AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
351Cevap
Kadınlara özel ulaşım aracı olmalı çünkü ne halk nede millet önüne geçemiyor tacizlerin. Başka çaresi yokk
Milletimizde halkımızda cahil hiç bir yöntem ve fikirleri yok tacizlerin önüne geçmek için. Son çare bu kalıyor.
Halkımiz bu sira sadece izliyor..
Evet, bu böyle olmaz daha hangi cocuk, kadin tacize uğradığı halde susacak. Birilerinin sesi olmaliyiz.
Orman yangını olmasin diye agac da dikmeyelim o halde😒
Ayrı olmamalı, ama imam hatiplerde allah aşkı ile yanıp tutuşan mallar yetiştirmek yerine adam akıllı eğitim verilmeli. Geneli bu taciz olaylarını gerçekleştirenler eski nesiller. Veya hayatı boyunca öküz gelmiş öküz giden tipler
O ayrı eğitimler de cocuklarin ahlakini bozuyor
Ahlakına başlarım bıraksınlar bu işleri
Eğer kızlar ile erkekler ayrı yerde olursa cinsiyetcilik ayrımı olur ve normal biri hiç kız görmediği için yeni bir kız görünce kendi içlerinde garipserler. sapık olmayan kişiler bile sapık olmaya başlar
Aynen öyle 😀
Ya insan olsun herkes. Ne sanıyorlar bu yaratıklar ayrı metrobüs olunca mı dizginlenecek! Allah aşkına adam gibi ceza getirsinler artık. Biz ayrı ulaşım ağı değil ağır ceza kanunları istiyoruz. Keyifli geceler.
Niye sapkın erkekleri evcilleştirme yoluna gidilmeyip yine ve yine kadınlar kısıtlanıyor?
Kadınlara taciz olayı kadınları bir yere toplamakla çözülmez 3 dünya ülkelerine döneriz yobaz arap ülkelerine döneriz kadına taciz ve şiddet olayını önlemenin tek bir yöntemi vardır eğitim seviyesini en üst düzeye yükseltmek eğitimli okumuş toplumlar kadını el üstünde tutarlar
Dini eğitim ve güzel ahlak ailede başlar okul yokken.. Ailesi olanlar için.. Olmayanlar neler çekipte büyürler bir kendileri bir Allah bilir.. Otobüste yaşanılan tam bir facia tam bir ahlaksızlık.. Bana kalsalar direk idam derim.. Bayanlara özel renkli otobüsler olmalı..
Yazacak Bir şey bulamıyorum arkadaşların çoğu duygularımı ifade etmiş, küçük kız çocuğunun tecavüzünden tut, 19 yaşındaki genç kızın yüzüne asit dökülmesine kadar. Bitmiyor bakın bitmiyor bu sapıklar www.anitsayac.com bakın buraya git gide artıyor çıldırcam ya
Kadınlar sadece ulaşımda tacize uğramıyor ulaşımda haremlik-selamlık sistemi uygulansa bile diğer alanlardaki engellenemez bu şekilde. Giyim kuşamı düzgün bayana kimse laf etmez bence. Tacize uğrayanların geneli extreme giyimli bayanlar.
Peki diyelim ayrı ulaşım ağı yaptık. Eşler farklı otobüslerle mi aynı yere gidecekler. O zaman otobüse binerken hanım sen kadınlar otobüsüne bin arkadan ben erkekler otobüsüyle geliyorum. İnince durakta bekle beni mi diyeceğiz.
niye olmasın aynı yere erkekler otobusu gitmiyomu
@secil987 gitmesi bir şey değil. Belki önce giden arkadan geleni 45 dakika beklemek zorunda kalacak trafik sıkışacak falan. Sen razı mısın? En zoru da evli bebekli çiftler için olacak. Bebek bir yandan çanta ve benzer elinde taşıdığın şeyler bir yandan insanlar rezil olacak. Tabii bekar için hava hoş. Bekara karı boşamak kolay. Sen bu sistemi evli ailelere sor bakalım ne diyecekler. Feminist manyaklar zaten bunu ister birde uzun sakallı ve kara çarşaflı yobazlar bunu ister onun dışında kimsenin hoş bakacağını sanmıyorum.
ayarlarlar
Tabi ki hayır ne yani ailece bir yere gidenler artık ayrı ayrı mı binecek sonra vay efendim neden kadın otobüsü varken öbürüne bindi olacak. Otekilestirme yapmaktan başka işe yaramaz bu duyduğum en saçma şey
Tek sorunumuz ulaşım mı gerçekten neden bizim hayatımız kısıtlaniyor bula bula bunu mu buldunuz yapanlar ile ilgili çözüm üretmeye bakın böyle saçma şey duymadım
Olmamalı tabiki! Birkaç tane kendini bilmez yüzünden biz neden toplumdan uzak tutuluyoruz. Şeyine sahip çıkamayan halk arasına karısmasın bu daha makul. Kadın oldugumuz için biz utanmayalım. Uçkurlarına sahip çıkamayan zihniyet utansın!
Maalesef bu tarz sapıklar sadece metroda değiller kiminin evinde kiminin Mahallesi'nde kiminin apartmanında yani bu çözüm olmayacak bunlara en iyisi bunlar için idam gelsin
Bu konuda eşimde bir mağdur 🤦♂️
@Aytaç0660 ben sırf böyle bir duruma maruz kalmamak için 15 sene oturduğum evden taşındım. Sırf evsahibimin oğlu esrara başladı diye korkudan maalesef düzen çok bozuldu
Aslında herşeyde başı boş bırakılan bir ülkeyiz. Diğer ülkelerle kıyasladığımızda kendimizi herşey var ama hiçbiri tam değil ve bunun nedeni eğitim yetersizliği günümüzde üniversite okumayan insan sayısı artıyor ama bu artışın bir faydasını göremiyoruz insanlarımız köreliyor herşeyden soğur hale geliyoruz tabi bunlar bir zincir halkaları gibi bir birine bağlı olarak devam ediyor. Eğitimde reform sürecine geçmemiz şart Doğru eğitim herşeyi çözer
Doğru eğitim 0-6 yaş arası anne baba eğitiminden başlar
Anne baba 0-6 yaş aralığında çocuğuna telefon verir eğitim ahlak terbiye vermez başı boş bırakırsa böyle olur
@elif-gibi-sevmek aile doğru eğitimi verdikten sonra çevreden etkilenme bu doğru eğitimi kapatmamalı senin dediğin gibi devam ederse hiçbir zaman doğru eğitim verilmeyecek
Çünkü eğitim çürükleşmeye başladı yani anne baba
@elif-gibi-sevmek ümit var
Olmali bence japonyada bile ayirdilar ki musluman bir ulke degil vatandasin daha rahat etmesi icin ben metroya binince acaba yanima bir erkek mi sokulcak degcekmi diye dusunmek zorunda degilim tikış pikis ya da otobuste
İnsanların zihniyetini değiştireceksin fatmagülün suçu ne diye dizi yapmayacaksın bu şerefsizlerin cinsiyetini değiştirip genelev de çalıştıracaksın ömür boyu ya da idam edeceksin kadınlarımızı toplumdan soyutlayarak çözüme ulaşamazsın
Olmamalı karaktersizlere ayrı ulaşım aracı olsun çözüm.
Super farkli bir yorum 👏👏
Teşekkür ederim.
Bu devirdeki bu düşünceler olduğu sürece ayrım gayrım yapılmak zorundadır mecburdur kişilerin zihniyeti düşünceleri fikirleri toplum ve vatan çıkarına olmadığı sürece ayrım olmalıdır ve idam geri getirmelidir!
İstanbul'da imar artışı yoluyla bu kadar nüfus yığılması olmasaydı, toplu ulaşımda tacizler daha az olacaktı.
Sen müteahitleri zengin etmek için ülkenin dörtte birini tek şehire yığarsan, sırf "dayamak" için metrobüse binen tipler türer.
taciz etmek isteyen insanın nüfus yoğunluğuna bakacağını düşünmüyorum bir insanın içinde varsa her türlü yapar, yoksa balık istifi gibi dipdibe ol yine yeltenmez tamamen kişiyle alakalı
@birkelebeköldü dediğim şeyi anlamamışsın.
kalabalık olunca normal insanlar tacizciye dönüşüyor demedim,
plansız şehirleşme tacizcilere ortam hazırlıyor dedim.
şu ülkede insan kalitesi için ve kaliteli yaşam için en ufak bir planlama yapılmıyor.
Doğru istanbullulari yani bizleri kendi sehrimizde birakip gitseler
@Elisolder Desteğin için teşekkürler :)
çikolatalı hamsi kadar alakasız buldum kusura bakma, ben anlamamısımdır senin görüşün tabi saygı duyuyorum 🙏
Saçma dünyanın hiç bir yerinde Yok böyle birşey Arap ülkeleri dışında, ha tabi gelişmiş ülkelerin hiç birinde bu tür sapkınlıklar yaşanmıyor ya eğitim düzeyimiz berbat ya da cezalar varsa caydırıcı değil
Karma ulasim devam etmeli ancak bu tur davranislarda bulunanlara agir cezalar verilmeli ayriyeten gelecekte boyle seyler yasanmamasi adina okullarda bunlar icin seminerler veya egitimler verilmelidir ki cocuklar bilinclensin
Kadınlara özel ulaşım sağlansın diyeceğim bu sefer de kadın kadına taciz haberleri duyarız.
Bugün otobüse bindim uzun zaman sonra adam dikmis gozunu yanindaki kizin telefonuna felan bakiyor özbekmidir nedir bende ona bakiyorum farketsin diye diktim gözlerimi iyice farketide birakti bir ara sonra yemin ederim yumruklucaktim ya
Bence 2 side olsun kadın hangisini tercih ederse ona biner
saçmalamayın mk. oldu olacak günlere bölelim, haftanın bazı günleri sadece kadınlar sokağa çıksın bazı günleri sadece erkekler
Üslununa dikkat et sen önce mk lafı çoğu erkeklerin ağzına sakız olmuş. Burdan bile anlaşılıyor nasıl biri olduğun.
@rahibe123 Sana mi soracak mk nasil görüş atacagıni Rahatsiz olduysan gozunu kapa
Ben onun yorumunun altına görüş yaptım seni ilgilendirmez.
@rahibe123 nasıl biriymişim?
Mk kelimesini kullananlar bence kadınlara saygısı olmayan birileri
tamam madem öyle düşünüyorsun (ki düşünebilirsin benim açımdan problem yok) benimle muhattap olmayabilirsin 👋
Bu işin çaresi haremlik selamlık düzenine geçmek değil,
çaresi eğitim, cezaların ciddi, caydırıcı ve uygulanıyor olması.
Zihniyeti düzeltmek yerine neden İran olma yolunda ilerliyoruz. Adamlar batıya ayak uydurmaya çalışıyo biz gittikçe doğulaşıyoruz.
Mevcut durumu daha da kötüye götürecek bir uygulama olur... Kimsenin bizi hayattan izole etmeye, hatta bunu dillendirmeye bile hakkı yok! Olamaz!!!
Çıkıp sürekli 9 yaşında kızla evlenilir diyenler cariye huri diyenler toplumu sapık etti
Zaten esgorlar bile türban giymeye başlamiş erkeklerin trübün fantazisi çoğalmış
m.facebook.com/story.php
Bu tür olayların daha fazla yaşanmasını engelleyebilmek için kadınlara özel bir ulaşım ağı değil, erkeklere toplumda nasıl davranılması gerektiğini aşılayabilecek özel bir eğitim sistemi lazım. Hadi diyelim kadınlara özel bir ulaşım ağı yapıldı, eşcinsel bir erkek çıksa, metrobüste başka bir erkeğin üzerine boşalsa ne olacak? Buna da bir çözüm bulunabilecek mi? Bu sorunun en temelden çözümü dediğim gibi, erkeklere bu konuda ders verebilecek bir eğitim düzeni olacaktır.
Ulaşımın ayrılmasının toplum içerisinde çok daha farklı problemlere sebep olacağı düşüncesindeyim. Bence ayakta yolcu alımı yasaklanmalı ve ceza uygulanmalı
Asla olmamalı. Toplumumuz kendini düzeltirse , eğitim düzeyi yükselirse ancak önüne geçilebilir. Toplumsal ayrımcılığı kabul edemiyorum. Erkekler (genelleme yapmıyorum bazıları) zihniyetini düzeltmeli. Kimse bu tarz ayrımcı ulaşımlarla gitmek zorunda kalmamalı. Toplumu izole etmemeli.
Sanki kadınlara özel ulaşım aracı yapılınca tacizlere bir çözüm bulunmuş olacak gibi... Tacizcileri cezalandırmak yerine kadınları cezalandırarak çözüm sunan düşünce yapısına da hayranım. Bana kalırsa hadım edilsin bir daha yapamasın bu kadar basit
Dogru diyor bunu eksileyenin awk
@Elisolder :D
Madem ceza almıyolar herşeyde biz şuçluyuz ben istiyorum ya ayırsınlar rahat rahat gidip gelelim bıktık artık fortçu amcalardan sıkıştıran dedelerden yetti artık herşeyden korkar olduk
Asla! Başımız dik güçlü bir şekilde ayakta kalmalıyız. Eğitim verilsin aklı dengesi olmayanlara rapor verip eve geri yollanmasın, eğitim tamamen kökten değişsin. İnsan olmaları icin her şey yapılsın. Onlar insan değil diye Kadınlar kaçmamalı saklanmamalı.
Koruyucu önlemler ayrımcı değil, caydırıcı olmalı en ağır şekilde cezalandırılmalı ki ibretlik olsun, kadonlatımızı sadece metroda mı koruyacağız sokaklar sosyal ortamlar falan o zaman ne olacak... Çok saçma bir yöntem bu.
Ayrisirsak birbirimize daha cok yabancilasiriz. Ayni dunyada yasiyorsak insanca yasayacagiz yasa (ya) mayanlar da ceza alacak tabi gercekten çözüm uretilmek isteniyorsa
hayır olmamalı o zman o zihniyeti savunan kesimin ekmeğine ağ sürülür bakın işte bizim dediğimize geldiniz denilir onun yerine bu tür sapıkları yakalayıp halkın gözünde idam ediceksin suçunu açıklayarak bak bir daha yapan oluyormu
Özel ulaşım ağını tercih edenler olayı kökünden çözmek yerine geçiştirmeye çalışanlardır. Hatta bu özelleştirilmiş ulaşım ağı ilerisi için çok büyük bir tehlike oluşturabilir. O taşıtı kullanmayanların başına bir şey geldiği zaman kadının kendini savunma hakkı olmayacaktır.
Oldu sonra iyice yüz bulsunlar bir müddet sonra o da bizim durağımız da beklemeseydilere varır iş. Neden kadınlar tecrit olmak zorunda, sapıklık yapan erkekleri hadım edelim...
Bu başlığı ciddiye almayacaktım ama anket sonuçları ürkütücü %39 luk dilimin böyle düşünüyor olması çok acı. Bu tip uygulamalar toplumda ayrışmaları artıracaktır onun yerine bu olaylara karışan itlerin eğitilmesi gerekiyor.
ben karma olan her şeye karşıyım. karma eğitim, çalışma ortamı ki yolculuk bunun en hafifi yani önce karma eğitim kalkmalı, sonra kadın erkek ayrı ortamlarda çalışmalı, alt tarafı 30 dakikalık yolculuklarda sorun çıkıyorsa demekki sistem yanlış...
Evlilik te karma olmasın o vakit. Erkekler olarak birbirimizi zkelim tam olsun.
Okul yolu bekler gibi artık metrobüs yolumu beklenecek.
Bu neyi çözecek? Metrobüste kadın kadınasın tamam, sokakta ne olacak? Bu sapıklar ortalıkta gezdiği sürece metrobüsü kapatırsan durakta saldırırlar.
Ayrıştırma değil ki bu... Bir kadın isterse ortak otobüsleri kullanacak istemezse kadınlara özel olanını tercih edecek ama erkek için seçenek yok ortak olanı kullanabilecek sadece. Bu ayrıştırma değil kadına sunulan bir ayrıcalıktır
Ortak alanı kullandın diye ozaman tantanayı gör sen :D
@Elisolder Ayrıcalık kadına değilde erkeğe yapılmış olsaydı ve erkek her iki seçeneği de kullanmaya kalksaydı ancak o zaman tantana çıkardı. Kadın ister orayı ister burayı kullansın iki cılız ses harici tantana çıkması mümkün değil. Çünkü kadının dokunulmazlığı var erkeğin yok
eger ki boyle bir ag çalısması yaparlar japınyada ki gibi kızlar ayrı erkekler ayrı olur arabamı satar metrobus kullanırım benim araba ayagımı yerden kessin diye aldım ama diger sebebi taciz yani hoş degil
Kadınlara ayrı , erkeklere ayrı olacağına kanunları duzenlesinler. Eğitim sistemini duzenlesinler.
Böyle ayırma teorilerini düşünen ahmaklar hep cikicak. Vizyonsuz insanlar bunlar. Günü birlik düşünen yılda yapacaklarını düşünmeyen. İnsanlar. sorsan 5 senelik bir planları bile yok. Anlık yaşayan insanlar mı? Oda değil. Yarı cahiller.
çözüm ayrı otobüs degil çözüm cocuklarimiza daha küçük yasta tv de oynayan birbirine tecavuz eden ya da ensest ilişkileri anlatan dizileri izletmek yerine daha düzgün bir aile eğitimi vermek...
hayır ne olursa olsun toplum ikiye ayrılmamalı ne cinsiyet ne ırk ne statü ne de başka bir şey açısından..
Kadınlara özel ulaşım ağı yapılınca bütün taciz sorunları çözülecek mi? Taciz sadece ulaşım alanlarında mı yaşanıyor?
Olmamalı, ulaşım ağı olmasındansa kanı bozuk şerefszler adam gibi durmasını bilsin daha mantıklı. Özgürce otobüse metrobüse bile binemeyeceksek ne anlamı var bu hayatın
Taciz tecavüz edene ceza vermek yerine haremlşk selamlık ayırma yöntemi veya yine eğitim vermek yerine ayırma yötemi
Bu kısaca kara cahil oşduğumuzun bir örneğidir
Ülkenin “cinsellik” adı altında çok iyi bir eğitim vermesi şart. Küçüklükten itibaren böyle bir eğitim verilirse, bu tür olayların azalacağı kanaatindeyim.
Kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın, kadınları toplumdan soyutlamak yerine halkı bilgilendirip, bilinçli bir toplum yapısı oluşturulmalıdır.
Belki seçenek olarak bulunmalı. Sonuçta tercih etmek isteyenler olabilir. Herkesin kültürü ve inancı farklı sonuçta. Ama bence olmamalı.
Bence cok sacma yaaa bir ikisine haddini bildirip bir idam tahrasinda sallandirmak gerekio ama insan haklarina aykiri bole biisi olsa bidaha bole seyler yapabiliyorlarmi gorurduk
Bundan daha çok taciz tecavüz olaylarına ibretlik ceza verseler idam gibi ve birini canlı yayında devlet kanalı mesela TRT de izletseler korkudan bir daha kalkışamazlar böyle bir şeye bu kanı bozuklar
Her yıl her yıl aynı monolog. Hadi erkeği kapı dışına attın, homoseksüelini ne yapacaksın lan?
Adem ile Havva acele etmese, eminim diğer gökyüzü de ayrışınca ışınlanırmış.