Biliyorsunuz bu ara kayıt dışı Suriyeli göçmenlerin İstanbul ilinden gönderilmesi meselesi var. Bakan soylu ayrıca Afrikalı saat satan kişiler için de açıklama yaptı: ''Elinde bir saat 10 liraya satıyor Afrika'dan gelmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Önceden izin veriliyordu.''
Bakan Soylu'nun "elinde bir saat 10 liraya satıyor, Afrika'dan gelmiş." açıklamasına yorumun nedir?
Yahu iyi hoş istanbuldan gönderiyorlar madem peki gönderdikleri kişiler gercekten bir iş yerinde çalışıyorlarsa o oluşan boşluğa işsiz insanları yerleştirsinler suriyeli çıktıysa işyeri sahibine de al sana işsiz Türk bu. Çalışacak, Afrikalı saat mi satıyor gönderdiysen onu ver işsiz birine o saat satsın düzen bozulmasın işsizler az çok iş sahibi olsun. Çok abes olacak ama madem orda eli ayağı sağlam dilenci var para kazanıyorsa sağlam olmasına rağmen koy oraya işsiz sağlam birini devlet destekli dilencilik yapsın.
Demek istediğim gönderince oluşan boşluklara tekeli olan mafya vari kişiler çökecek.
Elbet halkımız dilencilik yapmamalı ama madem iş olanağı herkese veremiyorsan birilerini gönderip oluşan tekeli bozuyorsan geçici olarak halktan yerleştir yapmam mı diyecek ailesi perişan olan insanımız
Milletin dikkatini nasıl dağıtırız peşindeler. Süleyman Soylu kendini akıllı zannediyor herhalde. Millet size Suriyeliler dahil hiç mülteciyi ülkemizde istemiyoruz diyor. Siz sadece Afrikalıları yasaklıyacağız diyorsunuz. Gönderin şu 4 milyon Suriyeli yi ülkelerine yoksa bir daha ki seçimde bu millet sizin gibi şarlatanları sandığa gömecek..
Adamlar 10 liraya saat satarak karnını doyuruyor. Hırsızlık yok, gasp yok, adam yaralama yok. Yani ekmeğinde olan insanın ne suçu var? Sırf tezgah kuruyor, vergi ödemeden satış yapıyor diye mi? Her kuşu sevdik bir leylek mi kaldı? Kaç saat satıyor günde bu arkadaşlar... Taş çatlasa 2-3 saat satıyorlar adamın cebine giren günlük 20-30 lira para. Bunu neden engelliyorsunuz bu ülkede ve özellikle metropollerde sıkıntı suriyeli araplar. Her türlü pislik onlarda, asıl engellenmesi ve sınır dışı edilmesi gereken kitle onlar. Aslında siz de herkes gibi biliyorsunuz sorunun siyahiler olmadığını. Siyasal islam dönekliği böyle bir şey işte.
Saatçi arkadaşları özellikle izmirde çankayada çok görürüm zaman zaman çalıntı telefon da satarlar 😂😂😂 pek beni rahatsız etmiyorlar. Ülkeyi kendileri suriyeli cehennemine çevirdiler. Onların tek derdi İstanbul. İstanbula gidemeyen suriyeli nereye gelir İzmire akın eder. İzmir halkı suriyeli nüfusunun 2-3 katı artmasına hazır olun. Bunları sadece istanbuldan değil 81 ilden yollamak lazım.
Evet, saat satıyorlar. Devletin hazinesinden 37 milyar dolar yiyerek sahilde yan gelip yatmıyor, kızlara çocuklara bakıp iç geçirmiyor, adam bıçaklamıyor, boğaz kesmek istemiyor, hırsızlık yapmıyor, dilenmiyor, millete herhangi bir rahatsızlık vermiyorlar. 10 liraya saat satarak babalar gibi alın terleriyle para kazanıyorlar.
Bu zamana kadar bu memlekette siyahilerin sebep olduğu beş olumsuz olay sayabilir misiniz? Suriyeliler yiyip içip yatarken "savaştan kaçmış mülteci", her türlü kıtlığı ve çileyi çeken Afrika kökenli siyahilere gelince "izin vermeyeceğiz"...
Bre ahmak! Bire gafil! Senelerdir Türkiye'de olup, misafir oldukları bilincini yitirmeyen, kimseye zararı dokunmayan insanlardan ne istersiniz! Mesele yabancı memleketin insanı olmaları değil şunu bir idrak edin. Mesele huzur bozanları ayıklamanız. Çalmadan, çırpmadan, kimsenin malına, canına göz dikmeden saat satan, çalışan insanlardan ne istersiniz. Bir iş yapacaksınız, bokunu çıkarmadan yapamıyorsunuz... demek istiyorum.
Vergi alamıyor ya, onlara takmış. 10 liralık saatten devlete 20 tl vergi verirseler eğer onlardan iyisi olmaz. Adamlar efendi efendi çalışıyorlar, dilenmiyorlar, rahatsızlık vermiyorlar, sempatikler, bu güne kadar sorun yaşatmadılar. Neden müdahale ediyorlar ki anlamadım. Devletin para alacak yeri kalmadı bunlara dadandı, çok üzülüyorum ya.
Namusuyla, kimseye sataşmadan, vandallık etmeden alın teriyle para kazanan siyahîler; köpek eniği gibi üreyip akşama kadar karı kız keserek nargile fokurdatan, Türk halkını kafa kesmekle tehdit eden beleşçi asalak, aşağılık suriyelilerden iyidir.. İlla birinin ekmeğiyle oynayacam diyorlarsa arpası fazla gelen pkk'lılara, suriyelilere dokunsunlar. Apo itini trt'ye, aponun sülalesini meclise doldurdular kimsenin gıkı çıkmadı! Bu ülkede adalet sadece kadın ismidir.
Adam dilenmeden, peşinde para diye gezmeden alnının akıyla parasını kazanıyor. Hiçbir kavgayla ya da suçla alakaları da yok. Sapasağlam erkeklerin utanmadan dilendiği, sizin çalışacak durumda olanlara karşılıksız para yağdırdığınız, kadınları rahatsız eden, kavgalarda ve haberlerde başı çeken heriflerle o emekçi ve sadık insanlar karşılaştırılamaz.
Hepsi gitsin onlarda uyuşturucu, kaç, ticareti yapıyor hiç izlemiyorsun haber çoğu uyuşturucu dolandırıcı olaylarında adları geçiyor. ayrimcilik yapmayın. hepsi işsizlik sebebi
bolu belediye baskani suriyelileri istemiyorum yardim faliyetlerimizdende faydalanamazlar dedi :) way musluman kardeslerimiz way insanlik ihtilali yok bu nasil dusunce :) ya memleket kendine bakamiyor biz afgan suriyeli pakistanli kim varsa ulkeye alip aticaz diye ugrasiyoruz
neyine müsaade etmiyon ya lafa bakar mısın adam ekmek parası kazanıyor ben hiç bir somalinin bugüne dek olayını duymadım suriyelilere edin ne edersenizde bu somalilerin bir yanlışı yok gözümde napacaklarını şaşırdılar iyice suriyelilere verdiler herşeyi bunların bir hakkı yok
Bugüne kadar ne zararlarını görmüş bu insanların? Konuyu başka yerlere çekeceklerine gerekeni yapsınlar. Ülkeyi batağın içine sürüklüyorlar ondan sonra da saçma sapan politikalarıyla zararsız insanlara musallat oluyorlar. 10 liraya saat satıyor dediği insan ondan bin kat daha namuslu be.
şe re fsizlik yapmasın olayıda çarpıtmasın istanbuluların afrikalılardan bir sıkıntısı yok. Sıkıntı belli ama bu açıklaması bile mevzuyu yani suriyelelerin kendi isiminn bulundugu şehre gönderilmesi çalışmasının ne kadar sulandırılarak göstermelik bir şey oldugunu bize gösteriyor. Malüm kamuoyunda oluşan bir tepki var bu gerilimi azaltmak için yapılan göstermelik hareketler.
En azından işini gücünü yapıyor, yatarak devletin sırtından geçinmiyor. En azından yerini biliyor, milletin karısına kızına yan gözle bakıp, insanları rahatsız etmiyor, el kadar kıza tecavüz etmiyor. Bence dokunmanız gereken son insan bu adam, baştakileri ise söylemekten dilimizde tüy bitti.
bızım mahallede var gercek ısmı opeyemı ama bız ona cevo dıyoruz saat parfum fılan satıyor aksamları kahveye gelır okeye oynar aynı kendımıze benzettık cok delıkanlı bır kardesımız bazen dıorum cevo nerelısın dıyorum tokat merkez dıyor s:SDS:D:SD: tahtakaleden alır malları 5 10 30 50 kaptırdıgına :SS:s bır kere saat aldım sabahına durdu dedım bu ne lannn ! abe dandık aldın kalıteler para par dıuor kamıl s:DS:D:d. d ahahhaha
Suanki hükumetin yetkililerince s2 kadar akıl olsa 20 30 sene sonra hak talep edecek kadar demografik yapıya sahip olup ülkeyi kargaşaya itecek kadar ilerleyebileceklerini dusunemiyorlar.. Alma kardeşim alma.. Zaten bugüne dek başımıza ne geldiyse açmaktan geldi..
Bunlar İstanbul seçmeninin gönlünü alabilmek adına yapılan çabalar, en son seçimlerde boylarının ölçüsünü aldıkları için ateş bacayı sardı. Ne kadar üzücü ki kurunun yanında yaşta yanıyor. Asıl hedeflerinin anlamsızca üreyen ve virüs gibi yayınlan suriyelilerin olması gerekiyor.
siyahi insanların ülkeye politik olarak bir zararı yok ama ekonomik olarak var arkadaşlar ben de onların gitmesinden yana değilim ama kazandıkları paraları dolara çevirip ülkelerine gönderiyorlar bunları küçük görmeyin gerçekten az da olsa ekonomimizi etkiliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
göçmenlerin tecavüz edince - din kardeşimiz hırsızlık yapınca - din kardeşimiz adam öldürünce - din kardeşimiz terör örgütleri kurup bombalar patlatınca - din kardeşimiz çalışıp para kazanınca - izin vermeyeceğiz. tam bu hükümete uygun bir karar :D
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İyi de onlar burada öğrenci falan... Ayrıca da ben hiç yanlarından geçerken hişt pist bir şey duymadım, toplumun huzurunu falan bozmuyorlar. Madem sorundu, Suriyelilier gelmeden önce niye sorun etmediniz? Bence toplumun odağını Suriyelilerden başka bir alana kaydırmak istiyorsunuz. Suriyeliler yine olduğu yerde kalsın diye. Algı yönetimi operasyonu söz konusu.
Hic bir afrikalının bir Türk e zarar verdiğini duymadım. Ama Suriyeliler savaştan kaçtılar. Bize aslan kesildiler. Önce Suriyeliler gitsin. Afrikalı dilenmiyor, Suriyeli dilencilik ediyor
Suriyelilerden iyiler o adamlar Türk kadınları rahatsız olur diye plajlara gitmiyorlar hiç değilse taciz tecavüz hırsızlık olayları yok, Suriyeliler geldiğinden beri ülkemde bela eksik olmuyor.
Bugüne kadar hiçbir afrikalinin bir olaya karıştığını görmedim üstelik çok sıcakkanlı kendi halinde insanlar Suriyeli kardeşleriniz bir tane sizin için tabi gerekirse Afrikalı veya kendi vatandaşıniz aç gezsin onlar tok olsun sizin için önemli olan o.
Göçmen politikaları çok yanlış ilerliyor Tecavüz eden suriyelileri sırf oy verecek hapise bile atmazlarken işinde gücünde tek bir zararı dokunmamış adamları kovmak istemek çok saçma Süleyman Soylu zaten başlı başına saçma
Gidecek birileri varsa onlarda Suriyeliler. İslam kardeşliği diye diye kendi milletimiz açlık sınırının altında yaşar oldu. Tuzu kuru olanın derdi, tasası yok tabiki.
Kadikoyde bu abilerimizle cok sohbet ettim o kadar iyi insanlar ki hic sekmez kime ne zararlari var o suriyeli dol israflarini tutun bu guzelim insanlari atin tipini biyigini ilmini bilmini fikrini zihniyetini
Hangi saat firması ile anlaşma yapıldı acaba diye sorarlar adama Bu insanlar hiç olmazsa dilencilik yapmıyor ekmeğini kazanıyor. Suç teşkil edecek hareketleri yok ve bu işi ilk yapmıyorlar. Yıllardır saat satarlar.
Adam ekmek parasinin derdinde senin gibi oturduğu yerden almiyo maasi. Afrikadan gelmiş olabilir sende ananin bir tarafindan geldin biz bisey diyozmu. Deli oluyorum milletin ekmeğiyle işiyle oynayanlara
Ya bu adam mı ya? 😂 Bunu bu kadar güzel bir sitede soracak kadar , ismini geçirecek kadar değerli ne var ya?😂 İmkanım olsa 3-5 kişi toplar falakaya yatırırım bu iti.😂
Senin sulaleni s. keyim baksn diye. pic kurusu. orosp cocuklsri bunlarin alayi. oy vermeye devam edin. sozde muslumanlarin insanliklarini goruyorsunuz!!!
Bu afrikalılar adam adam Çalmazlar taciz tecavüz etmezler gasp yapmazlar. Yıllardır saatlerini satıp kendi ekmeğinde olan insanlar. Kime zarar vermiş duyulmuş yıllarca beraber yaşadık. Siz hala suriyeyelileri bu ınsanlardan üstün görüp beslemeye devam edin.
10 liraya saat satıp para kazandıklarını sanmıyorum, saat satma adı altında torbacılık yapıyor olabilirler , tabi bugüne kadar böyle bişey duymadım ama sadece fikrimi söylüyorum
Tamimi ile ırkçı bir yaklaşım. O adam beyaz tenli amerikalı olsaydı, “Amerikadan gelmiş burda saat satıyor, buna müsade etmeyeceğiz” diyebilecek miydi? Hayır!
Adamların bir zararı yokki. Sıkıntı çıkaran olursa gönderilsin tabi ama durduk yere göndermenin ne anlamı var? Kendi ekmeğini kazanmaya çalışanla insanları rahatsız edenlere aynı muamele yapılmamalı.
Adam dilenmiyor saat dayatıyor yıllardır afrikalı var ülkede hiç biride fark li statüde değil ama şu suriye mikropları hem dilemiyor hem yüzsüz hem statüleri oldu kıçı boklularin
Fark etmez bütün göçmenleri ülkeden gönderelim bance. Kim olduğuna ne olduğuna bakmadan hepsini ülkeden atalım sadece bu ülke vatandaşı olanlar kalsın net!
En İyi Cevaplar