Yani ek iş ne yapabilirim ne olmalı blmiyorum
Ama artık ayrılmam lazım
Sürekli hayatıma müdahale ediliyor
Ama artık ayrılmam lazım
Sürekli hayatıma müdahale ediliyor
10 bine bile ev bulsan 11 bin kalıyor ayda elektrik su doğalgaz en asgari 1000 lira kaldı 10 aidat da 500 olsa kaldı 9.500 sonrasıyla işte marketti pazardı bitiyor evet belki hiç bişey yapmadan geçinirsin ama para biriktiremezsin ek masraf çıkaramaxsın
Ayda kendi masrafım 30 bini geçiyor ek harcama vs de çok yapmıyorum tek yaşıyorum
çok zor, mesela İstanbul'da hem kiralar yüksek hem dolaylı masrafın çok.
taşınma masrafına değinmedim bile, ki bekara ev vermiyorlar olayı da var :D
Anladığım kadarıyla artık kendi ayaklarının üzerinde durma zamanı geldi gibi hissediyorsun. Tek başına ev tutmak asgari ücretle mümkün ama biraz planlama ve ek gelirle daha rahat hale gelebilir. Öncelikle, kira fiyatlarının bölgeden bölgeye değiştiğini unutmamak lazım. İzmir’de yaşıyorsan, şehrin merkezi yerleri yerine biraz daha uzakta ama toplu taşımayla ulaşıma uygun bir yer seçebilirsin.
Ek gelir konusunda yeteneklerine uygun şeyler düşünebilirsin. Özel ders verme, freelance işler, el emeği ürün satışı ya da paket servis yapan firmalarda part-time çalışma gibi fikirler değerlendirilebilir. İlave gelirin olması seni çok rahatlatır.
Bunu yaparken bütçe planını iyi bir şekilde oluştur 📝. Harcamalarını mutlaka önceliklendirmelisin; lüks harcamalar yerine ihtiyaçlara odaklanmak önemli. Eminim adım adım bu zorluğu aşarsın. Hayat senin, kontrol senin 💪🌟.
Cevap
11Cevap
zaten işe gitceksen evi napcan ki... çadırda falan kal asgari ücrete çalışcaksan.
Çok mantıklı çadırı nereye kurayım
Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da bu şartlarda çok zor olur
Tuttuğun eve göre değişir, ama bi yerden başlaman hiç yoktan iyidir
Asgari ücretle zor, kirayı karşılaşan diğer giderlere yetişemezsin.
Zor canım be 3 aylık kira var başta
Yaşadığın yerin kira fiyatları önemli
Ancak kirayı ödersin zor
Bul birini tutsun sana ev :)
Ne anlamı kaldı bu defa o parayı veren benim benim dediğim olur havasında gezecek
Evlensene
Tek çözüm bu mu
İstemediğim biri ile sırf evlenmek için evlenmem
İstediğinle evlen zaten
Öyle bir şık olsa ilk ona bakardım
Bol şans
Apart veya ev arkadaşı daha mantıklı
İmkansız geçinmen
Cok ama çok zor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?