Ekrem İmamoğlu geçen gün, yani salı günü İstanbul seçimleri ile alakalı yaptığı konuşmanın bir kısmındaki cümle bügün Türkiye gündeminde baya ses getireceğe benziyor. Üstelik bu konu Twitter gündeminde #145YıllıkHainlik hashtag'i ile de TT oldu.Konuşmanın bahse konu kısmı; "Bu memleketin bu şehrini sadece İstanbullular sonuç olarak merak etmiyor, bütün dünya takip ediyor. 145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz. 145 yıldır mücadele ettiğimiz bu süreçte elbette hatalar, eksiklikler olacak ama çok büyük hataları memleket kaldıramaz." dedi. Dedi ama peki İmamoğlu ne demek istedi?
Bu konu Twitter'da da TT oldu. Kimi: Kimisi:Kimisi de:Dedi.
Şu sorunun altında aklı başında 3-4 tane cevap gördüm. Gerisi fasafiso. Hiç bu kadar tilt olmamıştım. Nefretimi buraya kusacağım.
Evet çok gizli bir planın parçası ve ağzından kaçırdı. Püüü, yahudi köpek. Tüüüü.
Yobazlar sizi. 3 kuruşluk aklınızla teori üretir olmuşsunuz :S (Soran, bu dediklerim senden bağımsız)
Dün Berat Bey ağzından ne kaçırdı, anlayabileniniz var mı? Yoksa ekonomi konusundaki tek fikriniz: "Ehonomi çoh eyi." cümlesinden mi ibaret?
Ben de sabahtan beri yatırımcılara bunu anlatmaya çalışıyorum. Hee çoh eyi.
Neyse ya, giren çıkan size girip çıkıyor. Bana ne Allah aşkına.
Demokrasinin ilk adımları, bu millet için yıllar önce atıldı. O zamanlar bu önemli bir kavramdı. Yıllar önce insanlar bu düşünceler için canlarını verdiler.
Şimdi de halkın iradesini hiçe sayıp kendi çıkarlarını halkın iradesinden üstte tutanlar ile savaşıyoruz.
Hayır tarih bilgisi olan da yok. Biri bir şey s*çıyor, herkes o b*ka tapıyor.
@Avantika Aslında bu bir tartışma değil, çok haklısın. Her zaman anlatmaya ve sabırla aktarmaya azim gösteriyorum. Bu soruda yaptığım şey kendi aklıma ve bilgi birikimime ihanet etmektir. Onlar gibi sadece havlıyorum, hakaret ediyorum ve küçümsüyorum.
Bu noktaya varma sebebim de içten içe sahip olduğum ama bende olduğunu dahi inkar ettiğim vatan sevgisi ve onun bende yarattığı iyimserlik. Acı ama, aynı gemideyiz. Yalnızca onların iyiliği için değil, kendi iyiliğim için de "iyi olsunlar" istiyorum.
Öte yandan romantik bir iyimserim. Dün hiç bir şey olmayacağını bile bile pür dikkat, büyük bir heyecan ile ekonomi bakanını dinledim.
Benim için iyimserlik de, yapısal reformlar da bitmiştir.
Geriye bir tek öfke kalıyor.
Ve haklısın. Asılsız her önerme bir çeşit dedikoduculuktur. Karaktersizliğin en temel ibarelerinden bir tanesi.
145 yıllık mücadeleden kastı demokrasinin bir süreç oluşu. İstedikleri kadar anirsin bazıları, Turkiye'de asla devlet tarafından pek kabul görmedi demokrasi.
Bu a Osmanlı da dahil. Tabii o devirlerde laf ettirmemeye and içmiş bazı comarlari gucendirmis.
Bir tane troll de gelmiş 'Ben mazbatasi verilsin istiyordum ama' diye cümle kuruyor.
Abdülhamit de inatla tahta yapışan, herseyi bastıran, bir sürü başarısızlığı olan bir adamdır. Herkes imparatorluğun ömrünü uzattığını iddia eder ama çözülmesinin temelleri de kendisine aittir.
Tarih bilgisi sıfır bir cahilsin. Seninle tartışmaya girmemek için kendimi zor tutuyorum. Abdülhamid hakkında kaç tane kitap okudun? Kaç tanesi 1. kaynaktı? Neye dayanarak burda çözülmesinin temelleri kendisine aittir diyorsun. Boş boş konuşmayın burda. Az öteye gidin.
@xBaykus Adam toprak kaybetme ve iç karışıklıklar ve farklı sesleri zorla bastırma rekortmeni. Donanma beni devirecek diye bir köşeye kaldıran, hal etmek kelimesini çağrıştırıyor diye İngilizce yayın yapan dergilerde Hall kelimesini yasaklayan zihniyette bir adam.
Yakın tarihe Atatürk benzeri figür kurgulamak için sisirilmeye, olduğundan fazla biri haline getirilmeye çalışılıyor.
Adamın devir de ingilizler olmasa Ruslar İstanbul'u işgal ediyordu neredeyse mk, sen ne bok biliyorsun asıl?
Ben senin gibi bok bilmiyorum. Senin bilgin boktan ibaret onuda anlıyoruz. Abdülhamid ile Atatürkü yan yana getirmeyin lütfen. İkisi de alakasız birer kişilik. Benim sadece Abdülhamid ile ilgili 1 kitaplığım var. Çoğu 1. kaynak kitaplar ve kalanı da kaynaklı ve belgeli akademik kitaplar. Abdülhamidi sevmek zorunda değilsiniz ama Meşrutiyet meşrutiyet diye bağırıp yönetimi ele alınca toprak kaybeden meclisin suçunu Abdülhamide yükleyemezsiniz. Gidin az kitap okuyun. Abdülhamid'in meclisi tatil ettikten sonra toprak kaybetmesi varsa çoğu 1. meşrutiyet zamanında Mithat denilen hainin ülkeyi soktuğu rus savaşından dolayıdır. Bilmediğin konularda burda konuşup ölmüş adamın günahını alma. Yazık.
@xBaykus Ne bildiğini anlatmamak. Ben ''Hunlar yağma yaparken kadın ve çocuklara zarar vermiyordu, asla kimsenin kılına dokunmuyorlardı, sadece direniş olursa öldürmek zorunda kalıyorlardı, koca şehirleri yağmalarken bir tane çocuğa zarar vermiyorlardı'' gibisinden akıllara zarar beyanlarda bulunan ve tarih fakültesinde okuduğunu iddia eden adam bile gördüğüm için şaşırmıyorum ''Ben şunu bunu biliyorum'' demene.
Kitaplığı varmış Abdülhamit üzerine. Neymiş la o akademik kitaplar?
Yeşilköy'e rusların diktiği ve parasını bize ödettiği anıttan haberin var mı?
Rus Savaşı mı? Mithat Paşa sokmuş, sanki biz normalde ruslarla hiç savaşmıyorduk, Mithat Paşa'nın başının altından ruslarla savaşmak yeni bir fikir olarak çıktı. Son iki yüz yıl onlarla didişerek geçmişti zaten.
Abdülhamit'e bir şey de demiyorum, adam işte kendince başarılı bir yönetim göstermiş, kafası da çalışıyormuş.
Ama herifi kahramanlaştırmak için yalan söylenmiyor mu, delirecem artık bir gün şu bizim milletin salaklığı ve yalancılığı yüzünden.
@Ragnar_Lodbrok Bak kardeşim. Az önce bütün savaşları Abdülhamide yükledin. Şimdi de Abdülhamide bir şey demiyorum diyorsun. Abdülhamid hatasız bir insan değildir elbette. Ama sen Rus savaşını ona yükleyemezsin. Yeşilköy anıtını ona yükleyemezsin. Savaşı kaybedersen paşa paşa ruslar ne derse onu yaparsın. Ruslarla tabii ki didişiriz. Politik gerilimler olur. Ama SAVAŞ OLMAZ ! Bu siyasi ve politik bir çizgidir. Abdülhamidin denge politikasıdır. Ama ben kimle tartışıyorum da anlayacak. Kitapları varmış neymiş la o akademik kitaplar diyor adam. Üslubuna bakıyorum yok. Bilgine bakıyorum yok. İftira atıyorum diyeceğim ama sende iftira atacak kadar yürek bile yok. Sadece cahilsin ama emin ol cehalet iftira atmaktan daha masumdur. En iyisi düzgünce öğren. Bak tekrar söylüyorum, biz siz Atatürkçüler gibi kimsenin heykelini dikmeyiz her tarafa. Yanlışı ve doğrusunu ortaya koyarız. Abdülhamid hatasız bir şahsiyet değildir. Hatalarıda vardır elbet. Ama hatası olmayan bir olayı sen onun üstüne yıkamazsın. Hangi akademik kitabı açıp okursan görürsün ki bunlar meşrutiyet zamanında alınan kararların hem meşrutiyet zamanında olan sonuçlarıdır hemde tatil edildikten sonra süre gelen sonuçlarıdır.
Çok konuşuyosun ama boş konuşuyosun. Sana anlatacak bir şey bulamıyorum. Aynı fikirde olmamamız problem değil merak etme. Asıl aynı fikirde olsaydık o zaman problem olurdu.
Sizler akıl ve mantıktan uzak olduğunuz için realizmi de kaypaklık olarak görüyorsunuz. Oysa bir Atatürkçü olarak senin bu konularda dogma bilgilerden uzak ve daha çok akıl ve mantığa uygun düşünmeni beklerdim ama Atatürkün aksine bugün atatürkçülük böyle akıl ve mantıktan uzak bir topluluk haline gelmiş. Beni yanıltmıyorsunuz. Ben hiç bir lafı gevelemedim. Abdülhamidin doğrusuda vardır yanlışıda vardır. Sen burada olmayan bir yanlış uyduruyorsun. Olmayan bir doğru da uydursaydın gene ben sana burada inkar ederdim. Siz bu tür şeylere alışık değilsiniz. Budistten farkınız yok.
Ben fikirlerine saygı duyuyorum. İngiltere ve Fransanın Ruslara karşı politikasının Osmanlının ömrünü uzattığı doğrudur. Ama ingiltere ve rusya ile denge politikası kuran Abdülhamid sayesinde devletin ömrü uzamıştır. Bugün Türkiyenin bir çok kurumu Abdülhamidin mirasıdır. Atatürk zamanında ki eğitim altyapısının mimarı Abdülhamiddir. Sığ bakmaktan çok ayrıntıya girebilirsin. Perdeye bakıyorsun ama arkasındakini merak etmiyorsun.
Biz abartmıyoruz. Yaptıklarını söylüyoruz. Modernleşme Abdülhamidle başladı da demedim istiklal harbinin mimarıda demedim. Sen kafanda benim anlattıklarımı nasıl evirip çeviriyorsun anlamıyorum. Şuna birde abdülhamit diyip durma lütfen. Emin diye bir ekeğe Emine diye seslenmekten daha kötü.
1. Meşrutiyet halk ilk kez yönetimde temsil edilmeye baslamadi mı ve bu demokratikleşme yolunda ilk adım değil mi arkadaşlar bunu herkes biliyor. O tarih 1877yılları Abdülhamit han dönemine denk geliyor doğru! bunda ne var onu anlatmadım ki neticede o zamandan başlanmış demokratik adımlar atılmaya lafları neden çarpıtılıyor anlamıyorum. Padişahlar döneminde demokratiklesmek kolay mıydı sizce? ama o zaman demokrasinin ilk bayrağı cikariliverdi.
Evet çok güzel temsil edildi mesela en çok toprakta Meşrûtiyet döneminde kaybedildi Mithat Paşa ve adamları yüzünden. Daha sonra Meşrûtiyet bizi Ruslarla savaşa soktu Abdülhamid girmek istemedi savaşa ama meşrûtiyet var karışamadı tabi açıkçası her şey görünürde görmek isteyene tabi.
@OBELISK777 işte orasını bilmiyorum tartışmaya açık dediğiniz şey ama demokrasi adı altında atılan her adım mübahtır en önemlisi tek kafalılığın önüne geçilmesi idi.
Tartışmaya açık bişey yok Cumhuriyet zamanında Osmanlı Hanedanları sürgün edilmiştir hatta bu belgelerle kanıtlanmıştır sabittir banada okulda hep Osmanlı’yı kötü gösterdiler kötü öğrettiler Allah’a şükür benim beynimi yıkayamadılar ama başka beyinleri halen daha yıkamaya devam ediyorlar.
Hayir, altin ve ruslara karsi savunma sözü karsiligi ingilizlere satilmistir. Abdülhamid kadar toprak kaybeden olmamistir, bir kismini hatta masada kendi eli ile teslim etmistir...
Abdülhamid hiçbir toprak vermemiştir kaybedilen topraklar Mithat Paşa ve tayfası yüzünden kaybedilmiştir Meşrûtiyet olduğu için Padişahın yetkileri sınırlandırılmıştır hatta Yahudiler Sultan Abdülhamid’den toprak istediğinde bu teklifi red etmiştir. Abdülhamid Han hiçbir toprak vermediği gibi petrol arazilerinide teminat altına almıştır.
Adam Devlerle çarpışıyor bizimkilerde halen daha İzmir Marşını söylemeye devam ediyor iyi ki bir Yunanlıları yenmişiz yani o’da Ankara’ya kadar ilerlemişler bide yani oysa ki Abdülhamid Teselya Savaşında rahatlıkla Yunanlıları yenmiştir.
Mesuriyet 1878'de kaldirildi, Abdülhamid'de tahtan inene kadar sürekli toprak kaybetti kardesim. Sen burda neyi anlatiyorsun? Iddialarda bulunmadan önce bir Tarih ögren.
Tabiki o topraklari Abdülhamid kaybetti, bahane aramayin.
Ingilizler Istanbulu tek kursum sikmadan terk etti cünkü Lozan Baris antlasmasi ile savas bitti. Sen neden tek kursum ile terk ettiklerini sorgulayacagini, nasil oluyorda tek kursum sikmadan isgal ettiler Istanbulu onu sorgula...
O toprakları kaybeden İttihatçılardır Abdülhamid değildir. Abdülhamid hiçbir zaman Ruslarla savaşmak istememiştir aynı zamanda dış borçlanmayı yapanlarda İttihat ve Terakki Cemiyetidir. Abdülaziz’i kim öldürdü o zaman onuda açıklasana hadi niye açıklayamıyorsun?
En çok toprak kaybedilen dönem 1. ve 2. Meşrutiyet dönemidir 2. Abdülhamid Döneminde sadece Tunus ve Kuveyt kaybedilmiştir. Ayrıca bu Toprakları kaybetmeside doğal olarak Mithat Paşa ve adamlarının suçudur 93 Harbi büyük bir yıkımdır gidipte devlet zor dönemde iken Rusya ile savaşa girmekte ne oluyor tabi buna Balkanlardaki Slav isyanlarınıda eklersek 2 katı büyük bir yıkım olmuştur. Şimdi Sultan Abdülaziz’i öldürenler suçlu değil Abdülhamid suçlu öyle mi?
Kardes burda zorlayacagina neden gidip Tarih okumuyorsun? 1. Mesuriyet dönemi sadece 2 sene sürdü, Abdülhamid bu dönemde toprak kaybettigi gibi, ondan sonraki zamandada sürekli kaybetti.
2. Mesuriyet ilan edildiginde Abdülhamid zaten gitmisti.
Abdülhamid bos beles basarisiz bir liderdir. Toprak kaybettigi gibi ülkenin Ekonomisinide batirmistir...
Ya boşa sallıyorsun harbi neyin ne olduğunu insanlar görüyor Mithat Paşanın nasıl bir hain olduğunu millet görüyor sana sorsam daha Ziraat bankasını kim kurdu diye daha onu bile bilmezsin halen daha atıp tutuyorsun Sultan Abdülaziz’i öldüren ardından taht’a bir mason olan V. Murad zihniyetini eleştirmeden direk Abdülhamid’e fütursuzca saldıran adamda bu beklenirdi zaten.
Ben sana Tarihi rakamlari verdim, sen sucu ona buna atmaktan haric birsey yapmadin. Abdülhamid kaybetti kardesim. Abdülhamid kaybetirkende ne Mesuriyet vardi nede İttihat ve Terakki.
Abdülhamid ülkeyi yönetemeyip, koskoca Osmanliyi batirdigi icinde zaten Ordu devleti kurtarmak icin darbe yapmak zorunda kaldi.
Az biraz Tarihi okuyun, sucu ona buna atmayi kesin...
Asıl siz tarih bilmiyorsunuz daha Talat Paşa kim Emanuel Karasu kim Mithat Paşa kim bunları bilmiyorsunuz Makedonya Risorta Masonik Locasını kuran kim bunları bilmezsiniz gelmiş burda Tarih konuşuyorsunuz size ne cevap versem boş gerçekten...
2. Abdülhamid Han senin tahmin edemeyeceğin kadar akıllı ve zeki bir adamdır öyle ki İngiltere’de Portsmouth adında bir futbol kulübü kurup oradan istihbarat sağlamıştır ama siz illa kötüleyeceksiniz ya ondan araştırmaz sorgulamazsınız kafanız betonlaşmış Avrupa Kızıl Sultan der sizde aynısını derdiniz
Zihniyeti gaflet ile yoğrulmuş tarih cahilleri Sultan II. Abdülhamit'in yenilikçi şahsiyet özelliklerinden kendilerine pay çıkarmadıkları gibi yalnızca onun on yıllar süren istibdat devrine ait baskıcı siyasî özelliklerini benimsemişler. Bre cahillik abideleri, bu topraklarda demokrasi mücadelesi 145 yıldan beri devam etmektedir ve ilk defa II. Abdülhamit döneminde demokratik idare esasları sözkonusu olmuştur. Yaklaşık 145 yıl önce, 1876'da ortaya çıkan meşrutiyet yönetimi bizzat II. Abdülhamit tarafından ilan edilmiştir. Süreçten bihaber olan gafiller ise samimiyetsiz düşünceleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Bey'i onun sözleriyle vurmaya çalışmaktadırlar. Kafası basmayan tek hücreli tarih cahilleri, Allah'ın bu aciz kulu sayesinde birazdan sağlam bir tarih dersi alacaksınız, teşekkürlerinizi esirgemeyin:
30 Mayıs 1876'da Abdülaziz'i tahttan indirerek onun yerine çağdaş reformlar yapabilecek olan Sultan V. Murat'ı tahta oturtan Mithat Paşa ve arkadaşları, Sultan V. Murat'ın ruh sağlığının yerinde olmadığı kanaatine vardıkları vakit II. Abdülhamit ile bir görüşme yaparak meşrutiyet rejimini ilan edilmesi şartıyla V. Murat'ı tahttan indirerek kendisini tahta çıkarmayı vaadettiler. Vaadi büyük bir sevinçle kabul eden Abdülhamit'i tahta çıkarmak için bir ihtilâl daha yapan Jön Türkler, sonunda meşrutiyeti ilan edebilecek bir padişah buldukları sevinciyle coştular. Nitekim Abdülhamit de sözünü tutarak 1876'da meşrutiyet yönetimini ilan etti. Ancak yapılan yeni anayasada padişaha verilen sınırsız veto hakkı ve meclisi kapatma yetkisinin kendi başlarını yakacağını öngöremeyen Jön Türkler, II. Abdülhamit'in meşrutiyeti lağvetmesi ve meclisi kapatmasıyla birlikte dağıtılmış ve birçok milletvekili sürgüne gönderilmiştir. II. Abdülhamit'in tahttan indirilmesi 145 yıl önce, 1876'da bizzat kendisinin ilan ettiği meşrutiyet ile değil, yaklaşık 110 yıl önce 1908'de yapılan Meşrutiyet Devrimi ile vuku bulmuştur.
Ayrıca "Abdülhamit'i darbeyle indirdiler hebele hübele..." diye ağlayıp zırlayanların II. Abdülhamit'in bizzat Jön Türklerle işbirliği yaparak darbeyle tahta çıktığından bihaber olmaları da ayrı bir cehalettir. Hamdolsun bugün de başkaları için utandık, yardımcı olduysak ne mutlu bize.
Dipçe: Onu bunu hain ilan eden bölücülere gelince, onlara buradan cevap verme gereği duymuyorum zira biz onlara gereken cevabı bundan 80-90 yıl önce İstiklâl Mahkemelerinde vermiştik.
İlk önce bir demokrasi nedir onu öğrenmek gerekir. Demokrasi mücadelesinden bahsederkende 145 yıldır diyor yani bu süre boyunca Türkiye milliyetini Laik demokratik ve bağımsız bir ülke haline getirmekten bahsediyor. Daha önceden Ülkemiz bağımsız değildi biliyorsunuz bu yüzden savaşlar hala devam ediyordu ardından ülkemiz parçalanma aşamasına geldi , savaşlar yeniden çoğaldı. İşte hem bu savaşlara karsı hemde o yıkmaya çalışan yezid ve dünya ülkelerine karşı verilmiş mücadeleden bahsediyor. Aksi taktirde kötü traftan bakılcak olsa o zaman sadece 145 yıl değil milattan beri derdi. Akıllı ve tarafsız düşünmek gerek. Bu adamın hakkını yemeyin diyorum hala manipülasyonlara geliyorsunuz adamın mazbatasını bile vermiyorlar ve sürekli üzerine oynuyorlar bu açıklamayı yapan yayın kuruluşununda önceki yayınlarına bakın imamoğlunun iyi bir yönünü söylediğini göremeyeceksiniz.
145 yıldır diyor, demokrasiden bahsediyor, 145 yıldır demokrasi yok mu yani? Tam anlamıyla demokratik bir ülke değil miyiz? Abdulhamit tek adamcılık yapıyordu. Bu doğru bir şey mi? Bu sistem doğru mu? Bir ailede anne de dahil, herkes denize gitmek istiyorken babanın oturun oturduğunuz yerde diyip, izin vermemesi kadar geri kafalıca bir şey yok. Demokrasi yoksa o ülke illa batar bir yerden sonra.
Tüm dünyada uzaydaki kara deliklerin ilk kez görüntülendeği şu günlerde, benim milletim, Imamoğlunun sözlerinde kara arar. Kara propaganda ile bir yere varılmaz. Adamın derdi demokrasinin geldiği tarih. Oraya buraya çekerek kara delik aramayın. Kara delil kör bakan gözlerinizde.
Eksileyenler tarihi bilmeyenler, bakın tarihçi ne diyor ingilizler hilafetin kaldırılmasına karşıydı diyor, tarihi filmlerden ve dizilerden öğrenen bir ülke bölünmeye mahkumdur.
Amaçlar belli, hedefleri belli. Koca bir ülkeyi kökten yıkmaya çalışıyorlar. Hadi onlar birilerine sırtlarını yaslamışlar da, benim masum halkım buna nasıl kanıyor 😒anlamış değilim.
Yıka yıka 1 avuç Türkiye bıraktılar burayıda yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar ünlü bir cam fabrikası temellide arkadaşım calışıyoz amerikayla 2060 yılına kadar sözleşme yapmışlardı şimdi almıyorum oto camlarınızı demiş çekilmiş ekonomik savaş açtılar iç savaş çıkaramayınca
Demek istediği. Padişahlığı yıktık demokrasiyide dört dörtlük bu ülkeye getirecez biz yani diyor ayağınızı denk alın diyor kimsenin babasının çiftliği değil
Abdulhamiti de yere göğe sığdıramayanları anlamıyorum. Adam burda 145 yıl derken demokrasiyi kasdetmiş. Yani padişahın elinden yetkinin bir kısmının alınıp halka verilmesi. Bunu anlamayan öküzler var
Osmanlıda demokrasimi var nerenizde var beyin. Kadına yapılan haksızlıktan tut halka yapılan haksızlıklar gırla adamlar halkı sömürüp sarayda oturuyordu halk vergilerden eziliyordu. Kim hain imamoğlumu halkını ezip üstünden geçinen osmanlımı.
Tabi siz Batı’nın size öğrettikleri ile amel ettiğiniz için size öyle geliyor Osmanlı’da Kadı bütün esnafı dolaşıyordu 100 liraya aldığın malı 130’a satamıyordun en fazla 120’ye satabilirdin nereye halk eziliyordu falan Demokrasiyi görüyoruz şu anda Batı Ortadoğu’dan petrolü araklayıp her yere demokrasi dağıtıyor Afrika’yı sömürerek demokrasi dağıtıyor.
@OBELISK777 batı ne alaka? Batının mallatını kullanıp mı bunu konuşuyorsuz sen tarihi kimden öğrendiysen git tekrar oku halk vergilerden eziliyordu. Madrm halk zenginde atatürk zamanında niye halkın bir kuruşu yok atatürk gep kendi cevinden açtı fabrikayı diyaneti kitaplarıvs nerde halk ezilmiyordu. Valla çiftçiye üretmeyi yasaklayıp israilden alınan tohumları ekyirip üç alıp 100 satana söyleyeceksin semçn ınu bana değil.
Tarihimi öğrenemiyorum bir Alman ve Fransız Tarihini öğreniyor ama ben maalesef öğrenemiyorum çünkü Harf İnkilabı yüzünden Osmanlıca olduğu için okuyamıyorum Batılı Oryantalistleri ülkemize getiriyorlar onlar Osmanlıca belgeleri çeviriyorlar kendilerine göre anca öyle okuyabiliyoruz.
@OBELISK777 türkün dili Göktürkçedir osmanlıca değil. Osmanlı araplara yalakalık yapmak için osmanlıca diye prdan burdan arak bir dil çıkarttılar ki osmanlın710yıllık devlet Türkün tarihi beşbin yy dan fazla. Osmanlıda türk düşmabinı arapyalakası o zaman. Gelelim okuyamıyorum lafına ülkede osmanlıca öğreten birçok kişi car kör mü gözün gidip öğrensseydin milleet dil rğitimi alırken devletten mi alıyor yalaka! Defolgit görüşümün altından hiç sevmiyorum senin gibi çakma arapların götününkılı olan tipleri!
Osmanlı’nın en zor döneminde Padişaha Askeri Darbe yapmak nedir zaten bozuk olan gidişat dahada kötüye gitmiştir en azından 2. Abdülhamid Petrol Arazilerini teminat altına almıştı Darbeciler Batı’nın ekmeğine tereyağ sürdüler resmen.
@OBELISK777 Kardeş bunlara laf anlatılmaz. Beyinleri yıkanmış eğitim sistemi tarafından. Her geçen günde yeni neslin beyni yıkanıyor tarih kitaplarıyla. Çok yazık.
@MüslümEfendi bunlar sarayi gözmezler her ay halkin cebinden ne kadar ödendigine bakmazlar sonra gelip yol köyü satın almış , görende zenginliğe karşı sanır 😂😂😂
Kardeşim bana onu savunmaya kalkma. Hdp ile el ele sıkışan bir başkan adayı var. Ben CHP'li olarak ve benim gibi CHP tabanı aynı düşüncede. Kılıçdaroğlu ve yönetimden şikayetçiyim Hdp ile el ele gezdiği sürece yurtdışında bizi Avrupa'ya kötülemek dışında bir icraat göremiyorum. Gerçek Kemalist bir insan ülkesini başka ülkelere kötülemez. Atatürk'ün yolundan gitmeyen CHP ile işim olmaz.
Hdp parti değil terör örgütünün siyasi ayağı. Bu teröristler ile el ele Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi el sıkışıyor. Ülkemizde binlerce masumu şehit eden çukur hendek kazarak vatanımızı milletimizi bölmeye çalışanlar ile nasıl el ele şıkısıyorlar?
Siz kimsiniz İmamoğlu bizden kasıt ne? Şu sözü bı akpli söylese vay şöyle böyle. Ama Ekrem soyleyince altında bişey aramayın oldu. Ne kadar iki yüzlü dolu burasi
En İyi Cevaplar