Günah evet
Günah değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yanlışlıkla günah değile tıkladım. 😅 İşin aslı ise günahı geçtim, evlenmeyen kadın müslüman dahi sayılmaz. Ben agnostiğim beni çok alakadar eden bir şey yok hatta muhtemelen sana ne diyerek küfürler edeceksiniz ama benim görevim okuduklarımı paylaşmak. Sahabelere sahih hadislerde kadınlar için imanın şartı 1 fazladır, oda erkeğine itaattir denmiş. Peygamberin kendi ağzından anlatıda ise yine sahihtir, sahabeden kadınlar sormuşlar, erkekler savaşıp şehit olup direk cennete gidebiliyorlar, biz kadınlar için şehitlik nedir? Denmiş, cevaben ise kadınların erkeklerini mutlu etmesi şehitlik sevabı gibidir olmuş. Hasen ama mütevatir ve sahih hadiserden daha bilinen hadiste ise cennet "annelerin" ayakları altındadır denmiş, dikkatinizi çekiyorum kadın değil anne yani bir kocanız olmalı ki doğurasınız. Ayrıca zina sadece sevişmek değil, nikah düşen bir erkeği arzulayıp dudağınızı emmeniz bile zina hükmündedir. Boşuna mı o dönem 9 yaş hatta daha küçük kızlarla evlenmişler? Ayrıca bizim coğrafyada pek bilinmeyen kadın sünneti o dönem çok yaygın, kadın sünnetinin özü klitorisin bir kısmını kesip cinsel hazzı isteği azaltma fikrine dayalıdır tıpkı erkek sünnetinin erkeklerin cinsellikten aldığı hazzı azalttığı gerçeği gibi. Konudışı ama söylemeden edemem yeri geldi çünkü, sünnet yüzünden sünnetli bir Mısırlı ile sünnetsiz bir İngilizin cinsellikten aldığı haz arasında resmen uçurum oluşur. Konuya dönecek olursak alkol kuran'da doğrudan haram denmediği gibi yer yer olumlu bile konuşulur meyvelerden güzel içecekler elde edersiniz ve kevser şarapları vs yani evlenmemekte aynı şekilde doğrudan haram günah denmese bile çok iyi karşılanmamıştır. Halife Ömer'in kızı Hafta dul kalır kalmaz kızımı isteyen yok mu diye meydanda bağırarak kızını bu yüzden evlendirmiş Halife Ömer. Dolaylı olarak günah.
Evlenemiyorsak karşımıza çıkmıyorsa artık birileri peki
Zaten birileri karşınıza çıkamaz, flört etmek diye bir şey yok islam'da yani el ele diz dize takılmak haram zaten. O yüzden görücü usulü var, siz evlenmiyorsanız günahı sizi evlendiremeyen ebeveynlerinizin olmuş oluyor aslında. Halife Ömer ile kızı Hafsa olayını boşuna anlatmadım, yok mu kızımı alan diye herkese kızımla evlenir misin diye boşuna sormuyor herhalde.
Babam kızıyor evlilikten söz açılınca sonra da ben günaha haramlara giriyorum napayim
Şimdi koruyorum girmemek için ya şeytan var sonuçta bir de nefis ne kadar başa cikacagim ki orası da var
Aşırı tutucu bir ailedeyseniz en azından annenize evlilik isteğinizi söyleyin akraba, komşu, tanıdıklar vs vasıtası ile uygun adaylar bulur fikrinizi sorarlar. Dediğiniz gibi evlilik bir yerde şart, söyleyince anlayacaklardır merak etmeyin babalar kıskançlık yapıp kızlarını evden yollamaya pek gönüllü olmayabiliyorlar.
Annemde kızıyor ama Allah yollar diyor başka bir şey demiyor ben napcam bıktım bekarliktan da hem hemde o ihtiyaç o olmazsa ben nasıl yaşayacağım zamanında yaşadım evlenmeden şimdi ise insan istiyoe
Bir kere yaşadın mı dönüşü yok zaten, insanın tadını bilmediği meyveyi canı çekmez. Öyle gönderir diye bir şey yok, evde oturup kimseyi görmeyeceksiniz, ee dü ya sizin varlığınızdan haberdar bile olmaz ki böyle. Sanırım doğulusunuz, genelde orada bu şekilde tutuculuk var.
Karadenizliyim
Evlenmeyi istiyorum dualar ediyorum hiç talibim yok
Hmm evet Karadeniz'de bir tık tutucu olabiliyor haklısınız. Yaaani dua ile olacak iş değil o pek, siz dururken kimseye gökten haber gelmiş gibi dur istemeye gideyim demez kimse, birileriyle tanışmanız iletişim kurmanız gerekiyor. Alın canlı örnek ben, 36 yaşıma geldim bekarım neden? İletişim kurmuyorum, insanlar benim varlığımdan habersiz yani pek sosyalleşmeyi sevmiyorum. Sizde aynı kafayla giderseniz değil 36 yaş, 46 yaşınıza da gelseniz bekar kalırsınız.
Haklısın bu konuda napcam ama of
Kendini göstereceksin, ben buradayım diyeceksin varlığından haberdar edeceksin yok öyle ben evimde oturayım onlar beni bulsun mantığı. Boyle beklersen çok beklersin, anca yaa sizin bir kız vardı evlendi mi diye biri soracakta yok hala bekar diyeceklerde aa bizim Dursun emminin oğlu Hasan vardı oda bekar diyeceklerde ohoo. Gençliğine güzelliğine yazık, şimdi biricik eşinle sarılıp uyuyor olabilirdin.
Evet öyle ben bir akrabamiza gittik dedim ona oda okuyorsun diye demedim kimseye dedi yoksa çok kız arayan var dedi başka kişilere de haber salcam Kur'an'a yazilcam beş ay sonra falan oralarda soylerim
Evet en azından orada muhafazakar birini bulma ihtimalinde artar sana daha uygun olur mantıklı. Tee 5 ay onun için bekle, tanış evlen yine 2 senen var en az.
Beni isteyen yeğenine bir hoca vardı annemin hocası beni takip ediyor öyle annem okuyor diyince kaldı öyle de bir kere ne okudugumu sordu numaramı istedi bir kere de dün de mesaj yazdı bu videoyu atarmisin canım diye yegeniyle tanışmak istiyorum tabi daha biriyle konusmuyorsa bilmiyorum bida ses soluk yok anneme danıştı annemde onay vermeyince olmadı işte bana bir şey demedi bile hoca yeğeni için of
Eee söyle annene okulu bitmek üzere ve şimdiden birini bulup söz kesmeyi düşünüyoruz falan desin en azından, kestirip atarsa dönüşü olmaz yani.
Annem asla hayatta öyle bir şey demez ki
Utanıyor mu yani, doğruyu söylese yeter. Seni ailen evde bırakacak demedi deme.
Yok istiyorlar da evlenmemi
İsteyen adım atar çaba gösterir köstek olmaz.
Evet bakalım anneme ısrar etcem
Evlenmek İslam’da çok tavsiye edilen bir yol ama her durumda herkese farz denemez 💫 Duruma, niyete, imkana ve kişinin psikolojik haline göre değiştiği söyleniyor. Kendine bakabiliyorsan başkasına zarar vermiyorsan evlenmemek başlı başına günah sayılmaz.
O yüzden ankette “Günah değil” seçeneğine daha yakın duruyorum 💭💐
Cevap
6Cevap
ne günahı? abicim siz Allahı ne kadar kötü biri sanıyorsunuz ki hayatınızla ilgili kararlarınızı size zorladığına inanıyorsunuz?
Kim diyor Günah değil diye, kendine güveniyorsan evlenme
Ne konuda guvenmek
Yaparım da o seysiz yapamam
Maalesef bilmiyorum
İlerde nasıl zor olur yaşım şu an 29
O zamana kadar evlenirim herhalde öyle ümit ediyorum
Yok istiyorum da yok birisi iste
Umrum değil. Evlenmem. Başıma esc toplamıyorum.
Sende zina yap anca o zaman ölüm denne şey var olucen bir gün nasıl günahlarla gitcen düşün
Napalım. Patlağı eş etmektense yeğdir. Bu devrin kızları benden anca döl. ümü alır.
Nah nikah kıyarım.🖕
Kıyma da bu günah içinde ölünce nahi görürsün 😂
Yapcak bişi yok.
Hiç duymadım bu konuyla ilgili bir şey
Ahah yerlere yattım sus ya😂
Günah olmasa da pek çok günaha yol açıyor
Evlenmemek kesinlikle günah yollara aciyor
Evet. Sen evlenmeyi düşünmüyor musun
Düşünüyorum da kısmetim çıkmıyor
Çok sıkıntı şu kısmet işi. Allah hayırlısını versin. Kaç yaşındasın
29
Dğildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?