Kendini "Brenton Tarrant" olarak tanıtan teröristin katliamı iki yıl önce planladığı, sosyal medyada 70-80 sayfalık bir "manifesto" yayınladığı aktarılıyor. Irkçı faşist, planlı saldırısını sosyal medyada canlı canlı yayınlıyor ve bir ülke böylece tarihin en kanlı saldırısına uğramış oluyor. Sadece müslümanlara karşı da değil, aynı zamanda siyahilere, göçmenlere de düşman. Tamamen beyaz ırk üstünlüğüne inanan bir faşist. yeni zelanda'da cami saldırısıBu çirkin saldırı bir kiliseye, sinagoga olsa nasıl tepki verirdi dünya sizce ve acaba şimdi nasıl tepki verecekler?
Hepsinin aynı şerefsizlikte olduğunu kabul edebilecekler mi? Ne söylemek istersiniz?
Yeni Zelanda'da cami saldırısında 49 kişi katledildi! Dünya bunun hesabını nasıl öder?
Ölenler müslümanlar, fakat manifesto Türklere. Dünyada ki etnik kimliğimiz hala net değil, Müslüman olanı Türk zannediyorlar. Zamanında İslam onların atalarini katletti, şimdi onlar bunu yapıyor. Ama nefret baki. Ne farkı var ikiside benim diyor. Yahudiler yıllardır Filistinli Müslümanları öldürüyor. Almanlar milyonlarca Yahudiyi katletti. Hepsi birbirine kin kusuyor. Hiç kimse burda mağduru masumu oynamasin. Dünyayı bu hale dinler belası getirdi. Yok Olan sadece insanlık, orda ölenler müslüman olduğu için değil, hiçbir suçu olmayan masum insanlar olduğu icin üzülmemiz gerekir. Tek suçları o katile göre hristiyan olmamasi. Tıpkı bir Müslümanında Hristiyanı hor görmesi gibi, kendi dışında ki herkes cehennemlik. Tanrı din ile refah getirme amacı güttüyse pek başarılı olmadığını söylemeyelim.
Ha IŞİD ha bu ve bunun gibi nefret suçları işleyen bireysel teröristler, hiçbir farkları yok. Biri İslam'ı terörle, bombayla, kılıç zoruyla yaymaya çalışıp aklınca cihat ilan ederek kiliselere, sinagoglara saldırıp düşman bellediği Hristiyan ve Musevileri katlediyor, diğeri kendi ülkesinde yaşayan ve kendi vatandaşı olan fakat kendinden farklı bir dini inanç sistemine inanan vatandaşlarını katlediyor. İkisini de kınıyoruz. İnsanlığını unutup aşırı milliyetçi ve saldırgan duygularla hareket eden şahsın işlediği nefret suçu dünya genelinde yükselen faşizan düşüncelerin ne kadar tehlikeli boyutlara eriştiğine dair ürkütücü bir delil.
Adam katliyam yapıyor ve adama sadece silahlı adam deniyor yabancı medyada terörist denmiyor.
Hala beyaz ırk olayı var halbu ki ten rengi bir üstünlük deģildir. Bunu zaten savunan ırkçı ki din ve etnik kimlikden vuranda kültürel ırkçıdır buda Toplumda eşitsizlikdir.
Şimdi zamanında bir çok hristiyan müslüm her dinden kaltiyamları oldu onlardan birileri ölse şeklinde konuşmak birşey değiştirmez şiddet şiddeti doğurur ama bu durumu Dünyaca ayaklanmalı yoksa daha çok iç savaş şekline döner bu tür olaylar.
@muratcaman Ben tek bir ırk üzerinden gitmedim kardesim Dünyaya genelinden bahsediyorum insanlar daha duyarlı olsun diyorum Suriyelileri baz alarak konuşmamiş olmam onları yok sayıyor olmam anlamına gelmez...
Ki suriyeler hakkında da ben kınamalar yaptım konuşmalarda katıldım o kadar katliyam oldu orada kansizlar millet yurdundan ailesinden oldu yanlış anlaşıldıysam özürdilerim hala devam ediyor Dünyanın her yerinde Bu Irkçılık dön bak doğu Türkistanda da oluyor bir cok yerde oluyor.
Kurandaki kehanet gerçekleşecek müslümanlarla kafirler arasında savaş çıkacak dunyada tek bir yahudi kalmayacak hepsi ölecek müslümanlar savaşın galibi olacak
Terörün her türlüsü kötü müslümanlar yaptiği eylemlere bakip bu eylemlerin ne kadar kötü olduğunu görmeliler bu olay sonrasi masum insanlarin din için öldürmenin ne kadar kötü oldugunu simdi anlamalilar 11 eylül suriyedeki işid gayrimüslim insanlari öldürmeleri somalida afrika ülkelerinde boko haram eylemleri fransadaki cherli hebdo saldirilari istanbuldaki reina saldirilarin misirdaki kiliselere saldirilar suriye ve iraktaki kilisedeki saldirilar bombali saldirlar fransada londrada belçilada madrideki tren saldirisi yani hoşgörüsüzlük kin nefret şiddet sadece bize dokununca ağlamamliyiz herkes için ağlamaliyiz bencil olmamaliyiz bence ölen hangi masum insan varsa onun acisi paylasmamiz lazim terör herkesi vurabiliyormuş meğer hak aramanin yolu terör olmadigini tüm islama inanan insanlarin kafasina güzelce kazimasi lazim herkes özelestri yapmali ayni şekilde hristiyanlarda yahudilerde
Saldırgan çok rahat ve profesyonel, polis çok geç geliyor ve canlı yayına olay bitene kadar kimse müdahale etmiyor vs. Yer yeni zelanda, hedef müslümanlar, mesajın içeriğinde Türkiye de var. İstihbari saldırıların amacı aynı anda bir çok yere mesaj vermek demektir. Yani sıradan bir psikopat saldırısı kesinlikle değil. İstihbarat örgütlerinin planlayıp hazırladığı ve gerçekleştirdiği bir eylem.
Göreceksiniz, yakin bir tarihte İslami terör örgütlerinden herhangi biri sinagog ya da kliselerden birinde eylem yapacak ve "bakin biz de cevap verdik." diyecekler. Böylelikle cephe savaşları tekrar konuşulmaya başlanacak.
Bu alelade bir olay değil arkadaşlar. Böylece dünyada din savaşlarının fitili ateşlenmiş oldu. İslamcı geçinen terör örgütlerinin bu olaya karşılık vereceğini adları gibi biliyor bu katliama imzasını atanlar. Umarım yanılıyorumdur.
Katliam katliamdır. Şuna inanan buna inanan diye ayrım yapamayız. Ayrıca bu cani bazı şeyleri kılıf gösterip provakasyon amaçlı katliam yapan bir psikopat. Kahrolsun şiddet kahrolsun terör.!
Tüm islam alemininin başı sağolsun . Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yeni Zelanda da böyle bir saldırı olacağı 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Açıkçası çok şaşırdım.
En İyi Cevaplar