Mısır'da Sünni İslamın başlıca referans merkezi olarak görülen El Ezher Üniversitesi'nin rektörü Şeyh Ahmed El Tayyib, evliliklerde çok eşliliğin "kadınlar ve çocuklar için adaletsizlik yaratabildiği" uyarısında bulundu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yahu kardeşim allah insana akıl fikir vermiş 😀bakın
Neden 4 eş hiç arastırdınız mı o zamanda nüfus yetersizliği savaş durumu olduğu için kadınlar koruma altında olsun nüfus yeterliliği artsın diye oldu
Şimdi 4 kadın almanın hükmü nedir yahu günümüz dünyasında bunun adı fırsatçılık kahbelik hayvandan daha aşağı ciğeri 5 para etmez adamlar yapar bunu yav allah helak eder bizleri lütfen su konuyu sağda solda acmayın yav
1 kere evlenin yeter adamın canını sıkmayın ömrünüzü eda edin cahil sürüsü halkı gördükce bu konu açıldıkça diyorum yav sövecem şimdi yine
İslam Dininde dört eş ancak "savaş durumlarında zorda kalan kadınlar ve dul kadınlar" içindir. Yine keyfi olarak dört eş alamazsınız, tek eş Nisa 3'de "Sizler için daha hayırlıdır." önerisi ile destekleniyor. Peygamber'de sadece 1 evlilik yapmıştır. O da Aişe 30 yaşındayken...
Peygamber Efendimizin (s. a. v) Hz. Aise ile birlikte baska esleri de vardi ama onlar dul ve cocuklu kadinlardi tamamen sahip cikma amacli evliliklerdi yani. Ayrica Hz. Aise 30 degil 18 civari bir yastaydi. Gozdesi de oydu.
"Tamamen sahip cikma amacli evliliklerdi"
Evet, doğru
Aişe'nin 18 yaşında olduğuna dair bilgiyi nereden aldın peki?
@DusunenHanim
Makaleleri okuyacağım sadece sana bir bilgi vereyim bu konuyla ilgili. İlk vahiy 610 yılında geliyor. Taberi'ye göre ise Aişe İslam gelmeden önce doğuyor. Eğer Aişe İslam gelmeden önce doğmuşsa (ki Taberi öyle diyor) Taberi'ye göre Peygamber ile 14 yaşında evleniyor. Fakat Taberi "9 yaşında" evlendi diyor. Hadisi nakleden Taberi'nin içine düştüğü inanılmaz çelişki bu teoriyi (9-14 yaş) reddedip mahkum ediyor.
Aişe'nin 29-30 yaşında olduğuna inanıyorum.
Ayrıca şu makaleyi okumanı öneririm, biraz uzun...
https://19.org/tr/ayse/
Arap yarimadasinda kiz cocuklari reg olduktan sonra yaslari sayiliyordu. Sicak iklim oldugu icin de erkekn regl oluyordu kizlar. Yani 9 yasinda regl olan kiz 18 yasina geldiginde 9 yasinda oluyor.
@DusunenHanim
Makalede cevap veriyor dediğin şeye 😊
Çoğu Müslüman bu soruya o tarihlerde böyle evliliklerin kabul gördüğünü, aksi olsaydı insanların Ayşe’nin Peygamber’le evliliğine karşı çıkacakları cevabını verecektir
Bu açıklama ona inanacak kadar saf olanlar için yeterli olabilirdi ama benim için yeterli değildi.
Makale uzun biraz okuduktan sonra unutmazsam birseyler yazarim. Onemli olan dogruyu ogrenmek. Belki sizin dediginiz dogrudur bilemeyiz.
@DusunenHanim
Kesinlikle 👍
Açıkçası bukadar kimkime dumduma yaşanan bir dünyada tek eş çift eş tartışmasını saçma buluyorum. Swingerlar, cockoldlar hatta neredeyse ensest ilişkilerin bile normal görüldüğü bu günlerde herkes İslam'a takmış
Islamda cok eslilige ruhsat vardir ama zaruri durumlarda izindir bu sadece. Yoksa emir degildir zaten. Sartlari da her erkegin becerebilecegi seyler degil ayrica.
Cevap
13Cevap
islamı terketmemin bir sebebide buydu böyle bişey olamaz 4 kadınlı bir erkeklerin olduğu toplum nasıl gelişmiş uygar bir toplum olabilir kadın mal eşya değildki istediğin kadar yanında taşı islam kadına deger vermiyor zeki olan kadın müslüman erkekle evlenmez islamı tercih etmez
En azindan ensar vakfinda kuran kursunda masum çocuklar tecavüze ugramaz en azindan 12-13 yasindan kücük kizlar rizasi olmadan evlendirilmez en azindan hicbi kadin tecavüze ugrayip tahrik unsuru görülüp haksiz yere taşlanarak rejm cezasinda öldürlmez en azindan üniveriste öğrencisi sahte arapca dua satan hurufeci sakali din tacirine karşi bunlar hurufe inanmayin diye halki uyandirmaya kalkarken taşlanip yetmeyip cesedi yakilmaz çağdaş uygarlik bunu gerektirir dimi (!)
Şehir şebekesine temiz su yerine kanalizasyon suyu karışsa sen su içmekten vaz mı geçeceksin yoksa temiz su mu bulmaya çalışırsın? Kesinlikle su içmezsen yaşayamazsın ölürsün !!! İşte İslamiyet de huzurlu yaşamak için her insana Hava gibi su gibi lazımdır yoksa kalbin ölür de haberin bile olmaz yürüyen cenazeye dönersin
Oraların huzurunu müslümanlar mi bozuyor.. nerede karmaşa varsa amerikan askeri var. Orda değerli maden var. Karışıklık çıkarıp sömürüyorlar. Sonra islam şöyle böyle deyip propaganda yapıyorlar... seninki sırf inançsızlığını haklı çıkarmak için körü körüne bağnazca savunma...
İçtihad yapabilmeleri iyi bir gelişme bu konuda. Eski ulema içtihadla sayıyı 4’e indirmişti. İslam’da sayı ve yaş sınırlaması yoktur normalde. Hz. Peygamberin vefatı sırasında 11 eşi + cariyeleri vardı. Alıp boşadıklarıyla rakamı 30 ve üzerine çıkaran alimler vardır.
Çok eşliliğe karşıyım. Çok iğrenç mide bulandırıcı bir durum. Bir de bunu kabul eden midesiz insanlar var ya onları asla anlamıyorum. Bir insan bir kişiye ait olmayı istemiyorsa evlenmesin net. Keyifli geceler.
Şeriatı aliyye müslüman bir erkeğe dörde kadar izin vermiş ama şart koymuş adaleti sağlamak şartıyla dördüne de aynı şekilde bakmak ilgilenmek her konuda cinsel manada yemek iaşe barınma gibi konularda eşit olmak şartıyla
Yoksa birle durun buyuruluyor
La millet uzayda fasulye yetistirme asamasina gecti bunlar hala kac kisiyi ziksek makuldur telasinda diye düsündüm.
Tek eşlilik düşünmeyen bir insan sapkındır. Gerçi dini olanın ahlaka ihtiyacı kalmıyor dimi. Neyse.
Yorumuna sağlık kardesim
Çok eşlilik sapkınlık tır bunu dinin söylemesi birşey farkettirmez
Evet. Cok eşlilik şöyle olur; dul ya da boşanmış bir kadın kendine veya çocuklarına bakacak durumu yoktur. Erkekte eşinin rızasıyla parası varsa 4 e kadar evlilik yapabilir. Uckuruk meselesi degil yani. Koruyup kollamak için.
Nerde olursan ol tek eslilik olmasi lazim anca bir kisiyi sevip deger verip koruyabilirsin
Çok eşlilik saçmalığın daniskası. Bir adamın 2. 3. 4. karısı olmak isteyen/olan kadınlara buradan sesleniyorum bir erkeğe itaat etmek sizi bu kadar mutlu ediyor mu? Cidden çok garipsiniz.
Su ac kalinca esini yiyebilirsin diyen tayfa degilmi
Her neyse iste ya bir kadin olarak elini vicdanina koy sen katiliyormusun boyle seylere?
Çok eşlilik olması gereken bir şey zaten
Erkeğin doğası çok eşlidir
Bilimsel araştırmalar bunu açıklıyor
@heysjxs Hayır değil bilip bilmeden konuşma git kendi görüşünde dile getir asılsız bilgileri
Kadın ın da doğası çok esli. E doğamızda insan öldürmek, hırsızlık yapmak ta var o zaman ben adam öldüreyim, hırsızlık yapayım, toplumsal kurallara uymayayım.
İsteyen 10 tane eş alsın bize ne? Alan razı veren razı
Kur'an da çok eşliliğe değil tek eşliliğe özendirir.
bu embesiller yüzünden deist oldum
İslam ve erkek kayırıkçılığı başka bişey değil
Çok doğru söylemiş 👍
Hala cariyelik varmıki
Zaten olay bu aslında
Doğru elbette
Doğru söylemiş
Doğru.
Haklılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar