Mermiyi kaldıran Vinç’i düşmanlar o an patlatmış. O derece ağır mermi vinçle kaldırılıyordu. Seyit onbaşı sırtına alıp merdiven çıkmış yaa... Sonradan tekrar kaldır Foto çekelim sana demişler ama Seyit onbaşı kaldıramamış.. tahtadan mermi yapıp o şekilde çekmişler., gerçekten adama birden güç gelmiş. Helal olsun., her okuduğumda duygulanır hayretler içerisinde kalırım.. Bu Askerlerimize bakınca şuanki Türkiye Cumhuriyeti’nin haline acıyorum utanıyorum..
Çanakkale Savaşında Seyit Onbaşı 260 kilogramlık top mermiyi nasıl kaldırıp 5,6 adım yukarı çıkarıp Düşman gemisini batırdı?
O anki ruh hali çok farklı olduğu için kaldırabildi Sonrasında tekrar kaldıramadı zaten. Maketiyle fotoğrafını çektiler Aynı bu olay gibi.. Ülke uçurumun kenarına gelince canın önemi kalmıyor iaahbr.tmgrup.com.tr/.../1.jpg&mw=730
Fotoğraftaki sahne daha sonra çekilmiş, maketten bir mermiyle yapılmıştır. Çünkü kaldırdığı mermi 256 kg dır, ve bunu iman gücüyle yapmıştır, daha sonra bunu tekrar kaldırmak çok güç olduğu için maket ile fotoğraf çekinmiştir
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Çanakkale Savaşında Seyit Onbaşı 260 kilogramlık top mermiyi nasıl kaldırıp 5,6 adım yukarı çıkarıp Düşman gemisini batırdı?
En İyi Cevaplar