Çok zararlı bir şey olduğu için desteklemiyorum.
Bence yapılmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Dünya nükleer enerjiden vazgeçerken biz hala nükleer enerjiye yatırım yapıyoruz. Avrupanın 50 sene öncesinden geri geliyoruz. Nükleer Santral yüzünden Avrupada Rusyada Japonya da büyük sorunlar yaşandı. Çevresel ve biyolojik olarak. Biz kas kafalı beyinsizler olduğumuz için aynılarının ve daha ağırı bizim başımıza gelmeden içimiz rahat etmez anlamayız. O santralin olduğu yerde şöyle güzel şiddetli bir deprem olacak ki orası yıkılacak bir sürü insana çocuklara nükleer enerji zarar verip bebekler iki kafalı organları dışarıda kolu bacağı eksik doğacak binlerce insan ölecek biz o gün için anma törenleri düzenleyeceğiz sonra pezevvenk bir siyasetçi çıkıp olayda ihmal yoktur. Diyecek esas suçlular rahat rahat yaşayacak olayla ilgisi olmayan ama orada çalışan biri bu çaycı bile olabilir. Onu sorumlu tutup göstermelik bir kurban buluş içeri tıkacağız sonra bu olay unutulacak. Ardından olayda ihmal yoktur diyenler sanki kendilerinin zamanında olmamış gibi nükleere en çok karşı olanlardan biri olacak sonra falan da filan da... Yani önce nükleer santral yapılması ve bir kazada bir ihmalkarlıkta yüzlerce masum insan ölmeli ki anca zararlı olduğunu anlamalıyız 😊
@emrdidem hayır tek tek kapatıyorlar. Yenilenebilir enerjiyle uğraşıyorlar. Amerikada eve elektriğinin çoğunu buradan sağlıyor ama Fukuşimdadan sonra açılması zorlaştı. Bir haber var bununla ilgili oku m.bianet.org/.../130474-avrupa-nukleere-sirtini-dondu dünya artık kapatıyor ya da yenilerini açmıyor. Yenilenebilir enerjiden de aynı verim elde edilebilir ama ciddi yatırımlar yapılmalı ciddi arge çalışmaları olmalı. Ciddi araştırmalar olup diğer ülkelerle gerçekten çalışmamız lazım.
@emrdidem bir de o nükleer santrallerin atıkları olacak onları yok etmek de maliyet isteyen bir şey. Biz atık yok etmede ne kadar iyiyiz sen söyle. Kaç tane fabrika bacasına filtre takmaktan aciz ne kadar atığı varsa denizlere, akarsulara bırakıyor. Nükleerin atığı bıraktığı yerde kalmaz. Hem toprağı mahveder hem suyu hem de canlıyı hepsini. Nükleer atıkları yerin epey derinlerine gömüyorlar ki o gömme işlemi de maliyet ister.
%1 iyiliği ve faydası varsa %99 da kötülüğü ve zararı var. Ve hayat onu bu kadar kirletecek kadar değersiz değil. Bu yüzden nükleer ya da başka türlü her santrale sonuna kadar karşıyım. Yaşamın olduğu bir yerde yaşamı yok eden şeyler asla var olmamalı.
@Yabababadu eig için teşekkür edrm 😊
tamam nükleer santral zararlı diyenler var ama madem zararlı ohalde nedne tüm gelişmiş ülkelerde bu santrallerden var neden dünyadaki en çok nükleer santral amerikada orda yaşayanlar bu santralden etkilenmiyormu diye sormak lazım...
nükleer santral enerjide dışa bagımlılığımızı önemli ölçüde azaltacak ve ordan elde edilen elektirik. barajlardan elde edilen ya da rüzgardan elde edilen elektirikden daha fazla.. bence aklınızı çalıştırın
gunes ruzgar
bu ülkenin her tarafi gunes ve ruzgar zengini iken ne hes lere ne komur santrallerine nede nukleer enerjiye gerek yok
kaldiki bizdeki algi olsun da nasil olursa olsuna gelince dogaya ve yasama verdigimiz zararlar ve bunlarin bize ölüm olarak donuslerini anlamiyoruz malesef
Cevap
49Cevap
Buyrun
Mart 2013 tarihli dünya üzerindeki nükleer enerji santrali sayıları ülkelere göre dağılımı.
Boş yapmayın çevreci ayağına. Hepinizden daha çevreciyim ama nükleer santrale bu ülkenin ihtiyacı var.

@emrdidem
Nükleer güce erişimin ilk ayağı santral sahibi olmaktan geçer.
Güçsüz olursan emperyal gelir sırtına vurur azındaki lokmayı alır. O ülkeyle ticaret yapma ondan petrol alma bundan silah alma bundan gıda alma. Çinden huawiei alma. Güçlü ol bak bakalım kimse ses çıkartabiliyor mu
bence yapılmalı türkiyenin enerjiye ihtiyacı var avrupadaki tüm ülkelerde neredeyse nükleer enerji santrali var bırakın şu çevreciliği çevreci olsanız oturduğum bölgede fabrika kurdurmazsınız. %70 enerjide dışa bağımlıyız. rüzgar ve güneş enerjisini kullanan çinin bile nükleer enerjisi var yenilenebilir enerji de çok önemli ama çok fazla karşılamıyor kapladığı alana oran ile. bu nükleer tesis güvenlik önlemleri ve tedbirler alındığı takdirde hayati bir önem taşıyor.
Sanıldığının aksine yararından çok zararı bulunan, ki bizim ekonomimize uymayan, (malumunuz uranyum gibi malzemeler bizim memleketten çıkmıyor ki nükleer santralde kullanalım onuda satın almamız lazım) çok ilginçtir ki çoğu dünya ülkesi nükleeri bırakıp doğal ve yenilenebilir kaynaklara yönelirken bizim nükleer santral yapmamız bence yanlış bir hareket.
Özetle : Yapılmasını desteklemiyorum.
Nükleer santraller bir saldırı anında hedef alınacak noktaların başında gelir. Ülkemizin de çok düşmanı olduğunu dülünürsek bu coğrafyada çok çok zararlı olur bu santral. Ayrıca yeşil enerjilere yoğynlaşırken diğer ülkeler biz nedense bu sıkıntılı işi seçiyoruz.
Desteklemiyorum. Japonya bile nükleer' den vazgeçerken biz tersini yapıyoruz. Bizim ülkede güvenlik yok yarın bir gün Allah korusun Çernobil faciası gibi bir şey olur hesabını veremezler.
Karşı çıkıyoruz lakin gerekli bir şey. Teknolojisi ile övündüğümüz Abd'nin bile 104 nükleer santrali var. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak mantıklı, kullanilsinda lakin ülke için en azından 1 ya da 2 nükleer santral olsa fena olmaz. Bunun için geç bile kalındı. Daha önceden yapılıp şu an yenilenebilir enerji kaynakları ile uğraşmamız gerekirdi.
Çernobil dizisinden sonra gözüm korktu, tüp patlamasıyla aynı şey demişlerdi.
dünya nükleerden vazgeçiyor ama biz ülkecek hep geriden takip ettiğimiz için normal geliyor bu durum rusyadan doğal gaz satın alıp onu yakarak elektriğe çevirmekten daha mantıklı buluyorum sonuçta elektiriği herkes tüketiyor ihtiyaç var
sızıntı olmadığı durumlarda termik santrallerden daha iyi
Doğa ve çevre katliamına hayır diyorum. Sanki diğer konularda dünyada çok iyiymisiz gibi nükleer santrale gözler çevrilmiş. Diğer her konuda ileri gitsinler de varsın nükleer santraller eksik kalsin
Nükleer santrallerin yapıldığı bölgedeki fay hatları kontrol edilmeli ve santraller uygun şekilde yerleştirilmelidir aslında çok güvenlilerdir enerjiden büyük tasarruf ederiz şahsi fikrim yapılması yönündedir ancak tedbir elden bırakılmamalıdır
Bence yapılmalı ama !!! kullanilmis isi bitmiş Uranyum ya da herhangi bir radyo aktif çubuğun bir doğaya zarar vermeden korunacagi ve tesiste güvenliğin üst derecede olması şarti ile (ülkemizde terör olaylari çok oldugu için)
Fukuşima'da ve Çernobil'de kaza sonuçlarını gördük. Evet destekliyorum. Çünkü hayvanlara bağışıklık ve doğaya değişiklilik getirecek ve bu arada insan ilkel olarak ölmeye devam edecek.
Artıları da var eksileride terör ile boğuşan bir ülke olarak önlemlerin üst safhada olması gerekir bu sızıntı durumunda ya da ona benzer bir olayda yeni Çernobil meydana gelmesin..
Destekliyorum. Çok özendiğiniz Avrupa'nın her yerinde var bu santraller. Patlama vs şeylerinde olacağını düşünmüyorum çünkü o bir kere olur. Ayrıca olası bir patlamada dünyanın yarısına etki eder
çernobil santralini yapan şirket ile bu şirket aynı , tüm dünya nükleer santralleri kapatırken bir kuruyoruz.
bir #mersin li olarak haber veriyim ilk yapılan santralda problem çıktı
yıktılar sonra yaptılar.
Her şeyi becerdik bir nükler santralimiz kaldı saçma sapan şeylerle uğraştığımızı düşünüyorum ve aslaa desteklemiyorum.
Rüzgar ve güneş enerjisine çok uygun olmamıza rağmen bu atom santralı inadının araksında ne var bilemezsiniz..
Tamamen geleceğe zarar. Destekleneceği hiç bir tarafı yok.
tabiki yapilmali geciniz efenim bu zararli laflarini dunyada her ulke yapiyor zararli degilde bize gelince mi zararli
Ülkede enerjinin %60 sini disaridan ithal ediyoruz yakinda ermenistana bile kalicaz. 1 degil 2 degil 7 bolgeye 1 nukleer santral yapilmali.
Gerekli ama güvenlik önlemleri çok iyi olmalı. En ufak kaza, yangın büyük felakete yol açabilir.
Ülkeye katkısı olur fakat çernobil gibi olmaz inşallah
Bir havaalanı yapıldı uçak inemiyor 😂 Nükler olunca düşünemiyorum artık 😎
yapılsınki, elektirik maliyetimiz azalsın kalkınak * k, ABD de 100 den fazla reaktör var onlar zararlı degil mi
düzgün yapılırsa destekliyorum ama düzgünlüğü konusunda şüphe var
Çok sıkıntılar doğacak bir kaza ile o yüzden hayır desteklemiyorum
Bir çok olumlu sonucu olması ile geri dönüşsüz olumsuz sonuçlarıda var o yüzden desteklemiyorum
Düzgün sağlam olacaksa evet ama yaptıkları yer deprem bölgesi eğer bir sızıntı da neler neler olur
radyasyon dan korunmak için evlerin duvarları kurşun plaka kaplamak lzım
Nükleer santral gerekli ama termik santraller gereksiz
Chernobyl i izleyenler nükleere hayır diyor bizim milletimiz sorumsuz olduğu için facia yaşanması kaçınılmaz olur
Şuanda bir sürü insan çalışıyor orda bende dahil o yüzden destekliyom 🤪
Yani biz nukleer mi üreteceğiz yoksa birileri bize mi uretecek
Bütün büyük devletler nükleer enerji kullanıyor ben destekliyorum zaten dünyanın cıvkı çıkmış
Dünyanın en büyük nükleer ülkesi Sovyetler Rusya yani dünyanın en büyük bombası çar bile onlarda
Ülkeye ucuz enerji lazım o da nükleer sayesinde mümkün
Artik özürlü nesillere merhaba diyecek ülkemiz
şu an ki nesilde özürlü emin ol. Bir şey farketmez yani 👍
@Prensisli anlamadım
@Prensisli oralarda cağımızda görmediğimiz genetik rahatsızlıklar var biliyor musunuz.
@Prensisli Türkiye'nin elektrik ihtiyacının bir kısmı ordan sağlanacak diye radyoaktif gazlar doğaya salınıyor. Sen bunu soluduğun zaman senin geninde kalıcı hasarlara neden olur. Bu da senin ilerde doğuracağın çocuklarda genetik bozumununlar olmasına yol acar.
@Prensisli Gelişme demek Nükler santral dikerek olmaz.
@kuğulu ne anlamda anladın bilmiyorum ama yanlış anlaşılmış demekki.
@Prensisli evet gelgüvenlik prosedürleri düzgün işlenirse sorun yok ama bir problem çıkarsa sonuçları felaketle sonuçlanır.
Destekliyorum. Ama zenginleştirme bizdr olmalı
Çok zararlı bir şey olduğu için desteklemiyorum.
Hayır kapatılsın hemen
Çernobul faciasını göz önünde bulundursunlar.
Chernobyl dizisini birkac gun once izleyip bilinclenmis bir kisi wow goz doldurucu😂
@aabbcaptain diziden önce tarih vardı canım
Nükleer santraller dünyanın kansererleridir
Oluşan Çatlağa beton dökmüşlerdi. 😂😁
Bizle bir alakası mı var ki?
Ne alakası var mesela?
Peki
Kıçımızda patlamasa iyi.
Nükleer santrali desteklemiyorum.
Desteklemeyen cahildir
Kesinlikle yapilmali tabikide
Destekliyorum, beyni calisan destekler
@Cockroach uza velet