Merhaba kardeşlerim, abilerim, ablalarım, annelerim, babalarım, ninelerim :D Ben 21 yaşında olan, marmara bölgesinde yaşayan bir gencim. Çalışıyorum ve asgari ücret alıyorum. Çok şükür ki hiç sevgilim yok, flörtüm yok vs. :D ama olur da bir gün o bela beni bulursa ne yapacağımı düşünüyorum. Asgari ücretle sizce evlenilir mi? ev geçindirilir mi? Asgari ücret 1800 - 2000 TL olacak deniliyor. Başka şehire mi yerleşmeliyim, neler yapmalıyım sizce? :)
neden geçinilmesin? zaten ayrı bir evde yaşıyorsan gelecek kişinin fazla etkisi olmaz, tabi düğün masraflarının altından kalkabilirsen. yani evlenirsen gerisi kolay. asgari ücretli birinin ödeyebiliceği maksimum kira 800 tl aidat falan dahil. yalnız evde sigara içiliyorsa geçim zor, survıvor hayatı gibi bir şey olur yaşamın.
1
2 Yorumla
Soran
Maksimum kira 800 mü? Minimum kira 800 TL demek istediniz heralde, onu da bulabilirseniz falan :D
ben ankarada yeni ev aldım 1 yıl oldu 600 liraya zor kiraya verdim. asgari ücretli isen maksimum 800 lira kira ödemen lazım, yok 1200-1300 kira ödersen evde 2 çalışan şart.
Nereye gidersen git aynı. Köyde bile İnsanlar zor geçiniyor. Şahsen evli olmadigim halde aylık giderim 8 bin lira. Insanlar asgari ücretle nasıl geçiniyor hayret ediyorum
1
7 Yorumla
Soran
Ayda 8 bin TL'yi n'apıyorsunuz çok merak ettim ya :D Benim yıllık giderimi toplasak 8000 TL etmez :D
8 bin tl oda kendimi tutarak yani. Bana kalsa aylık 20 giderim olur. Dünya malı, varken harcayacaksın. Çocukken ayakkabı boyardım şimdi petrol istasyonu sahibiyim. Cogunluk hayir islerine gidiyor. Burs verdigim ogrenciler var. Sürekli ziyaret ettiğim ihtiyaç sahipleri erzak yardımı falan.
Domatesin kilosu olmuş 8 lira nasıl ev geçindireceksin çok zor yarın öbür gün çocuk olur hiç bir ihtiyacına yetişemezsin. Yaşın zaten küçük. Daha zamanın varken kendi hayatın için birşeyler yapmalısın
bu tamamen senin harcama durumuna bağlı kira gideri de az bir şehir olursa belki olabilir şuanki sert dalgalanmaların olduğu bir dönemde olmaz belki 5 yıl önce olabilirdi ama şimdi değil
kardeşim asgari ücretle geçinmek zaten zor evlilik imkansız gibi birşey ama bizim insanımıza helal olsunki bu halde ev geçindirip çocuk okutan insanlar var ayagını yorganına göre uzatırsan birazda Allah yardım ederse ay sonu gelir
çok kolay ya daha 1 yıl önce ev aldık, şu an gene 45 bin lira birikmiş, evde tek çalışan var aylık geliri 5000 tl falan,1500 tl kira geliri var, oturduğumuz ev kira değil. para biriktirme hastalığınamı tutulduk biz acaba?:))
Marmara Bölgesi eğer ki İstanbul ise asgari ücretle geçinilemez. Geçinilemezden kastım ölür değil tabi. Ama yaşamakta sayılmaz. Ek gelire ihtiyacın olacaktır. Eşinin çalışması veya 2. bir iş.
Bir bebeğin bakım aylık masrafı en az, 700 tl. İstanbul'da kiralar da en az 1200 TL. Geriye bir şey kalmadı. Yani asgari ücretle, bırak aile geçindirmeyi tek başına geçinmek bile imkansız
Bebek bezi masrafi aylık,300 tl felan.55 Tl lik bebek maması ise, 11 gün gidiyor. Doğal gaz faturasi ve diğer bakım ürünleri ile en az 700 tl yapıyor. Benim çocuk yok ama yapanlar anatıyor bana
Herkes rızkını yiyor be kardeş, niye geçinmesin ki, ayağını yorganına göre uzattıktan sonra. Tamam çok zor olabilir ama elinde o varsa onunla geçinirsin sen de...
En İyi Cevaplar