İBB'nin vakıflara aktarılan bütçeleri hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, "Daha işin başındayız. Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış, verilmiş kaynaklar adına söylüyorum. İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız.İmamoğlu açıklamalarda bulunduBunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç" dedi.Vakıflara yapılan harcamalarHem Harem hem Esenler Otogarı'nı yeni yerlerine taşıyacağını belirten İmamoğlu, İBB tarafından Bayrampaşa Otogarı’na yönelik “boşaltın” tebligatına ilişkin ise “Arkadaşlarımızdan süre istemişler. 15 gün içerisinde boşaltacaklarını bildirmişler. Arkadaşlarımız da bu süreyi verecektir” diye konuştu.
İyi yemiş çocuk tecavüzcüleri. Bu vakıfların 25 yıldır cukkaladıkları milyar liralar ne nolacak peki? Yanlarına kar mı kalacak? Bütün bu vakıfların ve bu vakıflar aracılığı ile zenginleşenlerin mal varlığına el konulması ve sorumluların adil bir mahkemeden hesap vereceği günler gelmedikçe sevinecek çok bir şey yok bence. Bu akan suyun musluğunun sonsuza dek açık olmayacağını bu hırsızlarda biliyordur elbet musluk açık kaldığı sürece ne koparırlarsa kardır sonuçta. Bu vakıflar adil bir mahkeme de hesap vermedikleri sürece bu güne kadar halktan çaldıkları paralar yanlarına kar kaldığı sürece daha sonrası için caydırıcı değil teşvik edici olacaktır. Ve şu an kritik bir eşikteyiz bu konuda Ekrem İmamoğlu belki tek başına bir şey yapamaz ama sadece suyun musluğunu kesmiş olmakla yetinmemeli. Hukuki, idari her türlü mücadeleyi elinden geldiğince vermeliyiz türk halkı olarak.
Milletin beklediği bir adımdı. İstanbulun kaynakları akpartili cumhurbaşkanı olan tayyip erdogan ve oğlu ile kızlarının yönetimlerinde olduğu seçilmiş bir avuç vakfa hakısz bir biçimde aktarılıyordu. Bu durum toplumda rahatsızlık vyaratıyordu.
Doğru bir adım atılarak istanbullunun kaynaklarının çar çur edilmesinin önüne geçildi.
Şimdi bu 2-3 vakıf İstanbul halkının sırtından beslenirken bu imkan ortadan artık kalkınca şimdide bakanlık kaynaklarını buralara aktırılma yönünde adımlar atılmaya çalışılıyor. Bu durumuda kamuoyunun dikkatine sunuyorum...
burda vakıflara karşı bir tavır yok burdaki tavır çocuk istismarcısı ensar vakfı ve İstanbul halkının paralarını sömürün 2-3 vakfadır.
Benim asıl merak ettiğim, İmamınoğlu tasarruf ettiği o paraları nasıl harcayacak? Acaba önceki başkanlarla aynı hizmetleri mi verecek, yoksa daha fazlasını mı yapacak.. Aynı hizmetleri verir ise, tasarruf ettim dediği paraları kendisi ve yandaşları çaldı demektir. Kendisinden İstanbul a 2 tünel bekliyoruz. Eh o kadar tasarruf yaptın... Madem görelim hizmeti.. Ha bu güne kadar yaptığı gibi laf ebeliği yapar, şovenizme devam eder ve hiçbir bir hizmet yapmazsa nasıl bir hırsızlık yapmış olacak düşünmek bile istemiyorum. Sevgili İmamınoğlu... Sen Büyük Şehir Belediye başkanısın... Meydan düzenlemelerini ilk projen olarak bize sunarak dalga mı geçiyorsun. O işi mahalle muhtarlarına bırak.
Evet bu güzel bir şey olabilir belki ama kesilen bu yardım paraları eğer kendilerine ait derneklere giderse yerinde bir karar olmaz. İstanbul'a hizmet deniyorsa eğer bu kesilen paralar da hizmet için kullanılmalı. Eğer kendi derneklerine yardıma başlanırsa yakışık almaz. Bu arada kimse karşı çıkmasın ama çoğunluk artık o paralarla İstanbul'a hizmet edilsin demiş. Doğru demişler ama sanki 25 yıldır hiç hizmet edilmemiş gibi konuşuyorlar. İstanbul'a şöyle bir bakılsa İmamoğlu'nun yapacağı pek bir şey kalmaz aslında. Ama bakalım eğer daha güzel bir İstanbul yapacaksa bize de tebrik etmek düşer. Çünkü herkes hak ettiğini alır.
Güzel ama yetmez. Devletin bugüne kadar çalınmış, yandaşlara talan ettirilmiş her kuruşun hesabı tek tek sorulmalı. Burunlarindan fitil fitil getirilmeli. Chp ileride iktidar olup bunu yapmazsa şayet bu demek olur ki ayni talani, devleti yandaşa yedirtmeye onlar da devam edecekler. Akıllı olun. Takipçi olun.
edebilir kendi tasarrufunda o da kendisine yakın gördüğü başka kurumlarla yeni protokoller yapacaktır mutlaka.. fakat olayı bir kahramanlık bir başarı ya da büyük paraları kurtarmak gibi anlatmak cocukca
Kesinlikle destekliyorum Kadem ve okçular vakfını unutmuş. İnsan vakfı falan da bunlardan. Birsürü dernek/vakıf var hepsinin paraları kesilsin Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenekten yine çalarlar ama yapıcak bişey yok...
Chp islam düşmanıdır.. bu kadar.. adı üstünde.. sol / laik / kemalizm ideolojisi. Ellerinde olsa kuan kurslarini vs de kapatirlar emin olun.. eksilerseniz de eksileyin, dogru oldugunu bile bile..
Bu vakıflardan bazılarında çocuk tecavüzü olayı falan yaşanmamış mıydı hani her şubesi her çalışanı aynıdır demiyorum da öyle mimlenmiş bir vakfa belediyenin o kadar parayı anca denetleme için harcaması gerekmez mi ki o işte o kadar para tutmaz
elleri dert gormesın.. din iman bayrak sehıt adına sıgınıpta karnını doyurmak ustunu gıydırmek ısteyen kım varsa rabbım bın belasını versın.. islamın en buyuk dusmanı bu cesıt alcaklardır..
Çocuk tecavuzcusu ensar vakfına verilen her kuruş haram olsun yürü be ekrem başkan cumhurbaşkanlığı seni bekliyor bu millet artık senden başkasını tanımaz
Bilemeyeceğim aslı mesele iptal ettiği yardım bütçesini nereye yönelteceği
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
belediye halkın eline geçti ama hükümet halen onlarda belediyeyi soyamazlar cb örtülü ödekleriyle ceplerini doldururlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
dile getirilenlerin devede kulak olduğunu düşünmekteyim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ensar vakfını anlarım hadi imajı kötü pisliğe karıştı. Aziz Mahmud Hüdayi vakfı ilimle uğraşan , bünyesinde yüzlerce Türki Cumhuriyetlerden öğrenci barındıran bir yardım vakfı. Onlar için üzüldüm sadece diğerlerini tanımıyorum.
Eleştirdikleri düzenleri değiştirmek için boşluk yaratmaları lazım. Bu boşluklarada kendi düzenlerini dolduracaklar. Ekreminde elbet kara düzenin parçası olduğunu er ya da geç anlayacak bazı insanlar çıkacağını düşünüyorum.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İBB'nin, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA ile anlaşmalarını iptal etmesi konusunda düşünceleriniz nelerdir?
En İyi Cevaplar