AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
351Cevap
bunun tecritten farkı yok ki
biri kalkar kadınlara özel ulaşım ağı ister, biri kalkar erkeklere özel yaşam alanı ister
ayrıştırmak çözüm değil ki bu şekilde
temelden bakmak lazım olaya
göster amcana pipini diye büyütülen bir erkek çocuğunun kadınlara bakışı da yetişme tarzıyla aynı olur
önce herkes kendi çocuğuna karşısındakinin bir insan olduğunu öğretmeli
sevgiyi, saygıyı bilen bir fert zaten karşısındakine aynı şekilde davranır
Yeni nesillere aktaracak bilgeler lazım kadın erkek eşitliğini ve erkeğinde vicdanen adaletli olması lazım aile içindeki ufak tefek sürtüşmeler tartışmalar ı bir kenara bırakırsak kadına yönelik şiddet taciz tecavüz olaylarında kalıplaşmış cezalar ve kurallar olmalı ve caydırıcı nitelikte özelliğe sahip bir kanun ve eğitimde akademik bilgiden ziyade sosyal iletişim bilgilerini daha çok enjekte etmelitiz çocuklara ve hâla eğitilmesi gereken kişilere.
Olması gerek evet ama topluluk olarak ahlaklı edepli olana kadar. Ahlak edep edinmek için aile terbiyesi gerek. Bunun yanı sıra suçlular ağır bir şekilde cezalandırılmalı insanlar adalete güvenebilmeli. Eğer millet olarak ahlaklı edepli olursak bu tür şeyler yapmamıza gerek de kalmaz.
Kadınlar özel varlık mı neden ayrı taşınıyormuş. İşin maddi boyutunu bilmeden konuşulması son derece yanlış. Belediyelere binecek maddi yükü , alınacak yeni otobüsleri , çalıştırılacak işçileri , birsürü maliyeti göz ardı edip konuşmak kolay. Sizin kafanızdakiler yönetiyor zaten ülkeyi. Kadına tacizin ana sebebini çözmek varken sunî çözümlerle gereksiz gündem yaratıyorsunuz. Birazcık kafanız çalışsın ya
Kafinlarda erkekleri taciz edebiliyor bu yuzden metroda bence pembe ve mavi olarak ikiye ayrilmali ve birbirimiyi gormeliyiz ayni metroda olmaliyiz ama ic ice gitmesek bence daha rahat ederiz ( yobaz diilim yobazlardanda nefret ederim) tamamen kisisel konfor icin olmasininuygun buluyorum
Hem erkeklerde yer verme derdinden kurtulabilirdi
Yinede sıkıntı vazgectim karma iyi ama cezalar agirlastirilabilir hadım etme mesela
Karma ulaşıma devam edilmeli. Sıkışıklığı gidermek adına , sefer sayıları arttırılmalı, tacizcileri caydırmak adına farklı önlemler alınmalı. Mesela toplu ulaşımda taciz edildiği hissine kapılanlara özel bir telefon uygulaması sayesinde hızlı ve etkin destek sağlanmalı... Bir nevi imdat tuşu..
Olmasın tabi böyle cinsiyetçi ayrımcı bir malca uygulama olabilir mi bu olay kadına erkeğe hakaret vebalı gibi ayırmak nedir bunun cezasını önce devlet sonra vatandaş vermelidir duyarlı olunmalıdır bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi saptal saptal sözlere tamah edilmemeli kadın hayat demektir bizi doguranda doguranda bakanda inananda kadındır
👏🏻👏🏻👏🏻
Zihniyeti düzeltmek diyip dutuyorsunuz da düzeltebiliyor musunuz? Düzeltmek için ne yapıyorsunuz? Eğitim hakkında ne biliyorsunuz?
Olmuyor işte. Yıllardır durum daha da kötüye gidiyor. Kimse tüm taşıma araçları haremlik selamlık olsun demiyor. KORKMAYIN! İsteyen kadınlar ayrı araca binsin diyor. Bunun açıklıkla kapalılıkla çocuklula Müslümanlıkla Hristiyanlıkla bir ilgisi yok! Bu ülkede en çok çocuklar taciz ediliyor!
Eğitimden bahsediyorsunuz ya, alın 5 yaşındaki çocuğa tecavüz eden şerefsizi eğitin de görelim hadi. Ya da sevgilisini parçalayıp çöp kutusuna atan adamı eğitin. Bekliyoruz hadi eğitmenizi. Siz eğitene kadar inşallah sıra sizin sevgilinize, kızınıza da gelmez.
Bu kadar cahilleşmeyin 1000 erkekten 1i bu sapıklıgı yapar bunu hepsiyle kıyaslıyamazsınız. Eğerki kadına ayrı ulaşım ağı gelinirse insanlar bölünür ayrışır araplaşır bir nevi iranda var diye biliyorum böyle birşey. Ayrıca tecavüz tacizde caydırıcı bir hak hukuk yasa YOK bu nedenle tecavüzün devamı gelecek her kadın ve kız çakı taşımalı taciz tecavüz esnasında vurabilirsiniz hapise girmezsiniz kendinizi korudugunuz için. Çünkü bu millet iyi uyusturucu çekmiş kimse umursamıyor abdnin halkı gibi
Ben her gün metrobüse binerken acaba bu sefer hangi öküzün bakışlarına maruz kalicam diye söylenerek biniyorum nefret ediyorum bu yüzden çoğu erkekten ne giyiceğimi şaşırıyorum artık dikkat çekmemek için başımıza bişey gelincede çünkü kapalı giyinseydin oluyor. Rug hastası dolı ülke hangi birini bulup tedavi etsinler idam cezası olmadığı sürece taciz tecavüz bitmicek başka caydırıcı bir ceza yok çünkü. Bencede ayrılsın çok çok mutlu olurum.
Olmamalı, sadece tacizi normalleştirmeye yarar. Bunu yapacaklarına adam gibi ceza verseler hiçkimsenin bu kadar canı sıkılmaz.
Zaten bunu isteyen insanların derdi de taciz falan değil, sadece kadın ve erkeğin ayrıştırılmasını istediklerinden bahane olarak sunuyorlar.
Böyle bir uygulama ancak erkekler arasında kalan bir kadının tacize uğramasını rasyonalize eder.
Bu tip işleri kahvehane edebiyatıyla çözmeye çalışan kifayetsiz varoşların seçtiği yöneticiler yüzünden bu haldeyiz zaten.
japonyada uygulaıyor bu olay. ama türkiyede olurmu bilmem olsa bile irtica hortladı olur. eğitim versen ne olur herkes eğitilemiyorki hayvan herzaman hayvandır. ama bunlar hayvan bile olamaz (hayvanlara hakaret etmedim bu arada onlardan özür diliyorum.)
Bu tartışılması çok saçma bir konu çözüm olarak bunu sunan beyinlerin de geriliğinin kokusu buraya kadar geliyor aptal olmayın kadınları insan sınıfına bile koymayan araplar yerine daha medeni ülkelerin iyi yanları örnek alınabilir ar*p seviciliğinizi arabistanda yapabilirsiniz
Karma ulaşıma devam edilmeli. birinci si erkek lerin hepsi ve ya kadin larin hepsi sapik gibi gozujur dediginiz olursa. sorunun cozumuyse dogru egitim ve toplum seviyesini yukari tasimakdir. yaradilis nedenine bakarsak erkek ve kadin bir birinin tamamlayicisidir ve onlari ayristirmak durumu daha kotu yapar cunku bunu yapan ulke ler var ve malesef durumlari vahim. ancak kanunlari daha sertlestire bilirsek suc isleyenlerin sayisi azalir
Herkesin atladığı ve ters açıdan baktığı bir konu var
Kadınlara özel metrobüs olayı "kadınları toplumdan ayrıştırın" değildir
Tam tersine erkekleri ayrıştırmaktır
40 milyon erkeğin tamamının sapık tecavüzcü sayılmasıdır
Kadınlar desteklese anlarım da erkekler nasıl destekleyebiliyor anlayamıyorum
Bir erkeğin kadınlara özel metrobüs istemesi "evet bende sapığım diğer hemcinslerim de sapık" demesi anlamına gelir
Bence en azından 1 vagonda olsa kadınlara özel olmalı, o vagona daha titiz davranılmalı belki daha çok koltuk olmalı konfor sağlanmalı. Karma şekilde gitmek isteyenler yine gidebilmeli ancak karma ya da ayrı gidebilmeyi seçme hakkı bence kadınlara verilmeli.
Bunu yapmak dışardan kötü bir izlenim yaparlar o yüzden haber yasağı getirmek daha mantıklı geliyor başkanlara bence böyle çözüm aramak yerine ön kapıdan alıp arka kapıdan bırakmak yerine geçici hadımlık yapılmalı tıpkı cezaevi cezaları gibi 6 Aydan başlayıp müebbete kadar gitmeli.
eğer kadın erkek ayrımı olursa geçmişe geri döneriz. anlamı olmaz. taciz vakalarını önleyecekleri yerde kadınlara ayrı ulaşım ağı nedir. insanlara terbiye verilmeli. uymayanlara iyi bir ceza verilmeli ki korksun yapmaya çekinsin. tacizin cinsiyeti yoktur. kadınların da taciz edebildiği bir gerçek. o zaman onlardan ayrı tekli ulaşım ağlarında mı yolculuk edeceğiz? en iyisi tekil kapsül yapsınlar tacizden kurtulalım
Valla tramvayda gözgöze gelipte aşık olup evlenen bir çifte şahit oldum. Şuanda çocukları var 2 yaşında. Özel ulaşım ağı yerine ağır yaptırımlar uygulanırsa çözüme ulaşılacaktır diye düşünüyorum ama daha yeni 10 yaşındaki koz çocuğuna zincirleme uzun zamandır taciz eden 45 yaşındaki şeref yoksunu beraat etti yine. Bu kararlar hep kanıbozuk şerefsizlere ümit veriyor.
Pozitif ayrımcılık kılığında bir tecrittir ayrı bir vasıta önerisi. Kedimize sahip çıkamıyoruz kuşu kafese koy orada daha güvende olur yaklaşımıdır. Üstelik kedi değiliz kendimizi nefsimizi körlemek bu kadar zor olmasa gerek. Yaptırımlar artmalı toplumsal bir tepki sinerjisi olusmalı yasalar ile desteklenmelidir.
Cahilce bir fikir, bunu uygularsan zorunlu hâle getiremezsin tercihe bırakmak durumundasın, tercih edenlerle tercih etmeyenler farklı algılanacak, ne lan bu her yerde ayrılalım, izole olalım, herkes birbirine öcü gibi baksın, çözüm aileden, okuldan, çevreden, toplumdan kaliteli eğitim, böyle yasakçı, kısıtlayıcı, ayrıştırıcı önlemler çözüm değil sorunu daha da büyütür
Abi insanların karakter meselesi bir durum ister kadınlara özel bir ulaşım aracı olsun ister olmasın sadece otobüslerde taksilerde vs vs şeylerde olmuyor insan öyle bir şerefsizlik yapacaksa zaten mekan önemli değil ondan dolayı ulaşımdan önce bu taciz ve tecavüz olaylarına bir şekilde kesinnn bir çözüm bulunması lazım gerek idam gerek ömür boyu hapis cezası ama ulaşımdan önce ona bir el atmaları lazım
Hayır tabikide tamamen karsıyım, bu sisteme ayak uydurmayan kadın karma sısteme devam edınce tacız veya tecavuze ugradıgı zaman ee bınmeseymıs ozaman denilicek daha cok sınırlerımız gerılıcek, toplumdan soyutlanmak degıl kadın erkek bır arada yasamak ıstıyoruz özgürce.
Özgursun zaten.
Bir alternatif olarak olmalı. Hem karma hem de sadece kadınlar için. Karma yolculuktan rahatsız olanlar için. Ama tacizi engellemek için asıl görev ailelere düşüyor. Herkes çocuğunu ahlaklı, saygılı yetiştirmeli. Arada çıkan çürük elmaları da devlet cezalandırmalı.
Bana sorarsanız cezaları mala değilde cana dokunur halde değiştirecen. Ya malı kesecen ya da direk ölüm cezası verecen. Hatta bunu bide halkın gözüne soka soka yapacan. Bak bakalım bir daha yapabilirler mi? Hammurabi kanunlarına bak bakalım. Kısasa kısas. Bitti...
Bunun cozumu daha caydirici cezalardan gecer artik yarginin toparlanmasi ve ornek olusturacak kararlar vermesi gerekli gelecek nesiller icinse egitime ve kisisel ozgurlugun sinirlanmamasi gerekli ki bu sekilde davranis sergileyecek bir zihniyete sahip olmasin lakin benim bu goruslerimin bu ulke icin olanaksiza yakin olmasi sebebiyle ozel ulasim agi ve kadinlarin aksam saatlerinde istedikleri yerde inme alternatifi daha makul
Erkeklerin hepsi olmamalı demiş nedenin altı en azından güzell kızlara bakabilmek ve egosunu tatmin etmekniçin bu kadar düşmeyin bence ayrılmalı rahat rahat seyahat edilmeli ama şu şekilde 3 şekilde uygulama olmalı nasıl şöyle ki erkeklere özel 1 kadınlara özel hat 2 3 ise kadınlar ve erkeklerin genel olarak girebileceği bir yer olmalı rahatsız olmayan bayan ortak hattı kullanabilir bence daha mantıklı
olmalı tabiki beyni sadece bacak arasında calisan adamlarla pardon erkeklerle degil ayni metrobüse binmek beraber adım bile atılmaz kadin sokakta bagirarak fermuarini acip uzerime boşaldi diyor bu ne demek nasil bir zinhiyet bu boyle pisliklerin sonu idam olmalı
Ol-ma-lı kesinlikle. Kadın tacize uğraması ve tecavüze uğraşamı suç başta. Her erkek bunu bilemelidir. Erkek olarak utanıyroum. Ama kadın ve erkek ayrı ve rahat seyahat edebilmeli ve kesinlikle ayrım olmalıdır Kadın kadına konuşacakları vardır erkek de erkeğe göre konuşacakları vardır. hem de bu dine de uygundur. Merak ettiğim nokta o erkek sapık o hale gelince kadar neden bir kere masturbasyon yapmadı? hadi geçtim neden kendine hakim olamadı? Kesinlikle ayrı olmalı ve sapık kadın erkek idam ile cezalandırılmalıdır.
Çok saçma iki üç kendini bilmez yüzün den eşimden babamdan kardeşimden oğlumdan ayrı seyehat mi ederim.
Gelişmiş ülkelerde bu şekilde mi taciz önleniyor? Bak ne kadar kadın erkeği ayrıştıran toplum varsa orada taciz daha çok görülüyor bu düşünceyle hiçbir yere varılmaz, daha çok artmasına sebebiyet verir metrobüste olmaz farklı bir yerde olur yobaz zihniyetinizi değiştirin artık bu olayların artma sebebisiniz iğreniyorum bu düşüncedeki insanlardan.
"2019-2020 eğitim ve öğretim yılı" ibaresi var ya işte okullarda öğretim uygulanıyor fakat eğitim verilmiyor. Keza aynı şekilde ailelerin çoğunluğu da çocuklarına öğretiyorlar fakat onları eğitmiyorlar. İşte eğitim olmayınca da böyle yozlaşmış insanlar çıkıyor toplumun içinden
Haremlik selamlık çözüm değil. Çözüm sadece eğitim ve şerefli bir toplum yetiştirmek.
Hayır tabiki de bu çözüm mü olacak? Dönem artık kadınlar evde otursun erkekler çalışsın dönemi degil, bu dönemde kadınlar her yerde metrobüsü ayirsa bile iş yeri ne olacak sokak ne olacak saçma.. Caydırıcı cezalar gelsin. ya da tecavuzculeri halka teslim etsinler bakalım ne yapıyorlar..
Hayır olmamalı toplumu cinsiyet olarak ikiye bölmek çok sacma ve ayriştirmak olur bunun yerine agir cezalar gelmeli ben idamdan yanayim
Haklısın zamanında ayrım var diye bağıranlar şimdi ayrım istiyor
Olmamalı ! Ayrı ulaşım ağı düşüneceğinize Erkeklere adam olmayı, insan olmayı nasıl davranması gerektiğini öğretmeye çalışın. Bir erkek olarak utanıyorum artık. Cinsel ayrım yapmayın. Kadın mini de giyer tayt’da giyer, kimseye sormak zorunda değil veya korku yaşamak zorunda değil. Hangi çağda yaşıyoruz? Kendi sapıklıklarınız yüzünden insanlar kısıtlı yaşamak zorunda değil. Destekliyorum kadınları sonuna kadar. 💪
Hadi ulaşım aracında koruduk kadınları sokakta ne olacak. Çözüm ayrıştırmak değil. Çözüm eğitim, cinselliğin tabu olmaktan çıkartılması. Bilnç altında bunun normal fizyolojik bir ihtiyaç olduğunu şekillendirmek. Yoksa otobüsleri ayır sınıfları ayır sşnemeları ayır sonu yokki. Evde kocası tarafından cinsel şiddete tacizine uğrayan kadınları nasıl koruyacağız. Bu bir devlet politikası olmalı
Heeh sokakta sanki beraber değil bu insanlar 😀 akıl küpü millet ya
Aynen, hep içiçeyken sadece otobüslerde bunu yapmaya çalışmak olayında basitşeştirilmesi gibi geliyor bana
Bencede kadınlara özel ulaşım ağı olmalı toplum içine çıkmaya korkar olduk ailemiz var annemiz bacımız var yeğenlerimiz var aile için + kadınlara özel ulaşım olmalı da zor yapmazlar böyle. Bir proje izmirde neoldu bir aralar kadın taksiciler çıkacaktı neoldu çıkmadı 😕
Şehirleri de bölelim yazık korku bitsin 🤣🤣
Karma ulasim sectim.. sebebi ise.. olurda kadin erkeklerin kullandigi araca binmek zorunda kaldi.. yine basina gelmedik kalmaz. busefer kadinda suc aranir neysi vardi etkek otobusunde falan filan.. cozum bu degil
Ben katılmıyorum çünkü bu bahsettiğiniz şey haremlik selamlık haline gelmesi yarın birgün de kara çarşaf giyinsinler mi giyinmesinler mi diye görüş çıkçak nerde bu kadın erkek eşitliği taciz cilerlerede möbbet hapis sistemi gelebilir
Çok sacma bence toplulumuzdaki erkeklerin algisi degismeli , kadınız ve cinsel obje olarak görmekten vazgecmeliler , metroda ya da herhangi bir yerde gorup kestirmek , ya da sosyal medyada bile konuyu cinsellige cekmek hic de hos degil , biraz insanlik.. bunlar ağar trawmalara sebep oluyor.
Olayın 2 boyutu var.
1) Tacizin cezasının etkili ve caydırıcı olması ancak toplumda yer bulmasına neden olur.
2) Ahlaki açıdan kendine bakılmasını isteyen ve bunu teşhir etmekten çekinmeyen bir kadına taciz yapılmasında da kusur olsada hafifletici sebepler vardır. Bu ayırımda yapılmalı.
Bize özel ulaşım sağlayacaklarına sapkın ruhlu pisliklere özel yasalar çıkartsalar daha kolay olurdu. Ama yok illa taciz edeni şikayet edince 2 3 saat tutup serbest bırakır bizim sistemimiz.
Birbirimizden uzaklaştıkća daha yabani oluruz bu hep böyle 😀 Şehirleri de ayırabiliriz hatta ülkeyi de bu çözüm değil sapık olan için kudüs duvarı diksen tırmanır mk 🤣🤣 iç içe yaşamak zorundayız yani
Kesinlikle olmamali. Kacmak cozum degil ki? Sorunun uzerine gidilerek nedeni irdeleyip, buna uygun ne yapilabilir diye dusunulmeli. Sapigin teki taciz etti diye izole yasamak cok cahilce. Caydirici ceza taraftariyim, para cezasi degil !
Bo olay munferir bir olaydir ayri bir uladim agi na gerek olmadigini dusunuyorum o serefsiz o. c hakettiği cezayı alacak. fakat bu tür olayların önüne geçebilmek adına ailelerimize yani bize büyük görev düşüyor çocuklarimizi guzel yetistirelim çocuklar ulkemizin ve bizim geleceğimizdir egitim şart ve aileden başlar. saygilar
Kadınları ayırmak soyutlamakla alakası yok bu yöntem Çin'de de deneniyor ve hala faaliyet de bu insanların kendini daha güvende hissetmelerini sağlar işlek şehirler de birkaç ilçede olabilir hepsinde olması fazla abartı olur güzel fikir ama
Sivasta yaptı adamın biri pembe taksi ve pembe minibüsün önünü açtı adama çok yüklendiler baktı kadınlardan tepki yağıyor adam kaldırmak zorunda kaldı kimse şartlar ne olursa olsun ayrıştırılmayı istemez
Ya bunu destekleyenleri de anlamıyorum. Bir sonraki aşama ne ülkeyi kadınlar- erkekler tarafı olrak ayırmak mı?
Toplum içinde yaşamak istiyorsa kendini dizginlemeyi öğrenecek, yok kadınlar kapansın yok pembe otobüs diye saçmalayacak.
önce çoluğunuza çocuğunuza bunların yanlış şeyler olduğunu öğretin direk bir sorunu ortadan kaldırırsınız
Kadınlara özel ulaşım ağı yapmak yerine hayvanlar terbiye edilmeli, tacizciler ve tecavüzcüler korunmamalı, salı verilmemeli
ve içine edilip bırakılan, cahil yobaz kuşaklar yetiştiren eğitim sistemimiz bir an önce düzeltilmeli
Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/44)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/45)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fasıkların ta kendileridir.” (Mâide, 5/47)
Kadınlara özel otobüs nedir ya. Allah aşkına kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Arabistan’a mı özeniyoruz pes doğrusu.
Bence ikiside olmali hangisinde rahat hissederse ona biner
Örnek japonya.
Asyalilarin mk
@Elisolder amerikada da var bu uygulama
Kasınlara özel olana kadar bizim toplumu düzeltsek olmazmı şeriat ta ayrımcılık vardır biz laik bir devletiz eğer tacizci ve tecavüzcülere gerektiği ceza verilse keşke ama bir aile bakanımız birkereden birşey olunmaz dedi sizde kim suçlu açilen eğitim ve yargınım değişmesi gerek
Bu gerizekalilar sadece metrobuste tecavüz taciz var sanıyor. Önce tecavüze çare bulsunlar sonra konfor ve kalabalığın önüne geçmek için daha fazla karma metrobus hizmete acsinlar
Ozel ulasim agi olacagina, anne dediklerimiz evlatlarina namus haysiyet nedir bunlari ogretmeli !!! Dogurup dogurup saliyorlar sonra olanlar tecavuz taciz!!! 5 yasindaki cocugun sokakta oynama hakkini, bir kadinin metrobuse korkmadan binme hakkini elinden alanlar bence sokaga cikmamali metrobuse binmemeli !!!
Ayrı ulaşım bence bataklığı kurutmak yerine sinek kovalamaya benzer bunun yerine başka tetkikler kesinlikle bulunabilir sonuçta burası Türkiye arabistan değil.
Bu fikir çok yalnış. Kadın erkek toplumda karma yaşamayı öğrenemediği zaman asıl problem ortaya çıkıyor. Erkekler kadın görünce sapıtıyor, kadınlar daha aciz oluyor ve kendini korumayı öğrenemiyor. Avrupa da taciz tecavüz, ortadoğuya göre çok çok daha az. Ortadoğuda çok var bakmayın, yansıtmıyorlar
Olabilir bence neden olmasın taciz olmasa bile ona buna yapışa yapışa gitmek zorunda kalmak baya rahatsız edici. Ayırmasalar bile koltuk sayısına göre yolcu alsınlar kapıdan taşana kadar doldurmasınlar fksjfjf içeride yolcular iç içe geçiyor