ABD’nin Michigan eyaletindeki bir Katolik okulu yöneticisi, genç kızların “kışkırtıcı” giyinerek cinseltacize davetiye çıkardıklarını söyleyince tepkilere neden oldu. Divine Child Lisesi’nde cinsel taciz ve tecavüz konularına ilişkin bir sunum yapan okul yöneticisi: "Eğer kışkırtıcı giyinip hayal gücüne kesinlikle hiçbir şey bırakmazsanız o zaman genç kızlar bakıp der ki aman tanrım, etrafında bir sürü erkek var." Yönetici bu tarz giyinmenin “oğlan çocuklarının ve erkeklerin kötü davranışlarında payı olduğunu” ileri sürdü.(independent)Sence cinsel taciz vakalarının temelinde kadının açık giyinmesinin payı var mı varsa nekadardır?
Hiç ağlamayın adam sonuna kadar haklı. Burda bile diyorlar açık saçık giyinirsen tecavüze uğrarsın diye. Valla ben tecavüze uğrayan hemcinslerime zerre acımıyorum. Hadi o zaman ben niye tecavüze uğramıyorum? Çünkü adamların karşısına geçip bacağımı göğüsümü açmıyorum popomu göstermiyorum. Kızım sen ne diye açıyorsun sana getiresi ne çıplaklığın? Özgür olduğunu falan mı zannediyorsun? Erkeklerden ilgi görmek hoşuna gidiyor değil mi? Egonu yiyeyim senin ben. Erkekleri kışkırtırsanız onlarda karşılığını böyle verir şunu anlayın kızlar. Hemcinslerim olarak siz utanç kaynağısınız. Orasını burasını açanlar bu dünyada tecavüze uğrayıp öbür dünyada da cehenneme gideceksiniz zaten kulağınıza küpe yapın bunu
Giyimle kuşamla davranışla alakası yok şerefsizlerin tacizlerinin. Bir insanın zihniyeti s. k gibiyse onun bulduğu bahaneler bitmez. Bebeği altı değiştirilirken gördüyse ondan etkilenmiştir. Ördekte zaten bir susmuyor sürekli kıcı başı oynata oynata geziyor. Köpekte üstüne bir şeyler giysin canım götü başı açık geziyor sokakta. Damacanaya tecevüz eden var ya kajdkskskdjkd. Ama dur haklılar damacanada ne o öyle kapak örtsün üstündeki deliğe ayıp bir şey ya.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yahu bütün dünyada erkeklere taciz, tecavüz iftirası atılıyor, bunlara hiçbir ceza verilmiyor. Bunları tartışmıyorsunuz. Gidip saçma bir katolik okulunun söylediklerini haber yapıyorsunuz. Onların söylediklerinin saçma olduğunu bilmenize rağmen. Feminist olmak bunu gerektiriyor galiba. Kadın propagandası yapmak için her şeyi kullanmak, servis etmek. Kadınlar erkeklere taciz, tecavüz iftirası atar umursamızsınız, haber bile yapmazsınız. Dengesi bir katolik okulunun söylediği şeyleri gidip haber yapıp, servis edersiniz. KS de fenomen olmanın şartı feminist olmak galiba.
Batılılar farklı düşünüyor, bir kaç yıl önce bir İtalyan mahkemesinde görülen tecavüz davasında hakim ;tecavüze uğraşım diyen kadının üzerindeki jean pantolonun tecavüz eden tarafından çok zor çıkarıla bileceğini öngörerek tecavüz olayının olmadığı kararıyla tecavüze uğradım diyen kadını haksız bulmuştu
İtalya'da ‘kot pantolon’ isyanı 12.02.1999 - 00:01Hürriyet Haber İtalya'da temyiz mahkemesinin, kot pantolon giyen kadına tecavüz edilemeyeceğine karar vermesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Karar ülkedeki hukukçular ve politikacılar tarafından, ‘‘Adalet 30 yıl geriye gitti’’ tepkileriyle protesto edildi.
İtalya'nın en yüksek temyiz mahkemesi önceki gün, 45 yaşındaki bir sürücü kursu eğitmeni hakkında tecavüz suçuyla mahkumiyet kararını, ‘‘Olay sırasında 18 yaşındaki kadın öğrenci kot pantolon giydiği için tecavüzün gerçekleşmesi olanaksızdır’’ gerekçesiyle bozdu. Mahkeme kararında, ‘‘Herkesçe bilinir ki, kot pantolon, onu giyen kişinin yardımı olmadan kısmen sıyırılamaz... Üstelik kurban bütün gücüyle direniyorsa pantolonu çıkarmak olanak dışıdır’’ denildi.
1992 yılında Rosa adlı bir genç kadın, Potenza Kenti’nde sürücü okulu hocası tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla dava açmıştı. Birinci mahkemede beraat eden adam, bir üst mahkeme tarafından 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın avukatları, kadının kendi isteğiyle seviştiği iddiasıyla kararı temyiz ettirdi.
Temyiz mahkemesinin beraat kararı, İtalya'daki birçok hakim, savcı, avukatlar ve politikacılar tarafından şiddetle protesto edildi. Ülkenin önde gelen hukukçuları, ‘‘Hukuk sistemi 30 yıl geriye götürüldü’’ diyerek 30 yıl önceki bir vakaya atıfta bulundular. O yıllarda Sardunya'daki bir tecavüz davasında da hakim, kot pantolon giyen tecavüz kurbanının gönüllü olarak seks yaptığını ileri sürerek, ‘‘Bilindiği gibi kot pantolon kolay kolay çıkarılamaz’’ demişti.
İtalyan Parlamentosu'nun kadın milletvekilleri de kot pantolon giyerek kararı protesto ettiler. Parlamento binası önünde toplanan kadın milletvekilleri, ‘‘Blucin: Tecavüze engel’’ yazılı pankartlar taşıdılar.
Bir zamanlar kaçırılan, kesilen, yakılan bir melek için de densizin biri ileri geri konuşuyordu mini giymiş onu giymiş şunu gitmiş diye aynı bu şekil, bahanenin de ötesi, bir miktar doğruluk ve haklılık payı bulmaya çalışıyorum ama içimden sadece lanet okumak geliyor, tacizin tecavüzün istismarın bahanesi olmaz.
Yapılan araştırmalar erkeklerin tahrik edilmeden de kadınlara saldırdığını gösteriyor isterse bir kadın sokakta çıplak gezsin kimse o kadının namusuna laf edemez ya da bacım vermek istiyor diyemez namuslu kadının namusuna dil uzatmak 7kebairden biridir dinde yeri yoktur din bile bunu diyorsa ki kapanmak farz kimse bu kadınları rahatsız etme hakkına sahip değildir o kadın kendince yerine getirmek istediklerini yerine getirir bunu yapan adamın kendi günahıdır kendini aklamaya çalışmasın kimse
Bak sen şu cağdas medeni özgürlükçü zeki aydin entellektüel !! Hristiyan din adamlarinin yaptigina. Abd de hemen Cumhuriyet Mitingleri adi altinda. Laiklik elden gidiyor Seriat geliyor mitingleri duzenlenmeli. Ordu Goreve Pankarti acilmali.. Bunun icin gerekirse ülkemizin güzide partisi Chp den yardim alinmali !!
Önce Papa’ların ne b*k yediklerine baksınlar.. Karşıdaki kadın olsun erkek olsun ne farkeder bu iğrenç düşünce varken. Çuvalda giysen onda o zihniyet olduktan sonra...
Bas ortusunden bile tahrik olan varken bunu fantezi haline getirenler var. Edepsizlik boyutunda acik giyinenler de var hayvandan farkiniz olsun ama ne olursa olsun bu erkegin kadina tecavuz veya taciz edebilcegi anlamina gelmez.
Ben 27 yaşindayim bugüne kadar vücudu güçlü ve kasli olan erkeklerin gördüm bu sebepten cinsel tacizd davetiye çikartiyorlar dediklerini duymadım duysamda kabul etmem bu sebep olamaz
Açık giyinen kadınlar da sapıktır onlara bakıp taciz eden erkekler de... ben kendi halimde efendi bir erkeğim ya, gerisi ben ilgilendirmez. Yesin birbirini köppekler...
@mavininsiyahtonu soruda tecavüz demiyor tecavüz insani bir meziyet değildir insanlar yapmaz aşağılık bir durumdur anca cinsel taciz sözlü taciz gibi şeylerin büyük oranda sebebi kadın davranışları dır.
@mavininsiyahtonu mümkündür kadının kendini cazibeli göstermesi için illa soyunması gerekmez komple bir eedep kuşanmak çarşafla mümkün değildir tavırları bakışı sürdüğü kokusu vs vs her şeyi ile bir bütündür
Yobazı doğru tanımlamak lazım bence sorun dindar insanlarda değil dini amaçlarına alet eden dinle ilgili değil de aslında toplumsal saçma görüşlerle hareket edenlerde
En İyi Cevaplar