Ali Baba Gül destekli parti kuracak bu zaten onu düsürmesine yater artarda. 40 vekil akpden istifa edecek bu durum erken secimi sebeb olacak; ekonomi gidisat iyiyce kötülesecek yani erdoganin elinde koz kalmayacak burda mütevelli öngürüm budur.
Muhalifler Kemal bey liderliginde 2 yil icerisinde yeni anayasa yapacaklar tam demokratik olmasada gecis icin yeterli olacak sonra secim yapilcak o zaman secimi alan yönetecek
Erdoğan'ın yerine gelme potansiyeli olan yegane liderin İmamoğlu olduğuna kalıbımı basarım. Adam İBB başkanı iken dahi cumhurbaşkanı gibi, herkes tanıyor adamı. Bir önceki İBB başkanını İstanbullular bile tanımazken, İmamoğlu'nu yurtta tanımayan yok.
CB koltuğu tek kişiliktir. CB koltuğuna oturacak kişinin zihniyeti bellidir, kendisi de bellidir. Elbette her görüşten insana eşit yaklaşacak bir yönetim anlayışının beklentisi içerisindeyiz.
Bir sonraki secimde kemal bey yönetimiyle 2 yıllık Anayasa onarimina gidilecek bu ucube sistem değişir değişmez yeniden secim yapilacak ve en cok oyu alan yönetecek. Ozaman Imamoğlu mu olur bilmem
AKP'lilerin yaptığı hata vatan ve millet, bayrak ve devlet uğruna değil kendi menfaatleri uğruna ve siyasal İslâm doğrultusunda çalışan bir partiyi iktidara getirmeleriydi. İmamoğlu, Kemâlizm doğrultusunda Türk Cumhuriyeti ve Türk ulusunu eski şanına kavuşturmak, medeniyetin ayrılmaz bir parçası hâline getirmek ve dünyaca saygı duyulan çağdaş bir topluluğa dönüştürmek maksadıyla çalışacaktır. Ayrıca tek kişiye umut bağlamış değiliz, "tek kişi"nin önderliğindeki Kemâlist felsefeye sımsıkı sarılmış ve bu felsefeyi savunanlarla aynı yolda yürümeye hazır durumdayız.
Niye tanri mi seciyoruz? Ikinci bir tayyip yaratilmayacam kemal beye bu konuda güveniyorum. Bizler diyeceğiz ve herkese eşit davranacağız ha olaki benle donerseniz tayiple mucadele ettigimiz gibi sizlede ederiz
"Ortak yönetim" diye bir şey yok. Koalisyondan bahsediyorsan bunu unut, Türkiye bundan sonra asla ve kat'a koalisyon hükümeti kurmayacaktır. İktidar partisi CHP olmasa bile -ki AKP'den sonra iktidara yegane aday CHP'dir- cumhurbaşkanı, İmamoğlu olacaktır. "Ortak yönetim"den kastın ne, biraz açarsan daha sağlıklı bir cevap verebilirim.
Chp tek başına iktidar olamaz bunu unutun. Chp ve diger muhalif partiler seçim barajını kaldıracak ve daha cok parti mecliste olacak. Soylesene chp nasil tek basina iktidar olacak? %50 +1 nasil almayi planlıyor? Hangi realite bu?
"İktidar partisi CHP olmasa bile" ifademi bir kez daha okumanı rica ediyorum. Biz İYİ Parti ile ortağız zaten, ancak "ortak yönetim"den kastını hâlen açıklamadın.
Estağfurullah. Anayasamızın ilk dört maddesinde zaten Atatürk vurgusu var. Bu ülke, Kemâlist bir devlet olarak özüne dönecektir. 1930-40'ların o ihtişamlı dönemlerine dönmeyi kim istemez ki? :D
Anayasanin ilk 4 maddesine bir sey diyen yok. Bir yerlere gelmek istiyorsak gecmise bakip ileriye gitmektir oda Avrupa insan haklarindan gecer. Degisemeyen tek sey degisimdir.
Kemalizm fikirdir herkes bu fikirde bulusmak zorunda degil. Artik bunu kavgasini yapmaya luzumda yok yorulduk! Dayatma bitti chp tek basina güçsüz kemalizm dusuncesine sahip olabilir burada kimse promblem yapmaz şayet iş dayatmaya gelirse bu ülkenin hayrina olmaz. Ilerici demokrasi avrupada var başka yerde arama gerek yok cunku Atatürk'te oradan referans aldi
Kemâlizm, bu devletin kurucu felsefesidir. Biz kimseye Kemâlizm dayatması yapmıyoruz ancak devlet ve devletin anayasasının Kemâlizm üzerine kurulacağı gerçeği daima Türkiye Cumhuriyeti'nin bir realitesi olarak kalacaktır. Kemâlizm, zaten başlı başına ilericiliktir ve medeniyet neredeyse oradan taraftır. Avrupa'da faşizm ve nasyonal sosyalizmin yükseldiği yıllarda Türkiye Cumhuriyeti adeta bir demokrasi cennetiydi, dünyanın en demokratik devletiydi. Amerika'da siyahiler bakteri muamelesi görürken, Avrupa'nın kalbi İngiltere'de ve Sovyetlerde eşcinsel insanlar darağaçlarında sallandırılıp hapislerde çürütülürken Türkiye'de hiçbir cinsel yönelim suç teşkil etmiyordu. Irk ve din farkı gözetmeksizin eşitlik anlayışının Avrupa'da en sağlam olduğu ülke Türkiye'ydi. İnşallah Kemâlist anayasayla yeniden dünyanın demokrasi cenneti olacağız. Önce şu Suriyelileri defedecek, akabinde terörü en şiddetli biçimde, tavizsiz bir tavırla inlete inlete ezerken bir yandan da ulusal egemenlik, hukukun üstünlüğü, bireysel haklar ve özgürlükler, insan hakları, adalet ve eşitlik esaslarını Kemâlist felsefeye göre yeniden düzenleyecek ve eğitim sistemini de bu yönde değiştireceğiz. Bunların tamamı, Kemâlist felsefeye dayanan bir anayasa sayesinde başarılacak hamdolsun.
Valla ben karsiyim. Devlet kuruculuguna ve sayginligina lafim yok. bir Anayasa olacaksa bu Avrupa insan haklarini gözeterek yapilmaldir. Sayet ortak bir noktada bulusamadigimiz surece kendi ic kavgamizla kavrulur gideriz bununda kimseye faydasi olmaz
Anayasamız, şu an bile dünyanın en demokratik anayasasıdır. Sorun, anayasanın uygulanmaması ya da keyfii olarak uygulanmasından ibarettir. Türkiye öteden beri insan haklarına saygılı bir ülke olmuştur zaten. Ancak devletin kurucu felsefesine kimsenin karşı çıkmaya hakkı yoktur. Biz kimseyi memnun etmek mecburiyetinde değiliz. Anayasamız, ilk dört maddenin gösterdiği yol üzerine daha cumhuriyetçi, daha milliyetçi, daha halkçı, daha laik, daha devletçi ve daha devrimci bir anayasa olacaktır.
%5-10'luk bir gruba karşı bizim de mücadele etmemiz sözkonusu olacağı için bu grubun bize karşı mücadele heveslerine kapılması, ancak bahsi geçen zümrenin kendisinim zararına olacaktır. Zira unutulmamalıdır ki, mücadele kavramı karşılıklıdır. Ayriyetten bunun "AKP benzeri bir zihniyet" olmakla alâkası yoktur, devletin kurucu zihniyetiyle AKP'nin sonradan gelme zihniyetini karşılaştırmak ve benzetmeye çalışmak gülünçtür. Bu devlet zaten bize ait, devletin başına kim gelirse gelsin bizim kural ve esaslarımız ile yönetmeye mecburdur.
Bekir Ağırdır seçim analizini izle derim. Hdp etkisiyle bütün büyük sehitleri kazandılar. Eger hdp boykot etmis olsaydi Imamoğlu imkansızdi kazanması 13 bin fark atamazdi ha inkar edebilirsin sorun değil bilen biliyor
%5-10'dan kastım HDP değildi fakat üzerine alındığına göre, bu %5-10'dan HDP olarak bahsetmemde bir sakınca yok demektir. 31 Mart gibi hiçbir şey ifade etmeyen bir seçim değil de, 23 Haziran'ı dikkate alacak olursak, 806.415'lik farktan HDP'nin 2014'te aldığı 400.000 oyu çıkartsak dahi 400.000 küsür oyla yine kazanacaktık. Ayriyetten İmamoğlu'nun seçilmesi AKP'lilerin de, HDP'lilerin de, MHP'lilerin de, İP'lilerin de, CHP'lilerin de herkesin işine geldi. Vergilerimiz çöpe gideceğine hizmet olarak geri dönmesi için Ekrem Başkan'a oy verdiğimizi göz önünde bulundurursak, kimse verdiği oyu lütuf sayamaz. Yani HDP'liler de, AKP'liler ve MHP'liler gibi işlerine geldiği için Ekrem Başkan'a oy verdiler, başka bir sebepten değil. :D
Hdp hakkinda cok yanlis düsünüyorsun, Hdp hizmetten önce akp otokrasini yikmak icin oyunu kullandi ve bu baglamda basirili oldu. 13 bin fark olmasaydi 800 bin farkin anlami olmazdi tabi akpliler gibi isine geleni görüyorsun. Inaniyorum ki Kemal bey senin kafa yapina sahip degil oda ortak degerler cevresinde ileri demokrasi icin ortak payda da bulusacaktir bu baglamda Demirtas icin "neden iceride sorusunu soruyor" Bu ülke tas kafalilardan bikti usandi, üsten bakma dönemi bitti unut onu! Chp, Ip, Hdp, Sp bu bilesenlerden biri eksik olsadi Erdogan kaybetmeycekti bunu herkes görüyor ve okuyor Kürtlerin haklarini bayrakla örtüler Laiklerin haklarini Dinle örtler Dindarlarin haklarini Laikle örtüller artik bu dönem kapandi gelecegin siyasetcileri: Demirtas, Imamoglu ve Babacan daha iyi bir ülke insaa edeceklerine güvencim tamdir
1. HDP, AKP ne zaman sıkıntıya düşse AKP'nin yanında saf tutmuş bir partidir. Gezi'de sözde "darbeyi görmüş" [1], 17-25 Aralık'ta hükümetin yanında durmuştur [2]. Keza AKP'nin emanet oylarla HDP'yi TBMM'ye taşıması da bu "yardım"ların karşılığı olarak minnet göstermek suretiyle ödenmiştir [3]. AKP-PKK ve AKP-FETÖ ilişkileri nasıl bir anda bozulmuşsa, AKP-HDP ilişkisi de bilinmeyen bir sebepten ötürü bozulmuş ve HDP, sözümona muhalefete geçmeye karar vermiştir. Yani olay bundan ibarettir.
2. 13.000 oy farkı olsaydı da olmasaydı da seçim, seçim kanununa göre yenilenecek ve geçersiz sayılacaktı. Yani HDP'nin seçime hiçbir katkısı olmadı. AKP'liler, HDP'liler, MHP'liler ve diğer partililer bizi seçtiler; biz de işimizin icaplarını elbette yerine getireceğiz. HDP'ye düşen ise, eski dostları ve yeni rakipleri olan AKP'yi yenilgiye uğratarak onlara da rahat bir nefes aldırmamızdır.
Sonuçta AKP'nin yenilmesi, HDP'nin de işine geldi. HDP'liler, AKP'nin yenilmesi işlerine geldiği için İmamoğlu'na destek verdiler. Sayemizde seçim, HDP'lilerin de işlerine geldiği gibi sonuçlandı. Teşekkür bekliyoruz. :)
3. Ortak yönetim diye bir şey olmayacak, unutun bunu. Her daim bizim ideolojimizle, devletimizin ideolojisiyle yöneteceğiz. Zira bu devlet, Kemâlizm ideolojisi üzerine kurulmuştur. Unutmayın ki o çok güvendiğiniz Kemâl Bey, dokunulmazlık meselesinde HDP'yi tokat manyağı yaptı. Ha, hâlen güvenmeniz bizim işimize geliyor tabii. :D
4. Kimsenin kimseye üstten baktığı yok. Devlet zaten bize ait, devleti kuran biziz. Demirtaş gibileri bu ülkede hep vardı, gelip geçtiler. Şeyh Said ve Saidi Nursi gibi gerici-bölücü şahsiyetlerin zihniyetini her defasında Kemâlizm ile tarihe gömdük biz. Yine gömeriz, yine gömeriz. Bu devlete, bu devletin felsefesine boyun eğen ve liyakat sahibi olan herkesle çalışırız fakat Türk Cumhuriyeti'ne, onun kurucusuna ve felsefesine ağzını açan olursa, kendini Demirtaş gibi cezaevinde bulur. Bak, herifin gıkı çıkmıyor şu anda. Biz istediğimiz zaman bize destek vermek mecburiyetinde. Halbuki herifi içeri tıktıran da, bizim dokunulmazlıklar konusunda gösterdiğimiz tavırdı.
Neyse, kullanıp atıyoruz bu tip herifleri. Bizim de işimize geliyor. Siz de memnunsanız, ne mutlu bize. :D
13 bin fark olmasaydi binali secimi kazandigini söyleyip ati alan üsküdar gecer derdi sizde otururdunuz tipki referadumda oldugu gibi. Siyasi analizin sifirin altinda
Hayır, yanlışın var. Referandumdaki hukuksuzluğun seçime yansıdığı ispat edilemediği için referandum yenilenmedi. Halbuki İstanbul seçimindeki hukuksuzluğun sandıklara yansıdığı, birleştirme tutanaklarıyla bile ispat edilebiliyordu. Siyasî analiz yeteneği sıfır ilan ben değilim, Selo'yu içeri tıktıran Kemâl Reis'e bel bağlayan sensin. :D
Sallamak bedava değil, ispatlar ortada. Komisyondan çekilip Apo eliyle "17-25 Aralık, bir darbedir." diye ağlayan parti HDP'ydi. Ayriyetten mesele bu değil ki, mesele, Selo denen herifi içeri tıktıran Kemâl Reis'e hâlen bel bağlıyor olmanız. Sonuç itibariyle dokunulmazlık diye bir hak yoktur, terör propagandası yaparsan cezaevlerine tek gidişlik bilet hakkı kazanırsın, normal olan bu zaten. :D
Mühürsüz oyların daha önceki referandumda da kullanıldığının ve dışarıdan geldiği ispat edilemediği müddetçe geçerli sayılacağının beyan edilmesiyle birlikte seçimi iptal ettirmek için imkansızı başarmak gerektiği hakikatiyle yerel seçimdeki birleştirme tutanakları gibi basit bir delili kullanarak hukuksuzluğun seçimi etkilediğini ispat etmek arasındaki uçurum boyutundaki farkı göremiyorsan, "senin siyasî analiz yeteneğin sıfır" demektir. :D
'Eger selo bu sebepten iceride olsaydi Ekrem Imamoglu ve Kemal bey "neden iceride" diye sormazdi. Iste allahta senin gibi zehirli kafaya sahip degiller
Yenilenirdi, hukuksuzluğun seçimi etkilediğinin delilleri vardı elimizde. Ayriyetten dokunulmazlığı kaldırmak zaten olması gereken bir şeydi. AKP'nin de olması gerekenden yana olması sebebiyle bu hakikati reddedecek değildik ya. Ayrıca Kemâl Bey'e bu kadar güvendiğini söyleyen sendin, ondan Selo'yu hatırlattım. :D
Yenilenirdi diyor ulan sen siyaset mi biliyorsun? Gererkceli kararda sandik baskanlari usule uygun degil ve bundan dolayi secimi yenilediler. Az haber takip et hey bre!! Erkem Imamoglu bile dedi madem öyle neden referadum ve baskanlik yenilenmiyor diye sordu. Peki sen sorabildin mi? cakma chp'li sende iyi akpli cikar
Yahu bu benim savunmam değil ki, YSK'nın savunması. Ondan ötürü hukuksuzluğun tesirini ispat etmek mümkün olmadı fakat bu seçimde birleştirme tutanakları bile hukuksuzluğun seçime tesirini ispat için yeterliydi. Bunu anlamamak için AKP'li olmak lazım. :D
Sana gülüyorum :D akpli bile senin kadar savunmadi yuh be :D akpli "bile" secim haksiz yere yenileniyor dedi sandiga gitmedi. Sen akpye gec kafa yapilariniz ayni. Sana benzeyenleri Kemal bey zaten üstesinden geliyor
Yahu sen gülsen ne olur, gülmesen ne olur? Selo'yu içeri tıkan Kemâl Bey'e bel bağlayacak kadar çaresiz birinin bana gülmesine ancak aynı şekilde karşılık vermekle yetinirim. Anlattığım şeyi idrak edebilmek için ortalama bir zekaya sahip olmak bile yetiyorken YSK'nın açıklamasını aynen kopyaladığımı, ortada savunma gibi bir durumun sözkonusu olmadığını ve bunun, hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispat edilemeyeceği referandumdaki durumla zerre alakası olmadığını anlayamaman hakikaten son derece enteresan. Seçimin yenilenmesi zaten haksızdı, yenilenmeseydi de CHP'ye haksızlık olacaktı. Nitekim Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan ile çıktığı programda kendi oylarının birleştirme tutanaklarına sıfır olarak geçtiğini ifade etmişti. Ben bu hukuksuzluktan bahsediyorum. Sen ne anladın, yoksa bunu idrak edemeyip AKP'ye haksızlık yapıldığının iddia ettiğimi mi zannettin? Gülünç.
Her neyse, sen görevini yap ve 2023'te bize oy ver. Gerisine karışma. Unutma ki ülkeyi CHP-İP çoğunluk ittifakı yönetecek, ortak yönetim diye bir durum asla sözkonusu olmayacak. Zira ittifakta bulunmayan ve ittifaklardan dışlanan HDP, her daim mecliste azınlık konumunda kalmaya mahkum olacak. :D
Ysk kilif bulmus sende yiyorsun ama bir tek sen ve akpliler yiyorsun :D Once Erdem ereni cikarin... kim size bel bagliyor kim? tek basinaniz hicsiniz hic sp bile olmasa bir bok yiyemezsiniz hala tas kafa bunu cözememis
Akp neden yikildi biliyor musun? omurgasiz oldugu icin eger sizde de omurga yoksa ilk secimde dusersiniz. Kemal bey bu özellik olmadigi icin sorun yok senin gibi zihni zehirli degil
1. Benim bunu yediğimi nereden çıkardın? Okuyup anlamaktan aciz bir varlığın öğrenme eylemine öncelikle masal kitaplarıyla başlaması lazım, siyasetle değil. Başkanlık referandumunda YSK'nın sunduğu gerekçeyi karşılamanın imkânsız olduğunu, halbuki İBB seçimindeki hukuksuzluğun seçime tesirini yalnızca birleştirme tutanaklarıyla bile ispat edebileceğimizi ifade ettim. Nerenle okuduğunu bilmiyorum fakat evvela gözlerinle bir defa daha okumanı öneririm.
2. Tek başımıza bir "hiç" olduğumuzu iddia eden bir varlığın AKP'li olmasını bir dereceye kadar anlayabilirim. Sonuç itibariyle hâlen mecliste tek başlarına çoğunluktalar. Ancak %10 oranındaki oyu bile zar zor almış bir azınlık partisinin, kendisinin 2-2.5 katı oy almış bir partiye "tek başınıza hiçsiniz." demesi gülünçtür. Hadi %30-40 oy alırsın neyse. Topu topu %10 oy almışsın yahu. B-oyun kadar konuş. :D
2. Eren Erdem'i kurtarırız kurtarmasına da Eren Erdem yalnızca bir milletvekili, parti başkanı değil. Adamlar sizi o kadar ciddiye almıyor ki bizim ancak bir milletvekilimizi içeri atmaya güçleri yeterken sizin liderlerinizi evlere operasyon yaparak içeri tıkıyorlar. Adamın genel başkanı yaka paça içeri atılmış, adam geliyor "Sizin milletvekili de içeride." diyor. Tencere dibin kara, seninki benden de kara -değil-. Evet, değil. Sizinki harbiden bayağı kara. :D
kafa calismiyor ki ne anlayim sana? İstanbul secimlerinin tekrar edilmesi sebebi sandik baskanlari usüle uygun olmagidi gerecek gösterilmistir ve bu baskanlar ayni zamanda referandum ve baskanlik secimlerinde de vardi; keza Imamoglu bunu dilendirdi fakat seni gibi körbakis bunu hala idrak etmekte zorlaniryor. Karsilastirmak imkansiz demeden önce iyi arastir! Bu sistem az coga bakmiyor iste kafanin calismadigini yine ispatladin! neden mi? Bu sistemde tek basina %49 alsanda bir bo. k degilsin!! bu yüzden sp'nin %2'lik oylari bile cok degerliydi; kafa bassada sana bunu anlatabilsem... Demirtasi hukuksuz bir sekilde davranmis olabilir bu yüden dikatör diyoruz ve sasirmiyoruz. Hani diyorsun ya chp'den medet umuyorsun diye bende sana diyorum ki once kendine bir bak ! Eren Erdem iceride mi? iceride elinizden ne gelir ki bizde sizden birsey bekleyelim? Bu öz güven nerden geliyor? sanirsin sistemi eline almis gelip artislik yapiyor bu yüden gülünc durumuna düsüorsun :D
1. Ee? Geçen referandumda CHP tutanakları adam akıllı elinde bulundurup kullanamadığı ve birleştirme tutanaklarında usulsüzlük tespit ederek hukuksuzluğun seçime tesir ettiğini ispat edemediği için itiraz edemedi yahut itirazı kabul olmadı. Hukuksuzluğun seçimin iptalini gerektirmesi için evvela seçime tesir edildiğinin ispatlanması gerekir. Bu prensibin haricinde bulunan usulsüzlükler ve hukuksuzluklar seçimi iptal ettirmez. Nitekim referandumda da hukuksuzluk yapılmasına rağmen hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispat edilememesi sebebiyle seçim tekrar edilmemiştir. Bunu idrak edebilmek için göze değil, beyne ihtiyaç var. Hâlen gelmiş bana referandumda hukuksuzluk olduğunu fakat referandumun tekrar edilmediğini anlatmaya çalışıyorsun. Sanırsın ben referandumun tekrarlanması taraftarı değilim. Önce okuduğunu anla, seçimdeki hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispatı halinde seçimlerin yenilendiğin farkına var ve bu basit hakikati idrak et.
2. Demirtaş terör propagandası yaptığı için içeride, içeride olması da gayet normal. Aksine, bu ülkede daha fazla terör sempatizanını içeri tıkmamız lazım ve zamanı gelince tıkacağız da. Eren Erdem'in içeride olması da Kemâl Bey'in Selo'yu içeri attırttığı ve buna rağmen senin çaresizlikten Kemâl Bey'e bel bağladığın gerçeğini değiştirmiyor. Ayriyetten Eren Erdem sadece bir vekil, halbuki Selo bir parti başkanı. Biz bu karardan bir zarar aldıysak siz on zarar aldınız.
Kabul edin, hiçbir zaman iktidara gelemeyeceksiniz. AKP devrildikten sonra ülkeyi CHP-İP ittifakı yönetecek ve siz mecliste azınlık olmaya devam edeceksiniz. Dün AKP'nin koltuk değneğiydiniz, yarın bizim değneğimiz olacaksınız.
13 bin farkı Yıldırım atsaydi secim tekrarlamazdi dedim sen yok tekrarlanir dedin abicim daha referandumda adam akıllı deliler varken edilmedi gelmis kendile çelişen ifadeler kullanıyorsun. Adalet yok neyini tekrar olur? Akp için biz hiç bir zaman değneği olmadık akpye ne cok sizin faydaniz oldu en cok siz değnek oldunuz. Mesela Tayyibi hapisten cikarmak gibi... Biz chp'den medet ummuyoruz once kendini kurtarsın. Hala muhtaç diyor 😂😂😂😂 beni akplerden daha cok güldürüyorsun 😂😂😂 iyi parti ve chp oylari yetmiyor sabah kadar sana anlatırim sen bunu anlayana kadar. Kemal bey senin gibi faşist ve omurgasız değil bu sayede ülkemiz adina iyi seyler olacaktir hemde senin gibilere rağmen
1. Fevkalade tekrarlanırdı. Birleştirme tutanakları, 2017'nin aksine tamamiyle CHP'nin elindeydi ve tutanaklardaki usulsüzlükler de bizzat Ekrem Başkan tarafından Ahmet Hakan'ın programında, sandık numaraları verile verile teker teker ortaya kondu. Halbuki 2017'de böyle bir durum sözkonusu değildi. 2017'deki hukuksuzluğun seçime tesir ettiğine dair CHP'nin elinde bile belge yokken, delil bulunmuyorken senin elinde bu yönde bir delil varsa, bunu benimle paylaşmanı çok isterim. Bil keseden atmak, kıçtan element uydurmakla olmuyor.
2. Belli, ondan ötürü AKP sayesinde meclise girdiniz, değil mi? Bundan ötürü AKP tarafından güçlendirildiniz ve süreçte büyük bir rol oynamanıza izin verildi, öyle değil mi? Geçin şimdi bu ayakları. Erdoğan'ı hapisten çıkarma yetkisi yalnızca bağımsız Türk yargısına aittir. Henüz güçler ayrılığının bile ne olduğunu bilmeyen bir adam, gelmiş benimle siyaset tartışmaya kalkışıyor. Sen önce kol kola gezdiğin ve emanet oylarıyla meclise girdiğin hükümet partisinin değnekliğini yapan zihniyetine bak.
3. Faşizmin ne anlama geldiğini dahi bilmeyip sağa sola "Ayy faşiiist..." diye etiket yapıştıran ve anlamını bilmediği kelimeleri ağzına pelesenk eden bir zavallının benim gibi birini faşistlik -ve haddini aşarak omurgasızlık- ile suçlaması, elbette tartışmada altta kaldığı vakit anlaşılabilecek bir savunma mekanizmasıdır. Sonuç itibariyle her daim azınlıkta kalacağını ve güçlü parti ile oluşumlar tarafından her defasında kullanılıp atılacağını bilmenin verdiği eziklik duygusu bunu gerektirir. Gerçek şu ki, bu duygunun sende oluşturduğu etki hakikaten pek enteresandır. Kemâl Bey sizin Selo'yu içeri attırmışken hâlen Kemâl Bey'den medet ummak, zannediyorum ki -senin tabirinle- "omurgasızlığın" bambaşka bir versiyonudur.
31 Mart secimlerinin tekarir bir kere kanunsuzdu akp kazanip kanunsuzluk mu yapacakti :D güldürüme beni :D Yine salla bedav nede olsa, biz akp sayesinden güclnemedik haklarimiz ve durusumuz sayesinde güclnedik Tayyip bagimsiz yargidan mi iceri atildida bagimsiz yargi cikarsin? velet gelmis siyaset yapiyor. Tayyip ciksin diye Baykal anayasa düzenlemesi yapti akpnin yükselmesinde payiniz büyük istersen inkar et bu gercek degismez Sana karsi kullandigim Fasist, akli dar ve benzeri kelimelere hakaret degildir tamamen tespittir. Kemal bey iceri atirdi diyor siyaset yoksunu :D bende akpliler hep komplo teorisi üretir sanirdim ne yazik sayende yanildim :D
1. Yoo, 31 Mart seçiminde bizim aleyhimizde hukuksuzluk sözkonusuydu. Birleştirme tutanakları bozuktu, bizim oylar sıfır olarak yazılmıştı. Seçimin yenilenmesi de pek güzel oldu, 13.000 fark kesmemişti zaten bizi. HDP gibi bir azınlık partisine zerre ihtiyaç duymadığımızı da bu sayede göstermiş olduk. Binali kazansa, hukuksuzluğun birleştirme tutanaklarıyla ispat edilebileceğinden ötürü yine seçimi yeniletecektik. Ben sana tek tek seçimin neden yenileneceğini söylüyorum, cevap veremeyip aynı boş argümanları kullanarak kaçıyorsun. Sorun değil, gerekirse seni günler boyunca rezil rüsva ederim. Benim işim bu. :D
2.
Aynen, o yüzden AKP sayesinde TBMM'ye girdiniz, değil mi? Gezi'de bile AKP'nin tarafındaydınız, Gezi'yi darbe ilan ettiniz. 17-25 Aralık'ta da keza aynı tavrı takınarak 17-25 Aralık'ın "süreci baltalamak için yapılmış bir darbe" olduğunu iddia ederek AKP'nin yanında bulundunuz. Bundan dolayı AKP de sizi meclise soktu. Yahu AKP olmasa TBMM'ye giremezdiniz siz be, emanet oylar sayesinde TBMM'ye girdiniz. Yatın kalkın onlara şükredin.
3. Erdoğan'ı içeri atan, Diyarbakır DGM'siydi [1]. Bugün DGM denen bir kurum yok, yerlerine ağır ceza mahkemeleri bakıyor [2]. Baykal ise anayasa düzenlemesi yapamaz, bunu ancak ve ancak meclis yapar. Ayriyetten Erdoğan'ın yasağının kaldırılmasıyla AKP'nin güçlenmesinin ilgisi yoktur. Erdoğan siyaseten yasaklı olsa dahi AKP, zihniyeti itibariyle yine yükselecekti. Kurucuları arasında bulunan kişilerin bugün bile parti kuracakları duyulduğu zaman AKP'nin parçalanacağından, çok kan kaybedeceğinden bahsediliyorken o günlerde bu kişilerin el birliğiyle kurduğu partinin ne derece yankı uyandıracağını idrak edememek için IQ'nun ayakkabı numarandan düşük olması gerekir.
Gülünç olan şu: AKP'nin emanet oylarıyla TBMM'ye giren bir azınlık partisi, kalkmış AKP ile en çok mücadele eden partiyi AKP'yi siyaseten yükseltmekle suçluyor. Ulan AKP olsmasa meclisin kapısından giremezdiniz be. :D
4. Dokunulmazlıklarınızı çatır çatır kaldırıp Selo başta olmak üzere gevşek HDP milletvekillerini içeri tıktıran, senin çok bel bağladığın Kemâl Bey değil miydi [1]? Dokunulmalıkların kalkması aleyhinde HDP tarafından imzaya davet edilen CHP'lilerin partiden atılacağını ifade eden de Kemâl Bey'in CHP'si değil miydi [2]? Kemâl Bey HDP'lileri içeri attırmak için dokunulmazlıkları kaldırınca HDP kudurmadı mı, çıldırıp CHP'ye saldırmadı mı? "Biz CHP’de vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Bizce onların yeri artık CHP olmamalıdır. Bu darbeye ve başkanlık sistemine ortak olmamalılar." demişti HDP [3]. Bak, "vicdanlı milletvekillerinin yeri CHP olmamalı." diye Kemâl Bey CHP'sinin vicdansız olduğunu ima eden de sizin adamınızdı.
Kabul edin oğlum, bu ülkede hiçbir zaman ciddiye alınmadınız ve hiçbir zaman da alınmayacaksınız. Oy zamanı gelir bir çift güzel söz eder, oyunuzu alırız. O kadar. Başka hiçbir vasfınız ve öneminiz yok. :D :D
Yahu kendi partiniz bile Kılıçdaroğlu CHP'si için "Erdoğan'ın başkanlığına giden yolda oluşturduğu darbe senaryosuna CHP, en etkili güçlü desteği sunmuştur." diyorken siz hâlen Kemâl Bey'den medet umuyorsunuz. Ne zavallı bir düşünce. Çaresizlikten nereye sarılacağınızı bilmiyorsunuz. :D
5. Kimseyi bastırdığım yok, hakikaten azınlıksınız. Ayrıca azınlık olan sizlere baskı yapılmasını desteklesem dahi bu beni faşist yapmaz. Sen cahil olduğun için bilmezsin; faşizm, antidemokratik bir rejimi öngören ve Roma İmparatorluğu'nu İtalya bünyesinde yeniden canlandırmak hevesinde olan bir İtalyan milliyetçi ideolojisidir. Yalnızca İtalyanlara hastır. Daha bundan bihabersin, gelmiş sağına soluna faşist damgası vuruyorsun.
6. Yoo, değil. Sonuçta bizim tavrımız her zaman belliydi. Siz gelip bize bel bağlayıp duruyorsunuz, biz tavrımızı zaten gizlemiyoruz ki. Sizin partinizin zeka problemi varsa bundan bize ne? :D
Ulan hala diyor birleştirme tutanağı olum sen manyak misin? 13 bin farkı Binali yapsaydı seçim tekrar olmazdı cunku sebep yok sebep neyin kafasini yaşıyorsun? Hala azinlik diyor allahin faşist kafasi diger yazdiklarini okumadim sacmayip duruyorsun
Dayanamadim okudum okurken gülmemek icin zor tutuyorum:D Nasil komplo teorilerini kendi icin dizayn etmis :D Kimse Kemal beye bel baglamiyor hala dönüp bell bagliyor diyor ya :D Önce Eren Erdem'i cikarmaya bakin yazik ya :D
1. N'oldu ya, kudurdun bir anda. Birleştirme tutanaklarında kaydırma yapıldığının ispatlanması, seçimin iptali için yeterli bir sebepti zaten. Binali 13.000 oyla değil 500.000 oyla bile kazansa İstanbul seçimi yenilenirdi. Birleştirme tutanaklarındaki usulsüzlüklerin tespit edilmesi sebebiyle hukuksuzluğun seçime yansıdığı ispatlandı, seçim bu yüzden yenilendi. Ekrem Reis'in hakkı yenilmiş, oyları pek çok sandıkta "0" olarak yazılmış. İyi ki de yenilendi. Binali kazansa, yine yenilenirdi.
2. Anlamını bilmediğin kelimeler kullanmanın benim üzerimde herhangi bir etkisi olmadığını, en başta benim İtalyan milliyetçisi olmadığımı bilmeni isterim. Ben faşist değilim, İtalyan veya İtalyan milliyetçisi de değilim fakat sen azınlıksın ve her daim azınlık kalacaksın. Biz istediğimiz zaman bize oy verir, köşene çekilip ötmeye devam edersin. Bizde böyle işte, adamı kullanır atarız. :D
3. Güleceksin tabii ya. HDP'yi TBMM'ye sokan partinin AKP olduğunu istatistikler ve delillete dayanarak ispat edince elinden ancak gülmek geleceği için doya doya gülmek senin de hakkın. Yaa, demek ki neymiş; elin şeyiyle -yanlış anlaşılmasın, oyuyla- meclise girersen, böyle rezil olur çıkarmışsın.
4. "Inaniyorum ki Kemal bey senin kafa yapina sahip degil oda ortak degerler cevresinde ileri demokrasi icin ortak payda da bulusacaktir"
"Sana benzeyenleri Kemal bey zaten üstesinden geliyor"
"Kemal bey senin gibi faşist ve omurgasız değil bu sayede ülkemiz adina iyi seyler olacaktir hemde senin gibilere rağmen"
"Kemal bey bu özellik olmadigi icin sorun yok senin gibi zihni zehirli degil"
Bu sözler sana ait değil mi? Bu sözlerinle, dokunulmazlıkları kaldırıp HDP'nin "Gelin anayasa mahkemesine gidelim, dokunulmazlıkların kaldırılmasına izin vermeyelim." önergesine imza atacak olanları partiden atacağını ifade eden, HDP tarafından "sol arka tekerlek" olmakla suçlanan [1] CHP liderine güvenini açıkça ifade etmiyor musun? Ne oldu oğlum, sıkıştın bakıyorum. :D
N'oldu ya, kudurdun bir anda. Birleştirme tutanaklarında kaydırma yapıldığının ispatlanması, seçimin iptali için yeterli bir sebepti zaten. Allahim sana geliyor neden herkes böyle saf :D yazik ya hala kendini bir yalana inandirmis gidiyor sen akp'lileride gectin medet umdugu ye bak ya :D Evladim akp'ni oldugu bir yerde böyle secimi tekrar edemezsin bunu yoldan gecende bilir ama ben seni safliligina birakiyorum... Keza hala soylüyorum secim bu nedenden dolayi yenilenmedi hala icerigini bilmiyorsun. Ayirca Kemal bey dokunulmazliklari Hdp icin kaldirmadi bunu Muharrem ince de soyledi: "buna evet dersek bizide iceri atarlar" öyledide oldu Hala söylüyorum Kemal beyin siyasi cizgi ilkeli iclerinde senin gibi omurgasizlar vardir ama sesleri yetersiz Benito Mussolini'nin sen türk versiyonusun fark var mi?`tabikide yok
1. İki kelimeyi yan yana getirip cümle kuramayan sensin, ben değil; bu surette kudurmam da sözkonusu değil. Ayriyetten seçimin iptal edilmesinin sebebinin kamu görevlisi olmadığı halde seçimde görev alan kimseler ve bu kimselerden kaynaklanan birleştirme tutanaklarındaki usulsüzlüklerdi. Bizim oylarımız da "0" yazılmıştı. Sonuç itibariyle, Binali kazansa bile seçimdeki hukuksuzluk, birleştirme tutanaklarıyla rahatlıkla ispat edilebileceği için seçim her halükarda yenilenecekti. Yenilenmemesi için somut bir delil gösteremezsin, yapabiliyorsan buyur.
2. Kemâl Bey'in kim için kaldırdığının bir önemi yok, sonuç itibariyle HDP'liler Kemâl Bey sayesinde içeri atıldı. Ben demiyorum, sizin "Sırrı Abe" diyor. Sen de kalkmış HDP denen partinin yerden yere vurduğu Kemâl Bey'e çaresiz ve umutsuz bir şekilde sarılıyorsun. Bizim işimize geliyor. Önce bir celallenip "Kılıçdaroğlu, AKP'nin sol arka tekeri." diyorsunuz, sonra oylarınızı tıpış tıpış bize veriyorsunuz. :D
3. Mussolini'nin Türk hâli olmaz, Mussolini İtalyan milliyetçisidir ve bir Türk İtalyan milliyetçisi olamaz.
Hala secim yenilenirdi diyor. Olum sen piskopat misin? 13 bin oy nesini kaydiracaklar kafayi mi yedin? Kaydirmadan dolayi yenilenmedi salak saçma tezler ortaya atma! Mal mal konuşma!! Çattık ya olum sen ne aptak çıktın git parkta oyna siyaset sana göre değil
Kemal bey dokulunmazligi kaldirarak akp'nin ekmegine yag sürdü gelip hdp, akp yücelti demek icin bu bilgilerden yoksun olmak gerek. fasiszm: Demokratik düzen yerine aşırı, çarpıtılmış bir ulusçuluğa dayanan bir baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti.
1. Hakaret etmeden kendini ifade edememeni, iki kelimeyi yan yana getirip cümle kurmaktan aciz bir yaratık olmanı geçtim fakat "psikopat" sözcüğünü bile yazamayacak kadar cahil bir yaratık olduğunu görünce kendimi -ne yazık ki- ister istemez katıla katıla gülerken buluyorum. Senin gibi azınlıkta bulunan ve kimse tarafından ciddiye alınmayan bir zavallının bana siyaset öğretmesi, öyle zannediyorum ki bir "mal"ın sahibini satması gibidir. Bir kere tabiatın düzenine ters bir şey bu. Ben "mal" satan çok sahip gördüm de, sahibini satmaya çalışan "mal"ı ilk defa görüyorum. Ne diyeyim, dünya sürprizlerle dolu.
2. Senin, benim orta uzunluktaki cümlelerimdeki manayı bile anlayamaman; benim, senin kafanda oluşturduğun ve katiyen gerçek olmayan zahiri iddialarda bulunduğum anlamına gelmiyor, öncelikle bunun altını çizmem lazım.
Ben seçimlerin birleştirme tutanakları sebebiyle iptal edildiğini iddia etmedim, birleştirme tutanaklarındaki usulsüzlüklerin, sözkonusu hukuksuzluğun (kamu görevlisi olmayan insanların seçimde görev alması) seçime tesir ettiğinin ispatı olması babında önemini vurguladım. Hukuksuzluk, tek başına seçim iptal ettirmek için yeterli değildir. Adamlar pratikte de seçimin, bu hukuksuzluk sebebiyle etkilendiğinin ispat edilmesini istiyorlar. Bu ispat da ilk defa CHP'nin elinde vardı. Binali 13.000 değil, 130.000 oyla da kazansaydı seçim iptal edilecekti. Zira kamu görevlisi olmayanların seçimde görev alması yönündeki hukuksuzluğun pratikte de seçime tesir ettiğinin belgesi olan birleştirme tutanakları, CHP'nin elindeydi. Sen kıçından anlıyorsun diye ben ağzımdan konuşmuyor değilim.
3. Biraz öncesine kadar Kemâl Bey'in ne kadar demokrat bir insan olduğundan bahsediyordun. Şimdi, pavyon dansözleri gibi ters tarafa dönerek Kemâl Bey'in AKP'ye hizmet ettiğini "ekmeğine yağ sürmek" deyimiyle söyleme dangalaklığına imza atıyorsun. Senin kafan karışmış desem, kafası karışık olanlara hakaret etmiş olacağım.
4.
Faşizm hakkında hiçbir halt bilmediğin, ancak internete "faşizm nedir" sorgusunu aratarak karşına çıkan Google sözlüğündeki açıklamayı kopyala yapıştır yapacak kadar acınası bir hevesle hareket ettiğinden belli. Yahu bir ansiklopediden akademik bilgi getirecek seviyede bir insan olduğunu zaten tahmin etmiyordum da, Google sözlüğünden ve "faşizm nedir" sorgusundan kopyala yapıştır yaptığına göre hakikaten de son derece zavallı bir yaratıksın.
Sıkışıp Google'a "faşizm nedir" diye aratarak karşına çıkan asıl, birinci anlamı kullanmak yerine işine gelen ikinci anlamı kopyalamak nasıl bir yıkıklıktır yahu? :D :D
Diyorum ya kendine göre dizayn ediyorsun, hep sallama konusup kendini iyi bir yere konumlandirmaya calisiyorsun ama nafile. "Zira kamu görevlisi olmayanların seçimde görev alması yönündeki hukuksuzluğun pratikte de seçime tesir ettiğinin belgesi olan birleştirme tutanakları, CHP'nin elindeydi " Bu belgeyle secimi yenilenmesini düsünmek aptallik cünkü Ysk'nin daha önce aldigi kararlar var bu kararlar neticesinde; Ysk hatalari secimi yenilemez "5 kişisi siyasi parti temsilcisi olup 7 kişiden oluşan sandık kurulunda siyasi partili üyelerle birlikte görev yapan usulsüz atanmış sandık kurulu başkanının 31 Mart 2019 günü yapılan İBB seçimine ilişkin maddi hatalar giderilip, geçersiz oyların tamamının yeniden sayılması karşısında tek başına seçimin neticesine tesir ettiğine ilişkin seçimin iptalini gerektirir tespit olmadığından sayın çoğunluğun seçimin iptali ile yenilenmesine ilişkin kararına katılınamamıştır."
"5 kişisi siyasi parti temsilcisi olup 7 kişiden oluşan sandık kurulunda siyasi partili üyelerle birlikte görev yapan usulsüz atanmış sandık kurulu başkanının 31 Mart 2019 günü yapılan İBB seçimine ilişkin maddi hatalar giderilip, geçersiz oyların tamamının yeniden sayılması karşısında tek başına seçimin neticesine tesir ettiğine ilişkin seçimin iptalini gerektirir tespit olmadığından sayın çoğunluğun seçimin iptali ile yenilenmesine ilişkin kararına katılınamamıştır." "5 kişisi siyasi parti temsilcisi olup 7 kişiden oluşan sandık kurulunda siyasi partili üyelerle birlikte görev yapan usulsüz atanmış sandık kurulu başkanının 31 Mart 2019 günü yapılan İBB seçimine ilişkin maddi hatalar giderilip, geçersiz oyların tamamının yeniden sayılması karşısında tek başına seçimin neticesine tesir ettiğine ilişkin seçimin iptalini gerektirir tespit olmadığından sayın çoğunluğun seçimin iptali ile yenilenmesine ilişkin kararına katılınamamıştır." 31 Mart secimlerinin iptali tamamen kanunsuzluktu, Birak 13 bin farki Yildirim 3 bin fark almis olsaydi secim tekrar edilmezdi
Neden tekrar etmezdi? 2014 Ankara yerel secimlerde Mahsur yavasin bütün itirazlarini Ysk kabul etmedi ayni sekilde 31 martta itiraz etsende kabul etmeyecekti. Yine bir örnek vereyim Mus malazgirte Akp bir oy farkla aldi muhaliflerin itirazlarini Ysk ret etti neden mi? Yks Akp'ye bagli s
1. Ben sallama konuşmam. Konuşursam, belge ve deliller ile konuşur, lafı karşımdakinin ağzına tıkladığım gibi bu zavallı şahsiyetin ağzında bir şeyler gevelemesi hariç ses çıkaramamasını zevkle izlemeye başlarım. Ortaya attığım her iddiayı somut argümanlar ve delillerle ispat ederim. Bu durumu kendi başına deneyimlediğin için yine kendi kendine idrak edebileceğini sanmıştım, demek ki yanılmışım. En ufak bir zekâ kırıntısına bile bel bağlayan benim, mevzubahis şahsiyet sen olunca ne kadar büyük bir hayal kırıklığına uğradığımı tahmin edebilirsin, zannediyorum.
2. Bu YSK kararı değil, Sadi Güven'in muhalefet şerhi. Bana muhalefet şerhleriyle değil, YSK kararıyla gel. Zira şerh değil, karar geçerlidir. Hukuksuzluğun seçime tesir ettiği ispat edildiği vakit seçim yenilenir. Binali kazanda da bu sebepten dolayı yenilenecekti. Bunu idrak edemediğin her hâlinden belli olsa da, benim gibi bir şahsiyetin öğrencisi olman dolayısıyla bu hakikati eninde sonunda öğreneceğin için kendini şanslı sayabilirsin, değil mi? :D
Hala secimi yenilecegini dusunumen ya yasadigin ülkenin durumundan haberin yok ya da icindeki iyimserligi bitecek güce sahip degilsin. Ysk'nin daha önce aldigi bu hususta karalari var dedim sonra sadi güvenin yazisini örnek göstedim. Keza 2014 Ankara secimlerini kimse unutmadim bu hususta chp'nin bütün itirazlkarini ret etti, Yildirim kazanmis olsaydi Yine muhaliflerin itirazlarini ret ederdi hala ülkenin icinde buludugu durumun farkina olmamani zekana bagisliyorum. Keza Imamoglu her defasinda bu soruyu sordu "Binali bey almis olsaydi secim yenilenir miyidi?" Imamoglu gibi herkeste biliyor ki "yenilenmezdi"
1. Bunun iyimserlikle bir ilgisi yok, birleştirme tutanaklarının CHP'de olacağı bizzat seçim öncesinde CHP tarafından duyurulmuş ve halka bildirilmişti. Ayrıca senin kopyala yapıştır yaptığın yazıyla 2014 Ankara belediye seçiminin hiçbir ilgisi yok. Geçersiz bir muhalefet şerhinden ibaret.
2. 2014'te CHP'nin elinde birleştirme tutanakları var mıydı ki CHP itiraz edebilsin? YSK'ya itiraz edebilmen için iddianı somut bir argümana dayandırman lazım. CHP, bu seçimde birleştirme tutanaklarına sahip olduğu için kazandı. Keza Muş'ta azınlık partisinin yalnızca bir oyla kaybetmesinin hukuka aykırı bir tarafı mı vardı ki oylar yeniden sayılacaktı? Ortada hukuksuzluğu ispat edecek bir delil yok, ister bir oyla kaybet ister bin oyla. Yeniden sayım veya seçim tekrarı için öncelikle yaptığın suçlamayı ispatlaman gerekir. HDP gibi bir azınlık partisi de birleştirme tutanaklarını toplamayı akıl edemediği için 2014'teki CHP'nin durumuna düşmüş, oyları somut bir argüman gösteremediğinden yeniden saydıramamıştır.
3. IQ'su ayakkabı numarasını geçmeyen bir zavallının, (hele ki bu zavallı faşizm kavramını bile bilmeyip Google'a yazarak bulduğu Google sözlük sonucunun ikinci anlamını kopyala yapıştır yapacak kadar siyasetten uzak ve yıkıksa) benim gibi siyaseten tam donanımlı bir şahsın zekasını ölçmeye ne hakkı, ne haddi vardır. Sen önce kendi hâlinle ilgilen, ucube tavırlarına bir son ver. :D
Hala birleştirme tutanaklariyla secimi yenebileceğini sanan bir zavallasin. Siyasetin icinde bulduğu durum normalmiş gibi inanmaya devam etmen; bulduğun gerçeğin ne kadar irrasyonel oldugunu gösteriyorsun. Beynin ülkenin icinde bulunduğun konjektörden ne kadar uzak oldugunu gorunce senin icin üzülüyorum. Faşizm icinde barındığı düşünce bicimini anlamayıp ters argümanlarla ber taraf etmeye çalışman inan gülünçlukten öteye geçmiyorsun.
1. İmlâ kurallarından habersiz bir zavallının bana bir şeyler öğretebileceğini zannetmesinin sonu, böyle rezil rüsva olduğuyla kalmaktır. Birleştirme tutanakları, sözkonusu hukuksuzluğun ispatı ve suçlamaların delilidir. Tutanak elindeyse, güç de elinde demektir. HDP'nin bu seçime hiçbir etkisi olmamıştır. Biz her türlü kazanıyorduk, HDP de kazananın yanında olmak için sözde İmamoğlu'nu destekler gibi yaptı. Halbuki HDP, AKP tarafından emanet oylarla TBMM'ye alınan ucube bir azınlık partisiydi. Biz her türlü kazanıyorduk zaten, kurnazlık yaptınız, o kadar.
2. Faşizmin içinde bulunduğu düşünce ile faşizmin içinde bulundurduğu düşünce biçimi aynı kavramla açıklanmaz. Gerçi senin siyaset bilgin Google sözlükten ibaret ancak mühim değil, senin benden öğreneceğin daha çok şey var. Anlamak içinek haneli IQ'nu zorla, benim için kâfiidir.
Faşizm denen ideoloji, Roma İmparatorluğu'nu İtalyan Sosyal Cumhuriyeti bünyesinde yeniden canlandırarak İtalyan milletini bir vücut ve onun meslek gruplarını da birer organ gibi gören korporatizm çerçevesinde yeniden şekillendirerek antidemokratik bir totaliter rejim kurarak İtalyan milletini birleştirerek eski ihtişamına kavuşturma gayesi güden İtalyan milliyetçisi bir ideolojidir. Bu fikir akımının savunucusu olmamakla birlikte yöntemlerini benimseyen ve/veya yöntemlerine sempati duyan kimselere de "faşizan" denir. Faşist ile faşizan kavramlarını ayırt edemeyen bir zavallısın oğlum sen. :D
Sana bir sey ögretemem, bunun icin zekaya sahip olman gerekir, görüyorum ki sende buna dair bir kanit yok. Birlestirme tutanaklari vs benzer belgelerle secimi iptal etmen söz konusu olmaz cünkü ülkemizin icinde bulundugu durumu baz alarak düsmedigin görüyorum. Zeka yoksa düsünce ne arar? hani belki bir umut seni topluma kazandirabilirim diye cabaliyorum, "bir kiside bir kisidir" . Fasizm düsüncesi bandirana pekala fasist denebilir. Kazanan tarafta olsaydik bu akp olurdu, malligini yine konusturuyorsun sorun degil bunu idrak edene kadar anlatacagim.
1. Birleştirme tutanaklarının tek başına bir işlevi yoktur. Tutanaklar, teorideki hukuksuzluğun pratikte seçime tesir ettiğinin delili oldukları vakit bir önem teşkil ederler. Kamu görevlisi olmayanların seçimde görev alması bir hukuksuzluktur, bu hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispatıysa CHP'nin elindeki birleştirme tutanaklarıdır. Ufak kafana bunu baskılaya baskılaya sokacağım evlat, merak etme. Senin gibi kaç ucubeyle tartıştım ben, bana ancak sekiz gün dayanabilen oldu. O zavallı da o tartışmadan sonra yanıma düstursun yaklaşamadı. Soruma geldiği vakit "abi abi" çekiyordu. Sen de öyle olacaksın. ;) ;)
2. Cümleye büyük harfle başlamaktan dahi aciz bir yaratık bana doğrudan doğruya bir şey öğretemese de dolaylı yoldan ibret vereceği için hâlime şükretmeme vesile olabilir. Ancak bu yaratığın kepazelik derecesindeki sözlerini tolere edebileceğim gibi, her seferinde ve her sözümde bu cahil ucubeyi yerin dibine sokmaktan da çekinmem. Bu azınlık mensubundan tek ricam, uzun cümleler kurmaya çalışıp özne-yüklem uyumsuzluğu yaratacak bir anlatım bozukluğundan kaçınması ve kurduğu cümleleri kendi hariç kimsenin anlamayacağı bir ucubelikle yazmak yerine kendine yakıştığı gibi iki üç ögelik ilkokul düzeyindeki cümlelerle de olsa kendini ifade etmeye çalışmasıdır. Öteki türlü cümlelerini tek tek ögelerine ayırarak bu kişiyi bir de dil bilgisi yönünden rezil rüsva edip utançtan magma tabakasına gömmek benim için basit bir zevk olmaktan ileri gidemez.
3. Faşist olmak için evvela İtalyan ve İtalyan milliyetçisi olmak gerekir. Yöntemleri ve ulaşmak istedikleri hedefler babında birbirlerine son derece yakın olan ve hatta aynı formatta bulunan ideolojiler sözkonusu olduğunda nasıl ki Panhelenist bir kimse Pantürkizm ile, Panslavist bir kimse de enosisçilikle itham edilemiyorsa; bir Türk milliyetçisi de faşizm ile itham edilemez.
Anlamadığım nokta, senin gibi siyaset bilgisi Google sözlüğünden ileri gidemeyen bir "şey"in siyasî anlamda nasıl bu kadar rezilliğe katlanabildiği, kendini nasıl bu kadar küçük düşürmeye meyilli olduğu ve şahsıyla alay edilmeye nasıl bu derece hevesli olduğudur. ;)
Birleştirme tutanaklarının tek başına bir işlevi yoktur. Tutanaklar, teorideki hukuksuzluğun pratikte seçime tesir ettiğinin delili oldukları vakit bir önem teşkil ederler. Kamu görevlisi olmayanların seçimde görev alması bir hukuksuzluktur, bu hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispatıysa CHP'nin elindeki birleştirme tutanaklarıdır. Bununla secimi yenileyemesin, hukuk olmayan yerde hukuk arayan embesil sana abi cekenler seni deliligini kaldiramadigindandir. Bos bos konusuyorsun
Benim yorumlarımı kopyala yapıştır yaparak bana karşı kullanmaya çalışmanı, kendi zavallı argümanlarınla yine kendini savunamamana ve kendinden daha seviyeli ve donanımlı bir kimsenin sözlerini kullanarak ezim ezim ezildiğin tartışmadan bir şekilde sıyrılmaya çalışma yıkıklığına bağlıyorum. Senin gibi bir zavallının delil ve ispatlarıma daha fazla dayanamayacağını, somut delil ve argümanlar vererek tartışmayı sürdüremeyeceğini en başından biliyordum da -mazur gör- seninle biraz kafa dağıtmak istedim. Antrenmanlı olmak lazım, günde senin gibi kaç tane cahili ağlata ağlata rezil ediyorum, haberin var mı? Eh, sen de iyi sayılırsın. Öğreneceksin oğlum, öğreneceksin. Merak etme, sen bile öğrenebilirsin.
Senden tek ricam, anlamını bilmediğin sözcükleri hocana karşı kullanma rezilliğini sürdürmekten vazgeçmen. Sonuçta siyasî bilgisi Google sözlükten ibaret olan bir adamsın sen. Anladın mı? :D
Bir kere gerceklikten kopmussun sen ne anlatayim? Ülkede binlerce hukuksuz yasaniyor gelmis delilerle secimi tekrar ederdik diyorsun. Önce tedavi olman lazim ciddi sorunlarin var kendi abi falan sanma :D yazik daha gencsinde
Senin gibi siyaset bilgisi Google sözlükten ibaret olan zavallıların sandığının aksine, hukuksuzluğun boyutları vardır. Türkiye'deki hukuksuzluk, hukukun rafa kaldırılması formatında değil hukuka ulaşmanın elden geldiğince engellenmesi yönündedir. Elinde hukukî delil olduğu müddetçe, hukuka ulaşabilir ve isini görebilirsin. Mesele, bu delile ulaşıp ulaşamamakla alakalıdır. Seçim tabii ki tekrar edilirdi, HDP gibi bir azınlık partisinin bu veya herhangi bir seçimin kaderini belirleme gibi yüksek bir misyona sahip ve nail olduğunu iddia etmek için, ancak sözü geçen azınlık partisinin destekçisi olmak gerekir. Yoksa HDP de işine geldiği gibi tavır almıştır.
Hayır, delilin varsa tekrar sayım yaptırabilir, seçimi de yenileyebilirsin. Örnekleri çok, mühim olan delilleri edinebilmek ve hukukî olarak kullanmasını bilmek.
Referadumda mühürsüz oylar Anayasaya göre haykiri yani gecersizdir fakat Ysk aldigi insiyatifle mühürsüz oylari ANAYASA ragmen gecerli kildi. YA bu acik acik hukuksuz varken neyi ispat edeyim be bre adam
1. "Haykırı" ne lan? Siyasî bilginin Google sözlükten ibaret olduğunu biliyordum da, kelimelerin yazımını bile bilemeyecek kadar cahil bir yaratık nasıl oluyor da benimle aynı oy hakkına sahip olabiliyor, anlamış değilim.
2. Cahil arkadaşım, seçimin yenilenmesi için salt hukuksuzluğun değil, hukuksuzluk unsurunun seçime tesirinin ispat edilmesi gerekir. Referandumda CHP birleştirme tutanaklarını toplamayı idrak edemediği için bu hukuksuz durumun seçime tesir ettiğini ispatlayamadı. Hukuksuzluk, tek başına seçimi yeniletmek için yeterli değildir. Seçime tesir ettiğinin somut delillerini ortaya koyman lazım.
2 milyon mühürsüz oyun seçime sürüldüğünü kimse inkâr etmiyor, bu bir hukuksuzluk. Mesele, hukuksuzluğun seçime tesir edip etmediğinin ispat edilebilmesi. Hukuksuzluk, tek başına seçimi yeniletmez. Bunu idrak edene kadar tartışmaya devam edeceğiz, sakın kaçma bir yere.
2 milyon oyun birleştirme tutanaklarındaki dağılımında bir anormallik olmadığı müddetçe bu oyların seçime tesir ettiği kabul edilmiyor. Hukuksuzluk, seçimi yeniletmek için yeterli değildir. Bunun seçime tesir ettiğinin ispat edilmesi gerekir.
Tesir ediyor, 2 milyon oyun hukuksuzluk olarak tesir etmesi önemli. Tutanaklarda anormallik olması önemli. Elinde tutanak yok ki anormalliği saptayabilesin.
Hayır mesele tutanak değil, 2 miliyon mühürsüz oy yoktur demediler yani inkar etmediler. Mühürsüz oylari geçerli yaparak Anayasayı ihlal ettiler, normal ülke sartlarinda bu referandum iptal edilirdi ama sana anlatamıyorum devlet akp oldu
Hayır, iptal edilmesi için seçime tesir etmiş olması lazım. İşbu 2 milyon oy hukuksuzluktur, hukuksuzluğun seçime tesir ettiginin deliliyse ancak tutanaklarda bulunur. Zira mühürsüz oylar ilk defa kullanılmıyor, YSK'nın yaptığı açıklamaya göre geçen zamanda birkaç defa daha kullanılmış. Adamlar "dışarıdan getirildiği ispat edilemedikçe mühürsüz oyların geçerli sayılacağını" ifade ediyorlar. Senin bu hukuksuzluğun secime tesir ettiğini tespit edebilmen için tutanaklara bakman lazım. Tutanaklarda bir anormallik varsa, 2 milyondan az ya da fazla mühürsüz pusula varsa o zaman seçim iptal edilir. Seçime tesir etmeden hiçbir hukuksuzluk seçimi yeniletmez.
Adamlar "dışarıdan getirildiği ispat edilemedikçe mühürsüz oyların geçerli sayılacağını" ifade ediyorlar. Bu Ysk'nin aciklamasi yani kilif. Ysk'nin ne dedigi ne onemi var? Yasalar Ysk'ninda üstünde. Yasa ne diyor mühürsüz oylar gecersizdir, yasaya ragmen gecerli kilinirsa Anayasa mahkemesi secimi iptal etme yetkisi vardir fakat mahkemelerde Akp olunca kimse bir üst mahkemeye gitmedi.
Hayır, yasalar hukuksuzluğun seçime tesir ettiği vakit seçimin yenileneceğine işaret ediyor. Bunun kılıf olduğu zaten şüphesiz ancak seçime tesir ettiği ispat edilemezse seçimin yenilenmesi de sözkonusu olamaz.
Ysk 2 milyon mühürsüz oy kullanılmıştır dedi bu başlı başına delildir ve secime tesiri var. Yargı bağımsız olur olmaz 31 martta secimi yenileyen 7 ysk uyesi yargılanacaktır. Hatta 31 marta şaibeli denen 160 bin oy meclis uyelerin secimi tesir etmesine rağmen burada da kanunsuzluk yapmıştır. Bu yasanan hadiseler ileride bağımsız yargi makamlarında hesabi görülecektir. Sanmaki delil yok, delil cok fakat yargi yok
Hayır, 2 milyon oyun seçime tesiri hukuksuzluğun kendisidir. Bir şey kendisinin ispatı olamaz. Mesele, 2 milyon oyun dışarıdan getirilip getirilmediğidir. Eğer dışarıdan geldiği ve konulan kurallara uymadığı tespit edilirse seçim yenilenir. Hukuksuzluk, tesirin kendisi değildir.
2 miliyon oy nerden geldiği ispati icin ic isleri soruşturma başlatması gerek fakat bu mümkün mü? Ayni sekilde 2 miliyon oy muhalifler getirmiş olsaydi 31 martta olduğu gibi ic isleri bakanı devreye girerdi. Bir kanunsuzluk var ve araştırılmiyor bu normal mi? Ayni sekilde senin delinin olsada ysk itiraz ettiği anda hic bir işe yaramaz, ust mahkemeye gidersin orada da sonuc alamazsin çünkü yargi kanallari kapali
Hayır, suçlamayı yapanın iddiasını ispatlaması gerekir. Hukuksuzluk iddiasında bulunulması yetmez, bunun çeşitli kanallarla ispatlanması sözkonusu olmadıkça hukuksuzluğun seçime tesir ettiği kabul edilmez. CHP ya da herhangi bir partinin itirazı, elde tutanak olduğu vakit son derece rahat bir şekilde kabul edilebilir. Ancak tutanak olmadığı vakit iddianın ispatlanması sözkonusu olamaz. Bu bakanlığın değil iddia makamının işidir.
31 martta iddia edilen 160 bin oy ibb etkilediği gibi meclis uyeliklerini de etkiliyor bu hususta chp bütün secim yenilmesi icin dilekce verdi ve ysk ret etti. Ysk ret ettiği surece birşey yapamazsın
160 bin oyda bir hukuksuzluk iddia ve ispatı yok ki, etkilese kaç yazar? Hukuksuzluğun tesirinden bahsediyorum, oyların tesirinden değil. Bu oylarda nasıl bir şaibe var kı bu şaibe ispat edilebilsin? Hangi argümana dayanarak, hangi tutanağa dayanarak burada bir usulsüzlük olduğunu iddia edebilirsin?
Sandik baskanlari usüle uygun olmadığını tutanaklari chp de var dedin. Bu başkanların bulundugun sandılardaki oy sayısı 160 bin, bu pekala hem hukuksuzluğu hemde secimi tesir etmeye yetiyor
Sandık başkanlarının imzaladıkları tutanaklarda ne gibi bir usulsüzlük vardı da bu usulsüzlük, sandık kurulu başkanlarının hukuksuzluğunun seçime tesir ettiğini ortaya koydu?
Bu secimde delil var dedin elimizde secimi yenilerdik dedin. Basit soru bu delilerle neden ilçe ve meclis üyeliklerini yenileyemediniz? Bunu yenileyemeyen ibb seçimini nasıl yenileyecekti?
Tutanaklarda kaydırılan oy İBB başkanlığına dairdi de ondan. Yoksa meclis üyeliğinde herhangi bir oy kaydırması sözkonusu değildi. Orada da oy kayması tespit edilseydi, hukuksuzluğun oraya da tesir ettiğini ispatlamış ve seçimi yeniletmiş olurduk.
Senle anlaşamadığımız nokta oy kaydırma olayi her secimde oluyor buna mali hatalar deniyor. Akp buradan medet umarak oylari yenide saydırdı kaydirmalar düzeltildi 27 bin oydan 23 bin oya geriledi. Yani delil dedigin sey secimi değiştirme gücüne sahip degil. Keza secim bundan dolayi yenilenmedi hala oradasin. Baskanlar usüle uygun olmadığı gerekçe gösterildi bu hem ibb etkiliyor hemde meclis üyeliklerini yani delilinin kedisi içerisinde var. Eger kanunlar senin dediğin gibi işlemis olsaydi tümden yenilenirdi
Mâli hatalar sayımın bitiminden sonra yapılan tekrar sayımlarla değil, YSK'nın sayım esnasında düzelterek sisteme girdiği verilerin giriş zamanında düzeltilir. Oy farkının kapanması ve kaydırmaların bu denli büyük sonuçlara mâhâl vermesi, kamu görevlisi olmayan sandık kurullarının oluşturduğu hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin delili olduğu için seçim yenilendi. Aynı hukuksuzluk meclis üyeliğinde de olmasına rağmen hukuksuzluğun meclis üyeliği seçimine tesir ettiği ispat edilemediği için meclis üyeliği ya da ilçe belediyeleri seçimleri yenilenmedi. Hukuksuzluk ayrıdır, hukuksuzluğun seçime tesiri ayrıdır.
Yaniliyorsun meclis üyelikleri bir kac oyla kaybeden vardi. Yani hukuksuzluğa da tesir ediyordu. Çoğu hukukçular bunu olmasi imkansiz diyordu, sadece ibb yenilenmesi hem hukuken hem mantıken cevabi yok. Senin elindeki delil dedigin sey secimi yenilemeye yetmez anca oy calmasini engelemeye yeter
Bir seçimin birkaç oyla kaybedilmesi, bir hukuksuzluğun seçime tesir ettiği manasına gelmez. Hukuksuzluğun doğrudan doğruya seçime tesir ettiğinin ispatlanması için birleştirme tutanaklarındaki verilerle YSK sistemindkei verilerin ve toplam oy miktarı gibi istatistiklerin birbirini tutması gerekir. Tutmuyorsa, hukuksuzluk seçime tesir etmiş demektir. Olay bu.
Ibb tesir eden nasil meclis üyeliklerine tesir etmez bu bir kere mantiga ters, hukuksuzluga da tesir ediyor yani dedigin bütün seyler kilifa uygun, peki bu durumda neden yasalar islemiyor?
Nasıl nasıl tesir etmez? İBB seçiminin tutanaklarıyla meclis üyeliği seçimi tutanakları ayrı bir kere. İBB tutanaklarında sorun var, meclis tutanaklarında değil.
Tutanaklarda sorun var, kaydırma yapılmış ve oylarımız "0" olarak yazılmış. Sorun başkanlar, sorunun seçime tesir ettiğinin delili de tutanaklar. Ne yazık ki tutanaklarda belediye meclisinde de bu sorunun tesir ettiğine dair bir bulgu bulunamamış.
Kaydırmalar, sandıklar açıldıktan sonra değil sandıkların açılması esnasında, veriler YSK tarafından sisteme girildiği vakit düzeltilir. Ayrıca bu hatalar da bu kadar yoğun olarak pek çok sandıkta da kendini göstermez.
Kamuda görev almayanların seçimde görev almasının yarattığı hukuksuzluk ortamı, pek çok sandıkta ve bu sandıkların birleştirme tutanaklarında tespit edilip bu durumun (kamuda görev almayanların seçimde görev alması) seçime tesir ettiğinin ispat edilmesi üzerine seçim yenilenmiştir. Sandık başkanlarının oluşturduğu hukuksuzluk teoride kalmamış, kastî olarak Eko Başkan'ın oylarını "0" yazmak suretiyle de pratiğe geçmiş ve seçime tesir etmiştir.
Sandik başkanlarının usüle uymaması ysk hatasıdır? Ysk hatasında dolayi secim yenilenmez cunku ysk daha once bu yönde benzer karari vardir. Artik bunun üstüne bir sey söylenmez
Ali Babacan parti kurcak akp bölünecek diyorum akpli kimsler Ali Babacan, Erdogan'in adami bu bir taktik diyorlar sende buna benzer seyler söylüyorsun eee bu tartsima son bulur mu?
Chp ve ip ülkeyi yönetecek dedi buda bir komplo teorisidir. Bu sonucu hangi argümanlarla vardi? Chp ve ip parti kendi baslarina meclis çoğunluğunu alabiliyor mu? Başkanlığı alsa bile meclis çoğunluğunu nasil saglaycak? Meclis çoğunlu olmayan baskan is yapamaz. Bunlarida saglam somut seyler soylersen daha iyi bir zemininde tartışırız
1. YSK'nın değil, YSK'ya bağlı ilçe seçim kurulları atıyor bu adamları. Bu adamların oluşturduğu hukuksuzluğun seçime tesir ettiğinin ispatı da birleştirme tutanaklarında bulunuyor. CHP değil de AKP seçimi kazansaydı, sözü geçen hukuksuzluğun seçime tesir ettiği birleştirme tutanaklarıyla ispat edilebileceği için seçim yine yenilenecekti. HDP'nin seçimde hiçbir rolü yoktu. Aksine, HDP üzerinden CHP'ye karalama propagandası yapıldı.
2. Babacan dediğin herif AKP'nin has adamıdır, partinin kurucularındandır. AKP gibi o da ABD'nin adamıdır. Zira AKP, kurulurken FETÖ ve ABD'den icazet almıştır.
3. Başkanlık sisteminin parlamentoyu etkisizleştirdiğini söyleyen muhaliflerdi. Bu surette başkanlığa sahip olan kişi de etkisiz bir parlamentonun kısıtlamasıyla karşılaşmayacaktır. Zaten İmamoğlu başkan olduğu vakit demokrasiyi yeniden hakim kılacağı için terör örgütünden icazet alan HDP de kapatılacaktır.
Al Ss lazim olacak :) 2023'e kalmayacak Ali Babancan akp'den 40 vekil alacak buda erken secim icin yeterli olacak yani 2021 yilinda secime gidecegiz :)
Herşeyin mükemmelini istersen , mecbur bakarsın öyle boş cebe. Biraz nefsinizi kısın, herşeye sahip olmak zorunda değilsiniz. Veya elbet 100 lira olan ayakkabının 50 liralık olanıda var. Kendinizi ona göre ayarlayın. Bu gelip geçiçi olan hayatı 4+4'lük yaşamak zorunda değilsiniz abim.
En İyi Cevaplar