ya bakalım bu savaş 1 ayda bitiyor mu, bitmiyor mu görelim. O vakit ciddiye alırlar suriye meselesini. Ve hatta suriye devletine yıllık yardım dahi yaparlar
@DenizinDili allah muhammet aşkına yaptığım yorumun neresine muhalifsin? Lütfen söyle. Yazdığım hangi satır sana dokundu? Yaptığım yorumun tek satırında suriyeli düşmanlığı var mı?
Çocuklara karşı suç bulmadım hiç.. Hem 9 yaşındaki bir çocuk intiharı düşünüp bu kadar organize şekilde nasıl intihar ediyor? Peki ya ülkemizde intihar etmiş insanların hesabını kim verecek? Ama bu milletin de sözü dinlenmeli birçok yardım ayrıcalık tanındı zaten tamam yaşlı kadın veya çocuklara yapılan yardımlara yorum yapmıyorum ama erkeklerinin ne işi var burada her sene üremeyi adet edinmişler.. Sorduk neden yapıyorsunuz her sene diye biz çocukları çok severiz bilmem kocamız istiyor vs vs bu nasıl çocuk sevmek. ÇOCUK SEVİYORSAN ONUN İÇİN ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMALISIN.
Şer. efsiz erkekleri bizi görünce bakmayı taciz etmeyi biliyorlar ama. yeter artık bu millet daha ne kadar uyuyacak benim ülkemin hırsızı tacizcisi zaten fazlayken bir de bunları kabullenemem kusura bakmayın.
Bazıları mutlu olur gözleri o kadar kör olmuş ki. Suriyeli manevi kardeşlerim var ve onları asla dışlanmalarına izin vermiyorum. Bazılarınız kendi içlerindeki nefreti yok etsinler. Tamam belki onları sevmiyor olabilirsiniz ama bari masum melek çocuklara birşey deme hakkınız yok. Sadece üzüntü duyuyorum sanki manevi kardeşlerimden biri hayattan gitmiş gibi
Bir de yorumları okumalısın. Ben bir çocuk ölmüş canına kıymış diyorum bu andavallar gelmiş Suriyeliler şöyle böyle diyor hâlâ. Yav bir sus çocuk ölmüş çocuk dimi yok hâlâ kusuyorlar!
suriye melesesinden beri halkımızın milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırdı. dünyanın en ırkçı milleti olduk yazık. O çocuğun doğacağı ülkeyi tercih etme seçeneği yoktu. Yaratan suriye dedikleri bir toprakta yarattı diye bir insanı hor görmek aşağılamak o insana değil Rabbine yapılmış isyandır hakarettir. elbet bunların hepsinin hesabı yukarıda sorulacak. o büyük mahkemede ne Türklüğünüz ne kültürünüz ne partiniz kurtaracak sizi
Olayın ardı araştırılmalı. İntihar durumu çok düşük bence. Ölüm ile ilgili düşüneceği şey ölmek değil, öldürmek olması gerekir. 9 yaşındaki her çocuk kin tutar diye düşünüyorum. Yine de küçük bir çocuğun ölmesine üzüldüm. Bazen sokakta abuk subuk hareketleri olan insanlar gördüğümde bu Suriyeli belli diyorum. Bir kaç saniye sonra onun sadece bir insan olduğunu hatırlıyorum. Dili davranışı farklı olsa da o da benim gibi aynı gökyüzüne bakıyor. Aynı yemeği yiyip suyu içiyor. Çiçekler ona da bana koktuğu gibi kokuyor. Bir yanlışı itmek yerine düzeltmek gerekir. Hele ki bu bir çocuk ise.
Giden kaçıncı bu can sayamıyoruz artık. Sahilde kıyıya vuran bebelerin acısı geçmemişti daha. Büyükler kötü örnek oluyor. Sen çocuğunun yanında sabah akşam suriyelileri kötülersen o da okulda aynısını yapar. Küçük çocuklar dışlanmayı kabuk edemez. Canına kıymış. Sebep olanlar mutlu oldu mu acaba?
Insanlıktan çıktık artık yapacak bir şey yok bu ülkenin insanı vatan millet millet toprak bayrak diyip kendi insanı dograyan kesen bir millet ne bekliyorsun ki artık diyorum ki Türkiye yok olsa da millet rahatlasa zaten adam insan gibi yaşamiyoruz bunu istiyorlar zaten
Kendi içlerinde bile ayrımcılık yapan bir millet suriyeliler. Bu konu sadece ırkçılık değil yani, onlar zaten doğuştan ırkçı ve kavgacı şiddet yanlısı bir millet. Bizim hatamız onları kendi halkımıza kaynaştırmaya çalışmak, buna ne onlar ne de biz hazır değiliz. Özellikle okullarda çok büyik problem yaratıyor bu türk -suriyeli çatışması. Ailesinden öğrendiği kini gelip okulda yansıtıyor çocuklar. Ve aslında sadece Türkler değil Suriyelilerde kendi aralarında Türkmenlerle çatışıyor. Bu psikolojide büyümelerine üzülüyorum, buna çare bulunabilir ama devlet kolaya kaçıp işine geleni yapıyor
Müslümanım diye geçinen ırkçılar İslamda ırkçılığa yer yoktur. Üstünlük takvadadır. Bize düşen düşeni kaldırmak için el uzatmakken Kafalarına bir de biz vuralım bir tekme de biz atalım vicdanı, yaşamının ileriki zamanlarında başına ne geleceğini biliyor mu? Aşağı gördüğün insanlardan daha aşağıda olmayacağının bir garantisi var mı?
Yazık.. Allah vicdandan merhametten yoksun bırakmasın.
Allah bu Suriye'lileri dislayanlari bildiği gibi yapsin. Çocuk insan dışlamayi nerden öğrenecek sağdan soldan anadan babadan.. O çocuk şimdi cennetin bir kuşu oldu. O çocukların vay haline.. Sürekli ırkçılık yapanları özellikle Suriye'lileri istemeyenlerden nefret ediyorum. Hepinizi Allah'a havale ediyorum
Kahroldum. Bunlar tamamiyle o çocukları yetiştiren ailelerin suçu, sadece Suriyeliler mi cirkin diye arkadaşını dışlayan veya fakir diye çok bencil ve kötü yetiştirilmiş çocuk var. Ah maalesef çocuk sahibi olmanın ehliyeti yok. Akli başında insan bir tane çocuk yapıp nasıl buyutecegim diye düşünürken, diğerleri çocuk yapmayı marifet sayip üstüne egitemeyip bir de kötüluk aşılıyorlar. Cidden kahroldum 😔
Çocuklara üzülüyorum ama bizim mahalledeki suriyeli çocuklar hırsızlık yapıyordu kuzenim anasıfında türk çocuklar kavga etmiyormuş bir tane suriyeli çocuk kuzenimin karnına vurmuş aile ister istemez çocuğu korumak isticek suriyelileri okula almak akıl karı değil o yüzden. Birde diğer kuzenime bit bulaşmıstı suriyeli çocuk yuzunden bir evde 20 çocuk bakımsız hepsi bulaşıcı hastalık da olabilir yani okula almayacaklar. bu olayda şuç hayvan gibi yavru yapıp bakmayan suriyeli anne babalarda
Doğru haber olduğuna inanmıyorum. Yanlış bilgiyi ülke geneline yaymışlar. Çünkü suriyeli çocuğa verilen haklar Türk çocuğuna verilen haklardan daha fazla..
cocuklar bugun ki igrenc suriye zihniyetinin sorulusu degildir onlara ayri statudedir ama gelip bu marjinal olay uzerinden de duyar kasmayin o ayrimclicik dediginiz seyi Turkler yurtdisinda cok daha fazlasini yasiyor ustelik kendi emegi ile kendi gecimini ekonomiye katma deger vererek bir devlete sirtini yaslayip yasamiyor gurbette yasadigi ulkenin vatandaslarindan biel daha fazla calisiyor... asil yurtdisindaki Turklere bakin ayrimcligin ne demek oldugunu o zaman anlarsiniz...
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hıncını akpden çıkartamayanlar suriyelilerden çıkartıyor. demek o yüzden bugün boluda konuşmuş kılıçdaroğlu suriyeliler ile ilgili. bu ülkenin hiç değişeceğini düşünmüyorum asla medeniyet ile bağımız olmayacak. gelecek için hiçbir umudum yok ülke konusunda kulun hakkını yerken ekmek ile dibini sıyırıyor cumaya giderek arınıyoruz.
Devlet bunları öngördü. İstenmemeye karşı halen daha bunları içeri aldı. Hayır ben çocuklar dışlansın ya da olayı olumlu bulmuyorum. Hiç bir halk istemez dışarıdan gelenleri. Aynı durumda Norveçli olsa norveçliyede aynısını yaparım. Benim vergilerimle kimseye bakılsın istemem kendi halkımdan başka. Eğer bu çocukları alıyosan bu aileleri alıyorsan bizle kaynaştırmak yerine çok daha önceden kuracaktın şu mülteci kampını.
Bu kadar faşist ve ırkçı bir toplumdan başka ne beklenir. Yazık yavrum. Bu yaşta anne ve babasının kopyası olan gelecekte bu ülkenin başına bela olacak bireyler tarafından öldürüldü resmen. Utandım. Affet bizi çocuk.
Şimdi herkes iyilik meleği gibi konuşacak ama öyle olmadıklarını biliyorum. Kimse ile dalga geçmem hangi ülkeye ait olursa olsun bizde makara yapardık Suriyeliler hakkında ama arkadaşlarımla para isteyince felan. Ama ülkemde işsizlik hat safhada olmasının sebebi de Suriyeliler. Bir an önce kendi ülkelerine dönmelerini sağlamak gerekiyor. Çocuk içinse üzüldüm
Bu çocuk doğmadan önce savaş başlamıştı ve yine akın akın üremeye devam ediyorlar bu kadar hengamenin içerisinde. Suçlu biz miyiz şimdi yoksa o insanlara oy kaygısı adına umut vaad edip, farklı bir millet ile empoze etmeye çalışan devlet mi?
Bunun tek sorumlusu devlettir. mültecileri zorla halka adapte etmete halkın içinde yasmaay zoladı. yanlıs bir surye politikası ve suryeli düşmenalığı olustu
İşte şimdi ırkçılardan, insan ayıranlardan, çocuklarının içine Allah korkusu veremeyenlerden daha çok nefret ediyorum😒 Suriyeliler gitsin diyenler sevinsin, biri eksildi en azından 😔
Ülkelerine geri dönsünler! Kaç yıldır içimizde ahmaklar gibi yaşıyorlar.. Akp nin yaptığı ilk ve tek yanlış Suriyelileri ülkemize almak oldu. Admlar vatanını bırakıp kaçmaya ne meraklı çıktı... Hepsi soluğu Türkiye de aldı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abicim diğer Suriyeliler neysede çocukları dışlamayın be. Bana kalırsa bu benim düşüncem tabii bence psikolojik sorunları olabilir kendini yoksa ırkçılık gördüğü için kendini asmaz daha çocuk. Öyleye kaldımı ırkçılığa maruz kalan siyahi çocukların hepsi kendini asar. Bence bu çocuğun psikolojik sorunları var ve diğer çocuklarda birazcık üstüne gidince kafayı yemiş olabilir.
Duyar kasmaya gerek yok. Üzücü bir durum ama kaynağına güvenmiyorum bu haberin altından başka olaylar çıkabilir. Memlekete adepte etme çabalarımı şimdide bu sekilde haber yaparak yandaş medyanın.
Halen afedersin Suriye lilere laf söylen var Haklı oldukları bazı konularda var haksız oldukları konularda Az maaş ile çalıştırırken iyi Evlenirken iyi ( iyi niyetli olanlar illaki var) Afedersin köpek bağlasan duruşmayacak yere ev kirası olarak yüksek para isterken iyi Ama bir suç oldu mu vay geri gönderin Sanki Türkiye de hiç suç işlenmiyordu Hepsini bunlar gelince yaptı Yahu içinde iyisi de var kötüsü de https://youtu.be/-54TAwHlBvA İyi izleyin bu küçük kız çocuğu gözyaşı döküyor ya Allah ım sen bizi affeyle Belki bu kız 2 gündür yemek yemedi Karnı tok olan, rahatlık içindeki insanlığı, vicdanını almış olan insancıklar anlamaz
9 yaşında çocuk kendini asmayı nerden biliyor? Ben bu yaşımda kendimi asacak o düğümün nasıl atıldığını bilmiyorum. Ya çocuğa başka bir şey yaptılar ya da çok uzun zamandır dışladılar ki kafasında kurdu bunu çocuk :/
9 yaşındaki bir meleğin intiharı düşünebileceğini sanmıyorum özellikle kendini asarak yapması imkansız geliyor bu işin içinde bir iş var ve kesinlikle ülkeyi ve Türkleri karalamak için yapılan bir propaganda olduğunu düşünüyorum
Yazık günah ne diyim ( artık saf duygular beslemesi gereken çocuklarımızda nefret besliyor çünkü canım ebeveynleri var çözüm sunmayan eleştiren aptal ebeveyn...)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendisine ırkçılık yapılmadığı zaman anlamıyorlar maalesef. bir Almanya’ya Macaristan’a gitsinler bakim sırf Türk oldukları için nasıl davranıyorlar. O zaman anlarlar ancak
Bu çocuğun kendini asmasındaki en büyük suç devletin yanlış politikalarıdır... halkın canı burnunda çatacak yer arıyor zaten... keşke böyle olaylar olmadan ülkelerine dönseydiler...
Çocuklara bir şey demedim burada ben bunların abilerine babalarına dedim bu ülkenin bir vatandaşı olarak fikrimi düşüncelerimi dilediğim gibi özgür bir şekilde dile getirebilirim senin haddin değil bunu sorgulamak sen kimsin ki benim düşüncemi yargılayacaksın vatan hainliği yapmıyoruz bir şey yapmıyoruz sadece istemiyorum suriyelileri ülkemde bu bu kadar basit BU KADAR BASİT çocuğa ben de üzüldüm bir çocuğun bunları yaşamaması gerek
@DenizinDili Ülkemde suriyeli istemiyorum demek düşmanlıksa bilmiyorum çocuklarına karşı bir kinim yok yorumları okusaydınız keşke ben bu ülkenin vatandaşıyım ve istemiyorum bu kadar basit ve tekrar söylüyorum sorgulamak kimsenin haddi değil tutupta çocukları ölsün suriyelilerin falan demedim ben söz hakkım var alırken sormadılar alalım mı suriyelileri diye VATANDAŞ OLARAK İSTEMİYORUM KARŞIYIM çocuğa iyi olmuş dedim sanki üzerine beddualar hakaret ettim sanki kendi halkım onları savunuyor bana karşı
Gitsinler o zaman ne kadar yaramaz aksi düşmandık çocukları var bunların diğer çocukları okulda dövüyormuş bu suriyeli çocuklar bunları okula bile almayacaksin
En İyi Cevaplar