"Bakara makara sallıyorum bir ayet" diyen, "Senin önüne yatarım Rıza" diyen Egemen Bağış Prag Büyükelçimiz oluyor, hayırlı olsun mu?

Türkiye'deki iktidarlarda sadakat her zaman liyakatin önünde olurdu ama hariciye yani dışişleri bu kategoriden bağımsız olurdu. Orada liyakat çok önemliydi.
Faruk Loğoğlu, İnal Batu, Şükrü Elekdağ, Deniz Bölükbaşı, Feridun Sinirlioğlu, Osman Korutürk gibi seçkin diplomatlarımız bütün dünyada saygı görürdü.
Şimdi liyalatsizlik dışişlerine de sıçradı.
Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen ve sonrasında vatandaşlıktan çıkarılan ABD vatandaşı Merve Kavakçı, Malezya'da Büyükelçi olmuştu. AKP Eskişehir eski milletvekili Murat Mercan ise halen Tokyo'da büyükelçilik yapıyor. AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Emin Önen Çin
Halk Cumhuriyeti'ne Pekin Büyükelçisi olarak atandı. AKP Bursa eski Milletvekili Tülin Erkal Kara 2016'da Makedonya, AKP İzmir eski Milletvekili Zekeriya Akçam ise 2012'de Cakarta Büyükelçisi olmuştu.
Son olarak da kardeşi FETÖ'den tutuklu AKP eski Sakarya milletvekili, Şaban Dişli, Hollanda Lahey Büyükelçiliğine atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Basın danışmanı Lütfullah Göktaş ise Vatikan'a Büyükelçi oldu. Aile ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi Ayşe Sayan da halen Kuveyt'e Büyükelçilik görevi yürütüyor.
Bu Fatma Betül hanım konusu da ayrı bir muamma. Neredeyse kundaktaki yeğenine kadar sülalesinde herkes ya büyükelçi, ya cumhurbaşkanı danışmanı, ya biryerlerin genel müdürü. Nasıl bir aileymiş anlamadım.
Birkaç yıl öncesinin en medyatik yüzlerinden biri Egemen bağış Prag büyükelçiliğine atanıyor.
İran'lı banker Reza Zarrab ile hergün bir kokteylde kol kola poz veren, senin önüne yatarım Rıza diyen, her cuma açıyorum interneti, sallıyorum bir ayet. Bakara makara diyen çapsızdan bahsediyorum. Memleketin itibarı nerede kaldı?
İran'lı bir çakalın önüne yatan adam Türkiye Cumhuriyeti devletini mi temsil edecek.
Bunu hazmedemiyorum. Bu çapsız ve beceriksiz adamların temsil makamlarında olmasını hazmedemiyorum.
Sizler ne dersiniz bu konuda?
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bagis-kavakci-gibi-elci-oluyor-5289937/
"Bakara makara sallıyorum bir ayet" diyen, "Senin önüne yatarım Rıza" diyen Egemen Bağış Prag Büyükelçimiz oluyor, hayırlı olsun mu?