Pek çok mağduriyet var."Nasılsa imam nikahlıyız, Allah'ın izni var"diye cinsel rüşte sahip olmayan pek çok çocuk cinsel ilişkiye giriyor. Beklenmedik gebelik mağduriyeti, çocukların eğitim hayatının tamamen bitmesi veya tehlikeye girmesi şeklinde acı sonuçlar var. Hatta"Nikahlıyız"diye birbirlerine şiddet, baskı, cebir uyugulayanlar bile var. Bu olayların neredeyse tamamı, çocukların mağdur olduğu, derin pişmanlık ve psikolojik sorun yaşadığı olaylar olarak karşımıza çıkıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuuz?
İmam hatipli gençler ailelerinden habersiz kendi aralarında nikah kıyıyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Burdan basını kınıyorum neden imam hatipli gençler demişki anadolu lisesi adı altında eğitim gören öğrenci olsaydı anadolu öğrencileri ailesinden gizli imam nikahımı kıymışmı dicekti eminim demezdi çok yazık haber kaynağını nerden buldunuz bilmiyorum ama burda benim kanatimce algı operasyonu var burda amaç imam hatipleri kötülemektir iki gencin imam nikağı kıyıpta ailerine haber vermemesi değildir. onların sorunudur imam hatibin sorunu değildir. size sorunuza dönük cevabımda size katılıyorum erken yaşta evlilik kesinlikle pişmanlıktır, meyve verme zamanı Gelmemiş ağaçtan meyve beklemek gibidir. bir diğer usus ise çocuların ailelerine haber vermeyip nikah kıymalarıdır aile toplum ilişkileri açısından etik olmayan bir durumdur. tahminin nikah öncesi cinsel ilişkidir. bu durumdan dolayı böyle bir yol tercih etmiş olabilirler.
Bakıyorum da bazı arkadaşlar imam hatipler kapatılsın demiş. Diğer okullarda da olmuyor mu? Gazetelerde okul tuvaletlerin de bebekleri çok gördük. Kısaca bu iş okula bakmıyor. İmam hatip de olsa dini öğreten bir eğitim yeri de olsa bu eğitimi zihinlerinde yerleştirmedikten sonra okul sadece isim olarak kalır. Yani kısaca birilerinin yaptığını hepsine mal etmemek gerek.
Başörtüsü ile okuyabiliyorlar sonuçta. Şaka bir yana da bu şimdiye kadar dillendirilmemiş çok ciddi bir durum. Bunun gibi olayların gündeme getirilip, yozlaşmanın önüne geçilmesi gerekiyor.
Çok güzel bir konuya değinmiş güzel bir soru sormuşsunuz bunu beğendi şöyle açıklamak istiyorum çok şükür bende beş vakit namaz kılan biriyim dini konularda da da çok fazla araştırma yaparım. Dinimiz evlilik yapacak kadının evine hakim olacak beş vakit namaz kılan oruç tutan tesettüre haram ve helale dikkat eden bir kadın ile evlenmeyi tavsiye eder, erkek içinde yine 5 vakit namaz kılan oruç tutan evinin nafakasını temin eden bir Bey olmayı ister. Sorunuzun cevabına gelince dinimiz zorla evlilik kabul etmez ki nikah da da bu husus sorulur kadına mehri verilir, ayrıca İslamiyetten önce kız çocukları diri diri toprağa verilmek suretiyle ölüme terk edilirken İslamiyet peygamber efendimiz Hz Muhammed Sav sayesinde kadına değer kıymet vermiştir. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sav karısını döven kişinin yarın ahiret de davacısı ben olacağım buyuruyor. Netice olarak bunlar İslam adı altında her türlü iğrençlik yapan din düşmanı kişiler olduğunu düşünüyorum. Allah böyle insanlardan hepimizi korusun imanımızı muhafaza etsin.
Geç geç bende ihl okudum, hiç kendi arasında nikah kıyanı ne gördüm ne duydum. İki farklı şehirde ihl okudum hemde. Bir iki kişi yapmıştır bunu bunlarda ihlli öğrenciler diye haber yapmışlar. Lisede seks fazla yoğun bir şey değil. Normal liselerde okuyanlar da seks yapıyor. Mesele cinsel yetersizlik değil, din. O zaman liseler kerhaneye döndü şeklinde haber yapalım bir de. seks yuvası oldu diye. Birkaç kişinin yaptığı şeylerden bir toplum sorumlu değildir. Liseler kerhane olmadığı gibi ihller de nikah salonu değil.
Hic sasirmadim nikahsiz 15 16 14 yasina kadar sevgiliyiz diyerek birlikte olanlar var bunlar enazindan dini nikahla yapmis ne yaptiysa asla iyi bisey demiyorum yaptiklari ama nikahsiz birlikteliklere laf eden yok kimsenin kimseyr laf etmeye hakki yok bu halti yiyenlerden
banane göndermesinler. bu sadece imam hatip de mi oluyor onuanlamadım bizim lise düz liseydi kız kucaktan inmezdi en son okultan atıldı evlendi tuvallette cocuk dogdu cart curt aman
O nikahın kabul görmesi için oradakiler in dışında birçok kişinin şahit olması lazım size eğitim veren bademliler de torpille oralara gelenler olunca böyle şeyler normal çocuklar.
ben üniversite okumadımki? bizim köde üniversite yoktu canaım be? ben 2 defa hatim inmiş kişiyim birde... ve şu anda dinsiz kaldım... üniversitede fuhuş diyorsun.. bu kişiler birileri zora koşmadan yapıyordur sanırım istekleri içindir... imam hatiplilerde birileri istiyor diye hocalarını kıramadıkları için?
Allahıma çok şükür böyle bir olay yaşamadım. başlarında nöbete tutmadım az haber dinleseydin veya gazete okusaydın az çok bir fikir sahibi olur burda boş laf yapmazdın
Seni küçükken akide şekeriyle çok kandırmışlar, yoksa her gördüğün habere, her yazılana inanılmayacağını bilirdin.. hoş hala yaşın küçük kime ne anlatıyorum.
27 yasina gelmişsin ama hala taciz ve tecavuzü kastederek laf sokma cabasindasin. Bu kadar alçalmayın. Akide şekeriyle kandirmislar nedir? Bir de kendince burda dini veya imam hatipleri savunma cabasindasin. Yaziklarina dikkat et evvela.
En İyi Cevaplar