Ve bu kadar servete ve zenginliğe rağmen "ekonomik kriz" gerekçesiyle yüzlerce işçi de çıkardı.
Geçen yıl bazı projelerini kriz nedeniyle durduran ve yüzlerce çalışanını işten çıkaran Rönesans Holding’in Başkanı Erman Ilıcak, 3.8 milyar dolarlık (yaklaşık 20.5 milyar lira) servetiyle son beş yıldır listede ilk sırada yer alan Murat Ülker’i geride bırakarak Forbes’un ‘En zengin 100 Türk’ listesinin zirvesine yerleşti.
Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinin inşaasını yapan Rönesans ekonomik kriz nedeniyle İzmir’de iki projesini durdurmuş, 2018 yılı boyunca aralarında beyaz yakalıların da olduğu yüzlerce çalışanını işten çıkarmıştı. İzmir’de durdurulan AVM inşaatından 300, toplamda 500 kişiyi işten çıkarttığı belirtilmişti.
1993 yılında Rusya’da kurulan Rönesans İnşaat, AKP döneminde aldığı ihalelerle büyüyen şirketlerden biri. Erman Ilıcak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında ‘denge bulucu’ kimliğiyle de gündeme gelmişti.
100 Türk’ün serveti 99.9 milyar dolar
Forbes'a göre Türkiye'nin en zengini Erman Ilıcak. Siz bu zenginliği neye ve nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'de çok gizli zengin var ayrıca. Geçen gün bir arkadaşımın babası vefat etti 100 milyon (eski parayla 100 trilyon) miras bırakmış. Tabii 100 milyonun milyar dolarla kıyaslanınca lafı olmaz ama bunlarda zaten sıradan hayatları olan siradan yaşayan insanlar. İstanbul sosyetesinden değiller. Ve bu civarda serveti olan bir sürü insan tanıyorum ben. Genelde ya tefecilik yapmışlar veya aileden büyük araziler kalmış zamanla çok değerlenmiş onlar da akıllı yatırım yapmış insanlar.
Rusya da belirli zaman dilimlerinde yatırım yapmış ve hatrı sayılır bir çevresi, gücü olan bir iş adamı bildiğim duyduğum likidite konusuna gelince bilemem öz kaynağı sermayesi vs ile ilgili konuşmak benim işim değil yönetim kurulu başkanı (ceo) su çıkar açıklama yapar dinlersiniz.
Çok zengin diye şirketin eksiye gitmesine razı olacak diye bir şey yok. Koskoca devlet bu durumu düzeltemiyorsa resmi bir mertebesi olmayan birinden bunu beklemek saçmalıktır.
Ülkede'ki sistem bu zengin daha zengin olurken fakir daha da fakir oluyor köleler halinden memnun sahiplerini zengin etmek için ölene kadar çalışıyorlar durum bundan ibaret kapital sistem 👈
TÜSİAD a sormak lazım, hangi iş adami karindan fedakarlık yaptı? Hangi banka daha az kar edeyim diyebildi? Hangi esnaf karı yüzde elli değil değil yüzde 30 edeyim dedi... ticaret adamlarinin hepsi böyle..
En İyi Cevaplar