Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013’te temelleri atılan, Regaip Kandili’nde halkın ibadetine açılan Çamlıca Camii’nin resmi açılışı bugün yapılacak. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.
Çamlıca Cami'nin bazı özellikleri şöyle;
Cumhuriyet tarihinin en büyük cami kompleksi Çamlıca Camii, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. Camide, 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Komplekste ayrıca sanat atölyeleri, kütüphaneler ve konferans salonları, 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otopark bulunuyor.
24 yürüyen merdiven 27 asansörü var
Çamlıca Camii külliyesinde vatandaşların rahat hareket etmeleri için 24 yürüyen merdiven ile 27 asansör de yerlerine yerleştirildi. Yürüyen merdivenlerin, camiye yaya gelen vatandaşların rahatlıkla caminin içine ulaşmalarını sağladığı belirtildi. Asansörleri kullanan vatandaşlar da otoparktan direkt caminin içine girebiliyor.
Caminin içinde 17 bin metrekarelik alan, Çamlıca Camii için tasarlanan özel yapım halı ile kaplandı. Halının altında elektrikli ısıtma sistemi bulunuyor.
Bu arada daha önceden Çamlıca Camii’nin dev kubbesinin altına yerleştirilen 7 ton ağırlığında 3 kattan oluşan dev avize ise testleri tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi.
Çamlıca Camii bir afet anında sivil savunma anlamında kapalı alanları ile 100 bin kişiyi barındıracak şekilde planlandı. Büyük Çamlıca Camii
63 bin kişilik Çamlıca Camii resmen açıldı. Sizce böyle büyük bir camiye ihtiyacımız var mıydı?
Artan inamhatiplerle orantılı olarak cami sayısının da arttırılması lazım her yere devasa camiler yapılmalı.. Günümüz de imam olmak ihtimali atanması en kolay meslek grubu ve akp nin de baş seçmen kitlesini oluşturuyor.. Kişilik ayırt etmeksizin herkes imam olabilir bu sebeptendirki imamlar camide Suriyeli kadınlarla ilişkiye girecek kadar düştü. ananıza babanıza sorun eskiden bu olaylar her ay yaşanıyormuydu diye.. buna rağmen diyanete ayrılan 20 milyar dolar bütçenin Ancak 3-5 milyar doları kullanılıyor.. Geriye kalan bütçe artmaktadır ve katlanmaktadır.. Bu da ayrı sömürü tabi..
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vardı kardeşim. Dünyanın çeşitli müslüman liderleri de geldi. O cami uluslararası bir anlam ifade ediyor. Bizim cahil halkımız anlamaz böyle şeylerden. Camiye gerek var mıydı yav, açız aç, ne gerek var yav.
9
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayasofyaya sayın. Müze yaptınız ya benim atamın cami yaptığı yeri!
Camiye karşı değilim herkesin kendi inancı her yerde yeterince içi dolmayan cami var. Onu yerine git hastane yap, okul yap ya da hayvanlar için içinde veterineri olan kısırlaştırma merkezi olan mamalarının eksik olmadığı bir barınak yap. Başkentte bir tane doğru düzgün kütüphane yok. 63 bin kişilik bir kütüphane yap da millet birbirine girmesin sıra için. Ankarada bir tane milli kütüphane var onun dışında merkezde gidilebilecek kütüphane namına bişey yok. Ama 63 bin kişilik camiye çok ihtiyacımız vardı tşkrll erduvan
Pek dindar sayılmam ve bu yazıyı görene kadar böyle büyük bir caminin gereksiz olduğunu düşünüyordum. Ama kütüphaneleri, sanat galerisi, konferans salonları varsa ve sığınak olarak da kullanılabilecekse çok hoş bir proje olmuş. Görüntüsünü de beğendim açıkçası. Umuyorum ki o kütüphanede sadece Kuran, ilmihal tarzı kitaplar değil de Türk ve dünya klasikleri vardır ve öğrencilere rahat bir çalışma ortamı sağlar.
Güzel bir şey tabiki ama açıkçası yani fazla maddiyat manevi degerlerimizden agir basmış burada. Asansör yuruyen merdivenler felan. Ibadet yaptığımız yerde bunlarin illa olması gerekmiyor. Ki yorumlarda arkadaslar da demis. Yoksullukta iken baska seylere harcanilabilir diye. Kesinlikle katılıyorum. Yurdumuzun dört yaninda ac ve acikta olan insanlar var. Gercekten ne düşünüyorum biliyor musunuz param olsaydi o insanlari toplardim ve barınacakları bir yuva icin para harcardim sokakta boyle insanlar da görmüş olmazdik. Insanlarina yardim eden bir devlet gerek.
Ankara da yanlış hatırlamıyorsam sincan mıydı öyle bir yer , 6 tane camii olan bir semte 7. sini yapmayı seçim vaadi olarak sunmuşlardı :D o geldi aklıma :D ne camiilerin bu ülkede bir işlevi var , ne de imamların , ne de imam hatiplerin. din düşmanı değilim kesinlikle , hatta kuranı türkçe de okur , araştırırım. ama bu düpe düz kandırmaca kardeşim :) diyanete ayrılan bütçe , nasa nın arge bütçesi kadar nerdeyse :D biri dünya devi yaptıkları icraatler ortada , bugün tıpta kullandığımız tüm alet edevatlar cihazlar bu adamların buluşları , diğerleri de diş fırçalamanın faydalarını anlatsın dursun. ya da seçim propagandası yapsın. ya da gitsin allahın kitabında olmayıpta varmış gibi anlatsın. hiç bir şekilde tutarlılığı olmayan bir sistem bu..
Bence ihtiyaç yoktu çünkü ben o çevrede oturuyorum o cami yapıldı yapılalı cemaat hep oraya gidiyor zaten cami varken böyle bir cami yapılması gereksiz onun yerine keşke bir kampüs yapsaydı veya imam hatipleri kapatıp fen lisesi yapsaydı ülkeye daha çok katkı sağlardı.
Orasi 1. derece sit alani hicbi yapi hatta civi bile cakilmasi yasak olmali aslinda. Siz gelmis kampus yapilsaydi diyorsunuz orasi da bir bos kaliverseydi olmaz miydi
Camilerin yapılmasına karşı değilim ama şöyle bir durum var daha normal camilere bile bir çok insan gitmezsken şov için ve İsraf yapmaları sinirimi bozuyor millet aç o kadar işsiz var onun yerine bir fabrika açıp 63 bin kişiye iş sağlasalardı çok mu kötü olurdu
Sadece cami değil içerisinde müze kütüphane de var. İhtiyaç olarak bakmak yanlış olur geleceğimize bırakacağımız tarihi bir miras bizler için soruyu soran kişi daha ayrıntılı araştırmadığı için böyle yanlış bir başlık atmış.
İhtiyaçtan ziyade, bence Türkiye’nin böyle manevi yapı Ve göz bebeği olacak değerlere ihtiyacı var. Turistler Eyüp Sultan’dan başka bir yer bilmiyor. Yerine göre objektif bakmayı bilin biraz. Erdoğan’ı sevmiyorsunuz diye yaptığı herşeyi kötülemek çocukça olur. Not : Ak partili değilim, hiçbir siyasi partiyi ŞİMDİLİK desteklemiyorum.
İhtiyaç var mı diye bakmamalı, müslüman ülkesinde gururla yapılan bir yapıt olarak görüyorum. İsteyen gidip namaz da kılabilir, isteyen bir gurur kaynağı olarak sadece gezmeye de gidebilir.
Camiileri de artık siyaset yuvasına döndürdüler. Gösterişli, şatafatlı yapılar, bugün dünyada bile eskide kaldı artık. Bizim görgüsüzlükler dev yapılar la halâ övünmeye çalışıyor. Adamların kafası 100 yıl geriden geliyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslına bakarsanız, bu konulara biraz daha uzun vadeli bakmak gerek.. Bu konu ile alakalı bir çok örnek verebilirim. Örnek ; Sultan Ahmet Camisi, 10 bin kişilik bir kapasiteye sahip ve 1600 - 1610 yıllarında karar aşamasındayken, "ne gerek" vardı diye düşünmedi insanlar ki.. O Dönem İstanbul'un nüfusu 100.000 civarı imiş.. Yapıldı ve şu gün dini günlerde, tam kapasite ibadet edilebiliyor..
Farklı bir örnek, Adnan Menderes - İstanbul da Vatan Caddesini projelendirdiği dönemlerde, "Bu adam ABD uçaklarını buraya" indirecek diye muhalif cümleler kullanırlardı. Şimdi baktığımızda Vatanda Caddesinde devamlı trafik var..
Demem o ki; Çamlıca Camisine sadece tek bir hususta muhalif olabilirim. Ülkenin üst düzey yöneticiler farkında mıdır, bilmiyorum ama insanlar gerçekten çok zor geçiniyorlar.. Zamanlamasız, yapılan bu yapılar ise bize ekstradan vergi yükü bindiriyor. Gönül ister ki, israfsız bir yönetim anlayışı peydah olsun ve şu vergi yükünden biraz olsun kurtulalım.
Ihtiyaç olarak bakmak saçma aslında. ibadet etmek isteyen köşede bir yerde de yapar ibadetini Bundan 50 60 100 yıl sonra tarihi eser olarak kalacak. ben begendim valla inşallah canlı görmek de nasip olur
Bence gayet güzel oldu konum olarak da ihtişamlı duruyor. Özel günlerde tamamen doluyor.
12
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah gösterişli bir yerde ibadet etmeni buyurmadı. Sadece dua etmekle insanlık refaha ulaşmaz. Emek gerekir, çiftçiye, üreticiye, halka destek gerekir. Türkiye'de istemediğin kadar çok cami var. Gereksiz israf. Yine aynı politika. Halkın dini duygularını kullanmak.
Bir mimar olarak şunu söyleyebilirim ; İstanbul'da Sultan Ahmet, Selimiye, Anasofya gibi dini yapılar varken, bu büyüklükte bir Cami yapmak tarihe saygısızlıktır. Kaldı ki ülkemizde cuma namazı hariç, camilerde ki cemaat sayısı 3 5 kişiyi geçmiyor.
Her dönemi yansıtan Anıtsal yapılar yapılmalıdır. Ancak bu yapılar, Çağın simgesi olmalıdır. Cami yapmak yerine keşke bu gözle bakılıp, bu çağda ki düşünceyi yansıtan farklı bir yapı yapılsaydı.
İslam dinine göre o camiye harcanan para israftır Ve israf haramdır o cami gösteriş ten başka bir işe yaramayacak değil 63 bin 3 bin kişi bir arada namaz kılmayacak orada çünkü çamlıca kutsal bir mekan değil dağ başına kim gelir namaz kılmaya merak edenler gelir sonuçta islam dinine göre temiz ceketini yere serip namazını kılabiliyorsun
Cami cok guzelmis tarihten de binlerce cami kaldı Şu an bizim icin cok degerliler, şu an yaptırılan bir çok şeyde ilerde degerli olucak bu yuzden maddi olarak dusunulmemeli bence
Ihtiyaç olup olmadığı önemli değil tamam yapılsın yapılmasında sıkıntı yok tam 63 bin kişinin ibadet edebileceği bir yer güzel hoş da 60 bin kişinin çalışabileceği üç beş tane de fabrika acsalar da kimse buna birşey demese emin olun işsizlik vs olmasın insanlar mutlu olsun evine rahat ekmek götürürse kimse bu camii için birşey demez anca o zaman göğüsleri kabarır böyle bir yapı için.
Ayasofya ya da süleymaniye veya selimiye camii yapıldı da bize mi yer kalmadı koca ülkede. bu ne hazımsızlık arkadaş?
Keşke devlete verdiğimiz vergilerin nereye harcanacağı biz seçebilsekte şu boş muhabbetlerden artık kurtulsak.
Valla ben vericem sizin verginizi cartınızı curtunuzu da bir susun da artık.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cami güzel bir şey tabiki de ama gerek yok bunu yapacağina devlet yurdu yapsınlar 5 kişi devlet yurdunda ayni odadaydik 20 kisi bir tuvaleti paylaşiyorduk bir de bina yıkıldı yıkılacak Allaha emanetti bazi arkadaşlar devlet yurdu çikmadiginda cemat evinde kalıyordu yurt yapsın millet için daha faydalı
Ihtiyaç mı değil mi olarak görülmemeli. Devletler her dönem gücünü ve ihtişamını dünyaya yaymak için baş yapıtlar yapmıştır. Ayrıca camii'ler eskiden sadece ibadethane olarak kullanılmaz, aynı zamanda medreseler olur ve gençlere din dersleri verilirmiş. Bildiğim kadarıyla Çamlıca camii'nde kütüphane filan olacakmış. Yani ne kadar doğru bilemem ama ben beğendim.
Şu durumda gereksizdi. İlk sabah namazı 60bin kişi geldi ee sonra 60 kişi bile yok. Demek ki insanlar Allah çağırınca değil, birileri çağırınca geliyor.
O kadar büyük cami o tepeye yapılır mı. Kim gidecek oraya namaz kılmaya. Peygamber efendimiz ne demiş. Kıyamet yaklaşınca görkemli camiler yapılacak demiş. Onun yerine fabrika yap insanlara faydalı olacak kazanç sağlayacak bir şeyler yap. Çok gereksiz.
Gosteris budalaligindan baska bir sey degil katlar yatlar saraylar ucan saraylar Osmanlinin lale devrine dondu yeterli okul yok teknolojik bir uretim tesisi yok sanayi unufak olmus tarim can cekisiyor beyzadeler yuruyen merdivenli alttan isitmali camilerde ibadet edecek zaten 80binin uzerinde cami var atil durumda olanlari restore etmek yerine sov yaparak sukse yapma pesindeler
Varimiza yogumuza vergi kesiliyo donumuzu da alsinlar varsin cami yapilsin. Sehrin yesilligin mina konulsun nefes alacak ferahlayacak yer kalmasin varsin cami yapilsin. Allahin balasi yobazlık bitirdi memleketi
Hastalara ilaç yazamıyoruz, ülkeye doğru düzgün ilaç girişi yok krizden. Devlet karşılamıyor çoğu ilacı. Dua ile iyileşiriz artık napalım. Reçeteye 3 kulhü 1 elham yazarız.
Hayir gerek yoktu tabiki, o Camide zaten hep bos kalacak dolmayacak. Osmanli zihniyeti yine basta. Osmanlida oldugu gibi bugünde halk acliktan kirilirken devlet Cami yapmaktan haric bir cacik beceremiyor.
Kimlerin tarihi? Dusmanlarin uydurdugu tarih mi? Azicik gozunuzu acin! Adamlar yapmasaydi da hicbir sey yapmamis hic kultur mirasi birakmamis derdiniz siz. Biliyor musun bilmiyorum ama sirf o yaptirdiklari eserleri gormek icin can atiyor yabancilar. Turistler osmanlinin izlerini gormek icin geliyorlar ve para birakiyorlar. Osmanli dusmanlarinin uydurdugu safsatalara degil de gercek tarihcilere kulak asin. Fakirler her zaman olucaktir! Bunu kabul edin. Hicbir zaman fakirsiz bir halk olamaz.
@TurkKater En basta topkapi sarayi var mesela. En buyuk para ordan. Daha sonra o civardaki kapalicarsi, hurrem sultan hamami ya da diger hamamlar (turistler bayilir), selimiye camii, mihrimah sultan camii, 2. Bayezid kulliyesi, kervansaraylar, sadece valide sultanlarin yaptirdigi eserlere de bakarsan 50yi gectigini gorursun onu burda anlatmiyim bir zahmet kendin arastir, cesmeler vs vs burasi uzar en bilinenleri yazdim digerlerine de arastirarak ulasirsin kendin. Ama bence utan Şu an . Sadece utan.
Ilber ortayliyi okuyan insanin bunlari soyleyebilmesi icin oturma organindan okumasi gerek. 😀 Ayrica, sadece 2-3 tane cami yazmisim. Digerleri hep han hamam saray kulliye cesme vb. Gerisi icin de demisim ki kendin bak ugrasamam. Insan onyargilarini kirmadigi muddetce okusa ne yazar iste? Sadece valide sultanlarin yaptirdiklarini bilsen 50yi gecer ama ne haber sende? Bu arada osmanlinin en cok camii yaptirmasinin nedenlerini de bilsen keske. Ha cami de yapti baska seyler de. Mesela inanilmaz bir musiki birakti. El sanatlari, dokumacilik, tekstil, bilimde de bircok yil ondeydi. Avrupanin ozendigini biliyor muydun dokumaciligina?
Osmanlida bilim evet. Osmanlida bilim hakkinda ben sen bir Tarihsel olayi anlatayim mi? Osmanlida 1577'de bir rasathane kurulur ve gök bilimi yapilmak istenilir.
Zamaninda bir yobazin biri sonra cikar, orda Meleklerin gödüne bakiyorlar diye fetva verir. Bu fetva'dan sonra 3. Murat gelir ve rasathaneyi topa tutup yikar.
Osmanlida bilim budu kardesim. Sen daha cok okumalisin...
Olayin asli o degildir ve bir hatadir yalan yok. Fakat sizin gibi solcular, sizin gibi dusmanlar yuzyillarca yapilan bilimi siler, bulunan icatlari ve ilaclari, tedavileri, yazilan kitaplari siler ve TEK O OLAYI YAZAR. CUNKU ISLERINE BU GELIR. YAZIK. Sana sadece ACIYORUM.
Osmanlı' nın son dönemini yeniden yaşıyoruz. Elde avuçta para yok, borç harç bulunan paralarla da saray, han, hamam yapılıyor. Diğer yanda para bulmak için tank palet fabrikası devrediliyor, bu cami yerine keşke fabrika yapılsaydı da insanlar gidip çalışsaydı.
Gecen cuma, namaza gittiğimde yapılan duyuru tam olarak şuydu " pazar (gunu taam hatırlamıyorum) günü sabah namazı için ilçemşzde ki tüm camilerden, belediyenin tahsis ettiği ücretsiz servislerle çamlıca camiisine gidilecektir. Gelmek isteyenler şu şu saatte hazır bulunsunlar" şeklşndeydi. Şimdi senin mantıgın taşımalı ibade el veriyor mu cidden? Ya da normal vakit namazlarında camiler de kaç kişi oldugu hakkında bir fikrin var mı?
Keşke insanlarıimana getirmek için, onları müslümanlığa özendiren şeyler yapsak. Cuma namazı evde kılınsaydı inan camiye gitmezdim. Verilen hutbeler de anca hükümet övülüp, Dış gücler-Şehitler edebiyatı yapılıyor.
Hütbenin amacı toplumsal inancı desteklemek ve bilgilendirmk için Allah'ın kurallarından bahsetmektirç. Siyaset yapmak değildir
Hutbe vermek ve dinlemek Cuma namazının farzlarındandır. Gidiyorum, gitmeye de gayret edeceğim. Ancak benim demek istediğim , cami yaparsk inssnları imana getiremeyeceğimiz. Sana katılmadıgım nokta bu
Gençler bu zamanda ateizme deizme yöneliyorlar gelip kafalarındaki soruları sorabilmeliler... Hocalarımızda hoşgörülü ve sevecen olmalı. Eskisi gibi dayakçı anlayış olmamalı.
İslam'da müsriflik yoktur, lüks yoktur, şatafat, gösteriş yoktur, cami açılışı diye yüzlerce lira harcamak yoktur, birileri için cami doldurma telaşı yoktur, din üzerinden sömürüye devam.
Bu soruyu sormanız bunu tartışma konusu yapmanız bile gerçekten çok itici. Sorsan millet aç millet perişan ama trafiğe çıktığımda ben kötü araba göremiyorum, avm ler fastfood, starbucklar tıklım tıklım. İslam ile uğraşmayın
Yaklasik 55 milyon 18 yas uzeri insan var trafikte orta sinif ve uzeri arac olarak kac tane goruyorsun ki bu kaniya vardin o tiklim tiklim dedigin avmlerde asgari ucretle gecimini saglayan binlerce calisan var seninde bu yaklasimin yanlis kimse islamla ugrasmiyor zaten yurdumda 80 binin uzerinde cami var bize sanayi gerekli uretim gerekli okul ve egitim gerekli fen liselerinin akabinde teknik universitelere agirlik vererek bu ulkede mikrocip uretecek yazilim uretecek dehalara ihtiyacimiz var sana soyle ozetleyeyim ki bir turk havayollari bir facebook etmiyor
Herkez görmek istediğini arzular görmek istemediğinden şikayet eder. Demekki sende cami görmek istemiyosun, belki kapalılara bile tenezzül edemiyosundur. Gerekli gereksiz onca şey varken bir camimi gözüne geldi anlamadım. Bende biliyorum teknolojinin ekonomide en önemli etken olduğunu. Bende isterim 100 tl ye porche e binebilmek. Sırf bunları elde edemeyince etrafa saldırmak çok saçma. Merak etme kimse tubitak ın parasını alıp cami yaptırmıyor.
Ben senin gibi on yargili ayrilikci degilim bu ulkede tenezzul edemedigim tek sey cehalet tubitakin parasina tenezzul etmeye gerek yok zira tubitak dedigin kurumun basina hayvanat bahcesi mudurunu getiren bir zihniyetten baska bir yaklasimda beklemem benim yetistirildigim ahlak anlayisi en iyi mislumandan daha iyidir merak etme o sozde islamcilarin kadin ve cocuk istismarindan rant yaparak milletin hakkini gasp etmekten kafasini kasiyacakta vakti yoktur orumcek aglarinla sana mutluluklar
Hepiniz siz hükümet karşıtları hep aynı şeyi diyor nedense. Sürekli müslümanları eleştiriyosunuz. Hıritiyan ve yahudilerde inançlı olmasa bile saygısızlık yapıp çamur atan yoktur eminim. Yazık gerçekten çok yazık.
Müslümanları eleştiren yok islam coğrafyasında islami adaplara uygun dinine bağlı bir aileden geliyor senin bu hükümet karşıtı dediğin insanlar haktan adaletten hukuktan yana kardeşlikten yana bilimden ilimden irfandan yana olunca gözünüze batıyor doğru söz söylemek sen önce git herhangi bir markette satılan soğanın menşeine bak soğanı bile mısırdan ithal eder olduk eğer bu hükümet tarımın üretimin bitmesinden sorumluysa karşıyım ve senin gibi örümcek kafalılara da karşıyım siz daha islam daki ilk vahinin oku olduğunu unutacak kadar sığsınız sana diyorum ki eğitim şart o yüzden oku! Kibirden kinden kul hakkı yemekten utanmaz oldunuz hala müslümanlıktan bahsediyorsunuz ben ateistsem şayet sizde din istismarcısından başka bir şey değilsiniz şovmenler reisi cumhurun elinde kur-an'la miting miting dolaşıp çay pakedi dağıtırken hiç yüzünüz kızarmadı utanmazlar siz ve sizin gibilere yazık!
ozaman sehir hastaneleri yapildigi zaman neddn beton yapiliyor deniliyor? neden uni her il de oldu diye mezun var is yok okadar uniye ne gerenk var deniliyor. iside erdoganmi buluverecek 😂😂
1927’de tekkesi ile birlikte 99 TL’ye Sivas’ta satılan mazbut mescid
Evkaf Umum Müdürlüğü’nün teklifi ve Icra Vekilleri Hey’eti’nin 23 Kanunusani 1927 gün ve 4638 sayılı kararı ile 800 TL bedelle Verem Mücadele Cemiyeti’ne İzmir’de satılan Mülhak Lütfi Bey Mescidi
Sivas’ta 623.90 TL satılan Hacı Izzet Paşa Cami
Evkaf Umum Müdürlüğü’nün teklifine dayalı Icra Vekilleri Hey’eti’nin 20 Teşrinisani 1927 tarih ve 5850 sayılı kararı ile Fevzi paşa Caddesine katıldığı için 4996,45 TL’ye Şehremaneti’ne (Belediye’ye) satılan Hatice Sultan Camileri’dir
@TürkKater aynen oyle adamlar sandik sandik hirsizlik yapip milletin oyunu calip mazbata mazbata diye tutturdular. daha gelmeden oy caldilar. soyadi bari imami camiyi karstrmasaydim
Madem camii yapacan o tepeye yapılır mı ya 😀 büyük olan herşeyin gideri de büyük olur yani yaptim demekle olmaz aylik baya bir bütçe yer orası sonra keske ilk başta istihdam yaratmaya calissalardi işsizlik azalır ve ülke kazanırdı şahsen ben oranın tam anlamıyla dolacagini düşünmüyorum taşıma insanla dolar İstanbul da yaşayan arkadaşlar bilir konumu uzak
cami başlı başına gereksiz bişey zaten büyük cami gene 10 kat daha gereksiz. fakat din ticareti için gerekli başka türlü nasıl gösterip yapıp hava atıcaklar? seçimlerde ne dicek cami yaptık dicek çünkü ümmetinin lideri halkını din iman ve o tarz hikayelerle doyurmasını iyi biliyor
Hayır yoktu hemde böyle maliyetli bir camiye. İstanbul'da adım başı cami zaten başka bir ile yapılsa anlarım. Bunun yerine daha iyi harcamalar yapılabilirdi
Oturduğum yerde 7 tane cami var beş yüz metre arayla 7 caminin cemaatini toplasan bir camiyi doldurmaz yeni bir tane daha inşaat halinde neyi ispatlama derdindeler anlamadım böyle deyince ters ters bakıyorlar ülke de tek ihtiyaç sanki cami yerine insan gibi olsalar da millet camileri doldursa vakit namazlarda camiler iki safı zor dolduruyor millet dinden dincilerden nefret eder hale geldi önce buna çözüm bulsunlar
İstanbul'da her sokakta en az iki cami var nerdeyse. Bu camiyi tamamen rant ve gösteriş için yaptı. Asıl soru kime yaptırdı? kaç bin kişi garantisi var ve gıçımızdan kaç lira çıkacak.
şimdi yoktu diyenler din düşmanı ilan edilir. :) vardı ya da yoktu bu önemli değil varsa tabi ki yapılsın yapılmalı. ama şuanda cumhurbaşkanını izliyorum cami açılışında siyaset yapıyor ! onun haricinde hayırlı uğurlu olsun İstanbul halkına...
@Uykusuzluk996 her mahallede cami var İstanbul'da, her mahallede futbol sahası mı var? Ne alaka yani şimdi? He soracak olursan lokasyonlarını bilmem ama israf olanları varsa onlara da karşıyım
@hozturk10 ben günde 5 vakit namaz kılıyorum, hesaplarsak 4+10+8+5+13=40 rekat günde 1 bucuk yıldır böyle, öncesinde de başlar başlar bırakırdım. Sen kaç rekat kıldın ömründe?
kim kimden ustun o bilinmez tabi. ama namaz kildigini iddia edip ortunmemek ya da caminin gereksizligini iddia etmek asil showdur. ben kime ne dedigmi bilirim merak etmeyesin sen.
@hozturk10 ya sen hala ne saçmalıyosun? Başım açık diye namaz kılamaz mıyım? Böyle bir ayet mi var? Namaz ayrı ibadet, hicab bürünmek ayrı ibadet. İkisi de farz, farzı inkar etmiyorum ve elimden geldiği kadar yapıyorum. Beni eleştirmek senin ne haddine? Tövbe ya, sizin gibiler ancak insanı dinden soğutur
Abla, boşver. Suyun üstünde yürüsen, yüzme bilmiyor derler. Maşallah daha çoğu insanın kılmayı başaramadığı 5 vakit namazı kılıyorsun. Allah kabul etsin. Layığıyla kapanmayı nasip etsin. Allah'ın sevdiği kullarından olursun inşallah.
Yetmez 200 bin kişilik cami olmalı koca istanbula 63 bin kişilik cami neymiş bunu yaptıran müslüman bile olamaz 😃rant Peşinde koşan uzunların çoğunluğu kafalamak için göz boyadığı eylemlerinden biri işte
Caminin yapılması ya da ya da açılması konusun da pek bir problem görmüyorum ama Aklimda ki sorular şunlar kimler burdan rant sağladı kimlerin burdan cebine para girdi kim burdan zengin oldu. ? Cami olsun müslüman ülkeyiz çok şükür ama camiyi kullanmak.
Yani vardı bence. Özel gecelerde, siyasi ve şehit cenazelerinde, hayır ve dua gecelerinde, teravilerde, iyi günde, kötü günde milletin huzurca ve topluca ibadet edebilmesi için güzel oldu diyelim. Olaya sırf camii olarak bakmak mantıksızlık olur.
Bugün kızıma kreş aradım ama bulamadım Peki neden biliyormusun? Çünkü ya protestandı ya da Katolik Dininden utanan tek halkız biz Elalemin gavurlari çocuklarını çekirdekten hristiyan yetistiyo Biz hala "modornooz, költörlöyöz" diyoruz Hayır efendim ne modernsiniz nede kültürlü Kezban ve kamilden başka bisey değilsiniz
@mecnununleylasi_76 katılıyorum hem gitmiyorlar hemde laf efiyorlar, yok efendim kim gidecekmiş? Ya sanirsiniz kütüphaneler dolup taşıyor ve ülke bilgin yuvası.
@Arthur77 yaa kardes bizden başkalarıda böyle olsa neyse Ama bizden başka kimse yapmiyo bunu Komsumu aradım sordum bana diyoki başka çaresi yok en azından protestanlara gönder Katolikler aşırı dinci Protestanlar kiliseye götürüyor ama ibadet için zorlamiyolar Niye hristiyan ve yahudiler böyle yapmiyo Benim oturduğum küçücük kasabada ama minnacık kasaba yani Tam 3 koca kilise var Niye onlar yeter kiliseye gerek yok demiyorlar Kendini gelişmiş ve kültürlü sanan ama aslında öyle olmayan tek toplumuz biz
Böyle konularda da din elden gidiyor gibi laflara bağlamanız aşırı gereksiz. Bir öğrenci olarak fikrimi söyledim küfretmedim nefret söyleminde bulunmadım. Zaten ülkemizin mimari yapısı iyi planlansaydı her mahallede bulunan camiler böyle güzel olur ve fazladan emek sarf etmeye gerek kalmazdı. Kimseninde müslüman olmaktan utandığını zannetmiyorum, sadece kimse neden müslüman olduğunu savunacak kadar bilgi sahibi olmadığından ağızlarını açamıyorlar. Bunun çözümüde kurslarda derslerde dua ezberleteceklerine İslam felsefesini öğretmeleri gerekir, bunun yoluda kitap okumaktan geçer her tarafa cami yaptırmak değil
Kimse küfür ya da hakaret etmedi kardeşim farkındaysan. Herkes fikrini söyledi din elden gitmez hiç bir zaman, din senden benden bizden gider. Allah zihin açıklığı versin iyi dersler, umarimki doğru düzgün okursun adam olursun. İşte öyle bilgili olun ve felsefesini öğrenin diye camiyede kütüphane yapılmış ayık ol.
Eşcinsel birlikteliği, bir kadın regl iken birlikte olmayı ve iddia oynamayıda beraberinde bırakmışsındır inşallah. Cami kütüphanesindeki kitaplardan, kutsal kitaptan ve imamdan bunlarında haram olduğunu öğrenmiş ve doğru yola girmişsindir diye düşünüyorum. Allah doğru yolundan şaşırtmasın bir daha. 😆
Ya ben de onu gördüm şimdi 😂 Kesinlikle ibadethanelerin kullanımı artmalı elbette ama düşünüyorumda Allah yeryüzünü müslümana secde etmedi mi ormanda bile namaz kılabilir insan maksat huşu içinde kılmak ama ormanda tedavi olamazsın ormanda eğitim göremezsin , iste problem burda , dini kullanarak milleti sömürmek, o camiler doldu hadi diyelim kaç tane kisi huşu icinde kılıcak namazını Allah biliyor, yani şu da trajikomik bir sahne you tube da var, Akp mitinginde biri ayasofya cami olsun diyince çamlıcaya yaptık 10 tane ayasofya eder demek kültür tarih cehalet , yani havada buram buram erdoğan var
Aynen öyle çok güzel yazmışsin Yazdığın şeyleri çok begendim Cidden insanlar ormanda tedavi göremez yani Hastane daha çok önemli şu an için durumumuz kötü çünkü Ama namazi her yerde kilarsin ben millete inanamıyorum nasıl bu kadar cahil olabiliyorlar
Hükümet kendini osmanlı, cumhurbaşkanı da kendini devletlü zannediyor, yani büyük bir komedya izliyoruz 80+5 milyon mültecilerle birlikte, onlarda diyordur yağmurdan kaçtık doluya tutulduk diye, esadı mumla arıyolardır
Allah bize sabir versin cidden diyorum Allah bile bunlara lanet yagdiriyodur emin ol yani Çok rezil bir haldeyiz cidden Komedi izliyoruz Kemal sunalin zübük diye filmi var git izle mutlaka bir yerden bul Youtube a zübük yaz kısa kısa olsa da çıkıyor Aynı şu anki halimizi anlatıyor Camiler hakkinda konuşuyorlar hatta
Canım izlemiştim zübük aziz nesinin çok sevdiğim bir kitabıdır Aziz nesin demisti bu ülkenin 100 de doksanı koyun gibidir diye Millet koyunluktan level atlayıp çomar olmayıda öğrendiyse tehlike burda demektir, toplumda, onlar dikdatör değil Halk dikdatör aslında, gücü halk veriyor onlara
Türkiyede nerdeyse metre başına cami var. Daha bir tanesi zor dolarken bir tane daha yapılması israftır. Bunun yerine daha fazla fabrika açılsa ülkedeki işsizlik oranı azalır.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yoktu bence yeterince camimiz var okul kutuphane fabrikaya ihtiyacimiz var
Her sokakta Camii olmasına bende karşıyım ama bunun olayı daha başka, bu Camiiye gerek var mıydı diye sormak yanlış olur bence. Bence iyi oldu, İstanbul silietine çok yakıştı...
Dini açıdan sanmıyorum. Yani Cuma günleri dışında dolmuyor pek camiler. Ama mimari açıdan gerekliliği tartışılır... Sonuçta bir eser. Ama ülke olarak açken, gerek var mıydı bilemiyorum.
En İyi Cevaplar