AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
173Cevap
Özgürlüğü kısıtlamak tabiki
Bos yapma Fabrikada calisan insanlarda sakal kesiyor onlarin ozgurlugu yok mu veya garsonlarin
Resmi kurum mecbur kesmek zorundasın
@EmirAdakul isteyen sakal birakabilmeli bence. Bu sadece devlet kurumlarında değil her yerde böyle olmalı. Sakalin kime ne zararı var? Millet uzaya çıkar siz hala saç sakal tartışmasını bırakamadınız. bir sakın artık ya. Herkes istediğini yapmakta özgür olmalı. Boş yapmaktan asıl siz vazgeçin
@AlcaponeMayk ayni sey senun için de gecerli boş yapmayı özellikle sana dedim
@Nightwalk35 Bu ülke böyle abi kurallar belli değistirebilir misin? Hayır yapmak istemiyorsanda bunları arastıracaksın nerde serbest orda gidip çalışacaksın her işin bir ceremesi vardır demişler bununda böyle memursan kesmek zorundasın
@EmirAdakul çok ilginç gerçekten. İşinize gelince özgülük niye yok bu ülkede diye basbas bağırırsınız. İşinize gelince de kurallar böyle. Madem öyle özgülük lafını ağzınıza almayın o zaman. Sizin zihniyetiniz özgürlüğü haketmiyor.
@Nightwalk35 aldım mıki oyle birşey ağzıma ozaman okulada gitmeyelem anasını satim okulda da zorla kestiriyorlar kesmeyince şak diye yiyorsun disiplini ona ne demeli
@Nightwalk35 neyse uzayacak bu konu sonuçta senin düşüncen öyle benimki böyle degiştiremeyiz düşünce yapımızı hadi selametle
@EmirAdakul bana göre okulda da yasak olmamalı. Hiç-bir yerde bu konuda kısıtlama getirilememeli insanlara fakat sizin gibi zihniyetler ülkemizde varolduğu surece bu konualarin çözülmesi konusunda pek umudum yok açıkçası
@Nightwalk35 yaw halen daha sizin gibi zihniyetler diyorsun ne yapabilirim her seyimi versem ne degişir kurallara boyun eğmek zorundayiz uymadığın zaman görüyorsun ne olduğunu o zaman kurarsın kendi iş yerini çalışırsın orda hiçbir seyine kimse karışamaz biseymi dedim sana Allah aşkina ilk yazdigim yoruma bir bak ya kim istemez calışırken istedigi sekilde takilmayi
@Nightwalk35 biri bir anket oluşturur ozaman ses getirecek şekilde imzami toplar artik bilemem gerekli kurumlar yapacağı şeyi yapar
@EmirAdakul soruya geri dön istersen. Soruda özgürlüğü kısıtlar mi demiş ben de ebet kısıtlar dedim. Bu yorumuma itiraz ettiğine göre demek ki kısıtlanmadigini düşünüyorsun. Ben yorumumu yaptım düşüncemi söyledim. İtiraz edip uzatan sensin
Iste bende kısitlamiyor diyorum tertib duzen getiriyor diyom aman neyse
Sen kazandin kabul ediyorum soruya fazla dikkat etmemistim
Emir bende ŞERİAT istiyorum sende Şeriat Kanunlarına uymak zorundasın
Olması gereken oluyor, düzen lazım ciddiyet lazım.
Kisitlama kesinlikle
sakallami duzeni saglicansiniz hersey bitti yani sokaktaki copler bitti sakalami geldiniz devrin aptawlligi ayakta alkisliyorum
Peki sakala karışmadıklarında sen de böyle giyinen böyle saç sakal bırakmış şöförlere izin verecek misin? Bu kılık kıyafet meselesi her yerde karşımıza çıkıyor. Böyle bir öğretmenin çocuğuna ders anlatmasına izin verir misin? Böyle bir doktora muayene olmak ister misin?
![İETT şoförlerine sakal yasağı getirilmesi özgürlükleri kısıtlamak mıdır yoksa tertibi düzeni sağlamak mıdır?]()
![İETT şoförlerine sakal yasağı getirilmesi özgürlükleri kısıtlamak mıdır yoksa tertibi düzeni sağlamak mıdır?]()
Abartma herseyin bir orta hali var savunmak icin sacmaliyosun Şu an zaten okulda dahil her yerdr belli bir sinir var o siniri asilinca mudur tarafindan uyari veriliyo mantikli seyler soylede ciddiye alayim
Sirf chp baskani diye savunuyosunuz boyle bir halk tum belayi hak eder sizin yuzunuzden bizde cekiyoruz tabiiki akpli degilim bu yasayi o cikartss ayni tepkiyi veririm aaaaaa tabii akparti bunlarls ugrasmadigi icin gerek duymadim dusunmeye
Islam ulkesimi bura Hayir. Disiplin kilik kiyafet var dimi onlar bir memur. Sakal kesivekler tabiki
Sakalı müslümanlıkla bağdaştıran insan gerizekalıdır. Bir gerizekalının kullandığı otobüse binmek istemem açıkçası
Her sakal bırakan müslüman mi?
Sakal ile islami bir araya getiren şu an sensin ve bu durumda ne oluyor!!! canım kim...
Bu uygulamayı getirenler ve en çokta destekleyenler bundan sonra lütfen özgürlük diye ağlamasın. Komik görünüyosunuz.
Tertibi sağlamak için elbette.
Gayet güzel. Yerinde bir karar.
Madoratör olmussun, hayırlı olsun..
Niye?
@Soliedpsyche Teşekkürler :)
Rica ediyorum ☺️ aana yakışır
Zaten daha önce de hiç sakallı belediye otobüsü şöförü görmedim konu bulamamışlarda konu oluşturmuşlar sanki
Kendi işin degilki zaten aga özel sektördede aynı memurlardada ayni traş zorunlulugu var
Kime gore, neye gore duzen?
Bana gore ozgurlugu kisitlamaktir.
Simdi sakali olsa ne?
Adamin dovmesi veya kupesi olsa ne?
Onemli olan şoforun meslegini iyi bir sekilde yapmasidir, dus gorunuse onem vermem.
bir resmiyet göstergesi
Bırakmasınlar bir zahmet kılık kıyafet standardı olmalı
Kamu hizmeti sonucta, ve kimse at hirsizi gibi bir sofor gormek istemez kanimca.
Özgürlüğü kısıtlamak erkek adamı niye yolunmuş tavuğa çeviriyoruz!. Mesela pazar tatil, cuma çalışıyoruz, sakal resmi yerlerde yasak, çatalı sol bıçağın sağ elle tutuyoruz adına görgü diyoruz Müslümanlık dışı şeyler ve bilinçli hareketler
Çok iyi olmuş IŞİD militanı gibi resmi yerde çalışmak tamamen yasaklanmalı.. Arap köpeğini taklit etmenin anlamı yok. Sarikli sakallı şeytanların hepsi Türklük ve vatan haini.
Memurlarda sakalsız oluyor ya tümden serbest bırakılsın ya da her yerde kural olsun en güzeli
Bundan sonraki icraat başörtüsünü yasaklamak olur demedi demeyen. Tıpık chp zihniyeti. Bundan sonra imamığluna oy moy yok.
Bakımlı olsunlar, süper olmuş bu.
Ahlaktan caliskanliktan bahsedenlere söyleyin japonların iş disiplinin kuralarina baksınlar
Kardes Biz fabrikada bile sakalimizi kesiyoz. Devlet memuru neden sakalli caliyor?
Bence temiz olduktan sonra herkes istediği gibi olabilir
yasak yerin de ve guzel neden ozgurluk kistlansin ne alaka herkez terdip duzenli olsun en dogrusu
Gereksiz bence dış görünüşe bu kadar müdahale edilmemeli abd de derse eşofmanla giriyorlar
Sakal bir tarz olayı bunu kısıtlaması yanlış bence özgürlüğü kısıtlarda
Olması gereken bir şey terörist gibi dolanıyor bazıları geç kalınan bir süreç ama düzelmesi umut verici...
Bu tür uygulamaların hepsine tümden karşıyım. Kılık kıyafetle düzen sağlanmaz. Bunun siyasete yorulması saçma. Aynı şekilde okulda yapılan kıyafet düzenlemelerine de karşıyım
Uğraştığı şeylere bak.. sakalla makalla uğraşacağına verdiğin sözleri tut sen önce..
Temiz ve düzgün olmaları yeterli. Sakal ile tertip, duzenin ne alakası var. Ama abartanlari kisitlamak gerekir.
Düsünsene, Japonya'dan geliyorsun, belediye otobüsüne bindin ve Belediyeyi temsil eden söför magaradan cikmis ayiya benziyor.
Dogru bir karar.
bir çok vaad sıraladı. oy verdik ama şimdi pişmanım. şimdiye kadar verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. İstanbul'da durmuyor. seçim kampanyası yapar gibi türkiyeyi geziyor. ayrıca yenikapıda sıraladığı araba rezillikti resmen. arabaların hiçbirini geri vermedi.
Abartmış bence sakal kesme zorunluluğu özgürlüğe engel
Kamu görevlisidir insan gibi dolaşmalı maymundan hallice takılmamalıdır
Böyle giyinen böyle bir imajı olan şöförün olmasına izin verir misiniz?,
Kamuda sakal olamazzzz
Disiplinize etmek bida gerekli dingonun ahırı değil 'ya belediyede
Tertibi düzeni sağlamak bence
Olm sizene elalemin sakalından iyice batılılara benzediniz
Bunun neresi tertip yahu
Bir erkeğim bir adamım ve istediğim şekilde sakal bırakırım.
Sanane benim görünüm şeklimden
Beğenmedim
Bu ülke şeyhlerin, șıhların, hacıların, hocaların ülkesi değildir.
Cok sacma bisey olmus.
Dunyada o kadar sorun varken simdi sac sakal isinemi basladilar.
Özgürlüğü kısıtlamak. Temiz bakıldıktan sonra neden sorun oluyor ki.
Elin sakalina ne karisiyorsunuz sizene sizene birakin sakala dokunmayin 😡
Memurlar sakalsızsa şöforde sakalsız olması normaldir
Bence karisilmasin isteyen istedigini yapsin
Düzen şart
Eksileyende eksilesin hic umrumda degil kendilerinin sakali yok diye millete karisirlar onlara ne onlara 😡
Ne düzeni onlarin sakali yok diye milletin sakalina karismasin bence islerine baksinlar
ne lakası var insanların hepsi köse değil
Kendileri köse hic sakal gördünmü onlarda söylesene milletin sakalina karisirlar anca camileri müze yapar ezani türkce yapar oldu efendim oldu baska dertleri yok milletin sakalini karisiyor 😑😡
Bence saygısızlık ve tabiki özgürlüğü de kısıtlamak
Faşizmin ayak sesleri
Bunlar tek tipçi Chp zihniyeti , yazık gram bir şey değişmemiş
Dünya nelerle meşgul Türkler nelerle meşgul zihniyete bak :) Orta çağ zihniyetliler
Sakalı dinle bağdaştırıp bu uygulamayı eleştiren de destekleyen de aynı zihniyettedir. Tabii ki de herkes kılık ve kıyafetinde özgür olmalıdır. Ama maalesef insanlar çığırından çıkabiliyorlar bazen. Ve şunu da görüyorum ki kendi içinde tezatlıklar yaşayanlar var...
Giyim vs gibi konulara yasak konması uygun değil. Herkes istediği gibi giyinir.
Yasaklanması gereken o kadar çok şey varki sakal son sıralarda
Kirli sakal gibi ya da göbeğine kadar sakal olmadığı sürece düzgün bir sakal olabilir
İstanbul'da lgbt yürüşü yaptılar ve chp li birçok milletvekili destek verdi, sakalmı battı biryerlerine?
@2kivi1muz sen LGBT olan arkadaşlara düşman mısın?
Temiz oldukları müddetçe ne gerek var böyle bir uygulamaya, kısıtlamadan başka bir şey değil.
Göbeğe kadar sakal nedir ya 😂😂
Aşırı sakal olmasın yani. Ama kirli sakal olabilir.
Amaç sadece meslektaşları eşitlemek hepsi bu.
Istanbulun rantini kendisine ve kendisini oraya getirenlere gore ayarliyor. Ona kizmamak lazim. O vazifesini yapiyor
Mal gibi bir yorum yapmışsın
Senin zoruna giden kismi hangisi. Kandirilmis olmak mi?
Yorum yaparken de aynaya bakmayi ihmal etmemissin.
Ne kadar akılsız bir yorum yapıyosun böyle izle sadece konuşma
Avrupada sakal serbest bu neyin pesinde din dusmani oldugunu apacik belli ediyor
Tabiki de tertibi ve düzeni sağlamaktır.
İyi olmuş şu sürekli yerli yersiz küfür eden şoförlerede el atılsın
İETT çok mükemmel bir sistemde çalışıyorya kaldıki şöforun sakalı kesilsin
"İETT şoförlerine sakal yasağı getirilmesi..." demişsin ama böyle bir yasak yok.
Müslümanlığı simgeleyen sakaldan rahatsız oluyoruz demiyorlar da kılıfına uydurmaya çalışıyorlar.
Özgürlükleri Kısıtlamak
sakal traşı olma zorunluluğu nedir hangi çağda yaşıyoruz bütün sektörlerde var bu temiz görünmenin sakalla alakası yok
İşin içinde başka bir iş var. CHP Zihniyeti kendinden başka hiç kimsenin özgürlüğünden yana tavır almaz
Temiz gözükmeli yerinde bir karar olmuş
Ama sorsan hep kirli sakalli erkekleri seversiniz
@Low_battary ben sevmem